Ni Island ne može preko noći u EU

Ljubljana -- Jelko Kacin pozdravlja stav Evropske komisije da ni Island ne može preko noći da uđe u EU, što je dobra poruka i zemljama zapadnog Balkana.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Dragi gospodine, ova vasa recenica je tako nesretno srocena, zvuci kao da vam je, ne daj Boze, drago...
  (buki, 25. februar 2010 19:20)

  # Link komentara

 2. Ma ako mi sami nesto ne preduzmemo ni Bog nece moci da nam pomogne a kamoli EU! Pa pogledajte Grcku... Oni su u EU od sedamdeset i neke (nisam siguran) pa vidite sta se desava sa njom... Na drugoj strani imamo Norvesku koja nije clanica EU i predstavlja standard za sve clanice EU... Apsolutno podrzavam ulazak nase zemlje u EU, ali moramo i mi malo da se potrudimo jer nam nista nece znaciti ulazak ako nastavimo da brljamo kao do sada... A i kakva ce mi to biti EU sa Bugarskom, Rumunijom, Hrvatsko, Srbijom, Makedonijom, Crnom Gorom itd... I kada svi budemo clanice EU bice podela na siromasne i bogate... Svojevrstan oblik EU je bila SFRJ (visenacionalna, jedinstvena ekonomija, ravnopravnost, sve tri vere su bile sto nije slucaj sa EU, bez granica medju republika itd)... Mi smo to odbacili...
  (mare, 25. februar 2010 18:15)

  # Link komentara

 3. Ma, samo polako ... sta cemo da radimo jednom kada udjemo tamo? Ima da se ucrvljamo ili da se non stop pravdamo i branimo od onih "boljih od nas" zakerala, kao sto se Grci sada brane od Nemaca. Ako nismo za njih, nismo, bolje da ne dizemo pritisak i da sacuvamo zdravlje. Sutra je pametnije od danas, mozda cemo u medjuvremenu smisliti kako da pomognemo sebi.
  Onaj ko ti popusta ne cini ti dobro.

  Osim toga, ne svidja mi se koliko EU lici na SFRJ i koliko se bave jedni drugima.
  (ovo su nazalost, najbolja vremena :-(, 25. februar 2010 17:28)

  # Link komentara

 4. "...ako nema prečica za Island, onda se utoliko manje mogu očekivati bilo gde na zapadnom Balkanu"...

  Kako je to ponižavajuće po nas rečeno...
  (Peđa, 25. februar 2010 16:25)

  # Link komentara

 5. Kada neko izjavi ovakvu recenicu: " i tržišnoj ekonomiji koja funkcioniše" za Island, pokazuje se sva neozbiljnost i glupost istoga. Dakle samo izrazito glup i neupucen covek moze reci za zemlju koja je zamalo pa nestala u dugovima, da ima ekonomiju koja funkcionise. Tri najvece banke na Islandu su bakrotirale, a njihova dugovanja su premasila 6 puta bruto domaci proizvod. Dakle ako je takva ekonomija potrebna da bi mi usli u EU, hvala, ali neka hvala.
  (David, 25. februar 2010 16:17)

  # Link komentara

 6. Precica i nije problem za Island on ce lagano uci u EU.Imamo recimo primer Bugarske koja je clanica,koja je sigurno 2 koplja iza Srbije .Prvenstveno moras biti politicki podoban i poslusan.Sve je ovo samo opticka varka.Srbija je ipak malo drugacija dosta torture NATO drzava.
  (JUGOSLAV, 25. februar 2010 15:44)

  # Link komentara

 7. Au, pa tko postavi Jelka Kacina na ovako osjetjivu poziciju za Srbiju? Dragi susjedi moja iskrena sućut. Ovako je počelo i sa Hrvatskom, uskoro očekujte Zmagu Jeliničića koji će doći u Beograd s nekakvim mapama da vam objasni da je Vojvodina oduvijek dio Slovenije, te da Slovencima pripada pola Dunava u onom dijelu koji teče kroz Srbiju, pa ćete se 10 godina dogovarati o arbitraži...

  Slovenca vam poslali, ne valja...
  (Percik, 25. februar 2010 15:40)

  # Link komentara

 8. Kako nema precica za Island pa podneli su kanidaturu u oktobru ili novembru 2009 , postali su kandidat u decembru, a u februaru 2010 pocinju pregovore i otvaraju poglavlja za ulazak za EU , pa Makedonija je pre Hrvatske i Islanda dobila statut kandidata ali nisu jos poceli da pregovoraju i otvaraju poglavlja za ulazak u EU, ne sekiram se Island i Hrvatsku jer one najkasnije 2013 ulaze u EU, a sledece clanice ulaze 2113 godine.
  (evroskeptik, 25. februar 2010 15:31)

  # Link komentara