Petak, 30.07.2010.

08:20

I SAD kritikuje rezoluciju Srbije

Sjedinjene Američke Države smatraju lošim to što Srbija nije obavila ozbiljnije konsultacije pre podnošenja rezolucije Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Izvor: Veèernje novosti

I SAD kritikuje rezoluciju Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Marina

pre 13 godina

... Politika Srbije počiva na obmanjivanju svoje javnosti, izigravanju dogovora s međunarodnom zajednicom, neiskrenom suradnjom u regiji i neiskrenim pokajanjem zbog ratova. Srbija računa na pomoć Rusije koja je priznala Osetiju i Abhaziju, a Jeremić kao veliki pobornik međunarodnog prava nije ni trepnuo. Što više reći? Ja mislim da ima puno pošteniji način borbe za Kosovo, pošteniji prema Albancima na Kosovu, prema međunarodnoj zajednici i pošteniji prema građanima Srbije.

USA u srcu

pre 13 godina

Srbija nije svetski izuzetak? Ona se samo dobro (mazohisticki) opire. Ali gde je Amerika stvar pogurala, ona ju je i progurala. Cime Srbija moze da naskodi danas Americi. Inatom? Javlja mi se jedna komicna misao u ovom trenutku. Srbija tako volsebno i smelo nastupa, da kad ne bi bilo Amerike, Srbija bi uskoro zauzela njeno mesto i bila bi Amerika. A krstila bi se u Srbo-rika!

emi ešaV

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane saglase oko teksta, rečeno je 'Novostima' u američkoj ambasadi u Beogradu."

Aha, znači ONI su zainteresovana strana. Čudno, do sada su govorili da se angažuju da bi pomogli Albancima na Kosovu...

nik

pre 13 godina

Molim ameriku i britaniju da generalno ne kritikuje sve Srbe nego samo "politicku elitu"ili interesne grupe koje su trenutno na vlasti. A u svakom slucaju vi cete profitirati jer ovo je samo jos jedan udarac glavom o zid nase vlasti jer imace jaku podrsku dzibutija, togoa... ali ne i zapada.

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio na Krfu i normalno posetio spomen kosturnicu na Vidu.Pazljivo sam gledao imena i godista sahranjenih.Sve mladici izmedju 18 i 20 godina.Odmah sam se prisetio i stradanja omladine na sremskom frontu.I jedno i drugo je bilo nase Teranje inata... Bojim se da je i ovo isto.
Voli izgleda ovaj narod da mu omladina gine uzalud pa to ti je. Omladino tutanj odavde, a odbranu Kosova prepustite Kostunici, Nikolicu, Seselju, Palmi i naravno Rusima pa neka ga brane do mile volje ali sa teritorije Kosova.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta, rečeno je Novostima u američkoj ambasadi u Beogradu.
..............

Takođe se navodi da Kosovo i Srbija treba da se okrenu dijalogu, ali ne statusu, jer je Kosovo za Ameriku nezavisno." Pa oko cega onda da se slozimo? I MSP je rekao da je tekst u redu (kao ono kad deca pisu domaci zadatak) ali sustina nije. Tekst oko koga bi mogli da se slozimo je vrlo jednostavan i kratak: "SAD i EU i Srbija se slazu da se po pitanju statusa Kosova ne slazu." Gotovo.

posmatrač histerije

pre 13 godina

Znači ipak smo došli dotle da pretimo svima: "Kosovo ili smrt!"...Ovo je užas kolektivnog ludila jedne nacije. Ovo me podseća na zadnje dane Rajha kada je Hitler verovao da Nemačka skrojena po meri pobednika i ne treba da postoji uopšte a da bi takvi degenerisani Nemci trebalo pre da nestanu nego da brukaju one "prave" kojima je smatrao da on pripada. Treba li i mi da očekujemo da Tadić jednog dana naredi da se poruše i unište svi preostali resursi zemlje (fabrike, rudnici, elektrane, mostovi, putevi...) jer Srbija bez Kosova nije Srbija a Srbi kao narod i nemaju više razloga da postoje...

mr. spock

pre 13 godina

Samim tim Srbija po 1000-ti put pokazuje svoje lice kada su u pitanju teritorijalni interesi na Balkanu.
Bez saradnje sa Susjedima, bez civilizovanog pokusaja na dialog, itd..
Srbija je spremna na dijalog kada je voz vec davno otisao i kada jednostrana nasilna politika nije uspjela..
Je li se iko sjeca kada se citav svijet digao na noge i molio srbiju da prstane sa napadima i bombardiranjima JNA van Srbije. Nista, Srbija je uvijek igrala po svojim pravilima a zato je bio potreban izmanipulisan narod, sto putem korumpiranih medija jos uvijek uspijvaju
Prethodni politicar su mislili da nikada nece odgovarati za svoje "nacionalno opravdana" dijela...
Farza pocinje a kada ce se zavrsiti - ko zna

vlada

pre 13 godina

Setite se kako smo prkosili u oci 2. svetskog rata kada nismo hteli da prihvatimo da nas okupiraju tek tako samo zato sto su bili sila! I ta sila je pukla! Ne trebamo dozvoliti da nas gaze!

Pero Advokat

pre 13 godina

Ocigledno je da u Americi postoji neko koji nije racunao na protivljenje Srbije jer su ocekivanja bila da ce Srbija pristati na sve. Sada kada se protivljenje Srbije pojacava a time se kvare neciji planovi, oni pokusavaju svim sredstvima da zaplase Srbe. Nazalost Srpska Vlada i Parlamenta nisu Srbi pa ce mnoge stvari naopako da se urade. Nadamo se da ce to Srbi na vreme da primete i preuzmu stvari u svoje ruke.

