Četvrtak, 17.12.2009.

20:31

Postignut dogovor s taksistima

Postignut je dogovor Vlade Srbije i taksista koji su ceo dan držali u blokadi 20 gradova u Srbiji. Štrajk je prekinut, a saobraćaj normalizovan.

Izvor: B92

Postignut dogovor s taksistima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

dr Mladen

pre 14 godina

To sam i ocekivao, samo mislim da njima nikada nece uvesti te kase. Sada bi trebalo svi oni koji su morali do sada da ih uvedu u svoju radnju donesu pred vladu RS i ostave gospodi ministrima, pa neka oni vode racuna kada ce je upaliti, kada ugasiti, kada odstampati dnevni, periodicni, mesecni i godisnji izvestaj, sve to pedantno uneti u knjige i pazljivo cuvati dok ne dodju kontrolori, ili bi mozda trebalo proveriti sta pise u zakonu o diskriminaciji jer su ostali koji su morali da ih uvedu diskriminisani.

mario

pre 14 godina

Odgovor kakav je dao g-din M. Paskaljevic je tipican odgovor svih koji prodaju na ulicama, nemaju kase, ne placaju porez itd itd, tj. onih koji su izgleda, za razliku od nas budala koji nepotrebno radimo u okviru zakona i ne kukamo svaki dan, poslovni i pametni ljudi.
Ja imam radnju, placam porez (mnooogo veci), imam gomilu papira sa kojima se (potpuno nepotrebno) svakog meseca zatrpavam, troskove odrzavanja, imam cak i decu, pa opet imam i fiskalnu kasu, a po citavom gradu ovakvi kao M. Paskaljevic bez ikakvih problema na tezgama prodaju istu robu bez ikakvih problema, kasa, papira i sl. Kad nam se nacrtaju ispred radnje (to su oni posebno bezobrazni), a ja krenem da ih sklonim odatle, necete verovati ali govor je uvek isti: Moramo i mi od necega da zivimo, imamo decu i tako dalje i tako dalje.
Ne znam ni sto sam pisao ovo, samo sam se ponovo iznervirao.

Iva

pre 14 godina

Ja se nikome ne žalim, niti to ikoga zanima, koliki su mi troškovi u prodavnici radila ne radila, pa zašto bi nam bilo žao Marina Paskaljevića. On ima dete od 2 godine, ja dvoje od 16, meni treba mnogo više para nego njemu. Idem i ja da blokiram grad dok mi se ne da koliko hoću.

Mirjana K.

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je u ovoj, nazovi drzavi, totalno rasulo i raspad sistema. Ovo sto se desava je van svake pameti. Vlada ovim cinom popustanja, direktno poziva SVE koji hoce da ostvare svoja prava (ili hirove), da slobodno dodju i blokiraju ulice Beograda, jer jedino tako resavaju problem.

Нене

pre 14 godina

Ова влада је очајна !!! Свако коме падне на памет да нешто тражи од државе, може да блокира шта хоће и да тиме УСПЕШНО уцењује владу. Да ли је то порука коју нам влада шаље, или можда ту поруку шаље онима који би да је смене. Да ли ми то гледамо самоубиство Владе Србије ? Питам се само ко ће први да изда. СПС, ЛДП, ПУПС, Г17+

Ljubisav Mirosavljević

pre 14 godina

E kada blokade 'pale' ja kao pešak obaveštavam javnos da ću blokirati trotoar u nemanjinoj. Zahtev mi je da neću da plaćam ništa ! Već da mi vlada sve plati. Sramota.

Kobac

pre 14 godina

Neverovatno kako je vlada ovako brzo popustila ucenama i pretnjama! Ocigledno je da se veoma plase socijalnih nemira (u Beogradu) i na svaki nacin pokusavaju da ih gurnu pod tepih. Imam utisak da sad bilo ko moze da dobije sta god pozeli, samo ako se organizuje i par puta vikne pod Cvetkovicevim prozorom... Razmisljam da pokrenem inicijativu da zatrazimo od vlade da svaki ponedeljak i petak budu neradni... Ubedjen sam da bi na to pristali i bili srecni sto ne trazimo i sredu!

smera

pre 14 godina

Blokirali pola zemlje, a odlozili fiskalizaciju za tri meseca?!
Al' ste ga odlozili...

Pa da li je bilo vredno svog tog stresa?
To je moglo da dogovorite i dan pre, znali ste da nema bezanja od fiskalizacije.

neshapop

pre 14 godina

E,sad treba da izadju svi koji moraju da koriste fiskalne kase i da traze ukudanje fiskalnih,makar do 1.marta. A,mogao bih i ja da strajkujem zbog ovog snega sto je pao,ne volim zimu ni na slici.

Pele

pre 14 godina

Ja sam za jednomesecni bojkot taksista u Beogradu. UZasno su bahati. Danas se ispred policajca koji je regulisao saobracaj na Slaviji (koji se ladno napravio lud) zaleteo taksista iz zaustavljene grupe vozila i presekao mi put, sve po ovoj klizavici. To je u skladu sa onim sto se dogodilo prekujuce mojoj koleginici kada joj je taksista rekao da ne mora da se vezuje posto oni imaju "dzentlmenski" dogovor sa policijom da ne moraju da postuju to pravilo. Uzasavam se i taksista i policije.

bezimena

pre 14 godina

Nesposobne vlasti (čitaj: s puterom na glavi) probleme rešavaju odlaganjem rešenja!

Taksisti su krenuli bahato (kakvi su i inače) i silom, jer ovde um ne stanuje, a može im se zato što kolovodje takodje imaju putera na glavi!

Nedopustivo je blokirati grad, bilo koji, ovako kako su to uradili taksisti! Za to nema opravdanja, ako su hteli štrajk mogli su da sede kod kuće ili na taksi stanicama i da odbijaju vožnje. Ovako, izmedju njih i onih što su silom pretnje sprečili održavanje gej parade, ili koji na utakmicama prete B.S., nema nikakve razlike. Reč je o GOMILI koja sirovom snagom siluje državu tj. sve nas!

luka

pre 14 godina

Kome se ne isplati da placa porez i doprinose, neka lepo vrati tablu (onu plavu tzv kvisko) i nek se odjavi, ima nas koji rado cekamo da dobijemo priliku da izadjemo na ulicu. Dokle vise monopol i ucena neradnika?

Marin paskaljevic

pre 14 godina

Dragi sugradjani.Ja sam taksista godinu dana.i to legalan.Placamo mi legalni porez i te kako i nema sanse da ga izbegnemo. svaki mesec 12000 ja platim. malo fali pa jedna plata. nemam nista protiv kase pod uslovom da sklone divljake koji ni dinara ne placaju i oni vas i deru po aerodromima i stanicama.ja kupim kasu a on i dalje radi na divlje i sta onda? meni iz porodice otislo jedno 250Evra a on ce opet da vas vara ostadose lekari, vaspitaci, cistacice i svi koji su na budzetu bez para. Auto sam kupio nov da bi se stranke vozile u cistom i udobnom vozilu. 150 evra rata svaki mesec. Placamo frekfenciju koju koristimo za rad radio mreze.8000 dinara. sad sracunajte koliko me kosta radi neradio svaki mesec. Auto nece ici bez odrzavanja. Mora da se menjaju delovi. opet trosak. Inace imam fakultet ali mi plata mala pa a cerkica puni 2 god pa mora da se zaradi za njeno skolovanje i koliko toliko lep zivot. Da se vozite malo cesce taksijem videli bi koja udruzenja rade kako treba. Ovako samo nesto.. Pa vi posle kad vam treba taksi zovite opet one divljake. Zna se kakve oznake imaju legalni i u kom su udruzenju. 3 meseca smo trazili da nas prime i da im objasnimo problem. Nista. Godinama obecavaju da ce se resiti divljaci. Nista. Jedino u nasoj zemlji se na plin placa dodatni porez a to je ekolosko gorivo koje se pomaze u svim zemljama. A za voznju pa svako vozi kako zna ali mislim da ima zena koje mnogo vise seku od nas. Kad vam bude hitno da stignete negde a uvek je svima hitno onda nesmeta. pogledajte statistike ko pravi udese u Beogradu. Taksisti su na dnu. A sto se tice cigara i pusenja ako vam smeta, uvek mozete da trazite vozilo za nepusaca i takvo ce vam i stici. Kod divljaka vec neznam.pozz

Ivica Simonovic

pre 14 godina

Inace voznja od i do aerodroma kosta 900 din maximalno. Kod divljaka je mnogo vise. Izvolte pa pozovite normalno udruzenje pa cete videti. Imate bilborde svuda po gradu... nemoj da smo zluradi pa tek onako pisemo da su svi olos.

Davidoff

pre 14 godina

Ja sam uveren da bi ih Dzjilas, kao gradonacelnik i kao covek primio i pomogao na svaki normalan i realan nacin.
Samo sto i njima neko treba da odrzi slovo, naravno uvek cast izuzecima, ali:
- oni nisu nista drugaciji od nas vozaca, obicnih
- moraju da postuju znake, semafore, saobracajce
- moraju da postuju ostale ucesnije u saobracaju
- moraju da postuju pesake
- moraju da koriste "stvari"koje su dobili uz kola, zmigavce, svetla
- ne moraju da drze ruku na sireni kao vecina
- ne moraju da nikad ne prorustaju nikoga.....

