Utorak, 31.08.2010.

15:57

Luka Beograd dobila spor sa gradom

Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je treći put odbačen zahtev za uknjižbu Grada na zemljištu oko Luke Beograd.

Izvor: B92

Luka Beograd dobila spor sa gradom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 13 godina

Opet Misko pobedio ... mozete samo da se slikate ... mada ste svi sigurno dobili procenat. Sada dizete buku jer je neciji procenat bio veci od vaseg.
A oni koji su doneli sporne odluke ... vise nisu u zemlji, naravno

Marko

pre 13 godina

MOraće Brankica opet da se aktivira :) A predlažem da napravi i jednu emisiju o izgradnji mosta preko Ade, odnosno kako je skakala njegova cena
http://bit.ly/8X8aR2

kraja

pre 13 godina

...neko ih je terao da kupe visokokontaminirano zemljiste....????
...neko ih tera da u LUCI grade stambeno naselje....????
...grad treba da odreze cenu konverzije kao da je zemljiste na dedinju, pa ko hoce da gradi neka gradi...
...u medjuvremenu, da se ponovo sprovede kompletna istraga oko ove mahinacije...
...mi imamo svo vreme ovoga sveta...

mc

pre 13 godina

Za ovakvu glupost nemojte kriviti sud!!!
Njegov posao i nije da ispravlja greske gradskih uprava vec da se postuje Zakon.
U ovom slucaju jasno je da su vlasnici Luke u pravu...nije posteno jer su na perfidan nacin dosli do lokacije, ali to im je Zakon omogucio i oni imaju prava nad tim zemljistem.
Krivi su politicari jer su se ugradjivali i omogucavali Miskovicu i Co da se obogate na ovakav nacin...

coyote

pre 13 godina

hehehe....nista...sada uhapsite one koje su omogucili prodaju >Luke< Misku i one koji su nekom stavkom u ugovoru omogucili i otudjivanje zemljista, koliko su para za to dobili,itd. itd. Kako to lepo zvuci, zar ne ... uopste ne znam sto sam se iznervirao...valjda sto sam potiskivao..hehe...bolje da se iskljucim ponovo...al moram samo jos jednom...jvm jaaaaaaa...:)

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako je sud mogao da donese ovakvu presudu, onda nam sudstvo više i ne treba. Neka lepo donesu odluku da je sve u ovoj zemlji ukljuženo na MM, pa da bar znamo na čemu smo.

zoranst

pre 13 godina

Ovde neko mesa loncice. Nije ovde problem samo koriscenja zemljista nego nacina privatizacije Luke Beograd od strane Beka i ekipe. Kupljena je stvaranjem stampeda i za 100 puta manje nego sto vredi.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Opa! I polupismenima je jasno da je kupljena FIRMA, u nakaradnim i divljačkim poslovima "privatizacije", kada su cene postavljane i "jednu marku", a kupac Luke je svo vreme imao nameru da FIRMU ugasi, a da kroz podvalu dođe do gradskog zemljišta za male novce. Dakle, nečasne namere jasne do bola. I? Umesto na prvi pomen i pokušaj gašenja FIRME, da se privatizacija proglasi PROPALOM, raspravlja se o parceli koja NIKADA nije niti je mogla legalno, biti u vlasništvu Luke!!! A to znači ni bilo kog profitera.
Kako će "sud" upakovati presudu nije bitno, bitno je da treba raspustiti CEO SUD u kome je mogla I TREĆI PUT ovakva presuda da bude doneta.
Advokatske začkoljice nisu bitne, o njima nije trebalo ni raspravljati - suština je jasna, a okriviti sve upletene u ovakav mračni posao!
Po tri, a sada i četiri meseca se vrte pare, "devizno tržište" pegla zaradu, jer narod SIGURNO ne kupuje devize da bi im cena skakala, sve mračno, ljigavo...
Sudije i OVAJ su na SUD! Siguran sam da je Dante imao na umu ovu Srbiju kada je pisao Pakao.
Dakle, samo ponavljanje "5.oktobra" može uvesti reda, a možda unatrag vratiti narodu opljačkano!
PS.
komentari o nekom odustajanju investitora zbog ovoga ne piju vodu, svakome ko ulaže je jedan od glavnih uslova pravna stabilnost i pravičnost najvažnija.

