Jelašić: Bez intervencije NBS

Beograd -- Guverner NBS Radovan Jelašić izjavio da se kurs dinara formira na osnovu ponude i tražnje na deviznom tržištu bez intervencije NBS.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. Politika deviznog kursa sa neprekidnim jacanjem dinara je katastrofalna i pre ili kasnije ce doci do potpunog besmisla i ozbiljnog kraha, a onda ce gradjani bajku o jakom dinaru za kojim je tolika traznja da postaje skuplji od nafte platiti jos jednom. Nadam se da ce neko jednog dana zbog ovog sumanutog eksperimenta ici u zatvor.
  (Kosta, 31. jul 2008 10:05)

  # Link komentara

 2. Cim je kurs preko 83 din. oni odmah intervenisu a kad dinar nerealno ojaca onda ide vec standardna recenica "pa to vam je kao na pijaci, odnos ponude i potraznje"! Strasno. Ako ima neki ekonomista nek da svoje misljenje ovakvih mera NBS-a. Zeleo bih da cujem jos nekoga osim Jelasica!
  (zlica, 31. jul 2008 12:12)

  # Link komentara

 3. Pa hajde da vidimo sta bi bilo da dinar dodje na, kako kazu neki strucnjaci, realan kurs od 190 dinara za 1 euro? Ne bi se zaustavio ni na 190.000.000 dinara za 1 euro. Taj film smo vec DOZIVELI. Okrenite se radu. Manje trosite. Ne trosite nezaradjeno. Ne zaduzujte se za jedenje i pijenje, godisnje odmore i luksuz. Nemci su izgubili II svetski rat, Nemacka je bila u rusevinama, svi politicari koji su ih uveli u rat i vodili kroz rat su osudjeni, imali su katastrofalnu inflaciju, bili su podeljeni i okupirani. Uprkos tome, vredno su radili i postali ekonomski najjaca drzava u Evropi, medju najjacim na svetu. Nemacka marka bila je najjaca valuta u Evropi, jaca i od dolara. Niko nije trazio devalvaciju marke, a ipak je Nemacka bila medju najvecim izvoznicima industrijske robe. Moze neko nemce da mrzi, neko ih mozda i voli ali svi treba da se ugledamo na njih kada je u pitanju ekonomija.
  (djoka, 31. jul 2008 12:39)

  # Link komentara