Đukanović: Gubite vreme s Kosovom

Podgorica -- Premijer Crne Gore Milo Đukanović kaže da nezavisnost Kosova ne može biti revidirana i da takvi pokušaji predstavljaju gubljenje vremena.

Izvor: FoNet
Pošaljite komentar
 1. Naravno. Isto tako smatram da i crnogorci gube vreme sa Ulcinjom i okolinom. I to je, dugoročno gledano, izgubljena stvar.
  Vreme će sve pokazati.
  (Jovan Mitrovic, 7. januar 2010 21:17)

  # Link komentara

 2. A da se taj auto-put otkaze ili da se preusmeri od Bara ka Pristini (ili Tirani)? To mi je nekako realnije i pragmaticnije resenje.
  (zest, 6. januar 2010 18:39)

  # Link komentara

 3. Doci ces ti ponovo da nac molis da idemo na vase more kao letos ali dzaba
  (marko, 31. decembar 2009 19:27)

  # Link komentara

 4. Sta da ti kazem Milo, petsto godina smo izgubili sa Turcima, pa ovo sa Kosovom i Metohijom izgleda kao jednodnevni izlet, o Crnoj Gori i gubljenju vremena sa njom necu da komentarisem.
  (Bolero, 31. decembar 2009 17:25)

  # Link komentara

 5. Pazi brate Milo da ti ne uzmu zemlju do Bara, jer to su granice tzv.velike Albanije, što se može videti na njihovim kartama, mada to tebe ne zanima. Samo ne znam kako ćeš to objasniti svojoj deci. Nećemo ti pomoći!
  (6kilometara, 31. decembar 2009 16:32)

  # Link komentara

 6. Ne gubimo mi vreme sa Kosovom, nego ga gubite ti i tvoj kolega Mesic. Kosovo i jeste nasa briga, ali vasa nije ili bar ne bi trebalo da bude. Vasa briga bi trebalo da bude kako da odrzite bar kurtoazne odnose sa Srbijom, najvecom drzavom zapadnog Balkana a ne kako da izlecite licne komplekse na racun Srbije zbog vase problematicne politicke proslosti. Upravo zbog tvog i Mesicevog gubljenja vremena na odrzavanju pridika Srbiji i Srbima u vezi sa KiM, vi ste zapostavili taj vas osnovni diplomatski zadatak dobrih odnosa sa najvecom i najmnogoljudnijom nacijom zapadnog Balkana. Da li vam je to bio pametan potez, istorija ce suditi, ali ja sam uveren da ce pokazati da nije...
  (Rade, 31. decembar 2009 15:43)

  # Link komentara

 7. Da je nezavisnost te albanske "drzave kosova" tako neupitna i bespovratna kako tvrdi Djukanovic, onda bi ta "drzava kosova" vec davno bila i clan UN-a i mnogih drugih medjunarodnih organizacija i niko ne bi vise ni raspravljao o tome (kao sto niko ne diskutuje o tome da li su Grcka, Hrvatska ili Srbija nezavisne i suverene drzave) niti bi bilo potrebe da Djukanovic i Mesic svaki dan spinuju svoje otrcane price. Medjutim, deset godina nakon sto je instalirana ta albanska tvorevina na Kosovu, tamo nije doslo do nekih vecih pomaka i uprkos fantaziranju Albanaca kako su "mnogo nezavisni i suvereni", realnost je da je ta "drzava kosova" izdrzavani i nefunkcionalni protektorat bez medjunarodnog subjektiviteta koji bi se raspao cim bi Amerikanci odatle otisli. Uprkos americkom uticaju i uprkos milionima dolara utrosenih na lobiranje, nikako da se legalizuje otcepljenje dela Srbije i nikako da se legalizuje ta albanska paradrzava a Amerikanci bi vec tako da se bave nekim drugim stvarima umesto sto jos uvek gube vreme na tamo neki Balkan. Kada stvari ne idu kako treba, onda se izmedju ostalog aktiviraju i lokalni americki klijenti kao sto je Djukanovic da odrade svoj deo posla. Razumemo mi Djukanovica zbog cega radi sve ovo - lako moze da bude pusten niz vodu a onda odose milioni eura, odose biznisi, odose firmirana odela i satovi... Medjutim, Djukanovic bi trebao da bude svestan da podrzavanje albanske paradrzave na Kosovu ne znaci samo "prihvatanje realnosti" kako licemerno to Djukanovic pokusava da predstavi nego znaci i podrzavanje albanskog nacionalizma(kojeg ima i on u svojoj drzavi), podrzavanje otimanja dela Srbije(takvih zahteva ce biti i u njegovoj drzavi), legalizaciju progona Srba, legalizaciju zlocina nad Srbima, podrzavanje pokusaja da se srpska kulturna bastina na Kosovu otme i albanizuje. Podrzavanje "drzave kosova" znaci i saradnju sa ratnim zlocincima kao sto su Taci i Haradinaj. Djukanovic bi trebao da bude svestan da ako se on tako ponasa prema Srbiji - onda ne treba ni od Srbije da ocekuje bolje.
  (m., 31. decembar 2009 08:12)