ivan

pre 13 godina

Pa što ste se sporili ako su svi na dobitku!? Koja je to tržišna cena? Tržišnu cenu određuje samo tržište. Zato se tako i zove. Vi ćete verovatno pitati Miškovića koliko bi on platio da, recimo, mora na tender. On će pošteno da kaže i naravno još poštenije da plati.

Mi ćemo naravno da, opet pošteno, podignemo jedan kredit za novu luku, koji ćemo pošteno da otplatimo. Svi zadovoljni. Samo što se u to "svi" ne ubrajaju građani Beograda. Mi nismo deo tog društva. Nije da mi je žao zbog društva, nego zbog love, skupo košta.

Marko

pre 13 godina

Vec pocelo cenkanje za cenu konverzije... Grad bi trebao da odredi standarde gradnje, a ne da fusare kao u onom Belvilu. Sad bi oni da naprave stambeno poslovni kompleks i jos da im drzava plati sto je tu bila luka...

Sa druge strane, kad pogledam ovu jadnu gradsku upravu koja ne moze da napravi jednu obicnu, pristojnu autobusku stanicu, a da ne pricamo o tzv. Savskom amfiteatru ili ne daj boze Skadru na Bojani - Stanici Prokop... onda i bolje ovako. Barem ce se nesto izgraditi u sledecih 10-ak godina.

vozi Miško!

pre 13 godina

B92 bi trebao pod hitno da prestane sa svojim povrsnim senzacionalistickim izvestavanjem u vezi sa "Lukom Beograd", pogotovo sada kada je i nase sveze reformisano pravosudje utvrdilo da je gospodin Miskovic i u ovome nevin. Takodje, od ovoga ce imati jako "pristojne" prihode, tako da vise nece niko moci ni da ga proziva da je "nepristojno" bogat, a i sanirace brojne gubitke nastale zadnjih meseci, pa do daljnjeg nece moci da ga prozivaju da je kao bizMismen ustvari nesposoban, a svu imperiju i bogatstvo je stvorio zahvaljujuci vezama i korupciji. Ma uostalom zar vam jos pre nekoliko meseci nije lepo objasnjeno da usled globalne krize na trzistu nekretnina ovo zemljiste ne samo da vise ne vredi 2 milijarde evra, vec ne vredi ni milijardicu ipo, pa sto se onda opterecivati time, i to bas sada kada se vodi odsutna bitka za nasu Svetu Zemlju Kosovo (a vi zapeli oko nekakvih 117+90 hektara zemljista sa delimicno neregulisanim kanalizacionim odvodima!?).

Avokado

pre 13 godina

"Na cenu konverzije mora uticati činjenica da je reč o visokokontaminiranom zemljištu na kome ekološki standardi na pojedinim mestima zahtevaju uklanjanje i do sedam metara površinskog sloja zemljišta"

Da li ce ovo pisati u oglasima za prodaju stanova i poslovnog prostora kada se izgradi MegaBelville?

Slavisa

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono u fudbalu kada sudija vraca loptu na penal sve dok se ne postigne go. Tri puta su promasili i hoce opet da gadjaju. Pri tom zemljiste oko koga se vodi tolika polemika je u uzasnom stanju. Mogu da zamislim koliko ce Luka da pukne da to dovede u kakvo takvo normalno stanje. Bojim se da cemo ovakvim procesima na kraju dovesti u pitanje dolazak stranih investitora. Ko ce da dodje ovde da rizikuje i da razmislja sta sve moze da ga snadje, kada gleda sta grad radi domacim firmama.

Milica

pre 13 godina

Kako dokazani humanista Mišković može da gradi stambeno-poslovni komleks na visokokontaminiranom zemljištu?
Tako što ubaci pare u stranačke i privatne džepove i časkom dobije sve urbanističke planove i gradjevinske dozvole.
Drug vrhovni komandant i maršal to naziva "borba protiv korupcije".

