Petak, 30.07.2010.

15:12

Tadić: Uvredljiv stav suda o Ganiću

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je uvređen objašnjenjem britanskog suda nakon odbijanja zahteva za izručenje Ejupa Ganića.

Izvor: B92

Tadiæ: Uvredljiv stav suda o Ganiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

NIKICA

pre 13 godina

Sto ti je poltika.???
Drzava u koju se kunemo i od koje ocekujemo pomoc, a koja se zove Rusija, daje politicki azil drzavljanima Srbije, a koje Srbija potrazuje radi kriminala.
A nas predsednik uopste nema politicke hrabrosti da to pomene naglas.
A istovremeno prica o "uvredljivom stavu zemalja zapada oko Ganica" ??
CISTA POLITIKA

Mirko

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.
Za mene kao Srbina i građanina ove zemlje nije uvreda. Delim mišljenje da bi nekom ovde bilo suđeno na osnovu politike a ne prava, a naročito posle partijske reforme pravosuđa u Srbiji.
Da li je članovima iz afere "kofer" suđenjo na osnovu POLITIKE ili na osnovu PRAVA? A iz afere "pancir"? A slučaj Vilovski? Brankica Stanković + Homenove izjave"?
Gospodine, ili bolje druže Tadiću, cela jedna epizoda Insajdera je posvećena sudiji Pašaliću, koji nije kao šef Gradskog organa za prekršaje, radio ništa na predmetima huligana. On je "reformom pravosuđa" napredovao na mesto predsednika Višeg Prekršajnog suda i sada kontroliše sve sudove za prekršaje u Srbiji. Da nije ovde možda POLITIKA umešaka prstiće ili se to samo tako čini.
Ko je od ovih bajnih tužilaca koji su zastupai pomenute predmete podneo OSTAVKU?
Da nije maca pojela jezik?

lukaa

pre 13 godina

Ja ovaj odnos Beograda vezano za London tj Ganica i Moskvu tj Miru, Marka i Bogoljuba gledam ovako:

Rusija, kao bivsa socijalisticka drzava jos uvek radi mnoge stvari tajanstveno tj "ispod zita". Recimo, davanje politickog azila.
A, sa druge strane Englezi su transparentni i javno iznose stavove.
A ocito je da Beogradu mnogo vise odgovara kad ga neko tajno podvrgne ruglu kao Moskva, a ne javno kao sud u Londonu ove sedmice. I zato Tadic i reaguje na "javne stvari" a ne reaguje na stvari "ispod zita"

Anton

pre 13 godina

Ganic zlocinac?? o da stvarno??? Po vama jest jeli ganic sprijeco jos jedna srpski pokolj nad bosanski grada, a to vam ne pase.

Da da to je samo vasa politika i propaganda da se izdenjaci krivice. Pa nemoze proci. Vi sti jedini krivi, vi ste napravili srpski bunt u druge drzave SFRJ, vi ste poslali vojsku za vasu potrebu, vi ste palili sva ne-srpsko gradova i sela, i potjerali i ubijali sve nesrpsko starovnistvo. Sto vam je desilo na kraju je bozja pravda. Jel za primjer koga briga za nevine njemacke zrtve u drugi svijetski rat poslje sto su sve napravili"??? eto vam answer.

razum

pre 13 godina

Da je Tadic nazvao uvredljivim i poteze Rusije da prvo Miri i Marku, a sada Bogoljubu Karicu, da politicki azil i verovao bi da govori istinu ovo o Ganicu.
Ali i on politizira i vredja i drzave i zdrav razum onih koji sve posmatraju samim time sto ce neke poteze reagovati, a na neke ne.

niko

pre 13 godina

Ja cu Tadicu kao politicaru verovati kada javno, kao danas za Ganica, kaze da je i Rusija uvredila Srbiju time sto daje politicki azil onima koje drzava Srbija trazi

EU...

