Subota, 24.04.2010.

16:38

Milosavljević operisan u Minhenu

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević operisan je u Minhenu zbog problema s kičmom, potvrđeno je za B92 u G17 plus.

Izvor: B92

Milosavljeviæ operisan u Minhenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

tatjana

pre 13 godina

Bejah na hitnoj pre jedno 2 godine. Na ulazu natpis: Po uputstvu ministra zdravlja, gospodina Milosavljevica, svi sa ortopedskim povredama (sve vrste preloma udova) se upucuju na kliniku Banjica. Ukoliko ne zele da odu, uklonice ih obezbedjenje.
Eto, neko ne sme ni na hitnu od obezbedjenja, a neko moze i u Minhen. Trudnice ne smeju da se porode nego u svom mestu. Ja mislim da je ministar, ako me razumete, isao na trosak svih nas. Odvezao se kolima? Dakle evo kako je to islo: ministar je sa povredom kicme seo da vozi 12 sati u auto bez ikakve nade da ce njegov bolan i istinski velik problem biti resen u Minhenu. Naravno, toliko je to bilo hitno, da nije mogao da saceka da polete avioni. A tamo je sasvim neocekivano za coveka kog su prethodno konsultovali svi veci strucnjaci u Srbiji, ustanovljeno da je nuzna operacija. Pa je sala za operacije, anesteziolog i hirurg, sve rezervisano ocas posla za 2 sata, i ministar je posle lepo seo u auto i vratio se. Meni je logicnije da je to bio zakazan termin koji nije smeo da se propusti pa je ministar seo u kola. O svom trosku.

Vracarac

pre 14 godina

Šta reći??? Naša neurohirurgija obiluje veoma dobrim, čestitim i predanim neurhirurzima. Rukovodstvo Instituta za Neurohirurgiju KCS je zaista ok, međutim u toj ustanovi se iz različitih razloga ne obavljaju (čak ni rutinski) sledeće procedure:
1.) duboka moždana stimulacija
2.) stereotaksična biopsija 3.) embolizacija aneurizmi 3.) gama nož (jedna od metoda u hirurgiji moždanih tumora)
4.) hirurgija epilepsija (u povoju poslednjih par godina)
5.) Vagus nerv stimulacija
6.) laserska operacija diskus hernije (postoje 3 vrste operacija koje otklanjaju 98% svih uzroka uklještenih diskusa)
6.) endoskopska neurohirurgija (u povoju - poslednjih 10 godina ??!!??) E zato se ministar operisao u inostranstvu!!! Vi sada procenite ko je odgovoran za organizaciju rada zdravstvene službe. Osim u nekoliko oblasti, najveći broj medicinskih grana i procedura je na nivou kao pre 40 godina! Samo zbog ovakvih stvari preostaje samo jedna stvar: OSTAVKA!!!
Pardon: SMENA!!!

jocko

pre 14 godina

ako je tacno to da je operisan zbog discus hernije, sto je i najcesce oboljenje kicme, pa je samim tim to i najverovatnija dijagnoza, potrebno je da popije smenu cim se vrati iz Minhena. Pa ljudi, taj tip operacija se izvodi u Beogradu, Zemunu, Kragujevcu, Boru, Cupriji, Nisu, Novom sadu i Uzicu.Ministar je mogao i da bira zdravstveni centar. Gde li ce na obaveznu postoprativnu rehabilitaciju, da li su nase banje adekvatne ili su u igri banje tipa karlove vari, beden baden, spa, naravno o sopstvenom trosku...

splico

pre 14 godina

U Hrvatskoj nekadasnji ministar zdravstva Hebrang unistia cili zdravstveni sustav, pa kad je obolia od karcinoma lipo je otisa u Austriju na operaciju. Nista novo na brdovitom Balkanu...

naky

pre 14 godina

Tako dakle ministre! Skoro deceniju ste na mestu ministra zdravlja. Svakog dana vas slusamo sa raznih televizija kao je nase zdravstvo super, kako su nasi lekari strucni i sve ostale gluposti u koje vise niko ne veruje. U ovoj zemlji 90% lekara ne zna svoj posao i jako su neljubazni, dobar deo njih i bezobrazni. Ogrezli u korupciju. Ne biraju, spustaju se na nivo prosjaka za jedan viski! Katastrofa! I vi sada anulirate svoj visegodisnje tvrdnje odlaskom u civilizovanu zemlju da se lecite! Nista vise ne treba reci!
Kada me kradu, lazu i varaju, nekako mi i nije toliko strasno kao kada pokusavaju da od mene naprave budalu - da li stvarno i vi verujete da smo toliko glupi da verujemo da vasa porodica placa vase troskove?! Ako je i tako, odakle vam pare ministre?!
Najgore od svega je sto su ovi iz opozicije jos gori od vas! Oni cak ne bi ni lagali da im porodica placa lecenje!

Bradic Misa

pre 14 godina

Kakva Vlada, takva i stranka G17+. Kakva stranka G17+, takav i ministar zdravlja. Kakav ministar zdravlja, takvo i zdravstvo......

I.

pre 14 godina

Svi smo za to da pacijent bira. Ovaj pacijent se informisao i izabrao, za svoje pare. To pozdravljam.

Legenda kaže da je i drug sam Tito izabrao da se ne leči van zemlje. Navodno je prokomentarisao da kao šef države zaslužuje lečenje najboljih lekara koje je za trideset godina naša zemlja uspela da odškoluje. Ni manje ni više. I to čovek mora da pozdravi.

lekarske greske

pre 14 godina

A sta cemo sa svim onim porodiljama koje su umrle jer su morale da se porode u Srbiji, i to sve za vreme ministrovanja vecitog Tomice-Andjelka Popovic, Olivera Veljic,Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac, Sanja Simic...spisak nije konacan jer se cak ni statistika ne vodi kako treba?

razumevanje

pre 14 godina

Posto se i sam lecim u KCS- fizijatriji, mogu da potvrdim da je ministar godinama bio cest pacijent prof. Vesovic. Znaci, potrosio je sve ovo vreme da bi sanirao bol u ovoj zemlji, u njinim zdravstvenim inisticijama i kadrovima koje ima. Potpuno razumem ministra Milosavljevica, kao coveka - nije mogao vise da trpi bol, neslaganja misljenja vrlih nam strucnjaka i pokupio se i otisao u najbolju klniku u Evropi. I sam sam bio u situaciji da napolju potrosim sav novac da bi sanirao svoje zdravlje. Predlazem da se uvede mogucnost da lekari iz inostranstva operisu po nasim klinikama, i to ne samo kad ih neka klinika pozove, vec i sam poacijent i za to plati porebnu nadoknadu. To je mnogo jeftinije, kvalitet je obezbedjen, a tu prasku imaju mnoge zemlje u nasem okruzenju.

Bane

pre 14 godina

Ova vest ce biti objavljena u mnogim svetskim listovima kao kuriozitet pod naslovom: "Ministar zdravlja Srbije ne veruje u zdravstvo svoje zemlje."
Apsolutno sam protiv da ministar podnosi ostavku.
On MORA BITI SMENJEN!

Goran

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto ovoliko negodovanja? Pa čovek nema poverenja u zdravstveni sistem zemlje u kojoj je on ministar zdravlja. Valjda on sam sebe kao i svoje mogućnosti najbolje poznaje. Najbolje je i da ostane tamo gde je operisan. Da mi preživimo.

Kole

pre 14 godina

Buduci da spadam u grupu bivsih radnika KCS-a, mogu kao lekar specijalista da kazem sledece: Ministar voli sebe (sto je apsolutno normalno) te je znajuci kakve su kadrove produkovali deleci specijalizacije "maminim i tatinim cerkama i sinovima" (izvinjavam se casnim izuzecima kojih je oko 5%)brze bolje pobegao u Nemacku da se leci.
Jedino sto je problematicno u citavoj prici, je cinjenica da ne veruje u ono sto vodi vec 9 godina!
Dragi Tomice,zelim ti sto brze ozdravljenje i ostavku.
Svojim potezom si sam ocenio svoj devetogodisnji rad!

drugi dr

pre 14 godina

Uprkos svom ogorčenju, ne mogu a da ne primetim da je načelnik minhenske univerzitetske neurohirurške klinike neurohirurg-onkolog...

Pacijent operisane kicme

pre 14 godina

Zasto da ministar da ostavku. Licno je njegova stvar gde ce on da se operise. I dobro je sto se operisao u Minhenu a ne kod nas. Mozda ga neko od nasih doktora ima na "zub". Ministru zelim brzo ozdravljenje i oparavak, i da se sto pre vrati kod nas na posao, a ne da trpi bolove.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Meni licno u celoj prici najvise smeta sto nije data bar priblizno dijagnoza, sa objasnjenjem da se to ovde ne moze leciti, da znaju i drugi ljudi kad ih zadesi ista stvar. A ako se to ZAISTA ne moze ovde leciti, onda da drzava coveku plati lecenje, kao sto bi, nadam se, platila svakome od nas. Ili gresim? Pre ce biti da gresim.

Dodatno smrdi ovo naglasavanje da ministar nije uzimao bolovanje. Sta je to? Uvlacenje biracima? Ako je bolestan, trebalo je obavezno da ide na bolovanje, da mu se stanje ne pogorsava, bar bi on to trebalo da zna. A ako mu bolovanje ne pripada, cemu onda naglasavanje da ga nije uzimao?

Jakov

pre 14 godina

Strasan dogadjaj. Covek bez trunke morala.
Operisao obicnu discus herniju u Nemackoj. Covek od koga je Obama prepisao reformu.
OSTAVKA ili jos bolje SMENA odmah kad dodje.