Zeleo bih da se samo ponasaju kao ljudi, a ne kao taksisti.

Danas je bio divan dan za voznju jer njih nije bilo, makar ne sa tablama!

A da, neko rece 4000 da ce ih izaci, a meni se nesto ucini da sam na vestima cuo da ih je ispred zgrade vlade bilo 400...
mogao bih mnogo ruznih stvari reci za vecinu ali verujem da je svima nama vec preko glave...

bane

pre 14 godina

pre desetak godina sam bio neko vreme u Ljubljani.Jedan od dogadjaja koji me je fascinirao je da me je taksista jurio kada sam mu izasao iz kola bez fiskalnog...Mora da sam mu izgledao smesno(ili mozda jadno) dok sam zabezeknuto gledao u fiskalni printer koji je imao u kolima...A to je bilo pre DESET godina....

porez

pre 14 godina

Sto li sam ja onda glup da u 3 svoje radnje drzim kasu i placam porez kad svako moze da trazi (i dobije) povlastice. Oni ce jos tri meseca (najmanje) nesmetano da kradu. Je l to poruka svima da prestanemo da kucamo i pocnemo da krademo kao oni?

semper fi

pre 14 godina

dobro sto nisu trazili i da se svi auti i autobusi sklone sa ulica zbog njih... sramota za drzavu!!

taksisti nece morati da placaju porez, ali ostali moraju... kanda smo mi blesavi...

Krcun

pre 14 godina

Zanima me da li bi taxisti štrajkovali i za novogodišnju noć tokom koje nam "oderu kozu" za par kilometara? Takodje, da li plaćaju porez za veliki broj vožnji koje voze za "pogodjenu" cenu? Njihovo poštovanja saobraćajnih pravila i kaubojski stil vožnje neću da komentarišem.

Razočaran građanin

pre 14 godina

Naravno da im smeta uvođenje fiskalnih kasa, jer kako bi drugačije indirektno ‚‚Pljačkali" građane Srbije. U Srbiji SVE treba fiskalizvati. A pošto se svima ispunjavaju zahtevi, ko god izađe na ulicu, sad ćemo i mi ostali da štrajkujemo do ispunjenja zahteva, a jedan od zahteva ju poklon Fiat Punto svakom gradjaninu za novu godinu od dedamraza.

Solidaran sa taksistima

pre 14 godina

Želim da pozdravim taksiste i da im čestitam na (makar privremenoj) pobedi. Iako su ovih nekoliko dana bili satanizovani, kako od strane vlasti, tako i od strane medija (pa čak i od strane građana koji su naseli na sve to), ipak su uspeli da dostojanstvenim protestom ostvare svoje ciljeve. Kamo lepe sreće da ovakvu svest pokažu i ostali građani pa da krenu u jedan masovni protest protiv svih nepravdi u ovom društvu - ne bismo više imali ni Miškoviće, ni korumpirano sudstvo, ni novi pljačkaški zakon o saobraćaju, ni političare koji nas non-stop tlače, a od naših para se obogatili tako da su podmirili i svoju praunučad... Ovaj delimično uspeli protest taksista je jedino svetlo u mraku u kojem Srbija leži već duže vreme...

...dokle mislite da budete podanici i da ugađate ovoj antinarodnoj vlasti?

Aleksandar

pre 14 godina

Sramota sto je drzava popustila. Ja bih na njih poslao kordone policije i rasturio ih. Pri tome bih im oduzeo automobil i saobracajnu dozvolu na sest meseci, a trajno bih im oduzeo bavljenje taksi prevozom. Pa da vidimo onda, ko je jaci, drzava ili jedna skupina ljudi. Ima mnogo postenih taksista bez posla koji zele da rade i da placaju porez, njima bih dao sansu. Nadam se da se slicne scene nece ponoviti i u martu iduce godine. Pre ili kasnije, taksisti ce morati da imaju fiskalne kase. Tacka.

Miloš

pre 14 godina

A šta je bilo sa ostalim zahtevima? Niste im valjda i to dali?!? Glas manje na sledećim izborima. Kome treba kukavička vlast? Meni ne...

Razocarani Gradjanin

pre 14 godina

I vlada je opet poklekla pred zahtevima... neradnika. Sto se njihovog zahteva tice on je apsurdan. Svako mora da placa porez pa i oni, a opravdanje da ce cekanjem na fiskalni racun zakrciti ulicu je licemeran i smesan. ALO bre pa svi znamo kako se taksisti parkiraju i zaustavljaju. u jednoj reci bole ih uvo za ostale.
Iskreno se nadam da ce kabinet predsednika Tadica uskoro naciniti preokret za 180 stepeni. Tonu sve dublje i dublje. Zakon koji je usvojen, onaj o saobracaju je katastrofa, sada ovo. Sumnjam da cu u blizoj buducnosti glasati za kako njega, tako i njegovu stranku.

Vladimir

pre 14 godina

Za neupućene građane:

Legalni, licencirani taksisti plaćaju FISKNI porez redovno koji ne može da se izbegne ni na jedan način, tako da te priče o izbegavanju poreza ne piju vodu. Fiskalne kase tu ništa ne znače sem dodatnog nameta i u praski ama baš ništa ne znače. To je samo još jedna od mera za punjenje praznog budžeta i to opet po leđima poštenih ljudi. Šta može da se kontroliše kasama u taksi prevozu kada ne utiču na plaćanje poreza?

Ono što ljudi većinom ne znaju je da ilegalni taksisti, tzv. "divljaci", ne plaćaju porez, da oni ne odgovaraju ni jednom udruženju i zbog toga imaju slobodu da pelješe narod kako god hoće, a oni te kase neće imati. Neće morati da ih plate, neće morati da plaćaju porez, neće morati da odgovaraju bilo kome ako prekrše zakon. Mislite o tome malo i mislite o političarima koji ih godinama drže na ulici.

Zika

pre 14 godina

A mozda ako bi se i gradjani Beograda organizovali u jedno cetiri kolone pa pravac ispred Vlade u Nemanjinu.....pa malo nagovaranja.....malo igranja lopte...i malo da ih zamolimo...i mozda ce i da odu iz Nemanjine? Sramno, zalosno!

навикнут

pre 14 godina

(Не)моћ државе? Ето материјала за инсајдер. Бојим се да Бранкица излаже себе опасности без да то води неком решењу проблема у нашем друштву, не знам како се очекује да држава и њен апарат направи практичан план за сређивање криминала међу људима које не контролише кад није у стању да уведе ред међу људе над чијим радом би морала да има контролу, ако никако другачије онда кроз TAXI дозволе. Овако су преседани већ установљени и анархистички концепт предочен људима као једини који функционише и доноси резултате ма колико они били ирационални и безобразни према свима другима чије интересе би држава примарно требала да заступа. После овога и Лапова може да се очекује само масовна и смењујуће континуирана блокада свих могућих путних праваца, таква су времена да свако има неки проблем, а сад зна како да га реши...

dejan

pre 14 godina

Nije stvar u placanju poreza ili neplacanju, taksisti su pausalci, a to ce biti i posle uvodjenja kasa. Stvar je u tome da je vlada donela uredbu jos 2005 god da svi moraju da imaju euro 3 motore i jos mnogo toga, a oni da sklone divljake i smanje broj taksista sa 7500 na 4500. Sada ima 10500 regularnih i 2000 divljaka. Ako su oni mogli da kupe euro3 u najvecoj krizi zasto vlada nije ispunila svoj deo uredbe?

dragan

pre 14 godina

pa ova drzava je stvarno bolesna. zasto ne izadju onda i svi ostali i pobune se zbog fiskalnih kasa.
postavlja se pitanje jedno jedino i najvaznije: zasto bi neko ko posteno radi i placa obaveze prema drzavi imao strah od fiskalne kase???
u suprotnom sve koji ne rade po zakonu treba strpati tamo gde je mesto lopovima i prevarantima.

Barrister

pre 14 godina

Hahahaha ! Hajde sad građani, papir i olovku u ruke pa protestna pisma Mrkonjiću i Milosavljeviću, inače smo ćurke i nismo bolje ni zaslužili !

Miloš

pre 14 godina

Hahahaha! U ovoj zemlji vladaju kukavice! Evo! Ja ću sutra da okupim sve koji plaćaju rts pretplatu da protestvujemo na Slaviji! Kad može svako da bude siledžija i da primora vlast na nešto (umesto obrnuto, kako je trebalo u ovom slučaju da bude), onda mogu i ja.

Bole

pre 14 godina

Ajde da se okupimo sledece nedelje ispred Vlade RS i da trazimo vise plate (sve jedno ko gde radi), da trazimo da se ukinu parking zone, da ne placamo porez i da pojeftini gorivo. I da blokiramo grad dok nam ne daju to! Napravicu sajt pa cu vas obavestiti gde i kako da podrzite akciju!

M. N. Lazar

pre 14 godina

Samo ljudi koji "imaju putera na glavi", u ovom slucaju ministri i njihovi sluzbenici, moraju da popustaju pred ucjenama !!!.
Ima li neko drugacije objasnjenje?