  # Link komentara

 8. Prosto ne znam, jesu li se otcepili, ili nisu. Milo nam svakodnevno daje savete kako da se ponasamo.
  (sovuljaga, 31. decembar 2009 07:31)

  # Link komentara

 9. Svojevremeno sam u Beogradu kupio od nekoga polovnu pisacu masinu, koja je imala na jednoj tipki slovo "RM" (tj. 2 slova zajedno, koja se otkucaju jednim pritiskom na tipku). To je bilo zaostalo iz II. sv.rata, od Nemaca. RM je verovatno bila oznaka novca "Reichsmark" ili nesto slicno. Dakle, ovde je vec bila neka "nova realnost" protiv koje su ustali i neki u Jugoslaviji kao i u nekim drugim zemljama. I kako je sad odjednom "nova realnost" dobila novo znacenje da je to ispravno, vecno, nedodirljivo itd.? Sirom sveta se "nove realnosti" dnevno menjaju, kao vrteska na vetru. Hajde iskreno, da vam je neko u prolece 1999 rekao da ce vize biti pre ukinute Srbima nego Albancima, da li bi mu verovali?
  (svi (ni)su isti, 31. decembar 2009 04:53)

  # Link komentara

 10. Kad bi Njegos ustao iz groba mislim da bi se odmah vratio u njega, od sramote.
  (Skeptik, 30. decembar 2009 23:06)

  # Link komentara

 11. U društvu koje je objavilo rat zdravom razumu, realne procene zvuče kao jeres. Kosovo jeste nezavisno i dokle god to ne budemo mogli da shvatimo, uludo ćemo trošiti vreme i energiju.
  (B.B.S., 30. decembar 2009 22:47)

  # Link komentara

 12. A bre Milo stvarno danas ne sme covek da iznese ni cinjenicno stanje, odmah na njega bacaju drvlje i kamenje.
  (prizrenac, 30. decembar 2009 22:25)

  # Link komentara

 13. Kao Crnogorac majcinim mlijekom sam odgojen da smo dva oka u glavi i da su Djukanoviceve rijeci realnost, i da su, nije na njemu da ih izgovara..Malo je carstvo laznog Cara Scepana, docekali smo da nam je Jusuf Ministar u Vladu, ali nek se ne vara lazni Car nijesmo mu nijednu zaboravili!
   (Vukovic, 30. decembar 2009 22:07)

  # Link komentara

 14. U celosti ste u pravu gospodine Đukanoviću!!! Zbog Kosova, ostatak Srbije će ostati jos dugo, dugo, područje gde se loše živi......
  (Senta Zoran, 30. decembar 2009 22:07)

