Sreda, 30.06.2010.

08:56

Neko iz BIA ućutkuje Simovića?

Opasnost da istraga pozadine ubistva Zorana Đinđića bude onemogućena, jer nepoznate osobe iz BIA rade na tome da Miloš Simović ne progovori, piše "Politika".

Izvor: FoNet

Neko iz BIA uæutkuje Simoviæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 13 godina

Definitivno BIA-u treba pod hitno "PROCESLJATI" jer je u njoj, ocigledno, ostalo jos mnogo "tumornog tkiva" iz Milosevicevog doba koje obstruise rad i sprecava normalno funkcionisanje pravosudnih organa a i same drzave !

Andersen

pre 13 godina

Sad će Dačić da primeni "borski" scenario:
Krivična prijava protiv NN lica koje je došlo kod direktora Zabele i reklo mu da ide malo da popriča sa Simovićem, a direktor dobar čovek pa ga pustio i zaboravio da ga pita za ličnu kartu.

Meri

pre 13 godina

i opet, teorije zavere, neko posetio, neko razgovarao sa dotičnim zemunskim satrapom...
a ne zna se ko i zašto. bia-cia nema poima, opet jede vuk magareta.

MAshinovodja

pre 13 godina

"...Ko je posetio Miloša Simovića, za sada nije poznato."
Ajde?! Na pomolu je još jedna veeeeelika misterija!
Zanači, došao je neko, ko je noseći džak na glavi, ušetao pravo u Simovićevu malu, ali ukusno nameštenu i udobnu ćeliju. Pri tome je odmah zamandalio vrata za sobom, tako da niko drugi nije mogao da uđe zajedno s njim i čuje koju je on to ponudu koja se ne može odbiti doneo Simoviću.
Takođe zbog te činjenice nigde nije ništa zapisano o tome koje bio taj misteriozni džakonosac, kad je došao, koliko i o čemu je pričao sa Simovićem.
Aman, bre, dokle više sa ovim budalaštinama?!

007

pre 13 godina

Zato sto BIA sedi sa zadnjicom na 2 stolice, zato Mladica jos nema u Hagu, zato jos ne znamo politickog nalogodavca ubistva premijera iako znamo politickog profitera i zato nemamo BIA koja bi bila na vrhu svog zadatka i izazova 21.veka.

Ratko Krsmanović

pre 13 godina

Ova vest ne liči na „Politiku“ jer je i suviše neozbiljna i nemoguća. Inače, ako je ovako nešto moguće u zemlji Srbiji, onda se postavlja pitanje: Čija je i kakva ovo zemlja i vlast? Sprečavanje istrage je valjda krivično delo. Kršenje zatvorske procedure povlači niz odgovornosti MUP-a i pravosuđa. Ovo nije ljaga „nekog inkognito posetioca“- pripadnika BIA-e ili same službe, već vlasti same države. Ako bi se potvrdila tačnost ove informacije, onda me ne bi iznenadila ni vest o angažovanju nemačkih ili nekih drugih eksperata na „istrazi pozadine ubistva Zorana Đinđića“. Bilo bi strašno saznanje ako je bilo koji pritvorenik ili zatvorenik žrtva bilo kakve manipulacije a pogotovu sprečavanja utvrđivanja istine. U ovom konkretnom slučaju, odškrinuta su vrata sumnama u regularnost čitavog dosadašnjeg postupka, što bi molglo biti ugroženo ako se ne „ispegla“ jezik i sećanje Simovića.

aleksandar

pre 13 godina

Super. I imamo B 92 koji je nepristrastan za sada i objavljuje ovakve stvari... Onda ce i B92 da proda svoj kontrolni paket nekom tajkunu (Npr . Miskovicu ) i onda ce ljudi koji mogu da imaju problema zbog ovakvih clanaka prosto da mu se jave i kazu:"Prijatelju nemoj to da objavljujes " i tako ce i biti. Sve zajedno, posle ove sramote vezane za Novosti ( kurir, press i ostali zutaci su vec tajkunski ) vrlo brzo nece biti ni moguce da javnost sazna sta se desava pa ce sloboda medija da lici na Milosevicevo vreme. A u kombinaciji sa odresenim rukama koje BIA ima sa novim zakonom... Fuj Fuj Fuj !!!

Dragan

pre 13 godina

Ako je ovo tačno. izgleda da nekom na vlasti(ili ko vlast podržava)nije u interesu da se sazna prava istina oko ubistva premijera Đinđića. Ali da stavim i jednu napomenu-da je ta istina u pravcu krivice nekog iz opozicije, ne bi bilo potrebe za ućutkivanjem Simovića,već bi on svaki dan bio na svim mogućim vestima! Sve u svemu ovo je neviđeni SKANDAL, ako se ispostavi kao tačna treba da leti cela Vlada, MUP i BIA!

