Četvrtak, 11.12.2008.

01:14

Vlada protiv Dinkića o NIS-u

Šef pregovaračkog tima o energetskom sporazumu s Rusijom Mlađan Dinkić istupio je iz tog tela jer nema podršku u Vladi za prodaju NIS-a uz garancije za gasovod.

Izvor: B92

Vlada protiv Dinkiæa o NIS-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Markiz

pre 12 godina

Mislim da je sada mnogima jasno kako su propale akcije od 1000 eura! Verovao sam pricama u carsiji, ali sada vidim da je Mladjan zrtvovao sebe i pokazao da je zaista bio u pravu!

Vukasin novo naselje

pre 12 godina

Toliko o juznom toku... e pa nadam se da je sada mnogima jasno zasto je Mladjan istupio iz pregovarackog tima... Jos jedna potvrda o politickoj igri onih kojima je bilo bitnije da se dodvore nasoj braci Rusima na jeftin nacin i preko grbace gradjana srbije. Sramota. Baj d vej eto Vam i odgovora i za akcije od 1000 eura!

Omladinac

pre 15 godina

Prodaja Naftne Industrije je prodaja drzave.To je prirodni energent i skoro sve ovisi o njemu.Najvazniji izvor energije a mi da ga prodamo...Pa to je gore nego prodati deo terirotije.To je,jednostavno,prodaja Srbije.

gasadžija

pre 15 godina

Neverovatna priča! Boli me mozak od gluposti koje slušam u javnosti od strane aktuelnih političara, a sve u cilju prodaje NIS-a. Naravno kada Rusi dobiju rafinerije osim Pančeva i Novi Sad ima da bude crna rupa na zemaljskoj kugli sa aspekta ekologije. Znači treba da se selimo iz Novog Sada, samo neznam, gde? Dati NIS za tepsiju ribe i to tako očigledno, bez trunke srama i stida kao da je Alajbegova slama a ne vitalno i strateško preduzeće Srbije je prosto neoprostivo. Sada je sasvim jasno ko su naši političari i šta su sve u stanju da urade za "malu" naklonost baćuške!

isplati se biti pametan

pre 15 godina

Mislim da se ovaj ministar dosta kompromitovao raznim obecanjima biracima koje sada ne moze da ispuni i ako je covek od reci kako se predstavlja trebao bi da da ostavku na mestu ministra. Sva njegova predvidjanja su bila pogresna pocevsi od cene Jat-a, kao i sada cene Nis-a. Pitanje je kada Srbija moze da dobije vecu cenu za NIS, obzirom da joj gori pod nogama i da ide sa deficitarnim budzetom. Dinkic zna samo da otima od siromasnih kao sto je oteo od radnika Zastave smanjujuci im maksimalno otpremnine. To je covek koga samo interesuje vlast, sto je pokazao sa svojim cuvenim koalicijama sa svim i svakim na zadnjim lokalnim izborima.

Bivši glasač DS-a

pre 15 godina

Ajde sad lepo sve da prodamo pa da stavimo katanac na Srbiju i idemo u beli svet.Bolje da budem stranac u gazdinoj firmi nego gazda u mojoj.Moram priznati da me g. Dinkić prijatno iznenadio.U Pančevu će nas trovati i dalje,a kad dodju rusi,sa svojom tehnologijom,ko preživi napisaće neki komentar.

Mr.No.

pre 15 godina

U ovome sporazumu su se samo sporazumeli Kostunica - Ilic i Tadic. Sprazum glasi: Gde ja stadoh -samo ti Tadicu produzi. I onda niko nikada nece moci Srbiju da razduzi.

Milovan S Nikolić

pre 15 godina

Predodredjeni smo da budemo zavisni i sada je na nama da izaberemo. Pošto imamo rukovodstvo države bez vizije a sa privatnim stavovima i interesima sigurno postajemo žrtve i to žrtve sopstvene nesposobnosti. prodaje se NIS a niko se iz Vojvodine ne pita. Lično sam pesimista na sve što je potpisao Velja Ilić, a isto tako i na stavove gospodina Dinkića jer je njegov kredibilitet u minusu, samo neznam da li da kažem na žalost ili na sreću.
Milovan S Nikolić Sombor

Bob Sent Kler

pre 15 godina

E u inat imam da kupim kotao na cvrsto gorivo i nikad necu preci na gas. Pozivam sve na bojkot ruskog gasa i sve sto nam vlada servira. Drvo i ugalj rules! Smederevac i Alpha Plam šampioni!

Makilulilence

pre 15 godina

u potpunosti podrzavam ministra DINKICA... ajde sve da prodamo rusima u bescenje... znaci zezaju nas i EU, i USA i RUSIJA... Sve zbog neodgovornih politicara...

Stanoje

pre 15 godina

A sto ne prodaju ceo NIS nasem nam Miskovicu?
Ako on nema dovoljno para trenutno, mogu da mu prodaju na dugorocni dinarski kredit.
Tako NIS ostaje u Srbiji i narod moze da ulaze, povecanim porezom, u dalji razvoj :)))

rade

pre 15 godina

..ima Rusi da nam vrate za 1948 pa ce sve da se pusi...

..ma ni u svetu im vise niko nista ne mzoe nauditi, kakva crna Srbija.. Igraju se sa nama kao polarni medved sa ulovljenom fokom...

Zoran

pre 15 godina

Dinkicu izdrzi!

Ma covek je u pravu 100%... Pobogu sta je sa ovim Tadicem?? Vreme je zaista da se jedna Bivsa Institucionalna Agencija rasturi za sva vremena ... jer kako je se ko dohvati tako radi za svoj dzep ,a drzava koju bi trebalo da brani propada.

Dusan

pre 15 godina

Sada sve zavisi od Mladje Dinkica , Mladjo legendo ti si jedini koji moze da srusi vladu uostalom imas iskustva na pretek jos ovaj put pa ko zna kad..........

caka

pre 15 godina

Ma ko se jos ovajdio u poslu sa Rusima??? Bolje bilo kakav "zapad" nego Rusi, da se ja pitam.
A sto se Dinkica tice, setite se samo bankarskog sektora nekad i sad... i slicnih stvari...
A afera oko Krista je zbog gasa i napravljena... Sve se plasim da su bivsi direktori imali manje plate od njega, a uz to su radili i sa gubitkom... i to kakvim!

Sava Drugi

pre 15 godina

Očigledno je da ovi pregovarači ne umeju ili neće da potpišu taj ugovor.

Ne bi bilo loše da se svi u kompletu zamene novim.

Mile

pre 15 godina

Kako izgleda, Gasprom hoce NIS za dzaba, da mu mi kredit svojim profitom (49%) vracamo. S obzirom da je NIS visokoprofitabilan zadnjih godina, ispada i da im de fakto dajemo kompaniju dzaba a plus i profit od naseg dela... Zalosno i Dinkic je ovaj put potpuno u pravu. Ako su oni bas tako surovo stavili sapu na NIS i bezskrupulozno ucenjuju nasu zemlju, mogli bi lepo ovako da im predlozimo kao krajnju odluku: S obzirom da oni svakako ne namjeravaju da krenu u investicije pre 2012! mi onda odlazemo potpisivanje bilo kakvog uhovora do tada uz jedinu obavezu da NIS necemo do tada prodavati te da ce mo prvo njima ponuditi uz kompletan aranzman. Sve sto je do sada ispotpisivano staviti van snage. Ako imaju korektan cilj i zele zajednicki interes da prepoznaju, onda ce prihvatiti ovakvo resenje. Ako i dalje imaju isti cilj i ponasanje tj. zele po svaku cenu bas sada, odmah NIS za tricavih 500 mil. dolara, onda raskid ugovora i tacka. Onda ce se i oni odzvati. Medjutim, kod raskida ugovora, ne bi trebali prodavati NIS do daljnjeg. Neko ce reci, a sta onda, ostacemo bez gasa...? Ne brinite, braco, nije niko budala da ne proda sto mu odgovara. Po vecoj ceni..? Pa, ne ocekujete da ce nam ionako dati po nizoj ceni? To je zabluda. Odavno su oni presli na svetske cene, jedino Belorusiju iz strateskih razloga malo jos brenuju, a Ukrajinu dave. No, Ukrajina je drugi problem.
U pamet se, braco, ni tikve sa njima ne treba saditi bez cvrstih garancija.

sasa jokic

pre 15 godina

Ova drzava je otisla pod led, i ne treba ocekivati bilo kakvu svetlu buducnost. Prihvatanje prodaje NIS-a Rusima bez cvrste grancije za gasovod govori samo po sebi da smo "klekli" i da nemamo nikakav uticaj na ocuvanje drzavnih resursa-interesa, tj. nezavisnosti. Ova poseta Tadica Rusiji sledece nedelje je ustvari zvanicna kapitulacija Drzave Srbije, koju je zapoceo Kostunica, a evo sada Tadic ozvanicava! Neka svaki gradjanin Srbije natoci gorivo na pumpi Luk Oila, i neka pogled kako izgleda prodavnica na istoj. To je slika i prilika ruskog biznisa, i slika koja ceka Srbiju u narednom periodu.

