Sreda, 30.04.2008.

09:10

Lavrov: Trebalo je SSP ranije

Problem koji je međunarodna zajednica dobila kao rezultat proglašenja nezavisnosti Kosova mogao je biti izbegnut da je SSP potpisan ranije, kaže Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Lavrov: Trebalo je SSP ranije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

gasprom

pre 15 godina

Interesantno je kako Koštunica iz izjave Lavrova uzima samo onaj deo gde se govori da je sporazum dosta zakasneo,preskačući deo gde se kaže da je samo potpisivanje korisno.Putuj Igumane i ne misli na manastir..

seka

pre 15 godina

Najbolji dokumentarac o Kosovu napravili su Rusi i taj je dokumentarac objavio RTS. Do sada se u Srbiji nije nasao ni dobar reditelj, ni dobar snimatelj, ni dobar scenarista, ni dobar investitor, ni dobar novinar, da sakupi svu informaciju koja samo sto nije pocela i oci da nam kopa. To onako uzgred!

Izmedju 28-og januara i 29-og aprila, desile su se sledece stvari:
1) 28-og januara nije se potpisao sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU
2) 17-og februara samoproglasena je nezavisnost Kosova, koji su 17 zemalja clanica EU do sada priznale i neke cak nalaze se na putu ili su vec otvorile svoje ambasade na Kosovu(ovo za ambasade nije losa ideja, bar sto se redova i odbijanja za vize tice)
3) 17-marta Srbi u Kosovskoj Mitrovici bili su uhapseni i brutalno tuceni, te je na njih bacan suzavac i pucani su rafali sa plasticnim i pravim mecima
4) 3-eg aprila Haradinaj je pusten na slobodu i proglasen nevinim zbog nedostatka dokaza
5) 23-eg aprila komesar Oli Ren je izjavio da Srbija mora da obrati paznju da ce kao uslov morati da razvija dobrosusedske, kao odgovor na pitanje da li ce Srbija moci da udje u EU, ako ne prizna Kosovo.
Takodje, valja obratiti paznju da drazava Srbija u medjuvremenu :
1) nije predala Hagu niti jednog jedinog Haskog optuzenika, sto je svih ovih godina (ne dana) bio jedini razlog za prekid razgovora o pridruzivanju, koji je bio zapocet nekoliko godina ranije
2) Srbija nije dala Hagu niti jedan dokument vise od onih koje je i do sada predavala
3) zbog nemilih dogadjaja pod 1), 2), 3), 4) i 5) , polako, ali sigurno smo poceli da dobijamo jasnu sliku o tome kuda nas EU vodi.
Sasvim je logicno da danas, svi znamo da nas EU strasno voli i jedva ceka da im se pridruzimo, i zasto ne, postanemo i mi ravnopravni clan EU, isto onako kako su to postale Slovenija, Rumunija, Bugarska, Madjarska, i potpisujuci isti onaj sporazum, koje su, odavno vec, potpisale i sve druge zemlje sa Balkana (osim Bosne).
Iz toga se moze zakljuciti samo jedno:
- mi i dalje nasedamo na parole i stampane papire i potpise i radujemo se kao mala deca kada im neko obeca da ce im kupiti lilihip
- u Srbiji se jos uvek nije pojavio taj politicar, koji ce biti u stanju da izvede Srbiju na pravi put, cak ni onaj koji nema zavezane oci i ne ceka da ga neko drugi povuce za ruku.
- na izborima cemo ponovo birati onoga ko je manje glup, manje nesposban i manje los, a ne onoga koji svojim kvalitetima jeste bolji i zasluzuje da vodi Srbiju. Da nije tako, sporazum se ne bi potpisao juce, i to samo par nedelja pred izbore.
- Svi politicari , a i mediji u Srbiji jasno znaju da smo mi narod sa ribljom memorijom, jer jednog dana mogu da nam kazu jedno, a vec sledeceg nesto sasvim suprotno, bez da se iole zacrvene
A narod ne kaze uzalud da se prase ne goji pred Bozic.

Bogdan

pre 15 godina

Eto Dr Vojislave cak je i Rusija snazno za potpisivanje SSP. I 66% biraca. I predsednik za koga je glasalo vise od 50%. I Spanija i Slovacka itd. koje nisu priznale Kosovo su za. Zamisli se malo o cemu pricas i u kom svetu zivis...

Nemanja79

pre 15 godina

Nekadasnja izolovana Srbija "pokazala" se nemocnom da se nosi sa elementarnim zivotnim obavezama, a kamo li, kada je u pitanju bila zastita velikih nacionalnih interesa, poput Kosmeta. Varka je i trenutni privid da bi nam odbijanje SSP-a vratilo Kosovo nazad. Samo ekonomski jaka i razvijena zemlja moze da konkurise i kao garant mira u regionu, povrati kredibilitet, a i sredstva, da reintegrise kosovske Albance. Zato je svaka sumnja u korist SSP-a lazna i predstavlja "osnovu" politickih kampanja retrogradnih snaga.

Milan Slovenac

pre 15 godina

A šta ako hoće i Rusija u EU? Već danas je orientisana najviše prema EU. Kakva će bit onda raspodela moći u svetu ? Gde je ovde mesto nove Srbije? Samo hrabro Srbijo na VLASTITE noge i iskoristite tu vašu danu poziciju...!

lana

pre 15 godina

gde ste sada radikali i dss-ovci?sto ne vičete lavrovu i rusima da su izdajice i jude? ni oni više neće da se petljaju sa vašom politikom ...