Dr Miks

pre 14 godina

Kako moze neko ko ima ozbiljnu diskus herniju da se vozi automobilom od Beograda do Minhena? Pre ce biti da je privatni avion, i to mlazni, a ne automobil...proverite tu informaciju, jer sigurno nije tacna. Ja imam diskus herniju i izbegavam da sedim duze od pola sata, a ne da se truckam kolima 1000 km

Ž. Stanojčić

pre 14 godina

Nije ni lepo, ni dobro povodom bilo čije nevolje sa zdravljem činiti bilo kakve komentare. Neka se ministru T. Milosavljeviću operacija dobro završi, i neka se brzo i bez komplikacija on oporavi!
Ali, ipak – činjenica je da je on, za, valjda, skoro 7 ili 8 godina svoga ministrovanja, u ime svih vlada u kojima je bio član (a ne znam u kojima nije bio) – napravio samo ogromnu birokratsku mašineriju i – ništa drugo!
U ovo što tvrdim – lično sam se uverio na iskustvu svoje porodice. I – upravo od 2006-te godine, kada sam se (na najgorči način) uverio u „blagodeti“ zdravstvenog sistema koji je on uveo – ni jedan jedini put nisam posetio ni jednog lekara toga sistema (iako se za moje zdravstveno osiguranje čitav moj radni vek uplaćivalo). Nisam ih posetio ni u zdravstvenoj ustanovi gde mi je decenijama bio zdravstveni karton, niti u ministrovim „idealnim“ domovima zdravlja!
No, dobro je što je, izgleda, gospodin ministar sam video te „blagodeti“, pa otišao (ličnim automobilom i porodičnim sredstvima, kako vest kaže!) da se leči izvan svoga „sistema“. Dobro je za njega...
A znam da će naši osiguranici i dalje čekati na zakazivanja radi dobijanja „uputa“, pa čekati da „uput“ predaju, pa čekati kad „uput“ predaju, pa čekati da „popunjen“ uput vrate „nadležnom“ lekaru, pa čekati, čekati, čekati... i zabavljati se šarenim bilbordima Ministarstva zdravlja po hodnicima, bilbordima koji deklamuju „imate pravo na...“

Prof. dr Ž. Stanojčić

DR G

pre 14 godina

NEMOJTE TAKO!

Mozda je zaista krenuo u nase bolnice, pa su ga stavili na listu cekanja do februara 2011.

Ili je mozda naleteo na nekog lekara koji je od njega zatrazio da mu dodje u privatnu ordinaciju nakon posla.

Ili je, zaista imao nesrecu kao moj brat, pa naleteo da lekara koji mu je trazio mito da bi ga uopste i pogledao.

Jednostavno, ne treba tek tako donositi odluke. Mozda nam je ministar shvatio kako je i sta radio punih deset godina, pa mu pozlilo i iskomlikovalo se.

Tea

pre 14 godina

Ministru zelim da ozdravi, ali isto tako, ocekujemo objasnjenje sta ga je nagnalo da medicinsku pomoc potrazi van zemlje u kojoj je ON ministar zdravlja. Devet godina slusamo od njega da je ovde sve u najboljem redu. Sad vidimo da nije. POSLAO NAM JE VEOMA GORKU PORUKU - ko ima para neka se leci van zemlje, ostalima neka je Bog u pomoci.

El Loco

pre 14 godina

Nista cudno. Jedno su price za javnost, a drugo cinjenice. Ovim je sve rekao, jedino ne znam da li je svestan toga ili ga nije briga.
I sta znaci ovo o privatnom trosku? Da ne treba gradjani da finansiraju njegove troskove? Ili je ovde to postala praksa, pa kad neko ne zavuce ruku u dzep gradjana to treba da mu se pripise u vrlinu? Zelim mu brz oporavak i jos brzu ostavku, vec jednom.

Aleksandar

pre 14 godina

Svaka cast i zelim mu brz oporavak - svako treba da se leci tamo gde ima najmanje sansi za komplikacije i najvise sansi za uspeh. No nakon oporavka on ne bi smeo da ponovo sedne u stolicu ministra zdravstva jer je tim svojim cinom dokazao da ne veruje ni u sopstven resor, pa kako onda gradjani da veruju? Pritom, on ima srece pa ima dovoljno novca da se leci tamo gde je najbolje, a gde da obicni gradjani olece svoju kicmu ispucalu pod vasim nametima?

bojan

pre 14 godina

U prevodu, ko nema para operise se u Srbiji, a
ko ima para operise se u najboljim klinikama.
Problem je samo sto se u ovom slucaju radi o ministru zdravlja Srbije.

petra11

pre 14 godina

Jel se svi secamo slucaja Eugen Slavik? bivshi doktor, neurohirurg, profesor medicinskog fakulteta (namerno sve pisem malim slovom!) i dan danas se na webu neurohiruske klinike vodi kao nacelnik operacionog bloka, koji je proglašen krivim za krivično delo primanja mita i ima zabranu obavljanja lekarskog poziva u trajanju od šest godina? pa verovatno je ministar MORAO da se operishe u Nemackoj posto je kod nas iznedrio samo najposteniji kadar, mamine i tatine sinove, neurohirurge. Eugen Slavik je jos uvek profesor na medicinskom fakultetu u beogradu !!!!!! http://www.med.bg.ac.rs/?sid=154&mikita=722
kako je moguce da nas ministar ne veruje u Slavikove sposobnosti?

Manjina

pre 14 godina

Koja god da je vest bila o Tomici uvek bi se nasli dezurni pljuvaci koji su vecito nezadovoljni. Da se razumemo, ne podrzavam politiku ovog ministra ali mislim da vecina vas stvarno preteruje i ponasa se kao masa koja prati vodju, pa kad vodja vikne uuuaa i masa to isto uradi.Sacekajte prvo da vidimo sta je bilo u pitanju pa da saznamo zasto je morao da otputuje u Nemacku na operaciju. Kakav god da je ministar je. Pa i Dragan Jocic, bivsi ministar policije je povredio tesko kicmu u saobracajnoj nesreci pa se nije lecio u Srbiji nego putuje u Svajcarsku na lecenje. Prema tome nemojte odmah samo da napadate, verovatno da u Srbiji ne rade odredjene zahvate na kicmi .

Smesta

pre 14 godina

Ljudi nemojte biti tako negativni, ovo je izuzetno pozitivna stvar. Pobeda realnosti nad farsom. Pustas pricu o "lideru u regionu", kvalitetnom zdravstvu, Obami koji kopira srpski zdravstveni sistem, i desi se jedna diskus hernija, sve padne u vodu.

posmatrac

pre 14 godina

ministru milosavljevicu zelim brzo ozdravljenje. ali ovo pokazuje zalosnu sliku naseg 'besplatnog', 'najjeftinijeg', 'mozda ne najskupljeg ali najefikasnijeg' zdravstvenog sistema gde bolestan covek nece pronaci lek, iako on postoji u svetu. srecna okolnost za g. milosavljevica je to da moze da priusti privatno lecenje u inostranstvu, ali sta cemo sa onima koji ne mogu?

gorko otreznjenje.

Kakvilekari

pre 14 godina

Uuujeee!! A posle nama ministar prica da nam je super zdravstvo. Pa kad bi direktor BMW-a kupio auto marke FIAT dobio bi otkaz.

A to sto je platio sam svoje lecenje pa sta je to sad kao dobro delo, svi stanovnici Srbije prinudjeni su da posle iskustva sa drzavnim zdravstvenim radnicima sami placaju dodatno privatne lekare.

Kakav su nam lekari takvo i poverenje u njih!

Izgleda da je vrag odneo šalu pa je moralo da se ode u neku ozbiljnu državu na pregled i intervenciju. Šta da rade obični smrtnici pitanje je sad?

Logika

pre 14 godina

Niko bolje od vecitog ministra zadravlja ne moze znati u koje zdravstvene institucije moze da ima poverenje, a u koje ne.
BRUKA I SRAMOTA ZA DRZAVU I NEODGOVORNU VLAST!

Kruna Ristic

pre 14 godina

Sramota! Prvo, operacija diskus hernije nije nikakva posebna operacija pa da mora da se ide u inostranstvo, inace da mora neka ide nije problem. Drugo, i da vidim racune u kakvoj zemlji zivimo ne verujem da je sam platio opreciju. Trece, ako jeste, da mu se proveri poreklo imovine jer put do Nemacke, bolnicki dan, neurohirurska operacija, troskovi boravka familije, to ne moze da se plati od plate doktora i ministra. Kako god okrenes, skandal.

ortoped amater

pre 14 godina

Ministar Milosavljević je neko prema kome sam više nego kritičan, jedan od gorih u ovoj nikakvoj vladi. Ipak, kada je zdravlje u pitanju, ipak bih se zapitao da li se radi o operaciji koja se ne radi u bolnicama u Srbiji... Ako je tako, a čovek nije siromah, onda ok... A ako je isto to moglo da se obavi i ovde, onda je to samo jedan u nizu bisera...

Novosađanin

pre 14 godina

Tomica ima prava da se leči gde god hoće. Jedino što je zabrinjavajuće jeste da on kao ministar zdravlja nema poverenje u srpski zdravstveni sistem nego se leči u Nemačkoj. Zabrinjavajuće je jer najveći broj ljudi u Srbiji ne može da ode u inostranstvo na lečenje iako bi tamo dobili i kvalitetniju i sigurniju i izvesniju zdravstvenu negu. Jer zdravstvo na čijem je čelu Tomica jeste katastrofalno a ništa se ne menja.

goca boca

pre 14 godina

veciti ministar zdravlja, koji spucao do sada spucao svoja tri mandata, a zdravstvo nikada gore...i onda kao slag na tortu odluci da se operise po hitnom postupku u minhenu...lepo, lepo...neka je sa srecom, ali napravio je antireklamu i sebi i zdravstvu...

