Petak, 16.01.2009.

00:46

Ko predvodi delegaciju Srbije

Srbija još nije kompletirala delegaciju koja putuje na samit u Moskvu; za sada se zna da idu ministar Petar Škudrić i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Izvor: B92

Ko predvodi delegaciju Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 15 godina

Ne razumem zasto svi nesto ocekuju od "drzave". Sta je drzava? Drzava to je svaki pojedinac u njoj i drzava u sustini ne predstavlja nista. Ne postoji demokratija, ne postoji drzava, ne postoji istok zapad, postoje samo interesi pojedinaca i novac kao mera uspeha. Sto pre se to shvati lakse cemo se ugrejati i manje ocekivati neku pomoc necega sto je fiktivno.

X

pre 15 godina

Novac kojim drzava raspolaze je novac uzet od gradjana (uglavnom nasih)- drzava nema druge (legitimne) izvore prihoda. U tom smislu, ne zna covek sta je gore - da tuzi drzavu ili da je ne tuzi!

Problem je sto drzava kad se ponasa neodgovorno ili kad nekome mora da plati odstetu to radi od novca gradjana i sto se to u stvari samo kaze "drzava", ali niko ne misli dalje od toga. Sustina je da je drzava firma kao i svaka druga i da neko u toj firmi odgovara za svoja dela i nedela u skladu sa zakonom - dakle, moze i robija i oduzimanje omovine, ako vec do toga dodje.

Kada bi se tako rasciscavale stvari u realnosti, mnogo manje bi se razne politicke stranke (koje su po svom unutrasnjem uredjenju i ophodjenju prema okolnom svetu najobicnije SEKTE) i pojedinci grabili za rukovodeca mesta. Ne grabe se oni za ta mesta zato sto im se radi.

Zato nam i prodaju(!) demagogiju.

Intelektualac

pre 15 godina

Draga Delegacijo pitajte Vladimira Vladimirovica sledece.
Kada ce isporuciti begunce koje trazi srpsko pravosudje?
Kada ce platiti tu bednu sumu za NIS, jer je Rusi jos uvek nisu platili sem sto su rekli majke mi bice uplata u aprilu.
Kada nas nece ucenjivati sa Jugorosgazom ciji je jedan od akcionara firma Centrex koja je takodje sporni akcionar u Ukrajinskoj verziji Jugorosgaza, zbog cega se Ukrajina buni.
e i da, pozdravite Vladimira Vladimirovica puno .

milan

pre 15 godina

Samo u od juce iznos para potreban da se zavrsi skladiste Banatski Dvor, Bajatovic je uvecao za 3 miliona eura. Molim pogledajte jucerasnje vesti.
Zato predlazem da se dvori zavrse sto pre kako se cena ne bi svakim danom uvecavala.
A o jucerasnjem pitanju da li ce Rusi ucestvovati sa 51 posto u tom poslu - muk.
Ako, dace Srbija i vise nego sto bi trebalo i sto mora.

Vedran

pre 15 godina

Unija poslodavaca treba da pozove srpske kompanije da obustave svako placanje poreze ako im drzava ne nadoknadi gubitke koje su imali zbog gasne krize. Sporazum sa Rusima nisu sklapala preduzeca pa da ona sve podnesu na svojim ledjima, to je uradila drzava i ona je odgovorna. drzava je takodje odgovorna zasto nije obezbedila Banatski dvor da te zerve mogu da se skladiste. Da je tako bilo tek sutra bi za Srbiju bio prvi dan gasne krize.

Prevodilac

pre 15 godina

Tema gasa je sveprisutna, zivotna, ekonomska, politicka...Svi od Vlade pa do opstine obecavaju: bice gasa! To pocinje da ponavlja i nas predsednik Mesne zajednice, čika Vasa. Skuplja covek glasove, za nedaj boze nove izbore.

petar

pre 15 godina

Vlast nije osposobila na vreme Banatski Dvor, nije kupila rezerve preko leta pa ih uskladistila u Madjarskoj, nije prodala NIS po tržišnoj ceni, nije izbacila posrednika u vidu Jugoros gasa iz igre pa nam oni dodatno izvlace para iz dzepa. Sve u svemu, vlast je totalno nesposobna. A tek kad se pomene taj Jugorosgas, svi celnici odmah glavu u pesak. Da mi je znati koliko li je ta firma donirala novca za kampanje nasih stranaka, da mi bude lakse zbog saznanja da su velike pare u pitanju. Kakav narod takvi politicari ili ne zasluzujemo mi bolje. Trebaju to da rade kad cutimo i trpimo.

