Tadić: Srbija protiv fašizma

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za borbu protiv fašizma, nacizma i svih drugih idelogija koje propagiraju zlo i nasilje.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ... A sta su ti navijaci koje sud pusta na slobodu? Sta je sa farsom od sudjenja za ubistvo Tatona? Da li je TO ta borba?
  (Maneken, 23. april 2010 09:10)

  # Link komentara

 2. Da li u zle i podmukle ideologije spadaju i mafijastvo i korupcija?
  (DEDA CVETKO, 22. april 2010 22:29)

  # Link komentara

 3. Ne dozvolimo da zazivi opet nacionalizam, rasizam i fasizam. Iskorenimo to dok jos mozemo, ne dajmo da nam takvi ljudi unistavaju zivote i svojim bolesnim idejama zadaju glavobolje.
  (MarkoS, 22. april 2010 21:28)

  # Link komentara

 4. Apslolutno se slažem sa Predsednikom, i pozdravljam što je Srbija donela Rezoluciju o osudi ZLOCINA u Srebrenici, i što će se graditi Muzej genocida na Starom sajmištu!!! ALI sada kada su SAD i Svedska donele Rezolucije o GENOCIDU NAD JERMENIMA u Prvom svetskom ratu, nas Parlament ima moralnu i pravnu obavezu da donese dve Rezolucije :
  (1.)R. kojom se osudjuje GENOCID 41/45 nad Srbima u NDH (Hrvatska i BiH) kada je ubijeno 1.000.000. Srba, i da trazi od EU, Rusije, SAD i dr. da i oni donesu...
  (2.)R. kojom se osudjuju SVI ZLOCINI koji su ucinjeni prema Srbima 91/95 u bivsim JU republikama....
  Tako ce i Evropa i komsije na Balkanu shvatiti prave razloge raspada Juge i zestokih sukoba i zlocina.
  (ISTINOM do POMIRENJA, 22. april 2010 21:23)

  # Link komentara

 5. Dobro, slažem se, ali šefe jesi li obavešten da su ti se službenici vlade međusobno upucali? I šta ćeš sad? U Srpskoj vladi revolveraši. Što lepo zvuči.
  (miladin protić, 22. april 2010 20:52)

  # Link komentara

 6. fasizam kao takav je pobedjen jos u II svetskom ratu. nek ga neko obavesti !
  (bane, 22. april 2010 18:14)

  # Link komentara

 7. Citam komentare i pitam se sta je gospodin Tadic trebao da kaze a da ne bude toliko negativnog izliva emocija. On radi sto moze, a i vi isto delujte u vasoj sredini. Gospodin Tadic nije supermen a i ne treba da bude jer je to nemoguce. Izgleda uvek je neko drugi kriv. Stvarno zamorno, stalno se vrti ista ploca i svako kaze sto mu padne na pamet. Pa evo i ja da vam se pridruzim malo u lupetanju.
  (marko, 22. april 2010 16:55)

  # Link komentara

 8. Gosodine Veliki Antifasisto Tadicu,
  Imate pred nosom fasistu koji je optuzen za genocid, pa izvolite. Smenite one koji nece ili ne umeju da ga uhapse i strpaju tamo gde mu je odavno mesto i imanujte ljude koji to hoce i umeju. Mislim, ako ste zaista borac protiv fasizma, u sta ne sumnjam imajuci u vidu ovo sto ste izjavili. Ah, da, to sto vi pricate se uglavnom odnosi na neku drugu planetu. Pardon.
  (ESB, 22. april 2010 15:57)

  # Link komentara

 9. Srbija protiv raka!
  Srbija protiv gripa!
  Srbija protiv nasilja na utakmicama!
  Srbija protiv fasizma!
  A može li Srbija protiv budala!
  Srbija protiv kretena!
  Srbija za NORMALNU!
  (Misko, 22. april 2010 15:49)

  # Link komentara

 10. Gorostas! Još kad bi sve bilo baš tako i kada bi Deklaracija mogla da vrati hiljade ubijenih i prognanih gde bi nam bio kraj u liderstvu mirotvorstva. Deklaracija ne bi trebalo da dokazuje bilo šta bilo kome već da bude izraz jednoglasnog pokajanja zbog zlodela koje smo činili glasanjem i koja su činjena u naše ime direktno oružjem. Šta sad - mi smo kao doneli deklaraciju a oni nisu pa smo mi lider u mirotvorstvu i garant mira na Balkanu? Mnogo mi je ozbiljnija Hrvatska po tom pitanju - njihov parlament će ovakvu deklaraciju doneti sa 3/4 poslanika a naš sa 125 ipo. Pa naravno, na Balkanu jedino Srbija nema rešeno pitanje ni sa jednim susedom a mirna Srbija je garant mira na malom Balkanu, čudno i glavobolno...Srbija me u ovom slučaju podseća na neku malu prznicu u razredu koja gura svima prst u oko a na kraju, kada dobije batine, glumi dostojanstvo i priseća se slavne prošlosti... Dosta više o mirotvorstvu Srbije. Možda za pedeset godina! Nisu Srbi prokazivali Jevreje nacistima već Nedićevci, naravno...Stvarno smo jadni u pokušajima da se prekraja čak i istorija koja je delimično i naš savremenik, istorija od pre desetak godina, katastrofalni kukavičluk rukovodstva da bi se ostalo na vlasti i smo na vlasti. To je cilj za koji ćemo uraditi bilo šta i reći bilo koju neistinu.
  (Long Play, 22. april 2010 15:36)