BOx

pre 13 godina

Miskovic da kupi Kosovo, pa da ponovo bude nase... ;) sta da radimo zivot tece dalje, davnih dana je to obecano i zavrseno... nas je stiglo to vreme koje su neki odavno kovali... zato, dajmo se u pamet, da nesto radimo, da pokrecemo ovu Srbiju, da narod radi... od ovakvih stvari izgleda nema nista...

usa u svoja kljusa

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, da Amerikancima i Britancima ne smeta sto je Srbija JEDNOSTRANO i SAMOINICIJATIVNO predala rezoluciju u UN? Pazi molim te, sada im smeta JEDNOSTRANOST ali kada albanski nacionalisti JEDNOSTRANO i BEZ KONSULTACIJA SA ZAINTERESOVANIM STRANAMA proglasavaju enkakve "drzave" onda je to OK i Srbija samo treba da konstatuje JEDNOSTRANE poteze Albanaca i da ih jos i postuje? Nemojte da ste toliko licemerni, gospodo iz Amerike i Britanije - nije lepo.

bata

pre 13 godina

Posto veliki kazu da je za njih sve zavrseno, a to je bilo od momenta kad su Francuzi stali tenkovima na most na Ibru i pregradili ga 1999-, sve do dana danasnjeg je samo nadmudrivanje i mi tu imamo podredjenu ulogu. To ce jako dugo trajati mozda i vise od 20 godina, jer mi ne prihvatamo Atisarijev plan a oni plan UN- od 6 tacaka, to ce se u dalekoj buducnosti mozda i usaglasiti, ali nasi drzavnici mora da se dozovu pameti i to postave kao tehnicko pitanje, isto kao i ulazak u EU- i da dovedu ljude od znanja da zaposle ovaj cemerni narod da ima od ceka da zivi, samo ekonomski razvijena Srbija moze da ima neki teg kod velikih, jer i oni ovo rade samo zbog svojih interesa a ne zbog Albanaca.

View

pre 13 godina

Ja bi samo da ljubitelje Kosova, Rusije, Kine i inata, podsetim na par činjenica:

1. kada se kaže 'sile koje odlučuju' misli se na SAD, Englesku, Francusku, Nemačku. Ne na Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil;

2. Čak i da se Rusija, Kina, Indija, Brazil pitaju za nešto, te zemlje neće stavljati interese Srbije iznad interesa sopstvene zemlje i građana. Uostalom, kako mnogi tvrde (i žele) te zemlje "jačaju" baš zahvaljujući kupcima svojih proizvoda i investicijama koje dolaze iz bogatih i razvijenih zemalja Zapada, tj. 'sila koje odlučuju';

3. Srbiji niko N.E. N.U.D.I. članstvo u EU, ukoliko prizna Kosovo. Kosovo je nezavisna država zato što: prvo, Srbija nije umela da upravlja njime (kao što ne ume da upravlja sama sobom), drugo, Srbija je na Kosovu počinila strašan zločin, te su kao rezultat svega toga 'sile koje odlučuju' odlučile u korist Kosova i B.E.Z. O.B.Z.I.R.A. na mlako protivljenje Rusije, Indije, Kine, Brazila;

4. Što se tiče Grka, Bugara i Rumuna koji su u EU, a loše stoje finansijski, te su Srbi zaključili da, eto, u EU ne treba ni ići:
- Grci su sebe uvalili u nevolje sa silnim zaduženjem radi Olimpijskih igara i silnim trošenjem novca na naoružanje, jer su utripovali da neko (tj. Turska) hoće da ih napadne. Hoću reći, zbog sopstvene megalomanije i paranoje su tu gde su, a EU ih vadi iz blata u koje su sami sebe zaglavili;
- Bugari i Rumuni bi zaista morali večno da budu zahvalni Srbiji (nisam cinična), jer su samo zahvaljujući rusofilstvu građana Srbije u EU. I ničemu više. Treba gledati na mape.

5. Podaci govore da Srbija svake godine ima manjak stanovnika za tačno 333.628 osoba. Znači, još nekih 20-25 godina, jel'?

Josip Vasilj

pre 13 godina

Dragi Amerikanci, Englezi, Francuzi i ostali, stvarno je glupo očekivati da Srbija u političkoj i diplomatskoj borbi za očuvanje dijela svoje teritorije postupa po nahođenju zemalja koje su toj teritoriji priznale nezavisnost...

Stevka

pre 13 godina

uopste mi nisu jasne americke i engleske reakcije. kazu, da je srbija trebala da se dogovori sa svim zainteresovanim stranama. pa koje su to strane? srbija i albanci su sigurno zainteresovani. ko jos? i kako ce srbija da se dogovori oko rezolucije sa onima, koji imaju potpuno drugo misljenje od nje kad je kosovo u pitanju. kad bi mogli da se dogovore onda ni rezolucija ne bi bila potrebna. ili mozda treba da se dogovorimo kako da priznamo otcepljenje? ali najsmesnije ili najtuznije je to gde se kaze, da srbija treba da se okrene pristini i da se dogovaraju oko buducnosti ali ne i oko statusa jer je za ameriku kosovo samostalno. pa nije amerika ceo svet. neverovatno kako su to odvratni i arogantni ljudi. uostalom, sto im sad pa tolko smeta nasa rezolucija ako je za njih kosovo samostalno i ako je to gotova prica

Aleksandar Mali

pre 13 godina

Od njihovih neprijatelja, losije prodju samo njihovi "prijatelji".
Hvala na svim dobronamernim savetima, konsultacijama iz proslosti i buducnosti, pristupnim fondovima... hvala na svemu ali ne treba. Verujem da bi bilo bolje da uredimo svoju kucu domacinski, vratimo drzavi sta joj pripada a sto je sada u privatnim posedima pohlepnika.... i nista nam od Vas dragi "prijatelji" ne treba. Moci cemo i sami

