Nemci i Egipćani hoće "Telekom"

Leskovac -- Za kupovinu "Telekoma Srbija" sigurno su zainteresovani "Dojče telekom" i egipatski "Oraskom telekom", rekla je ministarka za telekomunikacije Jasna Matić.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Nije mi najjasnija halabuka oko prodaje Telekoma. Srbija bi da ima moderne telekomunikacije ali ne bi da proda strancima Telekom, koji je "njen"... Kada bi drzavno vlasnistvo bilo efikasno, onda bi Telekom dobro poslavao i korisnici bi bili zadovoljni. Ali nisu. Ne samo da teba prodati Telekom, nego bi trebalo otvoriti trziste i drugim operaterima. Model kolektivnog vlanistva (gde smo svi mi pomalo Telekom) ne funkcionise. Ali su mnogi i dalje napaljeni na pricu o nacionalnim interesima i interesima drzave Srbije...
  (mita, 1. april 2010 09:38)

  # Link komentara

 2. Ovi sve rade suprotno od zdrave pameti: prodaju Telekom koji nesto vredi i donosi profit, a kupuju luku Bar koja nista ne vredi i ne donosi nikakav profit. I sad neko da me ubedi da u svemu tome neko iz vlasti ne izvlaci licnu korist. Dokle vise sa tim bahanalijama?
  (Dragan, 1. april 2010 03:40)

  # Link komentara

 3. Концесија на Телеком неће моћи,што можеш да мазнеш данас,не остављај за сутра,или још горе,могло би да остане следећој владајућој гарнитури. После нас неће бре да остане ништа. А где нам се жури,па избори ће за коју годиницу,мора брзо да се "ради".
  (Млађан, 1. april 2010 02:35)

  # Link komentara

 4. Onomad, kada sam uvodio fiksni telefon (drugačijeg nije ni bilo), platio sam tadašnjih DM (nemačkih maraka, u dinarskoj protivvrednosti) nešto preko 2500. Ne nekome u džep, nego potpuno legalno na račun PTT, koji je u to vreme bio nadležan za takve instalacije.
  To bi danas bilo blizu 1300 evra!
  Ako Telekom bude prodat, onako kako su gospoda naumila, ima da mi vrate svaki cent!!!
  Nisam jedini, a kako mi se čini, imaće posla Sudovi, i u Srbiji i van Srbije...
  Mnogo su gospoda postala lakoma na (tuđe) pare!
  (matori, 31. mart 2010 23:17)

  # Link komentara

 5. Imam ja jedan predlog!

  Ako stvarno prodajemo telekom jer treba da nam se razvijaju telekomunikacione usluge, onda ja mislim da je bolje ovako!

  Hajde da raspisemo tender za davanje pod KONCESIJU Telekom Srbije.
  Koncesija nek bude na 10 godina!
  Koncesionar nek posle 10 godina ima pravo da produzi (ako je dobro upravljao)!
  Nek se odredi neka pocetna cena za koncesiju (nemora da bude velika)
  Nek koncesionar ima obavezu da ulaze i razvija firmu, prati telekomunikacione trendove, uvodi nove usluge i uz to placa 50 miliona evra godisnje (to nije puno sobzirom da je telekom imo 2009 zaradu skoro 100 miliona, a sa dobrom reoraganizacijom ta ce se cifra utrostruciti).

  Najbolja stvar sa koncesijom je da mozemo da ponudimo i svih 80% koji su u vlasnistvu Srbije, tako da se mogu javiti i druge firme osim DTa!

  I drzava dobije pare koje su joj preko potrebne.
  i sacuvamo telekom da mozemo da ga povratimo posle 10 godina, i dobijemo najmoderniju uslugu!

  Ima li boljeg poteza?
  (jedina solucija revolucija, 31. mart 2010 22:57)

  # Link komentara

 6. Šta će se desiti sa infrastrukturom koju su finansirali sami gradjani, a koju Telekom olako svojata. Lokalne centrale, zgrade, telefonski vodovi... dosta toga je u Leskovcu, verujem ne samo u Leskovcu, izgradjeno raspisivanjem samodoprinosa, dobrovoljnim radom i sl. Sa kojim pravom je Telkom predstavljen vlasnikom svega ovoga. Ugovore koji su ljudi onda potpisivali su čista ucena jednog monopoliste i ništavni su. Niko su tu nije odrekao ičega dobrovoljno.
  Ova bahata Vlada zaslužuje Strazbur u svakom slučaju, pogotovu ako misli da će se preko ovog činjeničkog stanja tek tako preći.
  (Saša Marjanović, 31. mart 2010 21:29)

  # Link komentara

 7. Toliko gori pod nogama?! Pitam li se gde žurite?!
  (Dejan, 31. mart 2010 21:06)

  # Link komentara