PANCEVAC

pre 15 godina

Okrenite se pravim partnerima - EU, prekinite da nas zamlacujete. Uostalom ja kao Pancevac ne zelim Rusku tehnologiju i "ekoloske standarde" u otrovanom gradu!

GuC

pre 15 godina

Pa dobro, car je go, svi su goli. a sta mi radimo, mirno gledamo kako gospoda mole Ruse da nas opljackaju i uniste!
Dinkic ne moze vise nista, ali mi mozemo..samo nam je hladno na ulici.
Zasto niko ne slusa sta LDP tvrdi vec mesecima? Zasto?

zoka

pre 15 godina

Ruska gubernija=Zapadna kolonija. Jadna je ova zemlja! Ne razumijem samo što mi običi građani navijamo za jednu ili drugu stranu! U ovom natezanju pitanje je samo tko će staviti koji miliončić u džep od provizije! Nama će biti svejedno isto, vjerujte!!

Mirko

pre 15 godina

Da li to the gospodin Dinkic pod cijim vodjstvom smo rangirani (rang lista ukupno 134 mesta): po intenzitetu lokalne konkurencije nalazimo se na 128 (lane 126), po stepenu dominacije ili monopolizovanosti tržišta, sada smo čak na 131, a prošle godine smo bili na 127. mestu. po efikasnosti antimonopolske politike na 129.mestu, po tehnoloskim parametrima na 126. mestu prethodno na 121, po mogućnostima da dođemo do najsavremenije tehnologije nalazimo se na 120, po sofisticiranosti procesa proizvodnje na 114. mestu, po sofisticiranosti finansijskog tržišta na 122. mestu sto je pad od 16 mesta, po kvalitetu odnosa i saradnje između radnika i poslodavaca, Srbija je tek na 111. mestu i 132. mesto po državnoj regulativi.
Gospodine Dinkicu, stavite prst na celo i zapitajte se da li NIS vas najveci problem. Hvala

brue

pre 15 godina

Prodaja NISa i pare od toga su ukalkulisani u ovaj smesni budzet za 2009. Dakle, NIS ce biti prodat po svaku cenu i po bilo kojim uslovima. Sta tu ima vise da se objasnjava ili diskutuje?

Popaj

pre 15 godina

Sram te bilo Srbijo. Cutis dok grupa hohstaplera na tvoje oci unistava buducnost tvoje dece i poklanja je KGB-ovcu Putinu u ime panslovenskih fantazija staraca iz SANU i njihovih nepismenih obozavalaca. Ove odluke ce iskijavati vasi unuci koji ce se radjati u najzaostalijoj i najizolovanijoj zemlji Evrope.

Igre bez granice

pre 15 godina

Stvari se zaoštravaju, više nego ozbiljno i prete, da dovedu u pitanje, opstanak ove koalicione Vlade, čim ugovor o prodaji NIS-a bude pred skupštinskom poslanicima, zbog ratifikacije, a koju neće podržati poslanici iz G-17 plus, a verovatno i drugi, kada se budu uverili, da ugovori o gasovodu Južni tok i skladištu gasa Banatski dvori su "na dugom štapu" i krajnje neizvesni, jer finansijska kriza "drma" i Rusiju, pada cene gasa i isplativosti izgradnje gasovoda, a Rusija je u teškoćama, zbog zastarele tehnologije, da proizvede željene količine?!
Pored toga, jeftiniji je pravac, za gasovod, preko Rumunije i Mađarske, nego kroz Srbiju, dok Srbija, nema strategiju dugoročnog privrednog razvoja na gasnim energentima, zbog čega je neizvesno, šta bi se radilo sa ugovorenim i obavezno isporučenim količinama gasa, koja prevazilaze domaće potrebe?!

Bole

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo cu to reci!!! Ja sam pljuvao da su Voja i Velja jedini nesto sakrili ali je i Boris uprljao ruke pa sada ne moze da se vadi i svega toga tako lako. Sramota je da ideja koja ide u korist nase drzave nadje na protivljenje izabrane vecine. Borise brukas se!!

Crveni

pre 15 godina

Gasovod je potpisan od strane Ruske vlade i zato ce biti realizovan. Dinkic se samo tu sepurice populisticki i ako je clan i ove i prethodne vlade koje su vec donele odluku. Toliko o guberniji i njegovoj licnoj ozbiljnosti...

igor

pre 15 godina

Ispostavlja se da najveci "populista" Dinkic brani Srbiju od Rusa i njihove ne vidjene pohlepe. Gde su sad Ceda i Canak, pa oni su uvek bili protiv ovog (ne)sporazuma. Glasam za LDP ali se nadam da ce na kraju u vezi ovog Dinkic da ispadne CAR, zato sto jedino on trenutno stiti moj interes.

Katica

pre 15 godina

Kabinet predsednika Srbije ne zna da će Tadić ići 17 dec u Moskvu da potpiše „gasne“ ugovore, ali u Ruskoj ambasadi znaju da će to biti. Da to samo pokazuje da smo još uvek „ruska gubernija“! Naravno da bi ostali „ruska gubernija“ zato u Srbiji i nije bilo LUSTRACIJE. A bez lustracije ćemo i dalje zaostajati za Evropom a bogami i za svim našim susedima - sve više i više....

(Vlast)a

pre 15 godina

Jedno pitanjce za gdju Trivan: zasto sad toliko mnogo posla kad se zajedno sa Kostunicom islo na veselo potpisivanje istorijskog sporazuma o predaji ovo malo srpske bede drzavi koja je inace navikla na otimanje.
Stvar je prosta: da se onda, pre putovanja kod Putina sve ispregovaralo kako valja, mozda se ne bi putovalo, ali danas ne bi imali nevolja, koje su, izgleda mnogo vece nego sto ste voljni da priznate. Ili uhapsite tadasnje pregovarace ili priznajte gresku!

matori

pre 15 godina

..."“O tom pitanju sada se ponovo javljaju stranke koje su od početka bile protiv sporazuma sa Rusijom, a treba se zapitati i zašto se ta pitanja nisu postavljala pre ratifikacije i potpisivanja sporazuma u Moskvi, tim pre što je G17 bio i u prošloj vladi”, napominje ona."...
Ma nije, nego!!!
Gotovo svakog dana je bilo i protivljenja i negodovanja i svakakvih pitanja, samo što to nije interesovalo nikoga od "nadležnih".
Rusofilija je kao neka zaraza zahvatila sve koji donose odluke, pa i nije čudo što su nas uvalili u ovolika go..a!
A ni na pare nisu imuni...

Djole

pre 15 godina

Samo da uzmu vec jednom nesto, bilo ko. To JAT se uzima, te Bor ide, te prodace se NIS, te prodace se TELEKOM. kako je krenulo nece se nista prodati a i logicno je. Kad se proda nema vise da sede clabnovi stranaka ka G17 po upravnim odborima, nece vise njihovi "strucnjaci" biti menadzeri za 20.00eu mesecno i slicno. Bas me briga da li su Rusi ili Kinezi ili Amerikanci. Dajte im da kupe, pustite slobodan uvoz goriva, neka drzava uzima akcize, poreze, carine i drugo sto uzima i nevazno je ko ce da kupi sta. Koliko vidim nije se prodalo od osnovanja nove vlade ama bas NISTA, tako da podrzavam ovu prodaju, cena i uslovi, ma nema veze. Zivim u Pancevu, i jedva cekam da vidim nove gazde i "sugradjane" iz okolnih sela koji rade po rafiniriji i petrohemiji kako se vracaju odakle su i dosli. Da nema vise bolovanja, trovanja, samo neka prodaju, neka ugase to da mozemo slobodno da disemo!

gordan

pre 15 godina

Evo kako to izgleda:
Počnu kao pregovori. Onda tokom pregovora Rusi pričaju svoju priču, a mi svoju. Onda se vidi da to nikuda ne ide, dodje Ruska delegacija na najvišem nivou i kaže isto ono što su njihovi pregovarači pričali sve vreme, a što sa našom pozicijom nema blage veze.
E onda Izadju naši vrli ministri plus predsednik Tadic i krenu da interpretiraju ruske izjave da je to ustvari isto ono što i mi tražimo samo u drugačijoj formi. E onda dodje kraj decembra i neko nešto treba i da potpiše. To što taj dokument blage veze nema sa ratifikovanim sprorazumom u skupstini je mali problem. Svi se dive carevom novom odelu, jedini Dinkić kaze da je car go.
Šta ćemo sad?

