Petak, 17.12.2010.

23:14

"Nismo znali o trgovini organima"

Prvi šef UNMIK-a kaže da nije znao za trgovinu organima. Skeptičan sam prema izveštaju Dika Martija, ne znam ni ko je on, kaže Bernar Kušner za BBC.

Izvor: BBC

"Nismo znali o trgovini organima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

179 Komentari

Sortiraj po:

dezurna

pre 13 godina

"Britanska vlada je pozvala autora izveštaja da sve dokaze kojima raspolaže dostavi nadležnim organima kako bi se sprovela puna istraga.

Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu."

Sta kazu ove dve recenice?
Prvo, u prevodu sa "diplomatskog" jezika, po Britancima, kosovska vlada, hvala Bogu, ne spada u nadlezne organe. Naravno da ne, jer - po definiciji organizovanog kriminala - ljudi na kljucnim pozicijama moraju biti umesani da bi organizovani kriminal postojao.

Zatim: pozivanje na podrzavanje i olaksavanje istrage znaci, jednostavno: skloni se i ne pokusavaj da ometas, zataskavas, prikrivas.

Trece - sta su to "nadlezni organi"? Britanci znaju, bas kao i Kusner, da se na terenu nalaze Euleks i UNMiK, ali isto tako zna da su - nek je i implicitno, ipak je belodano jasno - i jedna i druga institucija obuhvacena Martijevim izvestavanjem o ponasanju predstavnika medjunarodne zajednice.

Britanci ipak ne vide sebe toliko ugrozenim koliko Kusner vidi sebe, pa nisu spremni da izbacuju takve autogolove kao sto je predlaganje da se dokazi i imena svedoka dostave Euleksu, po sistemu: "Dajte sve u ruke potencijalno osumnjicenima za saucesnistvo necinjenjem".

Iz ovakve izjave se moze shvatiti da, sa stanovista Britanaca, jos uvek nije definisano ko bi trebalo da bude nadlezan za nezavisnu i nepristrasnu istragu o... ne znam ni kako da nazovem ovo.

Prema tome - 'ajd' da se malo smire strasti. Britanci su dali sasvim OK izjavu i njihovo medijsko pokrivanje svega ovoga je medju korektnijima u zapadnoj Evropi (Guardian, Daily Telegraph...).

E, sad: cemu se, verovatno, nada gospodin Kushner?

Prisetimo se, pomocu odlomka iz knjige "NATO's gamble: combining diplomacy and airpower in the Kosovo crisis, 1998-1999" (Dag Henriksen):

In Pristina on 23 February 1998, (Robert) Gelbard publicly declared that the violence in Kosovo was very dangerous and denounced the violence by the Serb police. He also took a forceful stand
against the KLA: "We condemn every strongly terrorist actions in Kosovo. The UCK (KLA) is, without any question, a terrorist group."

Sta se desilo potom? Ponasanje oruzanih snaga pod kontrolom Milosevica prema lokalnom nesrpskom stanovnistvu je prikrilo pravu sushtinu UCK/KLA.

Americka spoljna politika koja, iz sopstvenih interesa, igra po crno-belom vestern-principu "good guys vs. bad guys", odabrala je da, ovaj put, teroristi budu borci za slobodu. Sada bi trebalo da izadju ponovo i da kazu: "Eto, bivshi teroristi, a potom borci za slobodu su, sve to vreme, bili i jedna od najjachih mafija na planeti, a mi to nismo primetili."

Bojim se da je i shishmishima ochigledno koliko neuverljivo bi to zvucalo. I da bi otvorilo mnoga pitanja. Ako je bilo bitno koliko puta i gde i sa kim je predsednik Klinton imao oralni seks, pa, moze postati bitno i ko je od pripadnika politicke i ekonomske elite SAD u poslednjih tuce godina imao... presadjivanje organa? I na koji nacin?

Naravno, u vezi sa svim tim potencijalnim "neprijatnostima" moze biti i ponasanje konzervativnih i tabloidnih evropskih medija.

Zar ova vest ne bi bila pravi dokaz da ne treba dalje prosirivati EU raznim "poludivljim kvazi-drzavama"?

Zar ova vest nije pravi "krvavi dragulj" za sve "politicke" tabloide kojima je u finansijskom interesu da objavljuju sto vise vesti o "krvi, prljavstini i besu", narocito kada se sve desava u nekakvom "egzoticnom inostranstvu"?

Nema tu nikakvih emocija spram Srba, Albanaca ili bilo koga drugog. Nema tu ni bilo kakvog novinarstva. U pitanju je cist interes, i to cak ne ni politicki, vec licni - bilo zdravstveni (otkazali organi), bilo imovinski (provizija za ucesce u operaciji) bilo krivicno-pravni (umeshanost u vidu sauchesnistva ili pomaganja, chinjenjem ili nechinjenjem), bilo politicki (konzistentnost politickih izjava), bilo profesionalni (ocuvanje renomea PR klijenta, te tako i svog renomea, kao PR prakticara).

Tika

pre 13 godina

Bernar Kušner odavno nema baš neki kredibilitet ni u Francuskoj. Prošla su vremena LEKARA BEZ GRANICA. I njegova druga supruga Kristin Okrent akter je velike afere kao novinar. Špijunirala je elektronsku poštu svojih kolega što je bio veliki skandal u Fr. A oko Kušnera i njegovog ktedibiliteta nema ni potencijalne neobaveštenosti svetske zajednice. Nije on slučajno postavljen na to mesto. Da je ikada pokazao imalo simpatija za spsku stranu tamo ga ne bi ni bilo. Što se tiče dokaza protiv Tačija plašim se da će stvar utihnuti sama od sebe jer kad god je neki Albanac bio na putu za Hag netragom su nestajali sa lica zemlje potencijalni svedoci optužbi. Sam podatak o uništenju DNK nalaza za 400 žrtva dosta govori.Kome je mogao da smeta kontejner sa uzorcima. Pa nije to bio brodski kontejner već specijalne posude kao način čuvanja uzoraka uz nešto prateće elektronske dokumentacije. A s obzirom na aktuelnu rodovsku zajednicu kao nivo društvenog razvoja na Kosovu, nemam optimizma prema budućim rezultatima istrage i mogućim optužnicama. S obzirom na jaku podršku SAD Tačijevcima će malo otpasti "pozlate" sa krila ali će potpora amera opstati. A volela bih da se varam.

posmatrac

pre 13 godina

Cinjenica je da ima mnogo poznatih likova koji su umesani i koji ce uciniti sve da zastite sebe i zataskaju istinu, a posto im je do sada dobro islo u tome da najstrasnije ocrne Srbiju, verovatno su se prilicno osilili i ubedjeni su da tako moze zauvek. Nadajmo se samo da ima i onih kojima je stalo do toga da se istina cuje.

Petar

pre 13 godina

Има ли неко ко зна Кушнерову имејл адресу да му пошаљем овај линк на You Tube
http://www.youtube.com/watch?v=nh1Hm9-nW38&feature=related
да освежи памћење

Petar

pre 13 godina

"Skeptičan sam prema izveštaju Dika Martija, ne znam ni ko je on, kaže Bernar Kušner za BBC. "
".....Ko je taj čovek? Ja ne poznajem tu osobu..... "
Кушнеров безочни цинизам све говори.
А овај део његове изјаве указује да је изгледа оболео од Алцхајмерове болести, или-ти деменције, склерозе, излапелости, шта год:
"Bernar Kušner je na kraju razgovora za BBC demantovao da se smejao kada ga je pre nekoliko meseci, prilikom njegove posete Kosovu, jedan srpski novinar pitao za trgovinu organima. Bilo je to prilikom njegovog boravka u Gračanici kada se sastao sa Radom Trajković. "

Јер то смо сви видели, у сзвари, није се смејао, него је ИСМЕЈАВАО.

evita

pre 13 godina

Nije njega predsednik dzabe sutnuo, kao sto ni Holbruk nije tek tako dobio napad! Saznali su oni pre nas za ovaj izvestaj! A sto se tice izjave ovog da ne zna ko je Dik Marti, e pa sad zna.

архонт Трибала

pre 13 godina

Ми нашег сународњака тражимо, кao и претходних пар десетина наших сународњака који су пребачени у Хаг(да не спомињем оне наше сународњаке који су осуђени због ратних злочина, од стране судова Србије).
Наш сународњак није на власти.
Наш сународњак који није на власти, није осумњичен да је киднаповао људе и из мртвих особа, вадио органе да би их затим продавао.
А ваш сународњак и Кушнеров protege? Да, скратим причу. НЕ ПОСТОЈИ ДРЖАВА на планети која за премијера има човека чији надимак гласи - Змија.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Ako nisi znao, ZASTO nisi znao? Zar ti nije bio posao da znas kako Albanci kinje i kasape manjinsko stanovnistvo? Zar te nisu Ujedinjene Nacije postavile UPRAVO da bi sprecio masakr neduznih? Zar to to nije bio posao?

Ako nisi znao zato sto NISI HTEO DA ZNAS, zasto nisi hteo da znas, i kakve koristi si imao od toga?

Ako si znao, ali se sada pretvaras da nisi znao, kakve mracne tajne krijes?

Ako si sve vreme znao, a posten si covek, priznaces sve i spasces sebe i svoju savest. Ali govori brzo, vreme za lazi i obmane je isteklo. Istinu, samo istinu i nista drugo nego istinu. Sada, odmah, ovde, na sunce.

ja

pre 13 godina

"U prvoj reakciji na izveštaj Dika Martija, britansko ministarstvo inostranih izdalo je saopštenje u kojem kaže da takve optužbe uvek moraju da budu ozbiljno shvaćene."

Kusneru, moraces da odgovoris na mnoga pitanja.

NJUJORCANKA

pre 13 godina

[link] SNIMAK SA OVOG LINKA ,
BIO JE POCETAK OTKRIVANJA
ISTINE. Iz njega se lepo vidi da je gospodin KUSHNER , jedan od GLAVNIH u ovom uzasnom delu.
KRAJNJE JE BILO VREME da se pokaze PRAVO LICE Ministra Kushnera!!!!!!!!!!!!!

Bledi

pre 13 godina

Zanimljivo je kako svi srbi "znaju" da je postojalo trgovine organa, aq sve prema podacima coveka koji se suprotstavio nezavisnosti Kosova (slucajnost, slucajnost:-) A niko u Srbiji ne zna vec 15 godina gde im je sunarodnjak, odgovoran za najveci masakar u Evropi, posle nacistickih masakra.

mare 025

pre 13 godina

"maske padaju"

Procitavsi ovaj komentar shvatio sam da ne moram apsolutno nista novog reci, ovo je sustina! Svaka cast, imam potpuno isto razmisljanje, bravo!

Milovan

pre 13 godina

Jadan Kušner, neobavešten ko Koštunica.

"Nisam se smejao..."
http://www.youtube.com/watch?v=DTA7gSOXBcA

Nadam se da isto tako neće ni plakati.

Sarl de Gol

pre 13 godina

Trgovina oranima i Taci su jedna ili dve teme a Kusner koji se nije smejao je sramota
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7Y5cLMl7ZcA#t=1s

Muka mi je od EU-rokrata

pre 13 godina

Da, da odjednom ste saznali da je bilo trgovine organima ekspresno nakon smrti Holbnuka i nakon pobjede Tačija (jer ste se nadali da će izgubiti) čiji je rok trajanja očito istekao. Sve ste vi znali. Znao je i Kušner! Ovo je uvreda za zdrav razum! Nakon ovakvih izjava želim da Srbija nikada ne pomoli nosa u EU! Jednostavno ne želim biti u istom društvu sa ovakvima!

%

pre 13 godina

Kad pročitam da neki političar, bilo strani ili domaći, izjavi kako o nečemu nije znao (a svi ostali znamo) uvek se zapitam koliki je procenat dobio da NE VIDI, NE GOVORI I NE ČUJE!

maske padaju

pre 13 godina

Srbija je za svoje zlocine i za svoj nacionalizam platila sankcijama, bombardovanjem, stotinama hiljada proteranih Srba, hiljadama NEKAZNJENO ubijenih Srba (samo na Kosovu, ti "napaceni i ugrozeni" Albanci su ubili vise od 3.500 Srba!), otimanjem 15% teritorija, 44 srpskih politicara i vojnih lica je zavrsilo u Hagu, stotinama drugih Srba se sudi u Hrvatskoj, BiH i u Srbiji... Toliko o "tezi" dezurnih albanskih komentatora kako se Srbija ne bavi svojim zlocincima nego lazno optuzuje druge. Ma vazi. Cisto informativno, u Srbiji, za razliku od "drzave kosova", nisu na vlasti ljudi odgovorni za zlocine nad drugima i u Srbiji zvanicna politika niti podrzava niti slavi srpske zlocince. A sta je sa kosovskim Albancima? Osim sto tu licemerno izigravaju nevinasca i misle da ako spomenu Milosevica onda njihovi zlocini nestaju, ne postoje i sasvim su opravdani, cime su to Albanci platili za svoje zlocine? Nicim. Apsolutno nicim, nego su cak i nagradjeni od strane Amerike. Albanci su na Kosovu, samo od 1999. godine proterali vise od 200.000 Srba, Roma, Crnogoraca, Bosnjaka, Goranaca (zvanicni broj UN-a)i ubili nekoliko hiljada CIVILA, zauzeli su na desetine hiljada srpskih kuca, porusili ko zna koliko srpskih crkava a zadnjih deset godina su na najdrasticnije nacine krsili i najosnovnija prava onih Srba koje nisu proterali. Kada se na to doda broj ubijenih Srba tokom II svetskog rata kada su Albanci bili saveznici fasisticke Italije i nacisticke Nemacke ili broj proteranih Srba tokom Titovog komunizma ili zlocine Albanaca pre 1941... Albanci ce nekome da sole pamet, izigravaju moralne gromade ili da se pozivaju na Milosevica? Ajde setajte. Licemeri. Zapanjuje da od strane tih "visokomoralnih" Albanca zadnjih dana jedino cujemo izlizano relatizovanje i minimalizovanje zlocina pocinjenih u njihovo ime. Kako samo horski brane svoje zlocince i svoje lobiste kao sto je Kusner i kako samo ocrnjuju ovog Martija i nazivaju ga placenikom. Ne silaze sa ovog sajta i mora da su im se prsti vec ukocili od klikanja na "ne preporucujem". Sve je Albancima propaganda, sve im je bez dokaza... Zanimljivo kako nisu insistirali na dokazima kada je Racak bio u pitanju ili druge lazi na CNN-u, onda je moglo i bez dokaza i bilo je dovoljno sta tvrdi jedan americki CIA specijalista koji je izgravao verifikatora OEBS-a? Sta ces, navikli su Albanci da izigravaju nevinasce i da na tome profitiraju. Jel' u tome problem? Pale su maske? Uostalom, i da nema te trgovine organima i onda ostaje na hiljade ubijenih Srba, na stotine njih koji su kidnapovani i prebacivani u Albaniju i to je sasvim dovoljno da se optuzi i Taci i ostali njegovi pajtosi. Kakva je to "borba za slobodu" u kojoj se kidnapuju, prebacuju u Albaniju i ubijaju oni drugi? A zasto uopste u Albaniju? Izmedju ostalog i zato sto su albanski nacional-teroristi i njihovi sponzori znali da Haski sud nema mandat da istrazuje zlocine pocinjene na teritoriji Albanije. Te zlocine bi mogla da istrazuje samo Albanija a posto je ona deo svega toga, onda se znalo da se moze sve raditi i da su sanse minimalne da bilo ko i bilo kada odgovara. Jad i beda. To je taj narod sa kojim mi treba da vodimo dijalog i da im olaksavamo svakodnevni zivot i tu njihovu "drzavu" mi treba da priznamo da bi usli u EU? Neka hvala, a i nosite se lepo svi. Pocev od Kusnera pa na dalje. A da je Srbija drzava a ne izdrzavani protektorat u kojem politicari pre svega gledaju da ispune sva ocekivanja i zeljice Amerikanaca, onda bi ta drzava Srbija lepo tuzila Bernara Kusnera zato sto nije nista uradio da spreci zlocine a mogao je, zato sto je cak i pravdao te zlocine i zato sto je cak i asistirao i saradjivao sa albanskim zlocincima i kriminalcima. Dosta vise prica o EU i dosta vise ustupaka dok se ne rasciste racuni. Srbija treba da plati za sve svoje zlocine ali ce da plate i ostali, inace nece biti dobro!

muka mi licemera

pre 13 godina

Kada se neko salje na neku funkciju, onda obicno pre toga dobije brifing likova sa kojima ce se na toj funkciji sretati, saradjivati ili sukobljavati. Takav brifing je dobio i licemer Bernar Kusner i u tom brifingu je mogao da vidi i ko je i sta je Hasim Taci. Za aktivnosti i karakter Hasima Tacija se znalo i ranije. Ove Kusnerove suplje price o tome kako on nista nije znao, nista nije video i kako je samo cuo nesto i kako se on "danonocno borio protiv organizovanog i neorganzovanog kriminala" predstavljaju vrhunsko licemerje, svu bestidnost i ljigavost tog tipa. Na zalost, zivimo i drzavljani smo jedne mikimaus drzave koja nije u stanju da ovakvim likovima makar u lice kaze sta misli o njima, ako vec ne moze da ga posalje na sud. Srami se Tadicu. Idi trci u Francusku da se izvinis Kusneru sto ga je ovaj novinar tako iznervirao.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Pa i Sljivancanin nije znao da ce zarobljenici biti prepusteni teritorijalnoj odbrani na cuvanje. To se desilo nocu, ujutru su zatvorenici pobijeni a Sljivancanin je osudjen na desetak godina robije jer nije bio informisan da je njegov nadredjeni naredio smenu straze
Vi ste imali nekoliko godina da se informisete. Koliko godina robije za Vas?

архонт Трибала

pre 13 godina

Сећам се његових одлучних речи да ће ''преврнути небо и земљу'', како би пронашао убице два српска дечака из Гораждевца.
Што се тиче ''крвавих руку''...да, постоје Срби који су чинили злочине. Ту нема расправе. Али је проблем осталима да прихвате стварност у којој они више не играју улогу дежурне жртве, а Срби улогу дежурних криваца. Стварност је све, само не црно-бела.

zoran

pre 13 godina

Sa obzirom na to da je među Albancima, pogotovo na Kosovu, prisutno plemensko-mafijaško ustrojstvo i podela odgovornosti po principima "Koza nostra". Jednostavno, eventualni svedoci, Albanci, otpadaju. Sve žrtve su ubijene i sigurno veoma pedantno uništene kao i eventualni tragovi koji se možda i ovog momenta uklkanjaju, tako da se ni tu neće moći posegnuti za nekim materijalnim dokazima. Dokumentacija, koja je svakako morala koliko-toliko da se vodi, sigurno je odmah nakon posla isto pedantno uništavana (vidimo da su recimo DNK uzorci nestalih uništeni po odobrenju Nemačke) itd. Primaoci organa nisu ni morali da budu informisani odakle je organ koji im je ponuđen, znači i oni kao svedoci otpadaju a i kako ih pronaći?
I na kraju, to što se Kušner tako napadno i cinično smeje i te kako ima osnovu po pravilu "lako je optužiti teško je dokazati" bez obzira što je svima nama a i njima jasno koliko je bezvlašća bilo na Kosovu u ono vreme a ima ga i danas, možda još i više...

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Sa'ce Boris da se u vase ime izvini Taciju. Bas je navro!
I Kusneru pride.
I sta se buunite? Vi ste ga birali, nisam vam ga ja birao.
Nemam ja tu fleku ni na dusi ni u biografiji.
A vi koji ste ga izabrali?

Ja ovako a vi kako hocete

pre 13 godina

Ovaj Kusner i ostali njegovi prijatelji ce uvek za Srbe biti nista vise do zlikovci i bednici.

Sta me briga, koliko su mocni i sta su oni. Za mene i sve ljude koje znam oni su samo zli bednici, koje treba da stigne najgora kazna.

Moj narod srpski i svi njegovi predsednici i generali su za ovog Kusnera i ostale prijatelje njegove, pojam dobrote i morala.

U moju je zemlju dosao da mi prica kakav sam i ko sam. Ma bicu i crni djavo prema takvima kao sto je Kusner. Ali zapamtite u svojoj zemlji sam. I moze mi se, jer je moje.

Bojana_Djakovica

pre 13 godina

Evo link sta je bilo sa crkvom u Djakovici, koga god smo pitali iz medjunarodne zajednice rekao je da ga to ne zanima i da ne zna o cemu se radi, tako se ponasa i Kusner!

Tara

pre 13 godina

šef UNMIK-a nije znao za trgovinu organima? A ZAŠTO BI ZNAO :)))) Od muke da se čovek nasmeje ovakvoj izjavi! I zato što on NIJE znao, to onda NIJE ni tačno??!?

Vlada, NL

pre 13 godina

Zbog sumnje u ratne zlocine i zlocina protiv covecnosti na Kosovu 1999-e neki Srbi su zavrsili u Hagu. Zbog sumnje u iste takve zlocine Bernar Kusner bi morao da poseti Hag i podeli malo zatvorski prostor sa onim "nasima" tamo.

Nemanja

pre 13 godina

Evo snimka iz Marta 2004 pogroma gde su Hasim Taci i ostali iz OVK i dalje ostali veliki partneri zapada do dan danas niko nije odgovarao za nevine zrtve pogroma evo link
http://www.youtube.com/watch?v=edGaxOU4UAE&feature=related

Juhuuu

pre 13 godina

I ako sve je tacno sto kaze Dik Marty, jedno je bilo skoro nemoguce da se prollazi granica Kosova-Albania da se pobegne iz rata nismo mogli morali smo da prelazimo tu gde srbska policija i vojska je omogucovao prellaz gde su nama uzeli i pare i licne karte. 2-3-6 osoba bi rekao dobro mozda bi... Ali 500, niiiikada!

