Stižu lažni telefonski računi

Beograd -- Poslednjih dana pojavili su se lažni telefonski računi koji podsećaju na “Telekomove”. Nek građani budu oprezni, poručuju iz “Telekoma”.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Izdali su racune, da li ce im drzava naplatiti PDV
  (Razvigor Markovic, 26. decembar 2009 12:42)

  # Link komentara

 2. Na računu nije istaknut logo Telekom-a Srbije. Umesto njega stoji natpis "Poslovni imenik"!!!
  (Ranger, 25. decembar 2009 11:52)

  # Link komentara

 3. Radnici Telekoma Srbije ne koriste Bedževe već štampane plastificirane legitimacije bele boje (u nekim specijalnim slučajevima mogu da budu i druge boje) koje su pozadi overene pečatom. Bedževi (prišiveni) su na radnim uniformama, kombinezonima, a na levom rukavu je natpis (takodje prišiven) Telekom Srbija. Slično je sa kačketima, prslucima itd. Čisto kao informacija, možda pomogne nekome.
  P.S.
  Pri kontaktu sa strankom ili gradjanima DUŽNI su da se legitimišu. Tako da se ne ustručavajte da to i zatražite.
  (običan radnik Telekom-a, 25. decembar 2009 10:57)

  # Link komentara

 4. A kao gospođa na šalteru (gde plaćam telefon) ne zna da prepozna falsifikovani račun i da upozori onog ko plaća.
  Ma svi smo mutavi.
  Ako je bilo slučajeva gde je prevara uspela, a račun plaćen u Pošti, šteta bi trebalo da ide na račun Telekoma.
  Oni bi već trebalo da tuže tu kompaniju zbog otimanja izgeda logoa.
  Muka mi je od bandita iz prvih redova slatkogovornika.
  (smera, 25. decembar 2009 10:38)

  # Link komentara

 5. Kod mene su dva lika, kao iz mafijaskih filmova, pre neke dva godine upala u firmu. Uredno su se legitimisali, pokazujuci bedzeve Telekoma. Rekli su da im treba potpis da bi azurirali telefonski imenik. Potom su nestali bez traga. Na racun firme je ubrzo stigla faktura od nekih 20.000 din, pa jos jedna. Sediste te firme je bilo u TC Lupus u Novom Sadu. Kada sam ih zvao, njihov direktor, koji nije zeleo da kaze svoje ime (!!), rekao je da ima jake veze u Skupstini (kojoj, ne znam), i da se ne *** sa njim. Zatim je spustio slusalicu. Ista prevara je nekoliko puta upalila na podrucju centralne Vojvodine. Posle nekoliko meseci smo dobili telefonski imenik na CD-u koji je sadrzavao brat-bratu jedno 500 brojeva nekih anonimusa. Nije me zao para, jer sam ispao naivan, ali bas bih voleo da znam ko je taj gospodin sa navodnim jakim politickim vezama.
  PS Na telefonski broj u TC Lupus u Novom Sadu se odavno niko ne javlja.
  (PP, 25. decembar 2009 01:42)

  # Link komentara

 6. I ja sam danas dobio taj račun. "Čudim" se da u Telekomu niko nije reagovao pre. Potpuno iste boje, font, zaglavlje...i skoro sve ostalo, čak i koverta! Ali, oni su to uredno primili i prosledili na naše adrese. Zamislite samo koliko je to novca za Telekom pa je onda i jasno zašto im nije zasmetalo što neko zloupotrbljava njihovo ime, znak i na kraju i ugled. Da, zaboravio sam, izdali su saopštenje!
  (Zoran, 24. decembar 2009 22:57)

  # Link komentara

 7. hapsite ove odmah. posle je kasno.
  (bohan, 24. decembar 2009 19:27)

  # Link komentara

 8. Eto, posle onih fantomskih mobilnih "usluga" koje ti skidaju kredit po ko zna koliko puta mesecno, svak se okurazio da smislja prevare i trazi rupe u zakonu. Sigurno postoji nachin da im se stane na rep. A sigurno, jadni, nisu ni neka sirotinja. Treba pokrenuti stampariju i poslati sve te "racune". Ufh, al smo nebeski.
  (mmg, 24. decembar 2009 18:59)

  # Link komentara

 9. Ovo je klasičan pokušaj prevare, i prevara, i ne postoji nikakav pravni način da se prevaranti zaštite nekim sitnim slovima! Dačiću HAPSI BAGRU BEZOBRAZNU
  (Prevara, 24. decembar 2009 17:13)

  # Link komentara

 10. Ovo je dobro razrađena prevara. U Srbiji postoji više desetina “poslovnih imenika” opskurnih imena i još opskurnijih tiraža. Ovaj primer je najdrastičniji jer se obično svodi na kucanje od vrata do vrata firmi - pa gde prođe.

  Mojoj firmi preti tužba od strane takvih prevaranata jer sam nesmotreno potpisao “ugovor” misleći da se radi o ažuriranju podataka za telekomov imenik.
  (Dojčin Plavšić, 24. decembar 2009 17:02)

  # Link komentara

 11. Telekom Srbije bi trebao da promeni izgled racuna za telefon, na kome se nalaze svi podaci o vlasniku linije, pa cak i jmbg!Time se otvaraju mogucnosti za razlicite zloupotrebe...
  (Ivana, 24. decembar 2009 16:57)

  # Link komentara

 12. to samo u Srbiju moze da se desi.........
  (nikola, 24. decembar 2009 16:54)

  # Link komentara

 13. Ja dobio danas taj racun, izgleda potpuno isto kao racun za telefon, pise bas tako Poslovni imenik i racun je na 5990,00 dinara za period od 1.12.2009. do 28.02.2010. gde pise Ponuda internet usluga. Zanimljivo je to sto na racunu pise tacna adresa firme koja se nalazi na mom mestu boravka, sve je ispravno. Jedino da si lud pa da platis ono, ne pise pola osnovnih informacija, samo iznos i zr.
  (karlovcanin, 24. decembar 2009 16:51)

  # Link komentara

 14. Uhapsiti, zatvoriti firmu...
  (q, 24. decembar 2009 16:43)

  # Link komentara