Goran

pre 13 godina

Ako sam ja dobro razumeo, tog Simovića čeka 40 god zatvora i ko zna šta sve ne. Lako mogu da ga zamislim kako sedi i smišlja kako da se izvuče iz situacije u kojoj je sada. Mogu čak da zamislim i kako zeza istražne organe jer je svestan da nemože da se izvuče sa tih 40 god i silnim ubistvima za koje je optužen. Nemogu samo da ga zamislim da sedi i priča istinu. Otuda sve te najfantastičnije priče koje kruže Srbijom. Naivci ih gutaju bez rezerve. Da se razumemo, ja mislim da je Šešelj sposoban da smisli takvu stvar i nemislim da ga branim ali treba da smo svesni da Simović dolazi iz miljea gde su te ludačke priče i kombinacije svakodnevnica. Bio sam u situaciji da slušam neverovatne priče o sposobnostima i mogućnostima gospodina Legije iz usta takvog nekog kao taj Simović. O neverovatnim vezama koje Legija ima a ispostavilo se da je smotaniji od Sadama i da se svo vreme krio u nekoj rupi. Te priče me jako podsećaju na ovo što sad ispada iz usta Simovića.

Dusan

pre 13 godina

Ja se kladim u 100 evra da je bio Rade Bulatovic. Dobri stari DB-ovac, uvek tu, a nikad vidljiv...takav se radja jednom u sto godina. Cak i posle sablje, svih sudjenja i izjava, tom coveku ne fali dlaka na glavi...!!!

hulk

pre 13 godina

Zoran Đinđić nije imao šanse ?Svakim danom se to sve bolje i jasnije vidi?GENERAL BEZ GENERALSKE ŠKOLE ( ČITAJ ACA TOMIĆ ), MORA BITI SASLUŠAN !Simović je ubica i poslednji u lancu.KO RAZUME SVE MU JE JASNO?

Pravnik

pre 13 godina

I ovaj slučaj plastično pokazuje u kakvoj državi živimo.Postoje zakonski propisi koji regulišu ko,kada i kako može da poseti osuđenika.O tome se u zatvorima vode propisane evidencije.Zbog toga nema "nepoznatih posetilaca" zatvoreniku.Ukoliko je informacija tačna,jasno je o čemu se radi i ko to radi.Sve je jasno.Ukoliko se ova situacija ne rasvetli odmah,posledice za ovu nesrećnu zemlju biće veoma teške.Zbogom demokratijo,zbogom vladavino prava.

Pravnik

dejan

pre 13 godina

U jedinoj zemlji u eu gde nisu otvoreni dosijei, gde se donose zakoni o slobodnom prisluskivanju i pracenju bilo koga bez naloga suda, gde niko nema interesa da rasturi sve te komunisticko spijunske kriminalne bande, ovo nije nista zacudjujuce. Za cudjenje je sto narod cuti. Da neko pokusava da zataska politicku pozadinu ubistva je sramota za sve nas i sramota za one kojima smo davali glasove

sinisha

pre 13 godina

sad mi samo još recite i napravite od svih nas budale pa nas još i ubedite da se ne može saznati ko je nekoga posetio kod nas u zatvoru !!!!! nema kamera, nema prijavljivanja prilikom poseta, nema nichega ...

Motka koznim mantilima

pre 13 godina

Dokle ce narod trpeti da se BIA ovako ponasa? Oni su najodgovorniji za sve sto se (nije) desilo posle 5. oktobra. Kako neko moze da se samo useta u zatvor i da niko ne zna ili ne sme da kaze sta je tamo radio? Jel' to radi bezbednosti naroda ili licne bezbednosti pojedinaca koji su se uplasili za svoju kozu pa zloupotrebljavaju poluge vlasti? More, pametni su bili Rumuni kada su ispratili Sekuritateu isto kao Causeskua.

petar

pre 13 godina

I??!!??Neko moze da udje u zatvor mimo zatvorske procedure i to je ok...nikom nista!!??!!Neko moze da pravi pritisak na pritvorenika i sprecava dalju istragu i to je ok...nikom nista!!??

kos

pre 13 godina

Kao u Zabeli ne znaju ko je bio u poseti!!! :) Nepoznata osoba, da ne poveruješ. U celoj Zabeli taj dan su bile pokvarene kamere, čuvari su bili na doručku...

rade

pre 13 godina

Dobro , osoba je dosla u posetu Simovicu. Znaci , cinjenica je : neko je video tu osobu i znao sta znaci ta poseta. I sta je ciniti? Treba reci ko je ta osoba i zasto je dosla. Nema tu nikakve mistike, zar ne?
Nego se samo nama, gradjanima preko medija ubace bombasticne i misticne vesti.
Srbija je to, dno od drzave.

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da predsednik Tadic cita " Politiku".
Nadam se da te novine cita i premijer i ministar zaduzen za policiju.
Nadam se da im je stalo da se otkrije ko je organizovao, podstrekavao i inspirisao atentat na najveceg srpskog politicara.
Licno meni, je stalo.
Koliko mi je stalo da Srbija najzad udje u EU, toliko mi je stalo i do ove istine.

Long Play

pre 13 godina

Kakvih bi sve iznenađenja bilo kada bi se stvarno radilo na otkrivanju nalogodavaca ubistva Premijera... Naravno, Korštunica je poslednji koji je tu imao neku ulogu, možda je imao nameru da diskredituje pokojnog Premijera ali da ga ubije - to nikako ne mogu da poverujem... A ova vest je tek za rubriku "Putopisi sa Marsa"...

dušan mihajlović 2

pre 13 godina

A da nije to bio gospodin Legija sa Acom Tomićem i Bulatovićem? A ima i drugih koji bi da popričaju kao ono pored bazena uz "devojčice" i viski u Šilerovoj.