Dejan

pre 13 godina

Dosta vise emocija. Kosovo je izgubljeno, sada je kasno , da smo bili pametniji moglo je drugacije. Odnos snaga u svetu je takav , ne mozemo glavom kroz zid. Ne zaboravimo da su te iste velike sile priznale ranije i nezavisnost same Srbije, kasnije Jugoslavije. Pa i to Kosovo je bilo deo Srbije jer su velike sile htele tako.
Vodili smo losu politiku, strateski. Sada treba biti mudar, mozda ce biti drukacije u buducnosti. Mnoge zemlje su gubile u proslosti, neke povratile, neke ne, nismo ni mi izuzetak. Sada treba napisati tu rezoluciju sa zapadom, valjda pripadamo tamo a ne Aziji ili Africi.
Mozda ne moramo da priznamo Kosovo, ali uspostavimo normalne odnose sa njima, i zaboravimo konacno tu temu. Toliko stvari, mnogo vaznijih treba uraditi, nemamo vremena za bacanje.
Znaci , dogovor sa Zapadom pa u Evropu, dosta je bilo mlacenja prazne slame, inacenja i gluposti.Tadic to mora
da uradi pa makar izgubio na izborima, dosta vise samobmanjivanja.
Kosovo je otislo, mozda nekad u buducnosti ga vratimo.

Дарко

pre 13 godina

Сједињене државе не би критиковале Србију само када би она прихватила отцепљење дела своје територије. Резолуција коју су САД и Британија мислиле да издиктирају Србији подразумевала би прихватање Србије да призна независност Косова и отпочињање дијалога Београда и Приштине као две по Американцима суверене и независне државе. То није позив на компромис, то је позив Србији да прихвати "решење" којим једна страна (српска) губи све, а друга страна (албанска) добија све. "Компромис" којим се Србији нуди да изгуби све баш и није компромис те је баш за чуђење по Американцима што Србија са радошћу не прихвата да изгуби све.

poznavalac

pre 13 godina

Kao i uvek: nesto gorko ce nam "uvredjeni i ljuti" pokvareni albion, zajedno sa svojim prekoatlantskim izvrsnim organom, smestiti. Ali, ne mogu a da se ne veselim kada se oni nerviraju. Eto...

somebody

pre 13 godina

Zaista neverovatno, svaki put kad im se ne svidi kad nesto uradimo odmah nas ucenjuju i prete. Sto se tice EU integracija mislim da je svima koji imalo prate politiku jasno da od njih nema nista, barem ne u narednih 10 godina.

Aleksandar

pre 13 godina

Oni se nisu konsultovali ni sa zdravim razumom, a vi ocekujete da se konsultuju sa svetskim silama? Boze, boze, sto ste vi Ameri naivni... Sta ima da se konsultuju kad je opste poznata kosmicka konstanta - mi smo najpametniji i svi drugi nas zbog toga mrze.

petronije

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. I ne treba nam vaša američko-evropska kapitalistička integracija. Ostavite naše interese na miru. Dosta nam je vaših saveta, nas ne zanimaju vaša mišljenja, gospodo amerikanci i ostali, bavite se svojim problemima a nas ostavite da rešavamo naše.

bt

pre 13 godina

Sve što piše u rezoluciji može se sažeti u par reči - poziva se na mirno rešenje problema uz učešće obe strane u konfliktu. Ako neko to ne želi, onda zaista treba da se ljuti.

h1ghwaymen

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta..."
Kao sto su se slozile oko Kosova i Metohije uz vasu pomoc?
Drago mi je sto sve vise ljudi uvidja da nam ovakvi "prijatelji" nisu buducnost.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Ovo stvarno nema smisla od Srbije, posebno ako se imaju na umu široke konsultacije Amerike oko priznaja tzv. nezavisnosti tzv. Kosova, pre svega sa Kinom i Rusijom.

Marko BG

pre 13 godina

Srbija je podnela rezoluciju koja se odnosi na njeno Kosovo i Metohiju. Srbija nije podnela rezoluciju u vezi Kalifornije, Ajdaha ... Dakle, gospodo Amerikanci, Evropljani i ostali, Srbija se nikada nece odreci jednog dela svog teritorije.

Marko BG

pre 13 godina

Srbija je podnela rezoluciju koja se odnosi na njeno Kosovo i Metohiju. Srbija nije podnela rezoluciju u vezi Kalifornije, Ajdaha ... Dakle, gospodo Amerikanci, Evropljani i ostali, Srbija se nikada nece odreci jednog dela svog teritorije.

bt

pre 13 godina

Sve što piše u rezoluciji može se sažeti u par reči - poziva se na mirno rešenje problema uz učešće obe strane u konfliktu. Ako neko to ne želi, onda zaista treba da se ljuti.

Дарко

pre 13 godina

Сједињене државе не би критиковале Србију само када би она прихватила отцепљење дела своје територије. Резолуција коју су САД и Британија мислиле да издиктирају Србији подразумевала би прихватање Србије да призна независност Косова и отпочињање дијалога Београда и Приштине као две по Американцима суверене и независне државе. То није позив на компромис, то је позив Србији да прихвати "решење" којим једна страна (српска) губи све, а друга страна (албанска) добија све. "Компромис" којим се Србији нуди да изгуби све баш и није компромис те је баш за чуђење по Американцима што Србија са радошћу не прихвата да изгуби све.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Ovo stvarno nema smisla od Srbije, posebno ako se imaju na umu široke konsultacije Amerike oko priznaja tzv. nezavisnosti tzv. Kosova, pre svega sa Kinom i Rusijom.

h1ghwaymen

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta..."
Kao sto su se slozile oko Kosova i Metohije uz vasu pomoc?
Drago mi je sto sve vise ljudi uvidja da nam ovakvi "prijatelji" nisu buducnost.

somebody

pre 13 godina

Zaista neverovatno, svaki put kad im se ne svidi kad nesto uradimo odmah nas ucenjuju i prete. Sto se tice EU integracija mislim da je svima koji imalo prate politiku jasno da od njih nema nista, barem ne u narednih 10 godina.