  # Link komentara

 15. Došlo vrijeme, da progleda i "drugo oko" u glavi, s lijepim dugim crnim trepavicama. Sada je usamljeno ali veselo, jer nakon dugo vremena, ostavilo je ono "prvo oko", koje je je i dalje krmeljivo, neoprano, žutih bjeloočnica. Nekada su oba oka, gledala u istom smjeru, i mjerkala zajednički plijen, osvajan po prostorima dokle im je pogled sezao. Pošto plijena nije bilo dovoljno za oba oka, puknuo očni živac, i oči se razdvojile. Sada svako zrika u drugom smjeru. Ne samo što su razdvojena, več im je i dioptrija različita. Ovo "drugo crno oko", nosi naočale za čitanje, dok na daljinu još dobro vidi. Ono "prvo oko", ne vidi ni izbliza ni na daljinu, več naprotiv, pokriveno je crnim kožnatim kaputičem. Uostalom, što če i gledati, kad informacije ne kolaju dalje od mrežnice. "Drugo oko", ne bi se trebalo veseliti situaciji u kojoj se nalazi "prvo oko", jer če i njemu, uskoro narasti dioptrija. Ne samo dioptrija, več se u budućnosti može nadati, lijepom okruglom crnom stakalcu. Zato, neka ne daje savjete "prvom oku", jer ima i samo umočene trepavice u sva bivša s***a.
  (Tipolir, 30. decembar 2009 21:36)

  # Link komentara

 16. Ne mogu da kazem da mi je simpatican ali je ovaj put u pravu. Uostalom, za takvu izjavu i ne treba bas puno pameti.
  (Nikola, 30. decembar 2009 21:31)

  # Link komentara

 17. Od cojstva i junastva, ostade samo laz i sramota. Nikada se CG od ove sramote oprati nece.
  (Crnogorac, 30. decembar 2009 21:15)

  # Link komentara

 18. Milo ocigledno nije dobro informisan, danas ovde retko koga Kosovo uopste interesuje, nego kao fol, reda radi.
  (Slobodan, 30. decembar 2009 21:05)

  # Link komentara

 19. Nažalost, u pravu je, samo što nije umesno da nam on to saopšti.
  (patriota, 30. decembar 2009 21:01)

  # Link komentara

 20. Kako to gubimo vreme?
  Živimo u takvom vremenu gde biramo svoju vlast koja ima ministarstvo inostranih poslova koje se bavi ovim pitanjem, a koje bi sigurno postojalo i da nije problema na Kosovu.
  Da li se neko u Srbiji bavi Kosovom a da mu to nije posao? Ne. I ovi komentari na B92 su vrhunac delovanja na tu temu (a (5 minuta x 50ak ljudi) ispred ekrana teško se može zvati gubljenjem vremena).
  Ono što svi znaju je da vreme ne radi za Albanske separatiste već za Srbiju - jer i pored enormnih suma novca koje se "ulažu" u Kosovo ono neće biti nezavisno dok ga ne priznaju UN i Srbija. A koliko vidim i Jeremićeva "ofanziva" jenjava pa će borba za Kosovo biti još jeftinija (budući da se neće plaćati troškovi puta).
  Sve što Srbija treba da radi je da koči Kosovo u na sve načine i da čeka. Da li je ovo lepo? Nikako! Ali to je politika, bar smo mi u Srbiji to osetili po našim leđima...
  (qwerty, 30. decembar 2009 20:46)

  # Link komentara

 21. OK Milo , nego...imas pljugu?
  (Pozdrav iz Barija., 30. decembar 2009 20:45)

  # Link komentara

 22. Tako vi je "braco" pa vi bolje saslusajte...
  (CG, 30. decembar 2009 20:42)

  # Link komentara

 23. To sto misao dolazi od strane nevidjenog prevrtljivca i jedinog komunistickog dona preostalog u Evropi, misao ne cini nista manje validnom, ali je cini jako ljigavom...
  (Aleksandar, 30. decembar 2009 20:41)