Doc

pre 14 godina

Ne zurite ljudi, jos ne znamo ni pravu dijagnozu. Ja sam radio u Njemackoj bolnici i samo se zapitajte kakvo povjerenje imaju Nijemci prema svojim doktorima. Jedno je ispred svega: krivu Drinu niko ne ispravi.

zdravstveni radnik

pre 14 godina

skandal!ministar zdravlja jedne zemlje ide na operaciju kicme u drugu zemlju.nas ministar tomica nije mogao da nadje nijednog dovoljno strucnog svog kolegu da operise njegovu kicmu. verovatno je i u nemacku otisao nadajuci se da to niko nece otkriti.ako posle ovoga bude imao obraza da i dalje sedi u ministarskoj fotelji jadne zemlje srbije svaka mu cast!hoce li neko napokon u ovoj zemlji reagovati kako zdrav razum nalaze?

Sramota!

pre 14 godina

Ovim potezom je Ministar zdravlja pokazao u kakvom nam je stanju zdravstvo i hvala mu na tome!
Ali, pitam se, sta mi, gradjani Srbije, da mislimo o stanju u Srpskim bolnicama, strucnosti lekara i slicno, ako ni sam Ministar zdravlja nema poverenja u srpsko zdravstvo da u svojoj zemlji, od ljudi kojima je on preko 10 godina nadredjeni, u bolnicama koje on kontrolise i regulise, nece da se operise?!?
Sta mi drugi da radimo? Mali ljudi koji nemaju para ni mogucnosti da odu u inostranstvo ako je potrebna bilo kakva intervencija?!?
SRAMOTA!!!!!!!!!!!

Miki

pre 14 godina

Kako zasto se operisao u Nemackoj? Pa zato sto je on ministar zdravlja i on najbolje zna koliko je lose nase zdravstvo...CAK i za coveka koji sigurno ima tu privilegiju da dobije najbolju mogucu zdravstvenu negu u zemlji. A stalno cujete price "mi vrsimo ovu intervenciju sa jos samo 2 klinike u svetu", itd. ma hajde, garantujem da je nase zdravstvo na 139. mestu na svetu od 148. zemalja!

ana2

pre 14 godina

Srpski ministar zdravlja je otisao u stranu drzavu zbog operacije koja bi trebalo da se vec decenijama rutinski radi na Banjici? Pa ovo je stvarno porazavajuce! Ako nije u pitanju paranoja, onda stvarno ne znam sta je. Pa ni Tito se nije lecio u inostranstvu! Svejedno, zelim mu brz oporavak, a nakon toga neka podnese ostavku.

S.Vucetic

pre 14 godina

Nema Srbija materijalnu osnovu da dosegne nivo zdravstvene zastite,kakvu ima Nemacka.Ministar ima dovoljna primanja,pa moze platiti gde ce se operisati.U svakoj zemlji se ubedjuje narod kako ima zdravstvenu zastitu u skladu s svetskim standardima.Njihovo je da pricaju,a na nama je da im verujemo.Narodu se uvek pricalo ono sto zeli cuti,pogotovo onda,kada je stvarnost sumorna.

Darko

pre 14 godina

Ministru iskreno želim brz i uspešan oporavak. Međutim, ovo je isto kao da kuvar iz restorana u kome radi ide u kafanu pored na ručak. Uopšte nije poenta u tome ko je platio troškove. Poenta je u nepoverenju u zdravstveni sistem koji dotični vodi. Da ne širim priču, on je zadnji koji ima moralno pravo da se leči u inostranstvu.

Stop korupciji

pre 14 godina

Nešto slično kao ove naše "ekonomske patriote" koji pare investiraju preko Kipra i Sejšela, a pričaju o domaćim razvojnim bankama i izvozu.

Nesha

pre 14 godina

Kapetan poslednji napusta brod koji tone. Bruka je da ministar zdravlja ide da se leci van zemlje u kojoj je ministar sve dok postoje ljudi koji to sebi ne mogu priustiti nego se moraju leciti u zemlji.
On je ministar zdravlja i odgovoran je za nas zdravstveni sistem, ako on nema poverenja u njega ko ce ga imati?

Onaj koji zna

pre 14 godina

"... lečio najpre ambulantno u Kliničkom centru Srbije, a zatim je, zbog drastičnog pogoršanja, smešten u Institut za reumatologiju."

Pametnome dosta... ovde se jasno vidi zašto je ministar morao biti operisan u Nemačkoj

Dragisa Topalovic

pre 14 godina

Molim vas stavite naslov :
Ministar Zdravlja Srbije se operisao u Minhenu. Kako ste stavili naslov: Milosavljevic se operisao u Minhenu to ne valja. Ne dopire do gradjana da vide sta se radi u Republici Srbiji. Nije vazno ime ministra. Vazno je da se ministar zdravlja operisao u inostranstvu. Kao sto i deca bogatih gradjana Srbije Studiraju u inostranstvu. Kao sto i uspesni sportisti cim ugrabe priliku odlaze napolje. Rodoljubi su samo oni koji ne mogu da odu.

JA

pre 14 godina

Svaka čast i srećno ozdravljenje.
A kad se vrati MORA da podnese ostavku!
Trebao bi da je pošalje poštom, e-mailom, golubom ako treba....Premijer ko ima malo obraza mora da mu da otkaz.... sramota, ON, večiti ministar zdravlja operiše se u Nemačkoj!
... šta da kažem... mene je sramota!

David Kecman

pre 14 godina

Ministru Milosavljevicu zelim brz oporavak uz jedno pitanje: sta je u njegovom slucaju zatajilo kod `pobednickog tima srpskog zdravstva` kad je morao u Nemacku zbog rutinske operacije diskus hernije?

justice

pre 14 godina

Bolest je nesto sto nikome ne zelim da se dogodi. Znaci nikome. Ministru zdravstva zelim izlecenje i dobro zdravlje ubuduce.
Medjutim, kada procitam ovakve vesti neminovno mi se namece pitanje: Ne daj Boze da se razbolim, gde bih se lecila? Para za inostranstvo nemam, niti ima moja porodica kao sto to neke porodice imaju, a ministar zdravstva nam napravi zdravstvo ...

Ostaje samo da molimo Boga da se ne razbolimo.

marina

pre 14 godina

Nisu u pitanju troskoVi operacije i lecenja,gospodina Milosavljevic i nije mi mnogo bitno ko ih je snosio,mene vise brine cinjenica da je nas ministar zdravlja otisao na operaciju u drugu zemlju.Pa mi se namece pitanje, da li on, to, nema poverenja u strucnost nasih lekara i opreme po bolnicama a puna su mu usta hvale za iste kad god se ,neko od nas obicnih smrtnika ,koji nemamo pare za lecenje po inostranstvu,pozali na nase zdravstvo.
Svakako gosp. Milosavljevicu zelim brz oporavak.

Maxim

pre 14 godina

Ovo je sjajno.
Ministar nema poverenja u stručnjake i institucije iz sopstvenog resora, kojim upravlja 10 godina.
Kao kuvar koji ne kusa svoje specijalitete.

JA

pre 14 godina

Svaka čast i srećno ozdravljenje.
A kad se vrati MORA da podnese ostavku!
Trebao bi da je pošalje poštom, e-mailom, golubom ako treba....Premijer ko ima malo obraza mora da mu da otkaz.... sramota, ON, večiti ministar zdravlja operiše se u Nemačkoj!
... šta da kažem... mene je sramota!

Darko

pre 14 godina

Ministru iskreno želim brz i uspešan oporavak. Međutim, ovo je isto kao da kuvar iz restorana u kome radi ide u kafanu pored na ručak. Uopšte nije poenta u tome ko je platio troškove. Poenta je u nepoverenju u zdravstveni sistem koji dotični vodi. Da ne širim priču, on je zadnji koji ima moralno pravo da se leči u inostranstvu.

Maxim

pre 14 godina

Ovo je sjajno.
Ministar nema poverenja u stručnjake i institucije iz sopstvenog resora, kojim upravlja 10 godina.
Kao kuvar koji ne kusa svoje specijalitete.

Dragisa Topalovic

pre 14 godina

Molim vas stavite naslov :
Ministar Zdravlja Srbije se operisao u Minhenu. Kako ste stavili naslov: Milosavljevic se operisao u Minhenu to ne valja. Ne dopire do gradjana da vide sta se radi u Republici Srbiji. Nije vazno ime ministra. Vazno je da se ministar zdravlja operisao u inostranstvu. Kao sto i deca bogatih gradjana Srbije Studiraju u inostranstvu. Kao sto i uspesni sportisti cim ugrabe priliku odlaze napolje. Rodoljubi su samo oni koji ne mogu da odu.

marina

pre 14 godina

Nisu u pitanju troskoVi operacije i lecenja,gospodina Milosavljevic i nije mi mnogo bitno ko ih je snosio,mene vise brine cinjenica da je nas ministar zdravlja otisao na operaciju u drugu zemlju.Pa mi se namece pitanje, da li on, to, nema poverenja u strucnost nasih lekara i opreme po bolnicama a puna su mu usta hvale za iste kad god se ,neko od nas obicnih smrtnika ,koji nemamo pare za lecenje po inostranstvu,pozali na nase zdravstvo.
Svakako gosp. Milosavljevicu zelim brz oporavak.

justice

pre 14 godina

Bolest je nesto sto nikome ne zelim da se dogodi. Znaci nikome. Ministru zdravstva zelim izlecenje i dobro zdravlje ubuduce.
Medjutim, kada procitam ovakve vesti neminovno mi se namece pitanje: Ne daj Boze da se razbolim, gde bih se lecila? Para za inostranstvo nemam, niti ima moja porodica kao sto to neke porodice imaju, a ministar zdravstva nam napravi zdravstvo ...

Ostaje samo da molimo Boga da se ne razbolimo.

ana2

pre 14 godina

Srpski ministar zdravlja je otisao u stranu drzavu zbog operacije koja bi trebalo da se vec decenijama rutinski radi na Banjici? Pa ovo je stvarno porazavajuce! Ako nije u pitanju paranoja, onda stvarno ne znam sta je. Pa ni Tito se nije lecio u inostranstvu! Svejedno, zelim mu brz oporavak, a nakon toga neka podnese ostavku.