Stevka

pre 13 godina

uopste mi nisu jasne americke i engleske reakcije. kazu, da je srbija trebala da se dogovori sa svim zainteresovanim stranama. pa koje su to strane? srbija i albanci su sigurno zainteresovani. ko jos? i kako ce srbija da se dogovori oko rezolucije sa onima, koji imaju potpuno drugo misljenje od nje kad je kosovo u pitanju. kad bi mogli da se dogovore onda ni rezolucija ne bi bila potrebna. ili mozda treba da se dogovorimo kako da priznamo otcepljenje? ali najsmesnije ili najtuznije je to gde se kaze, da srbija treba da se okrene pristini i da se dogovaraju oko buducnosti ali ne i oko statusa jer je za ameriku kosovo samostalno. pa nije amerika ceo svet. neverovatno kako su to odvratni i arogantni ljudi. uostalom, sto im sad pa tolko smeta nasa rezolucija ako je za njih kosovo samostalno i ako je to gotova prica

poznavalac

pre 13 godina

Kao i uvek: nesto gorko ce nam "uvredjeni i ljuti" pokvareni albion, zajedno sa svojim prekoatlantskim izvrsnim organom, smestiti. Ali, ne mogu a da se ne veselim kada se oni nerviraju. Eto...

petronije

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. I ne treba nam vaša američko-evropska kapitalistička integracija. Ostavite naše interese na miru. Dosta nam je vaših saveta, nas ne zanimaju vaša mišljenja, gospodo amerikanci i ostali, bavite se svojim problemima a nas ostavite da rešavamo naše.

Dejan

pre 13 godina

Dosta vise emocija. Kosovo je izgubljeno, sada je kasno , da smo bili pametniji moglo je drugacije. Odnos snaga u svetu je takav , ne mozemo glavom kroz zid. Ne zaboravimo da su te iste velike sile priznale ranije i nezavisnost same Srbije, kasnije Jugoslavije. Pa i to Kosovo je bilo deo Srbije jer su velike sile htele tako.
Vodili smo losu politiku, strateski. Sada treba biti mudar, mozda ce biti drukacije u buducnosti. Mnoge zemlje su gubile u proslosti, neke povratile, neke ne, nismo ni mi izuzetak. Sada treba napisati tu rezoluciju sa zapadom, valjda pripadamo tamo a ne Aziji ili Africi.
Mozda ne moramo da priznamo Kosovo, ali uspostavimo normalne odnose sa njima, i zaboravimo konacno tu temu. Toliko stvari, mnogo vaznijih treba uraditi, nemamo vremena za bacanje.
Znaci , dogovor sa Zapadom pa u Evropu, dosta je bilo mlacenja prazne slame, inacenja i gluposti.Tadic to mora
da uradi pa makar izgubio na izborima, dosta vise samobmanjivanja.
Kosovo je otislo, mozda nekad u buducnosti ga vratimo.

Josip Vasilj

pre 13 godina

Dragi Amerikanci, Englezi, Francuzi i ostali, stvarno je glupo očekivati da Srbija u političkoj i diplomatskoj borbi za očuvanje dijela svoje teritorije postupa po nahođenju zemalja koje su toj teritoriji priznale nezavisnost...

usa u svoja kljusa

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, da Amerikancima i Britancima ne smeta sto je Srbija JEDNOSTRANO i SAMOINICIJATIVNO predala rezoluciju u UN? Pazi molim te, sada im smeta JEDNOSTRANOST ali kada albanski nacionalisti JEDNOSTRANO i BEZ KONSULTACIJA SA ZAINTERESOVANIM STRANAMA proglasavaju enkakve "drzave" onda je to OK i Srbija samo treba da konstatuje JEDNOSTRANE poteze Albanaca i da ih jos i postuje? Nemojte da ste toliko licemerni, gospodo iz Amerike i Britanije - nije lepo.

View

pre 13 godina

Ja bi samo da ljubitelje Kosova, Rusije, Kine i inata, podsetim na par činjenica:

1. kada se kaže 'sile koje odlučuju' misli se na SAD, Englesku, Francusku, Nemačku. Ne na Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil;

2. Čak i da se Rusija, Kina, Indija, Brazil pitaju za nešto, te zemlje neće stavljati interese Srbije iznad interesa sopstvene zemlje i građana. Uostalom, kako mnogi tvrde (i žele) te zemlje "jačaju" baš zahvaljujući kupcima svojih proizvoda i investicijama koje dolaze iz bogatih i razvijenih zemalja Zapada, tj. 'sila koje odlučuju';

3. Srbiji niko N.E. N.U.D.I. članstvo u EU, ukoliko prizna Kosovo. Kosovo je nezavisna država zato što: prvo, Srbija nije umela da upravlja njime (kao što ne ume da upravlja sama sobom), drugo, Srbija je na Kosovu počinila strašan zločin, te su kao rezultat svega toga 'sile koje odlučuju' odlučile u korist Kosova i B.E.Z. O.B.Z.I.R.A. na mlako protivljenje Rusije, Indije, Kine, Brazila;

4. Što se tiče Grka, Bugara i Rumuna koji su u EU, a loše stoje finansijski, te su Srbi zaključili da, eto, u EU ne treba ni ići:
- Grci su sebe uvalili u nevolje sa silnim zaduženjem radi Olimpijskih igara i silnim trošenjem novca na naoružanje, jer su utripovali da neko (tj. Turska) hoće da ih napadne. Hoću reći, zbog sopstvene megalomanije i paranoje su tu gde su, a EU ih vadi iz blata u koje su sami sebe zaglavili;
- Bugari i Rumuni bi zaista morali večno da budu zahvalni Srbiji (nisam cinična), jer su samo zahvaljujući rusofilstvu građana Srbije u EU. I ničemu više. Treba gledati na mape.

