Dogovor o sankcijama Iranu

London -- Šest vodećih svetskih sila dogovorile su se da u narednih nekoliko dana započnu rad na novim sankcijama za Iran zbog njegovog spornog nuklearnog programa.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Koliko ja primećujem, sve ove zemlje koje se udružuju protiv Irana imaju nuklearno naoružananje, i to pozamašno, u svom arsenalu i nemaju nameru da ga se odriču. Posedovanje tog naoružanja pravdaju upravo strahom jednih od drugih - svaka od tih zemalja, koje su se sad udružile u tome da zaustave Iran u pravljenju nuklearnog naoružanja, se boje jedna druge i naoružavaju se nuklearnim oružjem jedna zbog straha od druge (u svim mogućim međusobnim kombinacijama). A sad kad se taj strah od svih njih zajedno (taj strah opravdano imaju sve ostale zemlje na planeti!) pojavio jasno artikulisan kod neke druge zemlje, sad oni besne "argumentima" da je to neosnovano i da oni nisu opasni ni po koga! Ovo je očigledno borba protiv konkurencije i vrhunac licemerja. Sa druge strane, radikalni Islam u posedu nukleranog naoružanja je stvar koja ne treba nikome na ovoj planeti.

  Igra je perfidno i vešto postavljena odavno i samo ej pitanje vremena kada će Nobelovac Obama da povede rat protiv Irana. Ili neko misli da neki Predsednik SAD može da doživi kraj mandata, a da ne izazove bar jedan katastrofalni rat negde na planeti?!
  (Ne zna se šta je gore!, 1. april 2010 00:10)

  # Link komentara

 2. Osećam da će cena nafte opet da skoči. Čik pogodi, kome to odgovara?
  (Mr X, 31. mart 2010 22:31)

  # Link komentara

 3. a zasto izrael moze da ima nuklearno oruzje a iran ne?
  da nije nuklearki rusi i ameri bi odavno zaratili.
  Mozda bas ono natera izrael za pregovaracki sto...
   (miha, 31. mart 2010 21:45)

  # Link komentara

 4. Super! Kad srede Iran onda sankcije protiv Rusije i SAD, znate li od kada oni razvijaju nuklearno oružje?!
  (Mika Mačor, 31. mart 2010 21:25)

  # Link komentara

 5. Katastofalan potez svetskih moćnika.
  Jednom velikom narodu, terorisanom od strane domaćih vlasti tovari se na ledja sada i internacionalni teror. Ovim diktatori dobijaju vetar u ledja za priču o nakaradnom zapadu. Ovim se daje alibi svim islamskim teroristima za svaku vrstu borbe protiv neistomišljenika.
  Ako velike sile stvarno žele promene dovoljno je osloboditi medije. Instalirati radio i tv predajnike u susednim zemljama. Pomoći im materijalno i moralno, štamparijama, hartijom, pomoći zdravstvu, univerzitetima, a narod Irana sigurno ima u sebi potencijala da odvoji dobro od zla i odabere za sebe najbolje.
  Radio sam u humanitarnim misijama širom sveta i mislim da znam o čemu govorim. Apsolutno sam protiv ovakvog nerazumevanja i bahatosti.
  Srdačan pozdrav
  (Saša Marjanovic, 31. mart 2010 21:21)

  # Link komentara

 6. Mislim da tu sankcije nece mnogo pomoci. Potrebne su radikalnije mere protiv autoritativnih rezima u Iranu i ostalim zemljama koje razvijaju nuklearno naoruzanje. Mene mnogo vise brine Severna Koreja...
  (GoranBGD, 31. mart 2010 20:54)

  # Link komentara