Ponedeljak, 22.12.2008.

00:23

Skupština: Kvorum, pasoši, sudstvo

Nakon što je LDP dao kvorum za rad Skupštine, usvojen je set pravosudnih zakona i produženo važenje starih pasoša. LDP nije glasao za sve zakone.

Izvor: B92

Skupština: Kvorum, pasoši, sudstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Ksenija

pre 15 godina

Sramota je da skupstina do 22-og decembra ceka da se usvoji zakon o pasosima. I sta sad, da LDP nije dao kvorum ispao bi los, jer pasosi ne bi vise vazili, a posto je dao kvorum ispao je los za nacionalne manjine. Nije LDP kriv sto su sve zajedno stavili na glasanje i zakon o pasosima i zakon o sudovima. U svakom slucaju ja im skidam kapu sto su mislili na gradjane onda kad drugi nisu. Ostalima su bitnije slave i uostalom zasto toliko piju kad znaju da u subotu treba da idu na posao i to kakav posao, da resavaju sudbinu gradjana. Nadam se da ce DS malo analizirati svoje postupke i kako da sacuva svoje glasacko telo.

Sledeci put cu umeto DS-a glasati za Cedu, jer trenutno imam osecaj da je on jedini koji brine o mojim interesima, a to bi trebao da bude opis radnog mesta svakog poslanika.

Većina

pre 15 godina

Ako vladajuća koalicija (papazjanija) nema većinu, onda je ima opozicija?

Ako je tako, što onda nije oborila vladu? Zato što nema. Pa ko ima? Baba Stamena i društvo sa Rudnika?

ZQAN

pre 15 godina

Uopste nije bitno da li su LDP-ovci glasali za neki zakon. Oni su obezbedili kvorum da i ti losi zakoni budu prihvaceni. Nikad vise necu glasati za LDP. Oni su nam oduzeli sudove. Dobar izgovor je da su to uradili zbog pasosa. Pa to bi Vlada resila sa uredbom sutra ako oni danas ne "legnu".

Ivan

pre 15 godina

Ma gluposti bre. Sramota je sto se kvorum koristi za opstrukciju. Prosto neozbiljno. Ako vam se ne svidja zakon, glasajte protiv. A za ove poput Ilica - treba da se uvede test opste kulture i civilizovanog ponasanja. Ko ne prodje, ne moze da bude poslanik.

nikolic

pre 15 godina

LDP je opozicija konstruktivna ali nije opozicija protiv interesa naroda i drzave. Oni koji rade na tome da sve sto je u interesu drzave proglase losim, nadam se da ce gradjani Srbije poceti da prepoznaju u vecem broju i da to kazne na izborima.

Kraja

pre 15 godina

...maske su skinute, svi su pokazali lica izoblicena od mrznje...prema svom narodu...
jer, i "principijelni" madjari i stari radikal toma i ilic i bruka svoga oca aligrudic, jasno su rekli da im je cilj BLOKADA parlamenta, NERAD i POLITICKI OBRACUNI, a ne briga o buducnosti zemlje i naroda pre svega... rasprodaja drzavne imovine, afere sa autoputem, zastarevanje procesa za spektakularne pljacke, spletkarenje dostojno nagore pijace, to su dometi nasih "politicara"...
...ne dozvolimo da nas placenici raznih stranaka ubedjuju pred buduce izbore i da nas ucenjuju "obezbedjivanjem" prava koja nam inace pripadaju i bez njih i njihovih vodja...

Zar_je_tesko_uraditi_nesto_za_dobrobit_svih_nas

pre 15 godina

Meni je zalosno da smo mi sami sebi produzili put ka beloj sengenskoj listi i bar osecaju da smo normalni gradjani Evrope, a ne zatvorenici u svojim domovima. Iz iskljucivo tehnickih razloga, a to je vazenje starih pasosa do kraja naredne godine, mi ne mozemo na belu sengensku listu ni u 2009. a to je bilo obecano. Sve se to moglo spreciti, da je proces izrade novih pasosa poceo da na vreme i da se jos od leta apelovalo na gradjane da svi izvade nove pasose, ali pri tom da obezbede dovoljan broj radnika i dobru organizaciju kako bi se izbegle guzve.
To je jos jednom pokazalo kako za mnoge stvari smo sami krivi za nas spor proces evropske integracije, a samim tim i nas napredak. Nemoguce je da je vlada toliko nesposobna da to nije uvidela na vreme (ili jeste), ali zaista me ljuti taj nedostatak odgovornosti i nemar prema gradjanima. Pa dokle vise?
Pocinjem da mislim da nekom mnogo uticajnom ovakav razvoj situacije odgovara, jer ce on najvise izgubiti od evropske integracije Srbije (da li treba da imenujem?) Nadam se da gresim, jer ako sam u pravu, nema nama svetle buducnosti.

Neko iz Vojvodine

pre 15 godina

Pokazalo se ko radi u unteresu gradjana. LDP je svoje političke ciljeve podredio potrebama gradjana. A korumpirana DS i SPS koalicija još jednom pokazala slabost,dezorijentaciju i bahatost. Svaka čast i SVM na doslednosti,ali ovaj put se morali spasiti gradjani od neodgovornog Dačića i Đelića i njihovog nedovršenog posla sa pasošima. Bruka za DS!

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Da smo pametan narod kao što nismo pa da postupimo onako kako su pre par vekova izabrali papu, da ih zatvorimo sve u skupštinu pa dok ne odrade sve što treba da urade, tek onda ih pustiti napolje.

sale

pre 15 godina

Ne mogu da vas razumem: Opozicija prebacuje LDPu sto je pomogao Vladi da donese zakon o produzenju vazenja pasosa.Pa to ste svi vec odavno morali da uradite.A sta da LDP nije glasao tako,opozicija bi bila srecna jer vaznost pasosa nije produzena,a to znaci da bi ogromna vecina drzavljana Srbija koji rade u inostranstvu ispastala.A i ovo je kasno,jer su na ZAPADU vec poceli praznici.Ovde vazi gregorijanski a ne julijanski kalendar.

Goran

pre 15 godina

Znaci magistre Ilicu, ti ne bi doneo zakon o produzenju vazenja pasosa, pa makar nama ovde u inostranstvu crkla krava? A volis nase devize?? Ko tebi dade magistarsku diplomu ...

Dejan

pre 15 godina

Čas iz demokratije i odgovornosti:

Ako je više njih protiv mog stava ja imam pravo da glasam protiv. Ako se moja odgovornost pred biračima dovede u pitanje, ja sam branio njihov interes glasajući protiv. Ako će usvajanje nekog zakona posebno da oštete interesne grupe koje ja zastupam, mogu u znak protesta da ne prisustvujem glasanju i da snosim posledice odbitka od plate, ali sam napravio jasan gest kao znak odgovornosti koju osećam prema svojim biračima.

Ali ako sam protiv nečega što nije u interesu biračkog tela koje mi je obezbedilo glas u skupštini i znam da sam u manjini (koliko god ona bila relativna), pa dodjem u skupštinu bez namere da se registrujem kao prisutan zbog glasanja, ali s namerom da ne oštetim svoju platu odsustvom iz iste, onda sam KRAJNJE NEODGOVORAN PREMA SVOJIM BIRAČIMA IZA ČIJIH INTERESA SE KRIJEM, A ZA ISTE NE ŽELIM DA ŽRTVUJEM SVOJU DNEVNICU!

LDP uz gorku pilulu 1, a ostatak opozicije nula za odgovornost i demokratiju.

Stefan iz Kanade

pre 15 godina

Ovo je stvarno vec bruka!
Vecina (tj DS) nema vecinu posto vlada ima 11(!) partije i svi ce da ucenjuju DS. Resenje mora biti ili ce LDP da udje u Vladu ili izbori. Samo pitanje za DS, do malo pre vam Kostunica bio dezurni krivac za sve probleme, a ko je sad kriv? Odgovor je da ste vi (DS) krivi sad i pre.

Vlasta

pre 15 godina

Eto, da nije bilo LDP, vazenje pasosa ne bi bilo produzeno.
Za zastoj i neverovatnu kilavost kod izadavanja novih pasosa najveci krivi su Tadic i klika oko njega, a malo je falilo da na stotine hiljada gradjana Srbije nagraise zbog njihove nesposobnosti.
Necu se zahvaljivati Jovanovicu, to cu uraditi na sledecim izborima.

Intelektualac

pre 15 godina

Na kraju i LDP gasi svetlo na pozornici.
A za to vreme NIS odlazi u ruke Rusima , i od EU nema nista.
Vojvodina ce tuziti Srbiju za NIS , i krece problematika u odnosima izmedju Beograda i Vojvodine.
Jel vec svima poznat scenario?

Duki

pre 15 godina

E gospodo poslanici, hvala sto ste se dogovorili oko pasosa i prekratili nam muke. Sada mozete da mirno i dostojanstveno nastavite sa raznim praznicnim krkanlucima, zasluzili ste i te kako!

bezimena

pre 15 godina

LDP je pokazao odgovornost prema SVIM gradjanima, za razliku od SMV koji su opšti interes stavili pod noge, čime su dokazali da je njihovo članstvo u vladajućoj koaliciji GREŠKA!

Sencanin

pre 15 godina

A ja pomislio da Cedomir nije takav... Cedo imas -1 glas od mene (-3 od porodice). Sve dalje ti je cenzus. A Boris... ne znam sa cijim glasovima misli da pobediti na sledecim predsednickim izborima....

Vladimir

pre 15 godina

Na zalost ili ipak na srecu, to sto se danas desilo u skupstini, odnosno odluka LDP-a da obezbedi kvorum je upravo demokratija na delu. Jednostavno, demokratija je vladavina VECINE i odluke se donose kad za to GLASA vecina poslanika koje su glasaci izabrali da u sledece 4 godine donose odluke u njihovo ime. Svaka rasprava van tog konteksta je izlisna.
LDP je ispravno postupio i podredio interes svoje stranke (pojacan rejting na stetu DS-a) interesu gradjana Srbije, obezbedjujuci vecinu (kvorum) za koji vladajuca koalicija NIJE MOGLA da obezbedi vecinu.
Poslanike vecine, i predsednicu parlamenta, ipak molim da nastupaju odlucnije i da brzo i efikasno iskoriste sve mogucnosti koje imaju kao vecina, promene poslovnik (u toj meri da je i dalje po ustavu i ni pedalj vise od toga), da budu kulturni i strpljivi i da kaznjavaju nekulturne i bezobrazne i po zdrav razum uvredljive diskusije, a da ne misle da time sto eto tolerisu frustraciju porazenih, rade nesto pozitivno. Gospodo, dobili ste mandat da sprovedete teske i nepopularne mere, molim Vas to i uradite, sto pre to bolje.

Vesna

pre 15 godina

Hvala LDP. I neka i dalje glasa za evropske zakone i neka se više nedele. I neka udju i u koaliciju. Pa ljudi, nama se živi. Koga još interesuju vaše podele.

Cane

pre 15 godina

Tolika se frka dizala prethodnih nedelja zbog produzenja vazenja roka pasosima potpuno bez potrebe. Da li ste zaista mislili da nece produziti pasose? Pa prvi Nemci ne bi izdavali vize gradjanima sa starim pasosima? Ali Srbi ne bi bili Srbi da nisu pesimisticni?

tea

pre 15 godina

Malo mi je lakše. Idem s plavim pasošem, što ne znači da sam sigurna da na granici neće biti problema. Hvala vam draga Skupštino što ste mi misli sa stvarnih problema skrenuli na ovaj, sitni, administrativni. Bože, da mi je neko pričao... poverovala bih mu.

Тигрица

pre 15 godina

ЛДП - СВС. Вероватно сам нешто пропустила. На политичку сцену Србије дебитује нова партија - Спасиоци Владе Србије?