Jovan

pre 13 godina

I hoce li nas dicni gradski pravobranilac Strahinja sada da odgovara, zajedno sa Vericom Barac, sto su sprecili Djilasa u pravljenju dogovora kojim bi se to zemljiste vratilo gradu, vec su nas gurnuli u proces koji smo izgubili? I koji smo ocigledno trebali izgubiti, cim je treci, ali TRECI, put presudjeno protiv grada.. Samo cekam Strahinju da izadje u novine i najavi kako ce on jos da se tuzi...

Arsa

pre 13 godina

Mozete da menjate sudije svakog drugog meseca, ne vredi. Gazda Misko ima para da kupi ceo pravosudni sistem a kamoli jednog sudiju.

Vladimir

pre 13 godina

Molim B92 da u svetlu ove poslednje odluke ponovi emituje insajder u kome se objasnjava kako je Delta dosla do stotina miliona vrednog zemljista kupovinom firme koja je samo korisnik. Posebno bi bilo korisno objasnjenje odnosno kalkulacija, koliko novca ce se dobiti od Luke Beograd/ Delte, na osnovu prenamene zemljista, i da li ce to bar donekle ispraviti ovu uzasnu "privatizaciju".

nbp

pre 13 godina

Zakon je jasan i postupljeno je u skladu sa zakonom. A da je zakon loš, jeste. Tek gđa Barać i sl. bi umesto da udaraju po posledici trebalo da udaraju po uzroku - lošem zakonu. Time ne samo pogrešno postavljaju stvari već dezavuišu instituciju na čijem su čelu. Pucaju ćorcima i onda im se smeju. Inače, ova zona jeste predviđena za razvoj. I jeste kontaminirana i čišćenje lokacije će koštati milione evra. I grad i država su tradicionalno najgori investitori (pogledajte Koridor 10 i javna preduzeća). Ta off-shore firma koja je vlasnik firme je svakako ušla u priču špekulantski, da "uđe jeftino i izađe skupo" bez višeg cilja izgradnje celog potesa za svačiju korist. Lepo su hteli da srede papire, dobiju dozvole, pokrenu urbanizam, a onda "gotov proizvod" sa građevinskom dozvolom uvaljaju nekome za mnogo veće pare. Tako da nemam simpatija prema "vlasnicima", jer su oličenje poslovnog nemorala u Srbiji. Da li oni definišu sistem ili sistem njih - verovatno nešto između. U svakom slučaju su najgori političari.

Dosta!

pre 13 godina

Normalno da niko nece da investira u Srbiju, kad vide kroz kakvu golgotu treba da prodju... E kakvi smo mi Srbi, da je strani investitor dali bi mu kozu s ledja!

Marko

pre 13 godina

MOraće Brankica opet da se aktivira :) A predlažem da napravi i jednu emisiju o izgradnji mosta preko Ade, odnosno kako je skakala njegova cena
http://bit.ly/8X8aR2

vozi Miško!

pre 13 godina

B92 bi trebao pod hitno da prestane sa svojim povrsnim senzacionalistickim izvestavanjem u vezi sa "Lukom Beograd", pogotovo sada kada je i nase sveze reformisano pravosudje utvrdilo da je gospodin Miskovic i u ovome nevin. Takodje, od ovoga ce imati jako "pristojne" prihode, tako da vise nece niko moci ni da ga proziva da je "nepristojno" bogat, a i sanirace brojne gubitke nastale zadnjih meseci, pa do daljnjeg nece moci da ga prozivaju da je kao bizMismen ustvari nesposoban, a svu imperiju i bogatstvo je stvorio zahvaljujuci vezama i korupciji. Ma uostalom zar vam jos pre nekoliko meseci nije lepo objasnjeno da usled globalne krize na trzistu nekretnina ovo zemljiste ne samo da vise ne vredi 2 milijarde evra, vec ne vredi ni milijardicu ipo, pa sto se onda opterecivati time, i to bas sada kada se vodi odsutna bitka za nasu Svetu Zemlju Kosovo (a vi zapeli oko nekakvih 117+90 hektara zemljista sa delimicno neregulisanim kanalizacionim odvodima!?).