*bane*

pre 15 godina

* To je produžen ugovor o kupovini gasa !! Ispada da je uspeh što kupujemo gas po većim cenama nego inače !! Smešno !! Baš je to za hvalu i to još zahvaljujući ..... !!?? Sad treba da se hvalimo što ima gasa ? Apsurd !? Još kada Bajatović pregovara sa svetskim budžama, kakav je to tek apsurd !?

Natalija

pre 15 godina

Eto to je baš dobro u do 24 jan! Za one koji se čude (UHVATILA IH AMNEZIJA!) da ih potsetim da mi već 20 god živimo od DANAS do SUTRA! Kad neko (neki) vodi zemlju Srbiju a zna (znaju) jedino da koriste instrument GUSLE onda ta zemlja tako izgleda. Da bi se vodila zemlja na uspešan način (kao što to vekovima rade građani u Evropskim zemljama!) potrebno je znati svirati i u mnogo složenije instrumente nego što su gusle (i diple): violine, viole, flaute, oboe, klavir (čak je i bravar znao da svira klavir!), orgulje i tsl! Lepo i tačno je još Aristotel (za koga vlastodršci a i naši studenti i ostali đaci nisu čuli a ako i jesu verovatno misle da je to grčki fudbaler, jer šta bi drugo mogao biti /doduše mogao bi biti i modni kreator/!) govorio kakva muzika takva i država!

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Mene samo cudi da u ovoj frci nijedna nas politicar nije iskoristio sve to da ode u Moskvu i predlozi im da se pod hitno ubrza izgradnja juznog toka i da mu se duplira kapacitet, ako sad ne ubedimo Ruse kad cemo???

Posmatrac

pre 15 godina

Za bolje razumevanje sta se STVARNO dogadja oko ruskog gasa, mora se pogledati rad firme RusUkrEnergo, sa sedistem u Zug-u, Švajcarska. Niko ne može ugovoriti gas direktno izvoz gasa bez njih! Njihova zarada je više stotina miliona eura godišnje, sa 4 zaposlena, a dobar deo profita ide nepoznatim akcionarima! Dovoljno?

Zigi

pre 15 godina

Da li je iko od politicara krikovao "naseg strateskog partnera " Rusiju zbog prekida isporuka gasa i zahvalio se EU na gasu. Nesto mi tu jako ne stima

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar smo svi ovde ludi?
Gosp. Cvetkovicu vi i dalje predsedavajte sastancima vlade, a u ostalo se i dalje ne mesajte, jer i kada nesto krenete da radite onda je to pogresno.
Zasto da pomazemo distributere gasa? Kada su se bogatili na ogromnim marzama da li su oni pomagali nas?

bezimena

pre 15 godina

VdrK je odlukom o sklapanju štetnog darovnog ugovora sa Rusijom i dugogodišnjim (ne)radom, sve u korist naše štete, uvukao i ovu Vladu u ćor sokak, dok je sebe vešto izvukao vraćajući mandat "narodu" (nije nego, vratio ga je Tadiću). Zašto ta štetočinska garnitura nije pozvana na odgovornost??? Medjutim, ako ova Vlada ne preseče dosadašnje snishodljivo ponašanje prema Rusiji i ne okrene se zaista Evropi, tražeći rešenje za ovu energetsku krizu, i za danas i za sutra, intenzivno sa EU, vratićemo se u situaciju 90-tih i tako ćemo da tavorimo do sudnjega dana!

cs

pre 15 godina

Nisam pravnik, ali sam mišljenja da ako sa rusima imamo ugovor o isporuci onda njih moramo da tužimo. Oni su se ugovorom obavezali da će isporučiti gas, a ne Ukrajinci. Posle će Rusi trebati da dokažu da nisu prekršili ugovor!