Jole

pre 13 godina

Kusner se lose snalazi u ovome. Verovatno zna nesto o svemu tome ili je umesan u ove monstruozne zlocine . Samo kada pomislim sta su ti mucenici preziveli...

Boske

pre 13 godina

Mislim da ne postoji bolji pokazatelj necijeg moralnog rejtinga od ocjene jednog ovakvog monstruma kakav je Kusner. On u ovom intervjuu govori afirmativno o Taciju i Tadicu, a negativno o Diku Martiju! Dalji komentar nije potreban.

PolskiSerb

pre 13 godina

On je upravo bio duzan da skuplja dokaze. Cak i da "nije znao" sta se desava odgovoran je po funkcionalnoj odgovornosti za sve sto se tamo u vreme njegove valadavine desilo. Tuzba Hagu bi bila na mestu. Nadam se da ce Francuzi imati toliko ponosa da to sami urade i ga tamo posalju da dokaze da nije kriv. Tek 2000 dokumenata od vise stotina hiljada je obradjeno. Jos cemo zahvaljujuci Julianu&Co. "ponesto" saznati, a ta dokumenta nisu svrstana kao Top Secret. Koza mi se jezi sta bi tek tamo nasli.

Dejan

pre 13 godina

Iako nisam ljubitelj radikala moram reci da Seselj godinama sedi u pritvoru bez ijednog jedinog dokaza da je umesan u bilo kakav zlocin.
Srbiju su bombardovali zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Za razliku od gore navedenih stvari, kada su objavljene optuzbe iza kojih stoje konkretni dokazi vezani za okupacione vlasti, svi pokusavaju da ih opovrgnu i da umanje velicinu zlocina koji su se nesumnjivo odigrali.
To je slika totalitarnog sveta u kome zivimo. Sramota.

Zivojin

pre 13 godina

Zbog cega onda jedino francuska stampa ne pise skoro nista o svemu ovome, i dominiraju demantiji albanske strane... Iz Pariza moram da citam Daily news, Guardian, Independent, New York Times... da bih saznao sta se desava...

Grosste

pre 13 godina

Ali to su samo optuznice od jednog svajcarskog diplomate koji je antialbanski raspolozen, bez argumenata, tracevi...U citavom svjetu morao se jedan naci takav, koji bi albanski cijeli narod ocijenio kao kriminalnim, dok se istovremeno nalaze dan danas frizideri puni ljudima i masovne grobnice u utocistvama gdje se skrivaju jos pocinioci tih dela...Na kraju krajeva, mi smo spremni da pustimo istragu da vrse profesionalci i istina nek se zna, ako tu ima neceg.

Predrag M

pre 13 godina

Da imamo imalo ponosa pa da ovog lika proglasimo nepoželjnim i trajno mu zabranimo ulazak i boravište u Srbiji.
Kad bi imali imalo ponosa i dostojanstva.....

sram ga bilo!

pre 13 godina

Nije znao za trgovinu organima? Ja sam običan građanin, nemam nikakve veze sa Kosovom, a ja sam znao da Tači to radi! Svi su to znali. Još tada! Pa kako je moguće da Kušner nije znao? Sramota.

Jaroslav

pre 13 godina

G-dine Predsedniče! Vaše reakcije su mlake i mlitave. Preuzmite inicijativu. Da Vi čujete o čemu se tu radi. Nakon humanitarne akcije nato-a ljudi su ostavljeni na milost i nemilost raznim dr Mengelima. Da li ćete propustiti diplomatsku inicijativu? Iskoristite šansu li ćete se baviti međustranačkim borbama, kupovinom aviona, izvinjavanjem, prodajom srpske imovine. Glasao sam za demokrate od osnivanja stranke ali ovo je kraj. Nikad više!!!

izbavitelj

pre 13 godina

Sad je "svako dete" u Srbiji znalo za Tačijev kriminal i prodaju organa, ali ni 20 godina nakon početka rata u bivšoj YU većina Srba "ne zna" da su Srbi ratovali, palili i ubijali po HR, BiH i Kosovu. Ne opravdavam Tačija, ako je kriv neka završi u paklu, ali hoće li se ikada destiti da i Srbi kažu "Da, i nama su ruke krvave!"

dcz

pre 13 godina

Ovaj intervju me neodoljivo podseca na onaj sa Curkovicem iz Partizna u Insajderu. Covek ni za sta kao nije siguran, a ipak sve negira...

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Cinjenica da se Kusner sada poziva na izjavu Tadica od pre neki dan samo potvrdjuje ono sto sam o Tadicu tada rekao a samo sam se pitao dali mozete da zamislite Djindjica kako daje onaku nemustu izjavu o Taciju. Pa ljudi moji, Taci je posle naslova u svetskim listovima obelezen za vek vekova, taj ko se sa njim sutra rukuje ili silika je zavrsio politicku karijeru, bilo tak bio iz Srbije ili bilo koje drzave EU....Pa onaj Jeremic je genije za Tadica bolje njega da biraju za predsednika DS kad bolje razmislim bolje da izeberu bilo kog clana za novog predsednika - bice pametniji od Borisa.....

mirjana benic

pre 13 godina

Ni njegova nece goreti do zore, kako nas narod kaze: Ne shvata da je potrosna roba, upotrbljiv. Budjenje ce mu biti jako bolno!!

Stefan

pre 13 godina

Kusner: "...Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. ...". Tek ce se tebi suditi. Moli Boga da to bude prvo ovde na zemlji.

Marko

pre 13 godina

Čovek laže da se nije smejao to se može odmah dokazati. Kako onda da mu verujemo da je ostalo što je izgovorio istina? Čim se ovoliko pravda..., sam se odaje.

taraba

pre 13 godina

da se zahvalim gospodinu sa vma, zoranu stankovicu, a u ime ostalih koji misle da zavestaju svoje organe na njegovoj strucnom iskazu da se organi mogu samo vaditi kod zivih ljudi (bar tako pise u subotnjim novinama-kurir). bas sam hteo da vadim krajnike a imam zavestacene organe. sad mi je jasno zasto ljudi za presadjivanje idu u italiju, jer tamo doktori znaju da najmanje klinicki moras biti mrtav (mozak nema vise funkciju) ali sta ces uvek neko mora nesto pametno da kaze. ko sto rekoh, ipak da ja ponistim moju dozvolu za davanje organa posle smrti, koja verovatno za to vazi samo dok ne dodjes do bolnice. hvala jos jednom

dragan

pre 13 godina

... Pa taj čovek je sa svojom NVO "Lekari bez granica" radio sve protiv Srba,a u interesu drugih. sada kaže novinaru BBC da se nije smejao u Gračanici kada ga je novinar pitapo o "žutoj kući" i trgovanju organima. ne samo da se smejao nego je preporućio novinaru "da ide da se leči". Takvi su vodili i nalost još uve vode svetsku politiku i veoma su uzitajni u međunarosdnoj zajednici. neka se oglasi ministar Jeremić i kaže kako je pretio prilikom poslednjeg dolaska u Beograd dok je bio šef francuske diplomatije. Ma to nije čovek, to je jedan veliki licemer ...

otpor

pre 13 godina

Jos jedno odvracanje od glavnog problema u Srbiji, koliko Tacija ima u Vladi Srbije?, POSAO nam treba a ovo ce se vec resiti samo od sebe jer je nekome Taci stao na zulj, vi brinite kako da zaposlite Srbiju, experti ako ste uopste sposobni za to sem da kupujete vreme, jel tako Markovicu i Dulicu?

malisa

pre 13 godina

Moram priznati da su mi interesantni glasovi za "preporucujem" i "ne preporucujem". Cini mi se da dosta Albanaca cita vesti sa sajta B92, a potom salje komentare, odnosno daje ocene istih. Ili je u pitanju nesto drugo. Ako lica koja daju ocene "ne preporucujem" kod ovakvih vesti Srbi, onda tu debelo nesto nije u redu ili to radi Rada Trajkovic.
Sto se nje tice, rece Kusner da je ona hrabra osoba. Ne bese li to vrla radikalka i Seseljev potpredsednik stranke (ili nesto slicno).
Mi Srbi smo zaista jedinstven narod. Znate kada bi se kod drugih nasao neko kao sto je Rada Trajkovic. Znate i sami, sta da kazem.

Igor

pre 13 godina

Hehe kosovski zet je priteran uz zid rekao bih po njegovim izjavama. Za njega se odavno pretpostavljalo da je u vreme kada je ordinirao na Kosovu bio ozbiljno korumpiran da ćuti o zločinima s jedne, i da prikazuje Albance kao žrtve i borce za slobodu s druge strane. Kušnera je dovoljno videti i sve vam je jasno o kakvom liku se radi. Verujem da kanali novca, koji je Kušner dobijao sa Kosova može da se dokaže temeljnom istragom. A onda neka razmišlja o ljudskim pravima u zatvoru...

jasna olic

pre 13 godina

O Kusnerovom poreklu neka vam objasne studenti politologije sa SINALCO Universiteta u Parizu. Ali o njegovom bogatstvu nakon dve godine mandata kao sefa UNMIK-a neka on objasnjava sam!!!

bubreg

pre 13 godina

g. KUšner, ne zna za trgovinu organima, nije video organizovani kruminal, ljudi se ne boje, ne zna za to i ono - jednostavno nije bio sposoban za posao koju mu je dodeljen na Kosovu. Čisti promašaj, i kada nam takvi politiki vode Evropu zna se kakva joj je budučnost? ŽALOSNO?

Dejan

pre 13 godina

Da li i Vi sticete utisak da je nasem politickom rukovodstvu neprijatno sto je Marti objavio ovaj izvestaj. Cini mi se da bi bili mnogo srecniji da izvestaja nije bilo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

A ja naivan poverovao da će Bernar da prizna da je znao za trgovinu organima. Od svega pamtim samo floskulu zapadnih režima, koju juče izreče i američki predstavnik za štampu, " svi su nevini (osim Miloševića, Karadžića) dok im se krivica ne dokaže"

Nikola

pre 13 godina

Gospodi Kusner je mnogo ucinio za europsku buducnost Kosova i svih ljudi ( pa i srba i cigana )koji su tamo ziveli.
Bilo je nekih odmazda, ali samo prema onima koji su u milosevicevom rezimu okrvavili ruke.
Gospodin Kusner nezna nista, jer tog nema, a ni istraga (osim neke srbijanske floskule) nije sprovedena, pa kako da zna?
srbijanci treba da prave radna mesta, a Kosovo je gotova prica.

mika

pre 13 godina

proterani sa Kosova i Metohije 1999 znaju šta je sve ovaj čovek preduzimao i u čiju je korist radio. Naše rane su još uvek otvorene da bi nam on ili njemu slični "držali predavanje" šta se tamo dešavalo ali...

Rada

pre 13 godina

Ali na osnovu cega vi optuzujte Kusnera? Kakvi su ovo komentari? Izgleda da svi vi koji komentarisete ovde imate po neki dokaz da je Kusner sam presadjivao organe?
Secam se i ja de se Kusner smejao ali zasto ne napisete ovde da ga je Srpski novinar prvo optuzio da je on umesan u trgovinu organa. I ja bih tada isto reagovao kao Kusner. Ja verujem da Kusner nije bio umesan u trgovinu organima. To sto nije znao da se takva trgovina odvija je druga stvar, ali vi ovde njega optuzujete da je on ucestvovao u tome kao i onaj Srpski novinar, zato mu je Kusner odgovorio da bi trebao de se pregleda kod doktora. Vi ovde komentarisete kao da imate neke dokaze protiv Kusnera i kao da Evropa treba njega da hapsi. Srbi i terije zavere= vecito uspesna kombinacija. U svetskoj istoriji ce zauvek ostati jedna cinjenica koju niko nikada nec moci da promeni:
I Thaci, i Hrvatska oluja, i svi nestali Srbi u ratu devedestih se nikada ne bi desili da se nije prvo pojavio Slobodan Milosevic sa ekipom koji je dobio milione glasova od vas samih. Znaci krivica za ratove devedestih ce zauvek ostati Srpska a sve ostalo su posledice.

Aleksandar

pre 13 godina

Korumpirani Kušner halucinira. Zaboga on je mirotvorac. Pa on je držao paravan iza koga su kosovarski mafijaši secirali žive ljude. Francuska treba da se stidi što je takav čovek vodio njenu diplomatiju.

brax

pre 13 godina

Komentatori štampe na njemačkom jeziku tvrde da Dik Marti (Dick Marty) ni ovaj put nije predočio dokaze. Gerold Bühner u listu „Berliner Zeitung“ podsjeća da je Dik Marti prije nekoliko godina, također bez dokaza, podigao prašinu o ilegalnim i tajnim transportima osumnjičenih muslimana na evropskoj teritoriji koji je vršila CIA. „Slično je i u slučaju Kosova“, piše Bühner i nastavlja: „Dik Marti je posjetio Beograd, Tiranu i Prištinu i tamo razgovarao sa predstavnicima pravosuđa, politike i međunarodnim pomagačima. Kao i u sličaju CIA-e, Marti nije imao ovlaštenje o pravoj istrazi. Zbog toga nedostaju nepobitni dokazi za njegovo okrivljavanje Tačija i elitnih članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

Zulinjo

pre 13 godina

Bas nas zanima koliko li je kostalo neznanje gospodina Kusnera jer svi su oni dobro znali sta se desava, ali je prevagnuo interes njihovih vlada i ogromni novac koji se i dalje sliva od kriminala, pogotovu sto kriminal nije na njihovoj teritoriji.

milos

pre 13 godina

Određeni broj nas se seća šta je zapadna evropa (čitaj amerika, radila sa Irakom. Od bivšeg miljenika u ratu sa Iranom i svesrdnog pomaganja u naoružanju i svemu drugome do neprijateljstva najgore vrste i uništenja te zemlje. Nadam se i verujem da će isto tako proći i Kosovo.

Miki

pre 13 godina

Zasto je Trajkoviceva hrabra? Ti si jedan u nizu ljigavaca koji je napunio dzepove parama zalivenim SRPSKOM krvlju. Gadi mi se sve, jedan politicar i mirotvorac koji je sjedio za istim stolom sa ovim svjetskim mafijasima u obliku branioca Kosova (Taci etc.).

Goran Beč

pre 13 godina

Bernar Kušner kaže da, za razliku od Dika Martija, on nije video nijedan znak toga da na Kosovu postoji mafijaška organizacija koja navodno ubija svakoga ko je spreman da progovri o njenim aktivnostima

Hahahahaha ma neeee, gde, pa Ramush ubi 9 od 10 svedoka a ti to kao nisi čuo, je li ?

da se zna....

pre 13 godina

Postoje dva načina kako da te stigne pravda. Jedna je sudska, a druga je van suda. Verujem da će Kušner poželeti da ga stigne sudska pravda....

Nije on jedini, ne trebamo zaboraviti i druge, poput generala Klarka, Vilijema Vokera svi su oni deo jednog većeg zločinačkog plana.

Ja bih voleo da ih pravda što pre stigne....

Palilula

pre 13 godina

Covek ima amneziju, treba da mu posaljemo snimak kako se smejao novinaru. Kako bi se setio da je znao za trgovinu organima kad ne moze da se seti da se smejao i uvredio novinara (dok se smejao).

to ti pricam

pre 13 godina

A samo nedavno sam citao blog B92 u kom nekadasnji ambasador SAD u Srbiji govori o tome kako Srbi i dalje naivno veruju da su vodje OVK-a teroristi.

Zoki

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.
Hvala, Predsednice.

Bejbn

pre 13 godina

Interesantno je kad prelistate "naslovne" pa i unutrasnje strane svetskih medija, o ovome se skoro i ne izvestava ili je potpuno razvodnjeno. (ako je neko video nek posalje link) Da li se to svet plasi albanske mafije? Propasti projekta Kosovo?

Sale

pre 13 godina

Nisi ti dzabe smenjen-jer zna se i o tvojoj organizaciji Lekari Bez Granica. Ti si najvise u sve to bio umesan i znao za sve. Da ste se borili protiv nasilja ne bi najvise Srba bilo etnicki ocisceno sa Kosova i Metohije posto je Unmik dosao na Kosovo. A sto se tice smejanja u vezi onog pitanja zna se vrlo dobro da se jesi smejao ... jer zasto to onda ne bi demantovao onda kada se desilo nego sada kada je vruce pod nogama. Zivi bili pa videli, ali doci ce djavo po svoje.

Miljan

pre 13 godina

Nikada necu zaboraviti kako je ponizio novinara koji ga je pitao za trgovinu organima... Pretpostavljam da ni "nobelovac" Ahtisari ne zna nista o ovim dogadjajima. Tuzno...

nezahvalan Francuskoj

pre 13 godina

Molim nadlezne organe da sklone onaj smesan spomenik na Kalemegdanu groteskno nazvan "Zahvalnost Francuskoj". Zbog ovakvih licemera i lazova kao Kusner taj spomenik bi trebalo staviti na deponiju.

Зоран

pre 13 godina

Морао је Запад нешто да предузме, превише је очигледно било његово фолирање у односу према Србима.

Zoki

pre 13 godina

Treba i njega ispitati.
Toliko se brani, da je sumnjivo.

Samo da ne bude, da je i on dobio novi bubreg?!

Samo zbog tog smeha, treba ga zatvoriti.

Nemam reci da opisem, njega i njegov smeh...

Milan

pre 13 godina

U večerašnjoj emisiji "Da, možda ne" jedna učesnica (naša poslanica u Evropskom Parlamentu) je izjavila da "u Tirani godišnje na ulici nestane oko 200 dece" aludirajući da se tamo ljudi na ulici hvataju da bi poslužili kao žrtve za trgovanje organima. Smatram da je ovo veoma uznemirujuće jer je prosto nezamislivo da se na tlu Evrope dešava tako nešto. To se mora istražiti i ako to nije tačno onaj ko lansira takve dezinformacije morao bi da snosi posledice.

sever

pre 13 godina

Ma vikiliks sprema nesto da izbaci o tome, pa mora zapad da se opere, nista drugo... razlika izmedju Tadica i Cede... Ceda je otvoren prema nama sa Kosova.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno" Tacno, osim Srba! Njih prvo uhapse pa posle traze za sta su krivi! Eno ga Seselj, otisao sam, prijavio se lepo, i sad ga drze tamo vec sedam, osam godina i - nikome nista! Nisam ja nikakav obozavaoc njegovog lika i dela, ali drzati coveka bez veze toliko vremena vise govori o sudu nego o optuzenom, a sada kao "Ne znamo mi nista!" Zivot je mnoooogo nezgodan, nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc. Da li je pre nekoliko godina iko mogao da veruje da ce se Zapad ljuljati kao kula od karata po ekonomskim pitanjima? Sumnjam. Na slican nacin se moze desiti i neka danas nezamisliva situacija, raspad EU, stvaranje unije nekih drugih zemalja, promena centara moci, promena vaznosti mnogih pojedinaca iz vrha vlasti (setite se Njegovog Diktatorskog Velicanstva Causeskua kako je zavrsio!), mozda ce tako zavrsiti i neki "nasi prijatelji" koji se prave naivni i nevini!

Vita

pre 13 godina

Šta reći o Kušneru. Jedan od dijaboličnih likova evropske političke scene, pokvaren do srži kao i veliki podanik USA, Toni Bler. Analiza njegovih životnih aktivnosti od Lekara bez granica do mesta ministra u vladi Francuske put je od humanitarca do čoveka koji je prodao dušu djavolu. Jer njegov cinizam i neobaveštenost (navodna) sugerišu samo to.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.

Posebno ovo HVALA MU NA TOME

Hvala sto si pozurio das takvu amatersku izjavu i oslabis srpsku poziciju, kako bi se dodvorio Amerikancima znajuci da te na vlasti cuva samo njihova dobra volja i njihov interes

Hvala zbog razorene privrede, zbog rasta drzavne administracije, zbog prodaje Telekoma, zbog reforme sudstva, zbog zakona o stampi, zbog ulaska u EU za 10 godina, zbog pljacke i tajkunizacije Srbije, zbog liderstva u regionu, zbog beskonacnih izvinjenja svima i svakome, zbog uzurpacije drzave od strane jednog coveka, zbog novih mercedesa i lir dzetova,zbog ministara bez prethodnog radnog iskustva,zbog nezapamcenog zaduzivanja drzave, zbog beskonacne demagogije i nerada itd itd

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od ovakvih "ljudi" mi dodje muka. Kada su mu razni ljudi davali do znanja sta se tamo desava(lo) ismevao ih je i pravio se lud, a sada prica da nije bilo nikakvih naznaka vrednih istrage.

Francuz

pre 13 godina

Izvinjavam se da dajem ovako dugacak komentar sto kod mene nije uobicajeno.
Ali oval put to moram.

Kusner izjavljuje:
"Ne znam, neka on tako kaže. On je vodio istragu i napisao izveštaj. Ali moram da kažem da dokazi sa tri lokacije na kojima je bio nisu baš ubedljivi".
Znaci ako znas da te tri lokacije nisu ubedljive, onda ti znas koje su!!!
Po njegovom intervjuu moze se slobodno reci da je to onaj poznati majmun:
Jer nista nije vidio, cuo i govorio (istinu).
A da nezna tko je gospodin Marty, onda nije cudo sto ga je Sarkozy smenio kao ministra inostranih poslova.
Oduvek je bio poznat kao skrupulozan i cinican covek, a imao je i aferu dok je radio u Africi.
Predlazem da se BBC posalje YouTube o Kusnerovom licimernom smehu!


EDMW bi odgovorio sledece:
Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno.
To medjutim nije tacno. Iako se to neprestano teoretski govori, prakticki nije tacno, jer koliko je nevinih
u svetu (a narocito u SAD) osudjeno, iako nisu imali dokaze da je kriv.

milos

pre 13 godina

Mene zanima ko je platio Martija da napise taj izvestaj... nema sanse da je to uradio iz dobre volje, apsolutno nista nije besplatno u EU, neko ga je angazovao pitanje je samo ko? Nasi politicari sigurno nisu, nemaju te pare, a ni veze. Tako da nemojte da poredite Martija sa Rajsom, to je cista uvreda! Rajs je proveo skoro ceo svoj zivot u Srbiji, uvek je bio uz nas, i cak je i sam trazio da bude sahranjen u Srbiji.