nbp

pre 13 godina

Zakon je jasan i postupljeno je u skladu sa zakonom. A da je zakon loš, jeste. Tek gđa Barać i sl. bi umesto da udaraju po posledici trebalo da udaraju po uzroku - lošem zakonu. Time ne samo pogrešno postavljaju stvari već dezavuišu instituciju na čijem su čelu. Pucaju ćorcima i onda im se smeju. Inače, ova zona jeste predviđena za razvoj. I jeste kontaminirana i čišćenje lokacije će koštati milione evra. I grad i država su tradicionalno najgori investitori (pogledajte Koridor 10 i javna preduzeća). Ta off-shore firma koja je vlasnik firme je svakako ušla u priču špekulantski, da "uđe jeftino i izađe skupo" bez višeg cilja izgradnje celog potesa za svačiju korist. Lepo su hteli da srede papire, dobiju dozvole, pokrenu urbanizam, a onda "gotov proizvod" sa građevinskom dozvolom uvaljaju nekome za mnogo veće pare. Tako da nemam simpatija prema "vlasnicima", jer su oličenje poslovnog nemorala u Srbiji. Da li oni definišu sistem ili sistem njih - verovatno nešto između. U svakom slučaju su najgori političari.

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako je sud mogao da donese ovakvu presudu, onda nam sudstvo više i ne treba. Neka lepo donesu odluku da je sve u ovoj zemlji ukljuženo na MM, pa da bar znamo na čemu smo.

Arsa

pre 13 godina

Mozete da menjate sudije svakog drugog meseca, ne vredi. Gazda Misko ima para da kupi ceo pravosudni sistem a kamoli jednog sudiju.

mc

pre 13 godina

Za ovakvu glupost nemojte kriviti sud!!!
Njegov posao i nije da ispravlja greske gradskih uprava vec da se postuje Zakon.
U ovom slucaju jasno je da su vlasnici Luke u pravu...nije posteno jer su na perfidan nacin dosli do lokacije, ali to im je Zakon omogucio i oni imaju prava nad tim zemljistem.
Krivi su politicari jer su se ugradjivali i omogucavali Miskovicu i Co da se obogate na ovakav nacin...

Sasa

pre 13 godina

Opet Misko pobedio ... mozete samo da se slikate ... mada ste svi sigurno dobili procenat. Sada dizete buku jer je neciji procenat bio veci od vaseg.
A oni koji su doneli sporne odluke ... vise nisu u zemlji, naravno

Avokado

pre 13 godina

"Na cenu konverzije mora uticati činjenica da je reč o visokokontaminiranom zemljištu na kome ekološki standardi na pojedinim mestima zahtevaju uklanjanje i do sedam metara površinskog sloja zemljišta"

Da li ce ovo pisati u oglasima za prodaju stanova i poslovnog prostora kada se izgradi MegaBelville?

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Opa! I polupismenima je jasno da je kupljena FIRMA, u nakaradnim i divljačkim poslovima "privatizacije", kada su cene postavljane i "jednu marku", a kupac Luke je svo vreme imao nameru da FIRMU ugasi, a da kroz podvalu dođe do gradskog zemljišta za male novce. Dakle, nečasne namere jasne do bola. I? Umesto na prvi pomen i pokušaj gašenja FIRME, da se privatizacija proglasi PROPALOM, raspravlja se o parceli koja NIKADA nije niti je mogla legalno, biti u vlasništvu Luke!!! A to znači ni bilo kog profitera.
Kako će "sud" upakovati presudu nije bitno, bitno je da treba raspustiti CEO SUD u kome je mogla I TREĆI PUT ovakva presuda da bude doneta.
Advokatske začkoljice nisu bitne, o njima nije trebalo ni raspravljati - suština je jasna, a okriviti sve upletene u ovakav mračni posao!
Po tri, a sada i četiri meseca se vrte pare, "devizno tržište" pegla zaradu, jer narod SIGURNO ne kupuje devize da bi im cena skakala, sve mračno, ljigavo...
Sudije i OVAJ su na SUD! Siguran sam da je Dante imao na umu ovu Srbiju kada je pisao Pakao.
Dakle, samo ponavljanje "5.oktobra" može uvesti reda, a možda unatrag vratiti narodu opljačkano!
PS.
komentari o nekom odustajanju investitora zbog ovoga ne piju vodu, svakome ko ulaže je jedan od glavnih uslova pravna stabilnost i pravičnost najvažnija.