pre 13 godina

Ako je tako Tadicu zasto te ne vrijedja to sto ti Rusija daje politicki azil onim zlocincima koji su upropastili Srbiju. To izgleda ne vrijedja. Za ova zadnja dva tjedna je se Srbija najmanje 5 godina udaljila od Europe a isto toliko produzila lijep zivot Mladicu, Miskovicu i ostalim krvopitcima srpskog naroda. Zalosno je da svaka rijec pogresna od vlade Srbije pogorsava iovako vec tezak zivot obicnog gradjana,

ma dajte

pre 13 godina

ova zemlja ne postuje ni sopstveni pravni i ustavni poredak, a kamoli poredak i vrednosti EU. O kakvom procesuiranju haskih optuzenika je rec, kada se zna ko je najtrazeniji medju njima.
a odluku suda je doziveo kao licnu uvredu, verovatno po principu 'drzava, to sam ja'.

Rade

pre 13 godina

Tadićevi marketing eksperti (Šaper i ostali) mogu nama da prodaju maglu, ali ne i drugima. Sramotna presuda Iliji Jurišiću, uprkos odsustvu dokaza, je primer političkog postupka. Ganić bi mogao samo da očekuje gore od toga. To što ovde sud za ratne zločine osuđuje i Srbe - a kako i ne bi, kad su snimali sami sebe dok ubijaju ljude (vidi pod 'Škorpioni')? - NE imunizira taj sud (a još manje Vukčevićevo tužilaštvo) od političkih postupaka protiv nesrba.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

Gospodine Tadicu, za mene licno vi ste uvreda za svakog normalnog gradjanina Srbije koji ima OCI U GLAVI i ZDRAV RAZUM !

lepotaaa

pre 13 godina

O pravnom sistemu dovoljno govore podaci i o tome kako je nas Miladin dobio pasos i ko je odgovarao u MIPu.
Ko je podneo ostavku sto se Srbija osramotila kao drzava i morala platit odstetu od milion dolara....

Proka

pre 13 godina

Tražeći po internetu, vidim da je taj isti sudija stopirao i mnogo drugih izručenja od Berezovskog pa naniže. Izdavao je naloge za hapšenje izraelskih vojnika koji su leteli preko Londona. Ali zato je lično oslobodio Ejmi Vajnhaus od svih optužbi. Jeste naš pravosudni sistem jedan od gorih, ali ovo ipak dokazuje da nešto smrdi i kod Engleza.

Posteni gradjanin

pre 13 godina

Svi mi ovde znamo da je Ganic zlocinac ali sta to vredi on je na zapadu borac za slobodu malog i ugnjetavanog naroda.
A sto se tice naseg sudstva , daj tadicu ne budi bar jednom smesan , pa i sam znas da je to najkorumpiraniji i pri tome najnesposobniji deo Srbije.
Imas na netu video klipove gde se hapse ljudi ispred hrama Svetog save a u optuznici pise da su privedeni na terazijama , i takvom sudu treba da neko isporuci nekog . Ma da , kako da ne.

nsv

pre 13 godina

Magovi advertajzinga i fizicari diplomate-hobisti koji okruzuju Tadica bi trebalo da mu objasne da je odluka suda u GB bila propracena autorskim tekstom upravo ambasadora (bivseg, doduse) u Independentu. To sve objasnjava.

uvredjen

pre 13 godina

Pa da nema razlike po nacionalnoj, politickoj i verskoj pripadnosti, odavno bi se restitucija opljackane imovine posle 1945. ,obavila.

zox

pre 13 godina

majketi.

sud je odbio zahtev jer drugog izbora nije ni imao:
1) dokazi koji su podneti su već odbačeni u sudu u sarajevu a NAŠE tužilaštvo nije podnelo nijedan novi dokaz, kojim bi potkrepilo neka nova saznanja
2)sud je zaključio da ili je beogradsko tužilaštvo potpuno nesposobno ili se radi o političkom fingiranju i opredelio se da je ipak ovo drugo, jer im je nezamislivo da najviša instanca neke države ima tako katasrtofalne pravnike.

da je ovo iole normalna pravna država, celo tužilaštvo bi podobijalo otkaze i našlo bi se na ulici zato što su poslali dokaze koji su već odbačeni. uopšte se sud nije izjašnjavao o ovome ili onome, nego su bili u neverici da neko sa istim dokaznim materijalom pokušava ponovo da pokrene proces. pa to čak ni kod nas u srbiji ne može.