  # Link komentara

 24. Čoče ovo ne priča radi Srbije ili Kosova, već zarad sopstvenih interesa da ne bude krivično gonjen zbog kriminalnih rabota. Samo tako i doživljavam ovo njegovo često javljanje na temu, jer on se nada da će "kupiti" aboliciju kod Evrope i SAD-a. Ako bi malo mućnuo glavom pre nego što nešto izjavi i stavi sebe u položaj srpskih političara, bilo bi mu jasno da niti jedna vlast ne može tek tako da digne ruke od četvrtine teritorije. Možda je sve to i gubljenje vremena ali političko-pravna borba je jedino što nam je preostalo. Kinezi su čekali da im se Hongkong vrati u neki sistem preko 100 godina. Nije ovo više samo borba Srbije, već mnogo više od toga...
  (Kluz, 30. decembar 2009 20:25)

  # Link komentara

 25. Ne znam ostalima, ali meni je vise preko necega da se svi brinu o nama i da nas svi savetuju sta je dobro za nas a sta nije. Pa zar stvarno ceo svet misli da smo mi retardi od naroda? Ili su to nase "vodje" dozvolile da svet misli o nama?
  (Floyd, 30. decembar 2009 20:23)

  # Link komentara

 26. Svi vi sto se slazete sa Milom, jel bi se i vi pomirili, podvukli crtu i otisli u podstanare da vam neki lokalni dripac udje u kucu istera vas i zakljuca vrata? Onda bi se druga prica pricala, a to sto bi vam komsije pricale da podvucete crtu i odete u podstanare i nase slaganje sa tim ovde na sajtu u komentarima bi nazivali umobolnim. E to je licemerno.
  (Nenad, 30. decembar 2009 20:14)

  # Link komentara

 27. Jel' mu to žao Jeremića?
  (Alek, 30. decembar 2009 20:05)

  # Link komentara

 28. Da se razumijemo, ja sam iz Crne Gore, ali se osjecam i Srbinom i Crnogorcem, tako da ni Milo, niti bilo koji drugi koji postavljaju granice izmedju CG i Srbije ne mogu promjeniti to. Politicari su zavadili narod, bracu, sad komsije, ali niko me ne moze ubijediti da mi je Zagreb ili Pristina bliza od Beograda. Zato gradjani Srbije, nemojte da mrzite Crnogorce zbog politicara, jer nama a i vama nema blizih ljudi od nas samih. Isto tako mislim i u obrnutom smislu.
  (marko cg, 30. decembar 2009 20:00)

  # Link komentara

 29. Oni koji misle da Djukanovic nije u pravu to treba dokazati prakticno i cinjenicama. Sta to moze da se desi pa da se stanje na Kosovu promeni? Pa sta ako MSP jos daje negativno misljenje o nezavisnosti Kosova (nesto nezamislivo)? To je neobavezujuce misljenje i na Kosovu ce se nastaviti stanje koje ce biti isto a drugacije moze bit samo papagajski pozivi drzavnog vrha Srbije o "novim pregovorima" a s druge strane imacemo konstantno ignorisanje tih poziva. Dakle sta je to sto moze ovo da menja? Pa nista naravno.
  (Kosovastar, 30. decembar 2009 19:59)

  # Link komentara

 30. PUSTI IH MILO, bar u Srbiji ljudi imaju VREMENA !
  Sta bi drugo radili ?
  (Bucko razmisljam, 30. decembar 2009 19:51)

  # Link komentara

 31. Bolje gledaj svoje dvorište i vidi da neka fabrika počne da radi a koliko ste dobri i rusi beže od vas! Od turizma ove godine ste pukli a tek sledeće nemoj da se nadate jer nema više viza i idemo gde hoćemo a vaša "ekološka" država je u tom fahu 4 liga! Nemojte više ni prenositi komentare "velikog" crnogorca jer nas njegovo mišljenje ne interesuje a obraz je pokazao, neka bolje gleda kome će da uvalja čuvenu luku!
  (jefta, 30. decembar 2009 19:51)