Vojvodić, Prijedor

pre 15 godina

Stvarno presmiješno kao u "Tri karte za Holivud". Škundrić Rus i Dinkić Amerikanac. Imate li braćo Srba, koji će hladne glave da donesu dobre odluke šta je dobro za Srbiju?

P.S. moje mišljenje je da je Srbija ranije mogla bolje utvrditi pazar da nije "Rusa" i "Amerikanaca" u njenim redovima

Nikola Milanovic

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto se bunimo protiv necega u cijem su potpisivanju ucestvovali predsednik Republike, (tadasnji) premijer i gomila ministara, a pre dva dana poljupcem patrijarhu jos jednom overio predsdnik Tadic.
Dakle, zasucimo rukave, pomozimo Rusima da uzmu "sve sto im zivot pruza" - dugove ce otplacivati naši praunuci.

Ivan Nis

pre 15 godina

Boris Tadic je obecao prodaju NIS-a u bescenje za podrsku Putina na predsednickim izborima (smatram da bi bez te podrske u ovoj nepismenoj zemlji predsednik danas bio Toma Nikolic).
Tadic zna da je ugovor katastofa, cak i ako ukljucuje gasovod i skladiste jer Ruse nista ne sprecava da odustanu kasnije. Prodajom (poklanjanjem) NIS-a Srbija ce narednih godina biti zestoko zavisna od Rusije (traze monopol do 2014.)sto ce ozbiljno uticati na Evro integracije. Kocnica svemu je Mladjan Dinkic koji takodje uvidja katastrofu koju ovaj ugovor nosi za Sribiju i ne pristaje na to.Zato DS i Rusi vode zestoku medijsku kampanju protiv G17+ i Dinkica zadnjih mesec dana (pocelo sa Kristom) ne bi li ga omeksali...Zadnja linija odbrane Dinkica je skidanje odgovornosti i donosenje odluke na Vladi i u Parlamentu.

deNiro

pre 15 godina

Dinkic je najveci populista u vladi.A veliki zastitnik gradjana G.Nenad Chanak?Shta on kaze,posle "neverovatno odlucne" borbe za smanjenje cene gasa.Ako je sve to stetno po Srbiju i njene gradjane,pa srusite vladu,gospodo demagozi i prodavci magle.

Onomatopeja

pre 15 godina

Polako sa Rusima! Nyet u 21. veku moze da ima pogubne posledice po Srbiju. Izgleda da mi nemamo najrespektabilnije ljude u nasem pregovarackom timu - setite se samo Velja koji je 'NOMAD NESTO potpisao! Zasto ne dovedete STRUCNE MEDIJATORE koji bi pomogli obema stranama da ublaze svoje maksimalisticke zahteve!? Kako li bismo se dogovarali sa Albancima kad ne umemo sa Rusima! Polako sa Rusima!

dr_dzekil

pre 15 godina

Osecam da ce danas neki od mnogobrojnih ministara,koji dosta govori a malo toga kaze,izaci u javnost sa izjavama:"..mi smo razgovarali..da treba da..u tome nas podrzavaju.. opstrukcije opozicije nas je dovela do ovog..i slozilismo se u jednom.. KOSOVO JE SRBIJA".I dok se po celoj zemlji prodaje-otima,nase paznja ce,zahvaljujuci nekoj hipnozi koju samo oni znaju, biti na Kosovu i euleksu..

nebojsa

pre 15 godina

Kako se Dinkic ponasao prema gasnom sporazumu od kako je oborio predhodnu Kostunicinu vladu ne bi me cudilo da Rusi odustanu od gradnje gasovoda kroz Srbiju i preusmere ga na neki drugi sigurniji pravac!!Danas cemo verovatno konacno videti i cuti KO JE PREMIJER?? ove vlade jer se Dinkic do sada ponasao kao da je to on!!A vlada sa dva premijera nigde ne postoji pa ne bi trebalo ni u Srbiji!

gradjanin011

pre 15 godina

Cela ova prica je ocito ogromna prevara jer Rusi nemaju nameru da izgradjuju gasovode kroz Srbiju vec samo da budzasto uzmu NIS. I da nas pri tom pretvore u energetsko roblje.

zoki sm

pre 15 godina

Dinkić je jedan od principijelnijih ljudi u Vladi Srbije.Verovatno je zato i satanizovan u medijima,a navode se i moguće rekonstrukcije u Vladi.Lično mislim da će nam se posao sa Rusima daleko manje isplatiti nego njima.S druge strane nije dobro ni odbiti ponudu,jer ćemo tako energetske potencijale ove zemlje propustiti da koristimo značajnije i rešimo svoje probleme sa energijom.Treba i dalje pregovarati i postići realnije uslove pre sklapanja sporazuma.

Realni

pre 15 godina

Posljednja prilika da se Rusima kaze - hvala, ali ovakav sporazum je po nasem misljenju riskantan i potencijalno stetan po Srbiju. Sljedeci korak je razbijanje NIS-a na rafinerije (2 posebna preduzeca), eksploataciju i distribuciju. A onda jedno po jedno preduzece prodavati strateskim partnerima po metodu slicnom FIAT-ZASTAVA.

Intelektualac

pre 15 godina

Mislim da ni u najludjem snu gradjani Srbije koji su glasali za DS nisu ocekivali ovu igru Gospodina Tadica i funkcionera DS-a. Ispade na kraju da je to stranka koja se najvise zalaze za pravljenje ruske gubernije od Srbije. Naravno uz glavnog krivca i lazno neobavestenog doktora pravnih nauka.
Gradjani Srbije ce morati da saznaju istinu ko stoji iza cele ove price , zasto su i politicari ucenjeni od tih ljudi i ko su ti ljudi. Koincidencija ili ne ali u energetskom sektoru su sve deca i unuci bivsih Titovih generala, kao i svugde gde se vrti velika para, i gde se odlucuje o sudbini nas obicnih gradjana.

Maja_V

pre 15 godina

Glavni problem je sto se vladini i interesi gradjana Srbije, po ovom (a izgleda i svakom drugom) pitanju NE POKLAPAJU.
Znaci, ako su oni "optimisti", crno nam se pise...

gradjanin011

pre 15 godina

Cela ova prica je ocito ogromna prevara jer Rusi nemaju nameru da izgradjuju gasovode kroz Srbiju vec samo da budzasto uzmu NIS. I da nas pri tom pretvore u energetsko roblje.

Intelektualac

pre 15 godina

Mislim da ni u najludjem snu gradjani Srbije koji su glasali za DS nisu ocekivali ovu igru Gospodina Tadica i funkcionera DS-a. Ispade na kraju da je to stranka koja se najvise zalaze za pravljenje ruske gubernije od Srbije. Naravno uz glavnog krivca i lazno neobavestenog doktora pravnih nauka.
Gradjani Srbije ce morati da saznaju istinu ko stoji iza cele ove price , zasto su i politicari ucenjeni od tih ljudi i ko su ti ljudi. Koincidencija ili ne ali u energetskom sektoru su sve deca i unuci bivsih Titovih generala, kao i svugde gde se vrti velika para, i gde se odlucuje o sudbini nas obicnih gradjana.

Ivan Nis

pre 15 godina

Boris Tadic je obecao prodaju NIS-a u bescenje za podrsku Putina na predsednickim izborima (smatram da bi bez te podrske u ovoj nepismenoj zemlji predsednik danas bio Toma Nikolic).
Tadic zna da je ugovor katastofa, cak i ako ukljucuje gasovod i skladiste jer Ruse nista ne sprecava da odustanu kasnije. Prodajom (poklanjanjem) NIS-a Srbija ce narednih godina biti zestoko zavisna od Rusije (traze monopol do 2014.)sto ce ozbiljno uticati na Evro integracije. Kocnica svemu je Mladjan Dinkic koji takodje uvidja katastrofu koju ovaj ugovor nosi za Sribiju i ne pristaje na to.Zato DS i Rusi vode zestoku medijsku kampanju protiv G17+ i Dinkica zadnjih mesec dana (pocelo sa Kristom) ne bi li ga omeksali...Zadnja linija odbrane Dinkica je skidanje odgovornosti i donosenje odluke na Vladi i u Parlamentu.

Realni

pre 15 godina

Posljednja prilika da se Rusima kaze - hvala, ali ovakav sporazum je po nasem misljenju riskantan i potencijalno stetan po Srbiju. Sljedeci korak je razbijanje NIS-a na rafinerije (2 posebna preduzeca), eksploataciju i distribuciju. A onda jedno po jedno preduzece prodavati strateskim partnerima po metodu slicnom FIAT-ZASTAVA.

