Nestala stranica o gej organizaciji

Beograd -- Gej lezbejski info centar saopštio je da je 1. jula stranica GLIC izbrisana sa srpske Wikipedije sa obrazloženjem da nije relevantna organizacija.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Članak je napisao neko ko se predstavlja kao "Abortirani terorista" (hej!). Danas je opet bio napisan isti tekst, a tom autoru nije palo na pamet da za više od sedam dana prozbori makar jednu reč i vidi sa tim ljudima šta treba da se uradi da članak ne obrišu. Toliko o tome kako se organizacija predstavlja i kako to izgleda kada amateri pokušavaju da učine nešto kako treba. Meni to više liči na debeli fijasko i sramota je na organizaciji više nego na Vikipediji. Nekima je pak važnije da li je prvo slovo G ili L, kao da će to nešto poboljšati situaciju. E moji ljudi, ako ne znate šta je suština i kako se nešto radi, onda nemojte da sramotite sebe i druge i za svoje propuste optužujete druge. Meni je baš drago da je članak obrisan, jer će možda "autor" nešto i naučiti iz toga.
  (Nole, 5. jul 2010 19:17)

  # Link komentara

 2. Svi otvoreniji autori sa prostora ex-YU su otvorili srpskohrvatsku verziju na kojoj je vise od 30000 clanaka, koji su cesto relevantniji i detaljniji od onih na srpskom jeziku. Koliko je srpska wikipedia ozbiljna, pokazuje i to da su gledali samo da predju cifru od 100000 clanaka, da bi bili prvi sa prostora bivse SFRJ, i bolji od Hrvata i Slovenaca. Ali medju tih 100000 clanaka, ogroman je broj onih sa po par recenica, kakvih ima i na hrvatskoj i srpskohrvatskoj verziji, ali ipak u upadljivo manjem procentu. Kvalitet srpske wikipedia-e je zaista diskutabilan, clanci su cesto povrsni (primer koji je dao komentator o clanku o onom filmu koji je snimljen sa blagoslovom SPC je tacan).
  (bubu, 4. jul 2010 21:45)

  # Link komentara

 3. A da se niste sami zeznuli time sto ste odjednom umesto LGBT skracenice koja se koristi svuda po svetu- samovoljno odlucili da ona bude GLBT, ne mora sve da bude homofobija, proveriti pre nego sto optuzis nekoga, iako homofobije itekako ima.
  (D.Savic,Paris, 4. jul 2010 20:59)

  # Link komentara

 4. Samim tim što ovde raspravljamo na dugačko i naširoko dokazuje i pokazuje relevantnost neke organizacije. Ovu vest je preneo Tanjug i preveo na engleski Tanjug. B92 je samo preneo agencijsku vest, tako da ne vidim razlog za optužbe za nepotizam. Svaku stranu o LGBT temama prati rasprava o tome da li je bolest ili nije, što samo pokazuje da na srpskoj Wikipediji takve teme nisu dobrodošle.
  (Emilija, 4. jul 2010 20:48)

  # Link komentara

 5. deco, loš vam način za samopromociju.
  (nune, 4. jul 2010 17:13)

  # Link komentara

 6. A kako da znamo da su urednici skinuli stranu? Koliko sam upućena, to može svako ko postavi i da skine? Zar ne?
  (Milena Zoriiic, 4. jul 2010 17:08)

  # Link komentara

 7. Strana o GLIC nije bila "strana posvecena GLBT populaciji" vec strana posvecena nevladinoj organizaciji koju je pre godinu dana osnovao jedan covek i ciji se javni znacaj sastoji u organizovanju jednog filmskog festivala, koji pak nema svoju Vikipedija stranicu. Vikipedija nije zbirka sadrzaja bez razlike, nije ni mesto za licne prezentacije, a posebno nije mesto za pisanje autobiografija ili clanaka sa sukobom interesa, i sve ove smernice primenjuju se jednako bez obzira na politicko ili socijalno odredjenje. Obzirom na to da je Predrag Azdejkovic "VIP" bloger na B92, nije tesko zakljuciti otkuda ovaj clanak na B92 a ni ko je pokusao da napise odrednicu na Vikipediji na srpskom jeziku. Borci za LGBT prava nisu se potrudili da tokom jednonedeljne rasprave o brisanju clanka iznesu svoje argumente zasto ova organizacija stara godinu dana zasluzuje enciklopedijsku odrednicu, a ni da prosire postojece clanke na opste teme poput "Homoseksualnost" ili "Lezbijka", koji su srpskoj Vikipediji daleko potrebniji i pozeljniji.
  (Djordje, 4. jul 2010 15:45)

  # Link komentara

 8. srpska wikipedia je poznata po tome, tako da ova vest ne čudi..
  no ono što mene zanima je kakva je sad ovo nova skraćenica GLBT? taman su se ljudi naučili na jedno.lezbejke su u skraćenici sa razlogom na prvom mestu jer se LGBT pokret između ostalog bori i za rodnu ravnopravnost..
  (ivana, 4. jul 2010 15:31)

  # Link komentara

 9. Da vidimo koje su organizacije relevantne?

  Udruženje ljubitelja prirode “Riparia“, Zavičajno udruženje Krajišnika „Nikola Tesla“, Srpski despot i naravno SNP 1389...

  Zanimljivo
  (Hektor, 4. jul 2010 15:04)

  # Link komentara

 10. Stvar je zapravo obrnuta! Prisetite se kad ste poslednji put trazili nesto i pronasli odgovor na srpskoj Wikipediji... Dakle, da se tekst o vasoj organizaciji nalazi na srbskim stranama Wikipedije - tek to bi bio pokazatelj da ste dovoljno nebitni da se tamo nadjete.
  (en.wikipedia, 4. jul 2010 15:00)

  # Link komentara

 11. Srpska Wikipedia je isto reagovala po pitanju religije. Clanak o onom bolesnom filmu digitalni andjeo je bio toliko pristrasan da sam morao da reagujem i azuriram ga objektivno... tolika frka je ispala oko toga da sam na kraju odustao i sklonio se od budala...
  (Predrag Stojadinović, 4. jul 2010 13:59)

  # Link komentara

 12. Niko ko zeli nesto da sazna i ne otvara srpsku Wikipediju. Urednici su sramota!
  (Beograde, 4. jul 2010 13:44)

  # Link komentara

 13. Srpska Wikipedia, u pogledu bilo koje teme koja ima politicki karakter, jeste pristrasna, i veoma konzervativno orijentisana.
  (bubu, 4. jul 2010 13:27)

  # Link komentara

 14. kao u najcrnjem vremenu gestapoa, a mozda i nase udbe! za ovako nesto posoji samo rec bedno!
  (slobodan ili ne, 4. jul 2010 13:12)

  # Link komentara