“Nedovoljno novca za brendiranje“

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kaže da je za projekat brendiranja Srbije ove godine odobreno 13 miliona dinara od traženih 600 miliona.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Pretpostavljam da para za vase velike plate, ekstra dodatke, reprezentaciju i slicne "sitnice"ne nedostaje. U vasem resoru ionako radi ko sta hoce, posebno tajkuni, pa bi ministarstvo moglo da se ukine, a brendiranjem neka se bavi neko drugo ministarstvo u slobodno vreme.
  Vi ste ministar osam godina i niste imali kad?!
  ((Vlast)a, 9. januar 2009 11:28)

  # Link komentara

 2. Bio sam na Sajmu brendova prosle godine gde je ministar izlegao svoju strategiju brendiranja Srbije. To je bilo jezivo loše izlaganje i totalno amaterski tako da su ljudi na pola izlaganja i predavanja ustajali i odlazili. Među njima sam bio i ja. Setimo se samo slučaja sa CNN-om, pogledajte neusklađenost i neprofesionalnost web sajtova državnih institucija i sve će vam biti jasno.

  Marketing je najbolji sektor za korupciju i to sva ministarstva vešto koriste i zato je sve na nivou dodatnih sekcija osnovaca.
  (Goran, 9. januar 2009 11:43)

  # Link komentara

 3. Dobro je sto im nisu dali te pare, ionako bi zavrsile u dzepovima ministra i njegovih najblizih rodjaka-saradnika. Sta se drzava uopste mesa u brendiranje, to je posao firmi koje moraju da postignu neki kvalitet da bi ih u inostranstvu ozbiljno shvatali, a vlast tu samo moze da odmogne.
  (urke, 9. januar 2009 12:06)

  # Link komentara

 4. Ma nema tih novaca koji sa Srbije mogu da 'skinu' brend koji ste joj vi političari nametnuli.
  (Živorad, 9. januar 2009 12:18)

  # Link komentara

 5. Za taj novac može da se napravi, popuni kvalitetnim sadržajima, ispromoviše i godinu dana održava opako dobar sajt i da se imaju konkretni efekti
  (Miloje Sekulic, 9. januar 2009 12:47)

  # Link komentara

 6. Ja mu ne bih dao ni tih 13 miliona.
  (Mika, 9. januar 2009 12:58)

  # Link komentara

 7. Srbija će začas da popravi svoj imidž, čim uhapsi Mladića a za brendiranje neka se pobrinu monopolisti sami!

  p.s.S.Milivojević je pogrešan čovek na pogrešnom mestu, dobro je što nije dobio tražene pare
  (bezimena, 9. januar 2009 14:04)

  # Link komentara

 8. Radi ustede, dve srpskih trecine ministarstava treba objediniti u jedno: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena. A onda to jedno ukinuti. I bas me briga sta ce g.g. ministri posle da rade.
  (Geger, 9. januar 2009 14:11)

  # Link komentara

 9. Evo sta se moze uraditi na brendiranju Srbije za vrlo malo novca:
  1. Edukacija brkatih i nevaspitanih granicnih policajaca. Recimo, da ih neko nauci da se nasmiju, da kazu 'Dobar dan', 'Srecan put', 'Lepo se provedite u Srbiji'...
  2. Da se (makar!) pociste kanali pored puteva i uklone tone plasticnih kesa pored javnih objekata
  3. Da dodate i latinicu i engleski na pasos, umjesto da se pravite vanzemaljci. Ako hocete da znate sta je prva pomisao carinika kad vidi pasos sa nekim hijeroglifima - evo reci cu vam otvoreno: 'Evo ga jos jedan divljak, moram dobro da ga ispitam...' Budite makar jednom u 1000 godina prakticni i shvatite da je PASSPORT svima prepoznatljiva rijec a sigurno nece naskoditi srpskom nacionalnom identitetu
  4. Postavite velike table na ulazu zemlju na rumunskom, madjarskom, bugarskom, grckom - Dobro dosli u Srbiju. Zelimo vam sretan put!
  Itd, itd - dakle, ne treba milijardu dolara za 'brending' nego malo sluha za osnovne stvari...
  (Realni, 9. januar 2009 15:47)

  # Link komentara

 10. Taj covek je apsolutno nesposoban. Setite se samo kako je po Evropi otvarao privredna predstavnistva kad je bio predsednik Komore! I sta bi sa tim? Nije li on objasnio da ne treba da kupujemo ves masine, nego valjda da peremo ves na potoku? Nije li on branio monoposliste? Prva rekonstrukcija vlade treba da ga izbaci za uvek iz vlasti. Neka pise pesme!
  (staojanka, 9. januar 2009 18:20)

  # Link komentara

 11. A mozda da ministar trazi dopunska sredstva od svog mecene druga Miskovica?
  (Pedja, 9. januar 2009 18:32)

  # Link komentara

 12. Ostre novcane kazne za svako nekulturno ponasanje javnih radnika, kao sto sportski klubovi kaznjavaju svoje igrace kad prave incidente, pa ce biti sredstava ihahaj. Skupstina sama bi mogla da finansira put na mesec. A ako se upristoje, jos bolje za branding.
  (nikola, 9. januar 2009 18:40)

  # Link komentara