Maja_V

pre 15 godina

Glavni problem je sto se vladini i interesi gradjana Srbije, po ovom (a izgleda i svakom drugom) pitanju NE POKLAPAJU.
Znaci, ako su oni "optimisti", crno nam se pise...

deNiro

pre 15 godina

Dinkic je najveci populista u vladi.A veliki zastitnik gradjana G.Nenad Chanak?Shta on kaze,posle "neverovatno odlucne" borbe za smanjenje cene gasa.Ako je sve to stetno po Srbiju i njene gradjane,pa srusite vladu,gospodo demagozi i prodavci magle.

gordan

pre 15 godina

Evo kako to izgleda:
Počnu kao pregovori. Onda tokom pregovora Rusi pričaju svoju priču, a mi svoju. Onda se vidi da to nikuda ne ide, dodje Ruska delegacija na najvišem nivou i kaže isto ono što su njihovi pregovarači pričali sve vreme, a što sa našom pozicijom nema blage veze.
E onda Izadju naši vrli ministri plus predsednik Tadic i krenu da interpretiraju ruske izjave da je to ustvari isto ono što i mi tražimo samo u drugačijoj formi. E onda dodje kraj decembra i neko nešto treba i da potpiše. To što taj dokument blage veze nema sa ratifikovanim sprorazumom u skupstini je mali problem. Svi se dive carevom novom odelu, jedini Dinkić kaze da je car go.
Šta ćemo sad?

igor

pre 15 godina

Ispostavlja se da najveci "populista" Dinkic brani Srbiju od Rusa i njihove ne vidjene pohlepe. Gde su sad Ceda i Canak, pa oni su uvek bili protiv ovog (ne)sporazuma. Glasam za LDP ali se nadam da ce na kraju u vezi ovog Dinkic da ispadne CAR, zato sto jedino on trenutno stiti moj interes.

zoki sm

pre 15 godina

Dinkić je jedan od principijelnijih ljudi u Vladi Srbije.Verovatno je zato i satanizovan u medijima,a navode se i moguće rekonstrukcije u Vladi.Lično mislim da će nam se posao sa Rusima daleko manje isplatiti nego njima.S druge strane nije dobro ni odbiti ponudu,jer ćemo tako energetske potencijale ove zemlje propustiti da koristimo značajnije i rešimo svoje probleme sa energijom.Treba i dalje pregovarati i postići realnije uslove pre sklapanja sporazuma.

Popaj

pre 15 godina

Sram te bilo Srbijo. Cutis dok grupa hohstaplera na tvoje oci unistava buducnost tvoje dece i poklanja je KGB-ovcu Putinu u ime panslovenskih fantazija staraca iz SANU i njihovih nepismenih obozavalaca. Ove odluke ce iskijavati vasi unuci koji ce se radjati u najzaostalijoj i najizolovanijoj zemlji Evrope.

Nikola Milanovic

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto se bunimo protiv necega u cijem su potpisivanju ucestvovali predsednik Republike, (tadasnji) premijer i gomila ministara, a pre dva dana poljupcem patrijarhu jos jednom overio predsdnik Tadic.
Dakle, zasucimo rukave, pomozimo Rusima da uzmu "sve sto im zivot pruza" - dugove ce otplacivati naši praunuci.

dr_dzekil

pre 15 godina

Osecam da ce danas neki od mnogobrojnih ministara,koji dosta govori a malo toga kaze,izaci u javnost sa izjavama:"..mi smo razgovarali..da treba da..u tome nas podrzavaju.. opstrukcije opozicije nas je dovela do ovog..i slozilismo se u jednom.. KOSOVO JE SRBIJA".I dok se po celoj zemlji prodaje-otima,nase paznja ce,zahvaljujuci nekoj hipnozi koju samo oni znaju, biti na Kosovu i euleksu..

nebojsa

pre 15 godina

Kako se Dinkic ponasao prema gasnom sporazumu od kako je oborio predhodnu Kostunicinu vladu ne bi me cudilo da Rusi odustanu od gradnje gasovoda kroz Srbiju i preusmere ga na neki drugi sigurniji pravac!!Danas cemo verovatno konacno videti i cuti KO JE PREMIJER?? ove vlade jer se Dinkic do sada ponasao kao da je to on!!A vlada sa dva premijera nigde ne postoji pa ne bi trebalo ni u Srbiji!

Bole

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo cu to reci!!! Ja sam pljuvao da su Voja i Velja jedini nesto sakrili ali je i Boris uprljao ruke pa sada ne moze da se vadi i svega toga tako lako. Sramota je da ideja koja ide u korist nase drzave nadje na protivljenje izabrane vecine. Borise brukas se!!

PANCEVAC

pre 15 godina

Okrenite se pravim partnerima - EU, prekinite da nas zamlacujete. Uostalom ja kao Pancevac ne zelim Rusku tehnologiju i "ekoloske standarde" u otrovanom gradu!

brue

pre 15 godina

Prodaja NISa i pare od toga su ukalkulisani u ovaj smesni budzet za 2009. Dakle, NIS ce biti prodat po svaku cenu i po bilo kojim uslovima. Sta tu ima vise da se objasnjava ili diskutuje?

zoka

pre 15 godina

Ruska gubernija=Zapadna kolonija. Jadna je ova zemlja! Ne razumijem samo što mi običi građani navijamo za jednu ili drugu stranu! U ovom natezanju pitanje je samo tko će staviti koji miliončić u džep od provizije! Nama će biti svejedno isto, vjerujte!!

GuC

pre 15 godina

Pa dobro, car je go, svi su goli. a sta mi radimo, mirno gledamo kako gospoda mole Ruse da nas opljackaju i uniste!
Dinkic ne moze vise nista, ali mi mozemo..samo nam je hladno na ulici.
Zasto niko ne slusa sta LDP tvrdi vec mesecima? Zasto?

Onomatopeja

pre 15 godina

Polako sa Rusima! Nyet u 21. veku moze da ima pogubne posledice po Srbiju. Izgleda da mi nemamo najrespektabilnije ljude u nasem pregovarackom timu - setite se samo Velja koji je 'NOMAD NESTO potpisao! Zasto ne dovedete STRUCNE MEDIJATORE koji bi pomogli obema stranama da ublaze svoje maksimalisticke zahteve!? Kako li bismo se dogovarali sa Albancima kad ne umemo sa Rusima! Polako sa Rusima!

sasa jokic

pre 15 godina

Ova drzava je otisla pod led, i ne treba ocekivati bilo kakvu svetlu buducnost. Prihvatanje prodaje NIS-a Rusima bez cvrste grancije za gasovod govori samo po sebi da smo "klekli" i da nemamo nikakav uticaj na ocuvanje drzavnih resursa-interesa, tj. nezavisnosti. Ova poseta Tadica Rusiji sledece nedelje je ustvari zvanicna kapitulacija Drzave Srbije, koju je zapoceo Kostunica, a evo sada Tadic ozvanicava! Neka svaki gradjanin Srbije natoci gorivo na pumpi Luk Oila, i neka pogled kako izgleda prodavnica na istoj. To je slika i prilika ruskog biznisa, i slika koja ceka Srbiju u narednom periodu.

caka

pre 15 godina

Ma ko se jos ovajdio u poslu sa Rusima??? Bolje bilo kakav "zapad" nego Rusi, da se ja pitam.
A sto se Dinkica tice, setite se samo bankarskog sektora nekad i sad... i slicnih stvari...
A afera oko Krista je zbog gasa i napravljena... Sve se plasim da su bivsi direktori imali manje plate od njega, a uz to su radili i sa gubitkom... i to kakvim!

Zoran

pre 15 godina

Dinkicu izdrzi!

Ma covek je u pravu 100%... Pobogu sta je sa ovim Tadicem?? Vreme je zaista da se jedna Bivsa Institucionalna Agencija rasturi za sva vremena ... jer kako je se ko dohvati tako radi za svoj dzep ,a drzava koju bi trebalo da brani propada.

Dusan

pre 15 godina

Sada sve zavisi od Mladje Dinkica , Mladjo legendo ti si jedini koji moze da srusi vladu uostalom imas iskustva na pretek jos ovaj put pa ko zna kad..........

(Vlast)a

pre 15 godina

Jedno pitanjce za gdju Trivan: zasto sad toliko mnogo posla kad se zajedno sa Kostunicom islo na veselo potpisivanje istorijskog sporazuma o predaji ovo malo srpske bede drzavi koja je inace navikla na otimanje.
Stvar je prosta: da se onda, pre putovanja kod Putina sve ispregovaralo kako valja, mozda se ne bi putovalo, ali danas ne bi imali nevolja, koje su, izgleda mnogo vece nego sto ste voljni da priznate. Ili uhapsite tadasnje pregovarace ili priznajte gresku!

