Nedelja, 22.03.2009.

19:58

LDP: Napadnut Čedomir Jovanović

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i članovi njegove porodice napadnuti su danas popodne kada ih je troje napadača presrelo i nasrnulo na njih.

Izvor: Beta

LDP: Napadnut Èedomir Jovanoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

leno

pre 15 godina

Pohvatati napadace! Ceda je jedini nastavljac politike Zorana Djindjica i jedan od retkih {sto se sad vidi} politicara koji razume nasu situaciju, i ne igra na lazni patriotizam!

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ništa novo. Napadati Čedu to je danas IN kao i napadi na pokojnog Zorana. Dokle će više u ovoj zemlji lažni patriotizam biti favorizovan. Mečka će zaigrati i pred našim vratima. Jednom je već igrala i nije nam dosta. Hoćemo li već jednom nešto preduzeti da pojedinci kao Čedomir i njegova porodica ne budu na meti nepismenih, lažnih patriota. Dokle više naša ležernost i opuštenost? Da li već jednom nešto konkretno treba preduzeti protiv novina koje huskaju...? O kakvoj istini je tu reč?

Nemanja

pre 15 godina

Nemam reci za ovo sto se dogadja, kao da je ovo nastavak svega onoga sto se dogadjalo devedesetih. Mi Srbi smo zaista cudan narod, ne smetaju nama drugi... mi smetamo sami sebi. Mi smo narod koji se ubija medjusobno, narod koji ubije svog premijera, koji ubija sve ono sto valja. Dokle? Zar je moguce da se vecito polemise ko koliko ima para, ko kakav auto vozi, zar je to bitno ako je neko vredan, ako neko zeli da Srbiju izvede na pravi put... Zasto ne gledamo sami sebe, sta mi imamo i koliko smo vredni? Imamo takav mentalitet da nam nikada nece biti dobro, osecam to.

Mira

pre 15 godina

Gospodo, Čedomiru Jovanoviću je najveće bogatstvo njegova porodica. Da li je moguće da i u ovoj situaciji polemišete o kući ili kolima Čede Jovanovića? NE DAJ BOŽE DA SE NEŠTO DESILO, šta bi vi gospodo komentarisali. U zemlji Srbiji je ubijen Zoran Đinđić, Ivan Stambolić,Slavko Ćuruvija,Dada Vujasinović, pokušaj ubistva Vuka Draškovića. U ovoj zemlji hapsi se sa mnogobrojnim kamerama legenda Dragan Džajić. U zemlji Srbiji, Legija objavljuje knjige u zatvoru. Srbija definitivno nema alternativu. Čedo, izdrži, ima nas koji smo ponosni na tvoje bogatstvo, na tvoju porodicu.

Mashinovodja

pre 15 godina

Sve ove koji su već godinama na tripu "Čeda (uvek) dobija samo ono što zaslužuje jer je težak narkoman, mafijaš i izdajnik" pitao bih samo jedno: kada bi Čeda nekim slučajem bio "eliminisan" iz ovog života, šta bi to promenilo nabolje u Srbiji i konkretno u vašim životima? Koji bi vam to problem rešilo? (Imali biste samo jednog manje da mrzite, ali to vam sigurno nije problem jer biste odmah našli barem tri zamene.)
Napad na Čedu nije samo Čedin problem, nego problem svih nas. Ako neko može nekažnjeno da napadne i povredi ili ubije nekog s kim se u bilo čemu ne slaže, onda je to kraj civilizovanog suživota i svako od nas može očekivati da ga neko prebije. Jer Čedu se napali napaljeni idioti koji se tobože s njim "politički" ne slažu, ali sutra takvi isti idioti mogu napasti i teško povrediti bilo koga od nas jer, na primer, ne slavimo istu slavu kao oni, ne navijamo za isti klub, ili nosimo odeću zelene boje. Pokušajte da mislite o tome, ako vam mržnja ne magli previše mozak.

LDP_BG

pre 15 godina

ako ove takozvane patriote nastave ovako, ubrzo ce i vojvodina i sandzak traziti otcepljenje. i ko ce na kraju biti kriv ? pogodili ste LDP i B92. nema nam drugo nego na ulice, ali plasim se da je za to vec kasno.

Ivan M

pre 15 godina

...morate da se probudite i da shvatite da DB, UDBA i ostali kod nas prave vesti, zare i pale i rade sta hoce. Od Legije, Kostunice i ostalih probisveta prave heroje, a od iole normalnog sveta najgore kriminalce. U medjuvremenu cekamo beli Sengen, od EU nema nista jos barem 7-8 godina, a elite vas pljackaju i mlate praznu slamu. No, nema veze, jer znamo svi da je za to sve kriv Ceda...

М.Џ.

pre 15 godina

Не верујем да су га напали, ово је по мом мишљењу представа. Тек ако ухвате нападаче повероваћу да је до напада стварно дошло.

Internet korisnik

pre 15 godina

... što se ovog incidenta tiče, mislim da treba malo smiriti strasti i sačekati malo više detalja o samom dogadjaju...

Kimmmey

pre 15 godina

Vec vidim sutra naslov u PRESS-u,PRAVDI i ostalim DB pamfletima tipa "CEDOMIR JOVANOVIC NAPAO SAMOG SEBE I VREDJAO SVOJU PORODICU"..."CEDA NARKOMAN SE ISTRIPOVAO I NASRNUO NA ZENINE RODITELJE"...
Bice zanimljivo videti kako ce oni to da predstave...
Uzas..

Petar S.

pre 15 godina

Protiv sam bilo kakvog nasilja, ali naj blaze receno mislim da je licemerno, sada podrzavati Cedomira Jovanovica, a pre (jedno) mesec dana omalovazavati pretnje Vuku Jeremicu, od strane (Kosovskih?) Albanaca.

Mirko

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto kada se udaljio sa mesta napada nije pozvao policiju. Taj napad daje sliku srpskog drustva, i komentari koje citam mi pokazuju da niko od nas ne veruje u sistem, zasto bi on trebao da se bije sa barabama kada postoji policija koja je deo sistema. Policija je ta koja treba da hapsi mangupariju i da nas obicne ljude koji postenim radom izdrzavamo nase porodice stiti.
Hvala Bogu ne zivim vise u Srbiji, ali svaki put kada posetim Beograd imam interesantno iskustvo. Pre dve godine sam greskom parkirao kola ispred majcine zgrade na mesto koje je jedan mangup bezecovao kao njegovo. Dosao je da mi odrzi lekciju i da mi naredi da sklonim kola. Hteo je i malo da me bije, ali posto sam ja posao da se vratim u kola i da ih preparkiram on je poceo da gura moju suprugu kako bi me izprovocirao da ga napadnem. Verovatno niko od ljudi koji zive u Srbiji ne moze da zamisli u kakvom je soku bio kada sam ja pozvao 92 sa mog mobilnog telefona i izvestio policiju o adresi gde se nalazim i sta se desava. Posle desetak minuta stigao je policijski auto a gazda se dao u bekstvo u njegovim kolima. Policajci su ga uhvatili i doveli do nas. Legitimisali su mene i moju suprugu i saslusali nas iskaz.
Ispostavilo se da je momak vec na listi cekanja za izdrzavanje zatvorske kazne od 4 meseci. Posto niko nije povredjen policajci su samo rekli frajeru da ce ga posetiti ako se meni ili mojoj supruzi nesto desi, a naravno dobio je i duznost da pazi na nas auto kako ne bi bilo nikakve stete.
Policija se udaljila, a momak je ostao da poprica sa nama jer mu nikako nije bilo jasno zasto sam ja zvao policiju. "Mi brate ovde ne zovemo policiju, mi sve sami resavamo." Kad sam mu ja rekao da oko me dotakne u nameri da me povredi ja zovem policiju jer je njihov posao da me zastite nasao se u cudu.
Srbi mi moramo da shvatimo da jedino kako mozemo da zivimo normalno je da pocnemo da verujemo u sistem i da ga koristimo da se zastitimo.
Shvatite da policija prima vase pare jer se finansira od takse i mora da vas sluzi.
Uvek ima kriminalaca u njihovim redovima, ali ako se sistem koristi onda ce vremenom da ih bude veoma malo, pa mozda ih nece ni biti.
Cedo koristi sistem i trudi se da ga popravis. Mora negde da se pocne.
Hvala na paznji.

srednji sloj

pre 15 godina

Pa... Kad drzava ne odradjuje svoj posao sto se placanja poreza tice, ne znam sto bi se cudili sto ga ne odradjuje kad su huligani u pitanju. Eto, ja bih voleo kada bi drzava odradjivala posao po svim pravcima - i da utvrdi odakle njemu tolika kinta i placa li porez na svoja primanja, ali i da ga zastiti od divljanja. Moguce je da kada bi odradila posao u prvom slucaju, imala laksi zadatak u drugom - mozda bi ga cuvala na mnogo suzenijem prostoru koji se meri sa par kvadrata. Kazem - moguce je, ne kazem da bi stvarno tako bilo, jer mozda je cist.
Ali ipak - svrstavanje ili na jednu ili na drugu stranu u ovom slucaju je glupo, jer u oba slucaja mimoilazi zakon koji bi ipak trebalo da jednako vazi za sve. Sto ovde ni u jednom ni u drugom slucaju - nije slucaj.

Umetnica

pre 15 godina

Napad je jedna polovina akcije, a komentari identičnog sadržaja koji se istovremeno objavljuju po brojnim domaćim web sajtovima su očigledno druga polovina. Pa nismo baš svi mi veverice...

Hari

pre 15 godina

Alo, ljudi! Nije ovde rec samo o Cedomiru! U ovoj prokletoj zemlji svakog od nas, na bilo kom mestu, u bilo kom gradu, moze da napadne bilo ko i da za to ne odgovara! Ako ste danas u stanju da kazete da je normalno da se ovako nesto desi Cednomiru i njegovoj porodici, sta je to sto nekog drugog obavezuje da isto ne pomisli kada se to desi vama?!

sasa joki

pre 15 godina

U ovoj zemlji nikada niko nece napasti, Kostunicu, Vucica, Nikolica, Seselja....Napadi su rezervisani za pro evropski opredeljene politicare!Jer samo zaostala Srbija koju je nekada predstavljao Milosevic, danas Kostunica, Nikolic i Vucic je sklona nasilnom resavanju stvari!

milan

pre 15 godina

Sramota! Godinama traje kampanja protiv Cede i svi cute! Prvo je optuzivan da je mafijas, pa su ga prosle godine progonili zbog navodne izdaje nacionalnih interesa nakon proglasenja nezavisnosti Kosova, sad je jos i lopov! Sramotno je da mi svi cutimo dok se javno poziva na linc pojedinaca, tako je bilo i za vreme hajke na premijera Djindjica, niko nije reagovao i epilog je bio tragican. Srbi su cudan narod; nikome ne smeta, niti se iko pita, odakle Mladicu novac za onu vilu od nekoliko miliona evra, odakle novci Luki Kradzicu, Arkanu, Legiji, Marku Jaksicu, Vucelicu, Stanisicu, Pavkovicu, svim onim silnim ljudima koji su harali ratistima sirom Jugoslavije, kako to da nikome nije cudno to sto su svi srpski "patrioti" milioneri(nisam do sada video siromasnog "patriotu"), a kada oni koji su prokazeni kao takozvani "izdajnici" imaju neku kintu, onda se citava javnost ustalasa i svi se nesto cude i pitaju kako je to moguce! Gadi mi se ovakva Srbija, jadna i licemerna!!!