GuC

pre 15 godina

Ma fenomenalno, sada cu da morati da citam kako je LDP "izdajica", a ne glavni KRIVCI, vladajuca kolalicija ,Nikolici i kvazi razbijeni radikali koji mesecima blokiraju rad kvazi skupstine...i ona zena iz SPS koja glumi predsednika blokiranog parlamaneta.
LDP razumno i politicki ispravno argumentuje svaki svoj potez, za razliku od ovih mutavaca i muljatora iz DSa.
Oni imaju vecinu i ako ta vecina nije u stanju mesecima da unormali rad parlamenta, znaci da nisu vecina.

Novi izbori ne resavaju nista, nama trebaju novi "MI" i novi "ONI"...bez toga, nas tragican kraj bolesnog drustva i sirotinje nam se blizi.
Ja vise nemam dilemu ko je i sta je DS !
vas Kostunica

osterpol

pre 15 godina

Kakva je lakrdija od stranke ovaj CeDePe (za koji sam inace glasao).
Prvo im prodaju Batica, koji se i sam pritom dobro ugradi, i to bas onda kada DS treba svaki poslanik, a onda daju kvorum za odrzavanje Skupstine na kojoj se izglasava Zakon koji oni kritikuju danima. Posto su stranka od reci i principa glasaju protiv ovog Zakona. Naravno sve u interesu gradjana Srbije a svojih dzepova.

Nevena

pre 15 godina

Naravno da poslanici treba misle svojom glavom i da glasaju ili ne glasaju za zakone prema svojoj savesti. Ono što nije u redu je da ne dođu na sednicu, (tj. na svoj posao)i tako onemoguće njen rad. S druge strane, smatram da ove predloge zakona uopšte nije trebalo ni staviti na dnevni red pre nego što se sprovede javna rasprava. To su veoma važni zakoni, i u javnoj raspravi bi verovatno oni mogli biti popravljeni, ili barem ljudima jasnije objašnjeno zašto se ukidaju sudovi, i kako će čitav sistem funkcionisati. Ali za to su se njihovi protivnici morali izboriti ranije. Međutim, čini se da je svim političarima javna rasprava mrska, već da misle da se stvari rešavaju lakše opstrukcijom.

Lalos

pre 15 godina

Ovo je po kozna koji put sramota za vladajuću većinu a prer svega DS. Izbori su rešenje za ove neradnike i ovu trulu koaliciju. Svaka čast LDP-u što nije dozvolio veću bruku i što se jedini ponaša razumno. Većina a ne može da sakupi kvorum. Dokaz da u ovoj državi neišta ne funkcioniše. Tadiću probudi se jednom!

Joker

pre 15 godina

Ako se neko jos pitao dali je LDP vlast ili opozicija evo mu odgovora. Glumataju opoziciju ali kad treba tu su da podrze. Nema veze sto odrzavaju na vlasti SPS i ovu trulu koaliciju vazno da im se to isplati. Ipak je Miloseviceva skola manipulacije bila prejaka i jos dugo cemo gledati njene ucenike na sceni.

jelena

pre 15 godina

U ovoj godini Hrvatski sabor je usvojio preko 140 zakona (koji broj vise no sto su sebi zacrtali za ovu godinu), a Srpski parlament je isplanirao 51 a usvojio 9! Toliko o produktivnosti istog! A plata redovna... i to fina .. Bojim se samo da mi Srbi nasu politicku svest i nezadovoljstvo ispoljavamo samo u ciklusima. Sad smo malo umorni od silnih demonstracija i ispoljavanja nezadovoljstva, pa smo digli ruke, e onda kad dogori do nokata, tad cemo na ulice, tu puknemo i planemo, nesto se promeni, pa onda ponovo isti ciklus. Skupstinske kabadahije sada opusteno mogu da rade sta hoce jer ne nailaze na otpor. jednostavno - moze im se

Arev

pre 15 godina

Ludji smo mi (narod) koji vam dozvoljavamo ovakav bezobrazluk.
Treba vas sve izbaciti iz Skupstine. Bolje bismo se organizovali bez vas.

STA BI?!!

pre 15 godina

Zar i ti CHEdomire? Neverovatno! Zar u ovoj zemlji za sve postoji cena?! Da mi je neko juce rekao da ce LDP da daje kvorum rekao bi mu da nije bas pri sebi, ali ovde ocigledno BAS SVE moze. Nije valjda da ste se prodali za neki upravni odbor!

Nele

pre 15 godina

Oduvek me je izludjivala ta prica, nema kvoruma. Kako bre nije sramota poslanike da ne dodju na sednicu. Mozda cu da udarim nisko ali, prvi se nacrtaju da uzmu plate, dnevnice, razne troskove, redovno se nakrkavaju za male pare u skupstini. Sta drugo reci za ljude koji sve koriste maksimalno a zauzvrat daju minimalno nego BEEEEEEP. ... samo sam rekao ono sto mi je na dusi...

dj

pre 15 godina

Slozio bi se sa mladjanim mladenovicem, mudracem, uz potsecanje da su vlade koje je vodio njegov guru, sveti dr vojislav, ipak postavile nenadmasive standarde kada je u pitanju neposobnost...

Milutin

pre 15 godina

250 neradnika puta minimum 2.000 evra, toliko nas gradjane mesecno kosta njihov nerad. A zauzvrat oni nisu u stanju da se pojave na radnom mestu na kom imaju dzabe hranu i pice, gde uglavnom citaju novine, spavaju ili telefoniraju. Njih svakako nije i nikada ih nece biti sramota jer su politicari, a svi znamo da se posten covek ne bavi politikom ali se postavlja pitanje kada ce nas gradjane, obican narod biti sramota svoje apatije? Do kada cemo trpeti ovoliku kolicinu bezobrazluka kako vlasti tako i opozicije?

Jelena

pre 15 godina

Mene apsolutno ne zanima ko je bolestan, navodno ili stvarno, ko koga koce da posecuje, ko se opio i prejeo na slavi. Mene samo zanima kad ce oni vec jednom da sednu i zavrse posao!

Mica komsinica

pre 15 godina

1. ostavka ministra dijaspore, koji ako nije uspeo da docara poslanicima i vladi vaznost pasosa za dijasporu, ne znam koja je njegova uloga i sta bi mu bio prioritet u ovom trenutku?! ah, da! proputovanje po Australiji!

2. na Zapadu ni jedna administracija NE radi od 23.12. do 5.1.! sto znaci, da ako je po nagadjanjima koja neki prave oko procedure za produzenje vaznosti pasosa; cekacemo najpre da se nasi provesele, okupe, zasednu, mozda jednog dana i izglasaju, pa posalju dopis sirom sveta, a dopis ce da popriceka 5.1. i jos koji dan pride, do njegove primene! Boze, zar Zapadni svet nece da radi kada nama odgovara?! sta, njima je Bozic 24.12. ?! sta ti je svetska zavera, protiv marljive srpske skupstine !!

3. nekada smo gojili prase pred Bozic, a sada, u blagodeti u kakvoj zivimo, smatramo da je ok da ga gojimo i na sam dan Bozica?!?

i, da! a sta ce biti u Skuptini od kolaca u novoj 2009?! mislim, kad se vec tako povremeno okupljaju, brinem se da li ce se i zasladiti cim god?!

ekonomista

pre 15 godina

ljudi setio sam se za dobar privatni biznis od nove godine.
stanete u red ispred SUP-a u gradovima sirom srbije uzmete brojeve za izdavanje pasosa i onda te brojeve prodajete onima kojima se zuri sa novim pasosima, to se moze raditi i pred nasim ambasadama sirom sveta pa nasi u tudjini mogu da zarade neki dinar tokom praznika.
ma ova drzava uvek misli na svoje gradjane kako da malo uposli svoje gradjane a to je idealan posao za svakog srbina.

Kimi Liman

pre 15 godina

Evo ja opet. Toliko me je sve ovo iznerviralo da moram ponovo da iskomentarisem.

Nije ljudi problem u pasosima. To je samo kap koja je prelila casu. Pa problem je sistem cele drzave, Dacic ministar policije (pod istragom za aferu kofer), malverzacije, ruske zezancije, NIS-ovi, lopovluci, vize, monopoli, nedostatak entuzijazma, korupcija, nedostatak morala, ... Ma sve.

Pa, ja ne znam jednu jedinu stvar koja dobro funkcionishe u ovoj nam drzavi sem odlicno organizovane korupcije.

Jos me prave ovcom (ne samo mene, naravno) da su svi bolesni i da ne mogu da dodju u Skupstinu. Alo bre, pa nemoj me jos povrh svega praviti budalom, a onda ce posle super Dacic da resi problem sa uredbom. Ma uzas.

Opet sam se iznervirao :).

Koji sam ja lik, mesto da uzivam odavde iz dijaspore, ja se bakcem sa Dacicem. Ej bre, Dacicem. Istim onim bucom od pre par godina. Pa sto je najgore, svi su oni Dacici.

Glasac Novi Sad

pre 15 godina

Hej pozicijo, zasto smo za vas glasali...nesposobnost ovih sto ste se sa njima pomirili, cini se, zarazna je. Znamo mi je sto sam verovao da imate snage!

Steva iz Beceja

pre 15 godina

Puna podrska poslanicima madjarske manjine. Nije mi jasno zasto su Madjari usamljeni u ovome, kao da je to stetno samo za njih. Da li neko razmislja o stetnim posledicama ovog zakona i cemu to vodi? Mislim da je problem u nama, dok mi tolerisemo njihovo ponasanje, oni ce se ovako ponasati.

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Mene licno ne cudi sto ima poslanika koje "boli glava" ipak se ovde radi o gomili zakona koje treba izglasati a znamo dobro da se "kriterijum za poslanika u Skupstini" sastojao iz dve reci : Kosovo i EULEKS a sad se od njih ocekuje da poznaju i druge stvari, pa svakoga bi zabolela glava od tako OPSIRNOG gradiva !

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Nema kvoruma za evropsku Srbiju, a svi su za Evropu. Neki ipak misle glavom poslaničke grupe, a ne svojom.Moramo da ih molimo zbog pasoša. Dobar dan tugo.

Mirko

pre 15 godina

Problem je u tome sto je vlada koaliciona. Pogledajte zemlje koje imaju stabilne skupstine koje funkcijonisu po pravilima - na primer SAD i Engleska i SAD. Imaju samo dve ondosno tri partije. Vlade su zato sastavljen sam od clanova jedne partije pa se lako dogovaraju.
Pogledajte sa druge strane Italiju ...
Ovde ima u svakom selu partija i to samo zbog licne sujete politicara - svaki hoce da bude vodja. Dok se znatno ne smanji broj partije nema politicke stabilnosti. Pored zakona o putnim ispravama mene interesuje Zakon o saobracaju. Verovatno poslanici ne mare sto narod gine po putevima, i pesaci ginu na pesackim (bolje receno, automobilskim) prelazima.

bezimena

pre 15 godina

Radno mesto svih poslanika je Skupština i zakonom bi se "izabrani" morali obavezati da DOLAZE NA POSAO, a na njihovoj političkoj volji je da za neki zakon glasaju ili ne!

Mashinovodja

pre 15 godina

Vlada je prsla, krajnje je vreme da joj to neko kaže.
Još jedan dokaz: jutros u mom kraju su svi zidovi osvanuli usvinjeni plakatima jednog *@&%$#" političara čije ime, iz higijenskih razloga, neću da pominjem.
Dakle, izgleda da ćemo imati ponovo izbore. To, naravno, neće ama baš ništa promeniti, niti rešiti bilo koji naš problem, ali kolateralna korist biće barem to da ćemo videti koliko je još normalnih i prisebnih ostalo u ovoj nesrećnoj Srbiji. Takvi ovog puta neće izaći na glasanje jer zaista nemaju za koga da glasaju. Bojkot svih političara!