Djole

pre 15 godina

Samo da uzmu vec jednom nesto, bilo ko. To JAT se uzima, te Bor ide, te prodace se NIS, te prodace se TELEKOM. kako je krenulo nece se nista prodati a i logicno je. Kad se proda nema vise da sede clabnovi stranaka ka G17 po upravnim odborima, nece vise njihovi "strucnjaci" biti menadzeri za 20.00eu mesecno i slicno. Bas me briga da li su Rusi ili Kinezi ili Amerikanci. Dajte im da kupe, pustite slobodan uvoz goriva, neka drzava uzima akcize, poreze, carine i drugo sto uzima i nevazno je ko ce da kupi sta. Koliko vidim nije se prodalo od osnovanja nove vlade ama bas NISTA, tako da podrzavam ovu prodaju, cena i uslovi, ma nema veze. Zivim u Pancevu, i jedva cekam da vidim nove gazde i "sugradjane" iz okolnih sela koji rade po rafiniriji i petrohemiji kako se vracaju odakle su i dosli. Da nema vise bolovanja, trovanja, samo neka prodaju, neka ugase to da mozemo slobodno da disemo!

matori

pre 15 godina

..."“O tom pitanju sada se ponovo javljaju stranke koje su od početka bile protiv sporazuma sa Rusijom, a treba se zapitati i zašto se ta pitanja nisu postavljala pre ratifikacije i potpisivanja sporazuma u Moskvi, tim pre što je G17 bio i u prošloj vladi”, napominje ona."...
Ma nije, nego!!!
Gotovo svakog dana je bilo i protivljenja i negodovanja i svakakvih pitanja, samo što to nije interesovalo nikoga od "nadležnih".
Rusofilija je kao neka zaraza zahvatila sve koji donose odluke, pa i nije čudo što su nas uvalili u ovolika go..a!
A ni na pare nisu imuni...

Mile

pre 15 godina

Kako izgleda, Gasprom hoce NIS za dzaba, da mu mi kredit svojim profitom (49%) vracamo. S obzirom da je NIS visokoprofitabilan zadnjih godina, ispada i da im de fakto dajemo kompaniju dzaba a plus i profit od naseg dela... Zalosno i Dinkic je ovaj put potpuno u pravu. Ako su oni bas tako surovo stavili sapu na NIS i bezskrupulozno ucenjuju nasu zemlju, mogli bi lepo ovako da im predlozimo kao krajnju odluku: S obzirom da oni svakako ne namjeravaju da krenu u investicije pre 2012! mi onda odlazemo potpisivanje bilo kakvog uhovora do tada uz jedinu obavezu da NIS necemo do tada prodavati te da ce mo prvo njima ponuditi uz kompletan aranzman. Sve sto je do sada ispotpisivano staviti van snage. Ako imaju korektan cilj i zele zajednicki interes da prepoznaju, onda ce prihvatiti ovakvo resenje. Ako i dalje imaju isti cilj i ponasanje tj. zele po svaku cenu bas sada, odmah NIS za tricavih 500 mil. dolara, onda raskid ugovora i tacka. Onda ce se i oni odzvati. Medjutim, kod raskida ugovora, ne bi trebali prodavati NIS do daljnjeg. Neko ce reci, a sta onda, ostacemo bez gasa...? Ne brinite, braco, nije niko budala da ne proda sto mu odgovara. Po vecoj ceni..? Pa, ne ocekujete da ce nam ionako dati po nizoj ceni? To je zabluda. Odavno su oni presli na svetske cene, jedino Belorusiju iz strateskih razloga malo jos brenuju, a Ukrajinu dave. No, Ukrajina je drugi problem.
U pamet se, braco, ni tikve sa njima ne treba saditi bez cvrstih garancija.

Katica

pre 15 godina

Kabinet predsednika Srbije ne zna da će Tadić ići 17 dec u Moskvu da potpiše „gasne“ ugovore, ali u Ruskoj ambasadi znaju da će to biti. Da to samo pokazuje da smo još uvek „ruska gubernija“! Naravno da bi ostali „ruska gubernija“ zato u Srbiji i nije bilo LUSTRACIJE. A bez lustracije ćemo i dalje zaostajati za Evropom a bogami i za svim našim susedima - sve više i više....

Vojvodić, Prijedor

pre 15 godina

Stvarno presmiješno kao u "Tri karte za Holivud". Škundrić Rus i Dinkić Amerikanac. Imate li braćo Srba, koji će hladne glave da donesu dobre odluke šta je dobro za Srbiju?

P.S. moje mišljenje je da je Srbija ranije mogla bolje utvrditi pazar da nije "Rusa" i "Amerikanaca" u njenim redovima

Mirko

pre 15 godina

Da li to the gospodin Dinkic pod cijim vodjstvom smo rangirani (rang lista ukupno 134 mesta): po intenzitetu lokalne konkurencije nalazimo se na 128 (lane 126), po stepenu dominacije ili monopolizovanosti tržišta, sada smo čak na 131, a prošle godine smo bili na 127. mestu. po efikasnosti antimonopolske politike na 129.mestu, po tehnoloskim parametrima na 126. mestu prethodno na 121, po mogućnostima da dođemo do najsavremenije tehnologije nalazimo se na 120, po sofisticiranosti procesa proizvodnje na 114. mestu, po sofisticiranosti finansijskog tržišta na 122. mestu sto je pad od 16 mesta, po kvalitetu odnosa i saradnje između radnika i poslodavaca, Srbija je tek na 111. mestu i 132. mesto po državnoj regulativi.
Gospodine Dinkicu, stavite prst na celo i zapitajte se da li NIS vas najveci problem. Hvala

rade

pre 15 godina

..ima Rusi da nam vrate za 1948 pa ce sve da se pusi...

..ma ni u svetu im vise niko nista ne mzoe nauditi, kakva crna Srbija.. Igraju se sa nama kao polarni medved sa ulovljenom fokom...

Igre bez granice

pre 15 godina

Stvari se zaoštravaju, više nego ozbiljno i prete, da dovedu u pitanje, opstanak ove koalicione Vlade, čim ugovor o prodaji NIS-a bude pred skupštinskom poslanicima, zbog ratifikacije, a koju neće podržati poslanici iz G-17 plus, a verovatno i drugi, kada se budu uverili, da ugovori o gasovodu Južni tok i skladištu gasa Banatski dvori su "na dugom štapu" i krajnje neizvesni, jer finansijska kriza "drma" i Rusiju, pada cene gasa i isplativosti izgradnje gasovoda, a Rusija je u teškoćama, zbog zastarele tehnologije, da proizvede željene količine?!
Pored toga, jeftiniji je pravac, za gasovod, preko Rumunije i Mađarske, nego kroz Srbiju, dok Srbija, nema strategiju dugoročnog privrednog razvoja na gasnim energentima, zbog čega je neizvesno, šta bi se radilo sa ugovorenim i obavezno isporučenim količinama gasa, koja prevazilaze domaće potrebe?!

Bivši glasač DS-a

pre 15 godina

Ajde sad lepo sve da prodamo pa da stavimo katanac na Srbiju i idemo u beli svet.Bolje da budem stranac u gazdinoj firmi nego gazda u mojoj.Moram priznati da me g. Dinkić prijatno iznenadio.U Pančevu će nas trovati i dalje,a kad dodju rusi,sa svojom tehnologijom,ko preživi napisaće neki komentar.

Makilulilence

pre 15 godina

u potpunosti podrzavam ministra DINKICA... ajde sve da prodamo rusima u bescenje... znaci zezaju nas i EU, i USA i RUSIJA... Sve zbog neodgovornih politicara...

Markiz

pre 12 godina

Mislim da je sada mnogima jasno kako su propale akcije od 1000 eura! Verovao sam pricama u carsiji, ali sada vidim da je Mladjan zrtvovao sebe i pokazao da je zaista bio u pravu!

Crveni

pre 15 godina

Gasovod je potpisan od strane Ruske vlade i zato ce biti realizovan. Dinkic se samo tu sepurice populisticki i ako je clan i ove i prethodne vlade koje su vec donele odluku. Toliko o guberniji i njegovoj licnoj ozbiljnosti...

Stanoje

pre 15 godina

A sto ne prodaju ceo NIS nasem nam Miskovicu?
Ako on nema dovoljno para trenutno, mogu da mu prodaju na dugorocni dinarski kredit.
Tako NIS ostaje u Srbiji i narod moze da ulaze, povecanim porezom, u dalji razvoj :)))

Omladinac

pre 15 godina

Prodaja Naftne Industrije je prodaja drzave.To je prirodni energent i skoro sve ovisi o njemu.Najvazniji izvor energije a mi da ga prodamo...Pa to je gore nego prodati deo terirotije.To je,jednostavno,prodaja Srbije.

Vukasin novo naselje

pre 12 godina

Toliko o juznom toku... e pa nadam se da je sada mnogima jasno zasto je Mladjan istupio iz pregovarackog tima... Jos jedna potvrda o politickoj igri onih kojima je bilo bitnije da se dodvore nasoj braci Rusima na jeftin nacin i preko grbace gradjana srbije. Sramota. Baj d vej eto Vam i odgovora i za akcije od 1000 eura!