GuC

pre 15 godina

Zemlja nasilja, društvo otupelo od nemoći, gradjani bez sigurnosti, demokratije ni na vidiku...a DB,mediji i oni koji izdaju naloge ko treba da bude ŽIV, a ko će biti ubijen, mirno rade svoj mrtvački posao decenijama...i sad, ključno pitanje budućnosti ovog naroda je: zašto i Čeda ima džip??
Pa ljudi, vi niste normalni, ili nemate ni decu, ni ženu, ni roditelje, ni sopstveni stav, principe i nijedno ljudsko pravo!
Licemereje najstrašnije, država vas pljačka nogama i rukama, prodala nas je u energetsko ropstvo, popljačkali nas Velje, Samardžići, Šarančići, pomahnitali policajci ubiajju nedužne mladiće... ali samo Čeda vam je prst u oku?
Kad bi mogli da se razdvojimo već jednom, oni na jednu stranu, mi na drugu, pa neka se ubijaju medjusobno...

jan

pre 15 godina

E moji susjedi još je dalek put do civilizirane i suvremene države. Samo danas : na rukometnoj utakmici u Nišu vičete "Ubi turčina", na nogometnoj utakmici Rada u Beogradu vrijeđate ljude druge rase i sad ovo nasrtaj na političara koji drugačije (europski) misli, govori i radi. Dakle, u jednom danu : vjerska, rasna i politička netolerancija bolje reći mržnja. Mojsije je namjerno 33 godine vodio svoj narod kroz pustinju da bi izumrla jedna cijela generacija koja je bila prožeta osjećajem robstva.

Aleksandar

pre 15 godina

Naravno, prvo ide medijska hajka, pa zatim napad. Scenario vrlo poznat jos iz devedesetih godina. Srecom nije prosao kao Curuvija, Djindjic...A da jeste, bilo bi: pa, da trazio je djavola, ko zna sa kim je imao posla i slicno. Treba imati hrabrosti i voditi politiku kakvu vodi lider LDP-a usmerenu protiv takvih koji probleme u ovoj drzavi resavaju silom. Ali netreba biti lud, pa pri tom ne zastiti sebe i svoju porodicu. Zato mu i treba i blindirani dzip i obezbedjenje i odgovarajuci stambeni prostor.

Novosadjanin

pre 15 godina

PA LJUDI GDE MI ZIVIMO?
Mi sami sebi kao narod podmecemo nogu. Jovanovic je jedini na politickoj sceni koji nesto ovde radi u dugorocnom interesu ljudi, jedini nastavljac politike Zorana Djindjica.
Drzava mora da deluje povodom ovih napada najostrije!!!! Ono sto se desilo Zoranu se ne sme ponoviti!

Marija S.

pre 15 godina

Srbijo, da li ti treba jos jedna zrtva da bi se opasuljila?!?!?! Da li Zoran nece biti dovoljan?!?!?! Ovo je strasno... Ovaj narod je izgleda sve zaboravio... LJUDI BUDITE SE!!! Sta smo zaspali??? Pogledajte na sta lici ova zemlja!!! Ako se ovako nastavi, ovde ce izgleda ostati samo "patriote" obijajuci McDonalds, braneci Kosovo i naravno, ratujuci protiv celog sveta!!!!!!!!!!

Standardi EU

pre 15 godina

To je grozno da se takvi stvari desavaju u neku modernu zemlju. Valjda Srbija nije Afrika? Treba znati jednu stvar: sa Cedom ili bez Cede, Srbija ce se suociti sa standardima EU ako zelji biti njen clan. EU ne popusta i bez Zorana. I nece bez bilo koga. To treba svi da znaju. Zato pamet ljudi, pamet...I, sa svima, svi zajedno, sto pre u EU.

anti-politicar

pre 15 godina

Ako je zaista istina to sto se desilo mislim da je to strasno i da treba uhapsiti napadace. Ali ne mogu da se otmem utisku da nesto tu ne stima zato sto gospodin Jovanovic uvek ide sa pratnjom obezbedjenja kad je sam a pogotovo kad su mu zena i deca u blizini. I to u ovom trenutku kada se svi pitaju odakle njemu pare za onu Vilu, odakle mu pare za toliko obezbedjenje a covek je po profesiji samo politicar, a ne verujem da bi cak i sa platom od 5.000 evra uspeo sve to da ima. Ruzna vest ali u najmanju ruku sumnjiva.

Nije bitno

pre 15 godina

Vec duze razmisljam da li da se vratim, da li da se ne vratim. Ali nakon ovog definitivno nema vracanja. Ne zato sto se bojim za sebe ili cak za porodicu, mi smo sitne ribe i nece nas niko napadati. Ali ako na sajtu B92, od SVIH sajtova, ima ljudi koji nakon napada na Cedu nisu u stanju da vide sta se desava vec NJEGA prozivaju zbog "kola, vile na Dedinju", nemam ja sta da radim u takvoj drzavi. Sto rekao neko, preca mi je porodica od politike, a bogami i od takve drzave.

Petronije

pre 15 godina

Sta hoce ovi iz LDP-a. Kako im se lider bahato i raskalasno ponasa u ovako siromasnoj drzavi nije ni cudo da ce to da mu se obije o glavu. Dok ogroman broj mladih ne moze da se zaposli i osamostali on svoju provokativnu materijalisticku bahatost neprekidno pokazuje. Trebao bi da se osvrne i pogleda ko je i sta je bio pre desetak godina a kako je ovo danas stekao sa skromnim poslanickim prihodima.

Natalija

pre 15 godina

Tako izgleda Srbija u kojoj nije bilo denacifikacije i lustracije pa već 20 godina zemlju vodi „ideologija Slobe, Voje i &“ a to je ideologija antizapadna i prouska. Pošto ta ideologija već dugo traje stvorene su čitave generacije „talibana“(mrzitelja zapada!) i biće ih sve više. Mogu misliti koliko samo mrze Čedu! Profesionalne „tzv. patriote“ mrze sve što je civilizovano, građansko, normalno, a ljubitelji su ne znanja, mraka, haosa jer budući da niti šta znaju da rade niti imaju ikakve vrline jedino se u „ruskog Slobinoj i Vojinoj guberniji“ osećaju zaštićeni.

Srbre

pre 15 godina

Pod hitno uhvatiti napadace i ostro ih kazniti.
Pod hitno poreska policija gospodina Jovanovica da poseti i proveri od kuda toliki raskorak u prihodina i rashodima.
Pod hitno ovaj medij kako se i sam zalaze da je pravda za sve ista da preispita slucaj "luksuznog zivota Jovanovica" u svojim emisijama insajder i poligraf a ne o tome da cuti i rec jednu jedinu da kaze.

Herbie

pre 15 godina

Ono sto rade neke novine u Srbiji se zove medijska hajka. U zavisnosti od toga koje na meti hajka eskalira vise ili manje. U Srbiji jos uvek ne mogu da oproste Cedi Jovanovicu na njegovom ucescu u hapsenju Slobodana Milosevica. Za takve ljude pisanje nekih novina su klacina inicijalna kapisla. Ponavlja se situacija kao i pre 6 godina, pre ubistva Zorana Djindjica.
Mislim da bi policija morala malo bolje da radi svoj posao ali i tuzilastvo da vodi racuna o tome sta se desava 'na terenu'.

ekrem

pre 15 godina

A Press se pita "ko brani ovog coveka" a sam napada li napada i zenu i decu pa se pitam ko brani Press sloboda stampe i istrazivacko novinarstvo sigurno ne, ko onda?

Србенда

pre 15 godina

Зашто ме ово подсећа на време које је претходило месецу марту 2003?
Молим вас, ви који нападате, не понављајте грешке других! Један живот је вреднији од евентуалног неслагања са другим. И не само смрт, него и најмањи стрес је зло за један живот, ако је потекло зато што је неко насрнуо на свог ближњег суграђанина.
Иако се не слажем са изјавама и јавним деловањем Чедомира Јовановића, његов живот и живот његове продице ми је важнији од мог мишљења.
Молим вас, научите се и ви поштовању људи који живе са вама у истом граду. Тек онда можете бити достојни житељи тог града.
Ако се не слажете са оним којег нападате, онда будите такве величине у друштву, па аргументима побеђујте, а не силом.

Photoshopista

pre 15 godina

Ako je zaista napadnut onda ih treba pohvatati i osuditi. Ali, dva pitanja bih postavio.
Prvo, gde je bilo obezbedjenje? Znamo da ga ima, to i nije sporno, znaci gde su bili, sta su radili?
Drugo, da li je ovo dovoljan razlog da prestane pisanje o Cedinoj imovini? Jeste, ali samo pod uslovom da nadlezni drzavni organi obave svoj posao i saopste da li je imovina legalno stecena - postoji pokrice u legalnim prihodima - ili postoje razlozi za okretanje istrage.
Zakljucak: niko ne sme biti mimo zakona, ni ulicni napadaci, ali ni funkcioneri.

unuk

pre 15 godina

podrska cedi i njegovoj porodici. a sutra ce opet glavna tema biti koji je auto vozio i otkud njemu taj auto. tadic ce da pozove nadlezne organe da istraze ovaj slucaj... u srbiji je zabranjeno govoriti istinu!

Mr Djurdje Zivkovic

pre 15 godina

Pod uslovom da je vest tacna a da nije politicki marketing, cemu je imenovani sklon, to je stvarno prevazislo svaku meru!
Sresti coveka, maltretirati ga i to pred porodicom zato jer se ne slazes sa njegovim politickim stavovima i praksom - to ima jos valjda samo u Srbiji. Ja nisam fan g. Jovanovica, naprotiv mislim da je SVE sto je radio u vreme g. Djindjica i posle toga POGRESNO, da ima rupa u zivotopisu ali to ja MISLIM i ne mora uopste da bude tacno i ne daje mi nikakvo pravo da se zbog toga na bilo koji nacin, osim javno i argumentima, obratim bilo kome. Jednostavno, ovako nesto se ne sme podceniti jer je to cinio i Djindjic, pa i sada Srbija zali zbog toga.

nevernik

pre 15 godina

Previse stvari me ovih dana podseca na 90-e. Gomila sitnih stvari koje same za sebe ne znaci mnogo (sveze novcanice, dileri na pijacama, pretnje politicarima i njihovim porodicama, opsta netolerancija prema svemu non-mainstream), ali nekako na gomili izaziva blagu jezu. Mislite o tome.

Spiridula

pre 15 godina

I ne može "nebeska Srbadija" dugo da izdrži a da ne pokaže svoje nakazno lice. Da se ne iskezi i zapahne nas groznim zadahom. Zato što ne razume, ne može i neće da se menja. A osim nas, nema ko da podigne glas i kaže: "Dosta je bilo!".

Intelektualac

pre 15 godina

Izgleda da cemo mi normalni gradjani Srbije defintivno morati da se bijemo sa polusvetom da zastitimo svoje zivote i zivote nasih porodica.
Ok ako je tako, posto je drzava ta koja ne reaguje i koja prikiriveno podrzava taj polusvet ,nemamo nista protiv.
Znamo i mi itekako da se bijemo , mozda i puno bolje od tog polusveta.
Ali cemo napraviti modernu drzavu Srbiju gde ce svi zlikovci , sljamovi, kumovi i raznorazna bratija biti kad tad procesuirana.
Blago njima i njihovim politickim mentorima ako misle da ce to sve tek tako proci, ti napadi ubistva i nasilnicka ponasanja.
Srbija nije stala 12. marta 2003. godine , nece stati ni sada.
Vreme moderne Evropske Srbije dolazi punom parom zato se polusvet i boji.

Milan

pre 15 godina

Obzirom da ni iz Zoranovog ubistva nismo izvukli pouke niti su stvarno odgovorni za to (čitaj: naručioci / finansijeri) privedeni pravdi ili makar obelodanjena njihova imena, onda ni ovaj napad na Čedu nije neočekivan.

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pokusali su kroz DB pamflete (citaj vecina stampanih medija) da ga naprave kriminalcom, pokusali su da ga predstave kao narkomana i kad su videli da broj glasaca i dalje raste onda su poceli da mu ugrozavaju zivot. Cinjenica je da je LDP jedina partija trenutno koja ima normalne stavove u skladu sa situacijom u kojoj je nasa zemlja i vremenom u kome zivimo. Iskreno LDP je jedina sansa da se reforme zaista i dogode, ne samo marketing pred E.U. ministrima. Prilicno mi je muka od ovakvih srednjovekovnih metoda, kleveta, pretnja i fizicki obracun neistomisljenika. Ali sta drugo i ocekivati od zatrovane rulje. Kako god bilo, reforme i napredak necete zaustaviti! Iz sasvim jednostavnog razloga, vise nas je!!! Iako smo mirni i nasu snagu cemo pokazati na izborima kao i svi civilizovani ljudi u svetu.