Todorović Radivoj

pre 15 godina

Za 25 miliona evra sve dosasašnje i ova sada vlada nas je ostavila bez života. Privreda ne radi građani se muče.A to je samo cena za jedno sedam dana gasa za Srbiju (7 dana po 10 miliona kubika). Sramota. A kada čovek pogleda Sporazum o saradnji Srbijegasa i Gasproma da ga muka uhvati. U sporazumu o sradnji o izgradnji gasovoda redovno kao drugi partner pored Srbijegasa stoji Gasprom ili njegove ćerke kompanije pa čovek misli da čita neki mafijaški sporazum o raspodeli plena. Šta tu imaju nekakve ćerke ako je Rusija i državna firma Gasprom garant sporazuma, osim pljačke srpskih građana. Sa socijalistima i prerušenim demokratama, od mučkog ubistva Zorana Đinđića, ne možemo ništa dobro ni očekivati.
Todorović Radivoj,
Šabac

Bacvanin

pre 15 godina

Rusija nije isporucila gas Srbiji, koja nema funkcionalno skladiste gasa. Pre par nedelja smo (pro)dali NIS i skladiste Rusiji, a sad cemo jos iz svojih sretstava da placamo ono, na sta se Rusija obavezala (zavrsetak izgradje skladista) i to iz novaca poreskih obveznika. Posle cemo im to skladiste predati i niko nece traziti pare nazad od Rusije.
Iz aspekta gledista Rusije, ona je dobila za sitne pare infrastrukturu za preradu nafte, koja je u boljem stanju od njene (kvalitet ruskog benzina je nasiroko po evropi poznat, zato i izvoze samo sirovine a ne finalni proizvod), dobila je monopol na trzistu koje broji 8 miliona stanovnika, dobila je skoro zavrsen Banatski Dvor, dobila je 51% prava na infrastrukturu i PRIHODE iz tranzita gasa. Zauzvrat je platila pola svote koliko je vredeo Mobtel. Rusija je napravila dobru, jako dobru trgovinu.
Sta smo dobili zauzvrat? Par obecanja, manjak gasa kojeg placamo po trzisnim cenama (samo je NIS imao "bratsku cenu", ruski gas nema te atribute, on je trzisne prirode).
I jos su se nasi politicari busali u grudi, kako je to bila najbolja poslovna odluka u 2008.
Voljeni nam ministar energetski pak prica da razmislja da se sazove telefonska sednica (ko li ce platiti te silne impulse) da vide ko je kriv, i kako bi mogli da tuzimo Ukrajinu, sa kojom nemamo nikakve ugovore, mada sam 99% siguran da Srbija nece tuziti Rusiju (iako sa njima imamo ugovorne odnose), jer principijelnost majcice Rusije oko Kosova greje nasa srca dovoljno, da se ne smrzavamo.
U zadnjih par nedelja se moglo divno videti kako izgleda to, kada neko zavisi od ugovora Rusije, kako je kada privreda zavisi od Ruskog gasa. I pored svega mnogi jos uvek ne vide pravog krivca, koji se obavezao na nesto, sto nije sposoban da uradi.
I to se zove pouzdan partner? Sa takvima se sklapa energetski strateski sporazum?
To je cist ekonomcki mazohizam.

Koja

pre 15 godina

- Posto?
- Ko ce da plati?
- Zasto ja da pomazem Srbijagasu?
- Sta me briga koliko kosta rupa u Banatskom Dvoru?
- Na koliko podizete PDV?

Bacvanin

pre 15 godina

Rusija nije isporucila gas Srbiji, koja nema funkcionalno skladiste gasa. Pre par nedelja smo (pro)dali NIS i skladiste Rusiji, a sad cemo jos iz svojih sretstava da placamo ono, na sta se Rusija obavezala (zavrsetak izgradje skladista) i to iz novaca poreskih obveznika. Posle cemo im to skladiste predati i niko nece traziti pare nazad od Rusije.
Iz aspekta gledista Rusije, ona je dobila za sitne pare infrastrukturu za preradu nafte, koja je u boljem stanju od njene (kvalitet ruskog benzina je nasiroko po evropi poznat, zato i izvoze samo sirovine a ne finalni proizvod), dobila je monopol na trzistu koje broji 8 miliona stanovnika, dobila je skoro zavrsen Banatski Dvor, dobila je 51% prava na infrastrukturu i PRIHODE iz tranzita gasa. Zauzvrat je platila pola svote koliko je vredeo Mobtel. Rusija je napravila dobru, jako dobru trgovinu.
Sta smo dobili zauzvrat? Par obecanja, manjak gasa kojeg placamo po trzisnim cenama (samo je NIS imao "bratsku cenu", ruski gas nema te atribute, on je trzisne prirode).
I jos su se nasi politicari busali u grudi, kako je to bila najbolja poslovna odluka u 2008.
Voljeni nam ministar energetski pak prica da razmislja da se sazove telefonska sednica (ko li ce platiti te silne impulse) da vide ko je kriv, i kako bi mogli da tuzimo Ukrajinu, sa kojom nemamo nikakve ugovore, mada sam 99% siguran da Srbija nece tuziti Rusiju (iako sa njima imamo ugovorne odnose), jer principijelnost majcice Rusije oko Kosova greje nasa srca dovoljno, da se ne smrzavamo.
U zadnjih par nedelja se moglo divno videti kako izgleda to, kada neko zavisi od ugovora Rusije, kako je kada privreda zavisi od Ruskog gasa. I pored svega mnogi jos uvek ne vide pravog krivca, koji se obavezao na nesto, sto nije sposoban da uradi.
I to se zove pouzdan partner? Sa takvima se sklapa energetski strateski sporazum?
To je cist ekonomcki mazohizam.