Nix

pre 13 godina

Akhm!

Vi niste čuli za knjigu u koju se posetioci upisuju?

A? Nije se upisao? Onda je mogao i da ga ubije, a da to niko ne sazna do ujutru?

Kum

pre 13 godina

Neka država da otkaz upravniku Zabele, i svima u lancu koji su odgovorni za to što je neko lice, van regularne procedure kao da je ušetalo u gradski park, posetilo možda trenutno najvažnijeg pritvorenika u Srbiji.

neshonni

pre 13 godina

Gradjani odavno pretpostavljaju da u policiji i BIA još uvek radi dobar procenat kriminalaca većih i opasnijih od onih zbog kojih ovi državni organi postoje.Tamo neki pripadnik BIA je neslužbeno van propisa posetio Simovića kako bi ga usmerio da radi u skladu sa interesima kriminalnog a možda s njim u sprezi nekog političkog miljea. Vrlo je lako unutrašnjoj kontroli BIA ako je uopšte ima sprovesti istragu i utvrditi o kome se radi da bi se dalje došlo do ostalog šljama! Pitanje je ima li volje za tako nešto i da li većina ostalog poštenog kadra BIA ima snage da se izbori sa gangrenom u svojim redovima koja ako je ne iskorene može i njima doći glave!

Ivan's

pre 13 godina

Očigledno je da sve ovo što čitamo po novinama predstavlja zabavu za široke narodne mase...Realnost je tamo negde, dobro skrivena od nas običnih smrtnika...I verovatno će uvek tako biti...Srbija uvek ostaje Srbija!

maloletni deda

pre 13 godina

To je lako onemogućiti, lepo žandarmerija dovede Simovića u RTS, uvede ga direktno u tv studio, i neka počne da priča sve šta zna celu noć non-stop.
Naravno sve u direktnom prenosu, i da to traje dok čovek ima šta da kaže.
Ionako mi plaćamo RTS, a ne Rts i vlast nas gradjane.
Dakle, hoćemo Simovića na TV-u, odmah i sad, a ovi što ga ućutkuju neka se jave u program da mu repliciraju ako smeju.

Vladimir

pre 13 godina

ne kapiram kako to da "neko" pokusava da ga zastrasi?
pa taj "neko" sigurno nije duh, vec su ga videli gomila ljudi pored kojih je prosao u tom zatvoru...
a verujem da su mu zapretili familijom , jer ne verujem da je to jedino sto moze da ga uplasi...
ili to, ili su mu ponudjene neke opcije o oslobadjanju ili begu... sve samo da ne progovore..

citalac

pre 13 godina

"Ta osoba došla je kod Simovića inkognito...Poseta je obavljena mimo zatvorske procedure." A cemu vam sluze te procedure? Ne razumem kako je dosla inkognito? Valjda na ulazu u zatvor moras da se identifikujes nekim dokumentom. Ili moze svako da ide u posetu?

pravnik

pre 13 godina

Ako je ovo istina odmah bi morali da podnesu ostavke oni koji su nadlešni za red u zatvorima: Malović,Homen i Obradović. Ali ko zna da nisu i oni umešani.Ovo je bruka za Tadića i Srbiju. Da , postajemo lider u regionu po kriminalu.

James Bond

pre 13 godina

Novine svašta pišu, razni advokati spinuju javnost. vest deluje prilično fantastično. Kao neko iz BIA, dolazi u posetu Simoviću. Ko iz BIA? Jel se legitimisao kad je ušao u ćeliju ili u prostor zatvora? A sad kao Saša Vukadinović to ne zna ili odobrava i staje na stranu ubica Đinđića. Baš preteraše!

maloletni deda

pre 13 godina

To je lako onemogućiti, lepo žandarmerija dovede Simovića u RTS, uvede ga direktno u tv studio, i neka počne da priča sve šta zna celu noć non-stop.
Naravno sve u direktnom prenosu, i da to traje dok čovek ima šta da kaže.
Ionako mi plaćamo RTS, a ne Rts i vlast nas gradjane.
Dakle, hoćemo Simovića na TV-u, odmah i sad, a ovi što ga ućutkuju neka se jave u program da mu repliciraju ako smeju.

citalac

pre 13 godina

"Ta osoba došla je kod Simovića inkognito...Poseta je obavljena mimo zatvorske procedure." A cemu vam sluze te procedure? Ne razumem kako je dosla inkognito? Valjda na ulazu u zatvor moras da se identifikujes nekim dokumentom. Ili moze svako da ide u posetu?

hulk

pre 13 godina

Zoran Đinđić nije imao šanse ?Svakim danom se to sve bolje i jasnije vidi?GENERAL BEZ GENERALSKE ŠKOLE ( ČITAJ ACA TOMIĆ ), MORA BITI SASLUŠAN !Simović je ubica i poslednji u lancu.KO RAZUME SVE MU JE JASNO?

sinisha

pre 13 godina

sad mi samo još recite i napravite od svih nas budale pa nas još i ubedite da se ne može saznati ko je nekoga posetio kod nas u zatvoru !!!!! nema kamera, nema prijavljivanja prilikom poseta, nema nichega ...

pravnik

pre 13 godina

Ako je ovo istina odmah bi morali da podnesu ostavke oni koji su nadlešni za red u zatvorima: Malović,Homen i Obradović. Ali ko zna da nisu i oni umešani.Ovo je bruka za Tadića i Srbiju. Da , postajemo lider u regionu po kriminalu.