Mirko

pre 13 godina

Ma i ovaj mi je sumnjiv da se i on u tom monstruoznom zlocinu nije ogrebao...podsjecanja radi covjek je Ljekar, humanista navodno...Ma kad bolje razmislm mozda i nije lose da nas pogodi onaj asteroid ....strasno

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma sve ti svetski mesetari znaju jer u tome ucestvuju pa kad im odgovara, njihovim interesima, pustaju sad za jedne, pa za druge informacije. To vec prevazilazi prag trpljenja, i pocinje ozbiljno da se priblizava vreme kada ce krenuti svetska "igranka".

milentije

pre 13 godina

Pa ovaj Kusner zaista simbolizira prototip novog svetskog poretka.
Drzava Srbija , koja treba da stane u zastitu zrtava ove horor price mora pod hitno da tuzi ovog licemera i lazova , a bogami i da istrazi njegove veoma moguce, tajne racune - ne bi li demistifikovala price ovakvog "mirotvorca".
Pod hitno !!!
I zaista , bez licemerja , u ime zrtava - zamislite kako je njima bilo - za trenutak , zatvorite oci i zamislite !!!
A onda, preduzmite neku akciju...bilo kakvu...

mertur

pre 13 godina

I vi Srbi se pretvarate kao da niste znali sta se desilo u Vukovaru, Dubrovniku, Srebrenici pa i na Kosovu, za vas mnoge je to samo bio kao rat protiv ustasa, balija i terorista a da je tamo masakrirano puno nevinog naroda medju kojima staraca, zena i deca, niste hteli ni da cujete. U toj zutoj kuci po recima vasih strucnjaka koji su tamo bili nije bilo cak minimalnih uslova da se sprovode takvi poduhvati a sad vas pali prica nekoga koji ce tesko nekoga da ubedi svojom pricom osim vas Srba.

alex

pre 13 godina

sve ovo je jos pre 20 godina rezirano sad se samo igra.i nije evropa igrac glavni igrac su oni preko bare. huseinu su prvo pomagali pa su ga posle obesili, avganistanu su prvo pomagali pa ih sad okupiraju, kosovu su pomagali sad ce malo da odmazu, iranu su pomagali sad tamo opet cackaju...pa sta vi mislite sta onih 5000 ljudi radi u pentagonu? igraju farmville? oni igraju ove igre zadnjih 100 godina. slicna prica je bila sa nemackom u prvom i drugom svetskom ratu. a centralna i juzna amerika? ista prica sa malo vise ili manje vatre se stalno ponavlja. ali chicha ne zaboravlja :-)

Dr. Mabuze

pre 13 godina

Izgleda da Hashim Tachi nije imao na lageru neku polovnu aortu za Holbruka pa je lider "buldožer diplomatije" otputovao. Interesantno je da je sve isplivalo na videlo, kada su zapadni mediji u pitanju, posle smrti Holbruka. Čudna povezanost!!?? Iskreno se nadam da će prepotentni Kušner odgovarati za svoju evidentnu umešanost u ovom stravičnom vrzinom kolu.

Goran

pre 13 godina

Pa sta ce on sad da kaze? Da je znao. Time bi direktno i sebe okrivio posto je bio sef UNMIK-a. Neko drugi malo ... drugaciji od njega, mozda bi izbegnuo da i od izvestioca Saveta Evrope pravi ludaka. Kao sto je i od onog novinara.

Zokac

pre 13 godina

Kada bi jos Asanz sipao ulje...

Ovo je previse duboko i za Asanza.
Ipak se ovde radi o debelom kriminalu, spojen sa zlocinima.

Davno se to desavalo, za debele dokaze. Ko je to radio, isto je to radio i sa dokazima, svedocima.

Ako Dik Marti ima dobre dokaze, mogao bi i Kusner da odgovara, za nerad. A mozda i neku vrstu umesanosti. Ako je precutao, to je saucesnistvo.

Pravda za sve!
Dokazati i osuditi!
Krivci iza resetaka!

Maree

pre 13 godina

Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja. Radili smo za zadovoljenje pravde. - hehehehe i ovaj kao i nasa vlada zivi u kockicinom carstvu. U kome caruje drugarstvo... a kuce su od cokolade :) Ma jok, nije dole ni bilo rata, potukla se dva lika, razbili par flasa i to je to... Na Kosovu je bilo svasta i dosta zala. Zalosno je sto smo samo mi okrivljeni kao monstrumi, citava nacija. Bilo je idiota, ali oni vecito "nas" spominju umesto te individue. U slucaju Tacija, kosovari nisu krivi, samo je Taci kric...
Mislim da cinjenica sto su kosovari...ma sta ih zovem tako, siptari i albanci imali deal sa Amerima, a samim tim i sa Evropom, imali specijalne privilegije, i i dalje ih imaju ocigledno.
A ko je taj Kusner? Ja ne znam ko je taj covek?

Bojan

pre 13 godina

Jadni gospodin Kusner! On nista nije znao, samo je ucestvovao u zlocinu! Uzas! Zgrozen sam, uvredjen i ponizen kao normalno ljudsko bice, ovakvim nastupom Kusnera(gospodina). Veca je on Zmija od njegovog prijatelja Tacija.

gregor

pre 13 godina

Nista on nije znao, nista nije video, nesto je mozda cuo... pa sto nisi kupio naocare i slusni aparat, je li Kusneru? Cudno da je na Kosovo poslat covek koji je i slep i gluv a ni inteligencija mu nije na nekom nivou. Na stranu njegovo narcisoidno samohvalisanje ali rezultati na Kosovu, dok je on tamo bio kao neki "sef" sve govore i u svemu ga demantuju. Zlocini, etnicko ciscenje, otimacina imovine, paljenje kuca, pretvaranje albanskih zlocinaca u politicare i "faktore stabilnosti", zapocinjanje procesa albancizacije i odvajanja Kosova... sve se to odigralo kada je Kusner bio na Kosovu. Da Srbija ima makar zrnce samopostovanja, da Srbija ima makar milimetar kicme, angazovali bi advokata i podigli optuznicu protiv ovog francuskog ljigavca.

jichak

pre 13 godina

Ja sam spreman da placamo PDV na sve od 18% ako bi Srbija imala svoj MOSAD. A sta bi radio... pogodite na osnovu toga gde pisem ovaj komentar.

Francuz

pre 13 godina

Vec 18 godina slusam ovog poltrona i ulizicu na francuskoj televoziji... Gledao sam i reportaze o njemu u Africi i citao o istom knjige... kad je psovao male crnce sto nisu disciplinovani i nece da poziraju kad dolaze reporteri da svjedoce o njogovim humanitarnim misijama... U Bosni, odakle sam, Doktori Bez Granica su donosili lijekve protiv malarije, norveske antibiotike sa isteklim rokom upotrebe, cudnim lijekovima su lijecili obican grip i cudno se ponasali kad oni ne djeluju...

Svjetska mafijaska prica o "New World Order" je potpomognuta Sarkozijem i ovim gospodinom cinikom koji je toliko ljigav da ni svoju majku ne voli dzaba... A ni ona njega... Ovakve niko ne voli...

Ja se samo nadam da ce se pojaviti neki novi Wikileaks-i, novi Marfiji i da ce ipak sve ovo krenuti nekim pravednijim putem...

Usput, ako je gospodin Tadic rekao da ce "pricati sa Tacijem sve dok se ne dokaze da je kriv" - odricem se srpskog drzavljanstva isti dan kad se sretnu. Ovo je bas previse.

nessa974

pre 13 godina

Bivši obaveštajac... Šta reći... "Ja ne znam... Nisam znao..." Gospodine, vreme je da odgovarate Vi i vama slični! Hvala gospodine Marti, samo tako nastavite!
PS: Još nisam video komentar gospođe Kandić...

Kole

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno". Tako je. Podsecanja radi, to vazi i za Milosevica, i za Karadzica i Mladica. Takodje za Hitlera.

Sitan propust u poslicu!!

pre 13 godina

"Zatvarali oči... jadan čovek. Mi smo se borili i protiv organizovanog i protiv neorganizovanog kriminala. Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja."
Pa ocigledno ga niste dobro radili, a ko ne radi odgovorno, bude kaznjen, prosto ko seboj. I da ste samo naculi jednom u zivotu o tome, makar i u prolazu, kao odgovorni i obavezni u svom poslu, trebali ste to da istrazite i ispitate. Ako ste prvi put culi onda kada vas je novinar lepo pitao, zasto ste mu se smejali i rekli mu da se prekontrolise. Mogli ste da kazete da niste culi, ali da cete to ispitati. Prema toma, ponavljam, odgovornost jednim delom i jeste vasa, ako je vas posao bio da sprecite kriminal na prostoru Kosova!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Bernadr Kusner ne zna ko je Dick Marty ali zato vrlo dobro zna ko je hasim Taci, Srbija da podnese medjunarodnu optuznicu protiv Kusnera za saucesnistvo u svemu tome!

ston

pre 13 godina

Ma ocito je da Kusner sve ili skoro sve o tome zna ali se pravi blesav i nada se da od toga nece biti nista.
Ocekivano.
Nego taj jezik diplomatije po nekad bas idiotski zvuci.....
"Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu. "

Britanija ohrabruje Tacija da podrzi i olaksa istragu protiv sebe?
Ko je ovde lud?

posmatrač

pre 13 godina

Bilo bi krajnje zanimljivo saznati da li je neko od tadašnjih "mirotvoraca" kao što je Ričard Holbruk, Vilijam Voker, Madlen Olbrajt, Bernar Kušner, Klinton, Bler i njima slični imao neku ozbiljniju medicinsku intervenciju kao što je presađivanje nekog organa... Ili neki od članova njihovih porodica... Šteta što Asanž ne objavljuje i takve informacije.

M`sje...

pre 13 godina

Zaista je misterija kako je jedan lik sa ovakvim ljudskim i moralnim kapacitetima uspeo da bude i izaslanik UN-a i ministar? Zapanjujuce. A ova njegova lupetanja u ovom intervjuu samo pojacavaju taj osecaj kakav je to covek... Nista on nije znao, nije on video da se na Kosovu ispred njegovog nosa desavaju zlocini i etnicko ciscenje, nije on video da na Kosovu ima nekog kriminala iako je cuo da to postoji, nije znao ni za zastrasivanja ni ubijanja svedoka iako su o tome pricali i u haskom tribunalu... on je samo "mirotvorac" koji se borio da ne bude ubijanja?! Neverovatno kako ima obraza tako da prica... Dok je on bio tamo sef na Kosovu, proterano je nekih stotinjak hiljada Srba a nekoliko hiljada je ubijeno. Zamislite samo da se nije borio da spreci ubistva, sta bi tek onda bilo? Ovakvog lika treba tuziti sudu i izvesti pred lice pravde a ne da jos godinama prosipa svoje licemerje...

rajko

pre 13 godina

zabij glavu u pesak i zamisljaj da se nista ne dogadja. nojevima pali, mozda ce i tebi. u svakom slucaju je lakse nego da priznas da imas svoju ulogu u tom ovome.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Kusner je postao izgubljen slucaj. Vidi se da mu je frka.

Na stranu detalj gde kaze da se nije smejao novinaru na pitanje o "Zutoj kuci"...

Meni vise upada u oci momenat kada kaze da su znali o organizovanom kriminalu, ali da nisu o trgovini organima. Kao da je jedini problem u trgovini organima i ubijanju ljudi, a trgovina ljudima, narkoticima i oruzjem, to vec nije neki problem. Mislim, ako su znali o organizovanom kriminalu, zasto nisu nista radili po tom pitanju ?

Petrović Nenad

pre 13 godina

Gospodin Tači je trenutno premijer Kosova, i komunicira sa predsednikom Tadićem.

Obojicu ih poštujem....
I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.


Pametnom dovoljno!

3-phase cretin

pre 13 godina

"Nisam se smejao jer ja ovo shvatam veoma ozbiljno. Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. Ne znam. Sarađivao sam sa Radom Trajković. Bila je u to vreme vrlo hrabra i još uvek je hrabra. Pitali ste me za izveštaj i odgovorio sam vam. Prvo, skeptičan sam, i drugo treba sprovesti istragu", rekao je bivši ministar inostranih poslova Francuske i prvi šef UNMIK-a Bernar Kušner.

http://www.youtube.com/watch?v=pvKdH7A_FZ0

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li je uopste moguce dati iole pristojan komentar na ovo licemerje! Opet i iznova se pitam kako se moze pogledati u ogledalo.

Bogi

pre 13 godina

Po mom najdubljem i najiskrenijem uverenju, zapadne sile su ogrezle u najogavnije zločine koje svakodnevno praktikuju, od Avganistana i Iraka, do Južne Amerike. Kakvi god da su lažljivi, secikese, pljačkaši, ovi naši političari su nevina dečica nasparam ekipe sa zapada. Našu ekipu (i vlast i opoziciju) već dugo očima ne mogu da vidim, ali ovi sa zapada su satanisti. Svoje zločine pakuju u oblande "zaštite interesa", "borbe ua demokratiju" i "ljudskih prava". Ovaj tip Kušner teško da bi se mogao nazvati čovekom. I za kraj, nadam se da moderatori neće moj komentar oceniti kao uvredljiv, jer nema tog uma koji bi mogao smisliti bilo kakvu gadost koja bi dorasla istinskom liku Bernara Kušnera.

Miloš

pre 13 godina

... On je kao neki vajni lekar kada se smejao ljudskoj nesreći. Daj Bože da i njega na stratište istorije odvuče njegovo šurovanje sa Tačijem.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Po g. Kušneru, on uvažava Tačija zato što predsednik Tadić razgovara sa njim. Dakle pošto je Tadić rekao da će razgovarati sa Tačijem, on ga uvažava. Možemo razumeti da predsednik Tadić (po Kušneru) daje legitimitet Tačiju!!!
A što se smejao - ne da se smejao, nego je i izvredjao novinara... Sada kad mu se to spomene odjednom se setio kako je sa Radom Trajković najbolji prijatelj...
Nije nego...

filatelista

pre 13 godina

znate vi "gospodo" svi dobro ko je Dik Marti.
Kad je čovek imao petlju da priča i istražuje o tajnim zatvorima CIA po Evropi, isteraće na čistac i šaku krvnika i ratnih profiterčina koje su podržavali likovi kao ovaj Kušner koji se osećaju pozvanim da budu mirođija u svakoj balkanskoj čorbi.

Zoran

pre 13 godina

Nije bio obavesten.
Procitao je u novinama...

Nemamo samo mi lazove.
Ima ih i Francuska?

Gde je njegov racun?
Slucajno se nesto slilo bez njegovog znanja...?

posmatrač

pre 13 godina

Bilo bi krajnje zanimljivo saznati da li je neko od tadašnjih "mirotvoraca" kao što je Ričard Holbruk, Vilijam Voker, Madlen Olbrajt, Bernar Kušner, Klinton, Bler i njima slični imao neku ozbiljniju medicinsku intervenciju kao što je presađivanje nekog organa... Ili neki od članova njihovih porodica... Šteta što Asanž ne objavljuje i takve informacije.

ston

pre 13 godina

Ma ocito je da Kusner sve ili skoro sve o tome zna ali se pravi blesav i nada se da od toga nece biti nista.
Ocekivano.
Nego taj jezik diplomatije po nekad bas idiotski zvuci.....
"Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu. "

Britanija ohrabruje Tacija da podrzi i olaksa istragu protiv sebe?
Ko je ovde lud?

filatelista

pre 13 godina

znate vi "gospodo" svi dobro ko je Dik Marti.
Kad je čovek imao petlju da priča i istražuje o tajnim zatvorima CIA po Evropi, isteraće na čistac i šaku krvnika i ratnih profiterčina koje su podržavali likovi kao ovaj Kušner koji se osećaju pozvanim da budu mirođija u svakoj balkanskoj čorbi.

Miloš

pre 13 godina

... On je kao neki vajni lekar kada se smejao ljudskoj nesreći. Daj Bože da i njega na stratište istorije odvuče njegovo šurovanje sa Tačijem.

Bogi

pre 13 godina

Po mom najdubljem i najiskrenijem uverenju, zapadne sile su ogrezle u najogavnije zločine koje svakodnevno praktikuju, od Avganistana i Iraka, do Južne Amerike. Kakvi god da su lažljivi, secikese, pljačkaši, ovi naši političari su nevina dečica nasparam ekipe sa zapada. Našu ekipu (i vlast i opoziciju) već dugo očima ne mogu da vidim, ali ovi sa zapada su satanisti. Svoje zločine pakuju u oblande "zaštite interesa", "borbe ua demokratiju" i "ljudskih prava". Ovaj tip Kušner teško da bi se mogao nazvati čovekom. I za kraj, nadam se da moderatori neće moj komentar oceniti kao uvredljiv, jer nema tog uma koji bi mogao smisliti bilo kakvu gadost koja bi dorasla istinskom liku Bernara Kušnera.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Kusner je postao izgubljen slucaj. Vidi se da mu je frka.

Na stranu detalj gde kaze da se nije smejao novinaru na pitanje o "Zutoj kuci"...

Meni vise upada u oci momenat kada kaze da su znali o organizovanom kriminalu, ali da nisu o trgovini organima. Kao da je jedini problem u trgovini organima i ubijanju ljudi, a trgovina ljudima, narkoticima i oruzjem, to vec nije neki problem. Mislim, ako su znali o organizovanom kriminalu, zasto nisu nista radili po tom pitanju ?

Petrović Nenad

pre 13 godina

Gospodin Tači je trenutno premijer Kosova, i komunicira sa predsednikom Tadićem.

Obojicu ih poštujem....
I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.


Pametnom dovoljno!

slobodnomisleći

pre 13 godina

Po g. Kušneru, on uvažava Tačija zato što predsednik Tadić razgovara sa njim. Dakle pošto je Tadić rekao da će razgovarati sa Tačijem, on ga uvažava. Možemo razumeti da predsednik Tadić (po Kušneru) daje legitimitet Tačiju!!!
A što se smejao - ne da se smejao, nego je i izvredjao novinara... Sada kad mu se to spomene odjednom se setio kako je sa Radom Trajković najbolji prijatelj...
Nije nego...

M`sje...

pre 13 godina

Zaista je misterija kako je jedan lik sa ovakvim ljudskim i moralnim kapacitetima uspeo da bude i izaslanik UN-a i ministar? Zapanjujuce. A ova njegova lupetanja u ovom intervjuu samo pojacavaju taj osecaj kakav je to covek... Nista on nije znao, nije on video da se na Kosovu ispred njegovog nosa desavaju zlocini i etnicko ciscenje, nije on video da na Kosovu ima nekog kriminala iako je cuo da to postoji, nije znao ni za zastrasivanja ni ubijanja svedoka iako su o tome pricali i u haskom tribunalu... on je samo "mirotvorac" koji se borio da ne bude ubijanja?! Neverovatno kako ima obraza tako da prica... Dok je on bio tamo sef na Kosovu, proterano je nekih stotinjak hiljada Srba a nekoliko hiljada je ubijeno. Zamislite samo da se nije borio da spreci ubistva, sta bi tek onda bilo? Ovakvog lika treba tuziti sudu i izvesti pred lice pravde a ne da jos godinama prosipa svoje licemerje...

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li je uopste moguce dati iole pristojan komentar na ovo licemerje! Opet i iznova se pitam kako se moze pogledati u ogledalo.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.

Posebno ovo HVALA MU NA TOME

Hvala sto si pozurio das takvu amatersku izjavu i oslabis srpsku poziciju, kako bi se dodvorio Amerikancima znajuci da te na vlasti cuva samo njihova dobra volja i njihov interes

Hvala zbog razorene privrede, zbog rasta drzavne administracije, zbog prodaje Telekoma, zbog reforme sudstva, zbog zakona o stampi, zbog ulaska u EU za 10 godina, zbog pljacke i tajkunizacije Srbije, zbog liderstva u regionu, zbog beskonacnih izvinjenja svima i svakome, zbog uzurpacije drzave od strane jednog coveka, zbog novih mercedesa i lir dzetova,zbog ministara bez prethodnog radnog iskustva,zbog nezapamcenog zaduzivanja drzave, zbog beskonacne demagogije i nerada itd itd

Zoran

pre 13 godina

Nije bio obavesten.
Procitao je u novinama...

Nemamo samo mi lazove.
Ima ih i Francuska?

Gde je njegov racun?
Slucajno se nesto slilo bez njegovog znanja...?

3-phase cretin

pre 13 godina

"Nisam se smejao jer ja ovo shvatam veoma ozbiljno. Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. Ne znam. Sarađivao sam sa Radom Trajković. Bila je u to vreme vrlo hrabra i još uvek je hrabra. Pitali ste me za izveštaj i odgovorio sam vam. Prvo, skeptičan sam, i drugo treba sprovesti istragu", rekao je bivši ministar inostranih poslova Francuske i prvi šef UNMIK-a Bernar Kušner.

http://www.youtube.com/watch?v=pvKdH7A_FZ0

Zoki

pre 13 godina

Treba i njega ispitati.
Toliko se brani, da je sumnjivo.

Samo da ne bude, da je i on dobio novi bubreg?!

Samo zbog tog smeha, treba ga zatvoriti.

Nemam reci da opisem, njega i njegov smeh...

rajko

pre 13 godina

zabij glavu u pesak i zamisljaj da se nista ne dogadja. nojevima pali, mozda ce i tebi. u svakom slucaju je lakse nego da priznas da imas svoju ulogu u tom ovome.

Goran

pre 13 godina

Pa sta ce on sad da kaze? Da je znao. Time bi direktno i sebe okrivio posto je bio sef UNMIK-a. Neko drugi malo ... drugaciji od njega, mozda bi izbegnuo da i od izvestioca Saveta Evrope pravi ludaka. Kao sto je i od onog novinara.

