Četvrtak, 27.11.2008.

11:08

Odlučeno da se zarade preispitaju

Vlada Srbije usvojila je zaključak o preispitivanju visine zarada direktora i članova upravnih odbora u javnim preduzećima čiji je osnivač država.

Izvor: B92

Odluèeno da se zarade preispitaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 15 godina

Svima skresati plate. Treba uvesti pravilo o gornjoj mogućoj vrednosti plate prema stručnosti i poslu koji se obavlja. Da ne bude situacija da kafe kuvarica ima platu od 50.000 samo zato što radi u javnom preduzeću koje je gubitaš i rasipa novac. Osim toga momentalno bi se smanjila zainteresovanost političara da učestvuju u vlasti.

gpob

pre 15 godina

U kojoj zemlji živimo...
Sada će im, (sram ih bilo) lupiti pecku, a ovi će da vrate to što su "poštenim" radom zaradili (u polednje vreme), a vratili su iz revolta što ih svi ni krive ni dužne stavljaju na tapet i pljuju. Sada će opet morati da budu direktori (pišljive) narodne lutrije ili tako nešto... Stvarno treba biti teže poremećen pa popiti ovu priču.
Koja moralna odgovornost??? Pa oni i ti što su ih postavili imaju morala kao morski krastavci!
Nema moralne odgovornosti, nego krivične!!!
Zamislite da uđete u banku, opljačkate je, pa kada vas uhvate kažete: "Ja sam 4 sata vredno obijao trezor i umno se naprezao mesecima smišljajući plan da obijem tu banku. Ali evo, daću vam pare kada ste toliko zapeli pa da idemo kući..."
Nema ostavke nego optužnica, pa na sud!

Sale

pre 15 godina

U bil kom delu sveta, naravno u otvorenim sistemima direktori firma imaju ogromne bonuse. Ja se slazem sa tim pogotovo u nasim prilikama ako firma posluje pozitivno onda treba nagraditi tog direktora jer je ipak on najzasluzniji za to. Ovim putem ce biti manje pljacke a vise para drzavi.

Eliot Nes

pre 15 godina

Podsetimo se malo...
Iz koje stranke je bio nosilac afere "Ericsson"? Ko je u Agenciji za hartije od vrednosti smuljao prodaju "Knjaz Milosa"? Ko napravi "Pancir"-aferu? Iz koje stranke je Kristo???! Izgleda da neko bas mrzi G17+, pa ih stalno pominje???

B.Mikic

pre 15 godina

E sada cete tri dana da udarate na sva zvona kako ste reseni da plate u javnim preduzecima svedete na neki razuman nivo. Da niste dobili "packu" od MMF-a, ne bi se toga nikada setili. Kao da se radi o maloj deci. Sve im se mora pokazati, objasniti pa i kazniti. Bojim se da ce i ovo proci kao i sve do sada. Sta je sa Index mafijom? Bice, da su mnogi poslanici, pa i neki ministar "svoje zvanje" stekao negde u nekom Kragujevcu. Kada cete preispitati penzije? Zar vi ne verujete da je tokom devedestih gotovo svako, ko je iole imao odgovarajuce godine, mogao "kupiti" penziju. Sta cete sa onima koji imaju i penziju a i dodatno radno mesto?. Zasto neko moze da ubira prihode sa vise mesta, a mnogi ne mogu ni sa onog jednog?.

Zigi

pre 15 godina

"U ovom trenutku Državna revizorska institucija nije u mogućnosti da izvrši detaljnu reviziju javnih preduzeća. Ne raspolažemo sa ... ... kadrovima "
Samo da imate kadrove koji zbog 100 din vise u kasi naplate 100.000 din i zatvaraju radnje !!! A budzet kad treba kontrolisati ... tu nemate kadrova ?!?!? uzas

vegetarijanac

pre 15 godina

nazalost, srbija je potonula u amoral i grabez. eto zasto sam svojevremeno bio protiv prestanka rada Otpora: jer istorija nas stalno uci o mangupima iz nasih redova.

racunovodja

pre 15 godina

ne samo uvid u plate. hocemo uvid i u imovinu. gde, koliko i cega imaju oni i clanovi njihovih porodica, kako su to zaradili i koliki su porez platili. odmah!!

sasa jokic

pre 15 godina

Prvo u Puteve Srbije, tamo su Veljini napravili pljacku stoleca. Zatim u Zeleznice, pa ond u NIS! A paralelno sa tim proveriti gde su zavrsavale pare namenjene pomoci Kosovu! Mislim da bi posle ovih provera 90% DSS-NS zavrsilo u zatvoru, na celu sa Vojom & Veljeom!