Dusan Silni

pre 14 godina

Sugradjani moji, za paralisanje saobracaja danas i zagorcavanja zivota svima vama nisu odgovorni taksisti. Odgovornost lezi na Ministrima potpisnicima sporazuma. Zasto pa prosto receno u pripremi izmena zakona nisu saslusali predstavnike bransi na koje se izmene odnose. Njihov sistem rada je zastareo i primitivan jer su svoje kabinete napunili sluzbenicima,drzavnim sekretarima, ljudima koje to sto rade mnogo i ne zanima. Ministar kaze sta treba da se uradi oni to lepo rutinski ispisu tekstove, ministar potpise ugura predsedavajucoj Skupstine pa da zlo bude vece ista preglasavanjem to lepo prihvati i nakon toga sledi pozoriste na ulicama Beograda.Slika ruzna za zemlju koja se hvali stepenom razvijenosti demokratije,narod zatim ni kriv ni duzan snosi posledice, kasnjenjem na posao,deca nemogu u skolu,bolesni kod lekaraili po svoju vaznu terapiju.Cirkus nad cirkusima e pa zato gluvi ministri moraju na odgovornost ovom narodu. Ako nastave sa poznatom praksom preuredimo lipovacku sumu sa drzavnim institucijama i oslobodimo nevine maltretiranja.

Andrea

pre 14 godina

Da neko mene pita nikada im ne bih popustila.Svi zanmo ko su i kakvi su taksisti. Ljudi koje je mrzelo da uce pa su iskoristili svoje umece voznje automobila da neski dinar u zovit zarade. Ali oni bi da zarade daleko vise od ljudi koji su debelo grejali stolice pu ucionicama, za razliku od njih. Ne smeta mi da idem peske danima, mesecima, godinama. I danas sam prepesacila pola grada pa sta? Nije mi tesko, samo im nemojte popustiti!

Peca

pre 14 godina

Hahahahahahahha, sjajno. U martu cemo, necemo sad, pa zima je, ide Nova Godina. Opusteno, samo opusteno. Sta je bilo? Nista. Sta smo uradili? Nista. Sta se promenilo? Nista. Kakva drzava, koja vlast, kad moze da je zeza taxi mafija ceo dan. Danas svakome moze da pukne, svakome ko ima "ledja" , i da zatvori citav grad. I nikom nista. Hajde da odlozimo. E, hajde. Nas niko nista ne pita i onako. Idemo peske na zimi kao ovce, cekamo da odloze. Sjajno.

Vaske Cacak

pre 14 godina

Samo malo da prodje zima izvodim zenu i dete i blokiram Ibarsku i trazim da mi nadoknade 10 godia sto mi privatnici nisu uplacivali staz, da mi isplate kredit za stan i kola, da mi svakog meseca daju pare za 'leb, cigare i pivo, da zabrane narodnu muziku, da ukinu porez na espresso, da mi otkupe zemlju za put, da me postave za poslanika 6 meseci ....

Razočaran

pre 14 godina

Sramota!!! Ova vlada i država nemaju baš ni malo digniteta. Sad će isto tako da ih ucene advokati, pa će taksisti da pruže podršku blokadom. I tako, batrgaćemo se od štrajka za ovo do štrajka za ono, nećemo moći prugom, ni drumom, ni u sud ni u opštinu kad počnu otpuštanja administracije, pa pojedinci nezadovoljni nekom svojom ličnom nepravdom pošto ne mogu da zablokiraju drum, uzimaće taoce, pretiti bombama, pa ćemo valjda staviti prst na čelo i zapitati se "Čemu treba da služi vlada, zakon, sudstvo, mediji..." Ma, S T R A Š N O!

San Jin NP

pre 14 godina

Sramota je da drzava opet napada najnizi sloj stanovnistva!!! Taksisti nemaju primanja od 400.00 kao pojedinci ciji je posao uglavnom slikanje pred kamerama, rade i crnce svakog dana, voze manijake i sl. Pa ko ce njima da plati za tu hrabrost??? Ne, drzava naravno da jos "udari" porez i svi smo srecni! Svaka cast gospodo, bolje smo ziveli i za vreme rata!

Miklos Marschall

pre 14 godina

Da li je taksa na luksuz ukinuta za sve ili samo za taksiste?? Cena registracije za vozila preko 2000 kubika je van svake pameti.

placator poreza

pre 14 godina

Sramota. Kao neko ko redovno placa porez, mislim da taksitima nije trebalo biti dozvoljeno da strajkuju na nacin na koji su strajkovali. Neka sede kuci i nek strajkuju. Takodje nije smelo da popusti pred njihovim ucenama. Svakome ko se danas pojavio trebalo je oduzeti "kviska", i vratiti im iste kad nabave fiskalne kase. Da li i ja mogu da budem osdlobodjen placanja poreza do sledece godine?

Pex

pre 14 godina

Aaaaaaaa... pa ovo je za neverovati! ovde izgleda svako ko zakrci Nemanjinu (pa gospodin premijer ne moze lepo da izadje iz dvorista zgrade) dobije sta je trazio. a sta ce se to promeniti prvog marta pa ce se tada opusteno uvesti fiskalne kase u ta kola? A znate sta ce onda biti? Posto je rok za prijavljivanje ilegalne gradnje 11. mart, e onda ce gospoda taksisti reci kako nemaju love za kase kada vec treba da iskesiraju debele pare za legalizaciju..i eto ih opet u Nemanjinoj..a vi budale od Beogradjana i ostalih i dalje placajte 2 soma od aerodroma do Bezanijske Kose i nemoj slucajno da je neko zatrazio racun za tu uslugu.
I gde je sada gospodin Dinkic sa svojim iskakanjem iz zbunja da vidi ko ima fiskalni racun..pa neka me uhvati kako ga nemam jer ga NISAM DOBIO od taksiste pa neka ga ganja..ma ja lepo kazem - bojkot taksistima! Da im NIKO ne udje u kola mesec, dva, pa da ta gomila neradnika vidi kako je to kada mora da se pomucis da zaradis..

SVD

pre 14 godina

Vrlo je loše da Vlada započne neki proces, pa ga pod pritiskom rulje i "štrajkova" povlači, makar i privremeno. Ili je odluka Vlade nepromišljena i bez procene situacije, ili je Vlada slaba da se odupre onima koji prete. Zato čemo imati sve više blokada ulica, pruga i slično, pošto očigledno te mere se pokazuju kao efikasne. Tražim da se pod hitno preduzmu mere protiv inicijatora blokada puteva, ulica, pruga i ostalog, bez obzira na opravdanost njihovih zahteva. Ova zemlja mora da funkcioniše i mora da pređe na normalna sredstva komuniciranja bez pritisaka.

Pex

pre 14 godina

Aaaaaaaa... pa ovo je za neverovati! ovde izgleda svako ko zakrci Nemanjinu (pa gospodin premijer ne moze lepo da izadje iz dvorista zgrade) dobije sta je trazio. a sta ce se to promeniti prvog marta pa ce se tada opusteno uvesti fiskalne kase u ta kola? A znate sta ce onda biti? Posto je rok za prijavljivanje ilegalne gradnje 11. mart, e onda ce gospoda taksisti reci kako nemaju love za kase kada vec treba da iskesiraju debele pare za legalizaciju..i eto ih opet u Nemanjinoj..a vi budale od Beogradjana i ostalih i dalje placajte 2 soma od aerodroma do Bezanijske Kose i nemoj slucajno da je neko zatrazio racun za tu uslugu.
I gde je sada gospodin Dinkic sa svojim iskakanjem iz zbunja da vidi ko ima fiskalni racun..pa neka me uhvati kako ga nemam jer ga NISAM DOBIO od taksiste pa neka ga ganja..ma ja lepo kazem - bojkot taksistima! Da im NIKO ne udje u kola mesec, dva, pa da ta gomila neradnika vidi kako je to kada mora da se pomucis da zaradis..

placator poreza

pre 14 godina

Sramota. Kao neko ko redovno placa porez, mislim da taksitima nije trebalo biti dozvoljeno da strajkuju na nacin na koji su strajkovali. Neka sede kuci i nek strajkuju. Takodje nije smelo da popusti pred njihovim ucenama. Svakome ko se danas pojavio trebalo je oduzeti "kviska", i vratiti im iste kad nabave fiskalne kase. Da li i ja mogu da budem osdlobodjen placanja poreza do sledece godine?

SVD

pre 14 godina

Vrlo je loše da Vlada započne neki proces, pa ga pod pritiskom rulje i "štrajkova" povlači, makar i privremeno. Ili je odluka Vlade nepromišljena i bez procene situacije, ili je Vlada slaba da se odupre onima koji prete. Zato čemo imati sve više blokada ulica, pruga i slično, pošto očigledno te mere se pokazuju kao efikasne. Tražim da se pod hitno preduzmu mere protiv inicijatora blokada puteva, ulica, pruga i ostalog, bez obzira na opravdanost njihovih zahteva. Ova zemlja mora da funkcioniše i mora da pređe na normalna sredstva komuniciranja bez pritisaka.

Vaske Cacak

pre 14 godina

Samo malo da prodje zima izvodim zenu i dete i blokiram Ibarsku i trazim da mi nadoknade 10 godia sto mi privatnici nisu uplacivali staz, da mi isplate kredit za stan i kola, da mi svakog meseca daju pare za 'leb, cigare i pivo, da zabrane narodnu muziku, da ukinu porez na espresso, da mi otkupe zemlju za put, da me postave za poslanika 6 meseci ....