5. Podaci govore da Srbija svake godine ima manjak stanovnika za tačno 333.628 osoba. Znači, još nekih 20-25 godina, jel'?

Aleksandar

pre 13 godina

Oni se nisu konsultovali ni sa zdravim razumom, a vi ocekujete da se konsultuju sa svetskim silama? Boze, boze, sto ste vi Ameri naivni... Sta ima da se konsultuju kad je opste poznata kosmicka konstanta - mi smo najpametniji i svi drugi nas zbog toga mrze.

Aleksandar Mali

pre 13 godina

Od njihovih neprijatelja, losije prodju samo njihovi "prijatelji".
Hvala na svim dobronamernim savetima, konsultacijama iz proslosti i buducnosti, pristupnim fondovima... hvala na svemu ali ne treba. Verujem da bi bilo bolje da uredimo svoju kucu domacinski, vratimo drzavi sta joj pripada a sto je sada u privatnim posedima pohlepnika.... i nista nam od Vas dragi "prijatelji" ne treba. Moci cemo i sami

vlada

pre 13 godina

Setite se kako smo prkosili u oci 2. svetskog rata kada nismo hteli da prihvatimo da nas okupiraju tek tako samo zato sto su bili sila! I ta sila je pukla! Ne trebamo dozvoliti da nas gaze!

posmatrač histerije

pre 13 godina

Znači ipak smo došli dotle da pretimo svima: "Kosovo ili smrt!"...Ovo je užas kolektivnog ludila jedne nacije. Ovo me podseća na zadnje dane Rajha kada je Hitler verovao da Nemačka skrojena po meri pobednika i ne treba da postoji uopšte a da bi takvi degenerisani Nemci trebalo pre da nestanu nego da brukaju one "prave" kojima je smatrao da on pripada. Treba li i mi da očekujemo da Tadić jednog dana naredi da se poruše i unište svi preostali resursi zemlje (fabrike, rudnici, elektrane, mostovi, putevi...) jer Srbija bez Kosova nije Srbija a Srbi kao narod i nemaju više razloga da postoje...

mr. spock

pre 13 godina

Samim tim Srbija po 1000-ti put pokazuje svoje lice kada su u pitanju teritorijalni interesi na Balkanu.
Bez saradnje sa Susjedima, bez civilizovanog pokusaja na dialog, itd..
Srbija je spremna na dijalog kada je voz vec davno otisao i kada jednostrana nasilna politika nije uspjela..
Je li se iko sjeca kada se citav svijet digao na noge i molio srbiju da prstane sa napadima i bombardiranjima JNA van Srbije. Nista, Srbija je uvijek igrala po svojim pravilima a zato je bio potreban izmanipulisan narod, sto putem korumpiranih medija jos uvijek uspijvaju
Prethodni politicar su mislili da nikada nece odgovarati za svoje "nacionalno opravdana" dijela...
Farza pocinje a kada ce se zavrsiti - ko zna

BOx

pre 13 godina

Miskovic da kupi Kosovo, pa da ponovo bude nase... ;) sta da radimo zivot tece dalje, davnih dana je to obecano i zavrseno... nas je stiglo to vreme koje su neki odavno kovali... zato, dajmo se u pamet, da nesto radimo, da pokrecemo ovu Srbiju, da narod radi... od ovakvih stvari izgleda nema nista...

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio na Krfu i normalno posetio spomen kosturnicu na Vidu.Pazljivo sam gledao imena i godista sahranjenih.Sve mladici izmedju 18 i 20 godina.Odmah sam se prisetio i stradanja omladine na sremskom frontu.I jedno i drugo je bilo nase Teranje inata... Bojim se da je i ovo isto.
Voli izgleda ovaj narod da mu omladina gine uzalud pa to ti je. Omladino tutanj odavde, a odbranu Kosova prepustite Kostunici, Nikolicu, Seselju, Palmi i naravno Rusima pa neka ga brane do mile volje ali sa teritorije Kosova.

Pero Advokat

pre 13 godina

Ocigledno je da u Americi postoji neko koji nije racunao na protivljenje Srbije jer su ocekivanja bila da ce Srbija pristati na sve. Sada kada se protivljenje Srbije pojacava a time se kvare neciji planovi, oni pokusavaju svim sredstvima da zaplase Srbe. Nazalost Srpska Vlada i Parlamenta nisu Srbi pa ce mnoge stvari naopako da se urade. Nadamo se da ce to Srbi na vreme da primete i preuzmu stvari u svoje ruke.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta, rečeno je Novostima u američkoj ambasadi u Beogradu.
..............

Takođe se navodi da Kosovo i Srbija treba da se okrenu dijalogu, ali ne statusu, jer je Kosovo za Ameriku nezavisno." Pa oko cega onda da se slozimo? I MSP je rekao da je tekst u redu (kao ono kad deca pisu domaci zadatak) ali sustina nije. Tekst oko koga bi mogli da se slozimo je vrlo jednostavan i kratak: "SAD i EU i Srbija se slazu da se po pitanju statusa Kosova ne slazu." Gotovo.

bata

pre 13 godina

Posto veliki kazu da je za njih sve zavrseno, a to je bilo od momenta kad su Francuzi stali tenkovima na most na Ibru i pregradili ga 1999-, sve do dana danasnjeg je samo nadmudrivanje i mi tu imamo podredjenu ulogu. To ce jako dugo trajati mozda i vise od 20 godina, jer mi ne prihvatamo Atisarijev plan a oni plan UN- od 6 tacaka, to ce se u dalekoj buducnosti mozda i usaglasiti, ali nasi drzavnici mora da se dozovu pameti i to postave kao tehnicko pitanje, isto kao i ulazak u EU- i da dovedu ljude od znanja da zaposle ovaj cemerni narod da ima od ceka da zivi, samo ekonomski razvijena Srbija moze da ima neki teg kod velikih, jer i oni ovo rade samo zbog svojih interesa a ne zbog Albanaca.

nik

pre 13 godina

Molim ameriku i britaniju da generalno ne kritikuje sve Srbe nego samo "politicku elitu"ili interesne grupe koje su trenutno na vlasti. A u svakom slucaju vi cete profitirati jer ovo je samo jos jedan udarac glavom o zid nase vlasti jer imace jaku podrsku dzibutija, togoa... ali ne i zapada.

emi ešaV

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane saglase oko teksta, rečeno je 'Novostima' u američkoj ambasadi u Beogradu."