Koja

pre 15 godina

- Posto?
- Ko ce da plati?
- Zasto ja da pomazem Srbijagasu?
- Sta me briga koliko kosta rupa u Banatskom Dvoru?
- Na koliko podizete PDV?

Todorović Radivoj

pre 15 godina

Za 25 miliona evra sve dosasašnje i ova sada vlada nas je ostavila bez života. Privreda ne radi građani se muče.A to je samo cena za jedno sedam dana gasa za Srbiju (7 dana po 10 miliona kubika). Sramota. A kada čovek pogleda Sporazum o saradnji Srbijegasa i Gasproma da ga muka uhvati. U sporazumu o sradnji o izgradnji gasovoda redovno kao drugi partner pored Srbijegasa stoji Gasprom ili njegove ćerke kompanije pa čovek misli da čita neki mafijaški sporazum o raspodeli plena. Šta tu imaju nekakve ćerke ako je Rusija i državna firma Gasprom garant sporazuma, osim pljačke srpskih građana. Sa socijalistima i prerušenim demokratama, od mučkog ubistva Zorana Đinđića, ne možemo ništa dobro ni očekivati.
Todorović Radivoj,
Šabac

cs

pre 15 godina

Nisam pravnik, ali sam mišljenja da ako sa rusima imamo ugovor o isporuci onda njih moramo da tužimo. Oni su se ugovorom obavezali da će isporučiti gas, a ne Ukrajinci. Posle će Rusi trebati da dokažu da nisu prekršili ugovor!

Zigi

pre 15 godina

Da li je iko od politicara krikovao "naseg strateskog partnera " Rusiju zbog prekida isporuka gasa i zahvalio se EU na gasu. Nesto mi tu jako ne stima

bezimena

pre 15 godina

VdrK je odlukom o sklapanju štetnog darovnog ugovora sa Rusijom i dugogodišnjim (ne)radom, sve u korist naše štete, uvukao i ovu Vladu u ćor sokak, dok je sebe vešto izvukao vraćajući mandat "narodu" (nije nego, vratio ga je Tadiću). Zašto ta štetočinska garnitura nije pozvana na odgovornost??? Medjutim, ako ova Vlada ne preseče dosadašnje snishodljivo ponašanje prema Rusiji i ne okrene se zaista Evropi, tražeći rešenje za ovu energetsku krizu, i za danas i za sutra, intenzivno sa EU, vratićemo se u situaciju 90-tih i tako ćemo da tavorimo do sudnjega dana!

Posmatrac

pre 15 godina

Za bolje razumevanje sta se STVARNO dogadja oko ruskog gasa, mora se pogledati rad firme RusUkrEnergo, sa sedistem u Zug-u, Švajcarska. Niko ne može ugovoriti gas direktno izvoz gasa bez njih! Njihova zarada je više stotina miliona eura godišnje, sa 4 zaposlena, a dobar deo profita ide nepoznatim akcionarima! Dovoljno?

