Ključni saveznici SAD za Avganistan

Vašington, Varšava -- Američki predsednik Barak Obama označio je Australiju, Francusku, Rusiju i Italiju za ključne partnere SAD u novoj strategiji za Avganistan.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Okreni, obrni, sirotinja će da strada. Da li su to Talibani, da li stanovništvo, da li ti nesretni NATO vojnici...
  (Marin, 1. decembar 2009 00:16)

  # Link komentara

 2. Glavni razlozi neuspeha su gerilski nacin ratovanja talibana, pomognut ideologijom, davno napustenim (prevazidjenim) principima i taktikama borbe. Osim toga, tu je i izuzetno nepristupacan teren i neverovatno surova klima. Naravno, postoji mogucnost instant-pobede (uz upotrebu npr. nuklearnog naoruzanja, ili manje opasnih tzv. plazma bombi) ali to izgleda nikome nije u interesu. Sto zbog civila (najmanje, ali veciti izgovor), sto zbog okolnih drzava, sto zbog vojne industrije (drzavne/privatne kompanije) zemalja ucesnica... Kad se na to sve doda i zarada od opijuma, kockice se polako (ali sigurno) sloze...
  (BlackOps, 1. decembar 2009 00:07)

  # Link komentara

 3. Zar Rusima nije bilo dosta ono iz osamdesetih?
  (Triput, 30. novembar 2009 23:34)

  # Link komentara

 4. U planinama ratuju nekoliko vekova. Finansiraju ih petro dolari brace iz zaliva i makova polja, a jedinice popunjavaju muzahedini iz celog islamskog sveta.
  Slomili su najjace sile koje su ih napadale, Britance, SSSR.... Da ne idemo dalje. Mislim da ce i NATO posustati. Isuvise je jaka ideologija koja ih pokrece. To su ljudi koji zive za dzihad. Oni u rat idu da se zrtvuju.
  Ukoliko se ne promeni strategija, nista od pobede NATOa!!!
  (Pingvin, 30. novembar 2009 23:27)

  # Link komentara

 5. Pa koliko tih talibana ima kad USA salje jos 30000 vojnika i poziva saveznike u pomoc?
  Ti talibani mora da su NINDZE kad im ni NATO ne moze nista
  (rebro, 30. novembar 2009 22:27)

  # Link komentara