Alempije

pre 13 godina

A kako ti nije palo na pamet da smenis ministarku pravde? Znas kada od suda zemlje clanice EU cujes kako je sud tvoje zemlje nesposoban za pravedno sudjenje, onda moras reagovati. Ta odluka britanskog suda takodje znaci i da Srbija nece dobiti status kandidata za EU izmedju ostalog, jer joj sudstvo nije pravedno.

southlander

pre 13 godina

Pripadnici aktuelne vlasti kontinualno pokazuju nepostovanje sudova, kojima se obracaju. Takvim potezima sami sebe diskredituju iz buduceg politickog zivota. Sindrom, dosao je kraj sveta, niko nam nista nemoze, pokazuje se na svakom njuhovom koraku. Pitanje je, na sta su sve jos spremni, prije nego sto odu sa vlasti.

Vuk

pre 13 godina

Britanskom sudu a i čitavom svetu je poznato da je ovo zemlja sa poluprivatnim pravnim sistemom, osionim službenicima, ogrezla u korupciji i nepotizmu.
O tome svedoče desetine hiljada predmeta naših građana pred evropskim sudovima.
Ovo je poruka uglednog suda o tome kakvi smo mi i čime treba da se pozabavimo.

kako da ne!!!

pre 13 godina

A vase price g.Tadicu su uvek bile kako su evropske zemlje zadovoljne napretkom Srbije i vladavinom prava u Srbiji. Ipak bas nije tako!!

nije podvodljiv

pre 13 godina

"On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji".
I dalje pricajte svom narodu,svoje verzije o ratu u BiH...

mare 025

pre 13 godina

Objasni to bolje Vordsvortu, on ionako koristi svaku priliku da nas malo pecne, uvredi, nagazi...Britanska politika prema Srbiji je oduvek bila ljigava, ali ovo u poslednje vreme je vec previse iritantno. Ako je i od Britanaca, mnogo je!

Rubikon

pre 13 godina

A ima primera u kojem su vođeni sudski procesi u Srbiji motivisani politikom i nacionalnošću.
Naočitiji je slučaj tuzlanskog načelnika Ilije Jurišića koji je dobio 12 godina zatvora.
Uprkos negiranju svedoka o njegovoj odgovornosti sud ga je proglasio krivim, a zanimljivo je da je presuda protiv njega identična optužnici. Kadija tuži, kadija sudi.

mare 025

pre 13 godina

Objasni to bolje Vordsvortu, on ionako koristi svaku priliku da nas malo pecne, uvredi, nagazi...Britanska politika prema Srbiji je oduvek bila ljigava, ali ovo u poslednje vreme je vec previse iritantno. Ako je i od Britanaca, mnogo je!

zox

pre 13 godina

majketi.

sud je odbio zahtev jer drugog izbora nije ni imao:
1) dokazi koji su podneti su već odbačeni u sudu u sarajevu a NAŠE tužilaštvo nije podnelo nijedan novi dokaz, kojim bi potkrepilo neka nova saznanja
2)sud je zaključio da ili je beogradsko tužilaštvo potpuno nesposobno ili se radi o političkom fingiranju i opredelio se da je ipak ovo drugo, jer im je nezamislivo da najviša instanca neke države ima tako katasrtofalne pravnike.

da je ovo iole normalna pravna država, celo tužilaštvo bi podobijalo otkaze i našlo bi se na ulici zato što su poslali dokaze koji su već odbačeni. uopšte se sud nije izjašnjavao o ovome ili onome, nego su bili u neverici da neko sa istim dokaznim materijalom pokušava ponovo da pokrene proces. pa to čak ni kod nas u srbiji ne može.