  # Link komentara

 32. Cuj, jado, pa spalise coveka zbog okrugle zemlje i sta, da nije mozda manje okrugla? Kosovo su Srbi stvorili, Srbi su ga razvijali. I ono je teritorija kao i svaka druga na ovom svetu. Moze doci neko i osvojiti, proterati svo srpsko stanovnistvo, ali ce tamo i dalje stajati spomenici i kultura stara 8 vekova. Osam vekova srpskog stvaralastva i srpskog zivota. Jel su ovi drugi mozda dali neki doprinos toj teritoriji, kulturni, istorijski, bilo kakav? Da jesu, ne bi se danas bavili prekrstavanjem srpskih vitezova iz tog doba. Mogu cak i njih da prekrste, ali sigurno nece moci da promene one silne knjige koje stoje po Grckoj i Istanbulu.
  (marko, 30. decembar 2009 19:46)

  # Link komentara

 33. Koliko je ovo prevazidjen političar, bre! Aj nek bude "senzibilan" pa nek provali ko će mu na more sad kad su ukinute vize za Grčku?
  (gradjaninV, 30. decembar 2009 19:38)

  # Link komentara

 34. Sta cu ja sto ne moze da se cuje moj glas, i sta ce mnogo onih ciji glas takodje ne moze da se cuje a misle isto kao Milo Djukanovic. Vidim da su mnogi odmah protiv svega onoga sto Milo bilo gde i o bilo cemu izgovori. Ljudi, ja sam celav i verujte mi da vise cenim jednog ko mi iskreno kaze da gubim vreme pokusavajuci da raznim preparatima povratim kosu nego sve one koji me bodre u tome a i sami znaju da je to nemoguce. Mozda vam je smesan primer ali, to mi je prvo palo na pamet jer bih stvarno voleo da imam kosu ali dzaba. Srecna Nova Godina svim gradjanima i Srbije i Crne Gore i Kosova.
  (Nele, 30. decembar 2009 19:34)

  # Link komentara

 35. Crna gora je svoje rekla priznavsi nezavisnost Kosova. Zato mislim da je svaki Milov komentar na temu Kosova suvisan i neukusan. Crna gora je samostalna drzava, neka resava svoje probleme i ne mesa se u tudje, isto kao sto se srbija ne mesa u probleme Crne Gore. Vozdra
  (drledu, 30. decembar 2009 19:25)

  # Link komentara

 36. I ako dolazi od bivseg brata, misao zasluzuje paznju.
  (Zoran, 30. decembar 2009 19:24)

  # Link komentara

 37. Gubimo mi vreme sa Djukanovicem. Lik kojeg zanimaju samo i iskljucivo svoji sopstevni interesi i koji je od Crne Gore napravio svoju privatnu prciju, je zadnji koji ce pricati sta Srbija treba a sta ne treba da radi. Uostalom, zbog cega su potrebna sva ova uveravanja? Zbog cega Djukanovic i Mesic moraju bas svaki dan da nesto pricaju o Kosovu i da svaki dan salju nekakve savete Srbiji? Ako je ta "drzava kosova" tako utemeljena i nesporna, zbog cega je potrebno da Djukanovic ili Mesic ili dezurni albanski komentatori bez pauze ponavljaju svoje izlizane price? Znamo da Albanci pre svega uveravaju same sebe posto je i njima jasno da je ta njihova "drzava" daleko od suvereniteta i od statusa drzave, ali zasto Mesic i Djukanovic trose toliko energije kada i oni sami imaju dovoljno problema u svojim drzavama? Da li mozda madjarski predsednik prica o tome kako je Madjarska nezavisna i suverena? Naravno da ne. Bice da ne ide sve kako su albanski nacionalisti i njihovi mentori iz SAD zamislili pa je onda potrebna jedna dodatna kampanja i dodatno spinovanje koje ce da odrade Djukanovic (zarad ocuvanja vlasti i vracanja dugova) i Mesic (zarad svojih frustracija i kompleksa). Uglavnom, Djukanovica i Mesica samo treba staviti na IGNORE - vise od toga ne zasluzuju.
  (odmorite malo, 30. decembar 2009 19:23)

  # Link komentara

 38. Što tebe briga gde ja gubim moje vreme?
  (Sava Drugi, 30. decembar 2009 19:12)

