Olmert: Od ponoći prekid vatre

Tel Aviv, Bejrut, London -- Premijer Izraela Ehud Olmert izjavio je da će od subote u ponoć Izrael jednostrano proglasiti prekid vatre u pojasu Gaze.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Izrael je postigao cilj? Koji? Unistio je Hamas? To mu je, makar zvanicno, bio cilj ali taj cilj postignut nije, to je sigurno. Mozda neki drugi cilj, pobiti hiljade Palestinaca, veliki broj djece, jos toliko ranjenih ce, daj Boze da ne budem u pravu, umrijeti, humanitarna katastrofa ce ponijeti jos jedan broj zivota i to je to. Valjda ce sa nekoliko ovakvih akcija Palestince ocistiti sa svoje zemlje, sto pobiti, sto raseliti. Katastrofa, ljudska, humanitarna, svaka. A na sve je to svijet imao samo verbalne osude bez ijednog konkretnog poteza da se sprijeci ova katastrofa, a da ne pricam o tome da Izrael nece snositi nikakve posljedice.
  (Avlijani, 17. januar 2009 18:15)

  # Link komentara

 2. Neka posle ovoga Palestinci dobro porazmisle hoce li ponovo glasati za Hamas ili ce se okrenuti mirnom zivotu sa Izraelcima na zemlji na kojoj su ipak Izraelci starosedeoci.
  (Srdjan, 17. januar 2009 18:48)

  # Link komentara

 3. Ako sam dobro razumeo. Hamas napadne Izrael iz pojasa Gaze.
  Izrael odgovori napadom.
  "Junaci" Hamasa koriste civile kao zivi stit, crkve i skole kao polozaje.
  Izrael to tretira kao legitimne vojne ciljeve, sto u sutini u tom momentu i jesu.
  I na kraju konca, Izrael prvi prekine vatru, iako bi mogli da ih pregaze, a pri tom Hamas i njihovi pomagaci javno kazu da nece prekinuti sverc oruzja.
  I svi okrivljuju Izrael.
  (Mile, 17. januar 2009 19:04)

  # Link komentara

 4. Skoro istovremeno!!! Prekid rata u Gazi i prekid spora oko gasa. Kakva slucajnost!!!
  (Bane, 18. januar 2009 15:48)

  # Link komentara