Nix

pre 13 godina

Akhm!

Vi niste čuli za knjigu u koju se posetioci upisuju?

A? Nije se upisao? Onda je mogao i da ga ubije, a da to niko ne sazna do ujutru?

kos

pre 13 godina

Kao u Zabeli ne znaju ko je bio u poseti!!! :) Nepoznata osoba, da ne poveruješ. U celoj Zabeli taj dan su bile pokvarene kamere, čuvari su bili na doručku...

Ivan's

pre 13 godina

Očigledno je da sve ovo što čitamo po novinama predstavlja zabavu za široke narodne mase...Realnost je tamo negde, dobro skrivena od nas običnih smrtnika...I verovatno će uvek tako biti...Srbija uvek ostaje Srbija!

neshonni

pre 13 godina

Gradjani odavno pretpostavljaju da u policiji i BIA još uvek radi dobar procenat kriminalaca većih i opasnijih od onih zbog kojih ovi državni organi postoje.Tamo neki pripadnik BIA je neslužbeno van propisa posetio Simovića kako bi ga usmerio da radi u skladu sa interesima kriminalnog a možda s njim u sprezi nekog političkog miljea. Vrlo je lako unutrašnjoj kontroli BIA ako je uopšte ima sprovesti istragu i utvrditi o kome se radi da bi se dalje došlo do ostalog šljama! Pitanje je ima li volje za tako nešto i da li većina ostalog poštenog kadra BIA ima snage da se izbori sa gangrenom u svojim redovima koja ako je ne iskorene može i njima doći glave!

Vladimir

pre 13 godina

ne kapiram kako to da "neko" pokusava da ga zastrasi?
pa taj "neko" sigurno nije duh, vec su ga videli gomila ljudi pored kojih je prosao u tom zatvoru...
a verujem da su mu zapretili familijom , jer ne verujem da je to jedino sto moze da ga uplasi...
ili to, ili su mu ponudjene neke opcije o oslobadjanju ili begu... sve samo da ne progovore..

Motka koznim mantilima

pre 13 godina

Dokle ce narod trpeti da se BIA ovako ponasa? Oni su najodgovorniji za sve sto se (nije) desilo posle 5. oktobra. Kako neko moze da se samo useta u zatvor i da niko ne zna ili ne sme da kaze sta je tamo radio? Jel' to radi bezbednosti naroda ili licne bezbednosti pojedinaca koji su se uplasili za svoju kozu pa zloupotrebljavaju poluge vlasti? More, pametni su bili Rumuni kada su ispratili Sekuritateu isto kao Causeskua.

Kum

pre 13 godina

Neka država da otkaz upravniku Zabele, i svima u lancu koji su odgovorni za to što je neko lice, van regularne procedure kao da je ušetalo u gradski park, posetilo možda trenutno najvažnijeg pritvorenika u Srbiji.

dejan

pre 13 godina

U jedinoj zemlji u eu gde nisu otvoreni dosijei, gde se donose zakoni o slobodnom prisluskivanju i pracenju bilo koga bez naloga suda, gde niko nema interesa da rasturi sve te komunisticko spijunske kriminalne bande, ovo nije nista zacudjujuce. Za cudjenje je sto narod cuti. Da neko pokusava da zataska politicku pozadinu ubistva je sramota za sve nas i sramota za one kojima smo davali glasove

MAshinovodja

pre 13 godina

"...Ko je posetio Miloša Simovića, za sada nije poznato."
Ajde?! Na pomolu je još jedna veeeeelika misterija!
Zanači, došao je neko, ko je noseći džak na glavi, ušetao pravo u Simovićevu malu, ali ukusno nameštenu i udobnu ćeliju. Pri tome je odmah zamandalio vrata za sobom, tako da niko drugi nije mogao da uđe zajedno s njim i čuje koju je on to ponudu koja se ne može odbiti doneo Simoviću.
Takođe zbog te činjenice nigde nije ništa zapisano o tome koje bio taj misteriozni džakonosac, kad je došao, koliko i o čemu je pričao sa Simovićem.
Aman, bre, dokle više sa ovim budalaštinama?!

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da predsednik Tadic cita " Politiku".
Nadam se da te novine cita i premijer i ministar zaduzen za policiju.
Nadam se da im je stalo da se otkrije ko je organizovao, podstrekavao i inspirisao atentat na najveceg srpskog politicara.
Licno meni, je stalo.
Koliko mi je stalo da Srbija najzad udje u EU, toliko mi je stalo i do ove istine.

Andersen

pre 13 godina

Sad će Dačić da primeni "borski" scenario:
Krivična prijava protiv NN lica koje je došlo kod direktora Zabele i reklo mu da ide malo da popriča sa Simovićem, a direktor dobar čovek pa ga pustio i zaboravio da ga pita za ličnu kartu.

rade

pre 13 godina

Dobro , osoba je dosla u posetu Simovicu. Znaci , cinjenica je : neko je video tu osobu i znao sta znaci ta poseta. I sta je ciniti? Treba reci ko je ta osoba i zasto je dosla. Nema tu nikakve mistike, zar ne?
Nego se samo nama, gradjanima preko medija ubace bombasticne i misticne vesti.
Srbija je to, dno od drzave.