Kimi Liman

pre 15 godina

Jedno mi samo nije jasno da u Grckoj gde je situacija 100 puta bolja, ljudi su izasli na ulice da nesto promene, a mi smo kanda zadovoljni sa ovim nasim... Bas su super.

Ova zemlja nikad u vecoj krizi nije bila.

kesa

pre 15 godina

Imaju li ovi ljudi granicu bezobrazluka?
Zelim vam iz sveg srca da platite za ovo na izborima, i da nikad vise ne budete poslanici, niti paraziti u upravnim odborima.

Milanb

pre 15 godina

Hteli mi ili ne moramo se nauciti da u demokratiji ima uvek onih koji ce ucenjivati a to su uvek manji koalicioni partneri. Zbog takvih vlada ne pada posebno kada nemaju sanse da sa nekim drugim koaliraju. A treba da paze da ako se nadje neko drugi izgubilu su po citavoj liniji.
Ali jedna stvar je sigurna da niko u nasem parlamentu jos nezna sta je demokratija i ko ih je postavio na to mesto, inace ne bi bilo "bolesnika" ili svojevoljne egoisticke opozicije.
Ali sta cemo mi Srbi kao da se takmicimo ko ce gore a ne ko ce bolje.

ivan

pre 15 godina

Zasto bi madjari trebali da glasaju za zakon koji ce ukinuti naprimer sud u Senti,te ce gradjani tog grada i okoline morati za svaku glupost putovati 40 km do Subotice!To nije stvar Madjara vec svih gradjana mesta koji ce tako proci. A kao dosada nisu znali da nece uspeti izvrsiti zamenu pasosa,pa sad u zadnjoj nedelji godine izglasavaju kao neki zakon! A u sustini ako poslanici i vlada dosada nisu radili nek idu kuci,ako nista drugo da ne moramo da slusamo nista o njima da nam ne kvare predstojece praznike!Mozemo valjda i mi dobiti malo predaha!

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar nije bilo logicno usvojiti primedbe SVMa a ne natezati se ovako i inatiti. Mislim SVM je ipak koalicioni partner to nije neko ko radi protiv vlade. Mada kako se DS sa SPSom ophode prema svojim koalicionim partnerima vidim da ce biti rekonstrukcije vlade. A neka se pripremi Toma i Vucic.

MIRRA

pre 15 godina

Dok vi "dragi poslanici bolujete", slavite. Život NE može da čeka. Da li mogu ljudi iz dijaspore da čekaju usvajanje zakona o pasošima ili ti o uredbama Vlade. Ko njima garantuje nesmetan povratak preko granice l.januara 2009.godine. Sa Dačićevom uredbom ne bi se baš usudila da krenem na put. Obavestiće sve carinske ispostave. Ko nama garantuje da će to saopštenje i stići do njih a pasoš SRJ nije ni SRJ ni Republike Srbije. Devojka je uredno putovala sa plavim i crvenim pasošem za Dubai ali je na aerodromu maltretirana 4 sata jer njihova carina nije dobila obaveštenje o novim pasošima. Ja, definitivno ne znam koja smo mi zemlja, a kamoli neki carinik na kraj sveta. Ovo što priredjujete gradjanima je blago rečeno sramno, "jedino nisu sramni vaši TV prenosi" i definitivno vaš nerad.

Lily

pre 15 godina

Evo, i ovo cu prevaliti preko usta: jedino sto me trenutno tesi to su reci Ivice Dacica (svaka mu se pozlatila) da ce Vlada u krajnjem slucaju doneti Uredbu o produzetku vazenja plavih pasosa! Mogli su to i ranije uraditi, a ne ljudima kidati zivce do te mere.
A sto se tice spornog zakona o sedistima sudova, poslanici SVM imaju sva prava da stite interese grupe koju predstavljaju. Vladajuca koalicija je o tom problemu trebala misliti ranije i naci odgovarajuce resenje. Ne bi nikako bilo dobro da sad nas gnev zbog neozbiljnosti Skupstine i visemesecnog nerada usmerimo prema poslanicima madjarske manjine. Ti pasosi nikome ne trebaju vise nego meni, ali opet, nisu oni krivi... ima ko je placen da misli i radi da do ovoga ne dolazi.

Igor

pre 15 godina

Odavno je vreme da se skupstina ukine makar privremeno. Trebalo bi jednostavno prepisati zakone iz ustava EU i Velike Britanije i proglasiti ih vazecim od dana prepisivanja i jednostavno sktatiti posao za koji bi, po nama, trebalo 10 godina na svega mesec dana. Ovo izmisljanje tople vode nas samo jos vise udaljava od svega a ne od EU. Sem toga za ovoliki nerad plate su im odavno previsoke. Ono je vrhunski bezobrazluk.

Prevodilac

pre 15 godina

Prutudrzavno, protupravno i protivustavno, skupstina svojim neradom, ucenjuje i drzi kao taoca j(a)edan celi narod. Ali Srbija nisu ovi (mo)mentalno, sumnjivi, i za jedan mandat izabrani poslanici. Oni se od izbora do izbora menjaju. Naravoucenije tek sledi!

S

pre 15 godina

Jeste, odma' su ta četiri poslanika kriva za sve. Ostali poslanici lupetaju gluposti po ceo dan (Radikali & Co.), dok ovi iz "vladajuće" koalicije spavaju i čitaju novine. To je OK?!

Djuro P.

pre 15 godina

Gospodo poslanici,nista sem pasosa mi ne treba od vas, i porez i ostale dazbine da platim kad dodjem u Srbiju.Zasad mi je samo pasos u pitanju,porez placam bez problema Srbiji.Znam da je u pitanju kvorum zbog zakona o sudstvu,pa zbog toga se natezete da bude "sve po zakonu" i zbog toga mi koji radimo i zivimo u inostranstvu treba da platimo cenu.Izgleda da vam nije stalo do gradjana Srbije koji imaju pasose i putuju,najbolje bi bilo za vas da niko nigde ne putuje i svi sede u Srbiji ko za vreme Turaka.Feude vec imamo samo sistem da uspostavite,ili vam mozda vise prija Ruska oligarhija? Od svega ostalog smo daleko sa ovakvim nacinom razmisljanja jer covek je onakav kako razmislja, ali mi jos ne mozemo da sagledamo ni svoje misli.

Maki

pre 15 godina

Da ce pasosi biti problem zna se vec pola godine i produzenje vazenja starog je najavljeno odavno, sta se cekalo do sada? Treba li ja sad da odustanem od dolaska za praznike jer su gospoda neodgovorna ali uredno naplacuju nerad. Kada ce se uvesti institucija otkaza za ljude koji ne dolaze na posao u parlament kao sto bi dobili u svakoj normalnoj firmi...

Floramare

pre 15 godina

E ovo je prevršilo svaku meru ,od 250 ne mogu da sakupe 126 ,nisu ti pasoši hirovi jedne strane ,nego su zajednički interes svih građana Srbije .Ali možda se još nisu oporavili od one bolesti nepoznatog porekla?

Aleksandar

pre 15 godina

Ne radi se o ucenama,jednostavno poslanici SVM-a smatraju da je jedan od nekoliko zakona o sudovima los,i ne zele da za njega glasaju.Moramo se nauciti da nisu SVI poslanici izabrani da bi aminovali ono sto DS-u padne na pamet,jer onda ne bi postojala potreba za skupstinom.Naucimo se i navijajmo za to da poslanici misle svojom,a ne partijskom glavom!Tada ce i ovoj zemlji krenuti na bolje.

Kraja

pre 15 godina

...ima li jos nekoga u ovoj zemlji ko bi o mom trosku da NE RADI...?
...moze li se sa blagajne skupstine poruciti doticnima da NE RACUNAJU na plate za decembar, i uostalom za sve one mesece u kojima nisu nista radili do trenirali nase strpljenje svojim neradom i nevaspitanjem...

Srki

pre 15 godina

Ne razumem koliko su jaki ti razlozi zbog kojih bi četiri poslanika opstruirala celu Skupštinu i koliko su ucene kao sredstvo političke borbe i komunikacije delotvorne i poželjne baš sada?

Kraja

pre 15 godina

...ima li jos nekoga u ovoj zemlji ko bi o mom trosku da NE RADI...?
...moze li se sa blagajne skupstine poruciti doticnima da NE RACUNAJU na plate za decembar, i uostalom za sve one mesece u kojima nisu nista radili do trenirali nase strpljenje svojim neradom i nevaspitanjem...

Srki

pre 15 godina

Ne razumem koliko su jaki ti razlozi zbog kojih bi četiri poslanika opstruirala celu Skupštinu i koliko su ucene kao sredstvo političke borbe i komunikacije delotvorne i poželjne baš sada?

Aleksandar

pre 15 godina

Ne radi se o ucenama,jednostavno poslanici SVM-a smatraju da je jedan od nekoliko zakona o sudovima los,i ne zele da za njega glasaju.Moramo se nauciti da nisu SVI poslanici izabrani da bi aminovali ono sto DS-u padne na pamet,jer onda ne bi postojala potreba za skupstinom.Naucimo se i navijajmo za to da poslanici misle svojom,a ne partijskom glavom!Tada ce i ovoj zemlji krenuti na bolje.

MIRRA

pre 15 godina

Dok vi "dragi poslanici bolujete", slavite. Život NE može da čeka. Da li mogu ljudi iz dijaspore da čekaju usvajanje zakona o pasošima ili ti o uredbama Vlade. Ko njima garantuje nesmetan povratak preko granice l.januara 2009.godine. Sa Dačićevom uredbom ne bi se baš usudila da krenem na put. Obavestiće sve carinske ispostave. Ko nama garantuje da će to saopštenje i stići do njih a pasoš SRJ nije ni SRJ ni Republike Srbije. Devojka je uredno putovala sa plavim i crvenim pasošem za Dubai ali je na aerodromu maltretirana 4 sata jer njihova carina nije dobila obaveštenje o novim pasošima. Ja, definitivno ne znam koja smo mi zemlja, a kamoli neki carinik na kraj sveta. Ovo što priredjujete gradjanima je blago rečeno sramno, "jedino nisu sramni vaši TV prenosi" i definitivno vaš nerad.

Kimi Liman

pre 15 godina

Jedno mi samo nije jasno da u Grckoj gde je situacija 100 puta bolja, ljudi su izasli na ulice da nesto promene, a mi smo kanda zadovoljni sa ovim nasim... Bas su super.

Ova zemlja nikad u vecoj krizi nije bila.

S

pre 15 godina

Jeste, odma' su ta četiri poslanika kriva za sve. Ostali poslanici lupetaju gluposti po ceo dan (Radikali & Co.), dok ovi iz "vladajuće" koalicije spavaju i čitaju novine. To je OK?!

ivan

pre 15 godina

Zasto bi madjari trebali da glasaju za zakon koji ce ukinuti naprimer sud u Senti,te ce gradjani tog grada i okoline morati za svaku glupost putovati 40 km do Subotice!To nije stvar Madjara vec svih gradjana mesta koji ce tako proci. A kao dosada nisu znali da nece uspeti izvrsiti zamenu pasosa,pa sad u zadnjoj nedelji godine izglasavaju kao neki zakon! A u sustini ako poslanici i vlada dosada nisu radili nek idu kuci,ako nista drugo da ne moramo da slusamo nista o njima da nam ne kvare predstojece praznike!Mozemo valjda i mi dobiti malo predaha!

Igor

pre 15 godina

Odavno je vreme da se skupstina ukine makar privremeno. Trebalo bi jednostavno prepisati zakone iz ustava EU i Velike Britanije i proglasiti ih vazecim od dana prepisivanja i jednostavno sktatiti posao za koji bi, po nama, trebalo 10 godina na svega mesec dana. Ovo izmisljanje tople vode nas samo jos vise udaljava od svega a ne od EU. Sem toga za ovoliki nerad plate su im odavno previsoke. Ono je vrhunski bezobrazluk.