Lena

pre 15 godina

Dokle vise... muka mi je od primitivizma i laznog patriotizma koji veze s vezom nema, ocigledno je u ovoj drzavi bitno samo imati neprijatelje po svaku cenu, to je izgleda po njihovim merilima odlika pravog srbina.

Galaktus

pre 15 godina

Žalosno je što se u Srbiji na ovakav način obračunava narod sa političarima (pri tome mislim na nedužnu decu Jovanovića) ali bilo bi mnogo bolje kada bi ovde postojala prava finansijska policija, horizontalna i vertikalna kontrola, koja bi proveravala imetak viđenijih političara, biznismena, ali i svih drugih koji kao rade neki biznis, voze preskupe automobile, poseduju ili koriste skupe nekretnine, a pri tome plaćaju mali porez!
Koliko znam, radite na tom zakonu, ali sada je isuviše kasno, jer taj zakon mora da važi retroaktivno, 20 godina unazad, pa da vidimo ko je i na kji način stekao svu svoju imovinu? Policija treba da osnovano sumnjive za utaju poreza hapsi, a da oni posle dokazuju poreklo imovine.
Ovo je povodom toga što Jovanović navodno plaća 2500 EUR mesečno rezidenciju na Dedinju. Odakle? Koliko pri tome zarađuje? Koliki porez plaća?
Zašto bij ja plaćao porez na zaradu ako političari ne plaćaju?
Ali nije samo Čeda jedan od tih... Ima ih mnogo.

građanka

pre 15 godina

To je sasvim normalan nastavak onoga što se već danima vodi protiv ovog čoveka po tabloidima. To je dobar stari izrežirani scenario UDBe koji se decenijama ponavlja. Ko preživi, izgleda, pričaće.

Nenad

pre 15 godina

Pa kada ga političari iz mnogo većih stranaka svesno nazivaju narkomanom, srbomrzcem, idajnikom, ubicom, "praškom" i sl., uvek je pitanje vremena kada će neko pod uticajem od 2L piva posle paljenja okolnih vozila i razbijanja izloga od dosade da nasrće na njega i, što je najgore, na njegovu porodicu. Svaka čast čoveku što sve ovo može da trpi...

I onda još pitaju šta će Čedi džip... Pa dobro kažu - treba mu samo Yugo, pa kada ga sledeći put zaustavi gomila "patriJota", da ga mnogo lakše linčuju.

bezimena

pre 15 godina

A ta trojica su spontano, ničim izazvani, napali Č.Jovanovića i njegovu porodicu...

Vreme je da se digne kuka i motika, zar ubistvo jednog Premijera, i sva posle nalik na ona pre, nije bilo dosta!?

Andrija Šrek

pre 15 godina

Samo hrabri ljudi danas, u Srbiji, imaju snage da istraju u nemogućoj misiji da pokušaju da učine našu zemlju nalik normalnoj. Ovo nije prvi put, i ovoga puta nije u predizbornoj kampanji. Nekad pomislim - ma, šta mi sve to treba, da stalno govorim šta mislim glasno i jasno, ali onda pomislim - ako može Čedomir, moram i ja, ako ne ja, onda ko, ako ne sad, onda kad?

Zumbul

pre 15 godina

Zanimljivo...
Iznajmio stan!
Dobio kola!
I bas sada nasli da ga napadaju?

A mi slikari naivci...
Ovo je istina kao sto je Todorovicu Tomislav NIkolic ostavio blanko ostavke pre mesec dana

Marko

pre 15 godina

Mislim da i mediji u nasoj zemlji mogu da doprinesu da se desavaju ovakve situacije. Ako se imena javnih licnosti danima spominju u negativnom kontekstu to ostavlja utisak u javnosti da treba zapoceti "lov" na takve licnosti. Mislim da je uloga medija da vode racuna o informacijama koje serviraju narodu jer svaka informacija izaziva odredjenu reakciju. Nebitno je sasvim da li je odredjena javna licnost "popularna" ili ne.
Nakon puno informacija o lagodnom zivotu gospodina Jovanovica prethodnih dana ovo je ocekivan sled dogadjaja narocito u vremenu ovakve krize.

Voki_BG

pre 15 godina

Ovo je stvarno vise prevrsilo svaku meru.
Nije uopste vazno sta neko misli o Cedomiru Jovanovicu, ono sto je bitno je da ovde ljudi ne vole kada neko nesto ima i nesto ume, a Cedomir Jovanovic nije bas najcistiji ali nije ni kriminalac.
Kod nas kada neko nesto nema ili ne ume onda niko drgi ne sme da ima!
Ovakve stvari se u serioznim zemljama resavaju za 10 minuta.
Mi kao narod nismo solidarni a to je pocetak kraja svake nacije. Niko ne treba da voli Cedomira Jovanovica, ali neka pokaze respekt prema onome sto je ucinio i cini da Srbija bar malo krene napred!

Nenad

pre 15 godina

Sinoc razbijanje Beograda, danas napad na Cedu - sve me podseca na mart 2008. i poslednje dane Vojislava Kostuncie. Izgleda da se neke stvari ponavljaju

matori

pre 15 godina

U Srbiji nije ugrožen samo Jovanović, LDP ili njima slični po idejama, ponašanju ili delovanju.
Ovde je ugrožena elementarna bezbednost svakoga ko nije na liniji "patriotskih ideala", kako ih shvataju mnogobrojni likovi zadojeni klerofašističkom propagandom.
A takva se propaganda širi ovim prostorima već 20 godina, uz manji ili veći intenzitet, ali uz veoma veliku efikasnost (nažalost!).

Ako se ništa ne promeni u tom pogledu (u najkraćem vremenu), predstoji nam toliko crna i mučna budućnost, da će nam se bliska (crna i mučna) prošlost činiti kao pravi rajski doživljaj...

dO

pre 15 godina

Sve je već viđeno pre 6 godina, i znamo kako se završilo. Ko stoji iza ovoga je lako utvrditi - dovoljno je samo pročitati tekstove u "Kuriru", "Pravdi", "Pressu" i još nekim toaletoidima.

Policija i tužilaštvo nešto čekaju? Da im ptičice nešto otpevaju pod prozorom pre nego što počnu da rade svoj posao?

Ah, da pa ovo je Srbija. Onda ništa.

hvatach hejta

pre 15 godina

prijatno bi iznenadjenje bilo kada bi politicki suparnici pozvali na depersonifikaciju politike. trebalo bi da se brane politicki stavovi a ne da se navija za persone. zato se ovakve stvari i desavaju.

Dragan Loncar

pre 15 godina

U vestima se cak ni ne navodi sumnja ko bi to mogao da bude...

Pa, dobro, ja se sada pitam ko su ti napadaci? Da li ih je Ceda Jovanovic identifikovao i da li pokrenuta prijava protiv njih? Ako im nisu poznati, da li je mogla Cedina supruga da ih uslika mobilnim telefonom radi identifikacije, ako je Ceda bio za volanom? Imali su sansu za to, jer su bar kolima bili zasticeni. Bez obzira na to da li je to organizovana akcija ili neki anti-evropski huliganski olos koji se tu zatekao, ti ljudi moraju da odgovaraju za napad. I to bez obzira da li je napad izbegnut ili ne, jer ce se dogoditi ponovo jer i nije prvi put. Ceda je ipak vodja progresivne stranke koja je agresivnim nazadnjacima trn u oku.

Posto je ovde sve vise nemira zbog pozitivnih promena u drzavi savet mirnim gradjanima je da se naoruzaju foto aparatima i reportercima... tako najbolje mogu da dokazu bilo sta u ovoj bespravnoj drzavi. Osim ako im se bas ne pruzi nikakva sansa da reaguju.

Grete

pre 15 godina

Strašno. Ne mogu da zamislim da neko moju porodicu ovako napadne. Razmislio bih o povlačenju iz politike. Nije domovina bitnija od porodice.

Zumbul

pre 15 godina

Zanimljivo...
Iznajmio stan!
Dobio kola!
I bas sada nasli da ga napadaju?

A mi slikari naivci...
Ovo je istina kao sto je Todorovicu Tomislav NIkolic ostavio blanko ostavke pre mesec dana

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pokusali su kroz DB pamflete (citaj vecina stampanih medija) da ga naprave kriminalcom, pokusali su da ga predstave kao narkomana i kad su videli da broj glasaca i dalje raste onda su poceli da mu ugrozavaju zivot. Cinjenica je da je LDP jedina partija trenutno koja ima normalne stavove u skladu sa situacijom u kojoj je nasa zemlja i vremenom u kome zivimo. Iskreno LDP je jedina sansa da se reforme zaista i dogode, ne samo marketing pred E.U. ministrima. Prilicno mi je muka od ovakvih srednjovekovnih metoda, kleveta, pretnja i fizicki obracun neistomisljenika. Ali sta drugo i ocekivati od zatrovane rulje. Kako god bilo, reforme i napredak necete zaustaviti! Iz sasvim jednostavnog razloga, vise nas je!!! Iako smo mirni i nasu snagu cemo pokazati na izborima kao i svi civilizovani ljudi u svetu.

građanka

pre 15 godina

To je sasvim normalan nastavak onoga što se već danima vodi protiv ovog čoveka po tabloidima. To je dobar stari izrežirani scenario UDBe koji se decenijama ponavlja. Ko preživi, izgleda, pričaće.

matori

pre 15 godina

U Srbiji nije ugrožen samo Jovanović, LDP ili njima slični po idejama, ponašanju ili delovanju.
Ovde je ugrožena elementarna bezbednost svakoga ko nije na liniji "patriotskih ideala", kako ih shvataju mnogobrojni likovi zadojeni klerofašističkom propagandom.
A takva se propaganda širi ovim prostorima već 20 godina, uz manji ili veći intenzitet, ali uz veoma veliku efikasnost (nažalost!).

Ako se ništa ne promeni u tom pogledu (u najkraćem vremenu), predstoji nam toliko crna i mučna budućnost, da će nam se bliska (crna i mučna) prošlost činiti kao pravi rajski doživljaj...

Intelektualac

pre 15 godina

Izgleda da cemo mi normalni gradjani Srbije defintivno morati da se bijemo sa polusvetom da zastitimo svoje zivote i zivote nasih porodica.
Ok ako je tako, posto je drzava ta koja ne reaguje i koja prikiriveno podrzava taj polusvet ,nemamo nista protiv.
Znamo i mi itekako da se bijemo , mozda i puno bolje od tog polusveta.
Ali cemo napraviti modernu drzavu Srbiju gde ce svi zlikovci , sljamovi, kumovi i raznorazna bratija biti kad tad procesuirana.
Blago njima i njihovim politickim mentorima ako misle da ce to sve tek tako proci, ti napadi ubistva i nasilnicka ponasanja.
Srbija nije stala 12. marta 2003. godine , nece stati ni sada.
Vreme moderne Evropske Srbije dolazi punom parom zato se polusvet i boji.

Nenad

pre 15 godina

Pa kada ga političari iz mnogo većih stranaka svesno nazivaju narkomanom, srbomrzcem, idajnikom, ubicom, "praškom" i sl., uvek je pitanje vremena kada će neko pod uticajem od 2L piva posle paljenja okolnih vozila i razbijanja izloga od dosade da nasrće na njega i, što je najgore, na njegovu porodicu. Svaka čast čoveku što sve ovo može da trpi...

I onda još pitaju šta će Čedi džip... Pa dobro kažu - treba mu samo Yugo, pa kada ga sledeći put zaustavi gomila "patriJota", da ga mnogo lakše linčuju.

bezimena

pre 15 godina

A ta trojica su spontano, ničim izazvani, napali Č.Jovanovića i njegovu porodicu...