James Bond

pre 13 godina

Novine svašta pišu, razni advokati spinuju javnost. vest deluje prilično fantastično. Kao neko iz BIA, dolazi u posetu Simoviću. Ko iz BIA? Jel se legitimisao kad je ušao u ćeliju ili u prostor zatvora? A sad kao Saša Vukadinović to ne zna ili odobrava i staje na stranu ubica Đinđića. Baš preteraše!

petar

pre 13 godina

I??!!??Neko moze da udje u zatvor mimo zatvorske procedure i to je ok...nikom nista!!??!!Neko moze da pravi pritisak na pritvorenika i sprecava dalju istragu i to je ok...nikom nista!!??

Dusan

pre 13 godina

Ja se kladim u 100 evra da je bio Rade Bulatovic. Dobri stari DB-ovac, uvek tu, a nikad vidljiv...takav se radja jednom u sto godina. Cak i posle sablje, svih sudjenja i izjava, tom coveku ne fali dlaka na glavi...!!!

Rade

pre 13 godina

Definitivno BIA-u treba pod hitno "PROCESLJATI" jer je u njoj, ocigledno, ostalo jos mnogo "tumornog tkiva" iz Milosevicevog doba koje obstruise rad i sprecava normalno funkcionisanje pravosudnih organa a i same drzave !

Pravnik

pre 13 godina

I ovaj slučaj plastično pokazuje u kakvoj državi živimo.Postoje zakonski propisi koji regulišu ko,kada i kako može da poseti osuđenika.O tome se u zatvorima vode propisane evidencije.Zbog toga nema "nepoznatih posetilaca" zatvoreniku.Ukoliko je informacija tačna,jasno je o čemu se radi i ko to radi.Sve je jasno.Ukoliko se ova situacija ne rasvetli odmah,posledice za ovu nesrećnu zemlju biće veoma teške.Zbogom demokratijo,zbogom vladavino prava.

Pravnik

dušan mihajlović 2

pre 13 godina

A da nije to bio gospodin Legija sa Acom Tomićem i Bulatovićem? A ima i drugih koji bi da popričaju kao ono pored bazena uz "devojčice" i viski u Šilerovoj.

007

pre 13 godina

Zato sto BIA sedi sa zadnjicom na 2 stolice, zato Mladica jos nema u Hagu, zato jos ne znamo politickog nalogodavca ubistva premijera iako znamo politickog profitera i zato nemamo BIA koja bi bila na vrhu svog zadatka i izazova 21.veka.

Dragan

pre 13 godina

Ako je ovo tačno. izgleda da nekom na vlasti(ili ko vlast podržava)nije u interesu da se sazna prava istina oko ubistva premijera Đinđića. Ali da stavim i jednu napomenu-da je ta istina u pravcu krivice nekog iz opozicije, ne bi bilo potrebe za ućutkivanjem Simovića,već bi on svaki dan bio na svim mogućim vestima! Sve u svemu ovo je neviđeni SKANDAL, ako se ispostavi kao tačna treba da leti cela Vlada, MUP i BIA!

aleksandar

pre 13 godina

Super. I imamo B 92 koji je nepristrastan za sada i objavljuje ovakve stvari... Onda ce i B92 da proda svoj kontrolni paket nekom tajkunu (Npr . Miskovicu ) i onda ce ljudi koji mogu da imaju problema zbog ovakvih clanaka prosto da mu se jave i kazu:"Prijatelju nemoj to da objavljujes " i tako ce i biti. Sve zajedno, posle ove sramote vezane za Novosti ( kurir, press i ostali zutaci su vec tajkunski ) vrlo brzo nece biti ni moguce da javnost sazna sta se desava pa ce sloboda medija da lici na Milosevicevo vreme. A u kombinaciji sa odresenim rukama koje BIA ima sa novim zakonom... Fuj Fuj Fuj !!!

Goran

pre 13 godina

Ako sam ja dobro razumeo, tog Simovića čeka 40 god zatvora i ko zna šta sve ne. Lako mogu da ga zamislim kako sedi i smišlja kako da se izvuče iz situacije u kojoj je sada. Mogu čak da zamislim i kako zeza istražne organe jer je svestan da nemože da se izvuče sa tih 40 god i silnim ubistvima za koje je optužen. Nemogu samo da ga zamislim da sedi i priča istinu. Otuda sve te najfantastičnije priče koje kruže Srbijom. Naivci ih gutaju bez rezerve. Da se razumemo, ja mislim da je Šešelj sposoban da smisli takvu stvar i nemislim da ga branim ali treba da smo svesni da Simović dolazi iz miljea gde su te ludačke priče i kombinacije svakodnevnica. Bio sam u situaciji da slušam neverovatne priče o sposobnostima i mogućnostima gospodina Legije iz usta takvog nekog kao taj Simović. O neverovatnim vezama koje Legija ima a ispostavilo se da je smotaniji od Sadama i da se svo vreme krio u nekoj rupi. Te priče me jako podsećaju na ovo što sad ispada iz usta Simovića.