Floramare

pre 15 godina

E ovo je prevršilo svaku meru ,od 250 ne mogu da sakupe 126 ,nisu ti pasoši hirovi jedne strane ,nego su zajednički interes svih građana Srbije .Ali možda se još nisu oporavili od one bolesti nepoznatog porekla?

Joker

pre 15 godina

Ako se neko jos pitao dali je LDP vlast ili opozicija evo mu odgovora. Glumataju opoziciju ali kad treba tu su da podrze. Nema veze sto odrzavaju na vlasti SPS i ovu trulu koaliciju vazno da im se to isplati. Ipak je Miloseviceva skola manipulacije bila prejaka i jos dugo cemo gledati njene ucenike na sceni.

Lalos

pre 15 godina

Ovo je po kozna koji put sramota za vladajuću većinu a prer svega DS. Izbori su rešenje za ove neradnike i ovu trulu koaliciju. Svaka čast LDP-u što nije dozvolio veću bruku i što se jedini ponaša razumno. Većina a ne može da sakupi kvorum. Dokaz da u ovoj državi neišta ne funkcioniše. Tadiću probudi se jednom!

Kimi Liman

pre 15 godina

Evo ja opet. Toliko me je sve ovo iznerviralo da moram ponovo da iskomentarisem.

Nije ljudi problem u pasosima. To je samo kap koja je prelila casu. Pa problem je sistem cele drzave, Dacic ministar policije (pod istragom za aferu kofer), malverzacije, ruske zezancije, NIS-ovi, lopovluci, vize, monopoli, nedostatak entuzijazma, korupcija, nedostatak morala, ... Ma sve.

Pa, ja ne znam jednu jedinu stvar koja dobro funkcionishe u ovoj nam drzavi sem odlicno organizovane korupcije.

Jos me prave ovcom (ne samo mene, naravno) da su svi bolesni i da ne mogu da dodju u Skupstinu. Alo bre, pa nemoj me jos povrh svega praviti budalom, a onda ce posle super Dacic da resi problem sa uredbom. Ma uzas.

Opet sam se iznervirao :).

Koji sam ja lik, mesto da uzivam odavde iz dijaspore, ja se bakcem sa Dacicem. Ej bre, Dacicem. Istim onim bucom od pre par godina. Pa sto je najgore, svi su oni Dacici.

kesa

pre 15 godina

Imaju li ovi ljudi granicu bezobrazluka?
Zelim vam iz sveg srca da platite za ovo na izborima, i da nikad vise ne budete poslanici, niti paraziti u upravnim odborima.

Steva iz Beceja

pre 15 godina

Puna podrska poslanicima madjarske manjine. Nije mi jasno zasto su Madjari usamljeni u ovome, kao da je to stetno samo za njih. Da li neko razmislja o stetnim posledicama ovog zakona i cemu to vodi? Mislim da je problem u nama, dok mi tolerisemo njihovo ponasanje, oni ce se ovako ponasati.

jelena

pre 15 godina

U ovoj godini Hrvatski sabor je usvojio preko 140 zakona (koji broj vise no sto su sebi zacrtali za ovu godinu), a Srpski parlament je isplanirao 51 a usvojio 9! Toliko o produktivnosti istog! A plata redovna... i to fina .. Bojim se samo da mi Srbi nasu politicku svest i nezadovoljstvo ispoljavamo samo u ciklusima. Sad smo malo umorni od silnih demonstracija i ispoljavanja nezadovoljstva, pa smo digli ruke, e onda kad dogori do nokata, tad cemo na ulice, tu puknemo i planemo, nesto se promeni, pa onda ponovo isti ciklus. Skupstinske kabadahije sada opusteno mogu da rade sta hoce jer ne nailaze na otpor. jednostavno - moze im se

Vesna

pre 15 godina

Hvala LDP. I neka i dalje glasa za evropske zakone i neka se više nedele. I neka udju i u koaliciju. Pa ljudi, nama se živi. Koga još interesuju vaše podele.

Maki

pre 15 godina

Da ce pasosi biti problem zna se vec pola godine i produzenje vazenja starog je najavljeno odavno, sta se cekalo do sada? Treba li ja sad da odustanem od dolaska za praznike jer su gospoda neodgovorna ali uredno naplacuju nerad. Kada ce se uvesti institucija otkaza za ljude koji ne dolaze na posao u parlament kao sto bi dobili u svakoj normalnoj firmi...

bezimena

pre 15 godina

Radno mesto svih poslanika je Skupština i zakonom bi se "izabrani" morali obavezati da DOLAZE NA POSAO, a na njihovoj političkoj volji je da za neki zakon glasaju ili ne!

GuC

pre 15 godina

Ma fenomenalno, sada cu da morati da citam kako je LDP "izdajica", a ne glavni KRIVCI, vladajuca kolalicija ,Nikolici i kvazi razbijeni radikali koji mesecima blokiraju rad kvazi skupstine...i ona zena iz SPS koja glumi predsednika blokiranog parlamaneta.
LDP razumno i politicki ispravno argumentuje svaki svoj potez, za razliku od ovih mutavaca i muljatora iz DSa.
Oni imaju vecinu i ako ta vecina nije u stanju mesecima da unormali rad parlamenta, znaci da nisu vecina.

Novi izbori ne resavaju nista, nama trebaju novi "MI" i novi "ONI"...bez toga, nas tragican kraj bolesnog drustva i sirotinje nam se blizi.
Ja vise nemam dilemu ko je i sta je DS !
vas Kostunica

Тигрица

pre 15 godina

ЛДП - СВС. Вероватно сам нешто пропустила. На политичку сцену Србије дебитује нова партија - Спасиоци Владе Србије?

Milutin

pre 15 godina

250 neradnika puta minimum 2.000 evra, toliko nas gradjane mesecno kosta njihov nerad. A zauzvrat oni nisu u stanju da se pojave na radnom mestu na kom imaju dzabe hranu i pice, gde uglavnom citaju novine, spavaju ili telefoniraju. Njih svakako nije i nikada ih nece biti sramota jer su politicari, a svi znamo da se posten covek ne bavi politikom ali se postavlja pitanje kada ce nas gradjane, obican narod biti sramota svoje apatije? Do kada cemo trpeti ovoliku kolicinu bezobrazluka kako vlasti tako i opozicije?

Lily

pre 15 godina

Evo, i ovo cu prevaliti preko usta: jedino sto me trenutno tesi to su reci Ivice Dacica (svaka mu se pozlatila) da ce Vlada u krajnjem slucaju doneti Uredbu o produzetku vazenja plavih pasosa! Mogli su to i ranije uraditi, a ne ljudima kidati zivce do te mere.
A sto se tice spornog zakona o sedistima sudova, poslanici SVM imaju sva prava da stite interese grupe koju predstavljaju. Vladajuca koalicija je o tom problemu trebala misliti ranije i naci odgovarajuce resenje. Ne bi nikako bilo dobro da sad nas gnev zbog neozbiljnosti Skupstine i visemesecnog nerada usmerimo prema poslanicima madjarske manjine. Ti pasosi nikome ne trebaju vise nego meni, ali opet, nisu oni krivi... ima ko je placen da misli i radi da do ovoga ne dolazi.

Sencanin

pre 15 godina

A ja pomislio da Cedomir nije takav... Cedo imas -1 glas od mene (-3 od porodice). Sve dalje ti je cenzus. A Boris... ne znam sa cijim glasovima misli da pobediti na sledecim predsednickim izborima....

Vlasta

pre 15 godina

Eto, da nije bilo LDP, vazenje pasosa ne bi bilo produzeno.
Za zastoj i neverovatnu kilavost kod izadavanja novih pasosa najveci krivi su Tadic i klika oko njega, a malo je falilo da na stotine hiljada gradjana Srbije nagraise zbog njihove nesposobnosti.
Necu se zahvaljivati Jovanovicu, to cu uraditi na sledecim izborima.

Djuro P.

pre 15 godina

Gospodo poslanici,nista sem pasosa mi ne treba od vas, i porez i ostale dazbine da platim kad dodjem u Srbiju.Zasad mi je samo pasos u pitanju,porez placam bez problema Srbiji.Znam da je u pitanju kvorum zbog zakona o sudstvu,pa zbog toga se natezete da bude "sve po zakonu" i zbog toga mi koji radimo i zivimo u inostranstvu treba da platimo cenu.Izgleda da vam nije stalo do gradjana Srbije koji imaju pasose i putuju,najbolje bi bilo za vas da niko nigde ne putuje i svi sede u Srbiji ko za vreme Turaka.Feude vec imamo samo sistem da uspostavite,ili vam mozda vise prija Ruska oligarhija? Od svega ostalog smo daleko sa ovakvim nacinom razmisljanja jer covek je onakav kako razmislja, ali mi jos ne mozemo da sagledamo ni svoje misli.

Mashinovodja

pre 15 godina

Vlada je prsla, krajnje je vreme da joj to neko kaže.
Još jedan dokaz: jutros u mom kraju su svi zidovi osvanuli usvinjeni plakatima jednog *@&%$#" političara čije ime, iz higijenskih razloga, neću da pominjem.
Dakle, izgleda da ćemo imati ponovo izbore. To, naravno, neće ama baš ništa promeniti, niti rešiti bilo koji naš problem, ali kolateralna korist biće barem to da ćemo videti koliko je još normalnih i prisebnih ostalo u ovoj nesrećnoj Srbiji. Takvi ovog puta neće izaći na glasanje jer zaista nemaju za koga da glasaju. Bojkot svih političara!

STA BI?!!

pre 15 godina

Zar i ti CHEdomire? Neverovatno! Zar u ovoj zemlji za sve postoji cena?! Da mi je neko juce rekao da ce LDP da daje kvorum rekao bi mu da nije bas pri sebi, ali ovde ocigledno BAS SVE moze. Nije valjda da ste se prodali za neki upravni odbor!

Goran

pre 15 godina

Znaci magistre Ilicu, ti ne bi doneo zakon o produzenju vazenja pasosa, pa makar nama ovde u inostranstvu crkla krava? A volis nase devize?? Ko tebi dade magistarsku diplomu ...

Vladimir

pre 15 godina

Na zalost ili ipak na srecu, to sto se danas desilo u skupstini, odnosno odluka LDP-a da obezbedi kvorum je upravo demokratija na delu. Jednostavno, demokratija je vladavina VECINE i odluke se donose kad za to GLASA vecina poslanika koje su glasaci izabrali da u sledece 4 godine donose odluke u njihovo ime. Svaka rasprava van tog konteksta je izlisna.
LDP je ispravno postupio i podredio interes svoje stranke (pojacan rejting na stetu DS-a) interesu gradjana Srbije, obezbedjujuci vecinu (kvorum) za koji vladajuca koalicija NIJE MOGLA da obezbedi vecinu.
Poslanike vecine, i predsednicu parlamenta, ipak molim da nastupaju odlucnije i da brzo i efikasno iskoriste sve mogucnosti koje imaju kao vecina, promene poslovnik (u toj meri da je i dalje po ustavu i ni pedalj vise od toga), da budu kulturni i strpljivi i da kaznjavaju nekulturne i bezobrazne i po zdrav razum uvredljive diskusije, a da ne misle da time sto eto tolerisu frustraciju porazenih, rade nesto pozitivno. Gospodo, dobili ste mandat da sprovedete teske i nepopularne mere, molim Vas to i uradite, sto pre to bolje.

Intelektualac

pre 15 godina

Na kraju i LDP gasi svetlo na pozornici.
A za to vreme NIS odlazi u ruke Rusima , i od EU nema nista.
Vojvodina ce tuziti Srbiju za NIS , i krece problematika u odnosima izmedju Beograda i Vojvodine.
Jel vec svima poznat scenario?