Aleksandar

pre 14 godina

Sramota sto je drzava popustila. Ja bih na njih poslao kordone policije i rasturio ih. Pri tome bih im oduzeo automobil i saobracajnu dozvolu na sest meseci, a trajno bih im oduzeo bavljenje taksi prevozom. Pa da vidimo onda, ko je jaci, drzava ili jedna skupina ljudi. Ima mnogo postenih taksista bez posla koji zele da rade i da placaju porez, njima bih dao sansu. Nadam se da se slicne scene nece ponoviti i u martu iduce godine. Pre ili kasnije, taksisti ce morati da imaju fiskalne kase. Tacka.

Bole

pre 14 godina

Ajde da se okupimo sledece nedelje ispred Vlade RS i da trazimo vise plate (sve jedno ko gde radi), da trazimo da se ukinu parking zone, da ne placamo porez i da pojeftini gorivo. I da blokiramo grad dok nam ne daju to! Napravicu sajt pa cu vas obavestiti gde i kako da podrzite akciju!

Andrea

pre 14 godina

Da neko mene pita nikada im ne bih popustila.Svi zanmo ko su i kakvi su taksisti. Ljudi koje je mrzelo da uce pa su iskoristili svoje umece voznje automobila da neski dinar u zovit zarade. Ali oni bi da zarade daleko vise od ljudi koji su debelo grejali stolice pu ucionicama, za razliku od njih. Ne smeta mi da idem peske danima, mesecima, godinama. I danas sam prepesacila pola grada pa sta? Nije mi tesko, samo im nemojte popustiti!

Miloš

pre 14 godina

A šta je bilo sa ostalim zahtevima? Niste im valjda i to dali?!? Glas manje na sledećim izborima. Kome treba kukavička vlast? Meni ne...

Razocarani Gradjanin

pre 14 godina

I vlada je opet poklekla pred zahtevima... neradnika. Sto se njihovog zahteva tice on je apsurdan. Svako mora da placa porez pa i oni, a opravdanje da ce cekanjem na fiskalni racun zakrciti ulicu je licemeran i smesan. ALO bre pa svi znamo kako se taksisti parkiraju i zaustavljaju. u jednoj reci bole ih uvo za ostale.
Iskreno se nadam da ce kabinet predsednika Tadica uskoro naciniti preokret za 180 stepeni. Tonu sve dublje i dublje. Zakon koji je usvojen, onaj o saobracaju je katastrofa, sada ovo. Sumnjam da cu u blizoj buducnosti glasati za kako njega, tako i njegovu stranku.

Razočaran građanin

pre 14 godina

Naravno da im smeta uvođenje fiskalnih kasa, jer kako bi drugačije indirektno ‚‚Pljačkali" građane Srbije. U Srbiji SVE treba fiskalizvati. A pošto se svima ispunjavaju zahtevi, ko god izađe na ulicu, sad ćemo i mi ostali da štrajkujemo do ispunjenja zahteva, a jedan od zahteva ju poklon Fiat Punto svakom gradjaninu za novu godinu od dedamraza.

Miloš

pre 14 godina

Hahahaha! U ovoj zemlji vladaju kukavice! Evo! Ja ću sutra da okupim sve koji plaćaju rts pretplatu da protestvujemo na Slaviji! Kad može svako da bude siledžija i da primora vlast na nešto (umesto obrnuto, kako je trebalo u ovom slučaju da bude), onda mogu i ja.

M. N. Lazar

pre 14 godina

Samo ljudi koji "imaju putera na glavi", u ovom slucaju ministri i njihovi sluzbenici, moraju da popustaju pred ucjenama !!!.
Ima li neko drugacije objasnjenje?

Peca

pre 14 godina

Hahahahahahahha, sjajno. U martu cemo, necemo sad, pa zima je, ide Nova Godina. Opusteno, samo opusteno. Sta je bilo? Nista. Sta smo uradili? Nista. Sta se promenilo? Nista. Kakva drzava, koja vlast, kad moze da je zeza taxi mafija ceo dan. Danas svakome moze da pukne, svakome ko ima "ledja" , i da zatvori citav grad. I nikom nista. Hajde da odlozimo. E, hajde. Nas niko nista ne pita i onako. Idemo peske na zimi kao ovce, cekamo da odloze. Sjajno.

Zika

pre 14 godina

A mozda ako bi se i gradjani Beograda organizovali u jedno cetiri kolone pa pravac ispred Vlade u Nemanjinu.....pa malo nagovaranja.....malo igranja lopte...i malo da ih zamolimo...i mozda ce i da odu iz Nemanjine? Sramno, zalosno!

Krcun

pre 14 godina

Zanima me da li bi taxisti štrajkovali i za novogodišnju noć tokom koje nam "oderu kozu" za par kilometara? Takodje, da li plaćaju porez za veliki broj vožnji koje voze za "pogodjenu" cenu? Njihovo poštovanja saobraćajnih pravila i kaubojski stil vožnje neću da komentarišem.

Barrister

pre 14 godina

Hahahaha ! Hajde sad građani, papir i olovku u ruke pa protestna pisma Mrkonjiću i Milosavljeviću, inače smo ćurke i nismo bolje ni zaslužili !

dragan

pre 14 godina

pa ova drzava je stvarno bolesna. zasto ne izadju onda i svi ostali i pobune se zbog fiskalnih kasa.
postavlja se pitanje jedno jedino i najvaznije: zasto bi neko ko posteno radi i placa obaveze prema drzavi imao strah od fiskalne kase???
u suprotnom sve koji ne rade po zakonu treba strpati tamo gde je mesto lopovima i prevarantima.

Razočaran

pre 14 godina

Sramota!!! Ova vlada i država nemaju baš ni malo digniteta. Sad će isto tako da ih ucene advokati, pa će taksisti da pruže podršku blokadom. I tako, batrgaćemo se od štrajka za ovo do štrajka za ono, nećemo moći prugom, ni drumom, ni u sud ni u opštinu kad počnu otpuštanja administracije, pa pojedinci nezadovoljni nekom svojom ličnom nepravdom pošto ne mogu da zablokiraju drum, uzimaće taoce, pretiti bombama, pa ćemo valjda staviti prst na čelo i zapitati se "Čemu treba da služi vlada, zakon, sudstvo, mediji..." Ma, S T R A Š N O!

Miklos Marschall

pre 14 godina

Da li je taksa na luksuz ukinuta za sve ili samo za taksiste?? Cena registracije za vozila preko 2000 kubika je van svake pameti.

semper fi

pre 14 godina

dobro sto nisu trazili i da se svi auti i autobusi sklone sa ulica zbog njih... sramota za drzavu!!

taksisti nece morati da placaju porez, ali ostali moraju... kanda smo mi blesavi...

porez

pre 14 godina

Sto li sam ja onda glup da u 3 svoje radnje drzim kasu i placam porez kad svako moze da trazi (i dobije) povlastice. Oni ce jos tri meseca (najmanje) nesmetano da kradu. Je l to poruka svima da prestanemo da kucamo i pocnemo da krademo kao oni?

bane

pre 14 godina

pre desetak godina sam bio neko vreme u Ljubljani.Jedan od dogadjaja koji me je fascinirao je da me je taksista jurio kada sam mu izasao iz kola bez fiskalnog...Mora da sam mu izgledao smesno(ili mozda jadno) dok sam zabezeknuto gledao u fiskalni printer koji je imao u kolima...A to je bilo pre DESET godina....

Solidaran sa taksistima

pre 14 godina

Želim da pozdravim taksiste i da im čestitam na (makar privremenoj) pobedi. Iako su ovih nekoliko dana bili satanizovani, kako od strane vlasti, tako i od strane medija (pa čak i od strane građana koji su naseli na sve to), ipak su uspeli da dostojanstvenim protestom ostvare svoje ciljeve. Kamo lepe sreće da ovakvu svest pokažu i ostali građani pa da krenu u jedan masovni protest protiv svih nepravdi u ovom društvu - ne bismo više imali ni Miškoviće, ni korumpirano sudstvo, ni novi pljačkaški zakon o saobraćaju, ni političare koji nas non-stop tlače, a od naših para se obogatili tako da su podmirili i svoju praunučad... Ovaj delimično uspeli protest taksista je jedino svetlo u mraku u kojem Srbija leži već duže vreme...

...dokle mislite da budete podanici i da ugađate ovoj antinarodnoj vlasti?

Davidoff

pre 14 godina

Ja sam uveren da bi ih Dzjilas, kao gradonacelnik i kao covek primio i pomogao na svaki normalan i realan nacin.
Samo sto i njima neko treba da odrzi slovo, naravno uvek cast izuzecima, ali:
- oni nisu nista drugaciji od nas vozaca, obicnih
- moraju da postuju znake, semafore, saobracajce
- moraju da postuju ostale ucesnije u saobracaju
- moraju da postuju pesake
- moraju da koriste "stvari"koje su dobili uz kola, zmigavce, svetla
- ne moraju da drze ruku na sireni kao vecina
- ne moraju da nikad ne prorustaju nikoga.....

Zeleo bih da se samo ponasaju kao ljudi, a ne kao taksisti.

Danas je bio divan dan za voznju jer njih nije bilo, makar ne sa tablama!