Kruna Ristic

pre 14 godina

Sramota! Prvo, operacija diskus hernije nije nikakva posebna operacija pa da mora da se ide u inostranstvo, inace da mora neka ide nije problem. Drugo, i da vidim racune u kakvoj zemlji zivimo ne verujem da je sam platio opreciju. Trece, ako jeste, da mu se proveri poreklo imovine jer put do Nemacke, bolnicki dan, neurohirurska operacija, troskovi boravka familije, to ne moze da se plati od plate doktora i ministra. Kako god okrenes, skandal.

Smesta

pre 14 godina

Ljudi nemojte biti tako negativni, ovo je izuzetno pozitivna stvar. Pobeda realnosti nad farsom. Pustas pricu o "lideru u regionu", kvalitetnom zdravstvu, Obami koji kopira srpski zdravstveni sistem, i desi se jedna diskus hernija, sve padne u vodu.

Onaj koji zna

pre 14 godina

"... lečio najpre ambulantno u Kliničkom centru Srbije, a zatim je, zbog drastičnog pogoršanja, smešten u Institut za reumatologiju."

Pametnome dosta... ovde se jasno vidi zašto je ministar morao biti operisan u Nemačkoj

Stop korupciji

pre 14 godina

Nešto slično kao ove naše "ekonomske patriote" koji pare investiraju preko Kipra i Sejšela, a pričaju o domaćim razvojnim bankama i izvozu.

Novosađanin

pre 14 godina

Tomica ima prava da se leči gde god hoće. Jedino što je zabrinjavajuće jeste da on kao ministar zdravlja nema poverenje u srpski zdravstveni sistem nego se leči u Nemačkoj. Zabrinjavajuće je jer najveći broj ljudi u Srbiji ne može da ode u inostranstvo na lečenje iako bi tamo dobili i kvalitetniju i sigurniju i izvesniju zdravstvenu negu. Jer zdravstvo na čijem je čelu Tomica jeste katastrofalno a ništa se ne menja.

Nesha

pre 14 godina

Kapetan poslednji napusta brod koji tone. Bruka je da ministar zdravlja ide da se leci van zemlje u kojoj je ministar sve dok postoje ljudi koji to sebi ne mogu priustiti nego se moraju leciti u zemlji.
On je ministar zdravlja i odgovoran je za nas zdravstveni sistem, ako on nema poverenja u njega ko ce ga imati?

David Kecman

pre 14 godina

Ministru Milosavljevicu zelim brz oporavak uz jedno pitanje: sta je u njegovom slucaju zatajilo kod `pobednickog tima srpskog zdravstva` kad je morao u Nemacku zbog rutinske operacije diskus hernije?

zdravstveni radnik

pre 14 godina

skandal!ministar zdravlja jedne zemlje ide na operaciju kicme u drugu zemlju.nas ministar tomica nije mogao da nadje nijednog dovoljno strucnog svog kolegu da operise njegovu kicmu. verovatno je i u nemacku otisao nadajuci se da to niko nece otkriti.ako posle ovoga bude imao obraza da i dalje sedi u ministarskoj fotelji jadne zemlje srbije svaka mu cast!hoce li neko napokon u ovoj zemlji reagovati kako zdrav razum nalaze?

Miki

pre 14 godina

Kako zasto se operisao u Nemackoj? Pa zato sto je on ministar zdravlja i on najbolje zna koliko je lose nase zdravstvo...CAK i za coveka koji sigurno ima tu privilegiju da dobije najbolju mogucu zdravstvenu negu u zemlji. A stalno cujete price "mi vrsimo ovu intervenciju sa jos samo 2 klinike u svetu", itd. ma hajde, garantujem da je nase zdravstvo na 139. mestu na svetu od 148. zemalja!

goca boca

pre 14 godina

veciti ministar zdravlja, koji spucao do sada spucao svoja tri mandata, a zdravstvo nikada gore...i onda kao slag na tortu odluci da se operise po hitnom postupku u minhenu...lepo, lepo...neka je sa srecom, ali napravio je antireklamu i sebi i zdravstvu...

Kakvilekari

pre 14 godina

Uuujeee!! A posle nama ministar prica da nam je super zdravstvo. Pa kad bi direktor BMW-a kupio auto marke FIAT dobio bi otkaz.

A to sto je platio sam svoje lecenje pa sta je to sad kao dobro delo, svi stanovnici Srbije prinudjeni su da posle iskustva sa drzavnim zdravstvenim radnicima sami placaju dodatno privatne lekare.

Kakav su nam lekari takvo i poverenje u njih!

Izgleda da je vrag odneo šalu pa je moralo da se ode u neku ozbiljnu državu na pregled i intervenciju. Šta da rade obični smrtnici pitanje je sad?

posmatrac

pre 14 godina

ministru milosavljevicu zelim brzo ozdravljenje. ali ovo pokazuje zalosnu sliku naseg 'besplatnog', 'najjeftinijeg', 'mozda ne najskupljeg ali najefikasnijeg' zdravstvenog sistema gde bolestan covek nece pronaci lek, iako on postoji u svetu. srecna okolnost za g. milosavljevica je to da moze da priusti privatno lecenje u inostranstvu, ali sta cemo sa onima koji ne mogu?

gorko otreznjenje.

Logika

pre 14 godina

Niko bolje od vecitog ministra zadravlja ne moze znati u koje zdravstvene institucije moze da ima poverenje, a u koje ne.
BRUKA I SRAMOTA ZA DRZAVU I NEODGOVORNU VLAST!

Sramota!

pre 14 godina

Ovim potezom je Ministar zdravlja pokazao u kakvom nam je stanju zdravstvo i hvala mu na tome!
Ali, pitam se, sta mi, gradjani Srbije, da mislimo o stanju u Srpskim bolnicama, strucnosti lekara i slicno, ako ni sam Ministar zdravlja nema poverenja u srpsko zdravstvo da u svojoj zemlji, od ljudi kojima je on preko 10 godina nadredjeni, u bolnicama koje on kontrolise i regulise, nece da se operise?!?
Sta mi drugi da radimo? Mali ljudi koji nemaju para ni mogucnosti da odu u inostranstvo ako je potrebna bilo kakva intervencija?!?
SRAMOTA!!!!!!!!!!!

Kole

pre 14 godina

Buduci da spadam u grupu bivsih radnika KCS-a, mogu kao lekar specijalista da kazem sledece: Ministar voli sebe (sto je apsolutno normalno) te je znajuci kakve su kadrove produkovali deleci specijalizacije "maminim i tatinim cerkama i sinovima" (izvinjavam se casnim izuzecima kojih je oko 5%)brze bolje pobegao u Nemacku da se leci.
Jedino sto je problematicno u citavoj prici, je cinjenica da ne veruje u ono sto vodi vec 9 godina!
Dragi Tomice,zelim ti sto brze ozdravljenje i ostavku.
Svojim potezom si sam ocenio svoj devetogodisnji rad!

DR G

pre 14 godina

NEMOJTE TAKO!

Mozda je zaista krenuo u nase bolnice, pa su ga stavili na listu cekanja do februara 2011.

Ili je mozda naleteo na nekog lekara koji je od njega zatrazio da mu dodje u privatnu ordinaciju nakon posla.

Ili je, zaista imao nesrecu kao moj brat, pa naleteo da lekara koji mu je trazio mito da bi ga uopste i pogledao.

Jednostavno, ne treba tek tako donositi odluke. Mozda nam je ministar shvatio kako je i sta radio punih deset godina, pa mu pozlilo i iskomlikovalo se.

Jakov

pre 14 godina

Strasan dogadjaj. Covek bez trunke morala.
Operisao obicnu discus herniju u Nemackoj. Covek od koga je Obama prepisao reformu.
OSTAVKA ili jos bolje SMENA odmah kad dodje.

Ž. Stanojčić

pre 14 godina

Nije ni lepo, ni dobro povodom bilo čije nevolje sa zdravljem činiti bilo kakve komentare. Neka se ministru T. Milosavljeviću operacija dobro završi, i neka se brzo i bez komplikacija on oporavi!
Ali, ipak – činjenica je da je on, za, valjda, skoro 7 ili 8 godina svoga ministrovanja, u ime svih vlada u kojima je bio član (a ne znam u kojima nije bio) – napravio samo ogromnu birokratsku mašineriju i – ništa drugo!
U ovo što tvrdim – lično sam se uverio na iskustvu svoje porodice. I – upravo od 2006-te godine, kada sam se (na najgorči način) uverio u „blagodeti“ zdravstvenog sistema koji je on uveo – ni jedan jedini put nisam posetio ni jednog lekara toga sistema (iako se za moje zdravstveno osiguranje čitav moj radni vek uplaćivalo). Nisam ih posetio ni u zdravstvenoj ustanovi gde mi je decenijama bio zdravstveni karton, niti u ministrovim „idealnim“ domovima zdravlja!
No, dobro je što je, izgleda, gospodin ministar sam video te „blagodeti“, pa otišao (ličnim automobilom i porodičnim sredstvima, kako vest kaže!) da se leči izvan svoga „sistema“. Dobro je za njega...
A znam da će naši osiguranici i dalje čekati na zakazivanja radi dobijanja „uputa“, pa čekati da „uput“ predaju, pa čekati kad „uput“ predaju, pa čekati da „popunjen“ uput vrate „nadležnom“ lekaru, pa čekati, čekati, čekati... i zabavljati se šarenim bilbordima Ministarstva zdravlja po hodnicima, bilbordima koji deklamuju „imate pravo na...“

Prof. dr Ž. Stanojčić

ortoped amater

pre 14 godina

Ministar Milosavljević je neko prema kome sam više nego kritičan, jedan od gorih u ovoj nikakvoj vladi. Ipak, kada je zdravlje u pitanju, ipak bih se zapitao da li se radi o operaciji koja se ne radi u bolnicama u Srbiji... Ako je tako, a čovek nije siromah, onda ok... A ako je isto to moglo da se obavi i ovde, onda je to samo jedan u nizu bisera...