Mica komsinica

pre 15 godina

1. ostavka ministra dijaspore, koji ako nije uspeo da docara poslanicima i vladi vaznost pasosa za dijasporu, ne znam koja je njegova uloga i sta bi mu bio prioritet u ovom trenutku?! ah, da! proputovanje po Australiji!

2. na Zapadu ni jedna administracija NE radi od 23.12. do 5.1.! sto znaci, da ako je po nagadjanjima koja neki prave oko procedure za produzenje vaznosti pasosa; cekacemo najpre da se nasi provesele, okupe, zasednu, mozda jednog dana i izglasaju, pa posalju dopis sirom sveta, a dopis ce da popriceka 5.1. i jos koji dan pride, do njegove primene! Boze, zar Zapadni svet nece da radi kada nama odgovara?! sta, njima je Bozic 24.12. ?! sta ti je svetska zavera, protiv marljive srpske skupstine !!

3. nekada smo gojili prase pred Bozic, a sada, u blagodeti u kakvoj zivimo, smatramo da je ok da ga gojimo i na sam dan Bozica?!?

i, da! a sta ce biti u Skuptini od kolaca u novoj 2009?! mislim, kad se vec tako povremeno okupljaju, brinem se da li ce se i zasladiti cim god?!

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar nije bilo logicno usvojiti primedbe SVMa a ne natezati se ovako i inatiti. Mislim SVM je ipak koalicioni partner to nije neko ko radi protiv vlade. Mada kako se DS sa SPSom ophode prema svojim koalicionim partnerima vidim da ce biti rekonstrukcije vlade. A neka se pripremi Toma i Vucic.

bezimena

pre 15 godina

LDP je pokazao odgovornost prema SVIM gradjanima, za razliku od SMV koji su opšti interes stavili pod noge, čime su dokazali da je njihovo članstvo u vladajućoj koaliciji GREŠKA!

Neko iz Vojvodine

pre 15 godina

Pokazalo se ko radi u unteresu gradjana. LDP je svoje političke ciljeve podredio potrebama gradjana. A korumpirana DS i SPS koalicija još jednom pokazala slabost,dezorijentaciju i bahatost. Svaka čast i SVM na doslednosti,ali ovaj put se morali spasiti gradjani od neodgovornog Dačića i Đelića i njihovog nedovršenog posla sa pasošima. Bruka za DS!

sale

pre 15 godina

Ne mogu da vas razumem: Opozicija prebacuje LDPu sto je pomogao Vladi da donese zakon o produzenju vazenja pasosa.Pa to ste svi vec odavno morali da uradite.A sta da LDP nije glasao tako,opozicija bi bila srecna jer vaznost pasosa nije produzena,a to znaci da bi ogromna vecina drzavljana Srbija koji rade u inostranstvu ispastala.A i ovo je kasno,jer su na ZAPADU vec poceli praznici.Ovde vazi gregorijanski a ne julijanski kalendar.

osterpol

pre 15 godina

Kakva je lakrdija od stranke ovaj CeDePe (za koji sam inace glasao).
Prvo im prodaju Batica, koji se i sam pritom dobro ugradi, i to bas onda kada DS treba svaki poslanik, a onda daju kvorum za odrzavanje Skupstine na kojoj se izglasava Zakon koji oni kritikuju danima. Posto su stranka od reci i principa glasaju protiv ovog Zakona. Naravno sve u interesu gradjana Srbije a svojih dzepova.

Arev

pre 15 godina

Ludji smo mi (narod) koji vam dozvoljavamo ovakav bezobrazluk.
Treba vas sve izbaciti iz Skupstine. Bolje bismo se organizovali bez vas.

Prevodilac

pre 15 godina

Prutudrzavno, protupravno i protivustavno, skupstina svojim neradom, ucenjuje i drzi kao taoca j(a)edan celi narod. Ali Srbija nisu ovi (mo)mentalno, sumnjivi, i za jedan mandat izabrani poslanici. Oni se od izbora do izbora menjaju. Naravoucenije tek sledi!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Mene licno ne cudi sto ima poslanika koje "boli glava" ipak se ovde radi o gomili zakona koje treba izglasati a znamo dobro da se "kriterijum za poslanika u Skupstini" sastojao iz dve reci : Kosovo i EULEKS a sad se od njih ocekuje da poznaju i druge stvari, pa svakoga bi zabolela glava od tako OPSIRNOG gradiva !

Nele

pre 15 godina

Oduvek me je izludjivala ta prica, nema kvoruma. Kako bre nije sramota poslanike da ne dodju na sednicu. Mozda cu da udarim nisko ali, prvi se nacrtaju da uzmu plate, dnevnice, razne troskove, redovno se nakrkavaju za male pare u skupstini. Sta drugo reci za ljude koji sve koriste maksimalno a zauzvrat daju minimalno nego BEEEEEEP. ... samo sam rekao ono sto mi je na dusi...

Jelena

pre 15 godina

Mene apsolutno ne zanima ko je bolestan, navodno ili stvarno, ko koga koce da posecuje, ko se opio i prejeo na slavi. Mene samo zanima kad ce oni vec jednom da sednu i zavrse posao!

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Nema kvoruma za evropsku Srbiju, a svi su za Evropu. Neki ipak misle glavom poslaničke grupe, a ne svojom.Moramo da ih molimo zbog pasoša. Dobar dan tugo.

nikolic

pre 15 godina

LDP je opozicija konstruktivna ali nije opozicija protiv interesa naroda i drzave. Oni koji rade na tome da sve sto je u interesu drzave proglase losim, nadam se da ce gradjani Srbije poceti da prepoznaju u vecem broju i da to kazne na izborima.

Stefan iz Kanade

pre 15 godina

Ovo je stvarno vec bruka!
Vecina (tj DS) nema vecinu posto vlada ima 11(!) partije i svi ce da ucenjuju DS. Resenje mora biti ili ce LDP da udje u Vladu ili izbori. Samo pitanje za DS, do malo pre vam Kostunica bio dezurni krivac za sve probleme, a ko je sad kriv? Odgovor je da ste vi (DS) krivi sad i pre.

dj

pre 15 godina

Slozio bi se sa mladjanim mladenovicem, mudracem, uz potsecanje da su vlade koje je vodio njegov guru, sveti dr vojislav, ipak postavile nenadmasive standarde kada je u pitanju neposobnost...

Zar_je_tesko_uraditi_nesto_za_dobrobit_svih_nas

pre 15 godina

Meni je zalosno da smo mi sami sebi produzili put ka beloj sengenskoj listi i bar osecaju da smo normalni gradjani Evrope, a ne zatvorenici u svojim domovima. Iz iskljucivo tehnickih razloga, a to je vazenje starih pasosa do kraja naredne godine, mi ne mozemo na belu sengensku listu ni u 2009. a to je bilo obecano. Sve se to moglo spreciti, da je proces izrade novih pasosa poceo da na vreme i da se jos od leta apelovalo na gradjane da svi izvade nove pasose, ali pri tom da obezbede dovoljan broj radnika i dobru organizaciju kako bi se izbegle guzve.
To je jos jednom pokazalo kako za mnoge stvari smo sami krivi za nas spor proces evropske integracije, a samim tim i nas napredak. Nemoguce je da je vlada toliko nesposobna da to nije uvidela na vreme (ili jeste), ali zaista me ljuti taj nedostatak odgovornosti i nemar prema gradjanima. Pa dokle vise?
Pocinjem da mislim da nekom mnogo uticajnom ovakav razvoj situacije odgovara, jer ce on najvise izgubiti od evropske integracije Srbije (da li treba da imenujem?) Nadam se da gresim, jer ako sam u pravu, nema nama svetle buducnosti.

Milanb

pre 15 godina

Hteli mi ili ne moramo se nauciti da u demokratiji ima uvek onih koji ce ucenjivati a to su uvek manji koalicioni partneri. Zbog takvih vlada ne pada posebno kada nemaju sanse da sa nekim drugim koaliraju. A treba da paze da ako se nadje neko drugi izgubilu su po citavoj liniji.
Ali jedna stvar je sigurna da niko u nasem parlamentu jos nezna sta je demokratija i ko ih je postavio na to mesto, inace ne bi bilo "bolesnika" ili svojevoljne egoisticke opozicije.
Ali sta cemo mi Srbi kao da se takmicimo ko ce gore a ne ko ce bolje.

tea

pre 15 godina

Malo mi je lakše. Idem s plavim pasošem, što ne znači da sam sigurna da na granici neće biti problema. Hvala vam draga Skupštino što ste mi misli sa stvarnih problema skrenuli na ovaj, sitni, administrativni. Bože, da mi je neko pričao... poverovala bih mu.

ekonomista

pre 15 godina

ljudi setio sam se za dobar privatni biznis od nove godine.
stanete u red ispred SUP-a u gradovima sirom srbije uzmete brojeve za izdavanje pasosa i onda te brojeve prodajete onima kojima se zuri sa novim pasosima, to se moze raditi i pred nasim ambasadama sirom sveta pa nasi u tudjini mogu da zarade neki dinar tokom praznika.
ma ova drzava uvek misli na svoje gradjane kako da malo uposli svoje gradjane a to je idealan posao za svakog srbina.

Mirko

pre 15 godina

Problem je u tome sto je vlada koaliciona. Pogledajte zemlje koje imaju stabilne skupstine koje funkcijonisu po pravilima - na primer SAD i Engleska i SAD. Imaju samo dve ondosno tri partije. Vlade su zato sastavljen sam od clanova jedne partije pa se lako dogovaraju.
Pogledajte sa druge strane Italiju ...
Ovde ima u svakom selu partija i to samo zbog licne sujete politicara - svaki hoce da bude vodja. Dok se znatno ne smanji broj partije nema politicke stabilnosti. Pored zakona o putnim ispravama mene interesuje Zakon o saobracaju. Verovatno poslanici ne mare sto narod gine po putevima, i pesaci ginu na pesackim (bolje receno, automobilskim) prelazima.

Dejan

pre 15 godina

Čas iz demokratije i odgovornosti:

Ako je više njih protiv mog stava ja imam pravo da glasam protiv. Ako se moja odgovornost pred biračima dovede u pitanje, ja sam branio njihov interes glasajući protiv. Ako će usvajanje nekog zakona posebno da oštete interesne grupe koje ja zastupam, mogu u znak protesta da ne prisustvujem glasanju i da snosim posledice odbitka od plate, ali sam napravio jasan gest kao znak odgovornosti koju osećam prema svojim biračima.

Ali ako sam protiv nečega što nije u interesu biračkog tela koje mi je obezbedilo glas u skupštini i znam da sam u manjini (koliko god ona bila relativna), pa dodjem u skupštinu bez namere da se registrujem kao prisutan zbog glasanja, ali s namerom da ne oštetim svoju platu odsustvom iz iste, onda sam KRAJNJE NEODGOVORAN PREMA SVOJIM BIRAČIMA IZA ČIJIH INTERESA SE KRIJEM, A ZA ISTE NE ŽELIM DA ŽRTVUJEM SVOJU DNEVNICU!

LDP uz gorku pilulu 1, a ostatak opozicije nula za odgovornost i demokratiju.

Ivan

pre 15 godina

Ma gluposti bre. Sramota je sto se kvorum koristi za opstrukciju. Prosto neozbiljno. Ako vam se ne svidja zakon, glasajte protiv. A za ove poput Ilica - treba da se uvede test opste kulture i civilizovanog ponasanja. Ko ne prodje, ne moze da bude poslanik.

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Da smo pametan narod kao što nismo pa da postupimo onako kako su pre par vekova izabrali papu, da ih zatvorimo sve u skupštinu pa dok ne odrade sve što treba da urade, tek onda ih pustiti napolje.