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar smo svi ovde ludi?
Gosp. Cvetkovicu vi i dalje predsedavajte sastancima vlade, a u ostalo se i dalje ne mesajte, jer i kada nesto krenete da radite onda je to pogresno.
Zasto da pomazemo distributere gasa? Kada su se bogatili na ogromnim marzama da li su oni pomagali nas?

petar

pre 15 godina

Vlast nije osposobila na vreme Banatski Dvor, nije kupila rezerve preko leta pa ih uskladistila u Madjarskoj, nije prodala NIS po tržišnoj ceni, nije izbacila posrednika u vidu Jugoros gasa iz igre pa nam oni dodatno izvlace para iz dzepa. Sve u svemu, vlast je totalno nesposobna. A tek kad se pomene taj Jugorosgas, svi celnici odmah glavu u pesak. Da mi je znati koliko li je ta firma donirala novca za kampanje nasih stranaka, da mi bude lakse zbog saznanja da su velike pare u pitanju. Kakav narod takvi politicari ili ne zasluzujemo mi bolje. Trebaju to da rade kad cutimo i trpimo.

Natalija

pre 15 godina

Eto to je baš dobro u do 24 jan! Za one koji se čude (UHVATILA IH AMNEZIJA!) da ih potsetim da mi već 20 god živimo od DANAS do SUTRA! Kad neko (neki) vodi zemlju Srbiju a zna (znaju) jedino da koriste instrument GUSLE onda ta zemlja tako izgleda. Da bi se vodila zemlja na uspešan način (kao što to vekovima rade građani u Evropskim zemljama!) potrebno je znati svirati i u mnogo složenije instrumente nego što su gusle (i diple): violine, viole, flaute, oboe, klavir (čak je i bravar znao da svira klavir!), orgulje i tsl! Lepo i tačno je još Aristotel (za koga vlastodršci a i naši studenti i ostali đaci nisu čuli a ako i jesu verovatno misle da je to grčki fudbaler, jer šta bi drugo mogao biti /doduše mogao bi biti i modni kreator/!) govorio kakva muzika takva i država!

Intelektualac

pre 15 godina

Draga Delegacijo pitajte Vladimira Vladimirovica sledece.
Kada ce isporuciti begunce koje trazi srpsko pravosudje?
Kada ce platiti tu bednu sumu za NIS, jer je Rusi jos uvek nisu platili sem sto su rekli majke mi bice uplata u aprilu.
Kada nas nece ucenjivati sa Jugorosgazom ciji je jedan od akcionara firma Centrex koja je takodje sporni akcionar u Ukrajinskoj verziji Jugorosgaza, zbog cega se Ukrajina buni.
e i da, pozdravite Vladimira Vladimirovica puno .

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Mene samo cudi da u ovoj frci nijedna nas politicar nije iskoristio sve to da ode u Moskvu i predlozi im da se pod hitno ubrza izgradnja juznog toka i da mu se duplira kapacitet, ako sad ne ubedimo Ruse kad cemo???

Vedran

pre 15 godina

Unija poslodavaca treba da pozove srpske kompanije da obustave svako placanje poreze ako im drzava ne nadoknadi gubitke koje su imali zbog gasne krize. Sporazum sa Rusima nisu sklapala preduzeca pa da ona sve podnesu na svojim ledjima, to je uradila drzava i ona je odgovorna. drzava je takodje odgovorna zasto nije obezbedila Banatski dvor da te zerve mogu da se skladiste. Da je tako bilo tek sutra bi za Srbiju bio prvi dan gasne krize.

Dragan

pre 15 godina

Ne razumem zasto svi nesto ocekuju od "drzave". Sta je drzava? Drzava to je svaki pojedinac u njoj i drzava u sustini ne predstavlja nista. Ne postoji demokratija, ne postoji drzava, ne postoji istok zapad, postoje samo interesi pojedinaca i novac kao mera uspeha. Sto pre se to shvati lakse cemo se ugrejati i manje ocekivati neku pomoc necega sto je fiktivno.

*bane*

pre 15 godina

* To je produžen ugovor o kupovini gasa !! Ispada da je uspeh što kupujemo gas po većim cenama nego inače !! Smešno !! Baš je to za hvalu i to još zahvaljujući ..... !!?? Sad treba da se hvalimo što ima gasa ? Apsurd !? Još kada Bajatović pregovara sa svetskim budžama, kakav je to tek apsurd !?

milan

pre 15 godina

Samo u od juce iznos para potreban da se zavrsi skladiste Banatski Dvor, Bajatovic je uvecao za 3 miliona eura. Molim pogledajte jucerasnje vesti.
Zato predlazem da se dvori zavrse sto pre kako se cena ne bi svakim danom uvecavala.
A o jucerasnjem pitanju da li ce Rusi ucestvovati sa 51 posto u tom poslu - muk.
Ako, dace Srbija i vise nego sto bi trebalo i sto mora.

