Izgradnja "Južnog toka" po planu

Moskva -- Izgradnja gasovoda "Južni tok" se realizuje po planu, a puštanje u rad prve linije tog cevovoda se očekuje krajem 2015, saopštio je „Gasprom“.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. E stvarno od bombstih vesti da te zaboli glava. Kako ide po planu kad nije objavljn rezultat fizibiliti studije da se zna stvarna trasa gasovoda. Zašto oko ovoga dela paketa u kome je bio NIS tako misteriozno se radi. Konačno ko će da finansira izgradnju ovog gasovoda, kliko znam svako na svojoj teritoriji a povraćaj sredstava treba da bude od tranzitne takse. Zašto se o tako kapitalnim objektima marginalno daju informacije, bolje reći dezinformacije. Koga to zamajavaju?
  (Zoki, 30. septembar 2010 18:08)

  # Link komentara

 2. Uopste se ne realizuje po planu jer je po planu bilo predvidjeno da Rusi u zameni za Nis izgrade celu trasu juznog toka kroz Srbiju time sto ce uci kod Dimitrovgrada, u Nisu napraviti glavno cvoriste gde ce jedan krak ici do Bara pa dalje za Italiju dok ce jedna krak da se penje ka Beogradu. U medjuvremenu su se sracunali da im je znatno jeftinije da Srbiju samo okrznu time sto ce uci kod Zajecara (preko Stare Planine?) a Srbi nek dalje razvode O SVOM TROSKU cevi. U vezi toga Tadic je isao u Bugarsku i sa njihovim premijerom Bojkovim izdali su zajednicko saopstenje da ce trasa (jos samo pre dva meseca) ipak ici Sofija-Dimitrovgrad-Nis i da to odgovara i Sofiji i Beogradu. Sta se u medjuvremenu desilo i zasto nema ZVANICNOG SAOPSTENJA od strane Predsednika Tadica zasto jedno kaze a drugo se dogadja, to ostaje misterija, vazno je da je izgleda neko strpao masnu proviziju u dzep a da Tadic vise nikome ne polaze racune pa mi nije jasno kuda to Srbija ide:(
  (D.Savic,Paris,FR, 30. septembar 2010 15:44)

  # Link komentara

 3. Al' zamalo
  (Joe Silvera, 30. septembar 2010 12:43)

  # Link komentara