Glasac Novi Sad

pre 15 godina

Hej pozicijo, zasto smo za vas glasali...nesposobnost ovih sto ste se sa njima pomirili, cini se, zarazna je. Znamo mi je sto sam verovao da imate snage!

Duki

pre 15 godina

E gospodo poslanici, hvala sto ste se dogovorili oko pasosa i prekratili nam muke. Sada mozete da mirno i dostojanstveno nastavite sa raznim praznicnim krkanlucima, zasluzili ste i te kako!

ZQAN

pre 15 godina

Uopste nije bitno da li su LDP-ovci glasali za neki zakon. Oni su obezbedili kvorum da i ti losi zakoni budu prihvaceni. Nikad vise necu glasati za LDP. Oni su nam oduzeli sudove. Dobar izgovor je da su to uradili zbog pasosa. Pa to bi Vlada resila sa uredbom sutra ako oni danas ne "legnu".

Nevena

pre 15 godina

Naravno da poslanici treba misle svojom glavom i da glasaju ili ne glasaju za zakone prema svojoj savesti. Ono što nije u redu je da ne dođu na sednicu, (tj. na svoj posao)i tako onemoguće njen rad. S druge strane, smatram da ove predloge zakona uopšte nije trebalo ni staviti na dnevni red pre nego što se sprovede javna rasprava. To su veoma važni zakoni, i u javnoj raspravi bi verovatno oni mogli biti popravljeni, ili barem ljudima jasnije objašnjeno zašto se ukidaju sudovi, i kako će čitav sistem funkcionisati. Ali za to su se njihovi protivnici morali izboriti ranije. Međutim, čini se da je svim političarima javna rasprava mrska, već da misle da se stvari rešavaju lakše opstrukcijom.

Kraja

pre 15 godina

...maske su skinute, svi su pokazali lica izoblicena od mrznje...prema svom narodu...
jer, i "principijelni" madjari i stari radikal toma i ilic i bruka svoga oca aligrudic, jasno su rekli da im je cilj BLOKADA parlamenta, NERAD i POLITICKI OBRACUNI, a ne briga o buducnosti zemlje i naroda pre svega... rasprodaja drzavne imovine, afere sa autoputem, zastarevanje procesa za spektakularne pljacke, spletkarenje dostojno nagore pijace, to su dometi nasih "politicara"...
...ne dozvolimo da nas placenici raznih stranaka ubedjuju pred buduce izbore i da nas ucenjuju "obezbedjivanjem" prava koja nam inace pripadaju i bez njih i njihovih vodja...

Cane

pre 15 godina

Tolika se frka dizala prethodnih nedelja zbog produzenja vazenja roka pasosima potpuno bez potrebe. Da li ste zaista mislili da nece produziti pasose? Pa prvi Nemci ne bi izdavali vize gradjanima sa starim pasosima? Ali Srbi ne bi bili Srbi da nisu pesimisticni?

Ksenija

pre 15 godina

Sramota je da skupstina do 22-og decembra ceka da se usvoji zakon o pasosima. I sta sad, da LDP nije dao kvorum ispao bi los, jer pasosi ne bi vise vazili, a posto je dao kvorum ispao je los za nacionalne manjine. Nije LDP kriv sto su sve zajedno stavili na glasanje i zakon o pasosima i zakon o sudovima. U svakom slucaju ja im skidam kapu sto su mislili na gradjane onda kad drugi nisu. Ostalima su bitnije slave i uostalom zasto toliko piju kad znaju da u subotu treba da idu na posao i to kakav posao, da resavaju sudbinu gradjana. Nadam se da ce DS malo analizirati svoje postupke i kako da sacuva svoje glasacko telo.

Sledeci put cu umeto DS-a glasati za Cedu, jer trenutno imam osecaj da je on jedini koji brine o mojim interesima, a to bi trebao da bude opis radnog mesta svakog poslanika.

Većina

pre 15 godina

Ako vladajuća koalicija (papazjanija) nema većinu, onda je ima opozicija?

Ako je tako, što onda nije oborila vladu? Zato što nema. Pa ko ima? Baba Stamena i društvo sa Rudnika?

Joker

pre 15 godina

Ako se neko jos pitao dali je LDP vlast ili opozicija evo mu odgovora. Glumataju opoziciju ali kad treba tu su da podrze. Nema veze sto odrzavaju na vlasti SPS i ovu trulu koaliciju vazno da im se to isplati. Ipak je Miloseviceva skola manipulacije bila prejaka i jos dugo cemo gledati njene ucenike na sceni.

STA BI?!!

pre 15 godina

Zar i ti CHEdomire? Neverovatno! Zar u ovoj zemlji za sve postoji cena?! Da mi je neko juce rekao da ce LDP da daje kvorum rekao bi mu da nije bas pri sebi, ali ovde ocigledno BAS SVE moze. Nije valjda da ste se prodali za neki upravni odbor!

Srki

pre 15 godina

Ne razumem koliko su jaki ti razlozi zbog kojih bi četiri poslanika opstruirala celu Skupštinu i koliko su ucene kao sredstvo političke borbe i komunikacije delotvorne i poželjne baš sada?

Aleksandar

pre 15 godina

Ne radi se o ucenama,jednostavno poslanici SVM-a smatraju da je jedan od nekoliko zakona o sudovima los,i ne zele da za njega glasaju.Moramo se nauciti da nisu SVI poslanici izabrani da bi aminovali ono sto DS-u padne na pamet,jer onda ne bi postojala potreba za skupstinom.Naucimo se i navijajmo za to da poslanici misle svojom,a ne partijskom glavom!Tada ce i ovoj zemlji krenuti na bolje.

Cane

pre 15 godina

Tolika se frka dizala prethodnih nedelja zbog produzenja vazenja roka pasosima potpuno bez potrebe. Da li ste zaista mislili da nece produziti pasose? Pa prvi Nemci ne bi izdavali vize gradjanima sa starim pasosima? Ali Srbi ne bi bili Srbi da nisu pesimisticni?

osterpol

pre 15 godina

Kakva je lakrdija od stranke ovaj CeDePe (za koji sam inace glasao).
Prvo im prodaju Batica, koji se i sam pritom dobro ugradi, i to bas onda kada DS treba svaki poslanik, a onda daju kvorum za odrzavanje Skupstine na kojoj se izglasava Zakon koji oni kritikuju danima. Posto su stranka od reci i principa glasaju protiv ovog Zakona. Naravno sve u interesu gradjana Srbije a svojih dzepova.

Sencanin

pre 15 godina

A ja pomislio da Cedomir nije takav... Cedo imas -1 glas od mene (-3 od porodice). Sve dalje ti je cenzus. A Boris... ne znam sa cijim glasovima misli da pobediti na sledecim predsednickim izborima....

bezimena

pre 15 godina

LDP je pokazao odgovornost prema SVIM gradjanima, za razliku od SMV koji su opšti interes stavili pod noge, čime su dokazali da je njihovo članstvo u vladajućoj koaliciji GREŠKA!

Vesna

pre 15 godina

Hvala LDP. I neka i dalje glasa za evropske zakone i neka se više nedele. I neka udju i u koaliciju. Pa ljudi, nama se živi. Koga još interesuju vaše podele.

Lalos

pre 15 godina

Ovo je po kozna koji put sramota za vladajuću većinu a prer svega DS. Izbori su rešenje za ove neradnike i ovu trulu koaliciju. Svaka čast LDP-u što nije dozvolio veću bruku i što se jedini ponaša razumno. Većina a ne može da sakupi kvorum. Dokaz da u ovoj državi neišta ne funkcioniše. Tadiću probudi se jednom!

Тигрица

pre 15 godina

ЛДП - СВС. Вероватно сам нешто пропустила. На политичку сцену Србије дебитује нова партија - Спасиоци Владе Србије?

Kraja

pre 15 godina

...maske su skinute, svi su pokazali lica izoblicena od mrznje...prema svom narodu...
jer, i "principijelni" madjari i stari radikal toma i ilic i bruka svoga oca aligrudic, jasno su rekli da im je cilj BLOKADA parlamenta, NERAD i POLITICKI OBRACUNI, a ne briga o buducnosti zemlje i naroda pre svega... rasprodaja drzavne imovine, afere sa autoputem, zastarevanje procesa za spektakularne pljacke, spletkarenje dostojno nagore pijace, to su dometi nasih "politicara"...
...ne dozvolimo da nas placenici raznih stranaka ubedjuju pred buduce izbore i da nas ucenjuju "obezbedjivanjem" prava koja nam inace pripadaju i bez njih i njihovih vodja...

ZQAN

pre 15 godina

Uopste nije bitno da li su LDP-ovci glasali za neki zakon. Oni su obezbedili kvorum da i ti losi zakoni budu prihvaceni. Nikad vise necu glasati za LDP. Oni su nam oduzeli sudove. Dobar izgovor je da su to uradili zbog pasosa. Pa to bi Vlada resila sa uredbom sutra ako oni danas ne "legnu".

Intelektualac

pre 15 godina

Na kraju i LDP gasi svetlo na pozornici.
A za to vreme NIS odlazi u ruke Rusima , i od EU nema nista.
Vojvodina ce tuziti Srbiju za NIS , i krece problematika u odnosima izmedju Beograda i Vojvodine.
Jel vec svima poznat scenario?

GuC

pre 15 godina

Ma fenomenalno, sada cu da morati da citam kako je LDP "izdajica", a ne glavni KRIVCI, vladajuca kolalicija ,Nikolici i kvazi razbijeni radikali koji mesecima blokiraju rad kvazi skupstine...i ona zena iz SPS koja glumi predsednika blokiranog parlamaneta.
LDP razumno i politicki ispravno argumentuje svaki svoj potez, za razliku od ovih mutavaca i muljatora iz DSa.
Oni imaju vecinu i ako ta vecina nije u stanju mesecima da unormali rad parlamenta, znaci da nisu vecina.

Novi izbori ne resavaju nista, nama trebaju novi "MI" i novi "ONI"...bez toga, nas tragican kraj bolesnog drustva i sirotinje nam se blizi.
Ja vise nemam dilemu ko je i sta je DS !
vas Kostunica

Vlasta

pre 15 godina

Eto, da nije bilo LDP, vazenje pasosa ne bi bilo produzeno.
Za zastoj i neverovatnu kilavost kod izadavanja novih pasosa najveci krivi su Tadic i klika oko njega, a malo je falilo da na stotine hiljada gradjana Srbije nagraise zbog njihove nesposobnosti.
Necu se zahvaljivati Jovanovicu, to cu uraditi na sledecim izborima.

S

pre 15 godina

Jeste, odma' su ta četiri poslanika kriva za sve. Ostali poslanici lupetaju gluposti po ceo dan (Radikali & Co.), dok ovi iz "vladajuće" koalicije spavaju i čitaju novine. To je OK?!

Vladimir

pre 15 godina

Na zalost ili ipak na srecu, to sto se danas desilo u skupstini, odnosno odluka LDP-a da obezbedi kvorum je upravo demokratija na delu. Jednostavno, demokratija je vladavina VECINE i odluke se donose kad za to GLASA vecina poslanika koje su glasaci izabrali da u sledece 4 godine donose odluke u njihovo ime. Svaka rasprava van tog konteksta je izlisna.
LDP je ispravno postupio i podredio interes svoje stranke (pojacan rejting na stetu DS-a) interesu gradjana Srbije, obezbedjujuci vecinu (kvorum) za koji vladajuca koalicija NIJE MOGLA da obezbedi vecinu.
Poslanike vecine, i predsednicu parlamenta, ipak molim da nastupaju odlucnije i da brzo i efikasno iskoriste sve mogucnosti koje imaju kao vecina, promene poslovnik (u toj meri da je i dalje po ustavu i ni pedalj vise od toga), da budu kulturni i strpljivi i da kaznjavaju nekulturne i bezobrazne i po zdrav razum uvredljive diskusije, a da ne misle da time sto eto tolerisu frustraciju porazenih, rade nesto pozitivno. Gospodo, dobili ste mandat da sprovedete teske i nepopularne mere, molim Vas to i uradite, sto pre to bolje.