Prevodilac

pre 15 godina

Tema gasa je sveprisutna, zivotna, ekonomska, politicka...Svi od Vlade pa do opstine obecavaju: bice gasa! To pocinje da ponavlja i nas predsednik Mesne zajednice, čika Vasa. Skuplja covek glasove, za nedaj boze nove izbore.

X

pre 15 godina

Novac kojim drzava raspolaze je novac uzet od gradjana (uglavnom nasih)- drzava nema druge (legitimne) izvore prihoda. U tom smislu, ne zna covek sta je gore - da tuzi drzavu ili da je ne tuzi!

Problem je sto drzava kad se ponasa neodgovorno ili kad nekome mora da plati odstetu to radi od novca gradjana i sto se to u stvari samo kaze "drzava", ali niko ne misli dalje od toga. Sustina je da je drzava firma kao i svaka druga i da neko u toj firmi odgovara za svoja dela i nedela u skladu sa zakonom - dakle, moze i robija i oduzimanje omovine, ako vec do toga dodje.

Kada bi se tako rasciscavale stvari u realnosti, mnogo manje bi se razne politicke stranke (koje su po svom unutrasnjem uredjenju i ophodjenju prema okolnom svetu najobicnije SEKTE) i pojedinci grabili za rukovodeca mesta. Ne grabe se oni za ta mesta zato sto im se radi.

Zato nam i prodaju(!) demagogiju.

bezimena

pre 15 godina

VdrK je odlukom o sklapanju štetnog darovnog ugovora sa Rusijom i dugogodišnjim (ne)radom, sve u korist naše štete, uvukao i ovu Vladu u ćor sokak, dok je sebe vešto izvukao vraćajući mandat "narodu" (nije nego, vratio ga je Tadiću). Zašto ta štetočinska garnitura nije pozvana na odgovornost??? Medjutim, ako ova Vlada ne preseče dosadašnje snishodljivo ponašanje prema Rusiji i ne okrene se zaista Evropi, tražeći rešenje za ovu energetsku krizu, i za danas i za sutra, intenzivno sa EU, vratićemo se u situaciju 90-tih i tako ćemo da tavorimo do sudnjega dana!

Bacvanin

pre 15 godina

Rusija nije isporucila gas Srbiji, koja nema funkcionalno skladiste gasa. Pre par nedelja smo (pro)dali NIS i skladiste Rusiji, a sad cemo jos iz svojih sretstava da placamo ono, na sta se Rusija obavezala (zavrsetak izgradje skladista) i to iz novaca poreskih obveznika. Posle cemo im to skladiste predati i niko nece traziti pare nazad od Rusije.
Iz aspekta gledista Rusije, ona je dobila za sitne pare infrastrukturu za preradu nafte, koja je u boljem stanju od njene (kvalitet ruskog benzina je nasiroko po evropi poznat, zato i izvoze samo sirovine a ne finalni proizvod), dobila je monopol na trzistu koje broji 8 miliona stanovnika, dobila je skoro zavrsen Banatski Dvor, dobila je 51% prava na infrastrukturu i PRIHODE iz tranzita gasa. Zauzvrat je platila pola svote koliko je vredeo Mobtel. Rusija je napravila dobru, jako dobru trgovinu.
Sta smo dobili zauzvrat? Par obecanja, manjak gasa kojeg placamo po trzisnim cenama (samo je NIS imao "bratsku cenu", ruski gas nema te atribute, on je trzisne prirode).
I jos su se nasi politicari busali u grudi, kako je to bila najbolja poslovna odluka u 2008.
Voljeni nam ministar energetski pak prica da razmislja da se sazove telefonska sednica (ko li ce platiti te silne impulse) da vide ko je kriv, i kako bi mogli da tuzimo Ukrajinu, sa kojom nemamo nikakve ugovore, mada sam 99% siguran da Srbija nece tuziti Rusiju (iako sa njima imamo ugovorne odnose), jer principijelnost majcice Rusije oko Kosova greje nasa srca dovoljno, da se ne smrzavamo.
U zadnjih par nedelja se moglo divno videti kako izgleda to, kada neko zavisi od ugovora Rusije, kako je kada privreda zavisi od Ruskog gasa. I pored svega mnogi jos uvek ne vide pravog krivca, koji se obavezao na nesto, sto nije sposoban da uradi.
I to se zove pouzdan partner? Sa takvima se sklapa energetski strateski sporazum?
To je cist ekonomcki mazohizam.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