Vreme je da se digne kuka i motika, zar ubistvo jednog Premijera, i sva posle nalik na ona pre, nije bilo dosta!?

Nenad

pre 15 godina

Sinoc razbijanje Beograda, danas napad na Cedu - sve me podseca na mart 2008. i poslednje dane Vojislava Kostuncie. Izgleda da se neke stvari ponavljaju

Andrija Šrek

pre 15 godina

Samo hrabri ljudi danas, u Srbiji, imaju snage da istraju u nemogućoj misiji da pokušaju da učine našu zemlju nalik normalnoj. Ovo nije prvi put, i ovoga puta nije u predizbornoj kampanji. Nekad pomislim - ma, šta mi sve to treba, da stalno govorim šta mislim glasno i jasno, ali onda pomislim - ako može Čedomir, moram i ja, ako ne ja, onda ko, ako ne sad, onda kad?

Natalija

pre 15 godina

Tako izgleda Srbija u kojoj nije bilo denacifikacije i lustracije pa već 20 godina zemlju vodi „ideologija Slobe, Voje i &“ a to je ideologija antizapadna i prouska. Pošto ta ideologija već dugo traje stvorene su čitave generacije „talibana“(mrzitelja zapada!) i biće ih sve više. Mogu misliti koliko samo mrze Čedu! Profesionalne „tzv. patriote“ mrze sve što je civilizovano, građansko, normalno, a ljubitelji su ne znanja, mraka, haosa jer budući da niti šta znaju da rade niti imaju ikakve vrline jedino se u „ruskog Slobinoj i Vojinoj guberniji“ osećaju zaštićeni.

dO

pre 15 godina

Sve je već viđeno pre 6 godina, i znamo kako se završilo. Ko stoji iza ovoga je lako utvrditi - dovoljno je samo pročitati tekstove u "Kuriru", "Pravdi", "Pressu" i još nekim toaletoidima.

Policija i tužilaštvo nešto čekaju? Da im ptičice nešto otpevaju pod prozorom pre nego što počnu da rade svoj posao?

Ah, da pa ovo je Srbija. Onda ništa.

Voki_BG

pre 15 godina

Ovo je stvarno vise prevrsilo svaku meru.
Nije uopste vazno sta neko misli o Cedomiru Jovanovicu, ono sto je bitno je da ovde ljudi ne vole kada neko nesto ima i nesto ume, a Cedomir Jovanovic nije bas najcistiji ali nije ni kriminalac.
Kod nas kada neko nesto nema ili ne ume onda niko drgi ne sme da ima!
Ovakve stvari se u serioznim zemljama resavaju za 10 minuta.
Mi kao narod nismo solidarni a to je pocetak kraja svake nacije. Niko ne treba da voli Cedomira Jovanovica, ali neka pokaze respekt prema onome sto je ucinio i cini da Srbija bar malo krene napred!

Galaktus

pre 15 godina

Žalosno je što se u Srbiji na ovakav način obračunava narod sa političarima (pri tome mislim na nedužnu decu Jovanovića) ali bilo bi mnogo bolje kada bi ovde postojala prava finansijska policija, horizontalna i vertikalna kontrola, koja bi proveravala imetak viđenijih političara, biznismena, ali i svih drugih koji kao rade neki biznis, voze preskupe automobile, poseduju ili koriste skupe nekretnine, a pri tome plaćaju mali porez!
Koliko znam, radite na tom zakonu, ali sada je isuviše kasno, jer taj zakon mora da važi retroaktivno, 20 godina unazad, pa da vidimo ko je i na kji način stekao svu svoju imovinu? Policija treba da osnovano sumnjive za utaju poreza hapsi, a da oni posle dokazuju poreklo imovine.
Ovo je povodom toga što Jovanović navodno plaća 2500 EUR mesečno rezidenciju na Dedinju. Odakle? Koliko pri tome zarađuje? Koliki porez plaća?
Zašto bij ja plaćao porez na zaradu ako političari ne plaćaju?
Ali nije samo Čeda jedan od tih... Ima ih mnogo.

Milan

pre 15 godina

Obzirom da ni iz Zoranovog ubistva nismo izvukli pouke niti su stvarno odgovorni za to (čitaj: naručioci / finansijeri) privedeni pravdi ili makar obelodanjena njihova imena, onda ni ovaj napad na Čedu nije neočekivan.

Dragan Loncar

pre 15 godina

U vestima se cak ni ne navodi sumnja ko bi to mogao da bude...

Pa, dobro, ja se sada pitam ko su ti napadaci? Da li ih je Ceda Jovanovic identifikovao i da li pokrenuta prijava protiv njih? Ako im nisu poznati, da li je mogla Cedina supruga da ih uslika mobilnim telefonom radi identifikacije, ako je Ceda bio za volanom? Imali su sansu za to, jer su bar kolima bili zasticeni. Bez obzira na to da li je to organizovana akcija ili neki anti-evropski huliganski olos koji se tu zatekao, ti ljudi moraju da odgovaraju za napad. I to bez obzira da li je napad izbegnut ili ne, jer ce se dogoditi ponovo jer i nije prvi put. Ceda je ipak vodja progresivne stranke koja je agresivnim nazadnjacima trn u oku.

Posto je ovde sve vise nemira zbog pozitivnih promena u drzavi savet mirnim gradjanima je da se naoruzaju foto aparatima i reportercima... tako najbolje mogu da dokazu bilo sta u ovoj bespravnoj drzavi. Osim ako im se bas ne pruzi nikakva sansa da reaguju.

Lena

pre 15 godina

Dokle vise... muka mi je od primitivizma i laznog patriotizma koji veze s vezom nema, ocigledno je u ovoj drzavi bitno samo imati neprijatelje po svaku cenu, to je izgleda po njihovim merilima odlika pravog srbina.

Marko

pre 15 godina

Mislim da i mediji u nasoj zemlji mogu da doprinesu da se desavaju ovakve situacije. Ako se imena javnih licnosti danima spominju u negativnom kontekstu to ostavlja utisak u javnosti da treba zapoceti "lov" na takve licnosti. Mislim da je uloga medija da vode racuna o informacijama koje serviraju narodu jer svaka informacija izaziva odredjenu reakciju. Nebitno je sasvim da li je odredjena javna licnost "popularna" ili ne.
Nakon puno informacija o lagodnom zivotu gospodina Jovanovica prethodnih dana ovo je ocekivan sled dogadjaja narocito u vremenu ovakve krize.

sasa joki

pre 15 godina

U ovoj zemlji nikada niko nece napasti, Kostunicu, Vucica, Nikolica, Seselja....Napadi su rezervisani za pro evropski opredeljene politicare!Jer samo zaostala Srbija koju je nekada predstavljao Milosevic, danas Kostunica, Nikolic i Vucic je sklona nasilnom resavanju stvari!

hvatach hejta

pre 15 godina

prijatno bi iznenadjenje bilo kada bi politicki suparnici pozvali na depersonifikaciju politike. trebalo bi da se brane politicki stavovi a ne da se navija za persone. zato se ovakve stvari i desavaju.

Photoshopista

pre 15 godina

Ako je zaista napadnut onda ih treba pohvatati i osuditi. Ali, dva pitanja bih postavio.
Prvo, gde je bilo obezbedjenje? Znamo da ga ima, to i nije sporno, znaci gde su bili, sta su radili?
Drugo, da li je ovo dovoljan razlog da prestane pisanje o Cedinoj imovini? Jeste, ali samo pod uslovom da nadlezni drzavni organi obave svoj posao i saopste da li je imovina legalno stecena - postoji pokrice u legalnim prihodima - ili postoje razlozi za okretanje istrage.
Zakljucak: niko ne sme biti mimo zakona, ni ulicni napadaci, ali ni funkcioneri.

Petronije

pre 15 godina

Sta hoce ovi iz LDP-a. Kako im se lider bahato i raskalasno ponasa u ovako siromasnoj drzavi nije ni cudo da ce to da mu se obije o glavu. Dok ogroman broj mladih ne moze da se zaposli i osamostali on svoju provokativnu materijalisticku bahatost neprekidno pokazuje. Trebao bi da se osvrne i pogleda ko je i sta je bio pre desetak godina a kako je ovo danas stekao sa skromnim poslanickim prihodima.

Srbre

pre 15 godina

Pod hitno uhvatiti napadace i ostro ih kazniti.
Pod hitno poreska policija gospodina Jovanovica da poseti i proveri od kuda toliki raskorak u prihodina i rashodima.
Pod hitno ovaj medij kako se i sam zalaze da je pravda za sve ista da preispita slucaj "luksuznog zivota Jovanovica" u svojim emisijama insajder i poligraf a ne o tome da cuti i rec jednu jedinu da kaze.

Hari

pre 15 godina

Alo, ljudi! Nije ovde rec samo o Cedomiru! U ovoj prokletoj zemlji svakog od nas, na bilo kom mestu, u bilo kom gradu, moze da napadne bilo ko i da za to ne odgovara! Ako ste danas u stanju da kazete da je normalno da se ovako nesto desi Cednomiru i njegovoj porodici, sta je to sto nekog drugog obavezuje da isto ne pomisli kada se to desi vama?!

milan

pre 15 godina

Sramota! Godinama traje kampanja protiv Cede i svi cute! Prvo je optuzivan da je mafijas, pa su ga prosle godine progonili zbog navodne izdaje nacionalnih interesa nakon proglasenja nezavisnosti Kosova, sad je jos i lopov! Sramotno je da mi svi cutimo dok se javno poziva na linc pojedinaca, tako je bilo i za vreme hajke na premijera Djindjica, niko nije reagovao i epilog je bio tragican. Srbi su cudan narod; nikome ne smeta, niti se iko pita, odakle Mladicu novac za onu vilu od nekoliko miliona evra, odakle novci Luki Kradzicu, Arkanu, Legiji, Marku Jaksicu, Vucelicu, Stanisicu, Pavkovicu, svim onim silnim ljudima koji su harali ratistima sirom Jugoslavije, kako to da nikome nije cudno to sto su svi srpski "patrioti" milioneri(nisam do sada video siromasnog "patriotu"), a kada oni koji su prokazeni kao takozvani "izdajnici" imaju neku kintu, onda se citava javnost ustalasa i svi se nesto cude i pitaju kako je to moguce! Gadi mi se ovakva Srbija, jadna i licemerna!!!

Nije bitno

pre 15 godina

Vec duze razmisljam da li da se vratim, da li da se ne vratim. Ali nakon ovog definitivno nema vracanja. Ne zato sto se bojim za sebe ili cak za porodicu, mi smo sitne ribe i nece nas niko napadati. Ali ako na sajtu B92, od SVIH sajtova, ima ljudi koji nakon napada na Cedu nisu u stanju da vide sta se desava vec NJEGA prozivaju zbog "kola, vile na Dedinju", nemam ja sta da radim u takvoj drzavi. Sto rekao neko, preca mi je porodica od politike, a bogami i od takve drzave.

jan

pre 15 godina

E moji susjedi još je dalek put do civilizirane i suvremene države. Samo danas : na rukometnoj utakmici u Nišu vičete "Ubi turčina", na nogometnoj utakmici Rada u Beogradu vrijeđate ljude druge rase i sad ovo nasrtaj na političara koji drugačije (europski) misli, govori i radi. Dakle, u jednom danu : vjerska, rasna i politička netolerancija bolje reći mržnja. Mojsije je namjerno 33 godine vodio svoj narod kroz pustinju da bi izumrla jedna cijela generacija koja je bila prožeta osjećajem robstva.

Grete

pre 15 godina

Strašno. Ne mogu da zamislim da neko moju porodicu ovako napadne. Razmislio bih o povlačenju iz politike. Nije domovina bitnija od porodice.

Spiridula

pre 15 godina

I ne može "nebeska Srbadija" dugo da izdrži a da ne pokaže svoje nakazno lice. Da se ne iskezi i zapahne nas groznim zadahom. Zato što ne razume, ne može i neće da se menja. A osim nas, nema ko da podigne glas i kaže: "Dosta je bilo!".