Sitan propust u poslicu!!

pre 13 godina

"Zatvarali oči... jadan čovek. Mi smo se borili i protiv organizovanog i protiv neorganizovanog kriminala. Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja."
Pa ocigledno ga niste dobro radili, a ko ne radi odgovorno, bude kaznjen, prosto ko seboj. I da ste samo naculi jednom u zivotu o tome, makar i u prolazu, kao odgovorni i obavezni u svom poslu, trebali ste to da istrazite i ispitate. Ako ste prvi put culi onda kada vas je novinar lepo pitao, zasto ste mu se smejali i rekli mu da se prekontrolise. Mogli ste da kazete da niste culi, ali da cete to ispitati. Prema toma, ponavljam, odgovornost jednim delom i jeste vasa, ako je vas posao bio da sprecite kriminal na prostoru Kosova!

maske padaju

pre 13 godina

Srbija je za svoje zlocine i za svoj nacionalizam platila sankcijama, bombardovanjem, stotinama hiljada proteranih Srba, hiljadama NEKAZNJENO ubijenih Srba (samo na Kosovu, ti "napaceni i ugrozeni" Albanci su ubili vise od 3.500 Srba!), otimanjem 15% teritorija, 44 srpskih politicara i vojnih lica je zavrsilo u Hagu, stotinama drugih Srba se sudi u Hrvatskoj, BiH i u Srbiji... Toliko o "tezi" dezurnih albanskih komentatora kako se Srbija ne bavi svojim zlocincima nego lazno optuzuje druge. Ma vazi. Cisto informativno, u Srbiji, za razliku od "drzave kosova", nisu na vlasti ljudi odgovorni za zlocine nad drugima i u Srbiji zvanicna politika niti podrzava niti slavi srpske zlocince. A sta je sa kosovskim Albancima? Osim sto tu licemerno izigravaju nevinasca i misle da ako spomenu Milosevica onda njihovi zlocini nestaju, ne postoje i sasvim su opravdani, cime su to Albanci platili za svoje zlocine? Nicim. Apsolutno nicim, nego su cak i nagradjeni od strane Amerike. Albanci su na Kosovu, samo od 1999. godine proterali vise od 200.000 Srba, Roma, Crnogoraca, Bosnjaka, Goranaca (zvanicni broj UN-a)i ubili nekoliko hiljada CIVILA, zauzeli su na desetine hiljada srpskih kuca, porusili ko zna koliko srpskih crkava a zadnjih deset godina su na najdrasticnije nacine krsili i najosnovnija prava onih Srba koje nisu proterali. Kada se na to doda broj ubijenih Srba tokom II svetskog rata kada su Albanci bili saveznici fasisticke Italije i nacisticke Nemacke ili broj proteranih Srba tokom Titovog komunizma ili zlocine Albanaca pre 1941... Albanci ce nekome da sole pamet, izigravaju moralne gromade ili da se pozivaju na Milosevica? Ajde setajte. Licemeri. Zapanjuje da od strane tih "visokomoralnih" Albanca zadnjih dana jedino cujemo izlizano relatizovanje i minimalizovanje zlocina pocinjenih u njihovo ime. Kako samo horski brane svoje zlocince i svoje lobiste kao sto je Kusner i kako samo ocrnjuju ovog Martija i nazivaju ga placenikom. Ne silaze sa ovog sajta i mora da su im se prsti vec ukocili od klikanja na "ne preporucujem". Sve je Albancima propaganda, sve im je bez dokaza... Zanimljivo kako nisu insistirali na dokazima kada je Racak bio u pitanju ili druge lazi na CNN-u, onda je moglo i bez dokaza i bilo je dovoljno sta tvrdi jedan americki CIA specijalista koji je izgravao verifikatora OEBS-a? Sta ces, navikli su Albanci da izigravaju nevinasce i da na tome profitiraju. Jel' u tome problem? Pale su maske? Uostalom, i da nema te trgovine organima i onda ostaje na hiljade ubijenih Srba, na stotine njih koji su kidnapovani i prebacivani u Albaniju i to je sasvim dovoljno da se optuzi i Taci i ostali njegovi pajtosi. Kakva je to "borba za slobodu" u kojoj se kidnapuju, prebacuju u Albaniju i ubijaju oni drugi? A zasto uopste u Albaniju? Izmedju ostalog i zato sto su albanski nacional-teroristi i njihovi sponzori znali da Haski sud nema mandat da istrazuje zlocine pocinjene na teritoriji Albanije. Te zlocine bi mogla da istrazuje samo Albanija a posto je ona deo svega toga, onda se znalo da se moze sve raditi i da su sanse minimalne da bilo ko i bilo kada odgovara. Jad i beda. To je taj narod sa kojim mi treba da vodimo dijalog i da im olaksavamo svakodnevni zivot i tu njihovu "drzavu" mi treba da priznamo da bi usli u EU? Neka hvala, a i nosite se lepo svi. Pocev od Kusnera pa na dalje. A da je Srbija drzava a ne izdrzavani protektorat u kojem politicari pre svega gledaju da ispune sva ocekivanja i zeljice Amerikanaca, onda bi ta drzava Srbija lepo tuzila Bernara Kusnera zato sto nije nista uradio da spreci zlocine a mogao je, zato sto je cak i pravdao te zlocine i zato sto je cak i asistirao i saradjivao sa albanskim zlocincima i kriminalcima. Dosta vise prica o EU i dosta vise ustupaka dok se ne rasciste racuni. Srbija treba da plati za sve svoje zlocine ali ce da plate i ostali, inace nece biti dobro!

Зоран

pre 13 godina

Морао је Запад нешто да предузме, превише је очигледно било његово фолирање у односу према Србима.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od ovakvih "ljudi" mi dodje muka. Kada su mu razni ljudi davali do znanja sta se tamo desava(lo) ismevao ih je i pravio se lud, a sada prica da nije bilo nikakvih naznaka vrednih istrage.

Milan

pre 13 godina

U večerašnjoj emisiji "Da, možda ne" jedna učesnica (naša poslanica u Evropskom Parlamentu) je izjavila da "u Tirani godišnje na ulici nestane oko 200 dece" aludirajući da se tamo ljudi na ulici hvataju da bi poslužili kao žrtve za trgovanje organima. Smatram da je ovo veoma uznemirujuće jer je prosto nezamislivo da se na tlu Evrope dešava tako nešto. To se mora istražiti i ako to nije tačno onaj ko lansira takve dezinformacije morao bi da snosi posledice.

Francuz

pre 13 godina

Izvinjavam se da dajem ovako dugacak komentar sto kod mene nije uobicajeno.
Ali oval put to moram.

Kusner izjavljuje:
"Ne znam, neka on tako kaže. On je vodio istragu i napisao izveštaj. Ali moram da kažem da dokazi sa tri lokacije na kojima je bio nisu baš ubedljivi".
Znaci ako znas da te tri lokacije nisu ubedljive, onda ti znas koje su!!!
Po njegovom intervjuu moze se slobodno reci da je to onaj poznati majmun:
Jer nista nije vidio, cuo i govorio (istinu).
A da nezna tko je gospodin Marty, onda nije cudo sto ga je Sarkozy smenio kao ministra inostranih poslova.
Oduvek je bio poznat kao skrupulozan i cinican covek, a imao je i aferu dok je radio u Africi.
Predlazem da se BBC posalje YouTube o Kusnerovom licimernom smehu!


EDMW bi odgovorio sledece:
Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno.
To medjutim nije tacno. Iako se to neprestano teoretski govori, prakticki nije tacno, jer koliko je nevinih
u svetu (a narocito u SAD) osudjeno, iako nisu imali dokaze da je kriv.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma sve ti svetski mesetari znaju jer u tome ucestvuju pa kad im odgovara, njihovim interesima, pustaju sad za jedne, pa za druge informacije. To vec prevazilazi prag trpljenja, i pocinje ozbiljno da se priblizava vreme kada ce krenuti svetska "igranka".

Francuz

pre 13 godina

Vec 18 godina slusam ovog poltrona i ulizicu na francuskoj televoziji... Gledao sam i reportaze o njemu u Africi i citao o istom knjige... kad je psovao male crnce sto nisu disciplinovani i nece da poziraju kad dolaze reporteri da svjedoce o njogovim humanitarnim misijama... U Bosni, odakle sam, Doktori Bez Granica su donosili lijekve protiv malarije, norveske antibiotike sa isteklim rokom upotrebe, cudnim lijekovima su lijecili obican grip i cudno se ponasali kad oni ne djeluju...

Svjetska mafijaska prica o "New World Order" je potpomognuta Sarkozijem i ovim gospodinom cinikom koji je toliko ljigav da ni svoju majku ne voli dzaba... A ni ona njega... Ovakve niko ne voli...

Ja se samo nadam da ce se pojaviti neki novi Wikileaks-i, novi Marfiji i da ce ipak sve ovo krenuti nekim pravednijim putem...

Usput, ako je gospodin Tadic rekao da ce "pricati sa Tacijem sve dok se ne dokaze da je kriv" - odricem se srpskog drzavljanstva isti dan kad se sretnu. Ovo je bas previse.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Bernadr Kusner ne zna ko je Dick Marty ali zato vrlo dobro zna ko je hasim Taci, Srbija da podnese medjunarodnu optuznicu protiv Kusnera za saucesnistvo u svemu tome!

nessa974

pre 13 godina

Bivši obaveštajac... Šta reći... "Ja ne znam... Nisam znao..." Gospodine, vreme je da odgovarate Vi i vama slični! Hvala gospodine Marti, samo tako nastavite!
PS: Još nisam video komentar gospođe Kandić...

Miljan

pre 13 godina

Nikada necu zaboraviti kako je ponizio novinara koji ga je pitao za trgovinu organima... Pretpostavljam da ni "nobelovac" Ahtisari ne zna nista o ovim dogadjajima. Tuzno...

jichak

pre 13 godina

Ja sam spreman da placamo PDV na sve od 18% ako bi Srbija imala svoj MOSAD. A sta bi radio... pogodite na osnovu toga gde pisem ovaj komentar.

alex

pre 13 godina

sve ovo je jos pre 20 godina rezirano sad se samo igra.i nije evropa igrac glavni igrac su oni preko bare. huseinu su prvo pomagali pa su ga posle obesili, avganistanu su prvo pomagali pa ih sad okupiraju, kosovu su pomagali sad ce malo da odmazu, iranu su pomagali sad tamo opet cackaju...pa sta vi mislite sta onih 5000 ljudi radi u pentagonu? igraju farmville? oni igraju ove igre zadnjih 100 godina. slicna prica je bila sa nemackom u prvom i drugom svetskom ratu. a centralna i juzna amerika? ista prica sa malo vise ili manje vatre se stalno ponavlja. ali chicha ne zaboravlja :-)

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Pa i Sljivancanin nije znao da ce zarobljenici biti prepusteni teritorijalnoj odbrani na cuvanje. To se desilo nocu, ujutru su zatvorenici pobijeni a Sljivancanin je osudjen na desetak godina robije jer nije bio informisan da je njegov nadredjeni naredio smenu straze
Vi ste imali nekoliko godina da se informisete. Koliko godina robije za Vas?

Vita

pre 13 godina

Šta reći o Kušneru. Jedan od dijaboličnih likova evropske političke scene, pokvaren do srži kao i veliki podanik USA, Toni Bler. Analiza njegovih životnih aktivnosti od Lekara bez granica do mesta ministra u vladi Francuske put je od humanitarca do čoveka koji je prodao dušu djavolu. Jer njegov cinizam i neobaveštenost (navodna) sugerišu samo to.

nezahvalan Francuskoj

pre 13 godina

Molim nadlezne organe da sklone onaj smesan spomenik na Kalemegdanu groteskno nazvan "Zahvalnost Francuskoj". Zbog ovakvih licemera i lazova kao Kusner taj spomenik bi trebalo staviti na deponiju.

Predrag M

pre 13 godina

Da imamo imalo ponosa pa da ovog lika proglasimo nepoželjnim i trajno mu zabranimo ulazak i boravište u Srbiji.
Kad bi imali imalo ponosa i dostojanstva.....

Muka mi je od EU-rokrata

pre 13 godina

Da, da odjednom ste saznali da je bilo trgovine organima ekspresno nakon smrti Holbnuka i nakon pobjede Tačija (jer ste se nadali da će izgubiti) čiji je rok trajanja očito istekao. Sve ste vi znali. Znao je i Kušner! Ovo je uvreda za zdrav razum! Nakon ovakvih izjava želim da Srbija nikada ne pomoli nosa u EU! Jednostavno ne želim biti u istom društvu sa ovakvima!

Zokac

pre 13 godina

Kada bi jos Asanz sipao ulje...

Ovo je previse duboko i za Asanza.
Ipak se ovde radi o debelom kriminalu, spojen sa zlocinima.

Davno se to desavalo, za debele dokaze. Ko je to radio, isto je to radio i sa dokazima, svedocima.

Ako Dik Marti ima dobre dokaze, mogao bi i Kusner da odgovara, za nerad. A mozda i neku vrstu umesanosti. Ako je precutao, to je saucesnistvo.

Pravda za sve!
Dokazati i osuditi!
Krivci iza resetaka!

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Ako nisi znao, ZASTO nisi znao? Zar ti nije bio posao da znas kako Albanci kinje i kasape manjinsko stanovnistvo? Zar te nisu Ujedinjene Nacije postavile UPRAVO da bi sprecio masakr neduznih? Zar to to nije bio posao?

Ako nisi znao zato sto NISI HTEO DA ZNAS, zasto nisi hteo da znas, i kakve koristi si imao od toga?

Ako si znao, ali se sada pretvaras da nisi znao, kakve mracne tajne krijes?

Ako si sve vreme znao, a posten si covek, priznaces sve i spasces sebe i svoju savest. Ali govori brzo, vreme za lazi i obmane je isteklo. Istinu, samo istinu i nista drugo nego istinu. Sada, odmah, ovde, na sunce.

to ti pricam

pre 13 godina

A samo nedavno sam citao blog B92 u kom nekadasnji ambasador SAD u Srbiji govori o tome kako Srbi i dalje naivno veruju da su vodje OVK-a teroristi.

Rada

pre 13 godina

Ali na osnovu cega vi optuzujte Kusnera? Kakvi su ovo komentari? Izgleda da svi vi koji komentarisete ovde imate po neki dokaz da je Kusner sam presadjivao organe?
Secam se i ja de se Kusner smejao ali zasto ne napisete ovde da ga je Srpski novinar prvo optuzio da je on umesan u trgovinu organa. I ja bih tada isto reagovao kao Kusner. Ja verujem da Kusner nije bio umesan u trgovinu organima. To sto nije znao da se takva trgovina odvija je druga stvar, ali vi ovde njega optuzujete da je on ucestvovao u tome kao i onaj Srpski novinar, zato mu je Kusner odgovorio da bi trebao de se pregleda kod doktora. Vi ovde komentarisete kao da imate neke dokaze protiv Kusnera i kao da Evropa treba njega da hapsi. Srbi i terije zavere= vecito uspesna kombinacija. U svetskoj istoriji ce zauvek ostati jedna cinjenica koju niko nikada nec moci da promeni:
I Thaci, i Hrvatska oluja, i svi nestali Srbi u ratu devedestih se nikada ne bi desili da se nije prvo pojavio Slobodan Milosevic sa ekipom koji je dobio milione glasova od vas samih. Znaci krivica za ratove devedestih ce zauvek ostati Srpska a sve ostalo su posledice.

%

pre 13 godina

Kad pročitam da neki političar, bilo strani ili domaći, izjavi kako o nečemu nije znao (a svi ostali znamo) uvek se zapitam koliki je procenat dobio da NE VIDI, NE GOVORI I NE ČUJE!

Ja ovako a vi kako hocete

pre 13 godina

Ovaj Kusner i ostali njegovi prijatelji ce uvek za Srbe biti nista vise do zlikovci i bednici.

Sta me briga, koliko su mocni i sta su oni. Za mene i sve ljude koje znam oni su samo zli bednici, koje treba da stigne najgora kazna.

Moj narod srpski i svi njegovi predsednici i generali su za ovog Kusnera i ostale prijatelje njegove, pojam dobrote i morala.

U moju je zemlju dosao da mi prica kakav sam i ko sam. Ma bicu i crni djavo prema takvima kao sto je Kusner. Ali zapamtite u svojoj zemlji sam. I moze mi se, jer je moje.

muka mi licemera

pre 13 godina

Kada se neko salje na neku funkciju, onda obicno pre toga dobije brifing likova sa kojima ce se na toj funkciji sretati, saradjivati ili sukobljavati. Takav brifing je dobio i licemer Bernar Kusner i u tom brifingu je mogao da vidi i ko je i sta je Hasim Taci. Za aktivnosti i karakter Hasima Tacija se znalo i ranije. Ove Kusnerove suplje price o tome kako on nista nije znao, nista nije video i kako je samo cuo nesto i kako se on "danonocno borio protiv organizovanog i neorganzovanog kriminala" predstavljaju vrhunsko licemerje, svu bestidnost i ljigavost tog tipa. Na zalost, zivimo i drzavljani smo jedne mikimaus drzave koja nije u stanju da ovakvim likovima makar u lice kaze sta misli o njima, ako vec ne moze da ga posalje na sud. Srami se Tadicu. Idi trci u Francusku da se izvinis Kusneru sto ga je ovaj novinar tako iznervirao.

gregor

pre 13 godina

Nista on nije znao, nista nije video, nesto je mozda cuo... pa sto nisi kupio naocare i slusni aparat, je li Kusneru? Cudno da je na Kosovo poslat covek koji je i slep i gluv a ni inteligencija mu nije na nekom nivou. Na stranu njegovo narcisoidno samohvalisanje ali rezultati na Kosovu, dok je on tamo bio kao neki "sef" sve govore i u svemu ga demantuju. Zlocini, etnicko ciscenje, otimacina imovine, paljenje kuca, pretvaranje albanskih zlocinaca u politicare i "faktore stabilnosti", zapocinjanje procesa albancizacije i odvajanja Kosova... sve se to odigralo kada je Kusner bio na Kosovu. Da Srbija ima makar zrnce samopostovanja, da Srbija ima makar milimetar kicme, angazovali bi advokata i podigli optuznicu protiv ovog francuskog ljigavca.

Dejan

pre 13 godina

Da li i Vi sticete utisak da je nasem politickom rukovodstvu neprijatno sto je Marti objavio ovaj izvestaj. Cini mi se da bi bili mnogo srecniji da izvestaja nije bilo.

jasna olic

pre 13 godina

O Kusnerovom poreklu neka vam objasne studenti politologije sa SINALCO Universiteta u Parizu. Ali o njegovom bogatstvu nakon dve godine mandata kao sefa UNMIK-a neka on objasnjava sam!!!

архонт Трибала

pre 13 godina

Сећам се његових одлучних речи да ће ''преврнути небо и земљу'', како би пронашао убице два српска дечака из Гораждевца.
Што се тиче ''крвавих руку''...да, постоје Срби који су чинили злочине. Ту нема расправе. Али је проблем осталима да прихвате стварност у којој они више не играју улогу дежурне жртве, а Срби улогу дежурних криваца. Стварност је све, само не црно-бела.

Tika

pre 13 godina

Bernar Kušner odavno nema baš neki kredibilitet ni u Francuskoj. Prošla su vremena LEKARA BEZ GRANICA. I njegova druga supruga Kristin Okrent akter je velike afere kao novinar. Špijunirala je elektronsku poštu svojih kolega što je bio veliki skandal u Fr. A oko Kušnera i njegovog ktedibiliteta nema ni potencijalne neobaveštenosti svetske zajednice. Nije on slučajno postavljen na to mesto. Da je ikada pokazao imalo simpatija za spsku stranu tamo ga ne bi ni bilo. Što se tiče dokaza protiv Tačija plašim se da će stvar utihnuti sama od sebe jer kad god je neki Albanac bio na putu za Hag netragom su nestajali sa lica zemlje potencijalni svedoci optužbi. Sam podatak o uništenju DNK nalaza za 400 žrtva dosta govori.Kome je mogao da smeta kontejner sa uzorcima. Pa nije to bio brodski kontejner već specijalne posude kao način čuvanja uzoraka uz nešto prateće elektronske dokumentacije. A s obzirom na aktuelnu rodovsku zajednicu kao nivo društvenog razvoja na Kosovu, nemam optimizma prema budućim rezultatima istrage i mogućim optužnicama. S obzirom na jaku podršku SAD Tačijevcima će malo otpasti "pozlate" sa krila ali će potpora amera opstati. A volela bih da se varam.

dragan

pre 13 godina

... Pa taj čovek je sa svojom NVO "Lekari bez granica" radio sve protiv Srba,a u interesu drugih. sada kaže novinaru BBC da se nije smejao u Gračanici kada ga je novinar pitapo o "žutoj kući" i trgovanju organima. ne samo da se smejao nego je preporućio novinaru "da ide da se leči". Takvi su vodili i nalost još uve vode svetsku politiku i veoma su uzitajni u međunarosdnoj zajednici. neka se oglasi ministar Jeremić i kaže kako je pretio prilikom poslednjeg dolaska u Beograd dok je bio šef francuske diplomatije. Ma to nije čovek, to je jedan veliki licemer ...

Kole

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno". Tako je. Podsecanja radi, to vazi i za Milosevica, i za Karadzica i Mladica. Takodje za Hitlera.

Stefan

pre 13 godina

Kusner: "...Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. ...". Tek ce se tebi suditi. Moli Boga da to bude prvo ovde na zemlji.

Vlada, NL

pre 13 godina

Zbog sumnje u ratne zlocine i zlocina protiv covecnosti na Kosovu 1999-e neki Srbi su zavrsili u Hagu. Zbog sumnje u iste takve zlocine Bernar Kusner bi morao da poseti Hag i podeli malo zatvorski prostor sa onim "nasima" tamo.

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Sa'ce Boris da se u vase ime izvini Taciju. Bas je navro!
I Kusneru pride.
I sta se buunite? Vi ste ga birali, nisam vam ga ja birao.
Nemam ja tu fleku ni na dusi ni u biografiji.
A vi koji ste ga izabrali?