Vlada

pre 15 godina

Što se neko ne seti, pa proveri kako su se kretala primanja (zarade, bonusi, nagrade) koje je "trpeo" bivši direktor Telekoma, Draško Petrović?

Dragan S

pre 15 godina

Uvek sam se pitao kako je moguće da je prosečna zarada u Srbiji preko 34.000 dinara kada vidim u mom okruženju ko koliko prima.
Sada mi je jasno ko popravlja ovaj prosek, gospoda koja primaju mesečno po nekoliko hiljada evra ( u dinarima ) .
Znači neko jede meso a neko kupus a u proseku svi jedemo sarmu.

DR.SIMA

pre 15 godina

Kakvi bre bonusi od poslovanja? Pa to su sve monopoli al oni najstrašniji. Bonusi - da ali u firmama koje se bore na tržištu u žestokoj konkurenciji. Recimo da je menandžment "IMT"-a uspeo da se izbori na tržištu i da je utrostručio protzvodnju i NAPLATIO to što je prodao-e tu imaju pravo da dele bonuse koliko god žele jer je to njihova zasluga i nikom to ne bi smetalo ćak naprotiv. Ali ti da deliš sebi i svojim poslušnicima i partijskim garijima bonuse i PLATETINE a diša si monopolističkog preduzeća-e to je zlo, nepravda i vrhunski bezobrazluk.

feydowsky

pre 15 godina

otvorena akcionarska društva su u obavezi da o svom poslovanju informišu javnost najmanje 5-6 godišnje (objava kompletnih finansijskih izveštaja sa mišljenjem nezavisnog revizora), i svaki put kada se desi neki bitan događaj ili uprava donese odluke koje su od značaja za preduzeće.
misterija je zašto se takav nivo transparentnosti poslovanja ne zahteva od javnih preduzeća (bilo da su u pitanju javna preduzeća čiju upravu imenuje vlada ili neki niži organi upravljanja).
isto tako kao što akcionari otvorenih akcionarskih društava imaju pravo garantovanao zakonom da imaju pun uvid u poslovanje preduzeća čije akcije imaju, trebalo bi da svi građani koji bez izričitog pristanka finansiraju javna preduzeća i direktorske reprezentacije/švalerke/decu/stanove/manikir za suprugu/sve ostalo znaju ko je u stanju da ostvaruje profit a ko ne i zašto.

nebojsa

pre 15 godina

Molim vas da pored uvida u plate direktora i menadzmenta u javnim preduzecima se izvrsi i uvid u njihova primanja jer su i isti pojedinci clanovi i raznih Upravnih odbora pa su mnogima primanja za rad u radno vreme i mnogo preko milion dinara.

Bruce Wayne

pre 15 godina

Sta je sa Komisijom za Hartije od Vrednosti koja dobija 0,3% od svake transakcije na berzi. To su desetine miliona evra na godisnjem nivou. To se sve potrosi na reprezentacije i razne bonuse a o tome kolike su im plate da ne rade nista, i da ne pricamo. Sta je ta Komisija uradila za nase trziste hartijama od vrednosti da ga ucini vise interesantnim? Apsolutno nista. Zaposljavanje tamo je najsladja nagrada neznalicama.

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Pa da li su oni iz Telekoma toliko bezobrazni ili mi još više ludi? Pre desetine dana su plakali kako su u nemaštini, u dugovima, da su ovom ishlapelom narodu UTROSTRUČILI pretplatu (za koju se ništa ne dobije, osim dvojničkih usrećenja), a čekaju januar da lupe još 60% na impulse, uprkos tome da ne zaslužuju kvalitetom usluga ni dosadašnje cene! Ej, more - umesto da su smanjili plate, jer posluju s gubitkom (kada nabijaju cene), oni dele "13", "14" i ko zna kolike "bonitete". Otvori se zemljo da propadnemo kolektivno, pa da samo ostanu na površini ovi koji NAS prave idiotima, ali o našem trošku!

Baksuz

pre 15 godina

Mucno je slusati prepucavanja i medjusobna stranacka optuzuvanja za previsoka primanja u javnim preduzecima koja nisu u "njihovom vlasnistvu". Svi su oni do grla potopljeni u zabokrecinu pljacke i korupcije, u svim upravnim odborima sede predstavnici svih stranaka, a vlada je pokrovitelj svega toga, jer nikome ne odgovara da revizori rade svoj posao. Kad cujem ministra energetike kako hladno izjavljuje da je neobavesten koliko prima direktor NIS-a, dodje mi da provristim. Da li oni zaista misle da smo mi gomila imbecila koji mogu da progutaju bas sve sto im se servira. Nema nam spasa, definitivno!