GuC

pre 15 godina

Zemlja nasilja, društvo otupelo od nemoći, gradjani bez sigurnosti, demokratije ni na vidiku...a DB,mediji i oni koji izdaju naloge ko treba da bude ŽIV, a ko će biti ubijen, mirno rade svoj mrtvački posao decenijama...i sad, ključno pitanje budućnosti ovog naroda je: zašto i Čeda ima džip??
Pa ljudi, vi niste normalni, ili nemate ni decu, ni ženu, ni roditelje, ni sopstveni stav, principe i nijedno ljudsko pravo!
Licemereje najstrašnije, država vas pljačka nogama i rukama, prodala nas je u energetsko ropstvo, popljačkali nas Velje, Samardžići, Šarančići, pomahnitali policajci ubiajju nedužne mladiće... ali samo Čeda vam je prst u oku?
Kad bi mogli da se razdvojimo već jednom, oni na jednu stranu, mi na drugu, pa neka se ubijaju medjusobno...

Marija S.

pre 15 godina

Srbijo, da li ti treba jos jedna zrtva da bi se opasuljila?!?!?! Da li Zoran nece biti dovoljan?!?!?! Ovo je strasno... Ovaj narod je izgleda sve zaboravio... LJUDI BUDITE SE!!! Sta smo zaspali??? Pogledajte na sta lici ova zemlja!!! Ako se ovako nastavi, ovde ce izgleda ostati samo "patriote" obijajuci McDonalds, braneci Kosovo i naravno, ratujuci protiv celog sveta!!!!!!!!!!

Mr Djurdje Zivkovic

pre 15 godina

Pod uslovom da je vest tacna a da nije politicki marketing, cemu je imenovani sklon, to je stvarno prevazislo svaku meru!
Sresti coveka, maltretirati ga i to pred porodicom zato jer se ne slazes sa njegovim politickim stavovima i praksom - to ima jos valjda samo u Srbiji. Ja nisam fan g. Jovanovica, naprotiv mislim da je SVE sto je radio u vreme g. Djindjica i posle toga POGRESNO, da ima rupa u zivotopisu ali to ja MISLIM i ne mora uopste da bude tacno i ne daje mi nikakvo pravo da se zbog toga na bilo koji nacin, osim javno i argumentima, obratim bilo kome. Jednostavno, ovako nesto se ne sme podceniti jer je to cinio i Djindjic, pa i sada Srbija zali zbog toga.

ekrem

pre 15 godina

A Press se pita "ko brani ovog coveka" a sam napada li napada i zenu i decu pa se pitam ko brani Press sloboda stampe i istrazivacko novinarstvo sigurno ne, ko onda?

Србенда

pre 15 godina

Зашто ме ово подсећа на време које је претходило месецу марту 2003?
Молим вас, ви који нападате, не понављајте грешке других! Један живот је вреднији од евентуалног неслагања са другим. И не само смрт, него и најмањи стрес је зло за један живот, ако је потекло зато што је неко насрнуо на свог ближњег суграђанина.
Иако се не слажем са изјавама и јавним деловањем Чедомира Јовановића, његов живот и живот његове продице ми је важнији од мог мишљења.
Молим вас, научите се и ви поштовању људи који живе са вама у истом граду. Тек онда можете бити достојни житељи тог града.
Ако се не слажете са оним којег нападате, онда будите такве величине у друштву, па аргументима побеђујте, а не силом.

unuk

pre 15 godina

podrska cedi i njegovoj porodici. a sutra ce opet glavna tema biti koji je auto vozio i otkud njemu taj auto. tadic ce da pozove nadlezne organe da istraze ovaj slucaj... u srbiji je zabranjeno govoriti istinu!

Aleksandar

pre 15 godina

Naravno, prvo ide medijska hajka, pa zatim napad. Scenario vrlo poznat jos iz devedesetih godina. Srecom nije prosao kao Curuvija, Djindjic...A da jeste, bilo bi: pa, da trazio je djavola, ko zna sa kim je imao posla i slicno. Treba imati hrabrosti i voditi politiku kakvu vodi lider LDP-a usmerenu protiv takvih koji probleme u ovoj drzavi resavaju silom. Ali netreba biti lud, pa pri tom ne zastiti sebe i svoju porodicu. Zato mu i treba i blindirani dzip i obezbedjenje i odgovarajuci stambeni prostor.

Novosadjanin

pre 15 godina

PA LJUDI GDE MI ZIVIMO?
Mi sami sebi kao narod podmecemo nogu. Jovanovic je jedini na politickoj sceni koji nesto ovde radi u dugorocnom interesu ljudi, jedini nastavljac politike Zorana Djindjica.
Drzava mora da deluje povodom ovih napada najostrije!!!! Ono sto se desilo Zoranu se ne sme ponoviti!

nevernik

pre 15 godina

Previse stvari me ovih dana podseca na 90-e. Gomila sitnih stvari koje same za sebe ne znaci mnogo (sveze novcanice, dileri na pijacama, pretnje politicarima i njihovim porodicama, opsta netolerancija prema svemu non-mainstream), ali nekako na gomili izaziva blagu jezu. Mislite o tome.

anti-politicar

pre 15 godina

Ako je zaista istina to sto se desilo mislim da je to strasno i da treba uhapsiti napadace. Ali ne mogu da se otmem utisku da nesto tu ne stima zato sto gospodin Jovanovic uvek ide sa pratnjom obezbedjenja kad je sam a pogotovo kad su mu zena i deca u blizini. I to u ovom trenutku kada se svi pitaju odakle njemu pare za onu Vilu, odakle mu pare za toliko obezbedjenje a covek je po profesiji samo politicar, a ne verujem da bi cak i sa platom od 5.000 evra uspeo sve to da ima. Ruzna vest ali u najmanju ruku sumnjiva.

Umetnica

pre 15 godina

Napad je jedna polovina akcije, a komentari identičnog sadržaja koji se istovremeno objavljuju po brojnim domaćim web sajtovima su očigledno druga polovina. Pa nismo baš svi mi veverice...

Mira

pre 15 godina

Gospodo, Čedomiru Jovanoviću je najveće bogatstvo njegova porodica. Da li je moguće da i u ovoj situaciji polemišete o kući ili kolima Čede Jovanovića? NE DAJ BOŽE DA SE NEŠTO DESILO, šta bi vi gospodo komentarisali. U zemlji Srbiji je ubijen Zoran Đinđić, Ivan Stambolić,Slavko Ćuruvija,Dada Vujasinović, pokušaj ubistva Vuka Draškovića. U ovoj zemlji hapsi se sa mnogobrojnim kamerama legenda Dragan Džajić. U zemlji Srbiji, Legija objavljuje knjige u zatvoru. Srbija definitivno nema alternativu. Čedo, izdrži, ima nas koji smo ponosni na tvoje bogatstvo, na tvoju porodicu.

Petar S.

pre 15 godina

Protiv sam bilo kakvog nasilja, ali naj blaze receno mislim da je licemerno, sada podrzavati Cedomira Jovanovica, a pre (jedno) mesec dana omalovazavati pretnje Vuku Jeremicu, od strane (Kosovskih?) Albanaca.

М.Џ.

pre 15 godina

Не верујем да су га напали, ово је по мом мишљењу представа. Тек ако ухвате нападаче повероваћу да је до напада стварно дошло.

Herbie

pre 15 godina

Ono sto rade neke novine u Srbiji se zove medijska hajka. U zavisnosti od toga koje na meti hajka eskalira vise ili manje. U Srbiji jos uvek ne mogu da oproste Cedi Jovanovicu na njegovom ucescu u hapsenju Slobodana Milosevica. Za takve ljude pisanje nekih novina su klacina inicijalna kapisla. Ponavlja se situacija kao i pre 6 godina, pre ubistva Zorana Djindjica.
Mislim da bi policija morala malo bolje da radi svoj posao ali i tuzilastvo da vodi racuna o tome sta se desava 'na terenu'.

Mirko

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto kada se udaljio sa mesta napada nije pozvao policiju. Taj napad daje sliku srpskog drustva, i komentari koje citam mi pokazuju da niko od nas ne veruje u sistem, zasto bi on trebao da se bije sa barabama kada postoji policija koja je deo sistema. Policija je ta koja treba da hapsi mangupariju i da nas obicne ljude koji postenim radom izdrzavamo nase porodice stiti.
Hvala Bogu ne zivim vise u Srbiji, ali svaki put kada posetim Beograd imam interesantno iskustvo. Pre dve godine sam greskom parkirao kola ispred majcine zgrade na mesto koje je jedan mangup bezecovao kao njegovo. Dosao je da mi odrzi lekciju i da mi naredi da sklonim kola. Hteo je i malo da me bije, ali posto sam ja posao da se vratim u kola i da ih preparkiram on je poceo da gura moju suprugu kako bi me izprovocirao da ga napadnem. Verovatno niko od ljudi koji zive u Srbiji ne moze da zamisli u kakvom je soku bio kada sam ja pozvao 92 sa mog mobilnog telefona i izvestio policiju o adresi gde se nalazim i sta se desava. Posle desetak minuta stigao je policijski auto a gazda se dao u bekstvo u njegovim kolima. Policajci su ga uhvatili i doveli do nas. Legitimisali su mene i moju suprugu i saslusali nas iskaz.
Ispostavilo se da je momak vec na listi cekanja za izdrzavanje zatvorske kazne od 4 meseci. Posto niko nije povredjen policajci su samo rekli frajeru da ce ga posetiti ako se meni ili mojoj supruzi nesto desi, a naravno dobio je i duznost da pazi na nas auto kako ne bi bilo nikakve stete.
Policija se udaljila, a momak je ostao da poprica sa nama jer mu nikako nije bilo jasno zasto sam ja zvao policiju. "Mi brate ovde ne zovemo policiju, mi sve sami resavamo." Kad sam mu ja rekao da oko me dotakne u nameri da me povredi ja zovem policiju jer je njihov posao da me zastite nasao se u cudu.
Srbi mi moramo da shvatimo da jedino kako mozemo da zivimo normalno je da pocnemo da verujemo u sistem i da ga koristimo da se zastitimo.
Shvatite da policija prima vase pare jer se finansira od takse i mora da vas sluzi.
Uvek ima kriminalaca u njihovim redovima, ali ako se sistem koristi onda ce vremenom da ih bude veoma malo, pa mozda ih nece ni biti.
Cedo koristi sistem i trudi se da ga popravis. Mora negde da se pocne.
Hvala na paznji.

Kimmmey

pre 15 godina

Vec vidim sutra naslov u PRESS-u,PRAVDI i ostalim DB pamfletima tipa "CEDOMIR JOVANOVIC NAPAO SAMOG SEBE I VREDJAO SVOJU PORODICU"..."CEDA NARKOMAN SE ISTRIPOVAO I NASRNUO NA ZENINE RODITELJE"...
Bice zanimljivo videti kako ce oni to da predstave...
Uzas..