Mene samo cudi da u ovoj frci nijedna nas politicar nije iskoristio sve to da ode u Moskvu i predlozi im da se pod hitno ubrza izgradnja juznog toka i da mu se duplira kapacitet, ako sad ne ubedimo Ruse kad cemo???

cs

pre 15 godina

Nisam pravnik, ali sam mišljenja da ako sa rusima imamo ugovor o isporuci onda njih moramo da tužimo. Oni su se ugovorom obavezali da će isporučiti gas, a ne Ukrajinci. Posle će Rusi trebati da dokažu da nisu prekršili ugovor!

Koja

pre 15 godina

- Posto?
- Ko ce da plati?
- Zasto ja da pomazem Srbijagasu?
- Sta me briga koliko kosta rupa u Banatskom Dvoru?
- Na koliko podizete PDV?

Todorović Radivoj

pre 15 godina

Za 25 miliona evra sve dosasašnje i ova sada vlada nas je ostavila bez života. Privreda ne radi građani se muče.A to je samo cena za jedno sedam dana gasa za Srbiju (7 dana po 10 miliona kubika). Sramota. A kada čovek pogleda Sporazum o saradnji Srbijegasa i Gasproma da ga muka uhvati. U sporazumu o sradnji o izgradnji gasovoda redovno kao drugi partner pored Srbijegasa stoji Gasprom ili njegove ćerke kompanije pa čovek misli da čita neki mafijaški sporazum o raspodeli plena. Šta tu imaju nekakve ćerke ako je Rusija i državna firma Gasprom garant sporazuma, osim pljačke srpskih građana. Sa socijalistima i prerušenim demokratama, od mučkog ubistva Zorana Đinđića, ne možemo ništa dobro ni očekivati.
Todorović Radivoj,
Šabac

Zigi

pre 15 godina

Da li je iko od politicara krikovao "naseg strateskog partnera " Rusiju zbog prekida isporuka gasa i zahvalio se EU na gasu. Nesto mi tu jako ne stima

Intelektualac

pre 15 godina

Draga Delegacijo pitajte Vladimira Vladimirovica sledece.
Kada ce isporuciti begunce koje trazi srpsko pravosudje?
Kada ce platiti tu bednu sumu za NIS, jer je Rusi jos uvek nisu platili sem sto su rekli majke mi bice uplata u aprilu.
Kada nas nece ucenjivati sa Jugorosgazom ciji je jedan od akcionara firma Centrex koja je takodje sporni akcionar u Ukrajinskoj verziji Jugorosgaza, zbog cega se Ukrajina buni.
e i da, pozdravite Vladimira Vladimirovica puno .

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar smo svi ovde ludi?
Gosp. Cvetkovicu vi i dalje predsedavajte sastancima vlade, a u ostalo se i dalje ne mesajte, jer i kada nesto krenete da radite onda je to pogresno.
Zasto da pomazemo distributere gasa? Kada su se bogatili na ogromnim marzama da li su oni pomagali nas?

Natalija

pre 15 godina

Eto to je baš dobro u do 24 jan! Za one koji se čude (UHVATILA IH AMNEZIJA!) da ih potsetim da mi već 20 god živimo od DANAS do SUTRA! Kad neko (neki) vodi zemlju Srbiju a zna (znaju) jedino da koriste instrument GUSLE onda ta zemlja tako izgleda. Da bi se vodila zemlja na uspešan način (kao što to vekovima rade građani u Evropskim zemljama!) potrebno je znati svirati i u mnogo složenije instrumente nego što su gusle (i diple): violine, viole, flaute, oboe, klavir (čak je i bravar znao da svira klavir!), orgulje i tsl! Lepo i tačno je još Aristotel (za koga vlastodršci a i naši studenti i ostali đaci nisu čuli a ako i jesu verovatno misle da je to grčki fudbaler, jer šta bi drugo mogao biti /doduše mogao bi biti i modni kreator/!) govorio kakva muzika takva i država!