Dr Miks

pre 14 godina

Kako moze neko ko ima ozbiljnu diskus herniju da se vozi automobilom od Beograda do Minhena? Pre ce biti da je privatni avion, i to mlazni, a ne automobil...proverite tu informaciju, jer sigurno nije tacna. Ja imam diskus herniju i izbegavam da sedim duze od pola sata, a ne da se truckam kolima 1000 km

splico

pre 14 godina

U Hrvatskoj nekadasnji ministar zdravstva Hebrang unistia cili zdravstveni sustav, pa kad je obolia od karcinoma lipo je otisa u Austriju na operaciju. Nista novo na brdovitom Balkanu...

Bane

pre 14 godina

Ova vest ce biti objavljena u mnogim svetskim listovima kao kuriozitet pod naslovom: "Ministar zdravlja Srbije ne veruje u zdravstvo svoje zemlje."
Apsolutno sam protiv da ministar podnosi ostavku.
On MORA BITI SMENJEN!

S.Vucetic

pre 14 godina

Nema Srbija materijalnu osnovu da dosegne nivo zdravstvene zastite,kakvu ima Nemacka.Ministar ima dovoljna primanja,pa moze platiti gde ce se operisati.U svakoj zemlji se ubedjuje narod kako ima zdravstvenu zastitu u skladu s svetskim standardima.Njihovo je da pricaju,a na nama je da im verujemo.Narodu se uvek pricalo ono sto zeli cuti,pogotovo onda,kada je stvarnost sumorna.

Aleksandar

pre 14 godina

Svaka cast i zelim mu brz oporavak - svako treba da se leci tamo gde ima najmanje sansi za komplikacije i najvise sansi za uspeh. No nakon oporavka on ne bi smeo da ponovo sedne u stolicu ministra zdravstva jer je tim svojim cinom dokazao da ne veruje ni u sopstven resor, pa kako onda gradjani da veruju? Pritom, on ima srece pa ima dovoljno novca da se leci tamo gde je najbolje, a gde da obicni gradjani olece svoju kicmu ispucalu pod vasim nametima?

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Meni licno u celoj prici najvise smeta sto nije data bar priblizno dijagnoza, sa objasnjenjem da se to ovde ne moze leciti, da znaju i drugi ljudi kad ih zadesi ista stvar. A ako se to ZAISTA ne moze ovde leciti, onda da drzava coveku plati lecenje, kao sto bi, nadam se, platila svakome od nas. Ili gresim? Pre ce biti da gresim.

Dodatno smrdi ovo naglasavanje da ministar nije uzimao bolovanje. Sta je to? Uvlacenje biracima? Ako je bolestan, trebalo je obavezno da ide na bolovanje, da mu se stanje ne pogorsava, bar bi on to trebalo da zna. A ako mu bolovanje ne pripada, cemu onda naglasavanje da ga nije uzimao?

Tea

pre 14 godina

Ministru zelim da ozdravi, ali isto tako, ocekujemo objasnjenje sta ga je nagnalo da medicinsku pomoc potrazi van zemlje u kojoj je ON ministar zdravlja. Devet godina slusamo od njega da je ovde sve u najboljem redu. Sad vidimo da nije. POSLAO NAM JE VEOMA GORKU PORUKU - ko ima para neka se leci van zemlje, ostalima neka je Bog u pomoci.

naky

pre 14 godina

Tako dakle ministre! Skoro deceniju ste na mestu ministra zdravlja. Svakog dana vas slusamo sa raznih televizija kao je nase zdravstvo super, kako su nasi lekari strucni i sve ostale gluposti u koje vise niko ne veruje. U ovoj zemlji 90% lekara ne zna svoj posao i jako su neljubazni, dobar deo njih i bezobrazni. Ogrezli u korupciju. Ne biraju, spustaju se na nivo prosjaka za jedan viski! Katastrofa! I vi sada anulirate svoj visegodisnje tvrdnje odlaskom u civilizovanu zemlju da se lecite! Nista vise ne treba reci!
Kada me kradu, lazu i varaju, nekako mi i nije toliko strasno kao kada pokusavaju da od mene naprave budalu - da li stvarno i vi verujete da smo toliko glupi da verujemo da vasa porodica placa vase troskove?! Ako je i tako, odakle vam pare ministre?!
Najgore od svega je sto su ovi iz opozicije jos gori od vas! Oni cak ne bi ni lagali da im porodica placa lecenje!

petra11

pre 14 godina

Jel se svi secamo slucaja Eugen Slavik? bivshi doktor, neurohirurg, profesor medicinskog fakulteta (namerno sve pisem malim slovom!) i dan danas se na webu neurohiruske klinike vodi kao nacelnik operacionog bloka, koji je proglašen krivim za krivično delo primanja mita i ima zabranu obavljanja lekarskog poziva u trajanju od šest godina? pa verovatno je ministar MORAO da se operishe u Nemackoj posto je kod nas iznedrio samo najposteniji kadar, mamine i tatine sinove, neurohirurge. Eugen Slavik je jos uvek profesor na medicinskom fakultetu u beogradu !!!!!! http://www.med.bg.ac.rs/?sid=154&mikita=722
kako je moguce da nas ministar ne veruje u Slavikove sposobnosti?

I.

pre 14 godina

Svi smo za to da pacijent bira. Ovaj pacijent se informisao i izabrao, za svoje pare. To pozdravljam.

Legenda kaže da je i drug sam Tito izabrao da se ne leči van zemlje. Navodno je prokomentarisao da kao šef države zaslužuje lečenje najboljih lekara koje je za trideset godina naša zemlja uspela da odškoluje. Ni manje ni više. I to čovek mora da pozdravi.

Goran

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto ovoliko negodovanja? Pa čovek nema poverenja u zdravstveni sistem zemlje u kojoj je on ministar zdravlja. Valjda on sam sebe kao i svoje mogućnosti najbolje poznaje. Najbolje je i da ostane tamo gde je operisan. Da mi preživimo.

Bradic Misa

pre 14 godina

Kakva Vlada, takva i stranka G17+. Kakva stranka G17+, takav i ministar zdravlja. Kakav ministar zdravlja, takvo i zdravstvo......

lekarske greske

pre 14 godina

A sta cemo sa svim onim porodiljama koje su umrle jer su morale da se porode u Srbiji, i to sve za vreme ministrovanja vecitog Tomice-Andjelka Popovic, Olivera Veljic,Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac, Sanja Simic...spisak nije konacan jer se cak ni statistika ne vodi kako treba?

bojan

pre 14 godina

U prevodu, ko nema para operise se u Srbiji, a
ko ima para operise se u najboljim klinikama.
Problem je samo sto se u ovom slucaju radi o ministru zdravlja Srbije.

El Loco

pre 14 godina

Nista cudno. Jedno su price za javnost, a drugo cinjenice. Ovim je sve rekao, jedino ne znam da li je svestan toga ili ga nije briga.
I sta znaci ovo o privatnom trosku? Da ne treba gradjani da finansiraju njegove troskove? Ili je ovde to postala praksa, pa kad neko ne zavuce ruku u dzep gradjana to treba da mu se pripise u vrlinu? Zelim mu brz oporavak i jos brzu ostavku, vec jednom.

jocko

pre 14 godina

ako je tacno to da je operisan zbog discus hernije, sto je i najcesce oboljenje kicme, pa je samim tim to i najverovatnija dijagnoza, potrebno je da popije smenu cim se vrati iz Minhena. Pa ljudi, taj tip operacija se izvodi u Beogradu, Zemunu, Kragujevcu, Boru, Cupriji, Nisu, Novom sadu i Uzicu.Ministar je mogao i da bira zdravstveni centar. Gde li ce na obaveznu postoprativnu rehabilitaciju, da li su nase banje adekvatne ili su u igri banje tipa karlove vari, beden baden, spa, naravno o sopstvenom trosku...

Vracarac

pre 14 godina

Šta reći??? Naša neurohirurgija obiluje veoma dobrim, čestitim i predanim neurhirurzima. Rukovodstvo Instituta za Neurohirurgiju KCS je zaista ok, međutim u toj ustanovi se iz različitih razloga ne obavljaju (čak ni rutinski) sledeće procedure:
1.) duboka moždana stimulacija
2.) stereotaksična biopsija 3.) embolizacija aneurizmi 3.) gama nož (jedna od metoda u hirurgiji moždanih tumora)
4.) hirurgija epilepsija (u povoju poslednjih par godina)
5.) Vagus nerv stimulacija
6.) laserska operacija diskus hernije (postoje 3 vrste operacija koje otklanjaju 98% svih uzroka uklještenih diskusa)
6.) endoskopska neurohirurgija (u povoju - poslednjih 10 godina ??!!??) E zato se ministar operisao u inostranstvu!!! Vi sada procenite ko je odgovoran za organizaciju rada zdravstvene službe. Osim u nekoliko oblasti, najveći broj medicinskih grana i procedura je na nivou kao pre 40 godina! Samo zbog ovakvih stvari preostaje samo jedna stvar: OSTAVKA!!!
Pardon: SMENA!!!

Doc

pre 14 godina

Ne zurite ljudi, jos ne znamo ni pravu dijagnozu. Ja sam radio u Njemackoj bolnici i samo se zapitajte kakvo povjerenje imaju Nijemci prema svojim doktorima. Jedno je ispred svega: krivu Drinu niko ne ispravi.