A da, neko rece 4000 da ce ih izaci, a meni se nesto ucini da sam na vestima cuo da ih je ispred zgrade vlade bilo 400...
mogao bih mnogo ruznih stvari reci za vecinu ali verujem da je svima nama vec preko glave...

luka

pre 14 godina

Kome se ne isplati da placa porez i doprinose, neka lepo vrati tablu (onu plavu tzv kvisko) i nek se odjavi, ima nas koji rado cekamo da dobijemo priliku da izadjemo na ulicu. Dokle vise monopol i ucena neradnika?

Dusan Silni

pre 14 godina

Sugradjani moji, za paralisanje saobracaja danas i zagorcavanja zivota svima vama nisu odgovorni taksisti. Odgovornost lezi na Ministrima potpisnicima sporazuma. Zasto pa prosto receno u pripremi izmena zakona nisu saslusali predstavnike bransi na koje se izmene odnose. Njihov sistem rada je zastareo i primitivan jer su svoje kabinete napunili sluzbenicima,drzavnim sekretarima, ljudima koje to sto rade mnogo i ne zanima. Ministar kaze sta treba da se uradi oni to lepo rutinski ispisu tekstove, ministar potpise ugura predsedavajucoj Skupstine pa da zlo bude vece ista preglasavanjem to lepo prihvati i nakon toga sledi pozoriste na ulicama Beograda.Slika ruzna za zemlju koja se hvali stepenom razvijenosti demokratije,narod zatim ni kriv ni duzan snosi posledice, kasnjenjem na posao,deca nemogu u skolu,bolesni kod lekaraili po svoju vaznu terapiju.Cirkus nad cirkusima e pa zato gluvi ministri moraju na odgovornost ovom narodu. Ako nastave sa poznatom praksom preuredimo lipovacku sumu sa drzavnim institucijama i oslobodimo nevine maltretiranja.

bezimena

pre 14 godina

Nesposobne vlasti (čitaj: s puterom na glavi) probleme rešavaju odlaganjem rešenja!

Taksisti su krenuli bahato (kakvi su i inače) i silom, jer ovde um ne stanuje, a može im se zato što kolovodje takodje imaju putera na glavi!

Nedopustivo je blokirati grad, bilo koji, ovako kako su to uradili taksisti! Za to nema opravdanja, ako su hteli štrajk mogli su da sede kod kuće ili na taksi stanicama i da odbijaju vožnje. Ovako, izmedju njih i onih što su silom pretnje sprečili održavanje gej parade, ili koji na utakmicama prete B.S., nema nikakve razlike. Reč je o GOMILI koja sirovom snagom siluje državu tj. sve nas!

Vladimir

pre 14 godina

Za neupućene građane:

Legalni, licencirani taksisti plaćaju FISKNI porez redovno koji ne može da se izbegne ni na jedan način, tako da te priče o izbegavanju poreza ne piju vodu. Fiskalne kase tu ništa ne znače sem dodatnog nameta i u praski ama baš ništa ne znače. To je samo još jedna od mera za punjenje praznog budžeta i to opet po leđima poštenih ljudi. Šta može da se kontroliše kasama u taksi prevozu kada ne utiču na plaćanje poreza?

Ono što ljudi većinom ne znaju je da ilegalni taksisti, tzv. "divljaci", ne plaćaju porez, da oni ne odgovaraju ni jednom udruženju i zbog toga imaju slobodu da pelješe narod kako god hoće, a oni te kase neće imati. Neće morati da ih plate, neće morati da plaćaju porez, neće morati da odgovaraju bilo kome ako prekrše zakon. Mislite o tome malo i mislite o političarima koji ih godinama drže na ulici.

Marin paskaljevic

pre 14 godina

Dragi sugradjani.Ja sam taksista godinu dana.i to legalan.Placamo mi legalni porez i te kako i nema sanse da ga izbegnemo. svaki mesec 12000 ja platim. malo fali pa jedna plata. nemam nista protiv kase pod uslovom da sklone divljake koji ni dinara ne placaju i oni vas i deru po aerodromima i stanicama.ja kupim kasu a on i dalje radi na divlje i sta onda? meni iz porodice otislo jedno 250Evra a on ce opet da vas vara ostadose lekari, vaspitaci, cistacice i svi koji su na budzetu bez para. Auto sam kupio nov da bi se stranke vozile u cistom i udobnom vozilu. 150 evra rata svaki mesec. Placamo frekfenciju koju koristimo za rad radio mreze.8000 dinara. sad sracunajte koliko me kosta radi neradio svaki mesec. Auto nece ici bez odrzavanja. Mora da se menjaju delovi. opet trosak. Inace imam fakultet ali mi plata mala pa a cerkica puni 2 god pa mora da se zaradi za njeno skolovanje i koliko toliko lep zivot. Da se vozite malo cesce taksijem videli bi koja udruzenja rade kako treba. Ovako samo nesto.. Pa vi posle kad vam treba taksi zovite opet one divljake. Zna se kakve oznake imaju legalni i u kom su udruzenju. 3 meseca smo trazili da nas prime i da im objasnimo problem. Nista. Godinama obecavaju da ce se resiti divljaci. Nista. Jedino u nasoj zemlji se na plin placa dodatni porez a to je ekolosko gorivo koje se pomaze u svim zemljama. A za voznju pa svako vozi kako zna ali mislim da ima zena koje mnogo vise seku od nas. Kad vam bude hitno da stignete negde a uvek je svima hitno onda nesmeta. pogledajte statistike ko pravi udese u Beogradu. Taksisti su na dnu. A sto se tice cigara i pusenja ako vam smeta, uvek mozete da trazite vozilo za nepusaca i takvo ce vam i stici. Kod divljaka vec neznam.pozz

dejan

pre 14 godina

Nije stvar u placanju poreza ili neplacanju, taksisti su pausalci, a to ce biti i posle uvodjenja kasa. Stvar je u tome da je vlada donela uredbu jos 2005 god da svi moraju da imaju euro 3 motore i jos mnogo toga, a oni da sklone divljake i smanje broj taksista sa 7500 na 4500. Sada ima 10500 regularnih i 2000 divljaka. Ako su oni mogli da kupe euro3 u najvecoj krizi zasto vlada nije ispunila svoj deo uredbe?

навикнут

pre 14 godina

(Не)моћ државе? Ето материјала за инсајдер. Бојим се да Бранкица излаже себе опасности без да то води неком решењу проблема у нашем друштву, не знам како се очекује да држава и њен апарат направи практичан план за сређивање криминала међу људима које не контролише кад није у стању да уведе ред међу људе над чијим радом би морала да има контролу, ако никако другачије онда кроз TAXI дозволе. Овако су преседани већ установљени и анархистички концепт предочен људима као једини који функционише и доноси резултате ма колико они били ирационални и безобразни према свима другима чије интересе би држава примарно требала да заступа. После овога и Лапова може да се очекује само масовна и смењујуће континуирана блокада свих могућих путних праваца, таква су времена да свако има неки проблем, а сад зна како да га реши...

San Jin NP

pre 14 godina

Sramota je da drzava opet napada najnizi sloj stanovnistva!!! Taksisti nemaju primanja od 400.00 kao pojedinci ciji je posao uglavnom slikanje pred kamerama, rade i crnce svakog dana, voze manijake i sl. Pa ko ce njima da plati za tu hrabrost??? Ne, drzava naravno da jos "udari" porez i svi smo srecni! Svaka cast gospodo, bolje smo ziveli i za vreme rata!

neshapop

pre 14 godina

E,sad treba da izadju svi koji moraju da koriste fiskalne kase i da traze ukudanje fiskalnih,makar do 1.marta. A,mogao bih i ja da strajkujem zbog ovog snega sto je pao,ne volim zimu ni na slici.

Pele

pre 14 godina

Ja sam za jednomesecni bojkot taksista u Beogradu. UZasno su bahati. Danas se ispred policajca koji je regulisao saobracaj na Slaviji (koji se ladno napravio lud) zaleteo taksista iz zaustavljene grupe vozila i presekao mi put, sve po ovoj klizavici. To je u skladu sa onim sto se dogodilo prekujuce mojoj koleginici kada joj je taksista rekao da ne mora da se vezuje posto oni imaju "dzentlmenski" dogovor sa policijom da ne moraju da postuju to pravilo. Uzasavam se i taksista i policije.

Mirjana K.

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je u ovoj, nazovi drzavi, totalno rasulo i raspad sistema. Ovo sto se desava je van svake pameti. Vlada ovim cinom popustanja, direktno poziva SVE koji hoce da ostvare svoja prava (ili hirove), da slobodno dodju i blokiraju ulice Beograda, jer jedino tako resavaju problem.

Ivica Simonovic

pre 14 godina

Inace voznja od i do aerodroma kosta 900 din maximalno. Kod divljaka je mnogo vise. Izvolte pa pozovite normalno udruzenje pa cete videti. Imate bilborde svuda po gradu... nemoj da smo zluradi pa tek onako pisemo da su svi olos.

Kobac

pre 14 godina

Neverovatno kako je vlada ovako brzo popustila ucenama i pretnjama! Ocigledno je da se veoma plase socijalnih nemira (u Beogradu) i na svaki nacin pokusavaju da ih gurnu pod tepih. Imam utisak da sad bilo ko moze da dobije sta god pozeli, samo ako se organizuje i par puta vikne pod Cvetkovicevim prozorom... Razmisljam da pokrenem inicijativu da zatrazimo od vlade da svaki ponedeljak i petak budu neradni... Ubedjen sam da bi na to pristali i bili srecni sto ne trazimo i sredu!