Zoki

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.
Hvala, Predsednice.

Palilula

pre 13 godina

Covek ima amneziju, treba da mu posaljemo snimak kako se smejao novinaru. Kako bi se setio da je znao za trgovinu organima kad ne moze da se seti da se smejao i uvredio novinara (dok se smejao).

Bojan

pre 13 godina

Jadni gospodin Kusner! On nista nije znao, samo je ucestvovao u zlocinu! Uzas! Zgrozen sam, uvredjen i ponizen kao normalno ljudsko bice, ovakvim nastupom Kusnera(gospodina). Veca je on Zmija od njegovog prijatelja Tacija.

milentije

pre 13 godina

Pa ovaj Kusner zaista simbolizira prototip novog svetskog poretka.
Drzava Srbija , koja treba da stane u zastitu zrtava ove horor price mora pod hitno da tuzi ovog licemera i lazova , a bogami i da istrazi njegove veoma moguce, tajne racune - ne bi li demistifikovala price ovakvog "mirotvorca".
Pod hitno !!!
I zaista , bez licemerja , u ime zrtava - zamislite kako je njima bilo - za trenutak , zatvorite oci i zamislite !!!
A onda, preduzmite neku akciju...bilo kakvu...

NJUJORCANKA

pre 13 godina

[link] SNIMAK SA OVOG LINKA ,
BIO JE POCETAK OTKRIVANJA
ISTINE. Iz njega se lepo vidi da je gospodin KUSHNER , jedan od GLAVNIH u ovom uzasnom delu.
KRAJNJE JE BILO VREME da se pokaze PRAVO LICE Ministra Kushnera!!!!!!!!!!!!!

Sale

pre 13 godina

Nisi ti dzabe smenjen-jer zna se i o tvojoj organizaciji Lekari Bez Granica. Ti si najvise u sve to bio umesan i znao za sve. Da ste se borili protiv nasilja ne bi najvise Srba bilo etnicki ocisceno sa Kosova i Metohije posto je Unmik dosao na Kosovo. A sto se tice smejanja u vezi onog pitanja zna se vrlo dobro da se jesi smejao ... jer zasto to onda ne bi demantovao onda kada se desilo nego sada kada je vruce pod nogama. Zivi bili pa videli, ali doci ce djavo po svoje.

Aleksandar

pre 13 godina

Korumpirani Kušner halucinira. Zaboga on je mirotvorac. Pa on je držao paravan iza koga su kosovarski mafijaši secirali žive ljude. Francuska treba da se stidi što je takav čovek vodio njenu diplomatiju.

Boske

pre 13 godina

Mislim da ne postoji bolji pokazatelj necijeg moralnog rejtinga od ocjene jednog ovakvog monstruma kakav je Kusner. On u ovom intervjuu govori afirmativno o Taciju i Tadicu, a negativno o Diku Martiju! Dalji komentar nije potreban.

Maree

pre 13 godina

Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja. Radili smo za zadovoljenje pravde. - hehehehe i ovaj kao i nasa vlada zivi u kockicinom carstvu. U kome caruje drugarstvo... a kuce su od cokolade :) Ma jok, nije dole ni bilo rata, potukla se dva lika, razbili par flasa i to je to... Na Kosovu je bilo svasta i dosta zala. Zalosno je sto smo samo mi okrivljeni kao monstrumi, citava nacija. Bilo je idiota, ali oni vecito "nas" spominju umesto te individue. U slucaju Tacija, kosovari nisu krivi, samo je Taci kric...
Mislim da cinjenica sto su kosovari...ma sta ih zovem tako, siptari i albanci imali deal sa Amerima, a samim tim i sa Evropom, imali specijalne privilegije, i i dalje ih imaju ocigledno.
A ko je taj Kusner? Ja ne znam ko je taj covek?

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Cinjenica da se Kusner sada poziva na izjavu Tadica od pre neki dan samo potvrdjuje ono sto sam o Tadicu tada rekao a samo sam se pitao dali mozete da zamislite Djindjica kako daje onaku nemustu izjavu o Taciju. Pa ljudi moji, Taci je posle naslova u svetskim listovima obelezen za vek vekova, taj ko se sa njim sutra rukuje ili silika je zavrsio politicku karijeru, bilo tak bio iz Srbije ili bilo koje drzave EU....Pa onaj Jeremic je genije za Tadica bolje njega da biraju za predsednika DS kad bolje razmislim bolje da izeberu bilo kog clana za novog predsednika - bice pametniji od Borisa.....

Zivojin

pre 13 godina

Zbog cega onda jedino francuska stampa ne pise skoro nista o svemu ovome, i dominiraju demantiji albanske strane... Iz Pariza moram da citam Daily news, Guardian, Independent, New York Times... da bih saznao sta se desava...

Dejan

pre 13 godina

Iako nisam ljubitelj radikala moram reci da Seselj godinama sedi u pritvoru bez ijednog jedinog dokaza da je umesan u bilo kakav zlocin.
Srbiju su bombardovali zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Za razliku od gore navedenih stvari, kada su objavljene optuzbe iza kojih stoje konkretni dokazi vezani za okupacione vlasti, svi pokusavaju da ih opovrgnu i da umanje velicinu zlocina koji su se nesumnjivo odigrali.
To je slika totalitarnog sveta u kome zivimo. Sramota.

zoran

pre 13 godina

Sa obzirom na to da je među Albancima, pogotovo na Kosovu, prisutno plemensko-mafijaško ustrojstvo i podela odgovornosti po principima "Koza nostra". Jednostavno, eventualni svedoci, Albanci, otpadaju. Sve žrtve su ubijene i sigurno veoma pedantno uništene kao i eventualni tragovi koji se možda i ovog momenta uklkanjaju, tako da se ni tu neće moći posegnuti za nekim materijalnim dokazima. Dokumentacija, koja je svakako morala koliko-toliko da se vodi, sigurno je odmah nakon posla isto pedantno uništavana (vidimo da su recimo DNK uzorci nestalih uništeni po odobrenju Nemačke) itd. Primaoci organa nisu ni morali da budu informisani odakle je organ koji im je ponuđen, znači i oni kao svedoci otpadaju a i kako ih pronaći?
I na kraju, to što se Kušner tako napadno i cinično smeje i te kako ima osnovu po pravilu "lako je optužiti teško je dokazati" bez obzira što je svima nama a i njima jasno koliko je bezvlašća bilo na Kosovu u ono vreme a ima ga i danas, možda još i više...

Miki

pre 13 godina

Zasto je Trajkoviceva hrabra? Ti si jedan u nizu ljigavaca koji je napunio dzepove parama zalivenim SRPSKOM krvlju. Gadi mi se sve, jedan politicar i mirotvorac koji je sjedio za istim stolom sa ovim svjetskim mafijasima u obliku branioca Kosova (Taci etc.).

milos

pre 13 godina

Određeni broj nas se seća šta je zapadna evropa (čitaj amerika, radila sa Irakom. Od bivšeg miljenika u ratu sa Iranom i svesrdnog pomaganja u naoružanju i svemu drugome do neprijateljstva najgore vrste i uništenja te zemlje. Nadam se i verujem da će isto tako proći i Kosovo.

Marko

pre 13 godina

Čovek laže da se nije smejao to se može odmah dokazati. Kako onda da mu verujemo da je ostalo što je izgovorio istina? Čim se ovoliko pravda..., sam se odaje.

da se zna....

pre 13 godina

Postoje dva načina kako da te stigne pravda. Jedna je sudska, a druga je van suda. Verujem da će Kušner poželeti da ga stigne sudska pravda....

Nije on jedini, ne trebamo zaboraviti i druge, poput generala Klarka, Vilijema Vokera svi su oni deo jednog većeg zločinačkog plana.

Ja bih voleo da ih pravda što pre stigne....

milos

pre 13 godina

Mene zanima ko je platio Martija da napise taj izvestaj... nema sanse da je to uradio iz dobre volje, apsolutno nista nije besplatno u EU, neko ga je angazovao pitanje je samo ko? Nasi politicari sigurno nisu, nemaju te pare, a ni veze. Tako da nemojte da poredite Martija sa Rajsom, to je cista uvreda! Rajs je proveo skoro ceo svoj zivot u Srbiji, uvek je bio uz nas, i cak je i sam trazio da bude sahranjen u Srbiji.

Tara

pre 13 godina

šef UNMIK-a nije znao za trgovinu organima? A ZAŠTO BI ZNAO :)))) Od muke da se čovek nasmeje ovakvoj izjavi! I zato što on NIJE znao, to onda NIJE ni tačno??!?

Sarl de Gol

pre 13 godina

Trgovina oranima i Taci su jedna ili dve teme a Kusner koji se nije smejao je sramota
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7Y5cLMl7ZcA#t=1s

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

A ja naivan poverovao da će Bernar da prizna da je znao za trgovinu organima. Od svega pamtim samo floskulu zapadnih režima, koju juče izreče i američki predstavnik za štampu, " svi su nevini (osim Miloševića, Karadžića) dok im se krivica ne dokaže"

Igor

pre 13 godina

Hehe kosovski zet je priteran uz zid rekao bih po njegovim izjavama. Za njega se odavno pretpostavljalo da je u vreme kada je ordinirao na Kosovu bio ozbiljno korumpiran da ćuti o zločinima s jedne, i da prikazuje Albance kao žrtve i borce za slobodu s druge strane. Kušnera je dovoljno videti i sve vam je jasno o kakvom liku se radi. Verujem da kanali novca, koji je Kušner dobijao sa Kosova može da se dokaže temeljnom istragom. A onda neka razmišlja o ljudskim pravima u zatvoru...

sram ga bilo!

pre 13 godina

Nije znao za trgovinu organima? Ja sam običan građanin, nemam nikakve veze sa Kosovom, a ja sam znao da Tači to radi! Svi su to znali. Još tada! Pa kako je moguće da Kušner nije znao? Sramota.

архонт Трибала

pre 13 godina

Ми нашег сународњака тражимо, кao и претходних пар десетина наших сународњака који су пребачени у Хаг(да не спомињем оне наше сународњаке који су осуђени због ратних злочина, од стране судова Србије).
Наш сународњак није на власти.
Наш сународњак који није на власти, није осумњичен да је киднаповао људе и из мртвих особа, вадио органе да би их затим продавао.
А ваш сународњак и Кушнеров protege? Да, скратим причу. НЕ ПОСТОЈИ ДРЖАВА на планети која за премијера има човека чији надимак гласи - Змија.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno" Tacno, osim Srba! Njih prvo uhapse pa posle traze za sta su krivi! Eno ga Seselj, otisao sam, prijavio se lepo, i sad ga drze tamo vec sedam, osam godina i - nikome nista! Nisam ja nikakav obozavaoc njegovog lika i dela, ali drzati coveka bez veze toliko vremena vise govori o sudu nego o optuzenom, a sada kao "Ne znamo mi nista!" Zivot je mnoooogo nezgodan, nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc. Da li je pre nekoliko godina iko mogao da veruje da ce se Zapad ljuljati kao kula od karata po ekonomskim pitanjima? Sumnjam. Na slican nacin se moze desiti i neka danas nezamisliva situacija, raspad EU, stvaranje unije nekih drugih zemalja, promena centara moci, promena vaznosti mnogih pojedinaca iz vrha vlasti (setite se Njegovog Diktatorskog Velicanstva Causeskua kako je zavrsio!), mozda ce tako zavrsiti i neki "nasi prijatelji" koji se prave naivni i nevini!

Bejbn

pre 13 godina

Interesantno je kad prelistate "naslovne" pa i unutrasnje strane svetskih medija, o ovome se skoro i ne izvestava ili je potpuno razvodnjeno. (ako je neko video nek posalje link) Da li se to svet plasi albanske mafije? Propasti projekta Kosovo?

Jaroslav

pre 13 godina

G-dine Predsedniče! Vaše reakcije su mlake i mlitave. Preuzmite inicijativu. Da Vi čujete o čemu se tu radi. Nakon humanitarne akcije nato-a ljudi su ostavljeni na milost i nemilost raznim dr Mengelima. Da li ćete propustiti diplomatsku inicijativu? Iskoristite šansu li ćete se baviti međustranačkim borbama, kupovinom aviona, izvinjavanjem, prodajom srpske imovine. Glasao sam za demokrate od osnivanja stranke ali ovo je kraj. Nikad više!!!

mirjana benic

pre 13 godina

Ni njegova nece goreti do zore, kako nas narod kaze: Ne shvata da je potrosna roba, upotrbljiv. Budjenje ce mu biti jako bolno!!

Jole

pre 13 godina

Kusner se lose snalazi u ovome. Verovatno zna nesto o svemu tome ili je umesan u ove monstruozne zlocine . Samo kada pomislim sta su ti mucenici preziveli...

mika

pre 13 godina

proterani sa Kosova i Metohije 1999 znaju šta je sve ovaj čovek preduzimao i u čiju je korist radio. Naše rane su još uvek otvorene da bi nam on ili njemu slični "držali predavanje" šta se tamo dešavalo ali...

evita

pre 13 godina

Nije njega predsednik dzabe sutnuo, kao sto ni Holbruk nije tek tako dobio napad! Saznali su oni pre nas za ovaj izvestaj! A sto se tice izjave ovog da ne zna ko je Dik Marti, e pa sad zna.

Goran Beč

pre 13 godina

Bernar Kušner kaže da, za razliku od Dika Martija, on nije video nijedan znak toga da na Kosovu postoji mafijaška organizacija koja navodno ubija svakoga ko je spreman da progovri o njenim aktivnostima

Hahahahaha ma neeee, gde, pa Ramush ubi 9 od 10 svedoka a ti to kao nisi čuo, je li ?

mare 025

pre 13 godina

"maske padaju"

Procitavsi ovaj komentar shvatio sam da ne moram apsolutno nista novog reci, ovo je sustina! Svaka cast, imam potpuno isto razmisljanje, bravo!

sever

pre 13 godina

Ma vikiliks sprema nesto da izbaci o tome, pa mora zapad da se opere, nista drugo... razlika izmedju Tadica i Cede... Ceda je otvoren prema nama sa Kosova.

Nemanja

pre 13 godina

Evo snimka iz Marta 2004 pogroma gde su Hasim Taci i ostali iz OVK i dalje ostali veliki partneri zapada do dan danas niko nije odgovarao za nevine zrtve pogroma evo link
http://www.youtube.com/watch?v=edGaxOU4UAE&feature=related

PolskiSerb

pre 13 godina

On je upravo bio duzan da skuplja dokaze. Cak i da "nije znao" sta se desava odgovoran je po funkcionalnoj odgovornosti za sve sto se tamo u vreme njegove valadavine desilo. Tuzba Hagu bi bila na mestu. Nadam se da ce Francuzi imati toliko ponosa da to sami urade i ga tamo posalju da dokaze da nije kriv. Tek 2000 dokumenata od vise stotina hiljada je obradjeno. Jos cemo zahvaljujuci Julianu&Co. "ponesto" saznati, a ta dokumenta nisu svrstana kao Top Secret. Koza mi se jezi sta bi tek tamo nasli.

Petar

pre 13 godina

Има ли неко ко зна Кушнерову имејл адресу да му пошаљем овај линк на You Tube
http://www.youtube.com/watch?v=nh1Hm9-nW38&feature=related
да освежи памћење

Mirko

pre 13 godina

Ma i ovaj mi je sumnjiv da se i on u tom monstruoznom zlocinu nije ogrebao...podsjecanja radi covjek je Ljekar, humanista navodno...Ma kad bolje razmislm mozda i nije lose da nas pogodi onaj asteroid ....strasno

Bojana_Djakovica

pre 13 godina

Evo link sta je bilo sa crkvom u Djakovici, koga god smo pitali iz medjunarodne zajednice rekao je da ga to ne zanima i da ne zna o cemu se radi, tako se ponasa i Kusner!

brax

pre 13 godina

Komentatori štampe na njemačkom jeziku tvrde da Dik Marti (Dick Marty) ni ovaj put nije predočio dokaze. Gerold Bühner u listu „Berliner Zeitung“ podsjeća da je Dik Marti prije nekoliko godina, također bez dokaza, podigao prašinu o ilegalnim i tajnim transportima osumnjičenih muslimana na evropskoj teritoriji koji je vršila CIA. „Slično je i u slučaju Kosova“, piše Bühner i nastavlja: „Dik Marti je posjetio Beograd, Tiranu i Prištinu i tamo razgovarao sa predstavnicima pravosuđa, politike i međunarodnim pomagačima. Kao i u sličaju CIA-e, Marti nije imao ovlaštenje o pravoj istrazi. Zbog toga nedostaju nepobitni dokazi za njegovo okrivljavanje Tačija i elitnih članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

izbavitelj

pre 13 godina

Sad je "svako dete" u Srbiji znalo za Tačijev kriminal i prodaju organa, ali ni 20 godina nakon početka rata u bivšoj YU većina Srba "ne zna" da su Srbi ratovali, palili i ubijali po HR, BiH i Kosovu. Ne opravdavam Tačija, ako je kriv neka završi u paklu, ali hoće li se ikada destiti da i Srbi kažu "Da, i nama su ruke krvave!"

Zulinjo

pre 13 godina

Bas nas zanima koliko li je kostalo neznanje gospodina Kusnera jer svi su oni dobro znali sta se desava, ali je prevagnuo interes njihovih vlada i ogromni novac koji se i dalje sliva od kriminala, pogotovu sto kriminal nije na njihovoj teritoriji.

Milovan

pre 13 godina

Jadan Kušner, neobavešten ko Koštunica.

"Nisam se smejao..."
http://www.youtube.com/watch?v=DTA7gSOXBcA

Nadam se da isto tako neće ni plakati.

Petar

pre 13 godina

"Skeptičan sam prema izveštaju Dika Martija, ne znam ni ko je on, kaže Bernar Kušner za BBC. "
".....Ko je taj čovek? Ja ne poznajem tu osobu..... "
Кушнеров безочни цинизам све говори.
А овај део његове изјаве указује да је изгледа оболео од Алцхајмерове болести, или-ти деменције, склерозе, излапелости, шта год:
"Bernar Kušner je na kraju razgovora za BBC demantovao da se smejao kada ga je pre nekoliko meseci, prilikom njegove posete Kosovu, jedan srpski novinar pitao za trgovinu organima. Bilo je to prilikom njegovog boravka u Gračanici kada se sastao sa Radom Trajković. "

Јер то смо сви видели, у сзвари, није се смејао, него је ИСМЕЈАВАО.

mertur

pre 13 godina

I vi Srbi se pretvarate kao da niste znali sta se desilo u Vukovaru, Dubrovniku, Srebrenici pa i na Kosovu, za vas mnoge je to samo bio kao rat protiv ustasa, balija i terorista a da je tamo masakrirano puno nevinog naroda medju kojima staraca, zena i deca, niste hteli ni da cujete. U toj zutoj kuci po recima vasih strucnjaka koji su tamo bili nije bilo cak minimalnih uslova da se sprovode takvi poduhvati a sad vas pali prica nekoga koji ce tesko nekoga da ubedi svojom pricom osim vas Srba.

bubreg

pre 13 godina

g. KUšner, ne zna za trgovinu organima, nije video organizovani kruminal, ljudi se ne boje, ne zna za to i ono - jednostavno nije bio sposoban za posao koju mu je dodeljen na Kosovu. Čisti promašaj, i kada nam takvi politiki vode Evropu zna se kakva joj je budučnost? ŽALOSNO?

Bledi

pre 13 godina

Zanimljivo je kako svi srbi "znaju" da je postojalo trgovine organa, aq sve prema podacima coveka koji se suprotstavio nezavisnosti Kosova (slucajnost, slucajnost:-) A niko u Srbiji ne zna vec 15 godina gde im je sunarodnjak, odgovoran za najveci masakar u Evropi, posle nacistickih masakra.

posmatrac

pre 13 godina

Cinjenica je da ima mnogo poznatih likova koji su umesani i koji ce uciniti sve da zastite sebe i zataskaju istinu, a posto im je do sada dobro islo u tome da najstrasnije ocrne Srbiju, verovatno su se prilicno osilili i ubedjeni su da tako moze zauvek. Nadajmo se samo da ima i onih kojima je stalo do toga da se istina cuje.

dcz

pre 13 godina

Ovaj intervju me neodoljivo podseca na onaj sa Curkovicem iz Partizna u Insajderu. Covek ni za sta kao nije siguran, a ipak sve negira...

ja

pre 13 godina

"U prvoj reakciji na izveštaj Dika Martija, britansko ministarstvo inostranih izdalo je saopštenje u kojem kaže da takve optužbe uvek moraju da budu ozbiljno shvaćene."

Kusneru, moraces da odgovoris na mnoga pitanja.

Juhuuu

pre 13 godina

I ako sve je tacno sto kaze Dik Marty, jedno je bilo skoro nemoguce da se prollazi granica Kosova-Albania da se pobegne iz rata nismo mogli morali smo da prelazimo tu gde srbska policija i vojska je omogucovao prellaz gde su nama uzeli i pare i licne karte. 2-3-6 osoba bi rekao dobro mozda bi... Ali 500, niiiikada!

taraba

pre 13 godina

da se zahvalim gospodinu sa vma, zoranu stankovicu, a u ime ostalih koji misle da zavestaju svoje organe na njegovoj strucnom iskazu da se organi mogu samo vaditi kod zivih ljudi (bar tako pise u subotnjim novinama-kurir). bas sam hteo da vadim krajnike a imam zavestacene organe. sad mi je jasno zasto ljudi za presadjivanje idu u italiju, jer tamo doktori znaju da najmanje klinicki moras biti mrtav (mozak nema vise funkciju) ali sta ces uvek neko mora nesto pametno da kaze. ko sto rekoh, ipak da ja ponistim moju dozvolu za davanje organa posle smrti, koja verovatno za to vazi samo dok ne dodjes do bolnice. hvala jos jednom

Grosste

pre 13 godina

Ali to su samo optuznice od jednog svajcarskog diplomate koji je antialbanski raspolozen, bez argumenata, tracevi...U citavom svjetu morao se jedan naci takav, koji bi albanski cijeli narod ocijenio kao kriminalnim, dok se istovremeno nalaze dan danas frizideri puni ljudima i masovne grobnice u utocistvama gdje se skrivaju jos pocinioci tih dela...Na kraju krajeva, mi smo spremni da pustimo istragu da vrse profesionalci i istina nek se zna, ako tu ima neceg.