Beogradjanka

pre 15 godina

PRE SVIH, ZORANU HVALA! "Ako mislite da ćete zaustaviti Srbiju ako mene uklonite..." i nemoguće je zaustaviti Srbiju posle Zorana. Borisu i Đeliću takođe priznanje što su u pravom trenutku izdejstvovali potpisivanje. Rusi najzad shvataju da su potrošene sve priče o Srbiji kao ruskoj guberniji. To jednostavno nikome u Srbiji ne odgovara osim Nikoliću i Koštunici i malom broju ljudi oko njih koji bi se okoristili. Zvanična Rusija bi trebalo da nam se izvini za gnusane reči kojim je opravdano ubistvo Đinđića sa kanala državne televizije. Onoliko godina (a i sada) je štitila je Miloševića, Miru, Boru, Karića (možda bi sutra bio direktor neke njihove firme ovde). Što se V.K. tiče, ako je Boris "na treći dan Uskrsa postao Juda", da li je on Isus? Krajnje je vreme da se on negde smesti, a za to ćemo se pobrinuti 11.maja.

veki

pre 15 godina

Naravno da je trebalo ponuditi/potpisati SSP ranije. Onda K. Albanci ne bi imali argument za otcepljenje.Ova teska situacija ciji se ishod ne zna i koja ce u buducnosti opet doneti sukobe je proizvod nezrele
politike EU, NATO i USA.
Jeremic je lepo rekao da su Rusi saveznici i da u nasem medjusobnom odnosu ima i prirodnog saveznistva i materijalne koristi- sasvim logicno. Pa sta?
Mislim da treba prestati sa Rusofobijom i udruziti se Rusima ekonomski i prijateljski.Mi smo zemlja koja je oduvek bila izmedju svetskih sila. Nismo mi ni 'Evropa' ni 'Rusija' ali mogli bi sa oboma jako dobro da saradjujemo.

gradjanin bg

pre 15 godina

Juče je Velja Ilić urlao na mitingu u Kragujevcu da je Tadić izdajnik. Da li će Velja isto reći i za g-dina Lavrova na nekom sledećem mitingu?

Sredoje Milicevic

pre 15 godina

Mnogima je promaklo da je juce u vreme potpisivanja SSP u Luksemburgu bio i ruski MIP Lavrov. Zanima me da li je doslo do (makar i slucajnog) susreta sa Tadicem, Djelicem i Jeremicem? Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje oba moguca odgovora.
Juce je u Moskvi boravio grcki premijer Karamanlis i sa V. Putinom razgovarao i o gasovodu "Juzni tok". Na TV stanici "Russia today" prikazan je i snimak na kojem se vidi kuda ce gasovod prolaziti i, gle cuda, na toj mapi oba kraka gasovoda obilaze Srbiju: jedan ide pravo u Grcku, a drugi iz Rumunije u Madjarsku i dalje u Evropu.
Moze li neko da mi objasni sve ove "slucajnosti"?

Gradjancica

pre 15 godina

Da li je sledece razmena dobara izmedju Rusije i SRbije: Mi vama Ratka Mladica (da bi usli u EU) a vi nama zlatnu akciju propale firme SRBIJA?

Johan

pre 15 godina

Eto, i gosp. Lavrov se radovao sada potpisivanju sporazuma. Naravno kad gosp. Kostunica, radikali i njihovi sledbenici nece prihvatiti realnost i su ga ugurali u corsokak i nelogicnosti. Ovako sada je g.Lavrov resio problem i oslobodio se pritiska.

TIFI

pre 15 godina

sad ce gospodin lavrov i putin opet da izdaju srbiju kao i uvek .po meni najbolje za srbiju i srbe na kosovu da prihvate realnost . da se okrenu evropi i zaborave rusiju.hvala

Simon

pre 15 godina

Izjavu Ruskog diplomate uopste ne vidim kao negativnu! Naprotiv. Razumem je kao implicitnu podrsku Sporazumu o Stabilizaciji i Pridruzivanju, uz odredjene rezerve zbog 'tajminga' i Kosova.
Po meni, sustina te izjave je da je SSP logican strateski korak za Srbiju, a ne nekakva ‘izdaja’ o kojoj galame ultra nacionalisti. Ne bi me iznenadilo da u njihovim redovima neko uskoro I Lavrova proglasi "izdajnikom", posto je, u stvari, podrzao SSP I evropsku perspektivu Srbije.

Nesha

pre 15 godina

Hahahahaha, noz u srce Kostunici i radikalima koji pokusavaju da ubede narod da je SSP na neki misteriozan nacin povezan sa priznavanjem Kosova.

Zak Shurak

pre 15 godina

mislim da su se dss i radikali preracunali ko niko njihov- skolski primer politicke smrti, samo gledajte.... sad ce i rusi da prestanu da im se javljaju na ulici, hahahahaha- kostunicu mozete od 12 maja da nadjete u prvom redu klupa na kalemegdanu, samo ce prvo morati da kibicari!!!

kika

pre 15 godina

Konacno su i Rusi stavili do znanja sta misle o politici radikala i Kostunice, nece oni sa njima da se petljaju.
Ne verujem ni da ce Kina da ih podrzi!
Ni oni nisu vise totalitarna drzava!
Preostaje jedino da se ovi lepo okrenu Severnoj Koreji i slicnim kvazipatriotskim rezimima koji su usrecili svoj narod!

Pozdrav bratskoj Rusiji :))
Pravicemo mi savez sa Rusima i Belorusima ali u EU!

Milan

pre 15 godina

Citajte dva puta svi vi koji ste protiv Evrope.
Ne bi rekao da je ovo smanjivanje podrske Srbiji da od naseg ulaska u EU i Rusija ima koristi.
Kako su Rumuni i bugari potpisali i posle toga tek energetski ugovor pa niko nije rekao da su nekoga ili nesto izdali.
Sada sa SSP imamo vise snage da se borimo za Kosovo a culi ste sta je Ren rekao.

Palilula

pre 15 godina

E sad da vidimo kako ce Dr. Vojislav i radikali da izvrnu ovu izjavu "na legalni" nacin i objasne kako ovo treba razumeti.Naci ce nacina, eksperti su to.

Nadam se da ce biti koji procenat pametnih i razumnih radikala/dss-ovaca koji ce shvatiti o cemu je rec.