Manjina

pre 14 godina

Koja god da je vest bila o Tomici uvek bi se nasli dezurni pljuvaci koji su vecito nezadovoljni. Da se razumemo, ne podrzavam politiku ovog ministra ali mislim da vecina vas stvarno preteruje i ponasa se kao masa koja prati vodju, pa kad vodja vikne uuuaa i masa to isto uradi.Sacekajte prvo da vidimo sta je bilo u pitanju pa da saznamo zasto je morao da otputuje u Nemacku na operaciju. Kakav god da je ministar je. Pa i Dragan Jocic, bivsi ministar policije je povredio tesko kicmu u saobracajnoj nesreci pa se nije lecio u Srbiji nego putuje u Svajcarsku na lecenje. Prema tome nemojte odmah samo da napadate, verovatno da u Srbiji ne rade odredjene zahvate na kicmi .

drugi dr

pre 14 godina

Uprkos svom ogorčenju, ne mogu a da ne primetim da je načelnik minhenske univerzitetske neurohirurške klinike neurohirurg-onkolog...

Pacijent operisane kicme

pre 14 godina

Zasto da ministar da ostavku. Licno je njegova stvar gde ce on da se operise. I dobro je sto se operisao u Minhenu a ne kod nas. Mozda ga neko od nasih doktora ima na "zub". Ministru zelim brzo ozdravljenje i oparavak, i da se sto pre vrati kod nas na posao, a ne da trpi bolove.

razumevanje

pre 14 godina

Posto se i sam lecim u KCS- fizijatriji, mogu da potvrdim da je ministar godinama bio cest pacijent prof. Vesovic. Znaci, potrosio je sve ovo vreme da bi sanirao bol u ovoj zemlji, u njinim zdravstvenim inisticijama i kadrovima koje ima. Potpuno razumem ministra Milosavljevica, kao coveka - nije mogao vise da trpi bol, neslaganja misljenja vrlih nam strucnjaka i pokupio se i otisao u najbolju klniku u Evropi. I sam sam bio u situaciji da napolju potrosim sav novac da bi sanirao svoje zdravlje. Predlazem da se uvede mogucnost da lekari iz inostranstva operisu po nasim klinikama, i to ne samo kad ih neka klinika pozove, vec i sam poacijent i za to plati porebnu nadoknadu. To je mnogo jeftinije, kvalitet je obezbedjen, a tu prasku imaju mnoge zemlje u nasem okruzenju.

tatjana

pre 13 godina

Bejah na hitnoj pre jedno 2 godine. Na ulazu natpis: Po uputstvu ministra zdravlja, gospodina Milosavljevica, svi sa ortopedskim povredama (sve vrste preloma udova) se upucuju na kliniku Banjica. Ukoliko ne zele da odu, uklonice ih obezbedjenje.
Eto, neko ne sme ni na hitnu od obezbedjenja, a neko moze i u Minhen. Trudnice ne smeju da se porode nego u svom mestu. Ja mislim da je ministar, ako me razumete, isao na trosak svih nas. Odvezao se kolima? Dakle evo kako je to islo: ministar je sa povredom kicme seo da vozi 12 sati u auto bez ikakve nade da ce njegov bolan i istinski velik problem biti resen u Minhenu. Naravno, toliko je to bilo hitno, da nije mogao da saceka da polete avioni. A tamo je sasvim neocekivano za coveka kog su prethodno konsultovali svi veci strucnjaci u Srbiji, ustanovljeno da je nuzna operacija. Pa je sala za operacije, anesteziolog i hirurg, sve rezervisano ocas posla za 2 sata, i ministar je posle lepo seo u auto i vratio se. Meni je logicnije da je to bio zakazan termin koji nije smeo da se propusti pa je ministar seo u kola. O svom trosku.

Manjina

pre 14 godina

Koja god da je vest bila o Tomici uvek bi se nasli dezurni pljuvaci koji su vecito nezadovoljni. Da se razumemo, ne podrzavam politiku ovog ministra ali mislim da vecina vas stvarno preteruje i ponasa se kao masa koja prati vodju, pa kad vodja vikne uuuaa i masa to isto uradi.Sacekajte prvo da vidimo sta je bilo u pitanju pa da saznamo zasto je morao da otputuje u Nemacku na operaciju. Kakav god da je ministar je. Pa i Dragan Jocic, bivsi ministar policije je povredio tesko kicmu u saobracajnoj nesreci pa se nije lecio u Srbiji nego putuje u Svajcarsku na lecenje. Prema tome nemojte odmah samo da napadate, verovatno da u Srbiji ne rade odredjene zahvate na kicmi .

Pacijent operisane kicme

pre 14 godina

Zasto da ministar da ostavku. Licno je njegova stvar gde ce on da se operise. I dobro je sto se operisao u Minhenu a ne kod nas. Mozda ga neko od nasih doktora ima na "zub". Ministru zelim brzo ozdravljenje i oparavak, i da se sto pre vrati kod nas na posao, a ne da trpi bolove.

Doc

pre 14 godina

Ne zurite ljudi, jos ne znamo ni pravu dijagnozu. Ja sam radio u Njemackoj bolnici i samo se zapitajte kakvo povjerenje imaju Nijemci prema svojim doktorima. Jedno je ispred svega: krivu Drinu niko ne ispravi.

razumevanje

pre 14 godina

Posto se i sam lecim u KCS- fizijatriji, mogu da potvrdim da je ministar godinama bio cest pacijent prof. Vesovic. Znaci, potrosio je sve ovo vreme da bi sanirao bol u ovoj zemlji, u njinim zdravstvenim inisticijama i kadrovima koje ima. Potpuno razumem ministra Milosavljevica, kao coveka - nije mogao vise da trpi bol, neslaganja misljenja vrlih nam strucnjaka i pokupio se i otisao u najbolju klniku u Evropi. I sam sam bio u situaciji da napolju potrosim sav novac da bi sanirao svoje zdravlje. Predlazem da se uvede mogucnost da lekari iz inostranstva operisu po nasim klinikama, i to ne samo kad ih neka klinika pozove, vec i sam poacijent i za to plati porebnu nadoknadu. To je mnogo jeftinije, kvalitet je obezbedjen, a tu prasku imaju mnoge zemlje u nasem okruzenju.

S.Vucetic

pre 14 godina

Nema Srbija materijalnu osnovu da dosegne nivo zdravstvene zastite,kakvu ima Nemacka.Ministar ima dovoljna primanja,pa moze platiti gde ce se operisati.U svakoj zemlji se ubedjuje narod kako ima zdravstvenu zastitu u skladu s svetskim standardima.Njihovo je da pricaju,a na nama je da im verujemo.Narodu se uvek pricalo ono sto zeli cuti,pogotovo onda,kada je stvarnost sumorna.

Miki

pre 14 godina

Kako zasto se operisao u Nemackoj? Pa zato sto je on ministar zdravlja i on najbolje zna koliko je lose nase zdravstvo...CAK i za coveka koji sigurno ima tu privilegiju da dobije najbolju mogucu zdravstvenu negu u zemlji. A stalno cujete price "mi vrsimo ovu intervenciju sa jos samo 2 klinike u svetu", itd. ma hajde, garantujem da je nase zdravstvo na 139. mestu na svetu od 148. zemalja!

Smesta

pre 14 godina

Ljudi nemojte biti tako negativni, ovo je izuzetno pozitivna stvar. Pobeda realnosti nad farsom. Pustas pricu o "lideru u regionu", kvalitetnom zdravstvu, Obami koji kopira srpski zdravstveni sistem, i desi se jedna diskus hernija, sve padne u vodu.

Sramota!

pre 14 godina

Ovim potezom je Ministar zdravlja pokazao u kakvom nam je stanju zdravstvo i hvala mu na tome!
Ali, pitam se, sta mi, gradjani Srbije, da mislimo o stanju u Srpskim bolnicama, strucnosti lekara i slicno, ako ni sam Ministar zdravlja nema poverenja u srpsko zdravstvo da u svojoj zemlji, od ljudi kojima je on preko 10 godina nadredjeni, u bolnicama koje on kontrolise i regulise, nece da se operise?!?
Sta mi drugi da radimo? Mali ljudi koji nemaju para ni mogucnosti da odu u inostranstvo ako je potrebna bilo kakva intervencija?!?
SRAMOTA!!!!!!!!!!!

ortoped amater

pre 14 godina

Ministar Milosavljević je neko prema kome sam više nego kritičan, jedan od gorih u ovoj nikakvoj vladi. Ipak, kada je zdravlje u pitanju, ipak bih se zapitao da li se radi o operaciji koja se ne radi u bolnicama u Srbiji... Ako je tako, a čovek nije siromah, onda ok... A ako je isto to moglo da se obavi i ovde, onda je to samo jedan u nizu bisera...

JA

pre 14 godina

Svaka čast i srećno ozdravljenje.
A kad se vrati MORA da podnese ostavku!
Trebao bi da je pošalje poštom, e-mailom, golubom ako treba....Premijer ko ima malo obraza mora da mu da otkaz.... sramota, ON, večiti ministar zdravlja operiše se u Nemačkoj!
... šta da kažem... mene je sramota!

Maxim

pre 14 godina

Ovo je sjajno.
Ministar nema poverenja u stručnjake i institucije iz sopstvenog resora, kojim upravlja 10 godina.
Kao kuvar koji ne kusa svoje specijalitete.

zdravstveni radnik

pre 14 godina

skandal!ministar zdravlja jedne zemlje ide na operaciju kicme u drugu zemlju.nas ministar tomica nije mogao da nadje nijednog dovoljno strucnog svog kolegu da operise njegovu kicmu. verovatno je i u nemacku otisao nadajuci se da to niko nece otkriti.ako posle ovoga bude imao obraza da i dalje sedi u ministarskoj fotelji jadne zemlje srbije svaka mu cast!hoce li neko napokon u ovoj zemlji reagovati kako zdrav razum nalaze?

Kruna Ristic

pre 14 godina

Sramota! Prvo, operacija diskus hernije nije nikakva posebna operacija pa da mora da se ide u inostranstvo, inace da mora neka ide nije problem. Drugo, i da vidim racune u kakvoj zemlji zivimo ne verujem da je sam platio opreciju. Trece, ako jeste, da mu se proveri poreklo imovine jer put do Nemacke, bolnicki dan, neurohirurska operacija, troskovi boravka familije, to ne moze da se plati od plate doktora i ministra. Kako god okrenes, skandal.