Dr. Mabuze

pre 13 godina

Izgleda da Hashim Tachi nije imao na lageru neku polovnu aortu za Holbruka pa je lider "buldožer diplomatije" otputovao. Interesantno je da je sve isplivalo na videlo, kada su zapadni mediji u pitanju, posle smrti Holbruka. Čudna povezanost!!?? Iskreno se nadam da će prepotentni Kušner odgovarati za svoju evidentnu umešanost u ovom stravičnom vrzinom kolu.

Nikola

pre 13 godina

Gospodi Kusner je mnogo ucinio za europsku buducnost Kosova i svih ljudi ( pa i srba i cigana )koji su tamo ziveli.
Bilo je nekih odmazda, ali samo prema onima koji su u milosevicevom rezimu okrvavili ruke.
Gospodin Kusner nezna nista, jer tog nema, a ni istraga (osim neke srbijanske floskule) nije sprovedena, pa kako da zna?
srbijanci treba da prave radna mesta, a Kosovo je gotova prica.

dezurna

pre 13 godina

"Britanska vlada je pozvala autora izveštaja da sve dokaze kojima raspolaže dostavi nadležnim organima kako bi se sprovela puna istraga.

Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu."

Sta kazu ove dve recenice?
Prvo, u prevodu sa "diplomatskog" jezika, po Britancima, kosovska vlada, hvala Bogu, ne spada u nadlezne organe. Naravno da ne, jer - po definiciji organizovanog kriminala - ljudi na kljucnim pozicijama moraju biti umesani da bi organizovani kriminal postojao.

Zatim: pozivanje na podrzavanje i olaksavanje istrage znaci, jednostavno: skloni se i ne pokusavaj da ometas, zataskavas, prikrivas.

Trece - sta su to "nadlezni organi"? Britanci znaju, bas kao i Kusner, da se na terenu nalaze Euleks i UNMiK, ali isto tako zna da su - nek je i implicitno, ipak je belodano jasno - i jedna i druga institucija obuhvacena Martijevim izvestavanjem o ponasanju predstavnika medjunarodne zajednice.

Britanci ipak ne vide sebe toliko ugrozenim koliko Kusner vidi sebe, pa nisu spremni da izbacuju takve autogolove kao sto je predlaganje da se dokazi i imena svedoka dostave Euleksu, po sistemu: "Dajte sve u ruke potencijalno osumnjicenima za saucesnistvo necinjenjem".

Iz ovakve izjave se moze shvatiti da, sa stanovista Britanaca, jos uvek nije definisano ko bi trebalo da bude nadlezan za nezavisnu i nepristrasnu istragu o... ne znam ni kako da nazovem ovo.

Prema tome - 'ajd' da se malo smire strasti. Britanci su dali sasvim OK izjavu i njihovo medijsko pokrivanje svega ovoga je medju korektnijima u zapadnoj Evropi (Guardian, Daily Telegraph...).

E, sad: cemu se, verovatno, nada gospodin Kushner?

Prisetimo se, pomocu odlomka iz knjige "NATO's gamble: combining diplomacy and airpower in the Kosovo crisis, 1998-1999" (Dag Henriksen):

In Pristina on 23 February 1998, (Robert) Gelbard publicly declared that the violence in Kosovo was very dangerous and denounced the violence by the Serb police. He also took a forceful stand
against the KLA: "We condemn every strongly terrorist actions in Kosovo. The UCK (KLA) is, without any question, a terrorist group."

Sta se desilo potom? Ponasanje oruzanih snaga pod kontrolom Milosevica prema lokalnom nesrpskom stanovnistvu je prikrilo pravu sushtinu UCK/KLA.

Americka spoljna politika koja, iz sopstvenih interesa, igra po crno-belom vestern-principu "good guys vs. bad guys", odabrala je da, ovaj put, teroristi budu borci za slobodu. Sada bi trebalo da izadju ponovo i da kazu: "Eto, bivshi teroristi, a potom borci za slobodu su, sve to vreme, bili i jedna od najjachih mafija na planeti, a mi to nismo primetili."

Bojim se da je i shishmishima ochigledno koliko neuverljivo bi to zvucalo. I da bi otvorilo mnoga pitanja. Ako je bilo bitno koliko puta i gde i sa kim je predsednik Klinton imao oralni seks, pa, moze postati bitno i ko je od pripadnika politicke i ekonomske elite SAD u poslednjih tuce godina imao... presadjivanje organa? I na koji nacin?

Naravno, u vezi sa svim tim potencijalnim "neprijatnostima" moze biti i ponasanje konzervativnih i tabloidnih evropskih medija.

Zar ova vest ne bi bila pravi dokaz da ne treba dalje prosirivati EU raznim "poludivljim kvazi-drzavama"?

Zar ova vest nije pravi "krvavi dragulj" za sve "politicke" tabloide kojima je u finansijskom interesu da objavljuju sto vise vesti o "krvi, prljavstini i besu", narocito kada se sve desava u nekakvom "egzoticnom inostranstvu"?

Nema tu nikakvih emocija spram Srba, Albanaca ili bilo koga drugog. Nema tu ni bilo kakvog novinarstva. U pitanju je cist interes, i to cak ne ni politicki, vec licni - bilo zdravstveni (otkazali organi), bilo imovinski (provizija za ucesce u operaciji) bilo krivicno-pravni (umeshanost u vidu sauchesnistva ili pomaganja, chinjenjem ili nechinjenjem), bilo politicki (konzistentnost politickih izjava), bilo profesionalni (ocuvanje renomea PR klijenta, te tako i svog renomea, kao PR prakticara).

malisa

pre 13 godina

Moram priznati da su mi interesantni glasovi za "preporucujem" i "ne preporucujem". Cini mi se da dosta Albanaca cita vesti sa sajta B92, a potom salje komentare, odnosno daje ocene istih. Ili je u pitanju nesto drugo. Ako lica koja daju ocene "ne preporucujem" kod ovakvih vesti Srbi, onda tu debelo nesto nije u redu ili to radi Rada Trajkovic.
Sto se nje tice, rece Kusner da je ona hrabra osoba. Ne bese li to vrla radikalka i Seseljev potpredsednik stranke (ili nesto slicno).
Mi Srbi smo zaista jedinstven narod. Znate kada bi se kod drugih nasao neko kao sto je Rada Trajkovic. Znate i sami, sta da kazem.

otpor

pre 13 godina

Jos jedno odvracanje od glavnog problema u Srbiji, koliko Tacija ima u Vladi Srbije?, POSAO nam treba a ovo ce se vec resiti samo od sebe jer je nekome Taci stao na zulj, vi brinite kako da zaposlite Srbiju, experti ako ste uopste sposobni za to sem da kupujete vreme, jel tako Markovicu i Dulicu?

mertur

pre 13 godina

I vi Srbi se pretvarate kao da niste znali sta se desilo u Vukovaru, Dubrovniku, Srebrenici pa i na Kosovu, za vas mnoge je to samo bio kao rat protiv ustasa, balija i terorista a da je tamo masakrirano puno nevinog naroda medju kojima staraca, zena i deca, niste hteli ni da cujete. U toj zutoj kuci po recima vasih strucnjaka koji su tamo bili nije bilo cak minimalnih uslova da se sprovode takvi poduhvati a sad vas pali prica nekoga koji ce tesko nekoga da ubedi svojom pricom osim vas Srba.

Bledi

pre 13 godina

Zanimljivo je kako svi srbi "znaju" da je postojalo trgovine organa, aq sve prema podacima coveka koji se suprotstavio nezavisnosti Kosova (slucajnost, slucajnost:-) A niko u Srbiji ne zna vec 15 godina gde im je sunarodnjak, odgovoran za najveci masakar u Evropi, posle nacistickih masakra.

Rada

pre 13 godina

Ali na osnovu cega vi optuzujte Kusnera? Kakvi su ovo komentari? Izgleda da svi vi koji komentarisete ovde imate po neki dokaz da je Kusner sam presadjivao organe?
Secam se i ja de se Kusner smejao ali zasto ne napisete ovde da ga je Srpski novinar prvo optuzio da je on umesan u trgovinu organa. I ja bih tada isto reagovao kao Kusner. Ja verujem da Kusner nije bio umesan u trgovinu organima. To sto nije znao da se takva trgovina odvija je druga stvar, ali vi ovde njega optuzujete da je on ucestvovao u tome kao i onaj Srpski novinar, zato mu je Kusner odgovorio da bi trebao de se pregleda kod doktora. Vi ovde komentarisete kao da imate neke dokaze protiv Kusnera i kao da Evropa treba njega da hapsi. Srbi i terije zavere= vecito uspesna kombinacija. U svetskoj istoriji ce zauvek ostati jedna cinjenica koju niko nikada nec moci da promeni:
I Thaci, i Hrvatska oluja, i svi nestali Srbi u ratu devedestih se nikada ne bi desili da se nije prvo pojavio Slobodan Milosevic sa ekipom koji je dobio milione glasova od vas samih. Znaci krivica za ratove devedestih ce zauvek ostati Srpska a sve ostalo su posledice.

izbavitelj

pre 13 godina

Sad je "svako dete" u Srbiji znalo za Tačijev kriminal i prodaju organa, ali ni 20 godina nakon početka rata u bivšoj YU većina Srba "ne zna" da su Srbi ratovali, palili i ubijali po HR, BiH i Kosovu. Ne opravdavam Tačija, ako je kriv neka završi u paklu, ali hoće li se ikada destiti da i Srbi kažu "Da, i nama su ruke krvave!"

Petrović Nenad

pre 13 godina

Gospodin Tači je trenutno premijer Kosova, i komunicira sa predsednikom Tadićem.

Obojicu ih poštujem....
I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.


Pametnom dovoljno!

brax

pre 13 godina

Komentatori štampe na njemačkom jeziku tvrde da Dik Marti (Dick Marty) ni ovaj put nije predočio dokaze. Gerold Bühner u listu „Berliner Zeitung“ podsjeća da je Dik Marti prije nekoliko godina, također bez dokaza, podigao prašinu o ilegalnim i tajnim transportima osumnjičenih muslimana na evropskoj teritoriji koji je vršila CIA. „Slično je i u slučaju Kosova“, piše Bühner i nastavlja: „Dik Marti je posjetio Beograd, Tiranu i Prištinu i tamo razgovarao sa predstavnicima pravosuđa, politike i međunarodnim pomagačima. Kao i u sličaju CIA-e, Marti nije imao ovlaštenje o pravoj istrazi. Zbog toga nedostaju nepobitni dokazi za njegovo okrivljavanje Tačija i elitnih članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

Grosste

pre 13 godina

Ali to su samo optuznice od jednog svajcarskog diplomate koji je antialbanski raspolozen, bez argumenata, tracevi...U citavom svjetu morao se jedan naci takav, koji bi albanski cijeli narod ocijenio kao kriminalnim, dok se istovremeno nalaze dan danas frizideri puni ljudima i masovne grobnice u utocistvama gdje se skrivaju jos pocinioci tih dela...Na kraju krajeva, mi smo spremni da pustimo istragu da vrse profesionalci i istina nek se zna, ako tu ima neceg.

Bejbn

pre 13 godina

Interesantno je kad prelistate "naslovne" pa i unutrasnje strane svetskih medija, o ovome se skoro i ne izvestava ili je potpuno razvodnjeno. (ako je neko video nek posalje link) Da li se to svet plasi albanske mafije? Propasti projekta Kosovo?

posmatrač

pre 13 godina

Bilo bi krajnje zanimljivo saznati da li je neko od tadašnjih "mirotvoraca" kao što je Ričard Holbruk, Vilijam Voker, Madlen Olbrajt, Bernar Kušner, Klinton, Bler i njima slični imao neku ozbiljniju medicinsku intervenciju kao što je presađivanje nekog organa... Ili neki od članova njihovih porodica... Šteta što Asanž ne objavljuje i takve informacije.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.

Posebno ovo HVALA MU NA TOME

Hvala sto si pozurio das takvu amatersku izjavu i oslabis srpsku poziciju, kako bi se dodvorio Amerikancima znajuci da te na vlasti cuva samo njihova dobra volja i njihov interes

Hvala zbog razorene privrede, zbog rasta drzavne administracije, zbog prodaje Telekoma, zbog reforme sudstva, zbog zakona o stampi, zbog ulaska u EU za 10 godina, zbog pljacke i tajkunizacije Srbije, zbog liderstva u regionu, zbog beskonacnih izvinjenja svima i svakome, zbog uzurpacije drzave od strane jednog coveka, zbog novih mercedesa i lir dzetova,zbog ministara bez prethodnog radnog iskustva,zbog nezapamcenog zaduzivanja drzave, zbog beskonacne demagogije i nerada itd itd

nezahvalan Francuskoj

pre 13 godina

Molim nadlezne organe da sklone onaj smesan spomenik na Kalemegdanu groteskno nazvan "Zahvalnost Francuskoj". Zbog ovakvih licemera i lazova kao Kusner taj spomenik bi trebalo staviti na deponiju.

filatelista

pre 13 godina

znate vi "gospodo" svi dobro ko je Dik Marti.
Kad je čovek imao petlju da priča i istražuje o tajnim zatvorima CIA po Evropi, isteraće na čistac i šaku krvnika i ratnih profiterčina koje su podržavali likovi kao ovaj Kušner koji se osećaju pozvanim da budu mirođija u svakoj balkanskoj čorbi.

Bogi

pre 13 godina

Po mom najdubljem i najiskrenijem uverenju, zapadne sile su ogrezle u najogavnije zločine koje svakodnevno praktikuju, od Avganistana i Iraka, do Južne Amerike. Kakvi god da su lažljivi, secikese, pljačkaši, ovi naši političari su nevina dečica nasparam ekipe sa zapada. Našu ekipu (i vlast i opoziciju) već dugo očima ne mogu da vidim, ali ovi sa zapada su satanisti. Svoje zločine pakuju u oblande "zaštite interesa", "borbe ua demokratiju" i "ljudskih prava". Ovaj tip Kušner teško da bi se mogao nazvati čovekom. I za kraj, nadam se da moderatori neće moj komentar oceniti kao uvredljiv, jer nema tog uma koji bi mogao smisliti bilo kakvu gadost koja bi dorasla istinskom liku Bernara Kušnera.

ston

pre 13 godina

Ma ocito je da Kusner sve ili skoro sve o tome zna ali se pravi blesav i nada se da od toga nece biti nista.
Ocekivano.
Nego taj jezik diplomatije po nekad bas idiotski zvuci.....
"Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu. "

Britanija ohrabruje Tacija da podrzi i olaksa istragu protiv sebe?
Ko je ovde lud?

Miloš

pre 13 godina

... On je kao neki vajni lekar kada se smejao ljudskoj nesreći. Daj Bože da i njega na stratište istorije odvuče njegovo šurovanje sa Tačijem.

milos

pre 13 godina

Mene zanima ko je platio Martija da napise taj izvestaj... nema sanse da je to uradio iz dobre volje, apsolutno nista nije besplatno u EU, neko ga je angazovao pitanje je samo ko? Nasi politicari sigurno nisu, nemaju te pare, a ni veze. Tako da nemojte da poredite Martija sa Rajsom, to je cista uvreda! Rajs je proveo skoro ceo svoj zivot u Srbiji, uvek je bio uz nas, i cak je i sam trazio da bude sahranjen u Srbiji.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Po g. Kušneru, on uvažava Tačija zato što predsednik Tadić razgovara sa njim. Dakle pošto je Tadić rekao da će razgovarati sa Tačijem, on ga uvažava. Možemo razumeti da predsednik Tadić (po Kušneru) daje legitimitet Tačiju!!!
A što se smejao - ne da se smejao, nego je i izvredjao novinara... Sada kad mu se to spomene odjednom se setio kako je sa Radom Trajković najbolji prijatelj...
Nije nego...

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li je uopste moguce dati iole pristojan komentar na ovo licemerje! Opet i iznova se pitam kako se moze pogledati u ogledalo.

Zoki

pre 13 godina

Treba i njega ispitati.
Toliko se brani, da je sumnjivo.

Samo da ne bude, da je i on dobio novi bubreg?!

Samo zbog tog smeha, treba ga zatvoriti.

Nemam reci da opisem, njega i njegov smeh...

Зоран

pre 13 godina

Морао је Запад нешто да предузме, превише је очигледно било његово фолирање у односу према Србима.

Francuz

pre 13 godina

Izvinjavam se da dajem ovako dugacak komentar sto kod mene nije uobicajeno.
Ali oval put to moram.

Kusner izjavljuje:
"Ne znam, neka on tako kaže. On je vodio istragu i napisao izveštaj. Ali moram da kažem da dokazi sa tri lokacije na kojima je bio nisu baš ubedljivi".
Znaci ako znas da te tri lokacije nisu ubedljive, onda ti znas koje su!!!
Po njegovom intervjuu moze se slobodno reci da je to onaj poznati majmun:
Jer nista nije vidio, cuo i govorio (istinu).
A da nezna tko je gospodin Marty, onda nije cudo sto ga je Sarkozy smenio kao ministra inostranih poslova.
Oduvek je bio poznat kao skrupulozan i cinican covek, a imao je i aferu dok je radio u Africi.
Predlazem da se BBC posalje YouTube o Kusnerovom licimernom smehu!


EDMW bi odgovorio sledece:
Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno.
To medjutim nije tacno. Iako se to neprestano teoretski govori, prakticki nije tacno, jer koliko je nevinih
u svetu (a narocito u SAD) osudjeno, iako nisu imali dokaze da je kriv.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Kusner je postao izgubljen slucaj. Vidi se da mu je frka.

Na stranu detalj gde kaze da se nije smejao novinaru na pitanje o "Zutoj kuci"...

Meni vise upada u oci momenat kada kaze da su znali o organizovanom kriminalu, ali da nisu o trgovini organima. Kao da je jedini problem u trgovini organima i ubijanju ljudi, a trgovina ljudima, narkoticima i oruzjem, to vec nije neki problem. Mislim, ako su znali o organizovanom kriminalu, zasto nisu nista radili po tom pitanju ?

M`sje...

pre 13 godina

Zaista je misterija kako je jedan lik sa ovakvim ljudskim i moralnim kapacitetima uspeo da bude i izaslanik UN-a i ministar? Zapanjujuce. A ova njegova lupetanja u ovom intervjuu samo pojacavaju taj osecaj kakav je to covek... Nista on nije znao, nije on video da se na Kosovu ispred njegovog nosa desavaju zlocini i etnicko ciscenje, nije on video da na Kosovu ima nekog kriminala iako je cuo da to postoji, nije znao ni za zastrasivanja ni ubijanja svedoka iako su o tome pricali i u haskom tribunalu... on je samo "mirotvorac" koji se borio da ne bude ubijanja?! Neverovatno kako ima obraza tako da prica... Dok je on bio tamo sef na Kosovu, proterano je nekih stotinjak hiljada Srba a nekoliko hiljada je ubijeno. Zamislite samo da se nije borio da spreci ubistva, sta bi tek onda bilo? Ovakvog lika treba tuziti sudu i izvesti pred lice pravde a ne da jos godinama prosipa svoje licemerje...

Goran

pre 13 godina

Pa sta ce on sad da kaze? Da je znao. Time bi direktno i sebe okrivio posto je bio sef UNMIK-a. Neko drugi malo ... drugaciji od njega, mozda bi izbegnuo da i od izvestioca Saveta Evrope pravi ludaka. Kao sto je i od onog novinara.

Milan

pre 13 godina

U večerašnjoj emisiji "Da, možda ne" jedna učesnica (naša poslanica u Evropskom Parlamentu) je izjavila da "u Tirani godišnje na ulici nestane oko 200 dece" aludirajući da se tamo ljudi na ulici hvataju da bi poslužili kao žrtve za trgovanje organima. Smatram da je ovo veoma uznemirujuće jer je prosto nezamislivo da se na tlu Evrope dešava tako nešto. To se mora istražiti i ako to nije tačno onaj ko lansira takve dezinformacije morao bi da snosi posledice.

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Sa'ce Boris da se u vase ime izvini Taciju. Bas je navro!
I Kusneru pride.
I sta se buunite? Vi ste ga birali, nisam vam ga ja birao.
Nemam ja tu fleku ni na dusi ni u biografiji.
A vi koji ste ga izabrali?

Nikola

pre 13 godina

Gospodi Kusner je mnogo ucinio za europsku buducnost Kosova i svih ljudi ( pa i srba i cigana )koji su tamo ziveli.
Bilo je nekih odmazda, ali samo prema onima koji su u milosevicevom rezimu okrvavili ruke.
Gospodin Kusner nezna nista, jer tog nema, a ni istraga (osim neke srbijanske floskule) nije sprovedena, pa kako da zna?
srbijanci treba da prave radna mesta, a Kosovo je gotova prica.

rajko

pre 13 godina

zabij glavu u pesak i zamisljaj da se nista ne dogadja. nojevima pali, mozda ce i tebi. u svakom slucaju je lakse nego da priznas da imas svoju ulogu u tom ovome.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Od ovakvih "ljudi" mi dodje muka. Kada su mu razni ljudi davali do znanja sta se tamo desava(lo) ismevao ih je i pravio se lud, a sada prica da nije bilo nikakvih naznaka vrednih istrage.

Zoran

pre 13 godina

Nije bio obavesten.
Procitao je u novinama...

Nemamo samo mi lazove.
Ima ih i Francuska?

Gde je njegov racun?
Slucajno se nesto slilo bez njegovog znanja...?