Rubikon

pre 13 godina

A ima primera u kojem su vođeni sudski procesi u Srbiji motivisani politikom i nacionalnošću.
Naočitiji je slučaj tuzlanskog načelnika Ilije Jurišića koji je dobio 12 godina zatvora.
Uprkos negiranju svedoka o njegovoj odgovornosti sud ga je proglasio krivim, a zanimljivo je da je presuda protiv njega identična optužnici. Kadija tuži, kadija sudi.

lepotaaa

pre 13 godina

O pravnom sistemu dovoljno govore podaci i o tome kako je nas Miladin dobio pasos i ko je odgovarao u MIPu.
Ko je podneo ostavku sto se Srbija osramotila kao drzava i morala platit odstetu od milion dolara....

Vuk

pre 13 godina

Britanskom sudu a i čitavom svetu je poznato da je ovo zemlja sa poluprivatnim pravnim sistemom, osionim službenicima, ogrezla u korupciji i nepotizmu.
O tome svedoče desetine hiljada predmeta naših građana pred evropskim sudovima.
Ovo je poruka uglednog suda o tome kakvi smo mi i čime treba da se pozabavimo.

kako da ne!!!

pre 13 godina

A vase price g.Tadicu su uvek bile kako su evropske zemlje zadovoljne napretkom Srbije i vladavinom prava u Srbiji. Ipak bas nije tako!!

Rade

pre 13 godina

Tadićevi marketing eksperti (Šaper i ostali) mogu nama da prodaju maglu, ali ne i drugima. Sramotna presuda Iliji Jurišiću, uprkos odsustvu dokaza, je primer političkog postupka. Ganić bi mogao samo da očekuje gore od toga. To što ovde sud za ratne zločine osuđuje i Srbe - a kako i ne bi, kad su snimali sami sebe dok ubijaju ljude (vidi pod 'Škorpioni')? - NE imunizira taj sud (a još manje Vukčevićevo tužilaštvo) od političkih postupaka protiv nesrba.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

Gospodine Tadicu, za mene licno vi ste uvreda za svakog normalnog gradjanina Srbije koji ima OCI U GLAVI i ZDRAV RAZUM !

EU...

pre 13 godina

Ako je tako Tadicu zasto te ne vrijedja to sto ti Rusija daje politicki azil onim zlocincima koji su upropastili Srbiju. To izgleda ne vrijedja. Za ova zadnja dva tjedna je se Srbija najmanje 5 godina udaljila od Europe a isto toliko produzila lijep zivot Mladicu, Miskovicu i ostalim krvopitcima srpskog naroda. Zalosno je da svaka rijec pogresna od vlade Srbije pogorsava iovako vec tezak zivot obicnog gradjana,

Alempije

pre 13 godina

A kako ti nije palo na pamet da smenis ministarku pravde? Znas kada od suda zemlje clanice EU cujes kako je sud tvoje zemlje nesposoban za pravedno sudjenje, onda moras reagovati. Ta odluka britanskog suda takodje znaci i da Srbija nece dobiti status kandidata za EU izmedju ostalog, jer joj sudstvo nije pravedno.

niko

pre 13 godina

Ja cu Tadicu kao politicaru verovati kada javno, kao danas za Ganica, kaze da je i Rusija uvredila Srbiju time sto daje politicki azil onima koje drzava Srbija trazi

nije podvodljiv

pre 13 godina

"On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji".
I dalje pricajte svom narodu,svoje verzije o ratu u BiH...

Anton

pre 13 godina

Ganic zlocinac?? o da stvarno??? Po vama jest jeli ganic sprijeco jos jedna srpski pokolj nad bosanski grada, a to vam ne pase.