Mashinovodja

pre 15 godina

Sve ove koji su već godinama na tripu "Čeda (uvek) dobija samo ono što zaslužuje jer je težak narkoman, mafijaš i izdajnik" pitao bih samo jedno: kada bi Čeda nekim slučajem bio "eliminisan" iz ovog života, šta bi to promenilo nabolje u Srbiji i konkretno u vašim životima? Koji bi vam to problem rešilo? (Imali biste samo jednog manje da mrzite, ali to vam sigurno nije problem jer biste odmah našli barem tri zamene.)
Napad na Čedu nije samo Čedin problem, nego problem svih nas. Ako neko može nekažnjeno da napadne i povredi ili ubije nekog s kim se u bilo čemu ne slaže, onda je to kraj civilizovanog suživota i svako od nas može očekivati da ga neko prebije. Jer Čedu se napali napaljeni idioti koji se tobože s njim "politički" ne slažu, ali sutra takvi isti idioti mogu napasti i teško povrediti bilo koga od nas jer, na primer, ne slavimo istu slavu kao oni, ne navijamo za isti klub, ili nosimo odeću zelene boje. Pokušajte da mislite o tome, ako vam mržnja ne magli previše mozak.

srednji sloj

pre 15 godina

Pa... Kad drzava ne odradjuje svoj posao sto se placanja poreza tice, ne znam sto bi se cudili sto ga ne odradjuje kad su huligani u pitanju. Eto, ja bih voleo kada bi drzava odradjivala posao po svim pravcima - i da utvrdi odakle njemu tolika kinta i placa li porez na svoja primanja, ali i da ga zastiti od divljanja. Moguce je da kada bi odradila posao u prvom slucaju, imala laksi zadatak u drugom - mozda bi ga cuvala na mnogo suzenijem prostoru koji se meri sa par kvadrata. Kazem - moguce je, ne kazem da bi stvarno tako bilo, jer mozda je cist.
Ali ipak - svrstavanje ili na jednu ili na drugu stranu u ovom slucaju je glupo, jer u oba slucaja mimoilazi zakon koji bi ipak trebalo da jednako vazi za sve. Sto ovde ni u jednom ni u drugom slucaju - nije slucaj.

Standardi EU

pre 15 godina

To je grozno da se takvi stvari desavaju u neku modernu zemlju. Valjda Srbija nije Afrika? Treba znati jednu stvar: sa Cedom ili bez Cede, Srbija ce se suociti sa standardima EU ako zelji biti njen clan. EU ne popusta i bez Zorana. I nece bez bilo koga. To treba svi da znaju. Zato pamet ljudi, pamet...I, sa svima, svi zajedno, sto pre u EU.

LDP_BG

pre 15 godina

ako ove takozvane patriote nastave ovako, ubrzo ce i vojvodina i sandzak traziti otcepljenje. i ko ce na kraju biti kriv ? pogodili ste LDP i B92. nema nam drugo nego na ulice, ali plasim se da je za to vec kasno.

leno

pre 15 godina

Pohvatati napadace! Ceda je jedini nastavljac politike Zorana Djindjica i jedan od retkih {sto se sad vidi} politicara koji razume nasu situaciju, i ne igra na lazni patriotizam!

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ništa novo. Napadati Čedu to je danas IN kao i napadi na pokojnog Zorana. Dokle će više u ovoj zemlji lažni patriotizam biti favorizovan. Mečka će zaigrati i pred našim vratima. Jednom je već igrala i nije nam dosta. Hoćemo li već jednom nešto preduzeti da pojedinci kao Čedomir i njegova porodica ne budu na meti nepismenih, lažnih patriota. Dokle više naša ležernost i opuštenost? Da li već jednom nešto konkretno treba preduzeti protiv novina koje huskaju...? O kakvoj istini je tu reč?

Nemanja

pre 15 godina

Nemam reci za ovo sto se dogadja, kao da je ovo nastavak svega onoga sto se dogadjalo devedesetih. Mi Srbi smo zaista cudan narod, ne smetaju nama drugi... mi smetamo sami sebi. Mi smo narod koji se ubija medjusobno, narod koji ubije svog premijera, koji ubija sve ono sto valja. Dokle? Zar je moguce da se vecito polemise ko koliko ima para, ko kakav auto vozi, zar je to bitno ako je neko vredan, ako neko zeli da Srbiju izvede na pravi put... Zasto ne gledamo sami sebe, sta mi imamo i koliko smo vredni? Imamo takav mentalitet da nam nikada nece biti dobro, osecam to.

Ivan M

pre 15 godina

...morate da se probudite i da shvatite da DB, UDBA i ostali kod nas prave vesti, zare i pale i rade sta hoce. Od Legije, Kostunice i ostalih probisveta prave heroje, a od iole normalnog sveta najgore kriminalce. U medjuvremenu cekamo beli Sengen, od EU nema nista jos barem 7-8 godina, a elite vas pljackaju i mlate praznu slamu. No, nema veze, jer znamo svi da je za to sve kriv Ceda...

Internet korisnik

pre 15 godina

... što se ovog incidenta tiče, mislim da treba malo smiriti strasti i sačekati malo više detalja o samom dogadjaju...

građanka

pre 15 godina

To je sasvim normalan nastavak onoga što se već danima vodi protiv ovog čoveka po tabloidima. To je dobar stari izrežirani scenario UDBe koji se decenijama ponavlja. Ko preživi, izgleda, pričaće.

Et in Arcadia Ego

pre 15 godina

Pokusali su kroz DB pamflete (citaj vecina stampanih medija) da ga naprave kriminalcom, pokusali su da ga predstave kao narkomana i kad su videli da broj glasaca i dalje raste onda su poceli da mu ugrozavaju zivot. Cinjenica je da je LDP jedina partija trenutno koja ima normalne stavove u skladu sa situacijom u kojoj je nasa zemlja i vremenom u kome zivimo. Iskreno LDP je jedina sansa da se reforme zaista i dogode, ne samo marketing pred E.U. ministrima. Prilicno mi je muka od ovakvih srednjovekovnih metoda, kleveta, pretnja i fizicki obracun neistomisljenika. Ali sta drugo i ocekivati od zatrovane rulje. Kako god bilo, reforme i napredak necete zaustaviti! Iz sasvim jednostavnog razloga, vise nas je!!! Iako smo mirni i nasu snagu cemo pokazati na izborima kao i svi civilizovani ljudi u svetu.

Nenad

pre 15 godina

Pa kada ga političari iz mnogo većih stranaka svesno nazivaju narkomanom, srbomrzcem, idajnikom, ubicom, "praškom" i sl., uvek je pitanje vremena kada će neko pod uticajem od 2L piva posle paljenja okolnih vozila i razbijanja izloga od dosade da nasrće na njega i, što je najgore, na njegovu porodicu. Svaka čast čoveku što sve ovo može da trpi...

I onda još pitaju šta će Čedi džip... Pa dobro kažu - treba mu samo Yugo, pa kada ga sledeći put zaustavi gomila "patriJota", da ga mnogo lakše linčuju.

Intelektualac

pre 15 godina

Izgleda da cemo mi normalni gradjani Srbije defintivno morati da se bijemo sa polusvetom da zastitimo svoje zivote i zivote nasih porodica.
Ok ako je tako, posto je drzava ta koja ne reaguje i koja prikiriveno podrzava taj polusvet ,nemamo nista protiv.
Znamo i mi itekako da se bijemo , mozda i puno bolje od tog polusveta.
Ali cemo napraviti modernu drzavu Srbiju gde ce svi zlikovci , sljamovi, kumovi i raznorazna bratija biti kad tad procesuirana.
Blago njima i njihovim politickim mentorima ako misle da ce to sve tek tako proci, ti napadi ubistva i nasilnicka ponasanja.
Srbija nije stala 12. marta 2003. godine , nece stati ni sada.
Vreme moderne Evropske Srbije dolazi punom parom zato se polusvet i boji.

Zumbul

pre 15 godina

Zanimljivo...
Iznajmio stan!
Dobio kola!
I bas sada nasli da ga napadaju?

A mi slikari naivci...
Ovo je istina kao sto je Todorovicu Tomislav NIkolic ostavio blanko ostavke pre mesec dana

matori

pre 15 godina

U Srbiji nije ugrožen samo Jovanović, LDP ili njima slični po idejama, ponašanju ili delovanju.
Ovde je ugrožena elementarna bezbednost svakoga ko nije na liniji "patriotskih ideala", kako ih shvataju mnogobrojni likovi zadojeni klerofašističkom propagandom.
A takva se propaganda širi ovim prostorima već 20 godina, uz manji ili veći intenzitet, ali uz veoma veliku efikasnost (nažalost!).

Ako se ništa ne promeni u tom pogledu (u najkraćem vremenu), predstoji nam toliko crna i mučna budućnost, da će nam se bliska (crna i mučna) prošlost činiti kao pravi rajski doživljaj...

Voki_BG

pre 15 godina

Ovo je stvarno vise prevrsilo svaku meru.
Nije uopste vazno sta neko misli o Cedomiru Jovanovicu, ono sto je bitno je da ovde ljudi ne vole kada neko nesto ima i nesto ume, a Cedomir Jovanovic nije bas najcistiji ali nije ni kriminalac.
Kod nas kada neko nesto nema ili ne ume onda niko drgi ne sme da ima!
Ovakve stvari se u serioznim zemljama resavaju za 10 minuta.
Mi kao narod nismo solidarni a to je pocetak kraja svake nacije. Niko ne treba da voli Cedomira Jovanovica, ali neka pokaze respekt prema onome sto je ucinio i cini da Srbija bar malo krene napred!

Natalija

pre 15 godina

Tako izgleda Srbija u kojoj nije bilo denacifikacije i lustracije pa već 20 godina zemlju vodi „ideologija Slobe, Voje i &“ a to je ideologija antizapadna i prouska. Pošto ta ideologija već dugo traje stvorene su čitave generacije „talibana“(mrzitelja zapada!) i biće ih sve više. Mogu misliti koliko samo mrze Čedu! Profesionalne „tzv. patriote“ mrze sve što je civilizovano, građansko, normalno, a ljubitelji su ne znanja, mraka, haosa jer budući da niti šta znaju da rade niti imaju ikakve vrline jedino se u „ruskog Slobinoj i Vojinoj guberniji“ osećaju zaštićeni.

Andrija Šrek

pre 15 godina

Samo hrabri ljudi danas, u Srbiji, imaju snage da istraju u nemogućoj misiji da pokušaju da učine našu zemlju nalik normalnoj. Ovo nije prvi put, i ovoga puta nije u predizbornoj kampanji. Nekad pomislim - ma, šta mi sve to treba, da stalno govorim šta mislim glasno i jasno, ali onda pomislim - ako može Čedomir, moram i ja, ako ne ja, onda ko, ako ne sad, onda kad?

Nenad

pre 15 godina

Sinoc razbijanje Beograda, danas napad na Cedu - sve me podseca na mart 2008. i poslednje dane Vojislava Kostuncie. Izgleda da se neke stvari ponavljaju

bezimena

pre 15 godina

A ta trojica su spontano, ničim izazvani, napali Č.Jovanovića i njegovu porodicu...

Vreme je da se digne kuka i motika, zar ubistvo jednog Premijera, i sva posle nalik na ona pre, nije bilo dosta!?

Lena

pre 15 godina

Dokle vise... muka mi je od primitivizma i laznog patriotizma koji veze s vezom nema, ocigledno je u ovoj drzavi bitno samo imati neprijatelje po svaku cenu, to je izgleda po njihovim merilima odlika pravog srbina.

Grete

pre 15 godina

Strašno. Ne mogu da zamislim da neko moju porodicu ovako napadne. Razmislio bih o povlačenju iz politike. Nije domovina bitnija od porodice.

dO

pre 15 godina

Sve je već viđeno pre 6 godina, i znamo kako se završilo. Ko stoji iza ovoga je lako utvrditi - dovoljno je samo pročitati tekstove u "Kuriru", "Pravdi", "Pressu" i još nekim toaletoidima.

Policija i tužilaštvo nešto čekaju? Da im ptičice nešto otpevaju pod prozorom pre nego što počnu da rade svoj posao?

Ah, da pa ovo je Srbija. Onda ništa.

Milan

pre 15 godina

Obzirom da ni iz Zoranovog ubistva nismo izvukli pouke niti su stvarno odgovorni za to (čitaj: naručioci / finansijeri) privedeni pravdi ili makar obelodanjena njihova imena, onda ni ovaj napad na Čedu nije neočekivan.

Petronije

pre 15 godina

Sta hoce ovi iz LDP-a. Kako im se lider bahato i raskalasno ponasa u ovako siromasnoj drzavi nije ni cudo da ce to da mu se obije o glavu. Dok ogroman broj mladih ne moze da se zaposli i osamostali on svoju provokativnu materijalisticku bahatost neprekidno pokazuje. Trebao bi da se osvrne i pogleda ko je i sta je bio pre desetak godina a kako je ovo danas stekao sa skromnim poslanickim prihodima.