Sitan propust u poslicu!!

pre 13 godina

"Zatvarali oči... jadan čovek. Mi smo se borili i protiv organizovanog i protiv neorganizovanog kriminala. Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja."
Pa ocigledno ga niste dobro radili, a ko ne radi odgovorno, bude kaznjen, prosto ko seboj. I da ste samo naculi jednom u zivotu o tome, makar i u prolazu, kao odgovorni i obavezni u svom poslu, trebali ste to da istrazite i ispitate. Ako ste prvi put culi onda kada vas je novinar lepo pitao, zasto ste mu se smejali i rekli mu da se prekontrolise. Mogli ste da kazete da niste culi, ali da cete to ispitati. Prema toma, ponavljam, odgovornost jednim delom i jeste vasa, ako je vas posao bio da sprecite kriminal na prostoru Kosova!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno" Tacno, osim Srba! Njih prvo uhapse pa posle traze za sta su krivi! Eno ga Seselj, otisao sam, prijavio se lepo, i sad ga drze tamo vec sedam, osam godina i - nikome nista! Nisam ja nikakav obozavaoc njegovog lika i dela, ali drzati coveka bez veze toliko vremena vise govori o sudu nego o optuzenom, a sada kao "Ne znamo mi nista!" Zivot je mnoooogo nezgodan, nikad se ne zna sta nosi dan a sta noc. Da li je pre nekoliko godina iko mogao da veruje da ce se Zapad ljuljati kao kula od karata po ekonomskim pitanjima? Sumnjam. Na slican nacin se moze desiti i neka danas nezamisliva situacija, raspad EU, stvaranje unije nekih drugih zemalja, promena centara moci, promena vaznosti mnogih pojedinaca iz vrha vlasti (setite se Njegovog Diktatorskog Velicanstva Causeskua kako je zavrsio!), mozda ce tako zavrsiti i neki "nasi prijatelji" koji se prave naivni i nevini!

Sale

pre 13 godina

Nisi ti dzabe smenjen-jer zna se i o tvojoj organizaciji Lekari Bez Granica. Ti si najvise u sve to bio umesan i znao za sve. Da ste se borili protiv nasilja ne bi najvise Srba bilo etnicki ocisceno sa Kosova i Metohije posto je Unmik dosao na Kosovo. A sto se tice smejanja u vezi onog pitanja zna se vrlo dobro da se jesi smejao ... jer zasto to onda ne bi demantovao onda kada se desilo nego sada kada je vruce pod nogama. Zivi bili pa videli, ali doci ce djavo po svoje.

3-phase cretin

pre 13 godina

"Nisam se smejao jer ja ovo shvatam veoma ozbiljno. Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. Ne znam. Sarađivao sam sa Radom Trajković. Bila je u to vreme vrlo hrabra i još uvek je hrabra. Pitali ste me za izveštaj i odgovorio sam vam. Prvo, skeptičan sam, i drugo treba sprovesti istragu", rekao je bivši ministar inostranih poslova Francuske i prvi šef UNMIK-a Bernar Kušner.

http://www.youtube.com/watch?v=pvKdH7A_FZ0

Miljan

pre 13 godina

Nikada necu zaboraviti kako je ponizio novinara koji ga je pitao za trgovinu organima... Pretpostavljam da ni "nobelovac" Ahtisari ne zna nista o ovim dogadjajima. Tuzno...

maske padaju

pre 13 godina

Srbija je za svoje zlocine i za svoj nacionalizam platila sankcijama, bombardovanjem, stotinama hiljada proteranih Srba, hiljadama NEKAZNJENO ubijenih Srba (samo na Kosovu, ti "napaceni i ugrozeni" Albanci su ubili vise od 3.500 Srba!), otimanjem 15% teritorija, 44 srpskih politicara i vojnih lica je zavrsilo u Hagu, stotinama drugih Srba se sudi u Hrvatskoj, BiH i u Srbiji... Toliko o "tezi" dezurnih albanskih komentatora kako se Srbija ne bavi svojim zlocincima nego lazno optuzuje druge. Ma vazi. Cisto informativno, u Srbiji, za razliku od "drzave kosova", nisu na vlasti ljudi odgovorni za zlocine nad drugima i u Srbiji zvanicna politika niti podrzava niti slavi srpske zlocince. A sta je sa kosovskim Albancima? Osim sto tu licemerno izigravaju nevinasca i misle da ako spomenu Milosevica onda njihovi zlocini nestaju, ne postoje i sasvim su opravdani, cime su to Albanci platili za svoje zlocine? Nicim. Apsolutno nicim, nego su cak i nagradjeni od strane Amerike. Albanci su na Kosovu, samo od 1999. godine proterali vise od 200.000 Srba, Roma, Crnogoraca, Bosnjaka, Goranaca (zvanicni broj UN-a)i ubili nekoliko hiljada CIVILA, zauzeli su na desetine hiljada srpskih kuca, porusili ko zna koliko srpskih crkava a zadnjih deset godina su na najdrasticnije nacine krsili i najosnovnija prava onih Srba koje nisu proterali. Kada se na to doda broj ubijenih Srba tokom II svetskog rata kada su Albanci bili saveznici fasisticke Italije i nacisticke Nemacke ili broj proteranih Srba tokom Titovog komunizma ili zlocine Albanaca pre 1941... Albanci ce nekome da sole pamet, izigravaju moralne gromade ili da se pozivaju na Milosevica? Ajde setajte. Licemeri. Zapanjuje da od strane tih "visokomoralnih" Albanca zadnjih dana jedino cujemo izlizano relatizovanje i minimalizovanje zlocina pocinjenih u njihovo ime. Kako samo horski brane svoje zlocince i svoje lobiste kao sto je Kusner i kako samo ocrnjuju ovog Martija i nazivaju ga placenikom. Ne silaze sa ovog sajta i mora da su im se prsti vec ukocili od klikanja na "ne preporucujem". Sve je Albancima propaganda, sve im je bez dokaza... Zanimljivo kako nisu insistirali na dokazima kada je Racak bio u pitanju ili druge lazi na CNN-u, onda je moglo i bez dokaza i bilo je dovoljno sta tvrdi jedan americki CIA specijalista koji je izgravao verifikatora OEBS-a? Sta ces, navikli su Albanci da izigravaju nevinasce i da na tome profitiraju. Jel' u tome problem? Pale su maske? Uostalom, i da nema te trgovine organima i onda ostaje na hiljade ubijenih Srba, na stotine njih koji su kidnapovani i prebacivani u Albaniju i to je sasvim dovoljno da se optuzi i Taci i ostali njegovi pajtosi. Kakva je to "borba za slobodu" u kojoj se kidnapuju, prebacuju u Albaniju i ubijaju oni drugi? A zasto uopste u Albaniju? Izmedju ostalog i zato sto su albanski nacional-teroristi i njihovi sponzori znali da Haski sud nema mandat da istrazuje zlocine pocinjene na teritoriji Albanije. Te zlocine bi mogla da istrazuje samo Albanija a posto je ona deo svega toga, onda se znalo da se moze sve raditi i da su sanse minimalne da bilo ko i bilo kada odgovara. Jad i beda. To je taj narod sa kojim mi treba da vodimo dijalog i da im olaksavamo svakodnevni zivot i tu njihovu "drzavu" mi treba da priznamo da bi usli u EU? Neka hvala, a i nosite se lepo svi. Pocev od Kusnera pa na dalje. A da je Srbija drzava a ne izdrzavani protektorat u kojem politicari pre svega gledaju da ispune sva ocekivanja i zeljice Amerikanaca, onda bi ta drzava Srbija lepo tuzila Bernara Kusnera zato sto nije nista uradio da spreci zlocine a mogao je, zato sto je cak i pravdao te zlocine i zato sto je cak i asistirao i saradjivao sa albanskim zlocincima i kriminalcima. Dosta vise prica o EU i dosta vise ustupaka dok se ne rasciste racuni. Srbija treba da plati za sve svoje zlocine ali ce da plate i ostali, inace nece biti dobro!

Zoki

pre 13 godina

"Apsolutno ne. To nije prepreka. I predsednik Tadić je rekao da je spreman da se sretne sa gospodinom Tačijem sve dok ove optužbe ne budu dokazane. I hvala mu zbog toga", kaže Kušner.
Hvala, Predsednice.

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Cinjenica da se Kusner sada poziva na izjavu Tadica od pre neki dan samo potvrdjuje ono sto sam o Tadicu tada rekao a samo sam se pitao dali mozete da zamislite Djindjica kako daje onaku nemustu izjavu o Taciju. Pa ljudi moji, Taci je posle naslova u svetskim listovima obelezen za vek vekova, taj ko se sa njim sutra rukuje ili silika je zavrsio politicku karijeru, bilo tak bio iz Srbije ili bilo koje drzave EU....Pa onaj Jeremic je genije za Tadica bolje njega da biraju za predsednika DS kad bolje razmislim bolje da izeberu bilo kog clana za novog predsednika - bice pametniji od Borisa.....

Ja ovako a vi kako hocete

pre 13 godina

Ovaj Kusner i ostali njegovi prijatelji ce uvek za Srbe biti nista vise do zlikovci i bednici.

Sta me briga, koliko su mocni i sta su oni. Za mene i sve ljude koje znam oni su samo zli bednici, koje treba da stigne najgora kazna.

Moj narod srpski i svi njegovi predsednici i generali su za ovog Kusnera i ostale prijatelje njegove, pojam dobrote i morala.

U moju je zemlju dosao da mi prica kakav sam i ko sam. Ma bicu i crni djavo prema takvima kao sto je Kusner. Ali zapamtite u svojoj zemlji sam. I moze mi se, jer je moje.

Milovan

pre 13 godina

Jadan Kušner, neobavešten ko Koštunica.

"Nisam se smejao..."
http://www.youtube.com/watch?v=DTA7gSOXBcA

Nadam se da isto tako neće ni plakati.

NJUJORCANKA

pre 13 godina

[link] SNIMAK SA OVOG LINKA ,
BIO JE POCETAK OTKRIVANJA
ISTINE. Iz njega se lepo vidi da je gospodin KUSHNER , jedan od GLAVNIH u ovom uzasnom delu.
KRAJNJE JE BILO VREME da se pokaze PRAVO LICE Ministra Kushnera!!!!!!!!!!!!!

Kole

pre 13 godina

"Svako je nevin dok se na sudu ne dokaze suprotno". Tako je. Podsecanja radi, to vazi i za Milosevica, i za Karadzica i Mladica. Takodje za Hitlera.

otpor

pre 13 godina

Jos jedno odvracanje od glavnog problema u Srbiji, koliko Tacija ima u Vladi Srbije?, POSAO nam treba a ovo ce se vec resiti samo od sebe jer je nekome Taci stao na zulj, vi brinite kako da zaposlite Srbiju, experti ako ste uopste sposobni za to sem da kupujete vreme, jel tako Markovicu i Dulicu?

Jaroslav

pre 13 godina

G-dine Predsedniče! Vaše reakcije su mlake i mlitave. Preuzmite inicijativu. Da Vi čujete o čemu se tu radi. Nakon humanitarne akcije nato-a ljudi su ostavljeni na milost i nemilost raznim dr Mengelima. Da li ćete propustiti diplomatsku inicijativu? Iskoristite šansu li ćete se baviti međustranačkim borbama, kupovinom aviona, izvinjavanjem, prodajom srpske imovine. Glasao sam za demokrate od osnivanja stranke ali ovo je kraj. Nikad više!!!

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Ako nisi znao, ZASTO nisi znao? Zar ti nije bio posao da znas kako Albanci kinje i kasape manjinsko stanovnistvo? Zar te nisu Ujedinjene Nacije postavile UPRAVO da bi sprecio masakr neduznih? Zar to to nije bio posao?

Ako nisi znao zato sto NISI HTEO DA ZNAS, zasto nisi hteo da znas, i kakve koristi si imao od toga?

Ako si znao, ali se sada pretvaras da nisi znao, kakve mracne tajne krijes?

Ako si sve vreme znao, a posten si covek, priznaces sve i spasces sebe i svoju savest. Ali govori brzo, vreme za lazi i obmane je isteklo. Istinu, samo istinu i nista drugo nego istinu. Sada, odmah, ovde, na sunce.

Maree

pre 13 godina

Danonoćno smo se borili i protiv nasilja i ubijanja. Radili smo za zadovoljenje pravde. - hehehehe i ovaj kao i nasa vlada zivi u kockicinom carstvu. U kome caruje drugarstvo... a kuce su od cokolade :) Ma jok, nije dole ni bilo rata, potukla se dva lika, razbili par flasa i to je to... Na Kosovu je bilo svasta i dosta zala. Zalosno je sto smo samo mi okrivljeni kao monstrumi, citava nacija. Bilo je idiota, ali oni vecito "nas" spominju umesto te individue. U slucaju Tacija, kosovari nisu krivi, samo je Taci kric...
Mislim da cinjenica sto su kosovari...ma sta ih zovem tako, siptari i albanci imali deal sa Amerima, a samim tim i sa Evropom, imali specijalne privilegije, i i dalje ih imaju ocigledno.
A ko je taj Kusner? Ja ne znam ko je taj covek?

to ti pricam

pre 13 godina

A samo nedavno sam citao blog B92 u kom nekadasnji ambasador SAD u Srbiji govori o tome kako Srbi i dalje naivno veruju da su vodje OVK-a teroristi.

Palilula

pre 13 godina

Covek ima amneziju, treba da mu posaljemo snimak kako se smejao novinaru. Kako bi se setio da je znao za trgovinu organima kad ne moze da se seti da se smejao i uvredio novinara (dok se smejao).

Dejan

pre 13 godina

Iako nisam ljubitelj radikala moram reci da Seselj godinama sedi u pritvoru bez ijednog jedinog dokaza da je umesan u bilo kakav zlocin.
Srbiju su bombardovali zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Za razliku od gore navedenih stvari, kada su objavljene optuzbe iza kojih stoje konkretni dokazi vezani za okupacione vlasti, svi pokusavaju da ih opovrgnu i da umanje velicinu zlocina koji su se nesumnjivo odigrali.
To je slika totalitarnog sveta u kome zivimo. Sramota.

Juhuuu

pre 13 godina

I ako sve je tacno sto kaze Dik Marty, jedno je bilo skoro nemoguce da se prollazi granica Kosova-Albania da se pobegne iz rata nismo mogli morali smo da prelazimo tu gde srbska policija i vojska je omogucovao prellaz gde su nama uzeli i pare i licne karte. 2-3-6 osoba bi rekao dobro mozda bi... Ali 500, niiiikada!

Muka mi je od EU-rokrata

pre 13 godina

Da, da odjednom ste saznali da je bilo trgovine organima ekspresno nakon smrti Holbnuka i nakon pobjede Tačija (jer ste se nadali da će izgubiti) čiji je rok trajanja očito istekao. Sve ste vi znali. Znao je i Kušner! Ovo je uvreda za zdrav razum! Nakon ovakvih izjava želim da Srbija nikada ne pomoli nosa u EU! Jednostavno ne želim biti u istom društvu sa ovakvima!

Bojan

pre 13 godina

Jadni gospodin Kusner! On nista nije znao, samo je ucestvovao u zlocinu! Uzas! Zgrozen sam, uvredjen i ponizen kao normalno ljudsko bice, ovakvim nastupom Kusnera(gospodina). Veca je on Zmija od njegovog prijatelja Tacija.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma sve ti svetski mesetari znaju jer u tome ucestvuju pa kad im odgovara, njihovim interesima, pustaju sad za jedne, pa za druge informacije. To vec prevazilazi prag trpljenja, i pocinje ozbiljno da se priblizava vreme kada ce krenuti svetska "igranka".

sever

pre 13 godina

Ma vikiliks sprema nesto da izbaci o tome, pa mora zapad da se opere, nista drugo... razlika izmedju Tadica i Cede... Ceda je otvoren prema nama sa Kosova.

da se zna....

pre 13 godina

Postoje dva načina kako da te stigne pravda. Jedna je sudska, a druga je van suda. Verujem da će Kušner poželeti da ga stigne sudska pravda....

Nije on jedini, ne trebamo zaboraviti i druge, poput generala Klarka, Vilijema Vokera svi su oni deo jednog većeg zločinačkog plana.

Ja bih voleo da ih pravda što pre stigne....

Tara

pre 13 godina

šef UNMIK-a nije znao za trgovinu organima? A ZAŠTO BI ZNAO :)))) Od muke da se čovek nasmeje ovakvoj izjavi! I zato što on NIJE znao, to onda NIJE ni tačno??!?

gregor

pre 13 godina

Nista on nije znao, nista nije video, nesto je mozda cuo... pa sto nisi kupio naocare i slusni aparat, je li Kusneru? Cudno da je na Kosovo poslat covek koji je i slep i gluv a ni inteligencija mu nije na nekom nivou. Na stranu njegovo narcisoidno samohvalisanje ali rezultati na Kosovu, dok je on tamo bio kao neki "sef" sve govore i u svemu ga demantuju. Zlocini, etnicko ciscenje, otimacina imovine, paljenje kuca, pretvaranje albanskih zlocinaca u politicare i "faktore stabilnosti", zapocinjanje procesa albancizacije i odvajanja Kosova... sve se to odigralo kada je Kusner bio na Kosovu. Da Srbija ima makar zrnce samopostovanja, da Srbija ima makar milimetar kicme, angazovali bi advokata i podigli optuznicu protiv ovog francuskog ljigavca.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Bernadr Kusner ne zna ko je Dick Marty ali zato vrlo dobro zna ko je hasim Taci, Srbija da podnese medjunarodnu optuznicu protiv Kusnera za saucesnistvo u svemu tome!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

A ja naivan poverovao da će Bernar da prizna da je znao za trgovinu organima. Od svega pamtim samo floskulu zapadnih režima, koju juče izreče i američki predstavnik za štampu, " svi su nevini (osim Miloševića, Karadžića) dok im se krivica ne dokaže"

milos

pre 13 godina

Određeni broj nas se seća šta je zapadna evropa (čitaj amerika, radila sa Irakom. Od bivšeg miljenika u ratu sa Iranom i svesrdnog pomaganja u naoružanju i svemu drugome do neprijateljstva najgore vrste i uništenja te zemlje. Nadam se i verujem da će isto tako proći i Kosovo.

Zivojin

pre 13 godina

Zbog cega onda jedino francuska stampa ne pise skoro nista o svemu ovome, i dominiraju demantiji albanske strane... Iz Pariza moram da citam Daily news, Guardian, Independent, New York Times... da bih saznao sta se desava...

Nemanja

pre 13 godina

Evo snimka iz Marta 2004 pogroma gde su Hasim Taci i ostali iz OVK i dalje ostali veliki partneri zapada do dan danas niko nije odgovarao za nevine zrtve pogroma evo link
http://www.youtube.com/watch?v=edGaxOU4UAE&feature=related

PolskiSerb

pre 13 godina

On je upravo bio duzan da skuplja dokaze. Cak i da "nije znao" sta se desava odgovoran je po funkcionalnoj odgovornosti za sve sto se tamo u vreme njegove valadavine desilo. Tuzba Hagu bi bila na mestu. Nadam se da ce Francuzi imati toliko ponosa da to sami urade i ga tamo posalju da dokaze da nije kriv. Tek 2000 dokumenata od vise stotina hiljada je obradjeno. Jos cemo zahvaljujuci Julianu&Co. "ponesto" saznati, a ta dokumenta nisu svrstana kao Top Secret. Koza mi se jezi sta bi tek tamo nasli.

%

pre 13 godina

Kad pročitam da neki političar, bilo strani ili domaći, izjavi kako o nečemu nije znao (a svi ostali znamo) uvek se zapitam koliki je procenat dobio da NE VIDI, NE GOVORI I NE ČUJE!

nessa974

pre 13 godina

Bivši obaveštajac... Šta reći... "Ja ne znam... Nisam znao..." Gospodine, vreme je da odgovarate Vi i vama slični! Hvala gospodine Marti, samo tako nastavite!
PS: Još nisam video komentar gospođe Kandić...

Zokac

pre 13 godina

Kada bi jos Asanz sipao ulje...

Ovo je previse duboko i za Asanza.
Ipak se ovde radi o debelom kriminalu, spojen sa zlocinima.

Davno se to desavalo, za debele dokaze. Ko je to radio, isto je to radio i sa dokazima, svedocima.

Ako Dik Marti ima dobre dokaze, mogao bi i Kusner da odgovara, za nerad. A mozda i neku vrstu umesanosti. Ako je precutao, to je saucesnistvo.

Pravda za sve!
Dokazati i osuditi!
Krivci iza resetaka!

Vita

pre 13 godina

Šta reći o Kušneru. Jedan od dijaboličnih likova evropske političke scene, pokvaren do srži kao i veliki podanik USA, Toni Bler. Analiza njegovih životnih aktivnosti od Lekara bez granica do mesta ministra u vladi Francuske put je od humanitarca do čoveka koji je prodao dušu djavolu. Jer njegov cinizam i neobaveštenost (navodna) sugerišu samo to.

bubreg

pre 13 godina

g. KUšner, ne zna za trgovinu organima, nije video organizovani kruminal, ljudi se ne boje, ne zna za to i ono - jednostavno nije bio sposoban za posao koju mu je dodeljen na Kosovu. Čisti promašaj, i kada nam takvi politiki vode Evropu zna se kakva joj je budučnost? ŽALOSNO?

Miki

pre 13 godina

Zasto je Trajkoviceva hrabra? Ti si jedan u nizu ljigavaca koji je napunio dzepove parama zalivenim SRPSKOM krvlju. Gadi mi se sve, jedan politicar i mirotvorac koji je sjedio za istim stolom sa ovim svjetskim mafijasima u obliku branioca Kosova (Taci etc.).