Da da to je samo vasa politika i propaganda da se izdenjaci krivice. Pa nemoze proci. Vi sti jedini krivi, vi ste napravili srpski bunt u druge drzave SFRJ, vi ste poslali vojsku za vasu potrebu, vi ste palili sva ne-srpsko gradova i sela, i potjerali i ubijali sve nesrpsko starovnistvo. Sto vam je desilo na kraju je bozja pravda. Jel za primjer koga briga za nevine njemacke zrtve u drugi svijetski rat poslje sto su sve napravili"??? eto vam answer.

ma dajte

pre 13 godina

ova zemlja ne postuje ni sopstveni pravni i ustavni poredak, a kamoli poredak i vrednosti EU. O kakvom procesuiranju haskih optuzenika je rec, kada se zna ko je najtrazeniji medju njima.
a odluku suda je doziveo kao licnu uvredu, verovatno po principu 'drzava, to sam ja'.

Posteni gradjanin

pre 13 godina

Svi mi ovde znamo da je Ganic zlocinac ali sta to vredi on je na zapadu borac za slobodu malog i ugnjetavanog naroda.
A sto se tice naseg sudstva , daj tadicu ne budi bar jednom smesan , pa i sam znas da je to najkorumpiraniji i pri tome najnesposobniji deo Srbije.
Imas na netu video klipove gde se hapse ljudi ispred hrama Svetog save a u optuznici pise da su privedeni na terazijama , i takvom sudu treba da neko isporuci nekog . Ma da , kako da ne.

southlander

pre 13 godina

Pripadnici aktuelne vlasti kontinualno pokazuju nepostovanje sudova, kojima se obracaju. Takvim potezima sami sebe diskredituju iz buduceg politickog zivota. Sindrom, dosao je kraj sveta, niko nam nista nemoze, pokazuje se na svakom njuhovom koraku. Pitanje je, na sta su sve jos spremni, prije nego sto odu sa vlasti.

nsv

pre 13 godina

Magovi advertajzinga i fizicari diplomate-hobisti koji okruzuju Tadica bi trebalo da mu objasne da je odluka suda u GB bila propracena autorskim tekstom upravo ambasadora (bivseg, doduse) u Independentu. To sve objasnjava.

razum

pre 13 godina

Da je Tadic nazvao uvredljivim i poteze Rusije da prvo Miri i Marku, a sada Bogoljubu Karicu, da politicki azil i verovao bi da govori istinu ovo o Ganicu.
Ali i on politizira i vredja i drzave i zdrav razum onih koji sve posmatraju samim time sto ce neke poteze reagovati, a na neke ne.

Proka

pre 13 godina

Tražeći po internetu, vidim da je taj isti sudija stopirao i mnogo drugih izručenja od Berezovskog pa naniže. Izdavao je naloge za hapšenje izraelskih vojnika koji su leteli preko Londona. Ali zato je lično oslobodio Ejmi Vajnhaus od svih optužbi. Jeste naš pravosudni sistem jedan od gorih, ali ovo ipak dokazuje da nešto smrdi i kod Engleza.

lukaa

pre 13 godina

Ja ovaj odnos Beograda vezano za London tj Ganica i Moskvu tj Miru, Marka i Bogoljuba gledam ovako:

Rusija, kao bivsa socijalisticka drzava jos uvek radi mnoge stvari tajanstveno tj "ispod zita". Recimo, davanje politickog azila.
A, sa druge strane Englezi su transparentni i javno iznose stavove.
A ocito je da Beogradu mnogo vise odgovara kad ga neko tajno podvrgne ruglu kao Moskva, a ne javno kao sud u Londonu ove sedmice. I zato Tadic i reaguje na "javne stvari" a ne reaguje na stvari "ispod zita"

uvredjen

pre 13 godina

Pa da nema razlike po nacionalnoj, politickoj i verskoj pripadnosti, odavno bi se restitucija opljackane imovine posle 1945. ,obavila.