čarapan

pre 15 godina

Jel to onaj isti Telekom koji "jadan" nema novaca za modernizaciju pa je prvo povecao pretplatu na fiksnu telefoniju za nekih 300% a od 1. Januara nas čeka sa astronomskim povećanjem cene impulsa. SVAKA VAM ČAST!

pitija

pre 15 godina

Čudnije od tih visokih primanja za koja su nadležni TEK SADA saznali je činjenica da su legalna primanja TIH NADLEŽNIH političkih i državnih lica daleko manja a oni se ipak nisu gurali u javna preduzeća već na funkcije!?? Tu nešto očigledno nije normalno. Ili funkcije donose i neke nelegalne prihode ili direktori JP od primanja veći deo moraju dati PARTIJI (stranci). Nije normalno ili jeste, samo meni nije jasno, a to što meni nije jasno nije ni važno - zar ne!??

aca_bg

pre 15 godina

Inače za sve neupućene u rad Telekoma Srbija, to je ono isto Preduzeće koje je bilo prinuđeno da podigne cene usluga u fiksnoj telefoniji za preko 100% zbog "neodrživo niskih cena". Sećate se obrazloženja Vlade od pre mesec dana? Ja mogu da se složim da su cene bile niske ali odakle onda ovi "izuzetni" rezultati za nagrađivanje ? U redu je što Direktor Radujko nije dobio nagradu ali sta je sa Draškom Petrovićem ? Koliko iznosi jednogodišnja plata bivšeg Direktora Telekoma, i da li mu je isplaćena ?

Pedja Dboy

pre 15 godina

Rukovodioci Telekoma stvarno misle da niko nema pojma. Najlakse je izrazavati podelu bonusa u gomili, znaci koliko je ceo kolektiv podelio, i u relativnom iznosu, 1.7 odnosno 0.25 % od ukupnog prihoda Telekoma, koji se inace meri milijardama. Ne, molim da se objave najveci bonusi rukovodiocima poimence u apsolutnim dinarskim iznosima.

Sladjana

pre 15 godina

Javna preduzeća su stranački plen i upravo MMF insistira na kontroli finansija i privatizaciji tih preduzeća jer im je Vlada gazda, odnosno osnivač. Sramno je da se milioni troše na "kafe i kiselu vodu", kako kažu a gradjane zvekeću po ušima i još kažu da ne mogu da kontrolišu cene. Možda neke ne mogu, ali tamo gde je Vlada osnivač može ali neće, jer i sama drpa za stranke koje predstavlja. Javni tužilac najvećeg opštinskog tužilaštva u Srbiji potroši mesečno na ime reprezentacije manje od tri hiljade dinara. U ovom životu to mu je mana, jer se razlikuje po tome što je štedljiv! Nema novca za kancelarijski materijal a ovi se gadjaju milionima kao konfetama! Sramota!

Sladjana

pre 15 godina

Javna preduzeća su stranački plen i upravo MMF insistira na kontroli finansija i privatizaciji tih preduzeća jer im je Vlada gazda, odnosno osnivač. Sramno je da se milioni troše na "kafe i kiselu vodu", kako kažu a gradjane zvekeću po ušima i još kažu da ne mogu da kontrolišu cene. Možda neke ne mogu, ali tamo gde je Vlada osnivač može ali neće, jer i sama drpa za stranke koje predstavlja. Javni tužilac najvećeg opštinskog tužilaštva u Srbiji potroši mesečno na ime reprezentacije manje od tri hiljade dinara. U ovom životu to mu je mana, jer se razlikuje po tome što je štedljiv! Nema novca za kancelarijski materijal a ovi se gadjaju milionima kao konfetama! Sramota!

aca_bg

pre 15 godina

Inače za sve neupućene u rad Telekoma Srbija, to je ono isto Preduzeće koje je bilo prinuđeno da podigne cene usluga u fiksnoj telefoniji za preko 100% zbog "neodrživo niskih cena". Sećate se obrazloženja Vlade od pre mesec dana? Ja mogu da se složim da su cene bile niske ali odakle onda ovi "izuzetni" rezultati za nagrađivanje ? U redu je što Direktor Radujko nije dobio nagradu ali sta je sa Draškom Petrovićem ? Koliko iznosi jednogodišnja plata bivšeg Direktora Telekoma, i da li mu je isplaćena ?