Нене

pre 14 godina

Ова влада је очајна !!! Свако коме падне на памет да нешто тражи од државе, може да блокира шта хоће и да тиме УСПЕШНО уцењује владу. Да ли је то порука коју нам влада шаље, или можда ту поруку шаље онима који би да је смене. Да ли ми то гледамо самоубиство Владе Србије ? Питам се само ко ће први да изда. СПС, ЛДП, ПУПС, Г17+

smera

pre 14 godina

Blokirali pola zemlje, a odlozili fiskalizaciju za tri meseca?!
Al' ste ga odlozili...

Pa da li je bilo vredno svog tog stresa?
To je moglo da dogovorite i dan pre, znali ste da nema bezanja od fiskalizacije.

Ljubisav Mirosavljević

pre 14 godina

E kada blokade 'pale' ja kao pešak obaveštavam javnos da ću blokirati trotoar u nemanjinoj. Zahtev mi je da neću da plaćam ništa ! Već da mi vlada sve plati. Sramota.

Iva

pre 14 godina

Ja se nikome ne žalim, niti to ikoga zanima, koliki su mi troškovi u prodavnici radila ne radila, pa zašto bi nam bilo žao Marina Paskaljevića. On ima dete od 2 godine, ja dvoje od 16, meni treba mnogo više para nego njemu. Idem i ja da blokiram grad dok mi se ne da koliko hoću.

mario

pre 14 godina

Odgovor kakav je dao g-din M. Paskaljevic je tipican odgovor svih koji prodaju na ulicama, nemaju kase, ne placaju porez itd itd, tj. onih koji su izgleda, za razliku od nas budala koji nepotrebno radimo u okviru zakona i ne kukamo svaki dan, poslovni i pametni ljudi.
Ja imam radnju, placam porez (mnooogo veci), imam gomilu papira sa kojima se (potpuno nepotrebno) svakog meseca zatrpavam, troskove odrzavanja, imam cak i decu, pa opet imam i fiskalnu kasu, a po citavom gradu ovakvi kao M. Paskaljevic bez ikakvih problema na tezgama prodaju istu robu bez ikakvih problema, kasa, papira i sl. Kad nam se nacrtaju ispred radnje (to su oni posebno bezobrazni), a ja krenem da ih sklonim odatle, necete verovati ali govor je uvek isti: Moramo i mi od necega da zivimo, imamo decu i tako dalje i tako dalje.
Ne znam ni sto sam pisao ovo, samo sam se ponovo iznervirao.

dr Mladen

pre 14 godina

To sam i ocekivao, samo mislim da njima nikada nece uvesti te kase. Sada bi trebalo svi oni koji su morali do sada da ih uvedu u svoju radnju donesu pred vladu RS i ostave gospodi ministrima, pa neka oni vode racuna kada ce je upaliti, kada ugasiti, kada odstampati dnevni, periodicni, mesecni i godisnji izvestaj, sve to pedantno uneti u knjige i pazljivo cuvati dok ne dodju kontrolori, ili bi mozda trebalo proveriti sta pise u zakonu o diskriminaciji jer su ostali koji su morali da ih uvedu diskriminisani.

Solidaran sa taksistima

pre 14 godina

Želim da pozdravim taksiste i da im čestitam na (makar privremenoj) pobedi. Iako su ovih nekoliko dana bili satanizovani, kako od strane vlasti, tako i od strane medija (pa čak i od strane građana koji su naseli na sve to), ipak su uspeli da dostojanstvenim protestom ostvare svoje ciljeve. Kamo lepe sreće da ovakvu svest pokažu i ostali građani pa da krenu u jedan masovni protest protiv svih nepravdi u ovom društvu - ne bismo više imali ni Miškoviće, ni korumpirano sudstvo, ni novi pljačkaški zakon o saobraćaju, ni političare koji nas non-stop tlače, a od naših para se obogatili tako da su podmirili i svoju praunučad... Ovaj delimično uspeli protest taksista je jedino svetlo u mraku u kojem Srbija leži već duže vreme...

...dokle mislite da budete podanici i da ugađate ovoj antinarodnoj vlasti?

Vladimir

pre 14 godina

Za neupućene građane:

Legalni, licencirani taksisti plaćaju FISKNI porez redovno koji ne može da se izbegne ni na jedan način, tako da te priče o izbegavanju poreza ne piju vodu. Fiskalne kase tu ništa ne znače sem dodatnog nameta i u praski ama baš ništa ne znače. To je samo još jedna od mera za punjenje praznog budžeta i to opet po leđima poštenih ljudi. Šta može da se kontroliše kasama u taksi prevozu kada ne utiču na plaćanje poreza?

Ono što ljudi većinom ne znaju je da ilegalni taksisti, tzv. "divljaci", ne plaćaju porez, da oni ne odgovaraju ni jednom udruženju i zbog toga imaju slobodu da pelješe narod kako god hoće, a oni te kase neće imati. Neće morati da ih plate, neće morati da plaćaju porez, neće morati da odgovaraju bilo kome ako prekrše zakon. Mislite o tome malo i mislite o političarima koji ih godinama drže na ulici.

San Jin NP

pre 14 godina

Sramota je da drzava opet napada najnizi sloj stanovnistva!!! Taksisti nemaju primanja od 400.00 kao pojedinci ciji je posao uglavnom slikanje pred kamerama, rade i crnce svakog dana, voze manijake i sl. Pa ko ce njima da plati za tu hrabrost??? Ne, drzava naravno da jos "udari" porez i svi smo srecni! Svaka cast gospodo, bolje smo ziveli i za vreme rata!

dejan

pre 14 godina

Nije stvar u placanju poreza ili neplacanju, taksisti su pausalci, a to ce biti i posle uvodjenja kasa. Stvar je u tome da je vlada donela uredbu jos 2005 god da svi moraju da imaju euro 3 motore i jos mnogo toga, a oni da sklone divljake i smanje broj taksista sa 7500 na 4500. Sada ima 10500 regularnih i 2000 divljaka. Ako su oni mogli da kupe euro3 u najvecoj krizi zasto vlada nije ispunila svoj deo uredbe?

Pex

pre 14 godina

Aaaaaaaa... pa ovo je za neverovati! ovde izgleda svako ko zakrci Nemanjinu (pa gospodin premijer ne moze lepo da izadje iz dvorista zgrade) dobije sta je trazio. a sta ce se to promeniti prvog marta pa ce se tada opusteno uvesti fiskalne kase u ta kola? A znate sta ce onda biti? Posto je rok za prijavljivanje ilegalne gradnje 11. mart, e onda ce gospoda taksisti reci kako nemaju love za kase kada vec treba da iskesiraju debele pare za legalizaciju..i eto ih opet u Nemanjinoj..a vi budale od Beogradjana i ostalih i dalje placajte 2 soma od aerodroma do Bezanijske Kose i nemoj slucajno da je neko zatrazio racun za tu uslugu.
I gde je sada gospodin Dinkic sa svojim iskakanjem iz zbunja da vidi ko ima fiskalni racun..pa neka me uhvati kako ga nemam jer ga NISAM DOBIO od taksiste pa neka ga ganja..ma ja lepo kazem - bojkot taksistima! Da im NIKO ne udje u kola mesec, dva, pa da ta gomila neradnika vidi kako je to kada mora da se pomucis da zaradis..

Dusan Silni

pre 14 godina

Sugradjani moji, za paralisanje saobracaja danas i zagorcavanja zivota svima vama nisu odgovorni taksisti. Odgovornost lezi na Ministrima potpisnicima sporazuma. Zasto pa prosto receno u pripremi izmena zakona nisu saslusali predstavnike bransi na koje se izmene odnose. Njihov sistem rada je zastareo i primitivan jer su svoje kabinete napunili sluzbenicima,drzavnim sekretarima, ljudima koje to sto rade mnogo i ne zanima. Ministar kaze sta treba da se uradi oni to lepo rutinski ispisu tekstove, ministar potpise ugura predsedavajucoj Skupstine pa da zlo bude vece ista preglasavanjem to lepo prihvati i nakon toga sledi pozoriste na ulicama Beograda.Slika ruzna za zemlju koja se hvali stepenom razvijenosti demokratije,narod zatim ni kriv ni duzan snosi posledice, kasnjenjem na posao,deca nemogu u skolu,bolesni kod lekaraili po svoju vaznu terapiju.Cirkus nad cirkusima e pa zato gluvi ministri moraju na odgovornost ovom narodu. Ako nastave sa poznatom praksom preuredimo lipovacku sumu sa drzavnim institucijama i oslobodimo nevine maltretiranja.

Aleksandar

pre 14 godina

Sramota sto je drzava popustila. Ja bih na njih poslao kordone policije i rasturio ih. Pri tome bih im oduzeo automobil i saobracajnu dozvolu na sest meseci, a trajno bih im oduzeo bavljenje taksi prevozom. Pa da vidimo onda, ko je jaci, drzava ili jedna skupina ljudi. Ima mnogo postenih taksista bez posla koji zele da rade i da placaju porez, njima bih dao sansu. Nadam se da se slicne scene nece ponoviti i u martu iduce godine. Pre ili kasnije, taksisti ce morati da imaju fiskalne kase. Tacka.