ivan

pre 13 godina

Pa što ste se sporili ako su svi na dobitku!? Koja je to tržišna cena? Tržišnu cenu određuje samo tržište. Zato se tako i zove. Vi ćete verovatno pitati Miškovića koliko bi on platio da, recimo, mora na tender. On će pošteno da kaže i naravno još poštenije da plati.

Mi ćemo naravno da, opet pošteno, podignemo jedan kredit za novu luku, koji ćemo pošteno da otplatimo. Svi zadovoljni. Samo što se u to "svi" ne ubrajaju građani Beograda. Mi nismo deo tog društva. Nije da mi je žao zbog društva, nego zbog love, skupo košta.

kraja

pre 13 godina

...neko ih je terao da kupe visokokontaminirano zemljiste....????
...neko ih tera da u LUCI grade stambeno naselje....????
...grad treba da odreze cenu konverzije kao da je zemljiste na dedinju, pa ko hoce da gradi neka gradi...
...u medjuvremenu, da se ponovo sprovede kompletna istraga oko ove mahinacije...
...mi imamo svo vreme ovoga sveta...

Milica

pre 13 godina

Kako dokazani humanista Mišković može da gradi stambeno-poslovni komleks na visokokontaminiranom zemljištu?
Tako što ubaci pare u stranačke i privatne džepove i časkom dobije sve urbanističke planove i gradjevinske dozvole.
Drug vrhovni komandant i maršal to naziva "borba protiv korupcije".

zoranst

pre 13 godina

Ovde neko mesa loncice. Nije ovde problem samo koriscenja zemljista nego nacina privatizacije Luke Beograd od strane Beka i ekipe. Kupljena je stvaranjem stampeda i za 100 puta manje nego sto vredi.

Jovan

pre 13 godina

I hoce li nas dicni gradski pravobranilac Strahinja sada da odgovara, zajedno sa Vericom Barac, sto su sprecili Djilasa u pravljenju dogovora kojim bi se to zemljiste vratilo gradu, vec su nas gurnuli u proces koji smo izgubili? I koji smo ocigledno trebali izgubiti, cim je treci, ali TRECI, put presudjeno protiv grada.. Samo cekam Strahinju da izadje u novine i najavi kako ce on jos da se tuzi...

Slavisa

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono u fudbalu kada sudija vraca loptu na penal sve dok se ne postigne go. Tri puta su promasili i hoce opet da gadjaju. Pri tom zemljiste oko koga se vodi tolika polemika je u uzasnom stanju. Mogu da zamislim koliko ce Luka da pukne da to dovede u kakvo takvo normalno stanje. Bojim se da cemo ovakvim procesima na kraju dovesti u pitanje dolazak stranih investitora. Ko ce da dodje ovde da rizikuje i da razmislja sta sve moze da ga snadje, kada gleda sta grad radi domacim firmama.

coyote

pre 13 godina

hehehe....nista...sada uhapsite one koje su omogucili prodaju >Luke< Misku i one koji su nekom stavkom u ugovoru omogucili i otudjivanje zemljista, koliko su para za to dobili,itd. itd. Kako to lepo zvuci, zar ne ... uopste ne znam sto sam se iznervirao...valjda sto sam potiskivao..hehe...bolje da se iskljucim ponovo...al moram samo jos jednom...jvm jaaaaaaa...:)

Vladimir

pre 13 godina

Molim B92 da u svetlu ove poslednje odluke ponovi emituje insajder u kome se objasnjava kako je Delta dosla do stotina miliona vrednog zemljista kupovinom firme koja je samo korisnik. Posebno bi bilo korisno objasnjenje odnosno kalkulacija, koliko novca ce se dobiti od Luke Beograd/ Delte, na osnovu prenamene zemljista, i da li ce to bar donekle ispraviti ovu uzasnu "privatizaciju".