  # Link komentara

 39. Meni sa cini da smo ipak mnogo vise izgubili vremena sa vama, misleci da ste nam iskreni prijatelji i "braca". Politika Crne Gore je "nadji nekog jakog i sakrij se iza njega". Do sada su se krili iza nas, sada su nasli jaceg. Imaju li smisla vise one njihove pesme pisane u desetercu?
  (Darijus, 30. decembar 2009 19:11)

  # Link komentara

 40. Постоје још неке реалности у Црној Гори, па их није мудро инспирисати. Након оваквог солидарисања са отимањем Србији њеног родног мјеста, којом аргументацијом бранити потенцијално озваничење сецесије тзв. Малесије од Црне Горе, оживотворења старих снова у вези са Боком, Санџаком или неким новим преиспитивањем српског питања у Црној Гори. Тешко је наћи оправдање за ово пљување по српској души и српским ранама. Ђукановић оправдање види у "вишедеценијској погрешној политици", као да је та политика у последњих 20 година вођена мимо њега, његових политичких узора и сарадника. Како то да Србију поводом Косметског проблема боље разумије званична Румунија, Грчка, Кипар, Шпанија и друге земље, него Мило Ђукановић и умиловљена Црна Гора?!
  (Ratko Krsmanović, 30. decembar 2009 19:07)

  # Link komentara

 41. U budućnosti CG će imati ozbiljne probleme, kada se tako malena i etnički izmešana nađe uz granice Velike Albanije koja se sada najavljuje. Biće vremenom ili tiho ili nasilno asimilovana u Veliku ALbaniju. Šta može jedna malena država pred hordom nacionalno ostrašćenih Albanaca, čije je sada vreme na Balkanu, jer imaju podršku spolja. CG dakle gleda vrlo kratkoročno, uzda se u EU i trenutni odnos snaga u svetu, a to je sve neizvesnog trajanja.
  Onda će biti Srbijo pomagaj!
  (komentator, 30. decembar 2009 18:57)

  # Link komentara

 42. Ja sam to rekao ranije a sad cu da ponovim: mozda Kosovo i bude nezavisno a mozda i ne, ali jedno je sigurno, dok god Crna Gora i Hrvatska podrzavaju nezavisnost Kosova ja tamo necu ici. Ne zato sto sam veliki nacionalista i sto mi je stalo do Kosova, vec zato sto mi je stalo do pravednog resenja. Vlada Kosova nije ucinila nista da zastiti Srbe i ne-albance na Kosovu (osim na recima). Takodje, CG i Hrvatska nista ne kazu o trenutnom rukovodstvu Kosova za koje se zna da su povezani sa organizovanim kriminalom. Dakle, kritikuju Srbiju na svakom koraku ali Kosovo je zato super. Mozda ne mogu da nateram vodjstvo CG i Hrvatske da upute poneku kritiku vlastima Kosova, ali ne moram svojim novcem da doprinosim platama tih ljudi.
  (Aleksandar, 30. decembar 2009 18:56)

  # Link komentara

 43. Ma nemoj...!
  Ovaj covek UVEK priznaje misljenja koja mu odgovaraju, a odbacuje misljenje relevantnih sudova. Dokle tako..?

  Ovaj puta, sefu "duhanske mafije", nece proci. Naime, moras se opredelit na kojoj ces stolici sedit: Ne moze: I Srbija i Kosovo...!

  Nego i ja mislim, da ti Srbi tamo uvek imaju otvorenu opciju za samopredeljenje u UN, kad ih se tretira tamo (u toj "novostvorenoj demokratiji" ka "posljednje smece". Mislim koji absurd... NE to je drzava koja treba da se grizi da zastiti prava svih svojih manjina, i Muslimana od 5%, Albanaca od 2% Hrvata od pola ili 1 %, a sta cemo sa Srbima od skoro 35%... Ja bih zaustavio bilo kakve zajednicke projekte sa njima, pog. ta raspala luka Bar- sto bismo mi njima gradili put tamo..? Eto im brace Siptara, Hrvata (ionako njihov konzorcijum je digo ruke od tog posla, nece da doliva vise u privatne djepove coveka cija mafija je ubila nekolko novinara do sad, jednog u Hrv.) i Muslimana
  (Nick Phil. US, 30. decembar 2009 18:56)

