Poništavanje koncesije za autoput?

Beograd -- Ministarstvo ekonomije tražiće da se ugovor o koncesiji za autoput Horgoš-Požega poništi, jer koncesionar Alpina-Por postavlja dodatne zahteve, saznaje B92.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Po meni i jeste normalno da su ministru Ilicu nudjeni bolji uslovi nego ministru Mrkonjicu.
  (Janko, 29. jun 2008 18:09)

  # Link komentara

 2. Naravvno, i oni su videli da od tog posla nema ništa pa gledaju da se izvuku iz propalog posla.
  Poštujući interese i Alpine i Srbije, potrebno je što pre okončati propali pokušaj pokušaj bivšeg ministra da, kao i svaki ugledni srpski domaćin koji se preko noći obogati, asfaltira put do svoje kapije pod izgovorom da to čini zbog sela a ne zbog sebe.
  (Lazarenko, 29. jun 2008 18:34)

  # Link komentara

 3. Ponistiti ugovor i preispitati kako je do takvog ugovora doslo i ko je licno u takvim uslovima mogao da ucari.
  (Mishko, 29. jun 2008 20:05)

  # Link komentara

 4. Taj ugovor treba sto pre raskinuti, i nakon toga dati prioritet koridoru E10.
  (SRDJAN, 29. jun 2008 20:31)

  # Link komentara

 5. Jasno je da ga treba raskinuti ali je neophodno ispitati zasto je na silu boga potpisivano nesto sto je korisno za pojedinca ali ne i za drzavu. Ukoliko se ne nadju krivci i kazne prema zaslugama, citava ova tragikomedija ce moci u svako doba da nam se ponovi. Objasnjenja ce uvek biti ista: Kosovo, visi interesi, tajne koje ne smeju da nam kazu i slicne gluposti koje smo slusali od "postenih" i bogobojazljivih narodnjaka.
  ((Vlast)a, 29. jun 2008 21:30)

  # Link komentara

 6. Pod hitno staviti tacku na pljacku, i naravno ispitati zasto je Velja Ilici toliko zapinjao da se potpise ovaj ugovor.
  (Sin Nebojsa, 30. jun 2008 00:56)

  # Link komentara

 7. Koncesija jeste odrađena traljavo, ali potreba za tim autoputem(bolje rečeno autoputevima) ne može biti sporna. Ko misli da je on samo "lični interes" pojedinaca, preporučujem da krene automobilom Ibarskom magistralom od Beograda prema Crnoj Gori. Uveren sam da će većina promeniti mišljenje pre Gornjeg Milanovca. Možda nekome nije stalo da imamo normalne puteve na kojima ljudi ne ginu svaku dan? Da svi lepo odustanemo od automobila i tako smanjimo uvoz nafte koja je svaki dan sve skuplja? I priče o tome kako neće biti dovoljno saobraćaja da bi se autoput isplatio su blago rečeno smešne. Koliko znam i stručnjaci naše bivše države su prilično omanuli procenjujući promet na autoputu koji je tada trebao da se gradi, pa je tadašnji koncesionar prilično profitirao zbog te greške.
  (insomniac, 30. jun 2008 07:09)

  # Link komentara