Svarup: Indija podržava Srbiju u UN

Jagodina -- Ambasador Indije u Beogradu Adžej Svarup izjavio da će Indija podržati Srbiju u Generalnoj skupštini UN po pitanju Kosova.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Veliko hvala Indiji na podrsci. Ovo je jako dobro za Srbiju, jer Indija je velika zemlja sa bogatom tradicijom i kulturom, a posle kolonijalne golgote koju je prezivela od britanaca, uspela je da postane velika ekonomija i sa njima bi trebalo vise da saradjujemo. Nase vlasti i poslovna zajednica bi trebalo da imaju akrivniju i dinamicniju saradnju, da otvore nove prospekte za kompanije iz Indije da budu zastupljenije na nasem trzistu i obratno, jer je veliki potencijal.
  (Ana, 31. jul 2008 13:38)

  # Link komentara

 2. Pa naravno da hoce. Oni imaju Kashmir regiju pa se boje da ce je izgubiti ako priznaju Kosovo ko nezavisnu drzavu. Ali opet se treba pitat "ko to nesto pita Indiju?"
  (dardan, 31. jul 2008 13:58)

  # Link komentara

 3. Хвала индијском амбасадору! Вероватно Индија није нека земља од утицаја у међународним односима као велики Науру, али нам добро дође њена подршка.
  (Peter Tosh, 31. jul 2008 14:00)

  # Link komentara

 4. Наравно да ће велике земље попут Индије и Индонезије које и саме имају проблема са сецесионистичким покретима подржати целовитост Србије. Међутим, то неће бити довољно на гласању у Њујорку. Вероватно ће одлучујућу превагу донети арапске и земље Подсахарске Африке (већина такође муслиманска). На први поглед, њима је природно да буду на страни Албанаца муслимана. Али, Косово ни Албанија никако нису доминантно религијске државе, већ пре свега савезници Америке. Поред противљења САД, муслиманским државама је изузетно важан и статус Босне и Херцеговине, па се не бих чудио да наша дипломатија нуди неку врсту договора "ви нас подржите за Косово, а ми нећемо да таласамо по Босни". Уосталом, независност Косова повлачи (додуше доста узалудну) причу о распаду БиХ. Уз растући утицај Русије и поготову Кине у земљама трећег света, полако почињем да верујем да има наде да Јеремићева иницијатива добије подршку у УН.
  (аналитичар аматер, 31. jul 2008 14:38)

  # Link komentara

 5. Svako ko se i malo razume u medjunarodno pravo ce podrzati Srbiju i biti protiv secesionizma i formiranja laznih drzava. A za mnoge koji ne znaju na Kosovu kao i u Albaniji dobar deo ako ne i polovina albanaca su katolici.
  (BGD, 31. jul 2008 20:52)

  # Link komentara

 6. Koliko vredi ta podrska, videce se ako u sledecim mesecima isti broj drzava prizna Kosovo, kao tokom juna i jula
  (Gen.Caster, 1. avgust 2008 00:49)

  # Link komentara

 7. Svako ko se i malo razume u medjunarodno pravo ce podrzati Srbiju i biti protiv secesionizma i formiranja laznih drzava. A za mnoge koji ne znaju na Kosovu kao i u Albaniji dobar deo ako ne i polovina albanaca su katolici pa ljudi sta bi sa albancina koji su bili do danas teroristi islamski ekstremisti itd. otkud sad odjednom se promenili.
  (viki, 9. avgust 2008 02:03)

  # Link komentara