Marko

pre 13 godina

Vec pocelo cenkanje za cenu konverzije... Grad bi trebao da odredi standarde gradnje, a ne da fusare kao u onom Belvilu. Sad bi oni da naprave stambeno poslovni kompleks i jos da im drzava plati sto je tu bila luka...

Sa druge strane, kad pogledam ovu jadnu gradsku upravu koja ne moze da napravi jednu obicnu, pristojnu autobusku stanicu, a da ne pricamo o tzv. Savskom amfiteatru ili ne daj boze Skadru na Bojani - Stanici Prokop... onda i bolje ovako. Barem ce se nesto izgraditi u sledecih 10-ak godina.

Dosta!

pre 13 godina

Normalno da niko nece da investira u Srbiju, kad vide kroz kakvu golgotu treba da prodju... E kakvi smo mi Srbi, da je strani investitor dali bi mu kozu s ledja!

Arsa

pre 13 godina

Mozete da menjate sudije svakog drugog meseca, ne vredi. Gazda Misko ima para da kupi ceo pravosudni sistem a kamoli jednog sudiju.

kraja

pre 13 godina

...neko ih je terao da kupe visokokontaminirano zemljiste....????
...neko ih tera da u LUCI grade stambeno naselje....????
...grad treba da odreze cenu konverzije kao da je zemljiste na dedinju, pa ko hoce da gradi neka gradi...
...u medjuvremenu, da se ponovo sprovede kompletna istraga oko ove mahinacije...
...mi imamo svo vreme ovoga sveta...

Slavisa

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono u fudbalu kada sudija vraca loptu na penal sve dok se ne postigne go. Tri puta su promasili i hoce opet da gadjaju. Pri tom zemljiste oko koga se vodi tolika polemika je u uzasnom stanju. Mogu da zamislim koliko ce Luka da pukne da to dovede u kakvo takvo normalno stanje. Bojim se da cemo ovakvim procesima na kraju dovesti u pitanje dolazak stranih investitora. Ko ce da dodje ovde da rizikuje i da razmislja sta sve moze da ga snadje, kada gleda sta grad radi domacim firmama.

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako je sud mogao da donese ovakvu presudu, onda nam sudstvo više i ne treba. Neka lepo donesu odluku da je sve u ovoj zemlji ukljuženo na MM, pa da bar znamo na čemu smo.

Milica

pre 13 godina

Kako dokazani humanista Mišković može da gradi stambeno-poslovni komleks na visokokontaminiranom zemljištu?
Tako što ubaci pare u stranačke i privatne džepove i časkom dobije sve urbanističke planove i gradjevinske dozvole.
Drug vrhovni komandant i maršal to naziva "borba protiv korupcije".

Vladimir

pre 13 godina

Molim B92 da u svetlu ove poslednje odluke ponovi emituje insajder u kome se objasnjava kako je Delta dosla do stotina miliona vrednog zemljista kupovinom firme koja je samo korisnik. Posebno bi bilo korisno objasnjenje odnosno kalkulacija, koliko novca ce se dobiti od Luke Beograd/ Delte, na osnovu prenamene zemljista, i da li ce to bar donekle ispraviti ovu uzasnu "privatizaciju".