Mirko

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.
Za mene kao Srbina i građanina ove zemlje nije uvreda. Delim mišljenje da bi nekom ovde bilo suđeno na osnovu politike a ne prava, a naročito posle partijske reforme pravosuđa u Srbiji.
Da li je članovima iz afere "kofer" suđenjo na osnovu POLITIKE ili na osnovu PRAVA? A iz afere "pancir"? A slučaj Vilovski? Brankica Stanković + Homenove izjave"?
Gospodine, ili bolje druže Tadiću, cela jedna epizoda Insajdera je posvećena sudiji Pašaliću, koji nije kao šef Gradskog organa za prekršaje, radio ništa na predmetima huligana. On je "reformom pravosuđa" napredovao na mesto predsednika Višeg Prekršajnog suda i sada kontroliše sve sudove za prekršaje u Srbiji. Da nije ovde možda POLITIKA umešaka prstiće ili se to samo tako čini.
Ko je od ovih bajnih tužilaca koji su zastupai pomenute predmete podneo OSTAVKU?
Da nije maca pojela jezik?

NIKICA

pre 13 godina

Sto ti je poltika.???
Drzava u koju se kunemo i od koje ocekujemo pomoc, a koja se zove Rusija, daje politicki azil drzavljanima Srbije, a koje Srbija potrazuje radi kriminala.
A nas predsednik uopste nema politicke hrabrosti da to pomene naglas.
A istovremeno prica o "uvredljivom stavu zemalja zapada oko Ganica" ??
CISTA POLITIKA

mare 025

pre 13 godina

Objasni to bolje Vordsvortu, on ionako koristi svaku priliku da nas malo pecne, uvredi, nagazi...Britanska politika prema Srbiji je oduvek bila ljigava, ali ovo u poslednje vreme je vec previse iritantno. Ako je i od Britanaca, mnogo je!

Proka

pre 13 godina

Tražeći po internetu, vidim da je taj isti sudija stopirao i mnogo drugih izručenja od Berezovskog pa naniže. Izdavao je naloge za hapšenje izraelskih vojnika koji su leteli preko Londona. Ali zato je lično oslobodio Ejmi Vajnhaus od svih optužbi. Jeste naš pravosudni sistem jedan od gorih, ali ovo ipak dokazuje da nešto smrdi i kod Engleza.

zox

pre 13 godina

majketi.

sud je odbio zahtev jer drugog izbora nije ni imao:
1) dokazi koji su podneti su već odbačeni u sudu u sarajevu a NAŠE tužilaštvo nije podnelo nijedan novi dokaz, kojim bi potkrepilo neka nova saznanja
2)sud je zaključio da ili je beogradsko tužilaštvo potpuno nesposobno ili se radi o političkom fingiranju i opredelio se da je ipak ovo drugo, jer im je nezamislivo da najviša instanca neke države ima tako katasrtofalne pravnike.

da je ovo iole normalna pravna država, celo tužilaštvo bi podobijalo otkaze i našlo bi se na ulici zato što su poslali dokaze koji su već odbačeni. uopšte se sud nije izjašnjavao o ovome ili onome, nego su bili u neverici da neko sa istim dokaznim materijalom pokušava ponovo da pokrene proces. pa to čak ni kod nas u srbiji ne može.

Vuk

pre 13 godina

Britanskom sudu a i čitavom svetu je poznato da je ovo zemlja sa poluprivatnim pravnim sistemom, osionim službenicima, ogrezla u korupciji i nepotizmu.
O tome svedoče desetine hiljada predmeta naših građana pred evropskim sudovima.
Ovo je poruka uglednog suda o tome kakvi smo mi i čime treba da se pozabavimo.

Rubikon

pre 13 godina

A ima primera u kojem su vođeni sudski procesi u Srbiji motivisani politikom i nacionalnošću.
Naočitiji je slučaj tuzlanskog načelnika Ilije Jurišića koji je dobio 12 godina zatvora.
Uprkos negiranju svedoka o njegovoj odgovornosti sud ga je proglasio krivim, a zanimljivo je da je presuda protiv njega identična optužnici. Kadija tuži, kadija sudi.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.

Gospodine Tadicu, za mene licno vi ste uvreda za svakog normalnog gradjanina Srbije koji ima OCI U GLAVI i ZDRAV RAZUM !