*bane*

pre 15 godina

* To je produžen ugovor o kupovini gasa !! Ispada da je uspeh što kupujemo gas po većim cenama nego inače !! Smešno !! Baš je to za hvalu i to još zahvaljujući ..... !!?? Sad treba da se hvalimo što ima gasa ? Apsurd !? Još kada Bajatović pregovara sa svetskim budžama, kakav je to tek apsurd !?

Vedran

pre 15 godina

Unija poslodavaca treba da pozove srpske kompanije da obustave svako placanje poreze ako im drzava ne nadoknadi gubitke koje su imali zbog gasne krize. Sporazum sa Rusima nisu sklapala preduzeca pa da ona sve podnesu na svojim ledjima, to je uradila drzava i ona je odgovorna. drzava je takodje odgovorna zasto nije obezbedila Banatski dvor da te zerve mogu da se skladiste. Da je tako bilo tek sutra bi za Srbiju bio prvi dan gasne krize.

Dragan

pre 15 godina

Ne razumem zasto svi nesto ocekuju od "drzave". Sta je drzava? Drzava to je svaki pojedinac u njoj i drzava u sustini ne predstavlja nista. Ne postoji demokratija, ne postoji drzava, ne postoji istok zapad, postoje samo interesi pojedinaca i novac kao mera uspeha. Sto pre se to shvati lakse cemo se ugrejati i manje ocekivati neku pomoc necega sto je fiktivno.

Posmatrac

pre 15 godina

Za bolje razumevanje sta se STVARNO dogadja oko ruskog gasa, mora se pogledati rad firme RusUkrEnergo, sa sedistem u Zug-u, Švajcarska. Niko ne može ugovoriti gas direktno izvoz gasa bez njih! Njihova zarada je više stotina miliona eura godišnje, sa 4 zaposlena, a dobar deo profita ide nepoznatim akcionarima! Dovoljno?

petar

pre 15 godina

Vlast nije osposobila na vreme Banatski Dvor, nije kupila rezerve preko leta pa ih uskladistila u Madjarskoj, nije prodala NIS po tržišnoj ceni, nije izbacila posrednika u vidu Jugoros gasa iz igre pa nam oni dodatno izvlace para iz dzepa. Sve u svemu, vlast je totalno nesposobna. A tek kad se pomene taj Jugorosgas, svi celnici odmah glavu u pesak. Da mi je znati koliko li je ta firma donirala novca za kampanje nasih stranaka, da mi bude lakse zbog saznanja da su velike pare u pitanju. Kakav narod takvi politicari ili ne zasluzujemo mi bolje. Trebaju to da rade kad cutimo i trpimo.

Prevodilac

pre 15 godina

Tema gasa je sveprisutna, zivotna, ekonomska, politicka...Svi od Vlade pa do opstine obecavaju: bice gasa! To pocinje da ponavlja i nas predsednik Mesne zajednice, čika Vasa. Skuplja covek glasove, za nedaj boze nove izbore.

milan

pre 15 godina

Samo u od juce iznos para potreban da se zavrsi skladiste Banatski Dvor, Bajatovic je uvecao za 3 miliona eura. Molim pogledajte jucerasnje vesti.
Zato predlazem da se dvori zavrse sto pre kako se cena ne bi svakim danom uvecavala.
A o jucerasnjem pitanju da li ce Rusi ucestvovati sa 51 posto u tom poslu - muk.
Ako, dace Srbija i vise nego sto bi trebalo i sto mora.

X

pre 15 godina

Novac kojim drzava raspolaze je novac uzet od gradjana (uglavnom nasih)- drzava nema druge (legitimne) izvore prihoda. U tom smislu, ne zna covek sta je gore - da tuzi drzavu ili da je ne tuzi!

Problem je sto drzava kad se ponasa neodgovorno ili kad nekome mora da plati odstetu to radi od novca gradjana i sto se to u stvari samo kaze "drzava", ali niko ne misli dalje od toga. Sustina je da je drzava firma kao i svaka druga i da neko u toj firmi odgovara za svoja dela i nedela u skladu sa zakonom - dakle, moze i robija i oduzimanje omovine, ako vec do toga dodje.

Kada bi se tako rasciscavale stvari u realnosti, mnogo manje bi se razne politicke stranke (koje su po svom unutrasnjem uredjenju i ophodjenju prema okolnom svetu najobicnije SEKTE) i pojedinci grabili za rukovodeca mesta. Ne grabe se oni za ta mesta zato sto im se radi.

Zato nam i prodaju(!) demagogiju.