Sindikati: Radnici su siromašni

Beograd -- Predsednici sindikalnih organizacija u Srbiji ocenjuju da radnici ove godine praznik rada 1. maj dočekuju nikad siromašniji i naglasili da nemaju šta da slave.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Nema protesta jer se izgubila levo orjentisana politicka stuja koja je uvek stitila radnicka prava. Trenutno imamo DS sto je desnica i ekstremno desnicarske partije kao sto su DSS, SRS, naprednjake isl. Doslo je do poremecaja u politici, i iz tog poremecaja se jos nije izaslo. Prosto receno to nam dodje kao u jednosmernoj struji kad imate samo plus a nema minusa. Navodna prica o opoziciji i poziciji je cisto zamazivanje ociju radnickoj klasi, cak sta vise cini mi se da pozicija podplacuje sa drustvenom imovinom i dobrim platama i dilom u polozajima opoziciju da bi se drzala na vlasti.
  (Djuro P., 1. maj 2010 17:25)

  # Link komentara

 2. U Kraljeevu gradski odbor SPS pozvao gradjane da se okupe u centru i da se druzimo kao nekada. Dakle ciniznu nikad kraja, necete valjda radnike ponovo u rat a niste platili dnevnice iz 1999. Alo proslo vreme komunizma, kakve veze imate sa radnicima. Ne pominjem SSS.
  PETOKRAKA SA PET KRAKA
  (nesa, 30. april 2010 22:26)

  # Link komentara

 3. Beograd je jedini grad u Evropi gde za 1 Maj nece biti protesta. Tako nam i treba
  (radnik, 30. april 2010 20:12)

  # Link komentara

 4. Ови су открили рупу на саксији, и то: ону горњу, много већу, што реко мој кум Андра.
  (Petar, 30. april 2010 16:17)

  # Link komentara

 5. Kada bi za 1.Maj umesto rostilja i piva organizovali neko "desavanje radnika" mozda i ne bi bilo tako siromasni. No s obzirom da su celni ljudi sindikata ili tu postavljeni od "sluzbe" ili placeni od "tajkuna" nema nista od toga.
  (abc, 30. april 2010 15:38)

  # Link komentara

 6. Kakav Beograd,ako sindikat zaista misli o radnicima onda treba da organizuje mitinge širom Srbije i u svakom mestu da javno istakne koje fabrike neisplaćuju plate, doprinose,rad na crno itd. a zatim da uz pomoć advokata udaraju krivične prijave.Samo tako će milioni obespravljenih radnika dobiti svoja prava koja su imali u 19.veku.A ni Strazbur nije daleko.
  (sindikalac, 30. april 2010 13:47)

  # Link komentara

 7. samo se kod nas slavi, u drugim se zemljama izlazi na mitinge i protestima ukazuje na zasluge radnickog pokreta, a i na trenutni polozaja radnika! ne bi bilo lose kad bi nasi izasli malo da "promrdaju noge" !
  (slobodan ili ne, 30. april 2010 13:41)

  # Link komentara