Djole

pre 15 godina

Nismo mi ni dobri, ni loši. Nas drže onako kako im trebamo. Kad smo dobri, lupe nas da ne preterujemo. Kad smo loši, dobijemo ćušku da se opametimo. Srbi su bili i ostali najbolji narod za održavanje Evrope u tenziji. Dovoljno veliki da budemo problem, dovoljno mali da ne možemo da budemo veliki problem, dovoljno problematični i istorijski i etnički da nas je lako izazvati, dovoljno drčni da reagujemo, dovoljno glupi da verujemo u svoju snagu... Idealan narod za manipulaciju. Još jedan dokaz je i ovaj sporazum.
Mada, moram reći da mi je drago što smo ga potpisali

Rajko

pre 15 godina

Ako ste bili prijatelj ove zemlje,trebali ste reci da se predaju ratni zlocinci i da ste podrzali politiku Dindica...onda bi vam verovali da ste istinski prijatelj Srbije..E onda bi drugacije izgledalo sa Kosovom.

Predrag

pre 15 godina

Eto vam radikali i kostunice ,sad se vidi sve ko je kriv za sve . toliko se bunite a rus vam sve zasuo u brkove. da nema vas i da smo potpisali ranije bilo bi sve bolje .to jest da nema radikala i kostunice i velje da kradu i obmanjuju narod davno bi sve islo kako treba i sa kosovom .

billar

pre 15 godina

"EU podržava teritorijalni integritet Gruzije", izjavio je Solana tim povodom.

Hmmm, znaci EU ipak moze da zauzme stav o celovitosti i integritetu drzava?

Dosta lazi i kukavicluka!!!!

tibulo

pre 15 godina

Licno vrlo postujem diplomatsku aktivnost gospodina Lavrova. Medjutim, ovaj komentar mu nije potreban i nije koristan ni Rusima ni nama. Mozda je nama korisniji.Govori pravim jezikom da mali narodi poput nas, nisu ni od koga zasticeni.Moraju sami voditi racuna da budu u funkciji i vremena , prostora i nasih i tudjih interesa. Gospodin Lavrov, je trebalo da nam kaze kada je to trebalo:potpisite!

Patriota

pre 15 godina

Kaže rus:"bolje i kasnije, nego nikada". Kako, pa zar Rusi nisu na strani naših ''pstriota''? Kako ih njihovi rusi ''zakopaše''!!!

Logika

pre 15 godina

Odavno nisam citao ovakvu licemerniju izjavu!!?
Pa gospodine Lavrove....vi i vasa vlada je do sad u neki nacin sprecavali potpisivanje ovog sporazuma dajuci podrsku radikalnim i zaostalim idejama, i nemojte sad kao da vam je drago sto je potpisivan sporazume jer vama je JAKO JAKO zao sto je doslo do toga! Sad ne bi me cudilo ako vlada Rusije u inat ovog sporazuma priznaje nezavisnost Kosova!?
Dosta vise branite srspki narod, Srbi su toliko pametni da znaju gde im je buducnost!

Braco Rusi!

pre 15 godina

Gosn. Lavrov, ko je vukao Srbiju za nos, ko im je obecao podrsku, zasto ste dobili NIS za dzabe???
I nasi patriotski politicari jos uvek veruju ovom licemerju?!?! Pa i jedna ruska gubernija zasluzuje vise!

Dragana

pre 15 godina

Pa jeste, trebalo je mnogo ranije usmeriti veci deo politike ka EU. Ruska politika, kao i uvek, glumi nase prijatelje sve dok postoji interes.Kada taj interes nestane, od "najvecega" prijatelja dobijamo neprijatelja. Pa zar posle toliko godina pojedinci nisu naucili da moraju sami bez tudje pomoci da se bore za sebe i svoju zemlju.

zato

pre 15 godina

Rusija je svesna da je njen uticaj na svetsku politiku znacajan jos samo na osnovu veta,/nasledjenog od bivse sile SSSR /pa shodno tome maksimalno koristi svaku priliku, da u datim okolnostima izvuce vlastitu korist.Srbija je izgleda iskoriscena?!

dusan

pre 15 godina

gospodin lavrov je i ranije davao pristojne komentare. on je prvi rekao da razume da "gasni" sporazum mora da ceka novu vladu/skupstinu.
jedino bih prokomentarisao da bi srbija odavno potpisala ssp da majcica rusija nije povremeno ohrabrivala nacionaliste u srbiji i nije pomagala u sakrivanju zlocinaca koje haski tribunal trazi. sa hadzicem i mladicem u hagu, srbija bi mozda usla u eu sa rumunijom i bugarskom.
nadam se da ce i rusofili da se opamete, da shvate da i braca nemaju nista protiv eu i da na izborima glasaju za one koji ce im doneti bolji zivot, a ne prazne, epske price o ponosu, nepravdi i junastvu.
glasajte za demokratske opcije, bice bolje i vama, a pogotovu vasoj deci.
siri dalje

rammstein

pre 15 godina

Čak i Rusija podržava SSP. Što je i logično jer je i u njihovom interesu. Zašto? Kao prvo poznato je da se sve odluke u EU donose koncenzusom. A Srbija bi bila idealan lobista Rusije u EU. I to sa jednim od najboljih geografskih položaja u Evropi. Kao Drugo gasovod. Logično je i jeftinije, praktičnije kada 2013 bude krenuo da radi prolazi kroz jedan poreski i finansiski sistem. Treće NIS. Rusija znatno može da poveća proizvodne kapacitete NIS-a i preko naftovoda koji treba da prođe kroz Srbiju proizvodi svoju jeftinu naftu i bez carina je prodaje iz Srbije u ostale zemlje EU... I naravno stiče profit. Četvrto Rusija bi imala i vojni uticaj (jer Srbija verovatno neće u NATO). A baš bi voleo da vidim Tomu i Voju kako bi poništili ovaj sporazum kad im Putin(Medvedev)kaže njet.
Prema tome ljudi moji mozemo mirno da spavamo nema nista od ponistavanja sporazuma.

jegulja

pre 15 godina

Ovo je samo dokaz da iza DSS, NS, SRS protivljenja SSP-u ne stoje Rusi niti rusofilska politika, Kosovo i sl. vec pljackaski interesi Miskovica i ostalih monopolista koji nas bezocno pljackaju i koji pod plastom Kosova hoce da sacuvaju svoje pozicije. Nisam za ulazak u EU ali alternativa tome je strasna tako da se jednostavno to mora. SSP i otvaranje i rusenje (ekonomskih)granica je svakako korisno a alternativa tome je siromastvo, sitne "prljave" investicije i dalje divljanje Miskovica i njemu slicnih. Rusima je interes da mi budemo u EU tako da ce i oni kao i Ameri imati svoje "subverzivne" snage u istoj. Zbog toga pitanje je kako ce u buducnosti funkcionisati i uopste opstati EU.