Marko

pre 15 godina

Mislim da i mediji u nasoj zemlji mogu da doprinesu da se desavaju ovakve situacije. Ako se imena javnih licnosti danima spominju u negativnom kontekstu to ostavlja utisak u javnosti da treba zapoceti "lov" na takve licnosti. Mislim da je uloga medija da vode racuna o informacijama koje serviraju narodu jer svaka informacija izaziva odredjenu reakciju. Nebitno je sasvim da li je odredjena javna licnost "popularna" ili ne.
Nakon puno informacija o lagodnom zivotu gospodina Jovanovica prethodnih dana ovo je ocekivan sled dogadjaja narocito u vremenu ovakve krize.

Galaktus

pre 15 godina

Žalosno je što se u Srbiji na ovakav način obračunava narod sa političarima (pri tome mislim na nedužnu decu Jovanovića) ali bilo bi mnogo bolje kada bi ovde postojala prava finansijska policija, horizontalna i vertikalna kontrola, koja bi proveravala imetak viđenijih političara, biznismena, ali i svih drugih koji kao rade neki biznis, voze preskupe automobile, poseduju ili koriste skupe nekretnine, a pri tome plaćaju mali porez!
Koliko znam, radite na tom zakonu, ali sada je isuviše kasno, jer taj zakon mora da važi retroaktivno, 20 godina unazad, pa da vidimo ko je i na kji način stekao svu svoju imovinu? Policija treba da osnovano sumnjive za utaju poreza hapsi, a da oni posle dokazuju poreklo imovine.
Ovo je povodom toga što Jovanović navodno plaća 2500 EUR mesečno rezidenciju na Dedinju. Odakle? Koliko pri tome zarađuje? Koliki porez plaća?
Zašto bij ja plaćao porez na zaradu ako političari ne plaćaju?
Ali nije samo Čeda jedan od tih... Ima ih mnogo.

jan

pre 15 godina

E moji susjedi još je dalek put do civilizirane i suvremene države. Samo danas : na rukometnoj utakmici u Nišu vičete "Ubi turčina", na nogometnoj utakmici Rada u Beogradu vrijeđate ljude druge rase i sad ovo nasrtaj na političara koji drugačije (europski) misli, govori i radi. Dakle, u jednom danu : vjerska, rasna i politička netolerancija bolje reći mržnja. Mojsije je namjerno 33 godine vodio svoj narod kroz pustinju da bi izumrla jedna cijela generacija koja je bila prožeta osjećajem robstva.

hvatach hejta

pre 15 godina

prijatno bi iznenadjenje bilo kada bi politicki suparnici pozvali na depersonifikaciju politike. trebalo bi da se brane politicki stavovi a ne da se navija za persone. zato se ovakve stvari i desavaju.

LDP_BG

pre 15 godina

ako ove takozvane patriote nastave ovako, ubrzo ce i vojvodina i sandzak traziti otcepljenje. i ko ce na kraju biti kriv ? pogodili ste LDP i B92. nema nam drugo nego na ulice, ali plasim se da je za to vec kasno.

Kimmmey

pre 15 godina

Vec vidim sutra naslov u PRESS-u,PRAVDI i ostalim DB pamfletima tipa "CEDOMIR JOVANOVIC NAPAO SAMOG SEBE I VREDJAO SVOJU PORODICU"..."CEDA NARKOMAN SE ISTRIPOVAO I NASRNUO NA ZENINE RODITELJE"...
Bice zanimljivo videti kako ce oni to da predstave...
Uzas..

Mira

pre 15 godina

Gospodo, Čedomiru Jovanoviću je najveće bogatstvo njegova porodica. Da li je moguće da i u ovoj situaciji polemišete o kući ili kolima Čede Jovanovića? NE DAJ BOŽE DA SE NEŠTO DESILO, šta bi vi gospodo komentarisali. U zemlji Srbiji je ubijen Zoran Đinđić, Ivan Stambolić,Slavko Ćuruvija,Dada Vujasinović, pokušaj ubistva Vuka Draškovića. U ovoj zemlji hapsi se sa mnogobrojnim kamerama legenda Dragan Džajić. U zemlji Srbiji, Legija objavljuje knjige u zatvoru. Srbija definitivno nema alternativu. Čedo, izdrži, ima nas koji smo ponosni na tvoje bogatstvo, na tvoju porodicu.

Dragan Loncar

pre 15 godina

U vestima se cak ni ne navodi sumnja ko bi to mogao da bude...

Pa, dobro, ja se sada pitam ko su ti napadaci? Da li ih je Ceda Jovanovic identifikovao i da li pokrenuta prijava protiv njih? Ako im nisu poznati, da li je mogla Cedina supruga da ih uslika mobilnim telefonom radi identifikacije, ako je Ceda bio za volanom? Imali su sansu za to, jer su bar kolima bili zasticeni. Bez obzira na to da li je to organizovana akcija ili neki anti-evropski huliganski olos koji se tu zatekao, ti ljudi moraju da odgovaraju za napad. I to bez obzira da li je napad izbegnut ili ne, jer ce se dogoditi ponovo jer i nije prvi put. Ceda je ipak vodja progresivne stranke koja je agresivnim nazadnjacima trn u oku.

Posto je ovde sve vise nemira zbog pozitivnih promena u drzavi savet mirnim gradjanima je da se naoruzaju foto aparatima i reportercima... tako najbolje mogu da dokazu bilo sta u ovoj bespravnoj drzavi. Osim ako im se bas ne pruzi nikakva sansa da reaguju.

sasa joki

pre 15 godina

U ovoj zemlji nikada niko nece napasti, Kostunicu, Vucica, Nikolica, Seselja....Napadi su rezervisani za pro evropski opredeljene politicare!Jer samo zaostala Srbija koju je nekada predstavljao Milosevic, danas Kostunica, Nikolic i Vucic je sklona nasilnom resavanju stvari!

milan

pre 15 godina

Sramota! Godinama traje kampanja protiv Cede i svi cute! Prvo je optuzivan da je mafijas, pa su ga prosle godine progonili zbog navodne izdaje nacionalnih interesa nakon proglasenja nezavisnosti Kosova, sad je jos i lopov! Sramotno je da mi svi cutimo dok se javno poziva na linc pojedinaca, tako je bilo i za vreme hajke na premijera Djindjica, niko nije reagovao i epilog je bio tragican. Srbi su cudan narod; nikome ne smeta, niti se iko pita, odakle Mladicu novac za onu vilu od nekoliko miliona evra, odakle novci Luki Kradzicu, Arkanu, Legiji, Marku Jaksicu, Vucelicu, Stanisicu, Pavkovicu, svim onim silnim ljudima koji su harali ratistima sirom Jugoslavije, kako to da nikome nije cudno to sto su svi srpski "patrioti" milioneri(nisam do sada video siromasnog "patriotu"), a kada oni koji su prokazeni kao takozvani "izdajnici" imaju neku kintu, onda se citava javnost ustalasa i svi se nesto cude i pitaju kako je to moguce! Gadi mi se ovakva Srbija, jadna i licemerna!!!

Nije bitno

pre 15 godina

Vec duze razmisljam da li da se vratim, da li da se ne vratim. Ali nakon ovog definitivno nema vracanja. Ne zato sto se bojim za sebe ili cak za porodicu, mi smo sitne ribe i nece nas niko napadati. Ali ako na sajtu B92, od SVIH sajtova, ima ljudi koji nakon napada na Cedu nisu u stanju da vide sta se desava vec NJEGA prozivaju zbog "kola, vile na Dedinju", nemam ja sta da radim u takvoj drzavi. Sto rekao neko, preca mi je porodica od politike, a bogami i od takve drzave.

unuk

pre 15 godina

podrska cedi i njegovoj porodici. a sutra ce opet glavna tema biti koji je auto vozio i otkud njemu taj auto. tadic ce da pozove nadlezne organe da istraze ovaj slucaj... u srbiji je zabranjeno govoriti istinu!

Spiridula

pre 15 godina

I ne može "nebeska Srbadija" dugo da izdrži a da ne pokaže svoje nakazno lice. Da se ne iskezi i zapahne nas groznim zadahom. Zato što ne razume, ne može i neće da se menja. A osim nas, nema ko da podigne glas i kaže: "Dosta je bilo!".

Mashinovodja

pre 15 godina

Sve ove koji su već godinama na tripu "Čeda (uvek) dobija samo ono što zaslužuje jer je težak narkoman, mafijaš i izdajnik" pitao bih samo jedno: kada bi Čeda nekim slučajem bio "eliminisan" iz ovog života, šta bi to promenilo nabolje u Srbiji i konkretno u vašim životima? Koji bi vam to problem rešilo? (Imali biste samo jednog manje da mrzite, ali to vam sigurno nije problem jer biste odmah našli barem tri zamene.)
Napad na Čedu nije samo Čedin problem, nego problem svih nas. Ako neko može nekažnjeno da napadne i povredi ili ubije nekog s kim se u bilo čemu ne slaže, onda je to kraj civilizovanog suživota i svako od nas može očekivati da ga neko prebije. Jer Čedu se napali napaljeni idioti koji se tobože s njim "politički" ne slažu, ali sutra takvi isti idioti mogu napasti i teško povrediti bilo koga od nas jer, na primer, ne slavimo istu slavu kao oni, ne navijamo za isti klub, ili nosimo odeću zelene boje. Pokušajte da mislite o tome, ako vam mržnja ne magli previše mozak.

Hari

pre 15 godina

Alo, ljudi! Nije ovde rec samo o Cedomiru! U ovoj prokletoj zemlji svakog od nas, na bilo kom mestu, u bilo kom gradu, moze da napadne bilo ko i da za to ne odgovara! Ako ste danas u stanju da kazete da je normalno da se ovako nesto desi Cednomiru i njegovoj porodici, sta je to sto nekog drugog obavezuje da isto ne pomisli kada se to desi vama?!

Novosadjanin

pre 15 godina

PA LJUDI GDE MI ZIVIMO?
Mi sami sebi kao narod podmecemo nogu. Jovanovic je jedini na politickoj sceni koji nesto ovde radi u dugorocnom interesu ljudi, jedini nastavljac politike Zorana Djindjica.
Drzava mora da deluje povodom ovih napada najostrije!!!! Ono sto se desilo Zoranu se ne sme ponoviti!

М.Џ.

pre 15 godina

Не верујем да су га напали, ово је по мом мишљењу представа. Тек ако ухвате нападаче повероваћу да је до напада стварно дошло.

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ništa novo. Napadati Čedu to je danas IN kao i napadi na pokojnog Zorana. Dokle će više u ovoj zemlji lažni patriotizam biti favorizovan. Mečka će zaigrati i pred našim vratima. Jednom je već igrala i nije nam dosta. Hoćemo li već jednom nešto preduzeti da pojedinci kao Čedomir i njegova porodica ne budu na meti nepismenih, lažnih patriota. Dokle više naša ležernost i opuštenost? Da li već jednom nešto konkretno treba preduzeti protiv novina koje huskaju...? O kakvoj istini je tu reč?

Ivan M

pre 15 godina

...morate da se probudite i da shvatite da DB, UDBA i ostali kod nas prave vesti, zare i pale i rade sta hoce. Od Legije, Kostunice i ostalih probisveta prave heroje, a od iole normalnog sveta najgore kriminalce. U medjuvremenu cekamo beli Sengen, od EU nema nista jos barem 7-8 godina, a elite vas pljackaju i mlate praznu slamu. No, nema veze, jer znamo svi da je za to sve kriv Ceda...

leno

pre 15 godina

Pohvatati napadace! Ceda je jedini nastavljac politike Zorana Djindjica i jedan od retkih {sto se sad vidi} politicara koji razume nasu situaciju, i ne igra na lazni patriotizam!

