CG: Razmena ambasadora traži vreme

Podgorica -- Razmena ambasadora između Podgorice i privremenih institucija u Prištini je proces koji zahteva određeno vreme, smatra šef diplomatije Crne Gore Milan Roćen.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Razmena ambasadora zahteva vremena taman koliko za put od Podgorice do Pristine i nazad. Vreme koje je potrebo ministru Rocenu je stoga ocigledno vreme potrebno da neko od drmatora u svetu poseti Srbiju i "objasni" da ako zeli dalje priblizavanje EU ne bi bilo pametno da zateze odnose sa CG kad ova posalje tog ambasadora na taj put, a najranije do kraja turisticke sezone. Sto je sigurno, sigurno je, a do sledece sezone Srbi ce ionako zaboraviti, jer imaju pamcenje kao kokoske. Bar tako razmislja ministar, a nije da mu nase ponasanje ne daje za pravo.
  (djuro, 31. januar 2010 00:25)

  # Link komentara

 2. Ma zelim CG da razmeni ambasadore sa svojom novim bratskim susedom sto pre, a sto se tice mora, NIKADA nisam bio u CG na moru verovali ili ne, a imam 37 godina, Spanija, Grcka, Bugarska, Italija a zadnjih 4-5 godina Egipat, sto se skijanja tice pa nas Kopaonik je po uredjenosti i uslugama koje pruza barem 20 godina ispred CG skijalista-ako ih uopste imaju
  pozzz
  (Inzenjer-Poslasticar, 30. januar 2010 22:56)

  # Link komentara

 3. Opusteno ljudi. Samo su vasi novinari mastoviti pa kreiraju fraze tipa /privremene institucije/. Rocen tako nije rekao nijednom rijecju. A sto se mora tice, nikoga mi necemo tjerati ili moliti da dodje na more ili na skijanje. Vi sami dodjete i budete zadovoljni. Dobrodosli!
  (Vlado PG, 30. januar 2010 20:57)

  # Link komentara

 4. Dok je za vas Kosovo "privremeno", ono polako postade savremeno. Ne savrseno, daleko smo od toga ko i vi, i svaka druga balkanska zemlja. Vasa glavna tema spoljne i unutarnje politike je jos uvek Kosovo, sto je jako jako nesavremeno. Za Kosovo ste vi odavno prestali biti primarna tema. Kosovo se masovno otvorilo prema svetu. Kosovo ima svoje vlastite probleme. Ali savremeni tonovi i harmonija koja dopire sa Kosova daju optimizam. Ova podrska sveta i okolnih zemalja, kao i CG, su podstrek za novu kosovsku renesansu. Za podrsku koja stize iz CG, Republika Kosovo je zahvalna.
  (Tosum, 30. januar 2010 19:15)

  # Link komentara

 5. Pratio sam intervju s ministrom Roćenom i želim da potvrdim da nikakve "privremene institucije Kosova" nije pominjao. Ne znam zašto srpske novinske agencije prave ovakve kreacije. Za Crnu Goru je odnos prema Kosovu jasan, baš kao i odnos prema svakom drugom susjedu. Mi naše susjede za razliku od nekih drugih ne vidimo kao "privremene susjede".
  (Saša CG, 30. januar 2010 18:06)

  # Link komentara

 6. Nesto ovde nije meni jasno: o kakvim se 'privremenim institucijama' se ovde prica? Ili je to jos jedno deformisanje izjave crnogorskih zvanicnika od strane srpskih medija?
  (Alphonse Kauders, 30. januar 2010 17:16)

  # Link komentara

 7. Obavezno u Grcku na more, a u Rumuniju na skijanje. Pa kad i oni priznaju Kosovo - za sta je ocigledno potrebno "neko vreme" - treba ostati kuci i ziveti u iluzijama. Bar dok Dacic ne dodje na vlast...
  (Miki, 30. januar 2010 15:15)

  # Link komentara

 8. Zahteva odredjeno vreme...bar do kraja letnje turisticke sezone!?!
  (U Grcku na more, 30. januar 2010 11:12)

  # Link komentara