Long Play

pre 13 godina

Kakvih bi sve iznenađenja bilo kada bi se stvarno radilo na otkrivanju nalogodavaca ubistva Premijera... Naravno, Korštunica je poslednji koji je tu imao neku ulogu, možda je imao nameru da diskredituje pokojnog Premijera ali da ga ubije - to nikako ne mogu da poverujem... A ova vest je tek za rubriku "Putopisi sa Marsa"...

Meri

pre 13 godina

i opet, teorije zavere, neko posetio, neko razgovarao sa dotičnim zemunskim satrapom...
a ne zna se ko i zašto. bia-cia nema poima, opet jede vuk magareta.

Ratko Krsmanović

pre 13 godina

Ova vest ne liči na „Politiku“ jer je i suviše neozbiljna i nemoguća. Inače, ako je ovako nešto moguće u zemlji Srbiji, onda se postavlja pitanje: Čija je i kakva ovo zemlja i vlast? Sprečavanje istrage je valjda krivično delo. Kršenje zatvorske procedure povlači niz odgovornosti MUP-a i pravosuđa. Ovo nije ljaga „nekog inkognito posetioca“- pripadnika BIA-e ili same službe, već vlasti same države. Ako bi se potvrdila tačnost ove informacije, onda me ne bi iznenadila ni vest o angažovanju nemačkih ili nekih drugih eksperata na „istrazi pozadine ubistva Zorana Đinđića“. Bilo bi strašno saznanje ako je bilo koji pritvorenik ili zatvorenik žrtva bilo kakve manipulacije a pogotovu sprečavanja utvrđivanja istine. U ovom konkretnom slučaju, odškrinuta su vrata sumnama u regularnost čitavog dosadašnjeg postupka, što bi molglo biti ugroženo ako se ne „ispegla“ jezik i sećanje Simovića.

Long Play

pre 13 godina

Kakvih bi sve iznenađenja bilo kada bi se stvarno radilo na otkrivanju nalogodavaca ubistva Premijera... Naravno, Korštunica je poslednji koji je tu imao neku ulogu, možda je imao nameru da diskredituje pokojnog Premijera ali da ga ubije - to nikako ne mogu da poverujem... A ova vest je tek za rubriku "Putopisi sa Marsa"...

James Bond

pre 13 godina

Novine svašta pišu, razni advokati spinuju javnost. vest deluje prilično fantastično. Kao neko iz BIA, dolazi u posetu Simoviću. Ko iz BIA? Jel se legitimisao kad je ušao u ćeliju ili u prostor zatvora? A sad kao Saša Vukadinović to ne zna ili odobrava i staje na stranu ubica Đinđića. Baš preteraše!

Dusan

pre 13 godina

Ja se kladim u 100 evra da je bio Rade Bulatovic. Dobri stari DB-ovac, uvek tu, a nikad vidljiv...takav se radja jednom u sto godina. Cak i posle sablje, svih sudjenja i izjava, tom coveku ne fali dlaka na glavi...!!!

hulk

pre 13 godina

Zoran Đinđić nije imao šanse ?Svakim danom se to sve bolje i jasnije vidi?GENERAL BEZ GENERALSKE ŠKOLE ( ČITAJ ACA TOMIĆ ), MORA BITI SASLUŠAN !Simović je ubica i poslednji u lancu.KO RAZUME SVE MU JE JASNO?

Dragan

pre 13 godina

Ako je ovo tačno. izgleda da nekom na vlasti(ili ko vlast podržava)nije u interesu da se sazna prava istina oko ubistva premijera Đinđića. Ali da stavim i jednu napomenu-da je ta istina u pravcu krivice nekog iz opozicije, ne bi bilo potrebe za ućutkivanjem Simovića,već bi on svaki dan bio na svim mogućim vestima! Sve u svemu ovo je neviđeni SKANDAL, ako se ispostavi kao tačna treba da leti cela Vlada, MUP i BIA!

dušan mihajlović 2

pre 13 godina

A da nije to bio gospodin Legija sa Acom Tomićem i Bulatovićem? A ima i drugih koji bi da popričaju kao ono pored bazena uz "devojčice" i viski u Šilerovoj.

aleksandar

pre 13 godina

Super. I imamo B 92 koji je nepristrastan za sada i objavljuje ovakve stvari... Onda ce i B92 da proda svoj kontrolni paket nekom tajkunu (Npr . Miskovicu ) i onda ce ljudi koji mogu da imaju problema zbog ovakvih clanaka prosto da mu se jave i kazu:"Prijatelju nemoj to da objavljujes " i tako ce i biti. Sve zajedno, posle ove sramote vezane za Novosti ( kurir, press i ostali zutaci su vec tajkunski ) vrlo brzo nece biti ni moguce da javnost sazna sta se desava pa ce sloboda medija da lici na Milosevicevo vreme. A u kombinaciji sa odresenim rukama koje BIA ima sa novim zakonom... Fuj Fuj Fuj !!!