Maja_V

pre 15 godina

Sto se tice Rusije, da li neko misli da je njom vladao pijani Jeljcin ili aparat - KGB plus Gasprom, koji su ga pridrzavali da ne padne?
U vreme bombardovanja Srbije, Jeljcin je bio pijan kao i obicno ali je Premijer bio Cernomirdin - ondasnji direktor Gasproma.
Pustili su Srbiju niz vodu i sada je jeftino "okupiraju".
Izgleda da je davno pao dil -Amerikancima Kosovo i Bondstil, Rusima - Srbija.
I jedni i drugi ce nas ugurati u EU ali ce nasi resursi biti u rukama druge drzave. Da li ima vremena da se plan KORIGUJE?

Pazljivo

pre 15 godina

Reci Lavrova treba pazljivo citati, ne samo deo "trebalo je i ranije". On govori o vezi KiM i SSP i porucuje EU da ne bi imala danas probleme da je SSP potpisan pre proglasenja nezavisnosti KiM. Ovako, cl. 135. je postao kamen spoticanja, a razlog je priznanje nezavisnosti od strane nekih u EU.

Solanine reci o podrsci teritorijalnom integritetu Gruzije necu komentarisati, samo cu postaviti pitanje: A Srbije?

(Vlast)a

pre 15 godina

Srbi sa Kosova su rekli NE SSP-u,mi i EU cemo da ih izdrzavamo i hranimo,a oni ce da nas pljuju i vole Rusiju.Sta Rusija kaze na njihov angazman,a sta Mitrovica povodom ruskog odnosa sprocu potpisivanja SSP-a koji je prilicno daleko od nebeske vizije bivseg premijera Srbije koji nam se,nadam se,nece nikad dogoditi.Hvala g.Lavrovu i na ovom uz molbu da nas ne podjaruje na gluposti nego da nam pomogne da budemo pametni i vredni na radost i ponos svih Slovena,pravoslavnih i svega ostalog sto nas povezuje u bratski zagrljaj koji politika samo kvari.

Pravnik

pre 15 godina

Ovo je dokaz da i RUSIJA PODRŽAVA EVROPSKU SRBIJU i da bi DSS-RS bukači morali da prestanu da obmanjuju građane koje su uz pomoć SPS-a ojadili (rasprodavali društvena preduzeća i trošili nemilice taj novac, uništavali domaću proizvodnju, a istovremeno sve uvozili i pravili ogromne platne deficite koje će pokrivati naša deca, grabili ogromne plate iz buđzeta i javnih preduzeća) u periodu 2004-2007. godine.

Srbija je davno trebala da potpiše i SPP i da uđe u EU zajedno sa Bugarskom i Rumunijom, ali ona je POD VLADOM KOŠTUNICE PRESPAVALA.

Vladimir

pre 15 godina

Samo neka Rusi ćute..puno pričaju, ništa ne kažu..sem činjenice da nam nisu nikakva braća i slično..nama treba Nemačka, tj. Evropa!

Perparim

pre 15 godina

Trebalo je SSP ranije potpisati kaze g. Lavrov.Zasto ranije niste rekli da to treba uraditi,g.Lavrov.Jel stvarno mislite ono sto izjavljujete za medije.Sta cete reci sutra ,kad Srbija bude u NATO?

Evropejac

pre 15 godina

Sve u svemu korektan stav gosp Lavrova. Sada se pitamo ko je sprecavao da se ranije potpise SSP.Sta kazu ti ljudi danas. Zasto Ratko Mladic nije u Hagu. Zato sto ga legalisti koji imaju ministarstvo sile uz pomoc lazno izdatog pasosa odperjali u bratssku Rusiju gde ce da prave ostalim kriminalcima i zlocincima iz Srbije.Toma Nikolic kaze da Ratko Mladic sigurno nije u Srbiji i da je ne moguce da iz te zemlje se pojavi ovde. E pa ggospodo posto smo saSSP delimicno zavrsili razgovarajte sa vasom "ruskom bratijom' da nam isporuce sve zlikovce a ne samo Caneta Subotica

ipak podrska

pre 15 godina

ono sto je ipak kljucno u ovoj vesti je izjava "bolje i sad nego nikad", sto je direktna podrska potpisu. uostalom kostunici i nikolic koji se zalazu sa prekid saradnje sa eu zemljama neka vide koji su najveci partneri rusije, kine i ostalih zemalja. da nije tako sta bi lavrov trazio u luksemburgu. eu je danas centar sveta, jel treba jos da se razjasnjava?

boldrick

pre 15 godina

Verujem da je Lavrov sigurno milion puta vec izjavio da je Srbiji bolje da sto pre potpise sporazum sa EU, nego to nama putem medija (nekih - ostali se plasili) nije smelo biti prezentovano. Nevidjeno me samo zanima komentar SRS-DSS na Lavrovu izjavu. Verovatno ce poturiti onog portparola Mladenovica da da izjavu (Vidi decko dokle je Dacic dogurao za 10 godina, poceo kao portparol SPS). Nadam se da su ta vremena za nama.

vladami

pre 15 godina

Verujem da se Lavrov ovde obraca poslovicno neobavestenom Kostunici, njegocim aparatcicima, zlobno pateticnoj SRS i bezobzirnom SPS-u kao i velikasima EU koji ne zaostau ni korak za ovim nasim birokratama. Naime, svi ostali odlicno znaju da je g Lavrov vise nego u pravu. Steta sto Rusi ne vode politiku mesanja kao Amrikanci pa da ovim nasim vecim Rusima i od samih Rusa upute poziv u Moskvu i lepo ispredaju par lekcija. Moze i da se ponavlja ali jednom bi im uslo u glavu, valjda.
Ne vidim kako je to Rusija umanjila podrsku Srbiji?