Sava Drugi

pre 15 godina

Očigledno je da ovi pregovarači ne umeju ili neće da potpišu taj ugovor.

Ne bi bilo loše da se svi u kompletu zamene novim.

Mr.No.

pre 15 godina

U ovome sporazumu su se samo sporazumeli Kostunica - Ilic i Tadic. Sprazum glasi: Gde ja stadoh -samo ti Tadicu produzi. I onda niko nikada nece moci Srbiju da razduzi.

gasadžija

pre 15 godina

Neverovatna priča! Boli me mozak od gluposti koje slušam u javnosti od strane aktuelnih političara, a sve u cilju prodaje NIS-a. Naravno kada Rusi dobiju rafinerije osim Pančeva i Novi Sad ima da bude crna rupa na zemaljskoj kugli sa aspekta ekologije. Znači treba da se selimo iz Novog Sada, samo neznam, gde? Dati NIS za tepsiju ribe i to tako očigledno, bez trunke srama i stida kao da je Alajbegova slama a ne vitalno i strateško preduzeće Srbije je prosto neoprostivo. Sada je sasvim jasno ko su naši političari i šta su sve u stanju da urade za "malu" naklonost baćuške!

isplati se biti pametan

pre 15 godina

Mislim da se ovaj ministar dosta kompromitovao raznim obecanjima biracima koje sada ne moze da ispuni i ako je covek od reci kako se predstavlja trebao bi da da ostavku na mestu ministra. Sva njegova predvidjanja su bila pogresna pocevsi od cene Jat-a, kao i sada cene Nis-a. Pitanje je kada Srbija moze da dobije vecu cenu za NIS, obzirom da joj gori pod nogama i da ide sa deficitarnim budzetom. Dinkic zna samo da otima od siromasnih kao sto je oteo od radnika Zastave smanjujuci im maksimalno otpremnine. To je covek koga samo interesuje vlast, sto je pokazao sa svojim cuvenim koalicijama sa svim i svakim na zadnjim lokalnim izborima.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

E u inat imam da kupim kotao na cvrsto gorivo i nikad necu preci na gas. Pozivam sve na bojkot ruskog gasa i sve sto nam vlada servira. Drvo i ugalj rules! Smederevac i Alpha Plam šampioni!

Milovan S Nikolić

pre 15 godina

Predodredjeni smo da budemo zavisni i sada je na nama da izaberemo. Pošto imamo rukovodstvo države bez vizije a sa privatnim stavovima i interesima sigurno postajemo žrtve i to žrtve sopstvene nesposobnosti. prodaje se NIS a niko se iz Vojvodine ne pita. Lično sam pesimista na sve što je potpisao Velja Ilić, a isto tako i na stavove gospodina Dinkića jer je njegov kredibilitet u minusu, samo neznam da li da kažem na žalost ili na sreću.
Milovan S Nikolić Sombor

nebojsa

pre 15 godina

Kako se Dinkic ponasao prema gasnom sporazumu od kako je oborio predhodnu Kostunicinu vladu ne bi me cudilo da Rusi odustanu od gradnje gasovoda kroz Srbiju i preusmere ga na neki drugi sigurniji pravac!!Danas cemo verovatno konacno videti i cuti KO JE PREMIJER?? ove vlade jer se Dinkic do sada ponasao kao da je to on!!A vlada sa dva premijera nigde ne postoji pa ne bi trebalo ni u Srbiji!

Onomatopeja

pre 15 godina

Polako sa Rusima! Nyet u 21. veku moze da ima pogubne posledice po Srbiju. Izgleda da mi nemamo najrespektabilnije ljude u nasem pregovarackom timu - setite se samo Velja koji je 'NOMAD NESTO potpisao! Zasto ne dovedete STRUCNE MEDIJATORE koji bi pomogli obema stranama da ublaze svoje maksimalisticke zahteve!? Kako li bismo se dogovarali sa Albancima kad ne umemo sa Rusima! Polako sa Rusima!

Intelektualac

pre 15 godina

Mislim da ni u najludjem snu gradjani Srbije koji su glasali za DS nisu ocekivali ovu igru Gospodina Tadica i funkcionera DS-a. Ispade na kraju da je to stranka koja se najvise zalaze za pravljenje ruske gubernije od Srbije. Naravno uz glavnog krivca i lazno neobavestenog doktora pravnih nauka.
Gradjani Srbije ce morati da saznaju istinu ko stoji iza cele ove price , zasto su i politicari ucenjeni od tih ljudi i ko su ti ljudi. Koincidencija ili ne ali u energetskom sektoru su sve deca i unuci bivsih Titovih generala, kao i svugde gde se vrti velika para, i gde se odlucuje o sudbini nas obicnih gradjana.

zoki sm

pre 15 godina

Dinkić je jedan od principijelnijih ljudi u Vladi Srbije.Verovatno je zato i satanizovan u medijima,a navode se i moguće rekonstrukcije u Vladi.Lično mislim da će nam se posao sa Rusima daleko manje isplatiti nego njima.S druge strane nije dobro ni odbiti ponudu,jer ćemo tako energetske potencijale ove zemlje propustiti da koristimo značajnije i rešimo svoje probleme sa energijom.Treba i dalje pregovarati i postići realnije uslove pre sklapanja sporazuma.

Djole

pre 15 godina

Samo da uzmu vec jednom nesto, bilo ko. To JAT se uzima, te Bor ide, te prodace se NIS, te prodace se TELEKOM. kako je krenulo nece se nista prodati a i logicno je. Kad se proda nema vise da sede clabnovi stranaka ka G17 po upravnim odborima, nece vise njihovi "strucnjaci" biti menadzeri za 20.00eu mesecno i slicno. Bas me briga da li su Rusi ili Kinezi ili Amerikanci. Dajte im da kupe, pustite slobodan uvoz goriva, neka drzava uzima akcize, poreze, carine i drugo sto uzima i nevazno je ko ce da kupi sta. Koliko vidim nije se prodalo od osnovanja nove vlade ama bas NISTA, tako da podrzavam ovu prodaju, cena i uslovi, ma nema veze. Zivim u Pancevu, i jedva cekam da vidim nove gazde i "sugradjane" iz okolnih sela koji rade po rafiniriji i petrohemiji kako se vracaju odakle su i dosli. Da nema vise bolovanja, trovanja, samo neka prodaju, neka ugase to da mozemo slobodno da disemo!

deNiro

pre 15 godina

Dinkic je najveci populista u vladi.A veliki zastitnik gradjana G.Nenad Chanak?Shta on kaze,posle "neverovatno odlucne" borbe za smanjenje cene gasa.Ako je sve to stetno po Srbiju i njene gradjane,pa srusite vladu,gospodo demagozi i prodavci magle.

Crveni

pre 15 godina

Gasovod je potpisan od strane Ruske vlade i zato ce biti realizovan. Dinkic se samo tu sepurice populisticki i ako je clan i ove i prethodne vlade koje su vec donele odluku. Toliko o guberniji i njegovoj licnoj ozbiljnosti...

gradjanin011

pre 15 godina

Cela ova prica je ocito ogromna prevara jer Rusi nemaju nameru da izgradjuju gasovode kroz Srbiju vec samo da budzasto uzmu NIS. I da nas pri tom pretvore u energetsko roblje.

Realni

pre 15 godina

Posljednja prilika da se Rusima kaze - hvala, ali ovakav sporazum je po nasem misljenju riskantan i potencijalno stetan po Srbiju. Sljedeci korak je razbijanje NIS-a na rafinerije (2 posebna preduzeca), eksploataciju i distribuciju. A onda jedno po jedno preduzece prodavati strateskim partnerima po metodu slicnom FIAT-ZASTAVA.

Dusan

pre 15 godina

Sada sve zavisi od Mladje Dinkica , Mladjo legendo ti si jedini koji moze da srusi vladu uostalom imas iskustva na pretek jos ovaj put pa ko zna kad..........

Ivan Nis

pre 15 godina

Boris Tadic je obecao prodaju NIS-a u bescenje za podrsku Putina na predsednickim izborima (smatram da bi bez te podrske u ovoj nepismenoj zemlji predsednik danas bio Toma Nikolic).
Tadic zna da je ugovor katastofa, cak i ako ukljucuje gasovod i skladiste jer Ruse nista ne sprecava da odustanu kasnije. Prodajom (poklanjanjem) NIS-a Srbija ce narednih godina biti zestoko zavisna od Rusije (traze monopol do 2014.)sto ce ozbiljno uticati na Evro integracije. Kocnica svemu je Mladjan Dinkic koji takodje uvidja katastrofu koju ovaj ugovor nosi za Sribiju i ne pristaje na to.Zato DS i Rusi vode zestoku medijsku kampanju protiv G17+ i Dinkica zadnjih mesec dana (pocelo sa Kristom) ne bi li ga omeksali...Zadnja linija odbrane Dinkica je skidanje odgovornosti i donosenje odluke na Vladi i u Parlamentu.