Aha, znači ONI su zainteresovana strana. Čudno, do sada su govorili da se angažuju da bi pomogli Albancima na Kosovu...

USA u srcu

pre 13 godina

Srbija nije svetski izuzetak? Ona se samo dobro (mazohisticki) opire. Ali gde je Amerika stvar pogurala, ona ju je i progurala. Cime Srbija moze da naskodi danas Americi. Inatom? Javlja mi se jedna komicna misao u ovom trenutku. Srbija tako volsebno i smelo nastupa, da kad ne bi bilo Amerike, Srbija bi uskoro zauzela njeno mesto i bila bi Amerika. A krstila bi se u Srbo-rika!

Marina

pre 13 godina

... Politika Srbije počiva na obmanjivanju svoje javnosti, izigravanju dogovora s međunarodnom zajednicom, neiskrenom suradnjom u regiji i neiskrenim pokajanjem zbog ratova. Srbija računa na pomoć Rusije koja je priznala Osetiju i Abhaziju, a Jeremić kao veliki pobornik međunarodnog prava nije ni trepnuo. Što više reći? Ja mislim da ima puno pošteniji način borbe za Kosovo, pošteniji prema Albancima na Kosovu, prema međunarodnoj zajednici i pošteniji prema građanima Srbije.

Aleksandar

pre 13 godina

Oni se nisu konsultovali ni sa zdravim razumom, a vi ocekujete da se konsultuju sa svetskim silama? Boze, boze, sto ste vi Ameri naivni... Sta ima da se konsultuju kad je opste poznata kosmicka konstanta - mi smo najpametniji i svi drugi nas zbog toga mrze.

Marko BG

pre 13 godina

Srbija je podnela rezoluciju koja se odnosi na njeno Kosovo i Metohiju. Srbija nije podnela rezoluciju u vezi Kalifornije, Ajdaha ... Dakle, gospodo Amerikanci, Evropljani i ostali, Srbija se nikada nece odreci jednog dela svog teritorije.

Dejan

pre 13 godina

Dosta vise emocija. Kosovo je izgubljeno, sada je kasno , da smo bili pametniji moglo je drugacije. Odnos snaga u svetu je takav , ne mozemo glavom kroz zid. Ne zaboravimo da su te iste velike sile priznale ranije i nezavisnost same Srbije, kasnije Jugoslavije. Pa i to Kosovo je bilo deo Srbije jer su velike sile htele tako.
Vodili smo losu politiku, strateski. Sada treba biti mudar, mozda ce biti drukacije u buducnosti. Mnoge zemlje su gubile u proslosti, neke povratile, neke ne, nismo ni mi izuzetak. Sada treba napisati tu rezoluciju sa zapadom, valjda pripadamo tamo a ne Aziji ili Africi.
Mozda ne moramo da priznamo Kosovo, ali uspostavimo normalne odnose sa njima, i zaboravimo konacno tu temu. Toliko stvari, mnogo vaznijih treba uraditi, nemamo vremena za bacanje.
Znaci , dogovor sa Zapadom pa u Evropu, dosta je bilo mlacenja prazne slame, inacenja i gluposti.Tadic to mora
da uradi pa makar izgubio na izborima, dosta vise samobmanjivanja.
Kosovo je otislo, mozda nekad u buducnosti ga vratimo.

View

pre 13 godina

Ja bi samo da ljubitelje Kosova, Rusije, Kine i inata, podsetim na par činjenica:

1. kada se kaže 'sile koje odlučuju' misli se na SAD, Englesku, Francusku, Nemačku. Ne na Rusiju, Kinu, Indiju, Brazil;

2. Čak i da se Rusija, Kina, Indija, Brazil pitaju za nešto, te zemlje neće stavljati interese Srbije iznad interesa sopstvene zemlje i građana. Uostalom, kako mnogi tvrde (i žele) te zemlje "jačaju" baš zahvaljujući kupcima svojih proizvoda i investicijama koje dolaze iz bogatih i razvijenih zemalja Zapada, tj. 'sila koje odlučuju';

3. Srbiji niko N.E. N.U.D.I. članstvo u EU, ukoliko prizna Kosovo. Kosovo je nezavisna država zato što: prvo, Srbija nije umela da upravlja njime (kao što ne ume da upravlja sama sobom), drugo, Srbija je na Kosovu počinila strašan zločin, te su kao rezultat svega toga 'sile koje odlučuju' odlučile u korist Kosova i B.E.Z. O.B.Z.I.R.A. na mlako protivljenje Rusije, Indije, Kine, Brazila;

4. Što se tiče Grka, Bugara i Rumuna koji su u EU, a loše stoje finansijski, te su Srbi zaključili da, eto, u EU ne treba ni ići:
- Grci su sebe uvalili u nevolje sa silnim zaduženjem radi Olimpijskih igara i silnim trošenjem novca na naoružanje, jer su utripovali da neko (tj. Turska) hoće da ih napadne. Hoću reći, zbog sopstvene megalomanije i paranoje su tu gde su, a EU ih vadi iz blata u koje su sami sebe zaglavili;
- Bugari i Rumuni bi zaista morali večno da budu zahvalni Srbiji (nisam cinična), jer su samo zahvaljujući rusofilstvu građana Srbije u EU. I ničemu više. Treba gledati na mape.

