Za 4 meseca deficit 4,1 milijardu $

Beograd -- Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prva četiri meseca ove godine bio je 4,1 milijardu dolara, što je 45,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Спољни трговински дефицит ће бивати све већи, то је јасно као дан. Наша транзиција је кренула у погрешном смеру. Монетарна политика иде искључиво на руку увозницима, јавна потрошња је све већа и већа, а владавина права уопште НЕ ПОСТОЈИ. Све то краткорочно иде на руку појединцима који нам продају све - од хлеба до станова, а дугорочно потпуно убија државу изнутра. Ситуација је алармантна, али народ то не може тренутно да осети, а са друге стране бива заслепљен козметичким свађама партија које овакву погубну политику и даље заједно спроводе.
  (аналитичар аматер, 30. maj 2008 15:54)

  # Link komentara

 2. Sve jasno pokazuje da ako prekinemo saradnju sa EU ponistice i sporazum CEFTA(da da onaj izdajnicki sto nase RADIKALCINE nisu htele da se potpise) propascemo nacisto...Plate ce naglo pasti, penzioneri ce moliti boga za onih 8000 din mesecno.

  Na vasem sajtu sam citao neku anketu neke britanske agencije da su Srbi medju najglupljim narodima u svetu. Tada sam ih psovao a sada vidim da to nije daleko od realnosti...NAZALOST -i ja sam GLUP!!! Sta znam mozda se ljudima kupuje benzin u flasama, ustaje im se u 5h ujutru da bi kupili hleb i mleko...Slusa im se Ceca, puca im se iz pistolja, citaju im se Legijine knjige...

  Znate sta: Kako pametan SRBIN zove glupog SRBINA...Telefonom iz inostranstva...
  (MARE SRBIN, 30. maj 2008 16:08)

  # Link komentara

 3. Sreca pa nikoga u Srbiji vesti iz ekonomije ne uznemiravaju. Kao sto se vidi vec vidimo plodove saradnje sa Rusijom naravno bez njihove brige o nama mi bismo prosli kao sa BiH, Makedonijom i ostalim "neprijateljskim"zemljama... Sreca pa imamo bracu Ruse da se o tome brinu a kada im damo u ruke sav energetski monopol to ce bre da bude tek vest...ko prezivi naravno...
  (Znanac, 30. maj 2008 16:13)

  # Link komentara

 4. Deficit je bez sumnje ogroman, ali se pitam da li je porast realan ili je to samo sto mi robu kupujemo mahom za evre a ne za dolare - ista suma novca u evrima vredi ove godine mnogo manje u dolarima nego prethodne.
  (T., 30. maj 2008 16:15)

  # Link komentara

 5. Narode Srbije trazili ste, gledaj te sta ce vas zadesiti u narodnom periodu. Sledeci privredni kolaps nece biti ni izdaleka kao 90-tih, bice jos gori, jer je onda bilo zaliha iz tzv. sretnih vremena pa se to nekako preguralo.
  Bez saradje sa EU mislim da smo gotovi, setite se samo da nam nisu 2000 poslali gorivo za toplane, posmrzavala bi se raja tokom zime 00/01 po gradovima koja je sad dobrim delom glasala za radikale, a to je tek sitnica, uzmimo npr remont elektroprivrede itd... da ne govorim o slobodnoj trgovini, investicijama... Drago mi je samo sto ce to biti za vreme vladavine nacionalne vlade, pa mozda kada se srozamo na nivo Rumunije s kraja 80-tih raja konacno otvori oci.
  (crna_guja, 30. maj 2008 18:49)

  # Link komentara