  # Link komentara

 11. Jel to misle da se bore na način, kao što je danas presuđeno navijačima partizana..
  Odličan vid borbe, odličan..jedan!
  (gorki, 22. april 2010 15:30)

  # Link komentara

 12. Meni ovde odavno kao u logoru.
  (Jovan, 22. april 2010 15:22)

  # Link komentara

 13. Sve je to lepo. Samo što njegovi koalicioni partneri sklapaju razne ugovore sa nacističkim partijama.
  (Georg, 22. april 2010 15:13)

  # Link komentara

 14. a kako cemo protiv poplava gosn Nepobedivi?
  (018, 22. april 2010 15:12)

  # Link komentara

 15. J.B.Tito je rekao:Smrt fašizmu, sloboda narodu (SFSN). I to se sprovodilo. Ti samo pričaš a ljubitelji fašizma se razmnožavaju. Radi malo.
  (stari borac, 22. april 2010 15:03)

  # Link komentara

 16. "Srbija je danas garant mira i stabilnosti na Balkanu", rekao je Dačić.

  Poznato zvuci.
  (Milan, 22. april 2010 14:59)

  # Link komentara

 17. Je l' tako sto izjednacite cetnike i partizane? Ili tako sto ne oduzmete pasos OSUDJENOM fasisti Goranu Davidovicu pa isti pobegne u Italiju i evo ni dan danas se ne moze privoleti da omirise unutrasnjost zatvorske celije? Ili mozda tako sto tvrdite da svako ima pravo na svoj stav, ukljucujuci i Obraz koji je de-facto klerofasisticka organizacija? Ili...

  Gospodine Tadicu, antifasista se ne postaje recima, nego delima. Vasa dela govore suprotno od onoga za sta se deklarativno zalazete.
  (Aleksandar, 22. april 2010 14:49)

  # Link komentara

 18. Srbija u kojoj ima i politicara i sudija i navijaca itd. fasista, o kojoj vi Srbiji pricata gospodine predsednice? Ja bih licno voleo da je tako kako vi kazete.
  (Djuro P., 22. april 2010 14:34)

  # Link komentara

 19. Tako je, Predsedniče! Samo, šta ćemo sa tradicionalnim boljkama Srbije: nanacionalizmom, ksenofobijom, šovinizmon i rasizmom prema manjinama, naročito romima? Kao da niko nije čuo za Dekadu roma. Proteruju se, nasilno raseljavaju, ruše im se staništa,... Deluje poznato iz, ne baš tako daleke, istorije. Zar, ne?!
  (Liars Killer, 22. april 2010 13:53)

  # Link komentara

 20. Vrlo je lepo što Srbija ima Dane sećanja na žrtve fašizma i vrlo ružno što ih nije imala do sada, tj. od raspada SFRJ.
  Međutim, sve dok postoji sramna rezolucija o izjednačavanju četnika i partizana, tj. zločinca i žrtve, manifestacije na kojima se odaje pošta žrtvama fašizma biće više nego licemerne. Jer, Srbija se danas seća žrtava fašizma, a njihovim ubicama isplaćuje penzije.
  (View, 22. april 2010 12:36)

  # Link komentara

 21. Napokon. Nadam se da ce pored ustaskog genocida biti pomenut i nedicevski genocid nad Jevrejima. Ne smemo zaboraviti da su na Sajmistu svoj zivot zavrsili nasi sugradjani Jevreji koje su nedicevske vlasti i ljoticevske paravojne formacije hvatali i isporucivali Nemcima, i da je Beograd zbog njihvoe revnosti bio zvanicno prvi "Judenfrei" grad u porobljenoj Evropi. Ne sme se steci utisak da je jedan ili drugi narod u Jugoslaviji bio vise ili manje naklonjen okupatoru. Ostaje cinjenica da su s jedne strane bili kvislinzi - ustase, nedicevci, cetnici, belogardejci i ostali, i sa druge Titovi partizani, u cijim redovima su bili svi rodoljubi, nezavisno od njihove etnicke pripadnosti. Ne sme se dozvoliti revizija istorije od strane nacionalista svih boja koji su nakon stravicnih zlocina koje su pocinii igubili rat i sada pokusavaju da operu svoja zlocinstva ukazujuci samo na "tudje" zlo.
  (Krug2, 22. april 2010 11:23)

  # Link komentara

 22. Sramota je da nije bio ni jedan političar iz moje zemlje.
  (croat, 22. april 2010 11:12)

  # Link komentara