Marin paskaljevic

pre 14 godina

Dragi sugradjani.Ja sam taksista godinu dana.i to legalan.Placamo mi legalni porez i te kako i nema sanse da ga izbegnemo. svaki mesec 12000 ja platim. malo fali pa jedna plata. nemam nista protiv kase pod uslovom da sklone divljake koji ni dinara ne placaju i oni vas i deru po aerodromima i stanicama.ja kupim kasu a on i dalje radi na divlje i sta onda? meni iz porodice otislo jedno 250Evra a on ce opet da vas vara ostadose lekari, vaspitaci, cistacice i svi koji su na budzetu bez para. Auto sam kupio nov da bi se stranke vozile u cistom i udobnom vozilu. 150 evra rata svaki mesec. Placamo frekfenciju koju koristimo za rad radio mreze.8000 dinara. sad sracunajte koliko me kosta radi neradio svaki mesec. Auto nece ici bez odrzavanja. Mora da se menjaju delovi. opet trosak. Inace imam fakultet ali mi plata mala pa a cerkica puni 2 god pa mora da se zaradi za njeno skolovanje i koliko toliko lep zivot. Da se vozite malo cesce taksijem videli bi koja udruzenja rade kako treba. Ovako samo nesto.. Pa vi posle kad vam treba taksi zovite opet one divljake. Zna se kakve oznake imaju legalni i u kom su udruzenju. 3 meseca smo trazili da nas prime i da im objasnimo problem. Nista. Godinama obecavaju da ce se resiti divljaci. Nista. Jedino u nasoj zemlji se na plin placa dodatni porez a to je ekolosko gorivo koje se pomaze u svim zemljama. A za voznju pa svako vozi kako zna ali mislim da ima zena koje mnogo vise seku od nas. Kad vam bude hitno da stignete negde a uvek je svima hitno onda nesmeta. pogledajte statistike ko pravi udese u Beogradu. Taksisti su na dnu. A sto se tice cigara i pusenja ako vam smeta, uvek mozete da trazite vozilo za nepusaca i takvo ce vam i stici. Kod divljaka vec neznam.pozz

Ivica Simonovic

pre 14 godina

Inace voznja od i do aerodroma kosta 900 din maximalno. Kod divljaka je mnogo vise. Izvolte pa pozovite normalno udruzenje pa cete videti. Imate bilborde svuda po gradu... nemoj da smo zluradi pa tek onako pisemo da su svi olos.

Andrea

pre 14 godina

Da neko mene pita nikada im ne bih popustila.Svi zanmo ko su i kakvi su taksisti. Ljudi koje je mrzelo da uce pa su iskoristili svoje umece voznje automobila da neski dinar u zovit zarade. Ali oni bi da zarade daleko vise od ljudi koji su debelo grejali stolice pu ucionicama, za razliku od njih. Ne smeta mi da idem peske danima, mesecima, godinama. I danas sam prepesacila pola grada pa sta? Nije mi tesko, samo im nemojte popustiti!

Miloš

pre 14 godina

A šta je bilo sa ostalim zahtevima? Niste im valjda i to dali?!? Glas manje na sledećim izborima. Kome treba kukavička vlast? Meni ne...

SVD

pre 14 godina

Vrlo je loše da Vlada započne neki proces, pa ga pod pritiskom rulje i "štrajkova" povlači, makar i privremeno. Ili je odluka Vlade nepromišljena i bez procene situacije, ili je Vlada slaba da se odupre onima koji prete. Zato čemo imati sve više blokada ulica, pruga i slično, pošto očigledno te mere se pokazuju kao efikasne. Tražim da se pod hitno preduzmu mere protiv inicijatora blokada puteva, ulica, pruga i ostalog, bez obzira na opravdanost njihovih zahteva. Ova zemlja mora da funkcioniše i mora da pređe na normalna sredstva komuniciranja bez pritisaka.

Razočaran građanin

pre 14 godina

Naravno da im smeta uvođenje fiskalnih kasa, jer kako bi drugačije indirektno ‚‚Pljačkali" građane Srbije. U Srbiji SVE treba fiskalizvati. A pošto se svima ispunjavaju zahtevi, ko god izađe na ulicu, sad ćemo i mi ostali da štrajkujemo do ispunjenja zahteva, a jedan od zahteva ju poklon Fiat Punto svakom gradjaninu za novu godinu od dedamraza.

placator poreza

pre 14 godina

Sramota. Kao neko ko redovno placa porez, mislim da taksitima nije trebalo biti dozvoljeno da strajkuju na nacin na koji su strajkovali. Neka sede kuci i nek strajkuju. Takodje nije smelo da popusti pred njihovim ucenama. Svakome ko se danas pojavio trebalo je oduzeti "kviska", i vratiti im iste kad nabave fiskalne kase. Da li i ja mogu da budem osdlobodjen placanja poreza do sledece godine?

Miklos Marschall

pre 14 godina

Da li je taksa na luksuz ukinuta za sve ili samo za taksiste?? Cena registracije za vozila preko 2000 kubika je van svake pameti.

Zika

pre 14 godina

A mozda ako bi se i gradjani Beograda organizovali u jedno cetiri kolone pa pravac ispred Vlade u Nemanjinu.....pa malo nagovaranja.....malo igranja lopte...i malo da ih zamolimo...i mozda ce i da odu iz Nemanjine? Sramno, zalosno!

Vaske Cacak

pre 14 godina

Samo malo da prodje zima izvodim zenu i dete i blokiram Ibarsku i trazim da mi nadoknade 10 godia sto mi privatnici nisu uplacivali staz, da mi isplate kredit za stan i kola, da mi svakog meseca daju pare za 'leb, cigare i pivo, da zabrane narodnu muziku, da ukinu porez na espresso, da mi otkupe zemlju za put, da me postave za poslanika 6 meseci ....

M. N. Lazar

pre 14 godina

Samo ljudi koji "imaju putera na glavi", u ovom slucaju ministri i njihovi sluzbenici, moraju da popustaju pred ucjenama !!!.
Ima li neko drugacije objasnjenje?

Razocarani Gradjanin

pre 14 godina

I vlada je opet poklekla pred zahtevima... neradnika. Sto se njihovog zahteva tice on je apsurdan. Svako mora da placa porez pa i oni, a opravdanje da ce cekanjem na fiskalni racun zakrciti ulicu je licemeran i smesan. ALO bre pa svi znamo kako se taksisti parkiraju i zaustavljaju. u jednoj reci bole ih uvo za ostale.
Iskreno se nadam da ce kabinet predsednika Tadica uskoro naciniti preokret za 180 stepeni. Tonu sve dublje i dublje. Zakon koji je usvojen, onaj o saobracaju je katastrofa, sada ovo. Sumnjam da cu u blizoj buducnosti glasati za kako njega, tako i njegovu stranku.

Krcun

pre 14 godina

Zanima me da li bi taxisti štrajkovali i za novogodišnju noć tokom koje nam "oderu kozu" za par kilometara? Takodje, da li plaćaju porez za veliki broj vožnji koje voze za "pogodjenu" cenu? Njihovo poštovanja saobraćajnih pravila i kaubojski stil vožnje neću da komentarišem.

luka

pre 14 godina

Kome se ne isplati da placa porez i doprinose, neka lepo vrati tablu (onu plavu tzv kvisko) i nek se odjavi, ima nas koji rado cekamo da dobijemo priliku da izadjemo na ulicu. Dokle vise monopol i ucena neradnika?

Pele

pre 14 godina

Ja sam za jednomesecni bojkot taksista u Beogradu. UZasno su bahati. Danas se ispred policajca koji je regulisao saobracaj na Slaviji (koji se ladno napravio lud) zaleteo taksista iz zaustavljene grupe vozila i presekao mi put, sve po ovoj klizavici. To je u skladu sa onim sto se dogodilo prekujuce mojoj koleginici kada joj je taksista rekao da ne mora da se vezuje posto oni imaju "dzentlmenski" dogovor sa policijom da ne moraju da postuju to pravilo. Uzasavam se i taksista i policije.

smera

pre 14 godina

Blokirali pola zemlje, a odlozili fiskalizaciju za tri meseca?!
Al' ste ga odlozili...

Pa da li je bilo vredno svog tog stresa?
To je moglo da dogovorite i dan pre, znali ste da nema bezanja od fiskalizacije.

навикнут

pre 14 godina

(Не)моћ државе? Ето материјала за инсајдер. Бојим се да Бранкица излаже себе опасности без да то води неком решењу проблема у нашем друштву, не знам како се очекује да држава и њен апарат направи практичан план за сређивање криминала међу људима које не контролише кад није у стању да уведе ред међу људе над чијим радом би морала да има контролу, ако никако другачије онда кроз TAXI дозволе. Овако су преседани већ установљени и анархистички концепт предочен људима као једини који функционише и доноси резултате ма колико они били ирационални и безобразни према свима другима чије интересе би држава примарно требала да заступа. После овога и Лапова може да се очекује само масовна и смењујуће континуирана блокада свих могућих путних праваца, таква су времена да свако има неки проблем, а сад зна како да га реши...