Nesha

pre 14 godina

Kapetan poslednji napusta brod koji tone. Bruka je da ministar zdravlja ide da se leci van zemlje u kojoj je ministar sve dok postoje ljudi koji to sebi ne mogu priustiti nego se moraju leciti u zemlji.
On je ministar zdravlja i odgovoran je za nas zdravstveni sistem, ako on nema poverenja u njega ko ce ga imati?

Logika

pre 14 godina

Niko bolje od vecitog ministra zadravlja ne moze znati u koje zdravstvene institucije moze da ima poverenje, a u koje ne.
BRUKA I SRAMOTA ZA DRZAVU I NEODGOVORNU VLAST!

Darko

pre 14 godina

Ministru iskreno želim brz i uspešan oporavak. Međutim, ovo je isto kao da kuvar iz restorana u kome radi ide u kafanu pored na ručak. Uopšte nije poenta u tome ko je platio troškove. Poenta je u nepoverenju u zdravstveni sistem koji dotični vodi. Da ne širim priču, on je zadnji koji ima moralno pravo da se leči u inostranstvu.

ana2

pre 14 godina

Srpski ministar zdravlja je otisao u stranu drzavu zbog operacije koja bi trebalo da se vec decenijama rutinski radi na Banjici? Pa ovo je stvarno porazavajuce! Ako nije u pitanju paranoja, onda stvarno ne znam sta je. Pa ni Tito se nije lecio u inostranstvu! Svejedno, zelim mu brz oporavak, a nakon toga neka podnese ostavku.

Kakvilekari

pre 14 godina

Uuujeee!! A posle nama ministar prica da nam je super zdravstvo. Pa kad bi direktor BMW-a kupio auto marke FIAT dobio bi otkaz.

A to sto je platio sam svoje lecenje pa sta je to sad kao dobro delo, svi stanovnici Srbije prinudjeni su da posle iskustva sa drzavnim zdravstvenim radnicima sami placaju dodatno privatne lekare.

Kakav su nam lekari takvo i poverenje u njih!

Izgleda da je vrag odneo šalu pa je moralo da se ode u neku ozbiljnu državu na pregled i intervenciju. Šta da rade obični smrtnici pitanje je sad?

marina

pre 14 godina

Nisu u pitanju troskoVi operacije i lecenja,gospodina Milosavljevic i nije mi mnogo bitno ko ih je snosio,mene vise brine cinjenica da je nas ministar zdravlja otisao na operaciju u drugu zemlju.Pa mi se namece pitanje, da li on, to, nema poverenja u strucnost nasih lekara i opreme po bolnicama a puna su mu usta hvale za iste kad god se ,neko od nas obicnih smrtnika ,koji nemamo pare za lecenje po inostranstvu,pozali na nase zdravstvo.
Svakako gosp. Milosavljevicu zelim brz oporavak.

Dragisa Topalovic

pre 14 godina

Molim vas stavite naslov :
Ministar Zdravlja Srbije se operisao u Minhenu. Kako ste stavili naslov: Milosavljevic se operisao u Minhenu to ne valja. Ne dopire do gradjana da vide sta se radi u Republici Srbiji. Nije vazno ime ministra. Vazno je da se ministar zdravlja operisao u inostranstvu. Kao sto i deca bogatih gradjana Srbije Studiraju u inostranstvu. Kao sto i uspesni sportisti cim ugrabe priliku odlaze napolje. Rodoljubi su samo oni koji ne mogu da odu.

Onaj koji zna

pre 14 godina

"... lečio najpre ambulantno u Kliničkom centru Srbije, a zatim je, zbog drastičnog pogoršanja, smešten u Institut za reumatologiju."

Pametnome dosta... ovde se jasno vidi zašto je ministar morao biti operisan u Nemačkoj

goca boca

pre 14 godina

veciti ministar zdravlja, koji spucao do sada spucao svoja tri mandata, a zdravstvo nikada gore...i onda kao slag na tortu odluci da se operise po hitnom postupku u minhenu...lepo, lepo...neka je sa srecom, ali napravio je antireklamu i sebi i zdravstvu...

Novosađanin

pre 14 godina

Tomica ima prava da se leči gde god hoće. Jedino što je zabrinjavajuće jeste da on kao ministar zdravlja nema poverenje u srpski zdravstveni sistem nego se leči u Nemačkoj. Zabrinjavajuće je jer najveći broj ljudi u Srbiji ne može da ode u inostranstvo na lečenje iako bi tamo dobili i kvalitetniju i sigurniju i izvesniju zdravstvenu negu. Jer zdravstvo na čijem je čelu Tomica jeste katastrofalno a ništa se ne menja.

posmatrac

pre 14 godina

ministru milosavljevicu zelim brzo ozdravljenje. ali ovo pokazuje zalosnu sliku naseg 'besplatnog', 'najjeftinijeg', 'mozda ne najskupljeg ali najefikasnijeg' zdravstvenog sistema gde bolestan covek nece pronaci lek, iako on postoji u svetu. srecna okolnost za g. milosavljevica je to da moze da priusti privatno lecenje u inostranstvu, ali sta cemo sa onima koji ne mogu?

gorko otreznjenje.

justice

pre 14 godina

Bolest je nesto sto nikome ne zelim da se dogodi. Znaci nikome. Ministru zdravstva zelim izlecenje i dobro zdravlje ubuduce.
Medjutim, kada procitam ovakve vesti neminovno mi se namece pitanje: Ne daj Boze da se razbolim, gde bih se lecila? Para za inostranstvo nemam, niti ima moja porodica kao sto to neke porodice imaju, a ministar zdravstva nam napravi zdravstvo ...

Ostaje samo da molimo Boga da se ne razbolimo.

David Kecman

pre 14 godina

Ministru Milosavljevicu zelim brz oporavak uz jedno pitanje: sta je u njegovom slucaju zatajilo kod `pobednickog tima srpskog zdravstva` kad je morao u Nemacku zbog rutinske operacije diskus hernije?

Goran

pre 14 godina

Nije mi jasno zašto ovoliko negodovanja? Pa čovek nema poverenja u zdravstveni sistem zemlje u kojoj je on ministar zdravlja. Valjda on sam sebe kao i svoje mogućnosti najbolje poznaje. Najbolje je i da ostane tamo gde je operisan. Da mi preživimo.

jocko

pre 14 godina

ako je tacno to da je operisan zbog discus hernije, sto je i najcesce oboljenje kicme, pa je samim tim to i najverovatnija dijagnoza, potrebno je da popije smenu cim se vrati iz Minhena. Pa ljudi, taj tip operacija se izvodi u Beogradu, Zemunu, Kragujevcu, Boru, Cupriji, Nisu, Novom sadu i Uzicu.Ministar je mogao i da bira zdravstveni centar. Gde li ce na obaveznu postoprativnu rehabilitaciju, da li su nase banje adekvatne ili su u igri banje tipa karlove vari, beden baden, spa, naravno o sopstvenom trosku...

Stop korupciji

pre 14 godina

Nešto slično kao ove naše "ekonomske patriote" koji pare investiraju preko Kipra i Sejšela, a pričaju o domaćim razvojnim bankama i izvozu.

Dr Miks

pre 14 godina

Kako moze neko ko ima ozbiljnu diskus herniju da se vozi automobilom od Beograda do Minhena? Pre ce biti da je privatni avion, i to mlazni, a ne automobil...proverite tu informaciju, jer sigurno nije tacna. Ja imam diskus herniju i izbegavam da sedim duze od pola sata, a ne da se truckam kolima 1000 km

Ž. Stanojčić

pre 14 godina

Nije ni lepo, ni dobro povodom bilo čije nevolje sa zdravljem činiti bilo kakve komentare. Neka se ministru T. Milosavljeviću operacija dobro završi, i neka se brzo i bez komplikacija on oporavi!
Ali, ipak – činjenica je da je on, za, valjda, skoro 7 ili 8 godina svoga ministrovanja, u ime svih vlada u kojima je bio član (a ne znam u kojima nije bio) – napravio samo ogromnu birokratsku mašineriju i – ništa drugo!
U ovo što tvrdim – lično sam se uverio na iskustvu svoje porodice. I – upravo od 2006-te godine, kada sam se (na najgorči način) uverio u „blagodeti“ zdravstvenog sistema koji je on uveo – ni jedan jedini put nisam posetio ni jednog lekara toga sistema (iako se za moje zdravstveno osiguranje čitav moj radni vek uplaćivalo). Nisam ih posetio ni u zdravstvenoj ustanovi gde mi je decenijama bio zdravstveni karton, niti u ministrovim „idealnim“ domovima zdravlja!
No, dobro je što je, izgleda, gospodin ministar sam video te „blagodeti“, pa otišao (ličnim automobilom i porodičnim sredstvima, kako vest kaže!) da se leči izvan svoga „sistema“. Dobro je za njega...
A znam da će naši osiguranici i dalje čekati na zakazivanja radi dobijanja „uputa“, pa čekati da „uput“ predaju, pa čekati kad „uput“ predaju, pa čekati da „popunjen“ uput vrate „nadležnom“ lekaru, pa čekati, čekati, čekati... i zabavljati se šarenim bilbordima Ministarstva zdravlja po hodnicima, bilbordima koji deklamuju „imate pravo na...“

Prof. dr Ž. Stanojčić

svi (ni)su isti

pre 14 godina

Meni licno u celoj prici najvise smeta sto nije data bar priblizno dijagnoza, sa objasnjenjem da se to ovde ne moze leciti, da znaju i drugi ljudi kad ih zadesi ista stvar. A ako se to ZAISTA ne moze ovde leciti, onda da drzava coveku plati lecenje, kao sto bi, nadam se, platila svakome od nas. Ili gresim? Pre ce biti da gresim.