5. Podaci govore da Srbija svake godine ima manjak stanovnika za tačno 333.628 osoba. Znači, još nekih 20-25 godina, jel'?

petronije

pre 13 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. I ne treba nam vaša američko-evropska kapitalistička integracija. Ostavite naše interese na miru. Dosta nam je vaših saveta, nas ne zanimaju vaša mišljenja, gospodo amerikanci i ostali, bavite se svojim problemima a nas ostavite da rešavamo naše.

usa u svoja kljusa

pre 13 godina

Cekaj, cekaj, da Amerikancima i Britancima ne smeta sto je Srbija JEDNOSTRANO i SAMOINICIJATIVNO predala rezoluciju u UN? Pazi molim te, sada im smeta JEDNOSTRANOST ali kada albanski nacionalisti JEDNOSTRANO i BEZ KONSULTACIJA SA ZAINTERESOVANIM STRANAMA proglasavaju enkakve "drzave" onda je to OK i Srbija samo treba da konstatuje JEDNOSTRANE poteze Albanaca i da ih jos i postuje? Nemojte da ste toliko licemerni, gospodo iz Amerike i Britanije - nije lepo.

h1ghwaymen

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta..."
Kao sto su se slozile oko Kosova i Metohije uz vasu pomoc?
Drago mi je sto sve vise ljudi uvidja da nam ovakvi "prijatelji" nisu buducnost.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Ovo stvarno nema smisla od Srbije, posebno ako se imaju na umu široke konsultacije Amerike oko priznaja tzv. nezavisnosti tzv. Kosova, pre svega sa Kinom i Rusijom.

Aleksandar Mali

pre 13 godina

Od njihovih neprijatelja, losije prodju samo njihovi "prijatelji".
Hvala na svim dobronamernim savetima, konsultacijama iz proslosti i buducnosti, pristupnim fondovima... hvala na svemu ali ne treba. Verujem da bi bilo bolje da uredimo svoju kucu domacinski, vratimo drzavi sta joj pripada a sto je sada u privatnim posedima pohlepnika.... i nista nam od Vas dragi "prijatelji" ne treba. Moci cemo i sami

Дарко

pre 13 godina

Сједињене државе не би критиковале Србију само када би она прихватила отцепљење дела своје територије. Резолуција коју су САД и Британија мислиле да издиктирају Србији подразумевала би прихватање Србије да призна независност Косова и отпочињање дијалога Београда и Приштине као две по Американцима суверене и независне државе. То није позив на компромис, то је позив Србији да прихвати "решење" којим једна страна (српска) губи све, а друга страна (албанска) добија све. "Компромис" којим се Србији нуди да изгуби све баш и није компромис те је баш за чуђење по Американцима што Србија са радошћу не прихвата да изгуби све.

bt

pre 13 godina

Sve što piše u rezoluciji može se sažeti u par reči - poziva se na mirno rešenje problema uz učešće obe strane u konfliktu. Ako neko to ne želi, onda zaista treba da se ljuti.

mr. spock

pre 13 godina

Samim tim Srbija po 1000-ti put pokazuje svoje lice kada su u pitanju teritorijalni interesi na Balkanu.
Bez saradnje sa Susjedima, bez civilizovanog pokusaja na dialog, itd..
Srbija je spremna na dijalog kada je voz vec davno otisao i kada jednostrana nasilna politika nije uspjela..
Je li se iko sjeca kada se citav svijet digao na noge i molio srbiju da prstane sa napadima i bombardiranjima JNA van Srbije. Nista, Srbija je uvijek igrala po svojim pravilima a zato je bio potreban izmanipulisan narod, sto putem korumpiranih medija jos uvijek uspijvaju
Prethodni politicar su mislili da nikada nece odgovarati za svoje "nacionalno opravdana" dijela...
Farza pocinje a kada ce se zavrsiti - ko zna

poznavalac

pre 13 godina

Kao i uvek: nesto gorko ce nam "uvredjeni i ljuti" pokvareni albion, zajedno sa svojim prekoatlantskim izvrsnim organom, smestiti. Ali, ne mogu a da se ne veselim kada se oni nerviraju. Eto...

Josip Vasilj

pre 13 godina

Dragi Amerikanci, Englezi, Francuzi i ostali, stvarno je glupo očekivati da Srbija u političkoj i diplomatskoj borbi za očuvanje dijela svoje teritorije postupa po nahođenju zemalja koje su toj teritoriji priznale nezavisnost...

somebody

pre 13 godina

Zaista neverovatno, svaki put kad im se ne svidi kad nesto uradimo odmah nas ucenjuju i prete. Sto se tice EU integracija mislim da je svima koji imalo prate politiku jasno da od njih nema nista, barem ne u narednih 10 godina.

Stevka

pre 13 godina

uopste mi nisu jasne americke i engleske reakcije. kazu, da je srbija trebala da se dogovori sa svim zainteresovanim stranama. pa koje su to strane? srbija i albanci su sigurno zainteresovani. ko jos? i kako ce srbija da se dogovori oko rezolucije sa onima, koji imaju potpuno drugo misljenje od nje kad je kosovo u pitanju. kad bi mogli da se dogovore onda ni rezolucija ne bi bila potrebna. ili mozda treba da se dogovorimo kako da priznamo otcepljenje? ali najsmesnije ili najtuznije je to gde se kaze, da srbija treba da se okrene pristini i da se dogovaraju oko buducnosti ali ne i oko statusa jer je za ameriku kosovo samostalno. pa nije amerika ceo svet. neverovatno kako su to odvratni i arogantni ljudi. uostalom, sto im sad pa tolko smeta nasa rezolucija ako je za njih kosovo samostalno i ako je to gotova prica

Gradjanin Srbije iz Srbije

pre 13 godina

Pre 15 dana sam bio na Krfu i normalno posetio spomen kosturnicu na Vidu.Pazljivo sam gledao imena i godista sahranjenih.Sve mladici izmedju 18 i 20 godina.Odmah sam se prisetio i stradanja omladine na sremskom frontu.I jedno i drugo je bilo nase Teranje inata... Bojim se da je i ovo isto.
Voli izgleda ovaj narod da mu omladina gine uzalud pa to ti je. Omladino tutanj odavde, a odbranu Kosova prepustite Kostunici, Nikolicu, Seselju, Palmi i naravno Rusima pa neka ga brane do mile volje ali sa teritorije Kosova.

vlada

pre 13 godina

Setite se kako smo prkosili u oci 2. svetskog rata kada nismo hteli da prihvatimo da nas okupiraju tek tako samo zato sto su bili sila! I ta sila je pukla! Ne trebamo dozvoliti da nas gaze!