petrovic

pre 15 godina

EU daje kredite otvara nova radna mesta nudi perspektivu a sta je rusija ikada dala osim sto su uvek uzimali I gurali u rat zbog svoga interesa.

raja babeja

pre 15 godina

Tačno da je trebalo i ranije. Samo, g-din Lavrov bi trebao da bude i bar malo samokritičan, jer da nije bilo njega i njegovih Vojislava, Velimira i ostalih, ruske podrške ostacima familije M. i onima kojima je u Srbiji trebalo davno suditi, ( a o mogućem utočištu osumnjičenima za ratne zločine i da ne govorim )Srbija bi bila u Evropi odavno. sasvim je sigurno da će Rusija znati da izvuče iz situacije oko Kosova najviše što može za sebe i da će ( ili ga već pušta?! ) hladno pustiti V.K. niz ledeno Dunavo.

Milan

pre 15 godina

Rusi u poslednje vreme,blago, pokusavaju Kostunici da stave do znanja da ne zele da ga podrzavaju u njegovim sumanutim mislim,razmisljanjima i idejama.
Da nemaju nameru da se zavade ni sa EU,ni sa SAD radi parcenceta zemlje,tamo negde u Srbiji.
Mozda gresim,ali cenim da prilike idu na nasu,srpsku-proevro stranu,jer rusi prave tal sa EU i SAD Kosovo-Abhazija-gruzija...itd.

Misa Pavlovic

pre 15 godina

Evo patriotama i drugu sa facijalisom, kada nasi "saveznici" pozdravljaju potpisivanje SSP-a ne vidim zasto bih koalicija SRS-DSS-gazda Velja imali fundamentalne probleme sa time??? Sasvim je OK imati razlicite stavove o konkretnim problemima, ali je naj gora varijanta zbog toga prekinuti dialog. To je taktika koju primenjuju deca dok malo ne stasaju. Politika "patriota" je pogubna za Srbiju i to izlazi polako na vidilo, samo bi taj proces mogao da tece malo brze.

s tim rolaj

pre 15 godina

Rusiji najviše odgovara Srbija u EU, a da pri tome Rusi kupe neke njima bitne firme (NIS, Jat). Srbija ima odličnu priliku da bude zemlja preko koje će Rusija da ulazi na tržište EU, a isto tako i preko koje će EU da ulazi na tržište Rusije. Samo kad bi naši političari bili dovoljno vešti da to izvedu.

Opijum

pre 15 godina

Srbija se nakon 25 godina vlasti srpskih nacionalista napokon vraca tamo gde pripada - u Evropu. Iz izjave Lavrova je jasno da Rusija vec sada pusta svoje pulene niz vodu. Proevropskoj, sekularnoj i demokratskoj Srbiji zelim puno uspeha na putu povratka kuci. Ovima drugima - da se suoce sa posledicama oonoga sto su pocinili ili podrzavali i da preispitaju svoje stavove, kako bi im makar deca zivela u miru i slozi s drugim evropskim narodima.

Milan

pre 15 godina

Opet podmukla igra Rusije, jer koga su oni ''branili'' taj nikad nije dobro prosao. Ja bi pitao samo Lavrova sto je ruska vojska povucena za vreme Putina i po nalogu Putina sa severa Kosova, kad niko iz medjunarodne zajednice nije imao nista protiv da ostanu tu( a sad su opet ''zabrinuti'' ). Nije Jelcin povukao vojsku sa Kosova, koji je tu vojsku i poslao, nego bas Putin.
Daleko vam lepa kuca Rusi, mi smo u Evropi a ne Aziji, zivot u Srbiji a i ruski uticaj srecom svakim danom je sve manji.

ana

pre 15 godina

Hvala g. Lavrov. Istonacinski. Kako uskoro pocinju i Vasi pregovori sa EU za ugovor kojim cete dugorocno strateski urediti svoje odnose na svestrano zadovoljstvo, zelim Vam da posao odradite efikasnije od nas pouceni nasim iskustvom.

Marko

pre 15 godina

Rusi se drze istog pravca kao i do sada, i nisu ni po cemu umanjili podrsku Srbiji. I za Ruse i za Srbe je dobro da Srbija bude u EU, samo je pitanje pod kojim uslovima.

Rusi su uvek bili uz Srbiju. To sto dok je vladao pijani Jelcin (od zapada vidjen kao najveci Ruski demokrata svih vremena) nisu bili ni uz same sebe, druga je prica.

Idriz

pre 15 godina

Pa G-dine Lavrove, normalno je da imate razlicite poglede! Vi gledate sa istocne strane, dok trojka to posmatra sa zapadne strane! Svejedno je ko kako posmatra, ali je cinjenica da se realno stanje nece bitno promeniti. Kosovo je nezavisno!

Darko, Cacak

pre 15 godina

Lepo onda recite i ostrascenim narodnjacima da ste za evropsku Srbiju pa da znaju na cemu su, ovako stvarno mi ih je zao zaslepljene.

Patriota

pre 15 godina

Kazete sada Gospodine Lavrov da je trebalo ranije Srbija da potpise SPP?
Kakvo licemerje.
Bio bi sporazum potpisan mnogo mnogo ranije da zlikovci nisu ubili premijera Djindjica, i onda radili sve na tome da se Srbija sto vise udalji od EU i tog sporazuma.
Ali na njihovu zalost, a mozda i vasu, Srbiju nece spreciti niko da postane deo EU gde joj je i mesto.
Gospodine Lavrov, ova vasa izjava da je trebalo ranije potpisati sporazum sa EU moze proci samo ako se javno izvinite drzavi Srbiji povodom izjave vase drzavne televizije da je pokojni Djindjic bio izdajica, strani placenik i da je zasluzio metak.
Tom izjavom ste poslali signale podrske onoj strani koja vam je obecala od Srbije status Ruske gubernije i koja vam je obecal NIS, Energoprivredu i JAT.
Znaci Gospodine Lavrov cekamo javno izvinjenje drzave Rusije povodom izjave o pokojnom premijeru , a uskoro, u najskorije vreme , kada Srbija krene jos jace ka EU, cekamo i jednog novog nezavisnog sudiju da konacno pokrene i politicku pozadinu ubistva premijera.
Srbiju vise niko ne moze zaustaviti na svom putu ka EU , a nalogodavce ubistva premijera Djindjica vise niko ne moze sakrivati.
U to ime ziveli.