Anton

pre 13 godina

Ganic zlocinac?? o da stvarno??? Po vama jest jeli ganic sprijeco jos jedna srpski pokolj nad bosanski grada, a to vam ne pase.

Da da to je samo vasa politika i propaganda da se izdenjaci krivice. Pa nemoze proci. Vi sti jedini krivi, vi ste napravili srpski bunt u druge drzave SFRJ, vi ste poslali vojsku za vasu potrebu, vi ste palili sva ne-srpsko gradova i sela, i potjerali i ubijali sve nesrpsko starovnistvo. Sto vam je desilo na kraju je bozja pravda. Jel za primjer koga briga za nevine njemacke zrtve u drugi svijetski rat poslje sto su sve napravili"??? eto vam answer.

kako da ne!!!

pre 13 godina

A vase price g.Tadicu su uvek bile kako su evropske zemlje zadovoljne napretkom Srbije i vladavinom prava u Srbiji. Ipak bas nije tako!!

Rade

pre 13 godina

Tadićevi marketing eksperti (Šaper i ostali) mogu nama da prodaju maglu, ali ne i drugima. Sramotna presuda Iliji Jurišiću, uprkos odsustvu dokaza, je primer političkog postupka. Ganić bi mogao samo da očekuje gore od toga. To što ovde sud za ratne zločine osuđuje i Srbe - a kako i ne bi, kad su snimali sami sebe dok ubijaju ljude (vidi pod 'Škorpioni')? - NE imunizira taj sud (a još manje Vukčevićevo tužilaštvo) od političkih postupaka protiv nesrba.

nije podvodljiv

pre 13 godina

"On je naveo da mu nije predočen nijedan novi upečatljiv ili pouzdan dokaz za izručenje bivšeg člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića Srbiji".
I dalje pricajte svom narodu,svoje verzije o ratu u BiH...

Posteni gradjanin

pre 13 godina

Svi mi ovde znamo da je Ganic zlocinac ali sta to vredi on je na zapadu borac za slobodu malog i ugnjetavanog naroda.
A sto se tice naseg sudstva , daj tadicu ne budi bar jednom smesan , pa i sam znas da je to najkorumpiraniji i pri tome najnesposobniji deo Srbije.
Imas na netu video klipove gde se hapse ljudi ispred hrama Svetog save a u optuznici pise da su privedeni na terazijama , i takvom sudu treba da neko isporuci nekog . Ma da , kako da ne.

uvredjen

pre 13 godina

Pa da nema razlike po nacionalnoj, politickoj i verskoj pripadnosti, odavno bi se restitucija opljackane imovine posle 1945. ,obavila.

Alempije

pre 13 godina

A kako ti nije palo na pamet da smenis ministarku pravde? Znas kada od suda zemlje clanice EU cujes kako je sud tvoje zemlje nesposoban za pravedno sudjenje, onda moras reagovati. Ta odluka britanskog suda takodje znaci i da Srbija nece dobiti status kandidata za EU izmedju ostalog, jer joj sudstvo nije pravedno.

EU...

pre 13 godina

Ako je tako Tadicu zasto te ne vrijedja to sto ti Rusija daje politicki azil onim zlocincima koji su upropastili Srbiju. To izgleda ne vrijedja. Za ova zadnja dva tjedna je se Srbija najmanje 5 godina udaljila od Europe a isto toliko produzila lijep zivot Mladicu, Miskovicu i ostalim krvopitcima srpskog naroda. Zalosno je da svaka rijec pogresna od vlade Srbije pogorsava iovako vec tezak zivot obicnog gradjana,

ma dajte

pre 13 godina

ova zemlja ne postuje ni sopstveni pravni i ustavni poredak, a kamoli poredak i vrednosti EU. O kakvom procesuiranju haskih optuzenika je rec, kada se zna ko je najtrazeniji medju njima.
a odluku suda je doziveo kao licnu uvredu, verovatno po principu 'drzava, to sam ja'.