Goran

pre 13 godina

Ako sam ja dobro razumeo, tog Simovića čeka 40 god zatvora i ko zna šta sve ne. Lako mogu da ga zamislim kako sedi i smišlja kako da se izvuče iz situacije u kojoj je sada. Mogu čak da zamislim i kako zeza istražne organe jer je svestan da nemože da se izvuče sa tih 40 god i silnim ubistvima za koje je optužen. Nemogu samo da ga zamislim da sedi i priča istinu. Otuda sve te najfantastičnije priče koje kruže Srbijom. Naivci ih gutaju bez rezerve. Da se razumemo, ja mislim da je Šešelj sposoban da smisli takvu stvar i nemislim da ga branim ali treba da smo svesni da Simović dolazi iz miljea gde su te ludačke priče i kombinacije svakodnevnica. Bio sam u situaciji da slušam neverovatne priče o sposobnostima i mogućnostima gospodina Legije iz usta takvog nekog kao taj Simović. O neverovatnim vezama koje Legija ima a ispostavilo se da je smotaniji od Sadama i da se svo vreme krio u nekoj rupi. Te priče me jako podsećaju na ovo što sad ispada iz usta Simovića.

Ratko Krsmanović

pre 13 godina

Ova vest ne liči na „Politiku“ jer je i suviše neozbiljna i nemoguća. Inače, ako je ovako nešto moguće u zemlji Srbiji, onda se postavlja pitanje: Čija je i kakva ovo zemlja i vlast? Sprečavanje istrage je valjda krivično delo. Kršenje zatvorske procedure povlači niz odgovornosti MUP-a i pravosuđa. Ovo nije ljaga „nekog inkognito posetioca“- pripadnika BIA-e ili same službe, već vlasti same države. Ako bi se potvrdila tačnost ove informacije, onda me ne bi iznenadila ni vest o angažovanju nemačkih ili nekih drugih eksperata na „istrazi pozadine ubistva Zorana Đinđića“. Bilo bi strašno saznanje ako je bilo koji pritvorenik ili zatvorenik žrtva bilo kakve manipulacije a pogotovu sprečavanja utvrđivanja istine. U ovom konkretnom slučaju, odškrinuta su vrata sumnama u regularnost čitavog dosadašnjeg postupka, što bi molglo biti ugroženo ako se ne „ispegla“ jezik i sećanje Simovića.

neshonni

pre 13 godina

Gradjani odavno pretpostavljaju da u policiji i BIA još uvek radi dobar procenat kriminalaca većih i opasnijih od onih zbog kojih ovi državni organi postoje.Tamo neki pripadnik BIA je neslužbeno van propisa posetio Simovića kako bi ga usmerio da radi u skladu sa interesima kriminalnog a možda s njim u sprezi nekog političkog miljea. Vrlo je lako unutrašnjoj kontroli BIA ako je uopšte ima sprovesti istragu i utvrditi o kome se radi da bi se dalje došlo do ostalog šljama! Pitanje je ima li volje za tako nešto i da li većina ostalog poštenog kadra BIA ima snage da se izbori sa gangrenom u svojim redovima koja ako je ne iskorene može i njima doći glave!

pravnik

pre 13 godina

Ako je ovo istina odmah bi morali da podnesu ostavke oni koji su nadlešni za red u zatvorima: Malović,Homen i Obradović. Ali ko zna da nisu i oni umešani.Ovo je bruka za Tadića i Srbiju. Da , postajemo lider u regionu po kriminalu.

Vladimir

pre 13 godina

ne kapiram kako to da "neko" pokusava da ga zastrasi?
pa taj "neko" sigurno nije duh, vec su ga videli gomila ljudi pored kojih je prosao u tom zatvoru...
a verujem da su mu zapretili familijom , jer ne verujem da je to jedino sto moze da ga uplasi...
ili to, ili su mu ponudjene neke opcije o oslobadjanju ili begu... sve samo da ne progovore..

Pedja

pre 13 godina

Nadam se da predsednik Tadic cita " Politiku".
Nadam se da te novine cita i premijer i ministar zaduzen za policiju.
Nadam se da im je stalo da se otkrije ko je organizovao, podstrekavao i inspirisao atentat na najveceg srpskog politicara.
Licno meni, je stalo.
Koliko mi je stalo da Srbija najzad udje u EU, toliko mi je stalo i do ove istine.

Pravnik

pre 13 godina

I ovaj slučaj plastično pokazuje u kakvoj državi živimo.Postoje zakonski propisi koji regulišu ko,kada i kako može da poseti osuđenika.O tome se u zatvorima vode propisane evidencije.Zbog toga nema "nepoznatih posetilaca" zatvoreniku.Ukoliko je informacija tačna,jasno je o čemu se radi i ko to radi.Sve je jasno.Ukoliko se ova situacija ne rasvetli odmah,posledice za ovu nesrećnu zemlju biće veoma teške.Zbogom demokratijo,zbogom vladavino prava.

Pravnik

kos

pre 13 godina

Kao u Zabeli ne znaju ko je bio u poseti!!! :) Nepoznata osoba, da ne poveruješ. U celoj Zabeli taj dan su bile pokvarene kamere, čuvari su bili na doručku...