Pedja Dboy

pre 15 godina

Rukovodioci Telekoma stvarno misle da niko nema pojma. Najlakse je izrazavati podelu bonusa u gomili, znaci koliko je ceo kolektiv podelio, i u relativnom iznosu, 1.7 odnosno 0.25 % od ukupnog prihoda Telekoma, koji se inace meri milijardama. Ne, molim da se objave najveci bonusi rukovodiocima poimence u apsolutnim dinarskim iznosima.

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Pa da li su oni iz Telekoma toliko bezobrazni ili mi još više ludi? Pre desetine dana su plakali kako su u nemaštini, u dugovima, da su ovom ishlapelom narodu UTROSTRUČILI pretplatu (za koju se ništa ne dobije, osim dvojničkih usrećenja), a čekaju januar da lupe još 60% na impulse, uprkos tome da ne zaslužuju kvalitetom usluga ni dosadašnje cene! Ej, more - umesto da su smanjili plate, jer posluju s gubitkom (kada nabijaju cene), oni dele "13", "14" i ko zna kolike "bonitete". Otvori se zemljo da propadnemo kolektivno, pa da samo ostanu na površini ovi koji NAS prave idiotima, ali o našem trošku!

pitija

pre 15 godina

Čudnije od tih visokih primanja za koja su nadležni TEK SADA saznali je činjenica da su legalna primanja TIH NADLEŽNIH političkih i državnih lica daleko manja a oni se ipak nisu gurali u javna preduzeća već na funkcije!?? Tu nešto očigledno nije normalno. Ili funkcije donose i neke nelegalne prihode ili direktori JP od primanja veći deo moraju dati PARTIJI (stranci). Nije normalno ili jeste, samo meni nije jasno, a to što meni nije jasno nije ni važno - zar ne!??

Baksuz

pre 15 godina

Mucno je slusati prepucavanja i medjusobna stranacka optuzuvanja za previsoka primanja u javnim preduzecima koja nisu u "njihovom vlasnistvu". Svi su oni do grla potopljeni u zabokrecinu pljacke i korupcije, u svim upravnim odborima sede predstavnici svih stranaka, a vlada je pokrovitelj svega toga, jer nikome ne odgovara da revizori rade svoj posao. Kad cujem ministra energetike kako hladno izjavljuje da je neobavesten koliko prima direktor NIS-a, dodje mi da provristim. Da li oni zaista misle da smo mi gomila imbecila koji mogu da progutaju bas sve sto im se servira. Nema nam spasa, definitivno!

čarapan

pre 15 godina

Jel to onaj isti Telekom koji "jadan" nema novaca za modernizaciju pa je prvo povecao pretplatu na fiksnu telefoniju za nekih 300% a od 1. Januara nas čeka sa astronomskim povećanjem cene impulsa. SVAKA VAM ČAST!

DR.SIMA

pre 15 godina

Kakvi bre bonusi od poslovanja? Pa to su sve monopoli al oni najstrašniji. Bonusi - da ali u firmama koje se bore na tržištu u žestokoj konkurenciji. Recimo da je menandžment "IMT"-a uspeo da se izbori na tržištu i da je utrostručio protzvodnju i NAPLATIO to što je prodao-e tu imaju pravo da dele bonuse koliko god žele jer je to njihova zasluga i nikom to ne bi smetalo ćak naprotiv. Ali ti da deliš sebi i svojim poslušnicima i partijskim garijima bonuse i PLATETINE a diša si monopolističkog preduzeća-e to je zlo, nepravda i vrhunski bezobrazluk.

Bruce Wayne

pre 15 godina

Sta je sa Komisijom za Hartije od Vrednosti koja dobija 0,3% od svake transakcije na berzi. To su desetine miliona evra na godisnjem nivou. To se sve potrosi na reprezentacije i razne bonuse a o tome kolike su im plate da ne rade nista, i da ne pricamo. Sta je ta Komisija uradila za nase trziste hartijama od vrednosti da ga ucini vise interesantnim? Apsolutno nista. Zaposljavanje tamo je najsladja nagrada neznalicama.

