Ministarstvo: Suficit budžeta

Beograd -- U prvih šest meseci ove godine budžet Srbije zabeležio je suficit od 1,3 milijarde dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Suficit budžeta je znak da je vlada opljačkala građane i one koji plaćaju porez prekomernim zahvatanjem. U normalnim zemljama to je znak za pad vlade (recimo u Norveškoj), ali u Srbiji to je razlog za ponos.
  (Dragan R, 9. jul 2008 10:11)

  # Link komentara

 2. jel? pa ulozite taj visak u koridor 10 a ne u novu povisicu plata u drzavnom sektoru (ko sto cete uraditi)
  (zverko, 9. jul 2008 10:21)

  # Link komentara

 3. Suficit u budzetu Srbije nije od poreza, nego od privatizacije, tako da ove prihode koji su dosta nestabilni i nisu konstantni ne mozete uracunati sa velikom preciznoscu. Takodje, mi smo zemlja u razvoju i dosta je nezahvalno predvidjati koji ce biti rast privredne aktivnosti i zarada, pa su i prihodi od poreza neprevidljivi. Zato se kod nas za sada gresi u procenama budzeta i zato je cas deficit, cas suficit. Norveska je druga prica.
  (batery, 9. jul 2008 13:59)

  # Link komentara

 4. U Australiji se vlada dici i ponosi kad ostvari suficit i veliki suficiti su bili redovno ostvareni u zadnjih 11 godina. Prema tome, nemoj da neko prica da Norvezani vole da drzava vise trosi nego sto joj budzet dozvoljava. Uostalom ovaj visak u budzetu Srbije je bio procentualno tako mali, da se tu ne moze govoriti o nekom velikom promasaju u planiranju budzeta.
  (Australijanac, 9. jul 2008 15:05)

  # Link komentara

 5. Budzetski suficit takodje moze da znaci i finansijsku disciplinu vladinih sluzbenika.
  (zz, 9. jul 2008 17:54)

  # Link komentara

 6. Ako se pojavio suficit, sto je dobar znak, onda je moguce smanjiti akcize da bi gorivo bilo jeftinije.
  (rad oslobadja, 9. jul 2008 18:26)

  # Link komentara