  # Link komentara

 44. Никада ни једна ствар у животу не може бити у потпуности нити изгубљена, нити добијена. Тако да и ако смо сада свесни чињенице да је Косово истргнуто из оквира Србије, нико не може да гарантује да ће у некој даљој будоћности (10 +... година) тако и остати.
  (Zoran, 30. decembar 2009 18:55)

  # Link komentara

 45. Da, bas gubite vrijeme kao sto smo mi gubili sa vama. Vidimo se u EU. Poz !
   (Crnogorac, 30. decembar 2009 18:55)

  # Link komentara

 46. Meni se najvise svidja sto se g. Djukanovic ne seca da je veoma dugo bio deo "te pogresne politike koja je vodjena" i to ne samo prema Kosovu. Jos samo da cujem i Dacica da kaze isto ...
  (DK, 30. decembar 2009 18:45)

  # Link komentara

 47. Hvala na "demokratskom" objašnjenju! Još samo da ubedi Grke za Makedoniju radi stabilnosti u regionu pa da mu dodele Nobelovu nagradu!
  (jefta, 30. decembar 2009 18:45)

  # Link komentara

 48. Gubimo mi vreme sa Djukanovicem i dajemo mu i previse prostora u srpskim medijima. Neka Djukanovic odradjuje svoj zadatak koji je dobio od Amerikanaca, neka cuva svoje polozaje i svoje biznise, neka vraca dugove Albancima iz Crne Gore zato sto su glasali na referendumu za njega ali neka vec jedanput prestane da soli pamet okolo. Prvo niti je Djukanovic za to kvalifikovan a drugo, albanska "drzava kosova" nije nikakva nepobitna cinjenica, nego je u pitanju jedan nefunkcionalni i izdrzavani protektorat koji niti je clan UN-a niti ima bilo kakav medjunarodni subjektivitet. To sto Amerikanci forsiraju tu albansku paradrzavu na Kosovu, ne znaci nista - imaju Amerikanci dugu listu promasaja na svetskoj sceni a tu spada i ta "drzava kosova" i ne postoji ni jedan razlog zbog cega bi se Srbija odrekla dela svoje teritorije ili svoje istorije. Neka se Djukanovic odrekne severa svoje drzave jer zasto i Srbi u CG ne bi mogli da imaju svoju autonomnu oblast ili neka u Malesiji napravi autonomnu oblast za Albance, umesto sto ovde prica sta bi Srbija trebala da radi sa svojom teritorijom. Nego, zbog cega je Djukanovivic pre koju godinu isao na referendum o osamostaljenju Crne Gore? Zbog cega je pokretao citavu kampanju kada su cak i mnoge drzave EU bile protiv osamostaljenja Crne Gore i zbog cega onda Djukanovic nije "prihvatao realnost" ili "iskoristavao sansu" nego je insistirao na stvaranju nezavisne Crne Gore? Uglavnom, neka se Djukanovic bavi svojom drzavom (kao i Mesic) i neka vise preskoci Srbiju.
  (muka mi je licemera, 30. decembar 2009 18:44)

  # Link komentara

 49. Da se odmah razumijemo, ja ne podrzavam ovog covjeka. E, sad da nije pragmatican jeste i to kao nijedan politicar u regionu i treba shvatiti taj njegov predlog kao plod ove pragmaticnosti i harizme koju posjeduje. Naravno da to Srbiji izgleda nenormalno jer ona na to gleda emotivno, sto je normalno, ali je jedino rjesenje koje ce Srbiju pogurati naprijed. Js am zavrsio fakiltet u BGu i mogu da pricam o toj temi, nisam nesto vidio da se puno sjekiraju zbog Kosova, ni ovi iz Srbije ni ovi sa KiM, prvim je to daleko od srca a drugim je dobro jer su se odvojili od komsija Albanaca a i to su dobro unovcili. Pogresna je politika vodjena prema Kosovu i to nije sporno, vlast iz BGa je nastojala da forsira svoju manjinu na ustreb vecine i takvo stanje nije se moglo odrzati. Ipak je odnos dolje 70-30 u korist Albanske populacije i tu je suvisan svaki komentar. Pozivati se na istoriju je deplasirano jer danas se uvazavaju fakti a ne istorijske cinjenice a ti fakti su da je kosovo Albansko i da se oni pitaju dolje. pozz
  (mirsad, 30. decembar 2009 18:34)