Dragan S

pre 15 godina

Uvek sam se pitao kako je moguće da je prosečna zarada u Srbiji preko 34.000 dinara kada vidim u mom okruženju ko koliko prima.
Sada mi je jasno ko popravlja ovaj prosek, gospoda koja primaju mesečno po nekoliko hiljada evra ( u dinarima ) .
Znači neko jede meso a neko kupus a u proseku svi jedemo sarmu.

nebojsa

pre 15 godina

Molim vas da pored uvida u plate direktora i menadzmenta u javnim preduzecima se izvrsi i uvid u njihova primanja jer su i isti pojedinci clanovi i raznih Upravnih odbora pa su mnogima primanja za rad u radno vreme i mnogo preko milion dinara.

sasa jokic

pre 15 godina

Prvo u Puteve Srbije, tamo su Veljini napravili pljacku stoleca. Zatim u Zeleznice, pa ond u NIS! A paralelno sa tim proveriti gde su zavrsavale pare namenjene pomoci Kosovu! Mislim da bi posle ovih provera 90% DSS-NS zavrsilo u zatvoru, na celu sa Vojom & Veljeom!

racunovodja

pre 15 godina

ne samo uvid u plate. hocemo uvid i u imovinu. gde, koliko i cega imaju oni i clanovi njihovih porodica, kako su to zaradili i koliki su porez platili. odmah!!

feydowsky

pre 15 godina

otvorena akcionarska društva su u obavezi da o svom poslovanju informišu javnost najmanje 5-6 godišnje (objava kompletnih finansijskih izveštaja sa mišljenjem nezavisnog revizora), i svaki put kada se desi neki bitan događaj ili uprava donese odluke koje su od značaja za preduzeće.
misterija je zašto se takav nivo transparentnosti poslovanja ne zahteva od javnih preduzeća (bilo da su u pitanju javna preduzeća čiju upravu imenuje vlada ili neki niži organi upravljanja).
isto tako kao što akcionari otvorenih akcionarskih društava imaju pravo garantovanao zakonom da imaju pun uvid u poslovanje preduzeća čije akcije imaju, trebalo bi da svi građani koji bez izričitog pristanka finansiraju javna preduzeća i direktorske reprezentacije/švalerke/decu/stanove/manikir za suprugu/sve ostalo znaju ko je u stanju da ostvaruje profit a ko ne i zašto.

Zigi

pre 15 godina

"U ovom trenutku Državna revizorska institucija nije u mogućnosti da izvrši detaljnu reviziju javnih preduzeća. Ne raspolažemo sa ... ... kadrovima "
Samo da imate kadrove koji zbog 100 din vise u kasi naplate 100.000 din i zatvaraju radnje !!! A budzet kad treba kontrolisati ... tu nemate kadrova ?!?!? uzas

Vlada

pre 15 godina

Što se neko ne seti, pa proveri kako su se kretala primanja (zarade, bonusi, nagrade) koje je "trpeo" bivši direktor Telekoma, Draško Petrović?

vegetarijanac

pre 15 godina

nazalost, srbija je potonula u amoral i grabez. eto zasto sam svojevremeno bio protiv prestanka rada Otpora: jer istorija nas stalno uci o mangupima iz nasih redova.

Eliot Nes

pre 15 godina

Podsetimo se malo...
Iz koje stranke je bio nosilac afere "Ericsson"? Ko je u Agenciji za hartije od vrednosti smuljao prodaju "Knjaz Milosa"? Ko napravi "Pancir"-aferu? Iz koje stranke je Kristo???! Izgleda da neko bas mrzi G17+, pa ih stalno pominje???

gpob

pre 15 godina

U kojoj zemlji živimo...
Sada će im, (sram ih bilo) lupiti pecku, a ovi će da vrate to što su "poštenim" radom zaradili (u polednje vreme), a vratili su iz revolta što ih svi ni krive ni dužne stavljaju na tapet i pljuju. Sada će opet morati da budu direktori (pišljive) narodne lutrije ili tako nešto... Stvarno treba biti teže poremećen pa popiti ovu priču.
Koja moralna odgovornost??? Pa oni i ti što su ih postavili imaju morala kao morski krastavci!
Nema moralne odgovornosti, nego krivične!!!
Zamislite da uđete u banku, opljačkate je, pa kada vas uhvate kažete: "Ja sam 4 sata vredno obijao trezor i umno se naprezao mesecima smišljajući plan da obijem tu banku. Ali evo, daću vam pare kada ste toliko zapeli pa da idemo kući..."
Nema ostavke nego optužnica, pa na sud!