Mirko

pre 15 godina

Da li to the gospodin Dinkic pod cijim vodjstvom smo rangirani (rang lista ukupno 134 mesta): po intenzitetu lokalne konkurencije nalazimo se na 128 (lane 126), po stepenu dominacije ili monopolizovanosti tržišta, sada smo čak na 131, a prošle godine smo bili na 127. mestu. po efikasnosti antimonopolske politike na 129.mestu, po tehnoloskim parametrima na 126. mestu prethodno na 121, po mogućnostima da dođemo do najsavremenije tehnologije nalazimo se na 120, po sofisticiranosti procesa proizvodnje na 114. mestu, po sofisticiranosti finansijskog tržišta na 122. mestu sto je pad od 16 mesta, po kvalitetu odnosa i saradnje između radnika i poslodavaca, Srbija je tek na 111. mestu i 132. mesto po državnoj regulativi.
Gospodine Dinkicu, stavite prst na celo i zapitajte se da li NIS vas najveci problem. Hvala

Maja_V

pre 15 godina

Glavni problem je sto se vladini i interesi gradjana Srbije, po ovom (a izgleda i svakom drugom) pitanju NE POKLAPAJU.
Znaci, ako su oni "optimisti", crno nam se pise...

Nikola Milanovic

pre 15 godina

Nije mi jasno zasto se bunimo protiv necega u cijem su potpisivanju ucestvovali predsednik Republike, (tadasnji) premijer i gomila ministara, a pre dva dana poljupcem patrijarhu jos jednom overio predsdnik Tadic.
Dakle, zasucimo rukave, pomozimo Rusima da uzmu "sve sto im zivot pruza" - dugove ce otplacivati naši praunuci.

Popaj

pre 15 godina

Sram te bilo Srbijo. Cutis dok grupa hohstaplera na tvoje oci unistava buducnost tvoje dece i poklanja je KGB-ovcu Putinu u ime panslovenskih fantazija staraca iz SANU i njihovih nepismenih obozavalaca. Ove odluke ce iskijavati vasi unuci koji ce se radjati u najzaostalijoj i najizolovanijoj zemlji Evrope.

Vojvodić, Prijedor

pre 15 godina

Stvarno presmiješno kao u "Tri karte za Holivud". Škundrić Rus i Dinkić Amerikanac. Imate li braćo Srba, koji će hladne glave da donesu dobre odluke šta je dobro za Srbiju?

P.S. moje mišljenje je da je Srbija ranije mogla bolje utvrditi pazar da nije "Rusa" i "Amerikanaca" u njenim redovima

igor

pre 15 godina

Ispostavlja se da najveci "populista" Dinkic brani Srbiju od Rusa i njihove ne vidjene pohlepe. Gde su sad Ceda i Canak, pa oni su uvek bili protiv ovog (ne)sporazuma. Glasam za LDP ali se nadam da ce na kraju u vezi ovog Dinkic da ispadne CAR, zato sto jedino on trenutno stiti moj interes.

caka

pre 15 godina

Ma ko se jos ovajdio u poslu sa Rusima??? Bolje bilo kakav "zapad" nego Rusi, da se ja pitam.
A sto se Dinkica tice, setite se samo bankarskog sektora nekad i sad... i slicnih stvari...
A afera oko Krista je zbog gasa i napravljena... Sve se plasim da su bivsi direktori imali manje plate od njega, a uz to su radili i sa gubitkom... i to kakvim!

GuC

pre 15 godina

Pa dobro, car je go, svi su goli. a sta mi radimo, mirno gledamo kako gospoda mole Ruse da nas opljackaju i uniste!
Dinkic ne moze vise nista, ali mi mozemo..samo nam je hladno na ulici.
Zasto niko ne slusa sta LDP tvrdi vec mesecima? Zasto?

isplati se biti pametan

pre 15 godina

Mislim da se ovaj ministar dosta kompromitovao raznim obecanjima biracima koje sada ne moze da ispuni i ako je covek od reci kako se predstavlja trebao bi da da ostavku na mestu ministra. Sva njegova predvidjanja su bila pogresna pocevsi od cene Jat-a, kao i sada cene Nis-a. Pitanje je kada Srbija moze da dobije vecu cenu za NIS, obzirom da joj gori pod nogama i da ide sa deficitarnim budzetom. Dinkic zna samo da otima od siromasnih kao sto je oteo od radnika Zastave smanjujuci im maksimalno otpremnine. To je covek koga samo interesuje vlast, sto je pokazao sa svojim cuvenim koalicijama sa svim i svakim na zadnjim lokalnim izborima.

gordan

pre 15 godina

Evo kako to izgleda:
Počnu kao pregovori. Onda tokom pregovora Rusi pričaju svoju priču, a mi svoju. Onda se vidi da to nikuda ne ide, dodje Ruska delegacija na najvišem nivou i kaže isto ono što su njihovi pregovarači pričali sve vreme, a što sa našom pozicijom nema blage veze.
E onda Izadju naši vrli ministri plus predsednik Tadic i krenu da interpretiraju ruske izjave da je to ustvari isto ono što i mi tražimo samo u drugačijoj formi. E onda dodje kraj decembra i neko nešto treba i da potpiše. To što taj dokument blage veze nema sa ratifikovanim sprorazumom u skupstini je mali problem. Svi se dive carevom novom odelu, jedini Dinkić kaze da je car go.
Šta ćemo sad?

PANCEVAC

pre 15 godina

Okrenite se pravim partnerima - EU, prekinite da nas zamlacujete. Uostalom ja kao Pancevac ne zelim Rusku tehnologiju i "ekoloske standarde" u otrovanom gradu!

Zoran

pre 15 godina

Dinkicu izdrzi!

Ma covek je u pravu 100%... Pobogu sta je sa ovim Tadicem?? Vreme je zaista da se jedna Bivsa Institucionalna Agencija rasturi za sva vremena ... jer kako je se ko dohvati tako radi za svoj dzep ,a drzava koju bi trebalo da brani propada.

matori

pre 15 godina

..."“O tom pitanju sada se ponovo javljaju stranke koje su od početka bile protiv sporazuma sa Rusijom, a treba se zapitati i zašto se ta pitanja nisu postavljala pre ratifikacije i potpisivanja sporazuma u Moskvi, tim pre što je G17 bio i u prošloj vladi”, napominje ona."...
Ma nije, nego!!!
Gotovo svakog dana je bilo i protivljenja i negodovanja i svakakvih pitanja, samo što to nije interesovalo nikoga od "nadležnih".
Rusofilija je kao neka zaraza zahvatila sve koji donose odluke, pa i nije čudo što su nas uvalili u ovolika go..a!
A ni na pare nisu imuni...

Sava Drugi

pre 15 godina

Očigledno je da ovi pregovarači ne umeju ili neće da potpišu taj ugovor.

Ne bi bilo loše da se svi u kompletu zamene novim.

dr_dzekil

pre 15 godina

Osecam da ce danas neki od mnogobrojnih ministara,koji dosta govori a malo toga kaze,izaci u javnost sa izjavama:"..mi smo razgovarali..da treba da..u tome nas podrzavaju.. opstrukcije opozicije nas je dovela do ovog..i slozilismo se u jednom.. KOSOVO JE SRBIJA".I dok se po celoj zemlji prodaje-otima,nase paznja ce,zahvaljujuci nekoj hipnozi koju samo oni znaju, biti na Kosovu i euleksu..

(Vlast)a

pre 15 godina

Jedno pitanjce za gdju Trivan: zasto sad toliko mnogo posla kad se zajedno sa Kostunicom islo na veselo potpisivanje istorijskog sporazuma o predaji ovo malo srpske bede drzavi koja je inace navikla na otimanje.
Stvar je prosta: da se onda, pre putovanja kod Putina sve ispregovaralo kako valja, mozda se ne bi putovalo, ali danas ne bi imali nevolja, koje su, izgleda mnogo vece nego sto ste voljni da priznate. Ili uhapsite tadasnje pregovarace ili priznajte gresku!

sasa jokic

pre 15 godina

Ova drzava je otisla pod led, i ne treba ocekivati bilo kakvu svetlu buducnost. Prihvatanje prodaje NIS-a Rusima bez cvrste grancije za gasovod govori samo po sebi da smo "klekli" i da nemamo nikakav uticaj na ocuvanje drzavnih resursa-interesa, tj. nezavisnosti. Ova poseta Tadica Rusiji sledece nedelje je ustvari zvanicna kapitulacija Drzave Srbije, koju je zapoceo Kostunica, a evo sada Tadic ozvanicava! Neka svaki gradjanin Srbije natoci gorivo na pumpi Luk Oila, i neka pogled kako izgleda prodavnica na istoj. To je slika i prilika ruskog biznisa, i slika koja ceka Srbiju u narednom periodu.

zoka

pre 15 godina

Ruska gubernija=Zapadna kolonija. Jadna je ova zemlja! Ne razumijem samo što mi običi građani navijamo za jednu ili drugu stranu! U ovom natezanju pitanje je samo tko će staviti koji miliončić u džep od provizije! Nama će biti svejedno isto, vjerujte!!