  # Link komentara

 50. Ovom coveku djavo bas ne da mira - vi gospodine Djukanovicu bas nemate pametnija posla - stice se utisak da ni zvanicnici Kosova toliko ne "ubedjuju" zvanicni Beograd da "prizna realnost" koliko "zvanicna Podgorica". Ucinili ste sta ste ucinili, a nas u Srbiji pustite da vidimo kako sa tim da se nosimo!
  (veljo, 30. decembar 2009 18:31)

  # Link komentara

 51. Slažem se, ovo je stvarno gubljenje vremena.
  (xyz, 30. decembar 2009 18:29)

  # Link komentara

 52. NAJracionalnije je da ti cutis i nista ne pricas! Bruko i SRAMOTO Crnogorskog naroda.
  (SRPSKICrnogorac., 30. decembar 2009 18:24)

  # Link komentara

 53. Čovek je apsolutno u pravu, svidelo se to nekom ili ne. Na Kosovu nema ni S od Srbije. Valuta, vojska, policija, zastava, jezik, reg.oznake, zakoni...ništa nije kao u Srbiji, prema tome, budimo relani. Gubimo vreme k'o što reče ovaj s Lovćena...
  (Vojvođanin, 30. decembar 2009 18:22)

  # Link komentara

 54. A sta se on to razgoropadio?
  (zika, 30. decembar 2009 18:22)

  # Link komentara

 55. To je Čeda davno rekao, samo ga slabo slušaju. Ja osobno se slažem i sa Milom i sa Čedom.
  (narcis, 30. decembar 2009 18:22)

  # Link komentara

 56. Nek gleda svoja posla.
  (z, 30. decembar 2009 18:16)

  # Link komentara

 57. Sve da je Kosovo i nezavisno i da je to realnost kako mnogi kazu, nek nam prica ko sta hoce o tome, ali Milo neka cuti ako moze. Hvala im na njihovim savetima i podrsci.
  (boban,nis, 30. decembar 2009 18:13)

  # Link komentara

 58. Svaka dva dana, crnogorski političari komentarišu dešavanja u vezi sa Srbijom. Obaška što to predstavlja jednu vrstu opsesije, ali svakako predstavlja veliku iritaciju za (inače za crnogorska dešavanja nezainteresovane) građane Srbije. Crna Gora se izjasnila i imala je pravo na to. Da se zna. I Srbija i Srbi su to shvatili i prihvatili (uz diskriminaciju crnogorskih Srba) na jedan način na osnovu kojeg je mentalno ukinuto 88 godina zajedništva i sve priče o "bratstvu" i "bliskosti". Komšije smo i bićemo komšije. Ali za Srbiju ova zemlja nikad neće imati važnost kakvu je imala, a tome je svakako doprinela ova crnogorska vlast.
  (pešikan, 30. decembar 2009 18:13)

  # Link komentara

 59. Đukanović ovom izjavom jasno pokazuje da je daleko mudriji nego svi naši "mudrijaši" zajedno...
  (matori, 30. decembar 2009 18:11)

  # Link komentara

 60. Sasvim je u pravu, Kosovo je davno izgubljeno, a to sto mi to sebi neceno da priznamo i pogledamo istini u oci to je nas problem!
  (ja, 30. decembar 2009 18:10)

  # Link komentara

 61. Moja baba kaze "kad nemas sta pametno da kazes onda bolje cuti"!
  Dakle bas interesantan tajming, koordiniran sa Mesicevim, sto se izjava tice, nego treba doticnom da se pripreti samoopredeljenjem Srba u CG pa da ON podvuce crtu!
  (Martin,Pirot, 30. decembar 2009 18:03)

  # Link komentara