Dosta!

pre 13 godina

Normalno da niko nece da investira u Srbiju, kad vide kroz kakvu golgotu treba da prodju... E kakvi smo mi Srbi, da je strani investitor dali bi mu kozu s ledja!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Opa! I polupismenima je jasno da je kupljena FIRMA, u nakaradnim i divljačkim poslovima "privatizacije", kada su cene postavljane i "jednu marku", a kupac Luke je svo vreme imao nameru da FIRMU ugasi, a da kroz podvalu dođe do gradskog zemljišta za male novce. Dakle, nečasne namere jasne do bola. I? Umesto na prvi pomen i pokušaj gašenja FIRME, da se privatizacija proglasi PROPALOM, raspravlja se o parceli koja NIKADA nije niti je mogla legalno, biti u vlasništvu Luke!!! A to znači ni bilo kog profitera.
Kako će "sud" upakovati presudu nije bitno, bitno je da treba raspustiti CEO SUD u kome je mogla I TREĆI PUT ovakva presuda da bude doneta.
Advokatske začkoljice nisu bitne, o njima nije trebalo ni raspravljati - suština je jasna, a okriviti sve upletene u ovakav mračni posao!
Po tri, a sada i četiri meseca se vrte pare, "devizno tržište" pegla zaradu, jer narod SIGURNO ne kupuje devize da bi im cena skakala, sve mračno, ljigavo...
Sudije i OVAJ su na SUD! Siguran sam da je Dante imao na umu ovu Srbiju kada je pisao Pakao.
Dakle, samo ponavljanje "5.oktobra" može uvesti reda, a možda unatrag vratiti narodu opljačkano!
PS.
komentari o nekom odustajanju investitora zbog ovoga ne piju vodu, svakome ko ulaže je jedan od glavnih uslova pravna stabilnost i pravičnost najvažnija.

Marko

pre 13 godina

MOraće Brankica opet da se aktivira :) A predlažem da napravi i jednu emisiju o izgradnji mosta preko Ade, odnosno kako je skakala njegova cena
http://bit.ly/8X8aR2

Jovan

pre 13 godina

I hoce li nas dicni gradski pravobranilac Strahinja sada da odgovara, zajedno sa Vericom Barac, sto su sprecili Djilasa u pravljenju dogovora kojim bi se to zemljiste vratilo gradu, vec su nas gurnuli u proces koji smo izgubili? I koji smo ocigledno trebali izgubiti, cim je treci, ali TRECI, put presudjeno protiv grada.. Samo cekam Strahinju da izadje u novine i najavi kako ce on jos da se tuzi...

nbp

pre 13 godina

Zakon je jasan i postupljeno je u skladu sa zakonom. A da je zakon loš, jeste. Tek gđa Barać i sl. bi umesto da udaraju po posledici trebalo da udaraju po uzroku - lošem zakonu. Time ne samo pogrešno postavljaju stvari već dezavuišu instituciju na čijem su čelu. Pucaju ćorcima i onda im se smeju. Inače, ova zona jeste predviđena za razvoj. I jeste kontaminirana i čišćenje lokacije će koštati milione evra. I grad i država su tradicionalno najgori investitori (pogledajte Koridor 10 i javna preduzeća). Ta off-shore firma koja je vlasnik firme je svakako ušla u priču špekulantski, da "uđe jeftino i izađe skupo" bez višeg cilja izgradnje celog potesa za svačiju korist. Lepo su hteli da srede papire, dobiju dozvole, pokrenu urbanizam, a onda "gotov proizvod" sa građevinskom dozvolom uvaljaju nekome za mnogo veće pare. Tako da nemam simpatija prema "vlasnicima", jer su oličenje poslovnog nemorala u Srbiji. Da li oni definišu sistem ili sistem njih - verovatno nešto između. U svakom slučaju su najgori političari.

vozi Miško!