Motka koznim mantilima

pre 13 godina

Dokle ce narod trpeti da se BIA ovako ponasa? Oni su najodgovorniji za sve sto se (nije) desilo posle 5. oktobra. Kako neko moze da se samo useta u zatvor i da niko ne zna ili ne sme da kaze sta je tamo radio? Jel' to radi bezbednosti naroda ili licne bezbednosti pojedinaca koji su se uplasili za svoju kozu pa zloupotrebljavaju poluge vlasti? More, pametni su bili Rumuni kada su ispratili Sekuritateu isto kao Causeskua.

dejan

pre 13 godina

U jedinoj zemlji u eu gde nisu otvoreni dosijei, gde se donose zakoni o slobodnom prisluskivanju i pracenju bilo koga bez naloga suda, gde niko nema interesa da rasturi sve te komunisticko spijunske kriminalne bande, ovo nije nista zacudjujuce. Za cudjenje je sto narod cuti. Da neko pokusava da zataska politicku pozadinu ubistva je sramota za sve nas i sramota za one kojima smo davali glasove

maloletni deda

pre 13 godina

To je lako onemogućiti, lepo žandarmerija dovede Simovića u RTS, uvede ga direktno u tv studio, i neka počne da priča sve šta zna celu noć non-stop.
Naravno sve u direktnom prenosu, i da to traje dok čovek ima šta da kaže.
Ionako mi plaćamo RTS, a ne Rts i vlast nas gradjane.
Dakle, hoćemo Simovića na TV-u, odmah i sad, a ovi što ga ućutkuju neka se jave u program da mu repliciraju ako smeju.

rade

pre 13 godina

Dobro , osoba je dosla u posetu Simovicu. Znaci , cinjenica je : neko je video tu osobu i znao sta znaci ta poseta. I sta je ciniti? Treba reci ko je ta osoba i zasto je dosla. Nema tu nikakve mistike, zar ne?
Nego se samo nama, gradjanima preko medija ubace bombasticne i misticne vesti.
Srbija je to, dno od drzave.

Meri

pre 13 godina

i opet, teorije zavere, neko posetio, neko razgovarao sa dotičnim zemunskim satrapom...
a ne zna se ko i zašto. bia-cia nema poima, opet jede vuk magareta.

citalac

pre 13 godina

"Ta osoba došla je kod Simovića inkognito...Poseta je obavljena mimo zatvorske procedure." A cemu vam sluze te procedure? Ne razumem kako je dosla inkognito? Valjda na ulazu u zatvor moras da se identifikujes nekim dokumentom. Ili moze svako da ide u posetu?

Ivan's

pre 13 godina

Očigledno je da sve ovo što čitamo po novinama predstavlja zabavu za široke narodne mase...Realnost je tamo negde, dobro skrivena od nas običnih smrtnika...I verovatno će uvek tako biti...Srbija uvek ostaje Srbija!

sinisha

pre 13 godina

sad mi samo još recite i napravite od svih nas budale pa nas još i ubedite da se ne može saznati ko je nekoga posetio kod nas u zatvoru !!!!! nema kamera, nema prijavljivanja prilikom poseta, nema nichega ...

Nix

pre 13 godina

Akhm!

Vi niste čuli za knjigu u koju se posetioci upisuju?

A? Nije se upisao? Onda je mogao i da ga ubije, a da to niko ne sazna do ujutru?

Kum

pre 13 godina

Neka država da otkaz upravniku Zabele, i svima u lancu koji su odgovorni za to što je neko lice, van regularne procedure kao da je ušetalo u gradski park, posetilo možda trenutno najvažnijeg pritvorenika u Srbiji.

petar

pre 13 godina

I??!!??Neko moze da udje u zatvor mimo zatvorske procedure i to je ok...nikom nista!!??!!Neko moze da pravi pritisak na pritvorenika i sprecava dalju istragu i to je ok...nikom nista!!??

007

pre 13 godina

Zato sto BIA sedi sa zadnjicom na 2 stolice, zato Mladica jos nema u Hagu, zato jos ne znamo politickog nalogodavca ubistva premijera iako znamo politickog profitera i zato nemamo BIA koja bi bila na vrhu svog zadatka i izazova 21.veka.

MAshinovodja

pre 13 godina

"...Ko je posetio Miloša Simovića, za sada nije poznato."
Ajde?! Na pomolu je još jedna veeeeelika misterija!
Zanači, došao je neko, ko je noseći džak na glavi, ušetao pravo u Simovićevu malu, ali ukusno nameštenu i udobnu ćeliju. Pri tome je odmah zamandalio vrata za sobom, tako da niko drugi nije mogao da uđe zajedno s njim i čuje koju je on to ponudu koja se ne može odbiti doneo Simoviću.
Takođe zbog te činjenice nigde nije ništa zapisano o tome koje bio taj misteriozni džakonosac, kad je došao, koliko i o čemu je pričao sa Simovićem.
Aman, bre, dokle više sa ovim budalaštinama?!

Rade

pre 13 godina

Definitivno BIA-u treba pod hitno "PROCESLJATI" jer je u njoj, ocigledno, ostalo jos mnogo "tumornog tkiva" iz Milosevicevog doba koje obstruise rad i sprecava normalno funkcionisanje pravosudnih organa a i same drzave !

Andersen

pre 13 godina

Sad će Dačić da primeni "borski" scenario:
Krivična prijava protiv NN lica koje je došlo kod direktora Zabele i reklo mu da ide malo da popriča sa Simovićem, a direktor dobar čovek pa ga pustio i zaboravio da ga pita za ličnu kartu.