B.Mikic

pre 15 godina

E sada cete tri dana da udarate na sva zvona kako ste reseni da plate u javnim preduzecima svedete na neki razuman nivo. Da niste dobili "packu" od MMF-a, ne bi se toga nikada setili. Kao da se radi o maloj deci. Sve im se mora pokazati, objasniti pa i kazniti. Bojim se da ce i ovo proci kao i sve do sada. Sta je sa Index mafijom? Bice, da su mnogi poslanici, pa i neki ministar "svoje zvanje" stekao negde u nekom Kragujevcu. Kada cete preispitati penzije? Zar vi ne verujete da je tokom devedestih gotovo svako, ko je iole imao odgovarajuce godine, mogao "kupiti" penziju. Sta cete sa onima koji imaju i penziju a i dodatno radno mesto?. Zasto neko moze da ubira prihode sa vise mesta, a mnogi ne mogu ni sa onog jednog?.

Sale

pre 15 godina

U bil kom delu sveta, naravno u otvorenim sistemima direktori firma imaju ogromne bonuse. Ja se slazem sa tim pogotovo u nasim prilikama ako firma posluje pozitivno onda treba nagraditi tog direktora jer je ipak on najzasluzniji za to. Ovim putem ce biti manje pljacke a vise para drzavi.

Dejan

pre 15 godina

Svima skresati plate. Treba uvesti pravilo o gornjoj mogućoj vrednosti plate prema stručnosti i poslu koji se obavlja. Da ne bude situacija da kafe kuvarica ima platu od 50.000 samo zato što radi u javnom preduzeću koje je gubitaš i rasipa novac. Osim toga momentalno bi se smanjila zainteresovanost političara da učestvuju u vlasti.

sasa jokic

pre 15 godina

Prvo u Puteve Srbije, tamo su Veljini napravili pljacku stoleca. Zatim u Zeleznice, pa ond u NIS! A paralelno sa tim proveriti gde su zavrsavale pare namenjene pomoci Kosovu! Mislim da bi posle ovih provera 90% DSS-NS zavrsilo u zatvoru, na celu sa Vojom & Veljeom!

Sale

pre 15 godina

U bil kom delu sveta, naravno u otvorenim sistemima direktori firma imaju ogromne bonuse. Ja se slazem sa tim pogotovo u nasim prilikama ako firma posluje pozitivno onda treba nagraditi tog direktora jer je ipak on najzasluzniji za to. Ovim putem ce biti manje pljacke a vise para drzavi.

Sladjana

pre 15 godina

Javna preduzeća su stranački plen i upravo MMF insistira na kontroli finansija i privatizaciji tih preduzeća jer im je Vlada gazda, odnosno osnivač. Sramno je da se milioni troše na "kafe i kiselu vodu", kako kažu a gradjane zvekeću po ušima i još kažu da ne mogu da kontrolišu cene. Možda neke ne mogu, ali tamo gde je Vlada osnivač može ali neće, jer i sama drpa za stranke koje predstavlja. Javni tužilac najvećeg opštinskog tužilaštva u Srbiji potroši mesečno na ime reprezentacije manje od tri hiljade dinara. U ovom životu to mu je mana, jer se razlikuje po tome što je štedljiv! Nema novca za kancelarijski materijal a ovi se gadjaju milionima kao konfetama! Sramota!

Baksuz

pre 15 godina

Mucno je slusati prepucavanja i medjusobna stranacka optuzuvanja za previsoka primanja u javnim preduzecima koja nisu u "njihovom vlasnistvu". Svi su oni do grla potopljeni u zabokrecinu pljacke i korupcije, u svim upravnim odborima sede predstavnici svih stranaka, a vlada je pokrovitelj svega toga, jer nikome ne odgovara da revizori rade svoj posao. Kad cujem ministra energetike kako hladno izjavljuje da je neobavesten koliko prima direktor NIS-a, dodje mi da provristim. Da li oni zaista misle da smo mi gomila imbecila koji mogu da progutaju bas sve sto im se servira. Nema nam spasa, definitivno!

racunovodja

pre 15 godina

ne samo uvid u plate. hocemo uvid i u imovinu. gde, koliko i cega imaju oni i clanovi njihovih porodica, kako su to zaradili i koliki su porez platili. odmah!!

pitija

pre 15 godina

Čudnije od tih visokih primanja za koja su nadležni TEK SADA saznali je činjenica da su legalna primanja TIH NADLEŽNIH političkih i državnih lica daleko manja a oni se ipak nisu gurali u javna preduzeća već na funkcije!?? Tu nešto očigledno nije normalno. Ili funkcije donose i neke nelegalne prihode ili direktori JP od primanja veći deo moraju dati PARTIJI (stranci). Nije normalno ili jeste, samo meni nije jasno, a to što meni nije jasno nije ni važno - zar ne!??