Dodatno smrdi ovo naglasavanje da ministar nije uzimao bolovanje. Sta je to? Uvlacenje biracima? Ako je bolestan, trebalo je obavezno da ide na bolovanje, da mu se stanje ne pogorsava, bar bi on to trebalo da zna. A ako mu bolovanje ne pripada, cemu onda naglasavanje da ga nije uzimao?

El Loco

pre 14 godina

Nista cudno. Jedno su price za javnost, a drugo cinjenice. Ovim je sve rekao, jedino ne znam da li je svestan toga ili ga nije briga.
I sta znaci ovo o privatnom trosku? Da ne treba gradjani da finansiraju njegove troskove? Ili je ovde to postala praksa, pa kad neko ne zavuce ruku u dzep gradjana to treba da mu se pripise u vrlinu? Zelim mu brz oporavak i jos brzu ostavku, vec jednom.

Jakov

pre 14 godina

Strasan dogadjaj. Covek bez trunke morala.
Operisao obicnu discus herniju u Nemackoj. Covek od koga je Obama prepisao reformu.
OSTAVKA ili jos bolje SMENA odmah kad dodje.

lekarske greske

pre 14 godina

A sta cemo sa svim onim porodiljama koje su umrle jer su morale da se porode u Srbiji, i to sve za vreme ministrovanja vecitog Tomice-Andjelka Popovic, Olivera Veljic,Svetlana Vuckovic, Munira Gusinac, Sanja Simic...spisak nije konacan jer se cak ni statistika ne vodi kako treba?

I.

pre 14 godina

Svi smo za to da pacijent bira. Ovaj pacijent se informisao i izabrao, za svoje pare. To pozdravljam.

Legenda kaže da je i drug sam Tito izabrao da se ne leči van zemlje. Navodno je prokomentarisao da kao šef države zaslužuje lečenje najboljih lekara koje je za trideset godina naša zemlja uspela da odškoluje. Ni manje ni više. I to čovek mora da pozdravi.

Bradic Misa

pre 14 godina

Kakva Vlada, takva i stranka G17+. Kakva stranka G17+, takav i ministar zdravlja. Kakav ministar zdravlja, takvo i zdravstvo......

naky

pre 14 godina

Tako dakle ministre! Skoro deceniju ste na mestu ministra zdravlja. Svakog dana vas slusamo sa raznih televizija kao je nase zdravstvo super, kako su nasi lekari strucni i sve ostale gluposti u koje vise niko ne veruje. U ovoj zemlji 90% lekara ne zna svoj posao i jako su neljubazni, dobar deo njih i bezobrazni. Ogrezli u korupciju. Ne biraju, spustaju se na nivo prosjaka za jedan viski! Katastrofa! I vi sada anulirate svoj visegodisnje tvrdnje odlaskom u civilizovanu zemlju da se lecite! Nista vise ne treba reci!
Kada me kradu, lazu i varaju, nekako mi i nije toliko strasno kao kada pokusavaju da od mene naprave budalu - da li stvarno i vi verujete da smo toliko glupi da verujemo da vasa porodica placa vase troskove?! Ako je i tako, odakle vam pare ministre?!
Najgore od svega je sto su ovi iz opozicije jos gori od vas! Oni cak ne bi ni lagali da im porodica placa lecenje!

petra11

pre 14 godina

Jel se svi secamo slucaja Eugen Slavik? bivshi doktor, neurohirurg, profesor medicinskog fakulteta (namerno sve pisem malim slovom!) i dan danas se na webu neurohiruske klinike vodi kao nacelnik operacionog bloka, koji je proglašen krivim za krivično delo primanja mita i ima zabranu obavljanja lekarskog poziva u trajanju od šest godina? pa verovatno je ministar MORAO da se operishe u Nemackoj posto je kod nas iznedrio samo najposteniji kadar, mamine i tatine sinove, neurohirurge. Eugen Slavik je jos uvek profesor na medicinskom fakultetu u beogradu !!!!!! http://www.med.bg.ac.rs/?sid=154&mikita=722
kako je moguce da nas ministar ne veruje u Slavikove sposobnosti?

Tea

pre 14 godina

Ministru zelim da ozdravi, ali isto tako, ocekujemo objasnjenje sta ga je nagnalo da medicinsku pomoc potrazi van zemlje u kojoj je ON ministar zdravlja. Devet godina slusamo od njega da je ovde sve u najboljem redu. Sad vidimo da nije. POSLAO NAM JE VEOMA GORKU PORUKU - ko ima para neka se leci van zemlje, ostalima neka je Bog u pomoci.

Bane

pre 14 godina

Ova vest ce biti objavljena u mnogim svetskim listovima kao kuriozitet pod naslovom: "Ministar zdravlja Srbije ne veruje u zdravstvo svoje zemlje."
Apsolutno sam protiv da ministar podnosi ostavku.
On MORA BITI SMENJEN!

splico

pre 14 godina

U Hrvatskoj nekadasnji ministar zdravstva Hebrang unistia cili zdravstveni sustav, pa kad je obolia od karcinoma lipo je otisa u Austriju na operaciju. Nista novo na brdovitom Balkanu...

Vracarac

pre 14 godina

Šta reći??? Naša neurohirurgija obiluje veoma dobrim, čestitim i predanim neurhirurzima. Rukovodstvo Instituta za Neurohirurgiju KCS je zaista ok, međutim u toj ustanovi se iz različitih razloga ne obavljaju (čak ni rutinski) sledeće procedure:
1.) duboka moždana stimulacija
2.) stereotaksična biopsija 3.) embolizacija aneurizmi 3.) gama nož (jedna od metoda u hirurgiji moždanih tumora)
4.) hirurgija epilepsija (u povoju poslednjih par godina)
5.) Vagus nerv stimulacija
6.) laserska operacija diskus hernije (postoje 3 vrste operacija koje otklanjaju 98% svih uzroka uklještenih diskusa)
6.) endoskopska neurohirurgija (u povoju - poslednjih 10 godina ??!!??) E zato se ministar operisao u inostranstvu!!! Vi sada procenite ko je odgovoran za organizaciju rada zdravstvene službe. Osim u nekoliko oblasti, najveći broj medicinskih grana i procedura je na nivou kao pre 40 godina! Samo zbog ovakvih stvari preostaje samo jedna stvar: OSTAVKA!!!
Pardon: SMENA!!!

tatjana

pre 13 godina

Bejah na hitnoj pre jedno 2 godine. Na ulazu natpis: Po uputstvu ministra zdravlja, gospodina Milosavljevica, svi sa ortopedskim povredama (sve vrste preloma udova) se upucuju na kliniku Banjica. Ukoliko ne zele da odu, uklonice ih obezbedjenje.
Eto, neko ne sme ni na hitnu od obezbedjenja, a neko moze i u Minhen. Trudnice ne smeju da se porode nego u svom mestu. Ja mislim da je ministar, ako me razumete, isao na trosak svih nas. Odvezao se kolima? Dakle evo kako je to islo: ministar je sa povredom kicme seo da vozi 12 sati u auto bez ikakve nade da ce njegov bolan i istinski velik problem biti resen u Minhenu. Naravno, toliko je to bilo hitno, da nije mogao da saceka da polete avioni. A tamo je sasvim neocekivano za coveka kog su prethodno konsultovali svi veci strucnjaci u Srbiji, ustanovljeno da je nuzna operacija. Pa je sala za operacije, anesteziolog i hirurg, sve rezervisano ocas posla za 2 sata, i ministar je posle lepo seo u auto i vratio se. Meni je logicnije da je to bio zakazan termin koji nije smeo da se propusti pa je ministar seo u kola. O svom trosku.

Aleksandar

pre 14 godina

Svaka cast i zelim mu brz oporavak - svako treba da se leci tamo gde ima najmanje sansi za komplikacije i najvise sansi za uspeh. No nakon oporavka on ne bi smeo da ponovo sedne u stolicu ministra zdravstva jer je tim svojim cinom dokazao da ne veruje ni u sopstven resor, pa kako onda gradjani da veruju? Pritom, on ima srece pa ima dovoljno novca da se leci tamo gde je najbolje, a gde da obicni gradjani olece svoju kicmu ispucalu pod vasim nametima?

bojan

pre 14 godina

U prevodu, ko nema para operise se u Srbiji, a
ko ima para operise se u najboljim klinikama.
Problem je samo sto se u ovom slucaju radi o ministru zdravlja Srbije.

DR G

pre 14 godina

NEMOJTE TAKO!

Mozda je zaista krenuo u nase bolnice, pa su ga stavili na listu cekanja do februara 2011.

Ili je mozda naleteo na nekog lekara koji je od njega zatrazio da mu dodje u privatnu ordinaciju nakon posla.

Ili je, zaista imao nesrecu kao moj brat, pa naleteo da lekara koji mu je trazio mito da bi ga uopste i pogledao.

Jednostavno, ne treba tek tako donositi odluke. Mozda nam je ministar shvatio kako je i sta radio punih deset godina, pa mu pozlilo i iskomlikovalo se.

drugi dr

pre 14 godina

Uprkos svom ogorčenju, ne mogu a da ne primetim da je načelnik minhenske univerzitetske neurohirurške klinike neurohirurg-onkolog...

Kole

pre 14 godina

Buduci da spadam u grupu bivsih radnika KCS-a, mogu kao lekar specijalista da kazem sledece: Ministar voli sebe (sto je apsolutno normalno) te je znajuci kakve su kadrove produkovali deleci specijalizacije "maminim i tatinim cerkama i sinovima" (izvinjavam se casnim izuzecima kojih je oko 5%)brze bolje pobegao u Nemacku da se leci.
Jedino sto je problematicno u citavoj prici, je cinjenica da ne veruje u ono sto vodi vec 9 godina!
Dragi Tomice,zelim ti sto brze ozdravljenje i ostavku.
Svojim potezom si sam ocenio svoj devetogodisnji rad!