pre 13 godina

B92 bi trebao pod hitno da prestane sa svojim povrsnim senzacionalistickim izvestavanjem u vezi sa "Lukom Beograd", pogotovo sada kada je i nase sveze reformisano pravosudje utvrdilo da je gospodin Miskovic i u ovome nevin. Takodje, od ovoga ce imati jako "pristojne" prihode, tako da vise nece niko moci ni da ga proziva da je "nepristojno" bogat, a i sanirace brojne gubitke nastale zadnjih meseci, pa do daljnjeg nece moci da ga prozivaju da je kao bizMismen ustvari nesposoban, a svu imperiju i bogatstvo je stvorio zahvaljujuci vezama i korupciji. Ma uostalom zar vam jos pre nekoliko meseci nije lepo objasnjeno da usled globalne krize na trzistu nekretnina ovo zemljiste ne samo da vise ne vredi 2 milijarde evra, vec ne vredi ni milijardicu ipo, pa sto se onda opterecivati time, i to bas sada kada se vodi odsutna bitka za nasu Svetu Zemlju Kosovo (a vi zapeli oko nekakvih 117+90 hektara zemljista sa delimicno neregulisanim kanalizacionim odvodima!?).

Avokado

pre 13 godina

"Na cenu konverzije mora uticati činjenica da je reč o visokokontaminiranom zemljištu na kome ekološki standardi na pojedinim mestima zahtevaju uklanjanje i do sedam metara površinskog sloja zemljišta"

Da li ce ovo pisati u oglasima za prodaju stanova i poslovnog prostora kada se izgradi MegaBelville?

Marko

pre 13 godina

Vec pocelo cenkanje za cenu konverzije... Grad bi trebao da odredi standarde gradnje, a ne da fusare kao u onom Belvilu. Sad bi oni da naprave stambeno poslovni kompleks i jos da im drzava plati sto je tu bila luka...

Sa druge strane, kad pogledam ovu jadnu gradsku upravu koja ne moze da napravi jednu obicnu, pristojnu autobusku stanicu, a da ne pricamo o tzv. Savskom amfiteatru ili ne daj boze Skadru na Bojani - Stanici Prokop... onda i bolje ovako. Barem ce se nesto izgraditi u sledecih 10-ak godina.

zoranst

pre 13 godina

Ovde neko mesa loncice. Nije ovde problem samo koriscenja zemljista nego nacina privatizacije Luke Beograd od strane Beka i ekipe. Kupljena je stvaranjem stampeda i za 100 puta manje nego sto vredi.

ivan

pre 13 godina

Pa što ste se sporili ako su svi na dobitku!? Koja je to tržišna cena? Tržišnu cenu određuje samo tržište. Zato se tako i zove. Vi ćete verovatno pitati Miškovića koliko bi on platio da, recimo, mora na tender. On će pošteno da kaže i naravno još poštenije da plati.

Mi ćemo naravno da, opet pošteno, podignemo jedan kredit za novu luku, koji ćemo pošteno da otplatimo. Svi zadovoljni. Samo što se u to "svi" ne ubrajaju građani Beograda. Mi nismo deo tog društva. Nije da mi je žao zbog društva, nego zbog love, skupo košta.

mc

pre 13 godina

Za ovakvu glupost nemojte kriviti sud!!!
Njegov posao i nije da ispravlja greske gradskih uprava vec da se postuje Zakon.
U ovom slucaju jasno je da su vlasnici Luke u pravu...nije posteno jer su na perfidan nacin dosli do lokacije, ali to im je Zakon omogucio i oni imaju prava nad tim zemljistem.
Krivi su politicari jer su se ugradjivali i omogucavali Miskovicu i Co da se obogate na ovakav nacin...

coyote

pre 13 godina

hehehe....nista...sada uhapsite one koje su omogucili prodaju >Luke< Misku i one koji su nekom stavkom u ugovoru omogucili i otudjivanje zemljista, koliko su para za to dobili,itd. itd. Kako to lepo zvuci, zar ne ... uopste ne znam sto sam se iznervirao...valjda sto sam potiskivao..hehe...bolje da se iskljucim ponovo...al moram samo jos jednom...jvm jaaaaaaa...:)

Sasa

pre 13 godina

Opet Misko pobedio ... mozete samo da se slikate ... mada ste svi sigurno dobili procenat. Sada dizete buku jer je neciji procenat bio veci od vaseg.
A oni koji su doneli sporne odluke ... vise nisu u zemlji, naravno