Uslovi Hamasa za prekid vatre

Gaza -- Zvaničnici Hamasa preneli su egipatskim posrednicima da bi taj pokret prihvatio obnavljanje dogovora o prekidu vatre sa Izraelom, uz određene uslove.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. ""To je veoma alarmirajuće, veoma uznemirujuće i pogoršava situaciju", rekao je Ban Ki Mun...

  Bezbednosni izvori iz Libana su naveli da je ispaljeno pet raketa, od kojih su dve pale na teritoriju Libana." Znaci li to da 3 (tri) bezvezne rakete ravnopravno pogorsavaju situaciju sa bezbroj artiljeriskih, tenkovskih, avionskih i ostalih izraelskih projektila? Tesko mi je da u ovo poverujem i da prihvatim. Zasto se onda isto ne cini i u drugim zemljama gde ima sukoba? Neko ispali na nas 10.000 metaka, ubije 100 vojnika i 100 policajaca, onda se mi branimo i ubijemo 5 protivnickih boraca - odmah povici - SVE strane da prekinu napade! Daj, bre, prestanite vise! Ako ne zbog "nas", onda zbog vas, jer to vam nikako nece proci!
  (svi (ni)su isti, 15. januar 2009 03:25)

  # Link komentara

 2. A da li se gospodin Ban Ki Mun zabrinuo kada je Izraelsko Ratno vazduhoplovstvo pocelo korisititi fosforne bombe, koje su zabranjene medjunarodnim konvecijama?
  Ne zelim da umanjim krivicu Hamasa, ali na nasumicno ubijanje civila se ne uzvraca ubijanjem civila druge strane.
  Sramota za jednu zemlju, koja je po pitanju vojne i obavestajne tehnologije u samom svetskom vrhu.
  (Bacvanin, 15. januar 2009 05:50)

  # Link komentara

 3. Ljudi...ovo nije novi svetski poredak, ovo je haoooos...

  Katastrofa!
  (crni kos, 15. januar 2009 12:14)

  # Link komentara

 4. Zasto se sada ne pobuni celo covecanstvo. Zar to nije zlocin protiv covecnosti i genocid.Zasto se ne uvedu sankcije Izraelu zbog necovecnog postupanja i gadjanja ne legitimnih i ne vojnih ciljeva. Zasti se sve svodi na izglasavanje nekih rezolucija koje oni nece da postuju. Da li se time samo daje dodatno vreme Izraelu da zavrsi sto je i zapoceo.Etnicko ciscenje pojasa Gaze.
  (kamicak, 15. januar 2009 12:40)

  # Link komentara

 5. Ma kakav novi svetski poredak, ovo je cista prirodna selekcija.
  (Gopodin Ming Mong, 15. januar 2009 12:53)

  # Link komentara

 6. Nema nikakvog opravdanja za ponasanje Izreala i Hamasa - rec je o ratnim zlocinima protiv civila i UN-a. Ali s kakvom bismo tek moralnom superiornoscu mogli da ih pozivamo na odgovornost da smo se kojim slucajem ovoliko zgrazavali kad su neki drugi godinama razarali po Jugoslaviji ukljucujuci i zasticene zone UN...
  (BG, 15. januar 2009 14:57)

  # Link komentara

 7. Srpski mediji sramotno malo i za razblazenim prilozima izvestavaju o jednoj od najuzasnijih humanitarnih katastrofa u poslednje vreme, svesno izazvane od strane jedne strane u sukobu. Ubijanje i ranjavanje tolikog broja dece predstavlja cenu uspeha jedne vojne akcije koja ima za proklamovani cilj da onesposobi radiklane islamiste. Ova akcija ce sigurno ostaviti uzasne posledice na civilno stanovnistvo, a glavni protivnik ce ostati. I sta je onda bio cilj vojne operacije?
  (darko, 15. januar 2009 15:11)

  # Link komentara

 8. Постадоше УН-овци терористи. Смешно али истинито. . .
  (Peter Tosh, 15. januar 2009 15:53)