southlander

pre 13 godina

Pripadnici aktuelne vlasti kontinualno pokazuju nepostovanje sudova, kojima se obracaju. Takvim potezima sami sebe diskredituju iz buduceg politickog zivota. Sindrom, dosao je kraj sveta, niko nam nista nemoze, pokazuje se na svakom njuhovom koraku. Pitanje je, na sta su sve jos spremni, prije nego sto odu sa vlasti.

nsv

pre 13 godina

Magovi advertajzinga i fizicari diplomate-hobisti koji okruzuju Tadica bi trebalo da mu objasne da je odluka suda u GB bila propracena autorskim tekstom upravo ambasadora (bivseg, doduse) u Independentu. To sve objasnjava.

lepotaaa

pre 13 godina

O pravnom sistemu dovoljno govore podaci i o tome kako je nas Miladin dobio pasos i ko je odgovarao u MIPu.
Ko je podneo ostavku sto se Srbija osramotila kao drzava i morala platit odstetu od milion dolara....

razum

pre 13 godina

Da je Tadic nazvao uvredljivim i poteze Rusije da prvo Miri i Marku, a sada Bogoljubu Karicu, da politicki azil i verovao bi da govori istinu ovo o Ganicu.
Ali i on politizira i vredja i drzave i zdrav razum onih koji sve posmatraju samim time sto ce neke poteze reagovati, a na neke ne.

niko

pre 13 godina

Ja cu Tadicu kao politicaru verovati kada javno, kao danas za Ganica, kaze da je i Rusija uvredila Srbiju time sto daje politicki azil onima koje drzava Srbija trazi

NIKICA

pre 13 godina

Sto ti je poltika.???
Drzava u koju se kunemo i od koje ocekujemo pomoc, a koja se zove Rusija, daje politicki azil drzavljanima Srbije, a koje Srbija potrazuje radi kriminala.
A nas predsednik uopste nema politicke hrabrosti da to pomene naglas.
A istovremeno prica o "uvredljivom stavu zemalja zapada oko Ganica" ??
CISTA POLITIKA

lukaa

pre 13 godina

Ja ovaj odnos Beograda vezano za London tj Ganica i Moskvu tj Miru, Marka i Bogoljuba gledam ovako:

Rusija, kao bivsa socijalisticka drzava jos uvek radi mnoge stvari tajanstveno tj "ispod zita". Recimo, davanje politickog azila.
A, sa druge strane Englezi su transparentni i javno iznose stavove.
A ocito je da Beogradu mnogo vise odgovara kad ga neko tajno podvrgne ruglu kao Moskva, a ne javno kao sud u Londonu ove sedmice. I zato Tadic i reaguje na "javne stvari" a ne reaguje na stvari "ispod zita"

Mirko

pre 13 godina

"Taj komentar da bi nekome ovde bilo suđeno na osnovu politike, a ne prava, za mene je potpuno neshvatljiv, i to je za mene lična uvreda i uvreda za Srbiju", izjavio je Tadić novinarima na Tari.
Za mene kao Srbina i građanina ove zemlje nije uvreda. Delim mišljenje da bi nekom ovde bilo suđeno na osnovu politike a ne prava, a naročito posle partijske reforme pravosuđa u Srbiji.
Da li je članovima iz afere "kofer" suđenjo na osnovu POLITIKE ili na osnovu PRAVA? A iz afere "pancir"? A slučaj Vilovski? Brankica Stanković + Homenove izjave"?
Gospodine, ili bolje druže Tadiću, cela jedna epizoda Insajdera je posvećena sudiji Pašaliću, koji nije kao šef Gradskog organa za prekršaje, radio ništa na predmetima huligana. On je "reformom pravosuđa" napredovao na mesto predsednika Višeg Prekršajnog suda i sada kontroliše sve sudove za prekršaje u Srbiji. Da nije ovde možda POLITIKA umešaka prstiće ili se to samo tako čini.
Ko je od ovih bajnih tužilaca koji su zastupai pomenute predmete podneo OSTAVKU?
Da nije maca pojela jezik?