Dejan

pre 15 godina

Čas iz demokratije i odgovornosti:

Ako je više njih protiv mog stava ja imam pravo da glasam protiv. Ako se moja odgovornost pred biračima dovede u pitanje, ja sam branio njihov interes glasajući protiv. Ako će usvajanje nekog zakona posebno da oštete interesne grupe koje ja zastupam, mogu u znak protesta da ne prisustvujem glasanju i da snosim posledice odbitka od plate, ali sam napravio jasan gest kao znak odgovornosti koju osećam prema svojim biračima.

Ali ako sam protiv nečega što nije u interesu biračkog tela koje mi je obezbedilo glas u skupštini i znam da sam u manjini (koliko god ona bila relativna), pa dodjem u skupštinu bez namere da se registrujem kao prisutan zbog glasanja, ali s namerom da ne oštetim svoju platu odsustvom iz iste, onda sam KRAJNJE NEODGOVORAN PREMA SVOJIM BIRAČIMA IZA ČIJIH INTERESA SE KRIJEM, A ZA ISTE NE ŽELIM DA ŽRTVUJEM SVOJU DNEVNICU!

LDP uz gorku pilulu 1, a ostatak opozicije nula za odgovornost i demokratiju.

Mashinovodja

pre 15 godina

Vlada je prsla, krajnje je vreme da joj to neko kaže.
Još jedan dokaz: jutros u mom kraju su svi zidovi osvanuli usvinjeni plakatima jednog *@&%$#" političara čije ime, iz higijenskih razloga, neću da pominjem.
Dakle, izgleda da ćemo imati ponovo izbore. To, naravno, neće ama baš ništa promeniti, niti rešiti bilo koji naš problem, ali kolateralna korist biće barem to da ćemo videti koliko je još normalnih i prisebnih ostalo u ovoj nesrećnoj Srbiji. Takvi ovog puta neće izaći na glasanje jer zaista nemaju za koga da glasaju. Bojkot svih političara!

ivan

pre 15 godina

Zasto bi madjari trebali da glasaju za zakon koji ce ukinuti naprimer sud u Senti,te ce gradjani tog grada i okoline morati za svaku glupost putovati 40 km do Subotice!To nije stvar Madjara vec svih gradjana mesta koji ce tako proci. A kao dosada nisu znali da nece uspeti izvrsiti zamenu pasosa,pa sad u zadnjoj nedelji godine izglasavaju kao neki zakon! A u sustini ako poslanici i vlada dosada nisu radili nek idu kuci,ako nista drugo da ne moramo da slusamo nista o njima da nam ne kvare predstojece praznike!Mozemo valjda i mi dobiti malo predaha!

Bucko razmisljam

pre 15 godina

Mene licno ne cudi sto ima poslanika koje "boli glava" ipak se ovde radi o gomili zakona koje treba izglasati a znamo dobro da se "kriterijum za poslanika u Skupstini" sastojao iz dve reci : Kosovo i EULEKS a sad se od njih ocekuje da poznaju i druge stvari, pa svakoga bi zabolela glava od tako OPSIRNOG gradiva !

Mirko

pre 15 godina

Problem je u tome sto je vlada koaliciona. Pogledajte zemlje koje imaju stabilne skupstine koje funkcijonisu po pravilima - na primer SAD i Engleska i SAD. Imaju samo dve ondosno tri partije. Vlade su zato sastavljen sam od clanova jedne partije pa se lako dogovaraju.
Pogledajte sa druge strane Italiju ...
Ovde ima u svakom selu partija i to samo zbog licne sujete politicara - svaki hoce da bude vodja. Dok se znatno ne smanji broj partije nema politicke stabilnosti. Pored zakona o putnim ispravama mene interesuje Zakon o saobracaju. Verovatno poslanici ne mare sto narod gine po putevima, i pesaci ginu na pesackim (bolje receno, automobilskim) prelazima.

Steva iz Beceja

pre 15 godina

Puna podrska poslanicima madjarske manjine. Nije mi jasno zasto su Madjari usamljeni u ovome, kao da je to stetno samo za njih. Da li neko razmislja o stetnim posledicama ovog zakona i cemu to vodi? Mislim da je problem u nama, dok mi tolerisemo njihovo ponasanje, oni ce se ovako ponasati.

Kimi Liman

pre 15 godina

Jedno mi samo nije jasno da u Grckoj gde je situacija 100 puta bolja, ljudi su izasli na ulice da nesto promene, a mi smo kanda zadovoljni sa ovim nasim... Bas su super.

Ova zemlja nikad u vecoj krizi nije bila.

dj

pre 15 godina

Slozio bi se sa mladjanim mladenovicem, mudracem, uz potsecanje da su vlade koje je vodio njegov guru, sveti dr vojislav, ipak postavile nenadmasive standarde kada je u pitanju neposobnost...

Igor

pre 15 godina

Odavno je vreme da se skupstina ukine makar privremeno. Trebalo bi jednostavno prepisati zakone iz ustava EU i Velike Britanije i proglasiti ih vazecim od dana prepisivanja i jednostavno sktatiti posao za koji bi, po nama, trebalo 10 godina na svega mesec dana. Ovo izmisljanje tople vode nas samo jos vise udaljava od svega a ne od EU. Sem toga za ovoliki nerad plate su im odavno previsoke. Ono je vrhunski bezobrazluk.

Lily

pre 15 godina

Evo, i ovo cu prevaliti preko usta: jedino sto me trenutno tesi to su reci Ivice Dacica (svaka mu se pozlatila) da ce Vlada u krajnjem slucaju doneti Uredbu o produzetku vazenja plavih pasosa! Mogli su to i ranije uraditi, a ne ljudima kidati zivce do te mere.
A sto se tice spornog zakona o sedistima sudova, poslanici SVM imaju sva prava da stite interese grupe koju predstavljaju. Vladajuca koalicija je o tom problemu trebala misliti ranije i naci odgovarajuce resenje. Ne bi nikako bilo dobro da sad nas gnev zbog neozbiljnosti Skupstine i visemesecnog nerada usmerimo prema poslanicima madjarske manjine. Ti pasosi nikome ne trebaju vise nego meni, ali opet, nisu oni krivi... ima ko je placen da misli i radi da do ovoga ne dolazi.

Milanb

pre 15 godina

Hteli mi ili ne moramo se nauciti da u demokratiji ima uvek onih koji ce ucenjivati a to su uvek manji koalicioni partneri. Zbog takvih vlada ne pada posebno kada nemaju sanse da sa nekim drugim koaliraju. A treba da paze da ako se nadje neko drugi izgubilu su po citavoj liniji.
Ali jedna stvar je sigurna da niko u nasem parlamentu jos nezna sta je demokratija i ko ih je postavio na to mesto, inace ne bi bilo "bolesnika" ili svojevoljne egoisticke opozicije.
Ali sta cemo mi Srbi kao da se takmicimo ko ce gore a ne ko ce bolje.

Kimi Liman

pre 15 godina

Evo ja opet. Toliko me je sve ovo iznerviralo da moram ponovo da iskomentarisem.

Nije ljudi problem u pasosima. To je samo kap koja je prelila casu. Pa problem je sistem cele drzave, Dacic ministar policije (pod istragom za aferu kofer), malverzacije, ruske zezancije, NIS-ovi, lopovluci, vize, monopoli, nedostatak entuzijazma, korupcija, nedostatak morala, ... Ma sve.

Pa, ja ne znam jednu jedinu stvar koja dobro funkcionishe u ovoj nam drzavi sem odlicno organizovane korupcije.

Jos me prave ovcom (ne samo mene, naravno) da su svi bolesni i da ne mogu da dodju u Skupstinu. Alo bre, pa nemoj me jos povrh svega praviti budalom, a onda ce posle super Dacic da resi problem sa uredbom. Ma uzas.

Opet sam se iznervirao :).

Koji sam ja lik, mesto da uzivam odavde iz dijaspore, ja se bakcem sa Dacicem. Ej bre, Dacicem. Istim onim bucom od pre par godina. Pa sto je najgore, svi su oni Dacici.

Kraja

pre 15 godina

...ima li jos nekoga u ovoj zemlji ko bi o mom trosku da NE RADI...?
...moze li se sa blagajne skupstine poruciti doticnima da NE RACUNAJU na plate za decembar, i uostalom za sve one mesece u kojima nisu nista radili do trenirali nase strpljenje svojim neradom i nevaspitanjem...

Djuro P.

pre 15 godina

Gospodo poslanici,nista sem pasosa mi ne treba od vas, i porez i ostale dazbine da platim kad dodjem u Srbiju.Zasad mi je samo pasos u pitanju,porez placam bez problema Srbiji.Znam da je u pitanju kvorum zbog zakona o sudstvu,pa zbog toga se natezete da bude "sve po zakonu" i zbog toga mi koji radimo i zivimo u inostranstvu treba da platimo cenu.Izgleda da vam nije stalo do gradjana Srbije koji imaju pasose i putuju,najbolje bi bilo za vas da niko nigde ne putuje i svi sede u Srbiji ko za vreme Turaka.Feude vec imamo samo sistem da uspostavite,ili vam mozda vise prija Ruska oligarhija? Od svega ostalog smo daleko sa ovakvim nacinom razmisljanja jer covek je onakav kako razmislja, ali mi jos ne mozemo da sagledamo ni svoje misli.

Goran

pre 15 godina

Znaci magistre Ilicu, ti ne bi doneo zakon o produzenju vazenja pasosa, pa makar nama ovde u inostranstvu crkla krava? A volis nase devize?? Ko tebi dade magistarsku diplomu ...

Zar_je_tesko_uraditi_nesto_za_dobrobit_svih_nas

pre 15 godina

Meni je zalosno da smo mi sami sebi produzili put ka beloj sengenskoj listi i bar osecaju da smo normalni gradjani Evrope, a ne zatvorenici u svojim domovima. Iz iskljucivo tehnickih razloga, a to je vazenje starih pasosa do kraja naredne godine, mi ne mozemo na belu sengensku listu ni u 2009. a to je bilo obecano. Sve se to moglo spreciti, da je proces izrade novih pasosa poceo da na vreme i da se jos od leta apelovalo na gradjane da svi izvade nove pasose, ali pri tom da obezbede dovoljan broj radnika i dobru organizaciju kako bi se izbegle guzve.
To je jos jednom pokazalo kako za mnoge stvari smo sami krivi za nas spor proces evropske integracije, a samim tim i nas napredak. Nemoguce je da je vlada toliko nesposobna da to nije uvidela na vreme (ili jeste), ali zaista me ljuti taj nedostatak odgovornosti i nemar prema gradjanima. Pa dokle vise?
Pocinjem da mislim da nekom mnogo uticajnom ovakav razvoj situacije odgovara, jer ce on najvise izgubiti od evropske integracije Srbije (da li treba da imenujem?) Nadam se da gresim, jer ako sam u pravu, nema nama svetle buducnosti.

MIRRA

pre 15 godina

Dok vi "dragi poslanici bolujete", slavite. Život NE može da čeka. Da li mogu ljudi iz dijaspore da čekaju usvajanje zakona o pasošima ili ti o uredbama Vlade. Ko njima garantuje nesmetan povratak preko granice l.januara 2009.godine. Sa Dačićevom uredbom ne bi se baš usudila da krenem na put. Obavestiće sve carinske ispostave. Ko nama garantuje da će to saopštenje i stići do njih a pasoš SRJ nije ni SRJ ni Republike Srbije. Devojka je uredno putovala sa plavim i crvenim pasošem za Dubai ali je na aerodromu maltretirana 4 sata jer njihova carina nije dobila obaveštenje o novim pasošima. Ja, definitivno ne znam koja smo mi zemlja, a kamoli neki carinik na kraj sveta. Ovo što priredjujete gradjanima je blago rečeno sramno, "jedino nisu sramni vaši TV prenosi" i definitivno vaš nerad.