Pedja Dboy

pre 15 godina

Rukovodioci Telekoma stvarno misle da niko nema pojma. Najlakse je izrazavati podelu bonusa u gomili, znaci koliko je ceo kolektiv podelio, i u relativnom iznosu, 1.7 odnosno 0.25 % od ukupnog prihoda Telekoma, koji se inace meri milijardama. Ne, molim da se objave najveci bonusi rukovodiocima poimence u apsolutnim dinarskim iznosima.

aca_bg

pre 15 godina

Inače za sve neupućene u rad Telekoma Srbija, to je ono isto Preduzeće koje je bilo prinuđeno da podigne cene usluga u fiksnoj telefoniji za preko 100% zbog "neodrživo niskih cena". Sećate se obrazloženja Vlade od pre mesec dana? Ja mogu da se složim da su cene bile niske ali odakle onda ovi "izuzetni" rezultati za nagrađivanje ? U redu je što Direktor Radujko nije dobio nagradu ali sta je sa Draškom Petrovićem ? Koliko iznosi jednogodišnja plata bivšeg Direktora Telekoma, i da li mu je isplaćena ?

Momčilo Vasić

pre 15 godina

Pa da li su oni iz Telekoma toliko bezobrazni ili mi još više ludi? Pre desetine dana su plakali kako su u nemaštini, u dugovima, da su ovom ishlapelom narodu UTROSTRUČILI pretplatu (za koju se ništa ne dobije, osim dvojničkih usrećenja), a čekaju januar da lupe još 60% na impulse, uprkos tome da ne zaslužuju kvalitetom usluga ni dosadašnje cene! Ej, more - umesto da su smanjili plate, jer posluju s gubitkom (kada nabijaju cene), oni dele "13", "14" i ko zna kolike "bonitete". Otvori se zemljo da propadnemo kolektivno, pa da samo ostanu na površini ovi koji NAS prave idiotima, ali o našem trošku!

Bruce Wayne

pre 15 godina

Sta je sa Komisijom za Hartije od Vrednosti koja dobija 0,3% od svake transakcije na berzi. To su desetine miliona evra na godisnjem nivou. To se sve potrosi na reprezentacije i razne bonuse a o tome kolike su im plate da ne rade nista, i da ne pricamo. Sta je ta Komisija uradila za nase trziste hartijama od vrednosti da ga ucini vise interesantnim? Apsolutno nista. Zaposljavanje tamo je najsladja nagrada neznalicama.

čarapan

pre 15 godina

Jel to onaj isti Telekom koji "jadan" nema novaca za modernizaciju pa je prvo povecao pretplatu na fiksnu telefoniju za nekih 300% a od 1. Januara nas čeka sa astronomskim povećanjem cene impulsa. SVAKA VAM ČAST!

nebojsa

pre 15 godina

Molim vas da pored uvida u plate direktora i menadzmenta u javnim preduzecima se izvrsi i uvid u njihova primanja jer su i isti pojedinci clanovi i raznih Upravnih odbora pa su mnogima primanja za rad u radno vreme i mnogo preko milion dinara.

DR.SIMA

pre 15 godina

Kakvi bre bonusi od poslovanja? Pa to su sve monopoli al oni najstrašniji. Bonusi - da ali u firmama koje se bore na tržištu u žestokoj konkurenciji. Recimo da je menandžment "IMT"-a uspeo da se izbori na tržištu i da je utrostručio protzvodnju i NAPLATIO to što je prodao-e tu imaju pravo da dele bonuse koliko god žele jer je to njihova zasluga i nikom to ne bi smetalo ćak naprotiv. Ali ti da deliš sebi i svojim poslušnicima i partijskim garijima bonuse i PLATETINE a diša si monopolističkog preduzeća-e to je zlo, nepravda i vrhunski bezobrazluk.

Dragan S

pre 15 godina

Uvek sam se pitao kako je moguće da je prosečna zarada u Srbiji preko 34.000 dinara kada vidim u mom okruženju ko koliko prima.
Sada mi je jasno ko popravlja ovaj prosek, gospoda koja primaju mesečno po nekoliko hiljada evra ( u dinarima ) .
Znači neko jede meso a neko kupus a u proseku svi jedemo sarmu.