Mile

pre 15 godina

Kako izgleda, Gasprom hoce NIS za dzaba, da mu mi kredit svojim profitom (49%) vracamo. S obzirom da je NIS visokoprofitabilan zadnjih godina, ispada i da im de fakto dajemo kompaniju dzaba a plus i profit od naseg dela... Zalosno i Dinkic je ovaj put potpuno u pravu. Ako su oni bas tako surovo stavili sapu na NIS i bezskrupulozno ucenjuju nasu zemlju, mogli bi lepo ovako da im predlozimo kao krajnju odluku: S obzirom da oni svakako ne namjeravaju da krenu u investicije pre 2012! mi onda odlazemo potpisivanje bilo kakvog uhovora do tada uz jedinu obavezu da NIS necemo do tada prodavati te da ce mo prvo njima ponuditi uz kompletan aranzman. Sve sto je do sada ispotpisivano staviti van snage. Ako imaju korektan cilj i zele zajednicki interes da prepoznaju, onda ce prihvatiti ovakvo resenje. Ako i dalje imaju isti cilj i ponasanje tj. zele po svaku cenu bas sada, odmah NIS za tricavih 500 mil. dolara, onda raskid ugovora i tacka. Onda ce se i oni odzvati. Medjutim, kod raskida ugovora, ne bi trebali prodavati NIS do daljnjeg. Neko ce reci, a sta onda, ostacemo bez gasa...? Ne brinite, braco, nije niko budala da ne proda sto mu odgovara. Po vecoj ceni..? Pa, ne ocekujete da ce nam ionako dati po nizoj ceni? To je zabluda. Odavno su oni presli na svetske cene, jedino Belorusiju iz strateskih razloga malo jos brenuju, a Ukrajinu dave. No, Ukrajina je drugi problem.
U pamet se, braco, ni tikve sa njima ne treba saditi bez cvrstih garancija.

Milovan S Nikolić

pre 15 godina

Predodredjeni smo da budemo zavisni i sada je na nama da izaberemo. Pošto imamo rukovodstvo države bez vizije a sa privatnim stavovima i interesima sigurno postajemo žrtve i to žrtve sopstvene nesposobnosti. prodaje se NIS a niko se iz Vojvodine ne pita. Lično sam pesimista na sve što je potpisao Velja Ilić, a isto tako i na stavove gospodina Dinkića jer je njegov kredibilitet u minusu, samo neznam da li da kažem na žalost ili na sreću.
Milovan S Nikolić Sombor

Bivši glasač DS-a

pre 15 godina

Ajde sad lepo sve da prodamo pa da stavimo katanac na Srbiju i idemo u beli svet.Bolje da budem stranac u gazdinoj firmi nego gazda u mojoj.Moram priznati da me g. Dinkić prijatno iznenadio.U Pančevu će nas trovati i dalje,a kad dodju rusi,sa svojom tehnologijom,ko preživi napisaće neki komentar.

Igre bez granice

pre 15 godina

Stvari se zaoštravaju, više nego ozbiljno i prete, da dovedu u pitanje, opstanak ove koalicione Vlade, čim ugovor o prodaji NIS-a bude pred skupštinskom poslanicima, zbog ratifikacije, a koju neće podržati poslanici iz G-17 plus, a verovatno i drugi, kada se budu uverili, da ugovori o gasovodu Južni tok i skladištu gasa Banatski dvori su "na dugom štapu" i krajnje neizvesni, jer finansijska kriza "drma" i Rusiju, pada cene gasa i isplativosti izgradnje gasovoda, a Rusija je u teškoćama, zbog zastarele tehnologije, da proizvede željene količine?!
Pored toga, jeftiniji je pravac, za gasovod, preko Rumunije i Mađarske, nego kroz Srbiju, dok Srbija, nema strategiju dugoročnog privrednog razvoja na gasnim energentima, zbog čega je neizvesno, šta bi se radilo sa ugovorenim i obavezno isporučenim količinama gasa, koja prevazilaze domaće potrebe?!

Katica

pre 15 godina

Kabinet predsednika Srbije ne zna da će Tadić ići 17 dec u Moskvu da potpiše „gasne“ ugovore, ali u Ruskoj ambasadi znaju da će to biti. Da to samo pokazuje da smo još uvek „ruska gubernija“! Naravno da bi ostali „ruska gubernija“ zato u Srbiji i nije bilo LUSTRACIJE. A bez lustracije ćemo i dalje zaostajati za Evropom a bogami i za svim našim susedima - sve više i više....

brue

pre 15 godina

Prodaja NISa i pare od toga su ukalkulisani u ovaj smesni budzet za 2009. Dakle, NIS ce biti prodat po svaku cenu i po bilo kojim uslovima. Sta tu ima vise da se objasnjava ili diskutuje?

Stanoje

pre 15 godina

A sto ne prodaju ceo NIS nasem nam Miskovicu?
Ako on nema dovoljno para trenutno, mogu da mu prodaju na dugorocni dinarski kredit.
Tako NIS ostaje u Srbiji i narod moze da ulaze, povecanim porezom, u dalji razvoj :)))

Bob Sent Kler

pre 15 godina

E u inat imam da kupim kotao na cvrsto gorivo i nikad necu preci na gas. Pozivam sve na bojkot ruskog gasa i sve sto nam vlada servira. Drvo i ugalj rules! Smederevac i Alpha Plam šampioni!

Bole

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo cu to reci!!! Ja sam pljuvao da su Voja i Velja jedini nesto sakrili ali je i Boris uprljao ruke pa sada ne moze da se vadi i svega toga tako lako. Sramota je da ideja koja ide u korist nase drzave nadje na protivljenje izabrane vecine. Borise brukas se!!

rade

pre 15 godina

..ima Rusi da nam vrate za 1948 pa ce sve da se pusi...

..ma ni u svetu im vise niko nista ne mzoe nauditi, kakva crna Srbija.. Igraju se sa nama kao polarni medved sa ulovljenom fokom...

Makilulilence

pre 15 godina

u potpunosti podrzavam ministra DINKICA... ajde sve da prodamo rusima u bescenje... znaci zezaju nas i EU, i USA i RUSIJA... Sve zbog neodgovornih politicara...

Mr.No.

pre 15 godina

U ovome sporazumu su se samo sporazumeli Kostunica - Ilic i Tadic. Sprazum glasi: Gde ja stadoh -samo ti Tadicu produzi. I onda niko nikada nece moci Srbiju da razduzi.

gasadžija

pre 15 godina

Neverovatna priča! Boli me mozak od gluposti koje slušam u javnosti od strane aktuelnih političara, a sve u cilju prodaje NIS-a. Naravno kada Rusi dobiju rafinerije osim Pančeva i Novi Sad ima da bude crna rupa na zemaljskoj kugli sa aspekta ekologije. Znači treba da se selimo iz Novog Sada, samo neznam, gde? Dati NIS za tepsiju ribe i to tako očigledno, bez trunke srama i stida kao da je Alajbegova slama a ne vitalno i strateško preduzeće Srbije je prosto neoprostivo. Sada je sasvim jasno ko su naši političari i šta su sve u stanju da urade za "malu" naklonost baćuške!

Omladinac

pre 15 godina

Prodaja Naftne Industrije je prodaja drzave.To je prirodni energent i skoro sve ovisi o njemu.Najvazniji izvor energije a mi da ga prodamo...Pa to je gore nego prodati deo terirotije.To je,jednostavno,prodaja Srbije.

Vukasin novo naselje

pre 12 godina

Toliko o juznom toku... e pa nadam se da je sada mnogima jasno zasto je Mladjan istupio iz pregovarackog tima... Jos jedna potvrda o politickoj igri onih kojima je bilo bitnije da se dodvore nasoj braci Rusima na jeftin nacin i preko grbace gradjana srbije. Sramota. Baj d vej eto Vam i odgovora i za akcije od 1000 eura!

Markiz

pre 12 godina

Mislim da je sada mnogima jasno kako su propale akcije od 1000 eura! Verovao sam pricama u carsiji, ali sada vidim da je Mladjan zrtvovao sebe i pokazao da je zaista bio u pravu!