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Nema kvoruma za evropsku Srbiju, a svi su za Evropu. Neki ipak misle glavom poslaničke grupe, a ne svojom.Moramo da ih molimo zbog pasoša. Dobar dan tugo.

Duki

pre 15 godina

E gospodo poslanici, hvala sto ste se dogovorili oko pasosa i prekratili nam muke. Sada mozete da mirno i dostojanstveno nastavite sa raznim praznicnim krkanlucima, zasluzili ste i te kako!

sale

pre 15 godina

Ne mogu da vas razumem: Opozicija prebacuje LDPu sto je pomogao Vladi da donese zakon o produzenju vazenja pasosa.Pa to ste svi vec odavno morali da uradite.A sta da LDP nije glasao tako,opozicija bi bila srecna jer vaznost pasosa nije produzena,a to znaci da bi ogromna vecina drzavljana Srbija koji rade u inostranstvu ispastala.A i ovo je kasno,jer su na ZAPADU vec poceli praznici.Ovde vazi gregorijanski a ne julijanski kalendar.

Ivan BA

pre 15 godina

Pa zar nije bilo logicno usvojiti primedbe SVMa a ne natezati se ovako i inatiti. Mislim SVM je ipak koalicioni partner to nije neko ko radi protiv vlade. Mada kako se DS sa SPSom ophode prema svojim koalicionim partnerima vidim da ce biti rekonstrukcije vlade. A neka se pripremi Toma i Vucic.

bezimena

pre 15 godina

Radno mesto svih poslanika je Skupština i zakonom bi se "izabrani" morali obavezati da DOLAZE NA POSAO, a na njihovoj političkoj volji je da za neki zakon glasaju ili ne!

Mica komsinica

pre 15 godina

1. ostavka ministra dijaspore, koji ako nije uspeo da docara poslanicima i vladi vaznost pasosa za dijasporu, ne znam koja je njegova uloga i sta bi mu bio prioritet u ovom trenutku?! ah, da! proputovanje po Australiji!

2. na Zapadu ni jedna administracija NE radi od 23.12. do 5.1.! sto znaci, da ako je po nagadjanjima koja neki prave oko procedure za produzenje vaznosti pasosa; cekacemo najpre da se nasi provesele, okupe, zasednu, mozda jednog dana i izglasaju, pa posalju dopis sirom sveta, a dopis ce da popriceka 5.1. i jos koji dan pride, do njegove primene! Boze, zar Zapadni svet nece da radi kada nama odgovara?! sta, njima je Bozic 24.12. ?! sta ti je svetska zavera, protiv marljive srpske skupstine !!

3. nekada smo gojili prase pred Bozic, a sada, u blagodeti u kakvoj zivimo, smatramo da je ok da ga gojimo i na sam dan Bozica?!?

i, da! a sta ce biti u Skuptini od kolaca u novoj 2009?! mislim, kad se vec tako povremeno okupljaju, brinem se da li ce se i zasladiti cim god?!

ekonomista

pre 15 godina

ljudi setio sam se za dobar privatni biznis od nove godine.
stanete u red ispred SUP-a u gradovima sirom srbije uzmete brojeve za izdavanje pasosa i onda te brojeve prodajete onima kojima se zuri sa novim pasosima, to se moze raditi i pred nasim ambasadama sirom sveta pa nasi u tudjini mogu da zarade neki dinar tokom praznika.
ma ova drzava uvek misli na svoje gradjane kako da malo uposli svoje gradjane a to je idealan posao za svakog srbina.

Arev

pre 15 godina

Ludji smo mi (narod) koji vam dozvoljavamo ovakav bezobrazluk.
Treba vas sve izbaciti iz Skupstine. Bolje bismo se organizovali bez vas.

tea

pre 15 godina

Malo mi je lakše. Idem s plavim pasošem, što ne znači da sam sigurna da na granici neće biti problema. Hvala vam draga Skupštino što ste mi misli sa stvarnih problema skrenuli na ovaj, sitni, administrativni. Bože, da mi je neko pričao... poverovala bih mu.

Stefan iz Kanade

pre 15 godina

Ovo je stvarno vec bruka!
Vecina (tj DS) nema vecinu posto vlada ima 11(!) partije i svi ce da ucenjuju DS. Resenje mora biti ili ce LDP da udje u Vladu ili izbori. Samo pitanje za DS, do malo pre vam Kostunica bio dezurni krivac za sve probleme, a ko je sad kriv? Odgovor je da ste vi (DS) krivi sad i pre.

Neko iz Vojvodine

pre 15 godina

Pokazalo se ko radi u unteresu gradjana. LDP je svoje političke ciljeve podredio potrebama gradjana. A korumpirana DS i SPS koalicija još jednom pokazala slabost,dezorijentaciju i bahatost. Svaka čast i SVM na doslednosti,ali ovaj put se morali spasiti gradjani od neodgovornog Dačića i Đelića i njihovog nedovršenog posla sa pasošima. Bruka za DS!

Glasac Novi Sad

pre 15 godina

Hej pozicijo, zasto smo za vas glasali...nesposobnost ovih sto ste se sa njima pomirili, cini se, zarazna je. Znamo mi je sto sam verovao da imate snage!

Floramare

pre 15 godina

E ovo je prevršilo svaku meru ,od 250 ne mogu da sakupe 126 ,nisu ti pasoši hirovi jedne strane ,nego su zajednički interes svih građana Srbije .Ali možda se još nisu oporavili od one bolesti nepoznatog porekla?

Prevodilac

pre 15 godina

Prutudrzavno, protupravno i protivustavno, skupstina svojim neradom, ucenjuje i drzi kao taoca j(a)edan celi narod. Ali Srbija nisu ovi (mo)mentalno, sumnjivi, i za jedan mandat izabrani poslanici. Oni se od izbora do izbora menjaju. Naravoucenije tek sledi!

Maki

pre 15 godina

Da ce pasosi biti problem zna se vec pola godine i produzenje vazenja starog je najavljeno odavno, sta se cekalo do sada? Treba li ja sad da odustanem od dolaska za praznike jer su gospoda neodgovorna ali uredno naplacuju nerad. Kada ce se uvesti institucija otkaza za ljude koji ne dolaze na posao u parlament kao sto bi dobili u svakoj normalnoj firmi...

Jelena

pre 15 godina

Mene apsolutno ne zanima ko je bolestan, navodno ili stvarno, ko koga koce da posecuje, ko se opio i prejeo na slavi. Mene samo zanima kad ce oni vec jednom da sednu i zavrse posao!

Milutin

pre 15 godina

250 neradnika puta minimum 2.000 evra, toliko nas gradjane mesecno kosta njihov nerad. A zauzvrat oni nisu u stanju da se pojave na radnom mestu na kom imaju dzabe hranu i pice, gde uglavnom citaju novine, spavaju ili telefoniraju. Njih svakako nije i nikada ih nece biti sramota jer su politicari, a svi znamo da se posten covek ne bavi politikom ali se postavlja pitanje kada ce nas gradjane, obican narod biti sramota svoje apatije? Do kada cemo trpeti ovoliku kolicinu bezobrazluka kako vlasti tako i opozicije?

Ivan

pre 15 godina

Ma gluposti bre. Sramota je sto se kvorum koristi za opstrukciju. Prosto neozbiljno. Ako vam se ne svidja zakon, glasajte protiv. A za ove poput Ilica - treba da se uvede test opste kulture i civilizovanog ponasanja. Ko ne prodje, ne moze da bude poslanik.

kesa

pre 15 godina

Imaju li ovi ljudi granicu bezobrazluka?
Zelim vam iz sveg srca da platite za ovo na izborima, i da nikad vise ne budete poslanici, niti paraziti u upravnim odborima.

jelena

pre 15 godina

U ovoj godini Hrvatski sabor je usvojio preko 140 zakona (koji broj vise no sto su sebi zacrtali za ovu godinu), a Srpski parlament je isplanirao 51 a usvojio 9! Toliko o produktivnosti istog! A plata redovna... i to fina .. Bojim se samo da mi Srbi nasu politicku svest i nezadovoljstvo ispoljavamo samo u ciklusima. Sad smo malo umorni od silnih demonstracija i ispoljavanja nezadovoljstva, pa smo digli ruke, e onda kad dogori do nokata, tad cemo na ulice, tu puknemo i planemo, nesto se promeni, pa onda ponovo isti ciklus. Skupstinske kabadahije sada opusteno mogu da rade sta hoce jer ne nailaze na otpor. jednostavno - moze im se

Nele

pre 15 godina

Oduvek me je izludjivala ta prica, nema kvoruma. Kako bre nije sramota poslanike da ne dodju na sednicu. Mozda cu da udarim nisko ali, prvi se nacrtaju da uzmu plate, dnevnice, razne troskove, redovno se nakrkavaju za male pare u skupstini. Sta drugo reci za ljude koji sve koriste maksimalno a zauzvrat daju minimalno nego BEEEEEEP. ... samo sam rekao ono sto mi je na dusi...

Nevena

pre 15 godina

Naravno da poslanici treba misle svojom glavom i da glasaju ili ne glasaju za zakone prema svojoj savesti. Ono što nije u redu je da ne dođu na sednicu, (tj. na svoj posao)i tako onemoguće njen rad. S druge strane, smatram da ove predloge zakona uopšte nije trebalo ni staviti na dnevni red pre nego što se sprovede javna rasprava. To su veoma važni zakoni, i u javnoj raspravi bi verovatno oni mogli biti popravljeni, ili barem ljudima jasnije objašnjeno zašto se ukidaju sudovi, i kako će čitav sistem funkcionisati. Ali za to su se njihovi protivnici morali izboriti ranije. Međutim, čini se da je svim političarima javna rasprava mrska, već da misle da se stvari rešavaju lakše opstrukcijom.

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Da smo pametan narod kao što nismo pa da postupimo onako kako su pre par vekova izabrali papu, da ih zatvorimo sve u skupštinu pa dok ne odrade sve što treba da urade, tek onda ih pustiti napolje.

nikolic

pre 15 godina

LDP je opozicija konstruktivna ali nije opozicija protiv interesa naroda i drzave. Oni koji rade na tome da sve sto je u interesu drzave proglase losim, nadam se da ce gradjani Srbije poceti da prepoznaju u vecem broju i da to kazne na izborima.

Većina

pre 15 godina

Ako vladajuća koalicija (papazjanija) nema većinu, onda je ima opozicija?

Ako je tako, što onda nije oborila vladu? Zato što nema. Pa ko ima? Baba Stamena i društvo sa Rudnika?

Ksenija

pre 15 godina

Sramota je da skupstina do 22-og decembra ceka da se usvoji zakon o pasosima. I sta sad, da LDP nije dao kvorum ispao bi los, jer pasosi ne bi vise vazili, a posto je dao kvorum ispao je los za nacionalne manjine. Nije LDP kriv sto su sve zajedno stavili na glasanje i zakon o pasosima i zakon o sudovima. U svakom slucaju ja im skidam kapu sto su mislili na gradjane onda kad drugi nisu. Ostalima su bitnije slave i uostalom zasto toliko piju kad znaju da u subotu treba da idu na posao i to kakav posao, da resavaju sudbinu gradjana. Nadam se da ce DS malo analizirati svoje postupke i kako da sacuva svoje glasacko telo.

Sledeci put cu umeto DS-a glasati za Cedu, jer trenutno imam osecaj da je on jedini koji brine o mojim interesima, a to bi trebao da bude opis radnog mesta svakog poslanika.