"Penzije u skladu sa zaradama"

Beograd -- Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio je da je reforma penzionog sistema predvidela da se visine penzija usklađuju sa zaradama u javnom sektoru.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. PUPS se zalagao u velikoj meri za nivo penzija u ovoj vladi, i da toga nije bilo, ne bi sada bilo ni penzionera verovatno, ali podrzavanjem vlade u kasnijim potpuno besmislenim odlukama (kinta za Miladina, Ekonomskim ambasadorima, uvodjenjem novih poreza, astronomskim cenama energenata, zakon o bezbednosti Saobracaja...) strpao se u isti kos sa celokupnom vladom, i gurnuo celokupnu drzavu u provaliju. Gde cemo se zaustaviti sada tesko je prognozirati. Kada je i ministarka finansija D. Dragutinovic razrezivala poreze i globe, nekoliko analiticara je upozoravalo da se glomazna i nefikasna administracija ne moze izdrzavati od krhke privrede, koju ce tim merama ugusiti, niko se nije osvrtao. Gde je sada ista ta ministarka??
  Koliko proizvodjackih firmi je proglasilo stecaj zbog nelikvidnosti, koliko njih nije moglo naplatiti potrazivanja od monopola u Srbiji? Da li zna da se nigde u svetu ne radi na "dodjem ti", i da se porez ne placa pre naplate potrazivanja? To kao da nikoga ne brine previse! Onda smo i zasluzili sve ovo izgleda.... O nivou penzija lako je zakljuciti iz konteksta, da su sve to prazne price, jer tonemo veoma brzo, i kucamo na vrata '93-ce!
  (Vojvodinac, 28. februar 2010 22:30)

  # Link komentara

 2. Gledajući dugoročno, to je neodrživo. Razlog je jednostavan: penzionera sve više a radnika sve manje. Što zbog bele kuge, što zbog krize, što zbog opšte bežanije iz ove zemlje. Doći će dan kad će penzioneri biti socijalna kategorija, umesto da uživaju u plodovima svog decenijskog rada... na žalost...
  (Pajser, 28. februar 2010 19:55)

  # Link komentara

 3. Znaci,nikakve...
  (nislija, 28. februar 2010 12:37)

  # Link komentara

 4. Ahm! A jel se uskladjuju sa onim zaradama u javnom sektoru koje su smanjene pod pritiskom javnosti ili sa zaradama politickih kadrova koje nisu umanjene?
  (lala, 28. februar 2010 08:21)

  # Link komentara

 5. Ovo je dno dna. Pa ne najbolje neka svima u javnom sektoru izjednace plate na nivo ministarskih plata. A odakle vise? Juce sam pricao sa drugarom i pokusali smo da se setimo svih ljudi koje znamo i njihovih roditelja i da vidimo da li i jedana od tih osoba radi u proizvodnji. I nismo uspeli da nadjemo ni jednu! Sve neke administracije, zdravstvo, penzioneri, poreska uprava, vodovod, prosvetni radnici, pukovnici, vozaci, pedagozi, postari... ma bre niko ne proizvodi ni jednu krempitu, ni jedan ekser, svi do jednog rade kod drzave. E pa tako nece da moze jos dugo...
  (Aleksandar, 28. februar 2010 01:01)

  # Link komentara