Josip Vasilj

pre 15 godina

"Uzajamno prihvatljivo" rješenje za Moskvu i ruske plaćenike u Beogradu je nastavak pregovora o statusu Kosova koji, osim udaljavanja Srbije od Evrope, ne bi donijeli nikakve rezultate. Upravo sa ovakvim rezultatom, i porodica Milošević i Rusija bi bili više nego zadovoljni. Ali uzalud vam trud "veliki prijatelji", SSP je jučer potpisan…

srdjan

pre 15 godina

Eto i Rusija je za SSP... pa sta hoces vise KOSTUNICE i NIKOLICU... JAsno je cije oni misljenje slusaju (i to misljenje dolazi iz Holandije)...

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mislim da je Rusija najveći zagovornik potpisivanja SSP-a, jer je time oslobođena tereta pokrivanja i zaštite srpske pogubne politike.

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

Eto, cim je Srbija potpisala SSP, ni jedan jedini dan nije prosao, i Rusija odmah smanjuje "podrsku" Srbiji. Kada ce ovaj narod da shvati da od Rusije nema nista. Ne pamti istorija da ijedna zemlja koja je imala "Rusku podrsku" (citaj=bila pod Ruskom cizmom), je imala ikakav prosperitet ili nesto dobro od toga.
Hajde rusofili, milite malo o tome.

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

Eto, cim je Srbija potpisala SSP, ni jedan jedini dan nije prosao, i Rusija odmah smanjuje "podrsku" Srbiji. Kada ce ovaj narod da shvati da od Rusije nema nista. Ne pamti istorija da ijedna zemlja koja je imala "Rusku podrsku" (citaj=bila pod Ruskom cizmom), je imala ikakav prosperitet ili nesto dobro od toga.
Hajde rusofili, milite malo o tome.

Patriota

pre 15 godina

Kazete sada Gospodine Lavrov da je trebalo ranije Srbija da potpise SPP?
Kakvo licemerje.
Bio bi sporazum potpisan mnogo mnogo ranije da zlikovci nisu ubili premijera Djindjica, i onda radili sve na tome da se Srbija sto vise udalji od EU i tog sporazuma.
Ali na njihovu zalost, a mozda i vasu, Srbiju nece spreciti niko da postane deo EU gde joj je i mesto.
Gospodine Lavrov, ova vasa izjava da je trebalo ranije potpisati sporazum sa EU moze proci samo ako se javno izvinite drzavi Srbiji povodom izjave vase drzavne televizije da je pokojni Djindjic bio izdajica, strani placenik i da je zasluzio metak.
Tom izjavom ste poslali signale podrske onoj strani koja vam je obecala od Srbije status Ruske gubernije i koja vam je obecal NIS, Energoprivredu i JAT.
Znaci Gospodine Lavrov cekamo javno izvinjenje drzave Rusije povodom izjave o pokojnom premijeru , a uskoro, u najskorije vreme , kada Srbija krene jos jace ka EU, cekamo i jednog novog nezavisnog sudiju da konacno pokrene i politicku pozadinu ubistva premijera.
Srbiju vise niko ne moze zaustaviti na svom putu ka EU , a nalogodavce ubistva premijera Djindjica vise niko ne moze sakrivati.
U to ime ziveli.

Josip Vasilj

pre 15 godina

"Uzajamno prihvatljivo" rješenje za Moskvu i ruske plaćenike u Beogradu je nastavak pregovora o statusu Kosova koji, osim udaljavanja Srbije od Evrope, ne bi donijeli nikakve rezultate. Upravo sa ovakvim rezultatom, i porodica Milošević i Rusija bi bili više nego zadovoljni. Ali uzalud vam trud "veliki prijatelji", SSP je jučer potpisan…

Marko

pre 15 godina

Rusi se drze istog pravca kao i do sada, i nisu ni po cemu umanjili podrsku Srbiji. I za Ruse i za Srbe je dobro da Srbija bude u EU, samo je pitanje pod kojim uslovima.

Rusi su uvek bili uz Srbiju. To sto dok je vladao pijani Jelcin (od zapada vidjen kao najveci Ruski demokrata svih vremena) nisu bili ni uz same sebe, druga je prica.

srdjan

pre 15 godina

Eto i Rusija je za SSP... pa sta hoces vise KOSTUNICE i NIKOLICU... JAsno je cije oni misljenje slusaju (i to misljenje dolazi iz Holandije)...

Idriz

pre 15 godina

Pa G-dine Lavrove, normalno je da imate razlicite poglede! Vi gledate sa istocne strane, dok trojka to posmatra sa zapadne strane! Svejedno je ko kako posmatra, ali je cinjenica da se realno stanje nece bitno promeniti. Kosovo je nezavisno!

Opijum

pre 15 godina

Srbija se nakon 25 godina vlasti srpskih nacionalista napokon vraca tamo gde pripada - u Evropu. Iz izjave Lavrova je jasno da Rusija vec sada pusta svoje pulene niz vodu. Proevropskoj, sekularnoj i demokratskoj Srbiji zelim puno uspeha na putu povratka kuci. Ovima drugima - da se suoce sa posledicama oonoga sto su pocinili ili podrzavali i da preispitaju svoje stavove, kako bi im makar deca zivela u miru i slozi s drugim evropskim narodima.

Milan

pre 15 godina

Opet podmukla igra Rusije, jer koga su oni ''branili'' taj nikad nije dobro prosao. Ja bi pitao samo Lavrova sto je ruska vojska povucena za vreme Putina i po nalogu Putina sa severa Kosova, kad niko iz medjunarodne zajednice nije imao nista protiv da ostanu tu( a sad su opet ''zabrinuti'' ). Nije Jelcin povukao vojsku sa Kosova, koji je tu vojsku i poslao, nego bas Putin.
Daleko vam lepa kuca Rusi, mi smo u Evropi a ne Aziji, zivot u Srbiji a i ruski uticaj srecom svakim danom je sve manji.