Aleksandar

pre 15 godina

Naravno, prvo ide medijska hajka, pa zatim napad. Scenario vrlo poznat jos iz devedesetih godina. Srecom nije prosao kao Curuvija, Djindjic...A da jeste, bilo bi: pa, da trazio je djavola, ko zna sa kim je imao posla i slicno. Treba imati hrabrosti i voditi politiku kakvu vodi lider LDP-a usmerenu protiv takvih koji probleme u ovoj drzavi resavaju silom. Ali netreba biti lud, pa pri tom ne zastiti sebe i svoju porodicu. Zato mu i treba i blindirani dzip i obezbedjenje i odgovarajuci stambeni prostor.

Nemanja

pre 15 godina

Nemam reci za ovo sto se dogadja, kao da je ovo nastavak svega onoga sto se dogadjalo devedesetih. Mi Srbi smo zaista cudan narod, ne smetaju nama drugi... mi smetamo sami sebi. Mi smo narod koji se ubija medjusobno, narod koji ubije svog premijera, koji ubija sve ono sto valja. Dokle? Zar je moguce da se vecito polemise ko koliko ima para, ko kakav auto vozi, zar je to bitno ako je neko vredan, ako neko zeli da Srbiju izvede na pravi put... Zasto ne gledamo sami sebe, sta mi imamo i koliko smo vredni? Imamo takav mentalitet da nam nikada nece biti dobro, osecam to.

anti-politicar

pre 15 godina

Ako je zaista istina to sto se desilo mislim da je to strasno i da treba uhapsiti napadace. Ali ne mogu da se otmem utisku da nesto tu ne stima zato sto gospodin Jovanovic uvek ide sa pratnjom obezbedjenja kad je sam a pogotovo kad su mu zena i deca u blizini. I to u ovom trenutku kada se svi pitaju odakle njemu pare za onu Vilu, odakle mu pare za toliko obezbedjenje a covek je po profesiji samo politicar, a ne verujem da bi cak i sa platom od 5.000 evra uspeo sve to da ima. Ruzna vest ali u najmanju ruku sumnjiva.

Marija S.

pre 15 godina

Srbijo, da li ti treba jos jedna zrtva da bi se opasuljila?!?!?! Da li Zoran nece biti dovoljan?!?!?! Ovo je strasno... Ovaj narod je izgleda sve zaboravio... LJUDI BUDITE SE!!! Sta smo zaspali??? Pogledajte na sta lici ova zemlja!!! Ako se ovako nastavi, ovde ce izgleda ostati samo "patriote" obijajuci McDonalds, braneci Kosovo i naravno, ratujuci protiv celog sveta!!!!!!!!!!

Србенда

pre 15 godina

Зашто ме ово подсећа на време које је претходило месецу марту 2003?
Молим вас, ви који нападате, не понављајте грешке других! Један живот је вреднији од евентуалног неслагања са другим. И не само смрт, него и најмањи стрес је зло за један живот, ако је потекло зато што је неко насрнуо на свог ближњег суграђанина.
Иако се не слажем са изјавама и јавним деловањем Чедомира Јовановића, његов живот и живот његове продице ми је важнији од мог мишљења.
Молим вас, научите се и ви поштовању људи који живе са вама у истом граду. Тек онда можете бити достојни житељи тог града.
Ако се не слажете са оним којег нападате, онда будите такве величине у друштву, па аргументима побеђујте, а не силом.

Petar S.

pre 15 godina

Protiv sam bilo kakvog nasilja, ali naj blaze receno mislim da je licemerno, sada podrzavati Cedomira Jovanovica, a pre (jedno) mesec dana omalovazavati pretnje Vuku Jeremicu, od strane (Kosovskih?) Albanaca.

ekrem

pre 15 godina

A Press se pita "ko brani ovog coveka" a sam napada li napada i zenu i decu pa se pitam ko brani Press sloboda stampe i istrazivacko novinarstvo sigurno ne, ko onda?

srednji sloj

pre 15 godina

Pa... Kad drzava ne odradjuje svoj posao sto se placanja poreza tice, ne znam sto bi se cudili sto ga ne odradjuje kad su huligani u pitanju. Eto, ja bih voleo kada bi drzava odradjivala posao po svim pravcima - i da utvrdi odakle njemu tolika kinta i placa li porez na svoja primanja, ali i da ga zastiti od divljanja. Moguce je da kada bi odradila posao u prvom slucaju, imala laksi zadatak u drugom - mozda bi ga cuvala na mnogo suzenijem prostoru koji se meri sa par kvadrata. Kazem - moguce je, ne kazem da bi stvarno tako bilo, jer mozda je cist.
Ali ipak - svrstavanje ili na jednu ili na drugu stranu u ovom slucaju je glupo, jer u oba slucaja mimoilazi zakon koji bi ipak trebalo da jednako vazi za sve. Sto ovde ni u jednom ni u drugom slucaju - nije slucaj.

GuC

pre 15 godina

Zemlja nasilja, društvo otupelo od nemoći, gradjani bez sigurnosti, demokratije ni na vidiku...a DB,mediji i oni koji izdaju naloge ko treba da bude ŽIV, a ko će biti ubijen, mirno rade svoj mrtvački posao decenijama...i sad, ključno pitanje budućnosti ovog naroda je: zašto i Čeda ima džip??
Pa ljudi, vi niste normalni, ili nemate ni decu, ni ženu, ni roditelje, ni sopstveni stav, principe i nijedno ljudsko pravo!
Licemereje najstrašnije, država vas pljačka nogama i rukama, prodala nas je u energetsko ropstvo, popljačkali nas Velje, Samardžići, Šarančići, pomahnitali policajci ubiajju nedužne mladiće... ali samo Čeda vam je prst u oku?
Kad bi mogli da se razdvojimo već jednom, oni na jednu stranu, mi na drugu, pa neka se ubijaju medjusobno...

nevernik

pre 15 godina

Previse stvari me ovih dana podseca na 90-e. Gomila sitnih stvari koje same za sebe ne znaci mnogo (sveze novcanice, dileri na pijacama, pretnje politicarima i njihovim porodicama, opsta netolerancija prema svemu non-mainstream), ali nekako na gomili izaziva blagu jezu. Mislite o tome.

Mr Djurdje Zivkovic

pre 15 godina

Pod uslovom da je vest tacna a da nije politicki marketing, cemu je imenovani sklon, to je stvarno prevazislo svaku meru!
Sresti coveka, maltretirati ga i to pred porodicom zato jer se ne slazes sa njegovim politickim stavovima i praksom - to ima jos valjda samo u Srbiji. Ja nisam fan g. Jovanovica, naprotiv mislim da je SVE sto je radio u vreme g. Djindjica i posle toga POGRESNO, da ima rupa u zivotopisu ali to ja MISLIM i ne mora uopste da bude tacno i ne daje mi nikakvo pravo da se zbog toga na bilo koji nacin, osim javno i argumentima, obratim bilo kome. Jednostavno, ovako nesto se ne sme podceniti jer je to cinio i Djindjic, pa i sada Srbija zali zbog toga.

Herbie

pre 15 godina

Ono sto rade neke novine u Srbiji se zove medijska hajka. U zavisnosti od toga koje na meti hajka eskalira vise ili manje. U Srbiji jos uvek ne mogu da oproste Cedi Jovanovicu na njegovom ucescu u hapsenju Slobodana Milosevica. Za takve ljude pisanje nekih novina su klacina inicijalna kapisla. Ponavlja se situacija kao i pre 6 godina, pre ubistva Zorana Djindjica.
Mislim da bi policija morala malo bolje da radi svoj posao ali i tuzilastvo da vodi racuna o tome sta se desava 'na terenu'.

Srbre

pre 15 godina

Pod hitno uhvatiti napadace i ostro ih kazniti.
Pod hitno poreska policija gospodina Jovanovica da poseti i proveri od kuda toliki raskorak u prihodina i rashodima.
Pod hitno ovaj medij kako se i sam zalaze da je pravda za sve ista da preispita slucaj "luksuznog zivota Jovanovica" u svojim emisijama insajder i poligraf a ne o tome da cuti i rec jednu jedinu da kaze.

Standardi EU

pre 15 godina

To je grozno da se takvi stvari desavaju u neku modernu zemlju. Valjda Srbija nije Afrika? Treba znati jednu stvar: sa Cedom ili bez Cede, Srbija ce se suociti sa standardima EU ako zelji biti njen clan. EU ne popusta i bez Zorana. I nece bez bilo koga. To treba svi da znaju. Zato pamet ljudi, pamet...I, sa svima, svi zajedno, sto pre u EU.

Mirko

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto kada se udaljio sa mesta napada nije pozvao policiju. Taj napad daje sliku srpskog drustva, i komentari koje citam mi pokazuju da niko od nas ne veruje u sistem, zasto bi on trebao da se bije sa barabama kada postoji policija koja je deo sistema. Policija je ta koja treba da hapsi mangupariju i da nas obicne ljude koji postenim radom izdrzavamo nase porodice stiti.
Hvala Bogu ne zivim vise u Srbiji, ali svaki put kada posetim Beograd imam interesantno iskustvo. Pre dve godine sam greskom parkirao kola ispred majcine zgrade na mesto koje je jedan mangup bezecovao kao njegovo. Dosao je da mi odrzi lekciju i da mi naredi da sklonim kola. Hteo je i malo da me bije, ali posto sam ja posao da se vratim u kola i da ih preparkiram on je poceo da gura moju suprugu kako bi me izprovocirao da ga napadnem. Verovatno niko od ljudi koji zive u Srbiji ne moze da zamisli u kakvom je soku bio kada sam ja pozvao 92 sa mog mobilnog telefona i izvestio policiju o adresi gde se nalazim i sta se desava. Posle desetak minuta stigao je policijski auto a gazda se dao u bekstvo u njegovim kolima. Policajci su ga uhvatili i doveli do nas. Legitimisali su mene i moju suprugu i saslusali nas iskaz.
Ispostavilo se da je momak vec na listi cekanja za izdrzavanje zatvorske kazne od 4 meseci. Posto niko nije povredjen policajci su samo rekli frajeru da ce ga posetiti ako se meni ili mojoj supruzi nesto desi, a naravno dobio je i duznost da pazi na nas auto kako ne bi bilo nikakve stete.
Policija se udaljila, a momak je ostao da poprica sa nama jer mu nikako nije bilo jasno zasto sam ja zvao policiju. "Mi brate ovde ne zovemo policiju, mi sve sami resavamo." Kad sam mu ja rekao da oko me dotakne u nameri da me povredi ja zovem policiju jer je njihov posao da me zastite nasao se u cudu.
Srbi mi moramo da shvatimo da jedino kako mozemo da zivimo normalno je da pocnemo da verujemo u sistem i da ga koristimo da se zastitimo.
Shvatite da policija prima vase pare jer se finansira od takse i mora da vas sluzi.
Uvek ima kriminalaca u njihovim redovima, ali ako se sistem koristi onda ce vremenom da ih bude veoma malo, pa mozda ih nece ni biti.
Cedo koristi sistem i trudi se da ga popravis. Mora negde da se pocne.
Hvala na paznji.

Photoshopista

pre 15 godina

Ako je zaista napadnut onda ih treba pohvatati i osuditi. Ali, dva pitanja bih postavio.
Prvo, gde je bilo obezbedjenje? Znamo da ga ima, to i nije sporno, znaci gde su bili, sta su radili?
Drugo, da li je ovo dovoljan razlog da prestane pisanje o Cedinoj imovini? Jeste, ali samo pod uslovom da nadlezni drzavni organi obave svoj posao i saopste da li je imovina legalno stecena - postoji pokrice u legalnim prihodima - ili postoje razlozi za okretanje istrage.
Zakljucak: niko ne sme biti mimo zakona, ni ulicni napadaci, ali ni funkcioneri.

Umetnica

pre 15 godina

Napad je jedna polovina akcije, a komentari identičnog sadržaja koji se istovremeno objavljuju po brojnim domaćim web sajtovima su očigledno druga polovina. Pa nismo baš svi mi veverice...

Internet korisnik

pre 15 godina

... što se ovog incidenta tiče, mislim da treba malo smiriti strasti i sačekati malo više detalja o samom dogadjaju...