"Batut": 647 slučajeva novog gripa

Beograd -- U Srbiji je potvrđeno 647 slučajeva obolevanja od novog gripa, a registrovano je 56 smrtnih ishoda, saopštio je Institut za javno zdravlje "Batut".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Vakcinisala sam se jos pre vise od mesec dana (doduse van Srbije, ali takodje sa Focetria vakcinom). Dobro sam, nisam imala bas ni jednu komplikaciju do sada. Srecna sam sto sam se vakcinom zastitila od oboljevanja od H1N1 za dug vremenski period. A vama koji se niste ili koji se ne zelite vakcinisati zelim sve najbolje!!!
  (Sarah, 4. januar 2010 21:55)

  # Link komentara

 2. Ja malo razmišljao o toj vakcini, gripu i celoj frci oko svega toga. Dali smo pare, iako je trebalo malo drugačije, napravili najbolje srpske reklame sa predsednikom i premijerom kao glavnim glumcima, odložili školsku godinu opterećujući učenike. A nikako da shvatim da li mora baš tako?!! Pitam ja vas da li smo za te pare mogli da besplatno veštačkom oplodnjom usrećimo nesrećne mlade bračne parove!!! Da li smo za taj novac dat tajkunima mogli da damo život!! Da li nam je to bilo korisnije!! Šta ćemo sa viškom vakcina pošto jedino puškom mogu da nas vakcinišu!! Hoće li tajkuni vratiti novac za neiskorišćene vakcine!!
  (Recko, 4. januar 2010 17:40)

  # Link komentara

 3. Prilično sam siguran da imam H1N1, srećom, za sad lakši oblik, ali doktor u domu zdravlja nije preduzeo ništa da to potvrdi, nego mi je prepisao antibiotike, mirovanje i kontrolu za nekoliko dana.

  Ne žalim se, samo hoću da kažem da je broj obolelih od novog gripa sigurno mnogo veći od ovoga koji objavljuje Batut, a ovi "potvrđeni slučajevi" su verovatno samo oni ozbiljniji i teži.
  (tajko, 4. januar 2010 17:26)

  # Link komentara

 4. Poznajem osobu ciji je otac na respiratoru i koja se gorko kaje sto joj se cela porodica nije vakcinisala na vreme. Sa njenim ocem lezi mladic koji je imao temperaturu samo jedan dan, narednog dana je imao kratak dah i javio se u bonicu, a pluca su bila vec ozbiljno ostecena. Nije se saliti sa ovim gripom. Uostalom, imali smo srece: Focetrija /Novartisova vakcina/ je najkvalitetnija koja se moze naci na trzistu, a mi smo uvezli upravo nju. Naravno, da se mnogo sto sta iskomercijalizovalo na temu ovog gripa, ali nije prijatno na kome se slome kola. Glupo je umreti od gripa u 21. veku.
  (za vakcinu, 4. januar 2010 17:14)

  # Link komentara

 5. Oni sto uporno, bez ikakvih osnova u struci, bez ikakvog medicinskog znanja, pljuju po vakcinaciji, nek pitaju porodice onih 56 slucajeva koji su umrli, i porodice onih 25 koje su trenutno na respiratoru, sta misle o tome...
  (Dr Jackyll, 4. januar 2010 15:18)

  # Link komentara

 6. Ako uzmemo ove dve vesti:

  1. "U Srbiji je od 17. decembra prošle do 3. januara ove godine vakcinisano 90.806 osoba, saopštio je "Batut"."

  2. "U Srbiji je zaključno sa 30. decembrom protiv novog gripa vakcinisano 87.285 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje "Batut"."

  mozemo da izvedemo i ovakav zakljucak: U Srbiji je od 31. decembra do 3. januara vakcinisano 3521 osoba.

  Izgleda da sirenje panike o trecem, cetvrtom itd. talasu nije urodilo plodom. Sto bi rekao nas narod, gospodo manite se corava posla.
  (Moze i ovako, 4. januar 2010 14:13)

  # Link komentara