Vlada

pre 15 godina

Što se neko ne seti, pa proveri kako su se kretala primanja (zarade, bonusi, nagrade) koje je "trpeo" bivši direktor Telekoma, Draško Petrović?

vegetarijanac

pre 15 godina

nazalost, srbija je potonula u amoral i grabez. eto zasto sam svojevremeno bio protiv prestanka rada Otpora: jer istorija nas stalno uci o mangupima iz nasih redova.

feydowsky

pre 15 godina

otvorena akcionarska društva su u obavezi da o svom poslovanju informišu javnost najmanje 5-6 godišnje (objava kompletnih finansijskih izveštaja sa mišljenjem nezavisnog revizora), i svaki put kada se desi neki bitan događaj ili uprava donese odluke koje su od značaja za preduzeće.
misterija je zašto se takav nivo transparentnosti poslovanja ne zahteva od javnih preduzeća (bilo da su u pitanju javna preduzeća čiju upravu imenuje vlada ili neki niži organi upravljanja).
isto tako kao što akcionari otvorenih akcionarskih društava imaju pravo garantovanao zakonom da imaju pun uvid u poslovanje preduzeća čije akcije imaju, trebalo bi da svi građani koji bez izričitog pristanka finansiraju javna preduzeća i direktorske reprezentacije/švalerke/decu/stanove/manikir za suprugu/sve ostalo znaju ko je u stanju da ostvaruje profit a ko ne i zašto.

Zigi

pre 15 godina

"U ovom trenutku Državna revizorska institucija nije u mogućnosti da izvrši detaljnu reviziju javnih preduzeća. Ne raspolažemo sa ... ... kadrovima "
Samo da imate kadrove koji zbog 100 din vise u kasi naplate 100.000 din i zatvaraju radnje !!! A budzet kad treba kontrolisati ... tu nemate kadrova ?!?!? uzas

Eliot Nes

pre 15 godina

Podsetimo se malo...
Iz koje stranke je bio nosilac afere "Ericsson"? Ko je u Agenciji za hartije od vrednosti smuljao prodaju "Knjaz Milosa"? Ko napravi "Pancir"-aferu? Iz koje stranke je Kristo???! Izgleda da neko bas mrzi G17+, pa ih stalno pominje???

B.Mikic

pre 15 godina

E sada cete tri dana da udarate na sva zvona kako ste reseni da plate u javnim preduzecima svedete na neki razuman nivo. Da niste dobili "packu" od MMF-a, ne bi se toga nikada setili. Kao da se radi o maloj deci. Sve im se mora pokazati, objasniti pa i kazniti. Bojim se da ce i ovo proci kao i sve do sada. Sta je sa Index mafijom? Bice, da su mnogi poslanici, pa i neki ministar "svoje zvanje" stekao negde u nekom Kragujevcu. Kada cete preispitati penzije? Zar vi ne verujete da je tokom devedestih gotovo svako, ko je iole imao odgovarajuce godine, mogao "kupiti" penziju. Sta cete sa onima koji imaju i penziju a i dodatno radno mesto?. Zasto neko moze da ubira prihode sa vise mesta, a mnogi ne mogu ni sa onog jednog?.

gpob

pre 15 godina

U kojoj zemlji živimo...
Sada će im, (sram ih bilo) lupiti pecku, a ovi će da vrate to što su "poštenim" radom zaradili (u polednje vreme), a vratili su iz revolta što ih svi ni krive ni dužne stavljaju na tapet i pljuju. Sada će opet morati da budu direktori (pišljive) narodne lutrije ili tako nešto... Stvarno treba biti teže poremećen pa popiti ovu priču.
Koja moralna odgovornost??? Pa oni i ti što su ih postavili imaju morala kao morski krastavci!
Nema moralne odgovornosti, nego krivične!!!
Zamislite da uđete u banku, opljačkate je, pa kada vas uhvate kažete: "Ja sam 4 sata vredno obijao trezor i umno se naprezao mesecima smišljajući plan da obijem tu banku. Ali evo, daću vam pare kada ste toliko zapeli pa da idemo kući..."
Nema ostavke nego optužnica, pa na sud!

Dejan

pre 15 godina

Svima skresati plate. Treba uvesti pravilo o gornjoj mogućoj vrednosti plate prema stručnosti i poslu koji se obavlja. Da ne bude situacija da kafe kuvarica ima platu od 50.000 samo zato što radi u javnom preduzeću koje je gubitaš i rasipa novac. Osim toga momentalno bi se smanjila zainteresovanost političara da učestvuju u vlasti.