  # Link komentara

 9. Stvarno tuga jedna. A izveštavanje medija je velika sramota. Svaki prilog iz Gaze obavezno sadrzi i informaciju kako je poginuo makar 1 Izraelac u nekom očajničkom napadu. Na drugoj strani na delu je sistematsko istrebljenje civila. Zašto naši političari ćute?! Evo ja pozivam Čedomira Jovanovića da se oglasi (kad niko drugi nema hrabrosti!).
  (Leoben, 15. januar 2009 16:31)

  # Link komentara

 10. U poslednjih nekoliko godina "radilo se na borbi protiv terorizma. Gde su sad ti "borci " protiv terorizma? Zar ovo sto Izrael radi u Gazi nije najgori vid terorizma??
  (Boki, 15. januar 2009 17:56)

  # Link komentara

 11. Znao sam da su u upotrebi razlicita merila u vezi istih stvari i dogadjaja, ali da su ta merila toliko razlicita, nisam ni slutio. Bruka i sramota.
  (Zoran, 15. januar 2009 19:25)

  # Link komentara

 12. Ovo je vise od genocida. Klasicno otimanje palestinske teritorije od strane Izraela. Za tako kratko vreme preko 100 mrtvih i vise od 300 DECE i neduznih civila a da svet uopste ne reaguje je vise nego providno. Gde je licemerna Evropa i Zapad koji se vise brinu o pravima macaka, pasa i ostalih zivitinja nego o ljudskim bicima...
  (Srboljub Kostic, 15. januar 2009 19:42)

  # Link komentara

 13. Izrael ima pravo da se brani i da u samoodbrani unisti Hamas. Zasto su Palestinsci u Gazi na izborima doveli na vlast teroriste?
  Da li vi gospodo znate da su na Izrael poslednjih osam godina pale hiljade i hiljade raketa nasumicno ispaljene da bi ubijale civile? Dosta je Izrael trpeo teror! Dosta!
  (Jelena, 15. januar 2009 21:00)

  # Link komentara

 14. Izrael ni ne zeli tudju teritoriju, vec da slobodno zivi u svojoj. To sto se tamo desava je za svaku osudu i ja to neosporavam, ali glavni krivac je jedino i apsolutno Hamas koji se krije iza civilnog stanovnistva i zloupotrebljavaju ih u svakom pogledu da bi ostvario neke svoje ciljeve (kao npr i sve veca antiizraelska kampanja u svetu i islamskom svetu)... Izrael bi momentalno zaustavio akciju/rat ako bi bio osiguran prekid krijumcarenja oruzja i raketiranja pogranicnih delova odnosno bezbednost svojih gradjana (sto Hamas nema nameru da prihvati jer se to suprotstavlja moto-u terorizma, da im je stalo do svog palestinskog naroda, oni bi se sami povukli)! Ako su izraelci godinu dana trpeli svakodnevna bombardovanja svojih naselja (oko 70-tak raketa dnevno) i niko to nije zeleo da spreci, onda je logicno da kazu, ALO BRE, DOSTA VISE! Ko ce da osigura bezbednost sopstvenih gradjana, ako ne oni sami... u potpunosti podrzavam Izrael! Dole Hamas!
  (Smederevac, 15. januar 2009 21:06)

  # Link komentara

 15. Dokle je napredovala *civilizacija* !? Jevrejski narod ovim svojim genocidom u Palestini kao da ne poznaje pojam genocida! Brzo su zaboravili drugi svetski rat! Ako je sve ovo napredak civilizacije onda sam ja ZBUNJEN !!!
  (bosnjak, 15. januar 2009 21:12)

  # Link komentara

 16. Mozete li zamisliti sta bi nama radili da krenemo da se borimo protiv terorista na Kosovu koji ugrozavaju nase gradjane i nasu teritoriju i da "slucajno" pogodimo objekat UNa? Can you imagine that?
  (barba, 15. januar 2009 23:58)

  # Link komentara