Aleksandar

pre 13 godina

Korumpirani Kušner halucinira. Zaboga on je mirotvorac. Pa on je držao paravan iza koga su kosovarski mafijaši secirali žive ljude. Francuska treba da se stidi što je takav čovek vodio njenu diplomatiju.

taraba

pre 13 godina

da se zahvalim gospodinu sa vma, zoranu stankovicu, a u ime ostalih koji misle da zavestaju svoje organe na njegovoj strucnom iskazu da se organi mogu samo vaditi kod zivih ljudi (bar tako pise u subotnjim novinama-kurir). bas sam hteo da vadim krajnike a imam zavestacene organe. sad mi je jasno zasto ljudi za presadjivanje idu u italiju, jer tamo doktori znaju da najmanje klinicki moras biti mrtav (mozak nema vise funkciju) ali sta ces uvek neko mora nesto pametno da kaze. ko sto rekoh, ipak da ja ponistim moju dozvolu za davanje organa posle smrti, koja verovatno za to vazi samo dok ne dodjes do bolnice. hvala jos jednom

Predrag M

pre 13 godina

Da imamo imalo ponosa pa da ovog lika proglasimo nepoželjnim i trajno mu zabranimo ulazak i boravište u Srbiji.
Kad bi imali imalo ponosa i dostojanstva.....

sram ga bilo!

pre 13 godina

Nije znao za trgovinu organima? Ja sam običan građanin, nemam nikakve veze sa Kosovom, a ja sam znao da Tači to radi! Svi su to znali. Još tada! Pa kako je moguće da Kušner nije znao? Sramota.

Boske

pre 13 godina

Mislim da ne postoji bolji pokazatelj necijeg moralnog rejtinga od ocjene jednog ovakvog monstruma kakav je Kusner. On u ovom intervjuu govori afirmativno o Taciju i Tadicu, a negativno o Diku Martiju! Dalji komentar nije potreban.

архонт Трибала

pre 13 godina

Сећам се његових одлучних речи да ће ''преврнути небо и земљу'', како би пронашао убице два српска дечака из Гораждевца.
Што се тиче ''крвавих руку''...да, постоје Срби који су чинили злочине. Ту нема расправе. Али је проблем осталима да прихвате стварност у којој они више не играју улогу дежурне жртве, а Срби улогу дежурних криваца. Стварност је све, само не црно-бела.

zoran

pre 13 godina

Sa obzirom na to da je među Albancima, pogotovo na Kosovu, prisutno plemensko-mafijaško ustrojstvo i podela odgovornosti po principima "Koza nostra". Jednostavno, eventualni svedoci, Albanci, otpadaju. Sve žrtve su ubijene i sigurno veoma pedantno uništene kao i eventualni tragovi koji se možda i ovog momenta uklkanjaju, tako da se ni tu neće moći posegnuti za nekim materijalnim dokazima. Dokumentacija, koja je svakako morala koliko-toliko da se vodi, sigurno je odmah nakon posla isto pedantno uništavana (vidimo da su recimo DNK uzorci nestalih uništeni po odobrenju Nemačke) itd. Primaoci organa nisu ni morali da budu informisani odakle je organ koji im je ponuđen, znači i oni kao svedoci otpadaju a i kako ih pronaći?
I na kraju, to što se Kušner tako napadno i cinično smeje i te kako ima osnovu po pravilu "lako je optužiti teško je dokazati" bez obzira što je svima nama a i njima jasno koliko je bezvlašća bilo na Kosovu u ono vreme a ima ga i danas, možda još i više...

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Pa i Sljivancanin nije znao da ce zarobljenici biti prepusteni teritorijalnoj odbrani na cuvanje. To se desilo nocu, ujutru su zatvorenici pobijeni a Sljivancanin je osudjen na desetak godina robije jer nije bio informisan da je njegov nadredjeni naredio smenu straze
Vi ste imali nekoliko godina da se informisete. Koliko godina robije za Vas?

muka mi licemera

pre 13 godina

Kada se neko salje na neku funkciju, onda obicno pre toga dobije brifing likova sa kojima ce se na toj funkciji sretati, saradjivati ili sukobljavati. Takav brifing je dobio i licemer Bernar Kusner i u tom brifingu je mogao da vidi i ko je i sta je Hasim Taci. Za aktivnosti i karakter Hasima Tacija se znalo i ranije. Ove Kusnerove suplje price o tome kako on nista nije znao, nista nije video i kako je samo cuo nesto i kako se on "danonocno borio protiv organizovanog i neorganzovanog kriminala" predstavljaju vrhunsko licemerje, svu bestidnost i ljigavost tog tipa. Na zalost, zivimo i drzavljani smo jedne mikimaus drzave koja nije u stanju da ovakvim likovima makar u lice kaze sta misli o njima, ako vec ne moze da ga posalje na sud. Srami se Tadicu. Idi trci u Francusku da se izvinis Kusneru sto ga je ovaj novinar tako iznervirao.

Sarl de Gol

pre 13 godina

Trgovina oranima i Taci su jedna ili dve teme a Kusner koji se nije smejao je sramota
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7Y5cLMl7ZcA#t=1s

mare 025

pre 13 godina

"maske padaju"

Procitavsi ovaj komentar shvatio sam da ne moram apsolutno nista novog reci, ovo je sustina! Svaka cast, imam potpuno isto razmisljanje, bravo!

jichak

pre 13 godina

Ja sam spreman da placamo PDV na sve od 18% ako bi Srbija imala svoj MOSAD. A sta bi radio... pogodite na osnovu toga gde pisem ovaj komentar.

Francuz

pre 13 godina

Vec 18 godina slusam ovog poltrona i ulizicu na francuskoj televoziji... Gledao sam i reportaze o njemu u Africi i citao o istom knjige... kad je psovao male crnce sto nisu disciplinovani i nece da poziraju kad dolaze reporteri da svjedoce o njogovim humanitarnim misijama... U Bosni, odakle sam, Doktori Bez Granica su donosili lijekve protiv malarije, norveske antibiotike sa isteklim rokom upotrebe, cudnim lijekovima su lijecili obican grip i cudno se ponasali kad oni ne djeluju...

Svjetska mafijaska prica o "New World Order" je potpomognuta Sarkozijem i ovim gospodinom cinikom koji je toliko ljigav da ni svoju majku ne voli dzaba... A ni ona njega... Ovakve niko ne voli...

Ja se samo nadam da ce se pojaviti neki novi Wikileaks-i, novi Marfiji i da ce ipak sve ovo krenuti nekim pravednijim putem...

Usput, ako je gospodin Tadic rekao da ce "pricati sa Tacijem sve dok se ne dokaze da je kriv" - odricem se srpskog drzavljanstva isti dan kad se sretnu. Ovo je bas previse.

milentije

pre 13 godina

Pa ovaj Kusner zaista simbolizira prototip novog svetskog poretka.
Drzava Srbija , koja treba da stane u zastitu zrtava ove horor price mora pod hitno da tuzi ovog licemera i lazova , a bogami i da istrazi njegove veoma moguce, tajne racune - ne bi li demistifikovala price ovakvog "mirotvorca".
Pod hitno !!!
I zaista , bez licemerja , u ime zrtava - zamislite kako je njima bilo - za trenutak , zatvorite oci i zamislite !!!
A onda, preduzmite neku akciju...bilo kakvu...

Igor

pre 13 godina

Hehe kosovski zet je priteran uz zid rekao bih po njegovim izjavama. Za njega se odavno pretpostavljalo da je u vreme kada je ordinirao na Kosovu bio ozbiljno korumpiran da ćuti o zločinima s jedne, i da prikazuje Albance kao žrtve i borce za slobodu s druge strane. Kušnera je dovoljno videti i sve vam je jasno o kakvom liku se radi. Verujem da kanali novca, koji je Kušner dobijao sa Kosova može da se dokaže temeljnom istragom. A onda neka razmišlja o ljudskim pravima u zatvoru...

Goran Beč

pre 13 godina

Bernar Kušner kaže da, za razliku od Dika Martija, on nije video nijedan znak toga da na Kosovu postoji mafijaška organizacija koja navodno ubija svakoga ko je spreman da progovri o njenim aktivnostima

Hahahahaha ma neeee, gde, pa Ramush ubi 9 od 10 svedoka a ti to kao nisi čuo, je li ?

Zulinjo

pre 13 godina

Bas nas zanima koliko li je kostalo neznanje gospodina Kusnera jer svi su oni dobro znali sta se desava, ali je prevagnuo interes njihovih vlada i ogromni novac koji se i dalje sliva od kriminala, pogotovu sto kriminal nije na njihovoj teritoriji.

Dejan

pre 13 godina

Da li i Vi sticete utisak da je nasem politickom rukovodstvu neprijatno sto je Marti objavio ovaj izvestaj. Cini mi se da bi bili mnogo srecniji da izvestaja nije bilo.

jasna olic

pre 13 godina

O Kusnerovom poreklu neka vam objasne studenti politologije sa SINALCO Universiteta u Parizu. Ali o njegovom bogatstvu nakon dve godine mandata kao sefa UNMIK-a neka on objasnjava sam!!!

dcz

pre 13 godina

Ovaj intervju me neodoljivo podseca na onaj sa Curkovicem iz Partizna u Insajderu. Covek ni za sta kao nije siguran, a ipak sve negira...

Jole

pre 13 godina

Kusner se lose snalazi u ovome. Verovatno zna nesto o svemu tome ili je umesan u ove monstruozne zlocine . Samo kada pomislim sta su ti mucenici preziveli...

Vlada, NL

pre 13 godina

Zbog sumnje u ratne zlocine i zlocina protiv covecnosti na Kosovu 1999-e neki Srbi su zavrsili u Hagu. Zbog sumnje u iste takve zlocine Bernar Kusner bi morao da poseti Hag i podeli malo zatvorski prostor sa onim "nasima" tamo.

Bojana_Djakovica

pre 13 godina

Evo link sta je bilo sa crkvom u Djakovici, koga god smo pitali iz medjunarodne zajednice rekao je da ga to ne zanima i da ne zna o cemu se radi, tako se ponasa i Kusner!

ja

pre 13 godina

"U prvoj reakciji na izveštaj Dika Martija, britansko ministarstvo inostranih izdalo je saopštenje u kojem kaže da takve optužbe uvek moraju da budu ozbiljno shvaćene."

Kusneru, moraces da odgovoris na mnoga pitanja.

evita

pre 13 godina

Nije njega predsednik dzabe sutnuo, kao sto ni Holbruk nije tek tako dobio napad! Saznali su oni pre nas za ovaj izvestaj! A sto se tice izjave ovog da ne zna ko je Dik Marti, e pa sad zna.

alex

pre 13 godina

sve ovo je jos pre 20 godina rezirano sad se samo igra.i nije evropa igrac glavni igrac su oni preko bare. huseinu su prvo pomagali pa su ga posle obesili, avganistanu su prvo pomagali pa ih sad okupiraju, kosovu su pomagali sad ce malo da odmazu, iranu su pomagali sad tamo opet cackaju...pa sta vi mislite sta onih 5000 ljudi radi u pentagonu? igraju farmville? oni igraju ove igre zadnjih 100 godina. slicna prica je bila sa nemackom u prvom i drugom svetskom ratu. a centralna i juzna amerika? ista prica sa malo vise ili manje vatre se stalno ponavlja. ali chicha ne zaboravlja :-)

mika

pre 13 godina

proterani sa Kosova i Metohije 1999 znaju šta je sve ovaj čovek preduzimao i u čiju je korist radio. Naše rane su još uvek otvorene da bi nam on ili njemu slični "držali predavanje" šta se tamo dešavalo ali...

Stefan

pre 13 godina

Kusner: "...Molim vas nemojte ovo da pretvarate u suđenje meni. ...". Tek ce se tebi suditi. Moli Boga da to bude prvo ovde na zemlji.

Marko

pre 13 godina

Čovek laže da se nije smejao to se može odmah dokazati. Kako onda da mu verujemo da je ostalo što je izgovorio istina? Čim se ovoliko pravda..., sam se odaje.

mirjana benic

pre 13 godina

Ni njegova nece goreti do zore, kako nas narod kaze: Ne shvata da je potrosna roba, upotrbljiv. Budjenje ce mu biti jako bolno!!

dragan

pre 13 godina

... Pa taj čovek je sa svojom NVO "Lekari bez granica" radio sve protiv Srba,a u interesu drugih. sada kaže novinaru BBC da se nije smejao u Gračanici kada ga je novinar pitapo o "žutoj kući" i trgovanju organima. ne samo da se smejao nego je preporućio novinaru "da ide da se leči". Takvi su vodili i nalost još uve vode svetsku politiku i veoma su uzitajni u međunarosdnoj zajednici. neka se oglasi ministar Jeremić i kaže kako je pretio prilikom poslednjeg dolaska u Beograd dok je bio šef francuske diplomatije. Ma to nije čovek, to je jedan veliki licemer ...

архонт Трибала

pre 13 godina

Ми нашег сународњака тражимо, кao и претходних пар десетина наших сународњака који су пребачени у Хаг(да не спомињем оне наше сународњаке који су осуђени због ратних злочина, од стране судова Србије).
Наш сународњак није на власти.
Наш сународњак који није на власти, није осумњичен да је киднаповао људе и из мртвих особа, вадио органе да би их затим продавао.
А ваш сународњак и Кушнеров protege? Да, скратим причу. НЕ ПОСТОЈИ ДРЖАВА на планети која за премијера има човека чији надимак гласи - Змија.

Dr. Mabuze

pre 13 godina

Izgleda da Hashim Tachi nije imao na lageru neku polovnu aortu za Holbruka pa je lider "buldožer diplomatije" otputovao. Interesantno je da je sve isplivalo na videlo, kada su zapadni mediji u pitanju, posle smrti Holbruka. Čudna povezanost!!?? Iskreno se nadam da će prepotentni Kušner odgovarati za svoju evidentnu umešanost u ovom stravičnom vrzinom kolu.

Mirko

pre 13 godina

Ma i ovaj mi je sumnjiv da se i on u tom monstruoznom zlocinu nije ogrebao...podsjecanja radi covjek je Ljekar, humanista navodno...Ma kad bolje razmislm mozda i nije lose da nas pogodi onaj asteroid ....strasno

malisa

pre 13 godina

Moram priznati da su mi interesantni glasovi za "preporucujem" i "ne preporucujem". Cini mi se da dosta Albanaca cita vesti sa sajta B92, a potom salje komentare, odnosno daje ocene istih. Ili je u pitanju nesto drugo. Ako lica koja daju ocene "ne preporucujem" kod ovakvih vesti Srbi, onda tu debelo nesto nije u redu ili to radi Rada Trajkovic.
Sto se nje tice, rece Kusner da je ona hrabra osoba. Ne bese li to vrla radikalka i Seseljev potpredsednik stranke (ili nesto slicno).
Mi Srbi smo zaista jedinstven narod. Znate kada bi se kod drugih nasao neko kao sto je Rada Trajkovic. Znate i sami, sta da kazem.

Petar

pre 13 godina

"Skeptičan sam prema izveštaju Dika Martija, ne znam ni ko je on, kaže Bernar Kušner za BBC. "
".....Ko je taj čovek? Ja ne poznajem tu osobu..... "
Кушнеров безочни цинизам све говори.
А овај део његове изјаве указује да је изгледа оболео од Алцхајмерове болести, или-ти деменције, склерозе, излапелости, шта год:
"Bernar Kušner je na kraju razgovora za BBC demantovao da se smejao kada ga je pre nekoliko meseci, prilikom njegove posete Kosovu, jedan srpski novinar pitao za trgovinu organima. Bilo je to prilikom njegovog boravka u Gračanici kada se sastao sa Radom Trajković. "

Јер то смо сви видели, у сзвари, није се смејао, него је ИСМЕЈАВАО.

Petar

pre 13 godina

Има ли неко ко зна Кушнерову имејл адресу да му пошаљем овај линк на You Tube
http://www.youtube.com/watch?v=nh1Hm9-nW38&feature=related
да освежи памћење

posmatrac

pre 13 godina

Cinjenica je da ima mnogo poznatih likova koji su umesani i koji ce uciniti sve da zastite sebe i zataskaju istinu, a posto im je do sada dobro islo u tome da najstrasnije ocrne Srbiju, verovatno su se prilicno osilili i ubedjeni su da tako moze zauvek. Nadajmo se samo da ima i onih kojima je stalo do toga da se istina cuje.

Tika

pre 13 godina

Bernar Kušner odavno nema baš neki kredibilitet ni u Francuskoj. Prošla su vremena LEKARA BEZ GRANICA. I njegova druga supruga Kristin Okrent akter je velike afere kao novinar. Špijunirala je elektronsku poštu svojih kolega što je bio veliki skandal u Fr. A oko Kušnera i njegovog ktedibiliteta nema ni potencijalne neobaveštenosti svetske zajednice. Nije on slučajno postavljen na to mesto. Da je ikada pokazao imalo simpatija za spsku stranu tamo ga ne bi ni bilo. Što se tiče dokaza protiv Tačija plašim se da će stvar utihnuti sama od sebe jer kad god je neki Albanac bio na putu za Hag netragom su nestajali sa lica zemlje potencijalni svedoci optužbi. Sam podatak o uništenju DNK nalaza za 400 žrtva dosta govori.Kome je mogao da smeta kontejner sa uzorcima. Pa nije to bio brodski kontejner već specijalne posude kao način čuvanja uzoraka uz nešto prateće elektronske dokumentacije. A s obzirom na aktuelnu rodovsku zajednicu kao nivo društvenog razvoja na Kosovu, nemam optimizma prema budućim rezultatima istrage i mogućim optužnicama. S obzirom na jaku podršku SAD Tačijevcima će malo otpasti "pozlate" sa krila ali će potpora amera opstati. A volela bih da se varam.

dezurna

pre 13 godina

"Britanska vlada je pozvala autora izveštaja da sve dokaze kojima raspolaže dostavi nadležnim organima kako bi se sprovela puna istraga.

Britanija, dodaje se u saopštenju, ohrabruje kosovsku vladu da podrži i olakša dalju istragu."

Sta kazu ove dve recenice?
Prvo, u prevodu sa "diplomatskog" jezika, po Britancima, kosovska vlada, hvala Bogu, ne spada u nadlezne organe. Naravno da ne, jer - po definiciji organizovanog kriminala - ljudi na kljucnim pozicijama moraju biti umesani da bi organizovani kriminal postojao.

Zatim: pozivanje na podrzavanje i olaksavanje istrage znaci, jednostavno: skloni se i ne pokusavaj da ometas, zataskavas, prikrivas.

Trece - sta su to "nadlezni organi"? Britanci znaju, bas kao i Kusner, da se na terenu nalaze Euleks i UNMiK, ali isto tako zna da su - nek je i implicitno, ipak je belodano jasno - i jedna i druga institucija obuhvacena Martijevim izvestavanjem o ponasanju predstavnika medjunarodne zajednice.

Britanci ipak ne vide sebe toliko ugrozenim koliko Kusner vidi sebe, pa nisu spremni da izbacuju takve autogolove kao sto je predlaganje da se dokazi i imena svedoka dostave Euleksu, po sistemu: "Dajte sve u ruke potencijalno osumnjicenima za saucesnistvo necinjenjem".

Iz ovakve izjave se moze shvatiti da, sa stanovista Britanaca, jos uvek nije definisano ko bi trebalo da bude nadlezan za nezavisnu i nepristrasnu istragu o... ne znam ni kako da nazovem ovo.

Prema tome - 'ajd' da se malo smire strasti. Britanci su dali sasvim OK izjavu i njihovo medijsko pokrivanje svega ovoga je medju korektnijima u zapadnoj Evropi (Guardian, Daily Telegraph...).

E, sad: cemu se, verovatno, nada gospodin Kushner?

Prisetimo se, pomocu odlomka iz knjige "NATO's gamble: combining diplomacy and airpower in the Kosovo crisis, 1998-1999" (Dag Henriksen):

In Pristina on 23 February 1998, (Robert) Gelbard publicly declared that the violence in Kosovo was very dangerous and denounced the violence by the Serb police. He also took a forceful stand
against the KLA: "We condemn every strongly terrorist actions in Kosovo. The UCK (KLA) is, without any question, a terrorist group."

Sta se desilo potom? Ponasanje oruzanih snaga pod kontrolom Milosevica prema lokalnom nesrpskom stanovnistvu je prikrilo pravu sushtinu UCK/KLA.

Americka spoljna politika koja, iz sopstvenih interesa, igra po crno-belom vestern-principu "good guys vs. bad guys", odabrala je da, ovaj put, teroristi budu borci za slobodu. Sada bi trebalo da izadju ponovo i da kazu: "Eto, bivshi teroristi, a potom borci za slobodu su, sve to vreme, bili i jedna od najjachih mafija na planeti, a mi to nismo primetili."

Bojim se da je i shishmishima ochigledno koliko neuverljivo bi to zvucalo. I da bi otvorilo mnoga pitanja. Ako je bilo bitno koliko puta i gde i sa kim je predsednik Klinton imao oralni seks, pa, moze postati bitno i ko je od pripadnika politicke i ekonomske elite SAD u poslednjih tuce godina imao... presadjivanje organa? I na koji nacin?

Naravno, u vezi sa svim tim potencijalnim "neprijatnostima" moze biti i ponasanje konzervativnih i tabloidnih evropskih medija.

Zar ova vest ne bi bila pravi dokaz da ne treba dalje prosirivati EU raznim "poludivljim kvazi-drzavama"?

Zar ova vest nije pravi "krvavi dragulj" za sve "politicke" tabloide kojima je u finansijskom interesu da objavljuju sto vise vesti o "krvi, prljavstini i besu", narocito kada se sve desava u nekakvom "egzoticnom inostranstvu"?

Nema tu nikakvih emocija spram Srba, Albanaca ili bilo koga drugog. Nema tu ni bilo kakvog novinarstva. U pitanju je cist interes, i to cak ne ni politicki, vec licni - bilo zdravstveni (otkazali organi), bilo imovinski (provizija za ucesce u operaciji) bilo krivicno-pravni (umeshanost u vidu sauchesnistva ili pomaganja, chinjenjem ili nechinjenjem), bilo politicki (konzistentnost politickih izjava), bilo profesionalni (ocuvanje renomea PR klijenta, te tako i svog renomea, kao PR prakticara).