Pero Advokat

pre 13 godina

Ocigledno je da u Americi postoji neko koji nije racunao na protivljenje Srbije jer su ocekivanja bila da ce Srbija pristati na sve. Sada kada se protivljenje Srbije pojacava a time se kvare neciji planovi, oni pokusavaju svim sredstvima da zaplase Srbe. Nazalost Srpska Vlada i Parlamenta nisu Srbi pa ce mnoge stvari naopako da se urade. Nadamo se da ce to Srbi na vreme da primete i preuzmu stvari u svoje ruke.

posmatrač histerije

pre 13 godina

Znači ipak smo došli dotle da pretimo svima: "Kosovo ili smrt!"...Ovo je užas kolektivnog ludila jedne nacije. Ovo me podseća na zadnje dane Rajha kada je Hitler verovao da Nemačka skrojena po meri pobednika i ne treba da postoji uopšte a da bi takvi degenerisani Nemci trebalo pre da nestanu nego da brukaju one "prave" kojima je smatrao da on pripada. Treba li i mi da očekujemo da Tadić jednog dana naredi da se poruše i unište svi preostali resursi zemlje (fabrike, rudnici, elektrane, mostovi, putevi...) jer Srbija bez Kosova nije Srbija a Srbi kao narod i nemaju više razloga da postoje...

nik

pre 13 godina

Molim ameriku i britaniju da generalno ne kritikuje sve Srbe nego samo "politicku elitu"ili interesne grupe koje su trenutno na vlasti. A u svakom slucaju vi cete profitirati jer ovo je samo jos jedan udarac glavom o zid nase vlasti jer imace jaku podrsku dzibutija, togoa... ali ne i zapada.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane slože oko teksta, rečeno je Novostima u američkoj ambasadi u Beogradu.
..............

Takođe se navodi da Kosovo i Srbija treba da se okrenu dijalogu, ali ne statusu, jer je Kosovo za Ameriku nezavisno." Pa oko cega onda da se slozimo? I MSP je rekao da je tekst u redu (kao ono kad deca pisu domaci zadatak) ali sustina nije. Tekst oko koga bi mogli da se slozimo je vrlo jednostavan i kratak: "SAD i EU i Srbija se slazu da se po pitanju statusa Kosova ne slazu." Gotovo.

USA u srcu

pre 13 godina

Srbija nije svetski izuzetak? Ona se samo dobro (mazohisticki) opire. Ali gde je Amerika stvar pogurala, ona ju je i progurala. Cime Srbija moze da naskodi danas Americi. Inatom? Javlja mi se jedna komicna misao u ovom trenutku. Srbija tako volsebno i smelo nastupa, da kad ne bi bilo Amerike, Srbija bi uskoro zauzela njeno mesto i bila bi Amerika. A krstila bi se u Srbo-rika!

BOx

pre 13 godina

Miskovic da kupi Kosovo, pa da ponovo bude nase... ;) sta da radimo zivot tece dalje, davnih dana je to obecano i zavrseno... nas je stiglo to vreme koje su neki odavno kovali... zato, dajmo se u pamet, da nesto radimo, da pokrecemo ovu Srbiju, da narod radi... od ovakvih stvari izgleda nema nista...

emi ešaV

pre 13 godina

"Ističe se da je trebalo da se sve zainteresovane strane saglase oko teksta, rečeno je 'Novostima' u američkoj ambasadi u Beogradu."

Aha, znači ONI su zainteresovana strana. Čudno, do sada su govorili da se angažuju da bi pomogli Albancima na Kosovu...

bata

pre 13 godina

Posto veliki kazu da je za njih sve zavrseno, a to je bilo od momenta kad su Francuzi stali tenkovima na most na Ibru i pregradili ga 1999-, sve do dana danasnjeg je samo nadmudrivanje i mi tu imamo podredjenu ulogu. To ce jako dugo trajati mozda i vise od 20 godina, jer mi ne prihvatamo Atisarijev plan a oni plan UN- od 6 tacaka, to ce se u dalekoj buducnosti mozda i usaglasiti, ali nasi drzavnici mora da se dozovu pameti i to postave kao tehnicko pitanje, isto kao i ulazak u EU- i da dovedu ljude od znanja da zaposle ovaj cemerni narod da ima od ceka da zivi, samo ekonomski razvijena Srbija moze da ima neki teg kod velikih, jer i oni ovo rade samo zbog svojih interesa a ne zbog Albanaca.

Marina

pre 13 godina

... Politika Srbije počiva na obmanjivanju svoje javnosti, izigravanju dogovora s međunarodnom zajednicom, neiskrenom suradnjom u regiji i neiskrenim pokajanjem zbog ratova. Srbija računa na pomoć Rusije koja je priznala Osetiju i Abhaziju, a Jeremić kao veliki pobornik međunarodnog prava nije ni trepnuo. Što više reći? Ja mislim da ima puno pošteniji način borbe za Kosovo, pošteniji prema Albancima na Kosovu, prema međunarodnoj zajednici i pošteniji prema građanima Srbije.