Maja_V

pre 15 godina

Sto se tice Rusije, da li neko misli da je njom vladao pijani Jeljcin ili aparat - KGB plus Gasprom, koji su ga pridrzavali da ne padne?
U vreme bombardovanja Srbije, Jeljcin je bio pijan kao i obicno ali je Premijer bio Cernomirdin - ondasnji direktor Gasproma.
Pustili su Srbiju niz vodu i sada je jeftino "okupiraju".
Izgleda da je davno pao dil -Amerikancima Kosovo i Bondstil, Rusima - Srbija.
I jedni i drugi ce nas ugurati u EU ali ce nasi resursi biti u rukama druge drzave. Da li ima vremena da se plan KORIGUJE?

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mislim da je Rusija najveći zagovornik potpisivanja SSP-a, jer je time oslobođena tereta pokrivanja i zaštite srpske pogubne politike.

Milan

pre 15 godina

Rusi u poslednje vreme,blago, pokusavaju Kostunici da stave do znanja da ne zele da ga podrzavaju u njegovim sumanutim mislim,razmisljanjima i idejama.
Da nemaju nameru da se zavade ni sa EU,ni sa SAD radi parcenceta zemlje,tamo negde u Srbiji.
Mozda gresim,ali cenim da prilike idu na nasu,srpsku-proevro stranu,jer rusi prave tal sa EU i SAD Kosovo-Abhazija-gruzija...itd.

Darko, Cacak

pre 15 godina

Lepo onda recite i ostrascenim narodnjacima da ste za evropsku Srbiju pa da znaju na cemu su, ovako stvarno mi ih je zao zaslepljene.

Pravnik

pre 15 godina

Ovo je dokaz da i RUSIJA PODRŽAVA EVROPSKU SRBIJU i da bi DSS-RS bukači morali da prestanu da obmanjuju građane koje su uz pomoć SPS-a ojadili (rasprodavali društvena preduzeća i trošili nemilice taj novac, uništavali domaću proizvodnju, a istovremeno sve uvozili i pravili ogromne platne deficite koje će pokrivati naša deca, grabili ogromne plate iz buđzeta i javnih preduzeća) u periodu 2004-2007. godine.

Srbija je davno trebala da potpiše i SPP i da uđe u EU zajedno sa Bugarskom i Rumunijom, ali ona je POD VLADOM KOŠTUNICE PRESPAVALA.

Misa Pavlovic

pre 15 godina

Evo patriotama i drugu sa facijalisom, kada nasi "saveznici" pozdravljaju potpisivanje SSP-a ne vidim zasto bih koalicija SRS-DSS-gazda Velja imali fundamentalne probleme sa time??? Sasvim je OK imati razlicite stavove o konkretnim problemima, ali je naj gora varijanta zbog toga prekinuti dialog. To je taktika koju primenjuju deca dok malo ne stasaju. Politika "patriota" je pogubna za Srbiju i to izlazi polako na vidilo, samo bi taj proces mogao da tece malo brze.

ipak podrska

pre 15 godina

ono sto je ipak kljucno u ovoj vesti je izjava "bolje i sad nego nikad", sto je direktna podrska potpisu. uostalom kostunici i nikolic koji se zalazu sa prekid saradnje sa eu zemljama neka vide koji su najveci partneri rusije, kine i ostalih zemalja. da nije tako sta bi lavrov trazio u luksemburgu. eu je danas centar sveta, jel treba jos da se razjasnjava?

Vladimir

pre 15 godina

Samo neka Rusi ćute..puno pričaju, ništa ne kažu..sem činjenice da nam nisu nikakva braća i slično..nama treba Nemačka, tj. Evropa!

ana

pre 15 godina

Hvala g. Lavrov. Istonacinski. Kako uskoro pocinju i Vasi pregovori sa EU za ugovor kojim cete dugorocno strateski urediti svoje odnose na svestrano zadovoljstvo, zelim Vam da posao odradite efikasnije od nas pouceni nasim iskustvom.

petrovic

pre 15 godina

EU daje kredite otvara nova radna mesta nudi perspektivu a sta je rusija ikada dala osim sto su uvek uzimali I gurali u rat zbog svoga interesa.

raja babeja

pre 15 godina

Tačno da je trebalo i ranije. Samo, g-din Lavrov bi trebao da bude i bar malo samokritičan, jer da nije bilo njega i njegovih Vojislava, Velimira i ostalih, ruske podrške ostacima familije M. i onima kojima je u Srbiji trebalo davno suditi, ( a o mogućem utočištu osumnjičenima za ratne zločine i da ne govorim )Srbija bi bila u Evropi odavno. sasvim je sigurno da će Rusija znati da izvuče iz situacije oko Kosova najviše što može za sebe i da će ( ili ga već pušta?! ) hladno pustiti V.K. niz ledeno Dunavo.

Evropejac

pre 15 godina

Sve u svemu korektan stav gosp Lavrova. Sada se pitamo ko je sprecavao da se ranije potpise SSP.Sta kazu ti ljudi danas. Zasto Ratko Mladic nije u Hagu. Zato sto ga legalisti koji imaju ministarstvo sile uz pomoc lazno izdatog pasosa odperjali u bratssku Rusiju gde ce da prave ostalim kriminalcima i zlocincima iz Srbije.Toma Nikolic kaze da Ratko Mladic sigurno nije u Srbiji i da je ne moguce da iz te zemlje se pojavi ovde. E pa ggospodo posto smo saSSP delimicno zavrsili razgovarajte sa vasom "ruskom bratijom' da nam isporuce sve zlikovce a ne samo Caneta Subotica