Bole

pre 14 godina

Ajde da se okupimo sledece nedelje ispred Vlade RS i da trazimo vise plate (sve jedno ko gde radi), da trazimo da se ukinu parking zone, da ne placamo porez i da pojeftini gorivo. I da blokiramo grad dok nam ne daju to! Napravicu sajt pa cu vas obavestiti gde i kako da podrzite akciju!

semper fi

pre 14 godina

dobro sto nisu trazili i da se svi auti i autobusi sklone sa ulica zbog njih... sramota za drzavu!!

taksisti nece morati da placaju porez, ali ostali moraju... kanda smo mi blesavi...

Davidoff

pre 14 godina

Ja sam uveren da bi ih Dzjilas, kao gradonacelnik i kao covek primio i pomogao na svaki normalan i realan nacin.
Samo sto i njima neko treba da odrzi slovo, naravno uvek cast izuzecima, ali:
- oni nisu nista drugaciji od nas vozaca, obicnih
- moraju da postuju znake, semafore, saobracajce
- moraju da postuju ostale ucesnije u saobracaju
- moraju da postuju pesake
- moraju da koriste "stvari"koje su dobili uz kola, zmigavce, svetla
- ne moraju da drze ruku na sireni kao vecina
- ne moraju da nikad ne prorustaju nikoga.....

Zeleo bih da se samo ponasaju kao ljudi, a ne kao taksisti.

Danas je bio divan dan za voznju jer njih nije bilo, makar ne sa tablama!

A da, neko rece 4000 da ce ih izaci, a meni se nesto ucini da sam na vestima cuo da ih je ispred zgrade vlade bilo 400...
mogao bih mnogo ruznih stvari reci za vecinu ali verujem da je svima nama vec preko glave...

porez

pre 14 godina

Sto li sam ja onda glup da u 3 svoje radnje drzim kasu i placam porez kad svako moze da trazi (i dobije) povlastice. Oni ce jos tri meseca (najmanje) nesmetano da kradu. Je l to poruka svima da prestanemo da kucamo i pocnemo da krademo kao oni?

bane

pre 14 godina

pre desetak godina sam bio neko vreme u Ljubljani.Jedan od dogadjaja koji me je fascinirao je da me je taksista jurio kada sam mu izasao iz kola bez fiskalnog...Mora da sam mu izgledao smesno(ili mozda jadno) dok sam zabezeknuto gledao u fiskalni printer koji je imao u kolima...A to je bilo pre DESET godina....

bezimena

pre 14 godina

Nesposobne vlasti (čitaj: s puterom na glavi) probleme rešavaju odlaganjem rešenja!

Taksisti su krenuli bahato (kakvi su i inače) i silom, jer ovde um ne stanuje, a može im se zato što kolovodje takodje imaju putera na glavi!

Nedopustivo je blokirati grad, bilo koji, ovako kako su to uradili taksisti! Za to nema opravdanja, ako su hteli štrajk mogli su da sede kod kuće ili na taksi stanicama i da odbijaju vožnje. Ovako, izmedju njih i onih što su silom pretnje sprečili održavanje gej parade, ili koji na utakmicama prete B.S., nema nikakve razlike. Reč je o GOMILI koja sirovom snagom siluje državu tj. sve nas!

neshapop

pre 14 godina

E,sad treba da izadju svi koji moraju da koriste fiskalne kase i da traze ukudanje fiskalnih,makar do 1.marta. A,mogao bih i ja da strajkujem zbog ovog snega sto je pao,ne volim zimu ni na slici.

Razočaran

pre 14 godina

Sramota!!! Ova vlada i država nemaju baš ni malo digniteta. Sad će isto tako da ih ucene advokati, pa će taksisti da pruže podršku blokadom. I tako, batrgaćemo se od štrajka za ovo do štrajka za ono, nećemo moći prugom, ni drumom, ni u sud ni u opštinu kad počnu otpuštanja administracije, pa pojedinci nezadovoljni nekom svojom ličnom nepravdom pošto ne mogu da zablokiraju drum, uzimaće taoce, pretiti bombama, pa ćemo valjda staviti prst na čelo i zapitati se "Čemu treba da služi vlada, zakon, sudstvo, mediji..." Ma, S T R A Š N O!

Miloš

pre 14 godina

Hahahaha! U ovoj zemlji vladaju kukavice! Evo! Ja ću sutra da okupim sve koji plaćaju rts pretplatu da protestvujemo na Slaviji! Kad može svako da bude siledžija i da primora vlast na nešto (umesto obrnuto, kako je trebalo u ovom slučaju da bude), onda mogu i ja.

Peca

pre 14 godina

Hahahahahahahha, sjajno. U martu cemo, necemo sad, pa zima je, ide Nova Godina. Opusteno, samo opusteno. Sta je bilo? Nista. Sta smo uradili? Nista. Sta se promenilo? Nista. Kakva drzava, koja vlast, kad moze da je zeza taxi mafija ceo dan. Danas svakome moze da pukne, svakome ko ima "ledja" , i da zatvori citav grad. I nikom nista. Hajde da odlozimo. E, hajde. Nas niko nista ne pita i onako. Idemo peske na zimi kao ovce, cekamo da odloze. Sjajno.

Barrister

pre 14 godina

Hahahaha ! Hajde sad građani, papir i olovku u ruke pa protestna pisma Mrkonjiću i Milosavljeviću, inače smo ćurke i nismo bolje ni zaslužili !

dragan

pre 14 godina

pa ova drzava je stvarno bolesna. zasto ne izadju onda i svi ostali i pobune se zbog fiskalnih kasa.
postavlja se pitanje jedno jedino i najvaznije: zasto bi neko ko posteno radi i placa obaveze prema drzavi imao strah od fiskalne kase???
u suprotnom sve koji ne rade po zakonu treba strpati tamo gde je mesto lopovima i prevarantima.

Kobac

pre 14 godina

Neverovatno kako je vlada ovako brzo popustila ucenama i pretnjama! Ocigledno je da se veoma plase socijalnih nemira (u Beogradu) i na svaki nacin pokusavaju da ih gurnu pod tepih. Imam utisak da sad bilo ko moze da dobije sta god pozeli, samo ako se organizuje i par puta vikne pod Cvetkovicevim prozorom... Razmisljam da pokrenem inicijativu da zatrazimo od vlade da svaki ponedeljak i petak budu neradni... Ubedjen sam da bi na to pristali i bili srecni sto ne trazimo i sredu!

Mirjana K.

pre 14 godina

Jos jedna potvrda da je u ovoj, nazovi drzavi, totalno rasulo i raspad sistema. Ovo sto se desava je van svake pameti. Vlada ovim cinom popustanja, direktno poziva SVE koji hoce da ostvare svoja prava (ili hirove), da slobodno dodju i blokiraju ulice Beograda, jer jedino tako resavaju problem.

Ljubisav Mirosavljević

pre 14 godina

E kada blokade 'pale' ja kao pešak obaveštavam javnos da ću blokirati trotoar u nemanjinoj. Zahtev mi je da neću da plaćam ništa ! Već da mi vlada sve plati. Sramota.

Нене

pre 14 godina

Ова влада је очајна !!! Свако коме падне на памет да нешто тражи од државе, може да блокира шта хоће и да тиме УСПЕШНО уцењује владу. Да ли је то порука коју нам влада шаље, или можда ту поруку шаље онима који би да је смене. Да ли ми то гледамо самоубиство Владе Србије ? Питам се само ко ће први да изда. СПС, ЛДП, ПУПС, Г17+

Iva

pre 14 godina

Ja se nikome ne žalim, niti to ikoga zanima, koliki su mi troškovi u prodavnici radila ne radila, pa zašto bi nam bilo žao Marina Paskaljevića. On ima dete od 2 godine, ja dvoje od 16, meni treba mnogo više para nego njemu. Idem i ja da blokiram grad dok mi se ne da koliko hoću.

mario

pre 14 godina

Odgovor kakav je dao g-din M. Paskaljevic je tipican odgovor svih koji prodaju na ulicama, nemaju kase, ne placaju porez itd itd, tj. onih koji su izgleda, za razliku od nas budala koji nepotrebno radimo u okviru zakona i ne kukamo svaki dan, poslovni i pametni ljudi.
Ja imam radnju, placam porez (mnooogo veci), imam gomilu papira sa kojima se (potpuno nepotrebno) svakog meseca zatrpavam, troskove odrzavanja, imam cak i decu, pa opet imam i fiskalnu kasu, a po citavom gradu ovakvi kao M. Paskaljevic bez ikakvih problema na tezgama prodaju istu robu bez ikakvih problema, kasa, papira i sl. Kad nam se nacrtaju ispred radnje (to su oni posebno bezobrazni), a ja krenem da ih sklonim odatle, necete verovati ali govor je uvek isti: Moramo i mi od necega da zivimo, imamo decu i tako dalje i tako dalje.
Ne znam ni sto sam pisao ovo, samo sam se ponovo iznervirao.

dr Mladen

pre 14 godina

To sam i ocekivao, samo mislim da njima nikada nece uvesti te kase. Sada bi trebalo svi oni koji su morali do sada da ih uvedu u svoju radnju donesu pred vladu RS i ostave gospodi ministrima, pa neka oni vode racuna kada ce je upaliti, kada ugasiti, kada odstampati dnevni, periodicni, mesecni i godisnji izvestaj, sve to pedantno uneti u knjige i pazljivo cuvati dok ne dodju kontrolori, ili bi mozda trebalo proveriti sta pise u zakonu o diskriminaciji jer su ostali koji su morali da ih uvedu diskriminisani.