rammstein

pre 15 godina

Čak i Rusija podržava SSP. Što je i logično jer je i u njihovom interesu. Zašto? Kao prvo poznato je da se sve odluke u EU donose koncenzusom. A Srbija bi bila idealan lobista Rusije u EU. I to sa jednim od najboljih geografskih položaja u Evropi. Kao Drugo gasovod. Logično je i jeftinije, praktičnije kada 2013 bude krenuo da radi prolazi kroz jedan poreski i finansiski sistem. Treće NIS. Rusija znatno može da poveća proizvodne kapacitete NIS-a i preko naftovoda koji treba da prođe kroz Srbiju proizvodi svoju jeftinu naftu i bez carina je prodaje iz Srbije u ostale zemlje EU... I naravno stiče profit. Četvrto Rusija bi imala i vojni uticaj (jer Srbija verovatno neće u NATO). A baš bi voleo da vidim Tomu i Voju kako bi poništili ovaj sporazum kad im Putin(Medvedev)kaže njet.
Prema tome ljudi moji mozemo mirno da spavamo nema nista od ponistavanja sporazuma.

(Vlast)a

pre 15 godina

Srbi sa Kosova su rekli NE SSP-u,mi i EU cemo da ih izdrzavamo i hranimo,a oni ce da nas pljuju i vole Rusiju.Sta Rusija kaze na njihov angazman,a sta Mitrovica povodom ruskog odnosa sprocu potpisivanja SSP-a koji je prilicno daleko od nebeske vizije bivseg premijera Srbije koji nam se,nadam se,nece nikad dogoditi.Hvala g.Lavrovu i na ovom uz molbu da nas ne podjaruje na gluposti nego da nam pomogne da budemo pametni i vredni na radost i ponos svih Slovena,pravoslavnih i svega ostalog sto nas povezuje u bratski zagrljaj koji politika samo kvari.

Braco Rusi!

pre 15 godina

Gosn. Lavrov, ko je vukao Srbiju za nos, ko im je obecao podrsku, zasto ste dobili NIS za dzabe???
I nasi patriotski politicari jos uvek veruju ovom licemerju?!?! Pa i jedna ruska gubernija zasluzuje vise!

vladami

pre 15 godina

Verujem da se Lavrov ovde obraca poslovicno neobavestenom Kostunici, njegocim aparatcicima, zlobno pateticnoj SRS i bezobzirnom SPS-u kao i velikasima EU koji ne zaostau ni korak za ovim nasim birokratama. Naime, svi ostali odlicno znaju da je g Lavrov vise nego u pravu. Steta sto Rusi ne vode politiku mesanja kao Amrikanci pa da ovim nasim vecim Rusima i od samih Rusa upute poziv u Moskvu i lepo ispredaju par lekcija. Moze i da se ponavlja ali jednom bi im uslo u glavu, valjda.
Ne vidim kako je to Rusija umanjila podrsku Srbiji?

boldrick

pre 15 godina

Verujem da je Lavrov sigurno milion puta vec izjavio da je Srbiji bolje da sto pre potpise sporazum sa EU, nego to nama putem medija (nekih - ostali se plasili) nije smelo biti prezentovano. Nevidjeno me samo zanima komentar SRS-DSS na Lavrovu izjavu. Verovatno ce poturiti onog portparola Mladenovica da da izjavu (Vidi decko dokle je Dacic dogurao za 10 godina, poceo kao portparol SPS). Nadam se da su ta vremena za nama.

s tim rolaj

pre 15 godina

Rusiji najviše odgovara Srbija u EU, a da pri tome Rusi kupe neke njima bitne firme (NIS, Jat). Srbija ima odličnu priliku da bude zemlja preko koje će Rusija da ulazi na tržište EU, a isto tako i preko koje će EU da ulazi na tržište Rusije. Samo kad bi naši političari bili dovoljno vešti da to izvedu.

Perparim

pre 15 godina

Trebalo je SSP ranije potpisati kaze g. Lavrov.Zasto ranije niste rekli da to treba uraditi,g.Lavrov.Jel stvarno mislite ono sto izjavljujete za medije.Sta cete reci sutra ,kad Srbija bude u NATO?

Beogradjanka

pre 15 godina

PRE SVIH, ZORANU HVALA! "Ako mislite da ćete zaustaviti Srbiju ako mene uklonite..." i nemoguće je zaustaviti Srbiju posle Zorana. Borisu i Đeliću takođe priznanje što su u pravom trenutku izdejstvovali potpisivanje. Rusi najzad shvataju da su potrošene sve priče o Srbiji kao ruskoj guberniji. To jednostavno nikome u Srbiji ne odgovara osim Nikoliću i Koštunici i malom broju ljudi oko njih koji bi se okoristili. Zvanična Rusija bi trebalo da nam se izvini za gnusane reči kojim je opravdano ubistvo Đinđića sa kanala državne televizije. Onoliko godina (a i sada) je štitila je Miloševića, Miru, Boru, Karića (možda bi sutra bio direktor neke njihove firme ovde). Što se V.K. tiče, ako je Boris "na treći dan Uskrsa postao Juda", da li je on Isus? Krajnje je vreme da se on negde smesti, a za to ćemo se pobrinuti 11.maja.

Nesha

pre 15 godina

Hahahahaha, noz u srce Kostunici i radikalima koji pokusavaju da ubede narod da je SSP na neki misteriozan nacin povezan sa priznavanjem Kosova.

jegulja

pre 15 godina

Ovo je samo dokaz da iza DSS, NS, SRS protivljenja SSP-u ne stoje Rusi niti rusofilska politika, Kosovo i sl. vec pljackaski interesi Miskovica i ostalih monopolista koji nas bezocno pljackaju i koji pod plastom Kosova hoce da sacuvaju svoje pozicije. Nisam za ulazak u EU ali alternativa tome je strasna tako da se jednostavno to mora. SSP i otvaranje i rusenje (ekonomskih)granica je svakako korisno a alternativa tome je siromastvo, sitne "prljave" investicije i dalje divljanje Miskovica i njemu slicnih. Rusima je interes da mi budemo u EU tako da ce i oni kao i Ameri imati svoje "subverzivne" snage u istoj. Zbog toga pitanje je kako ce u buducnosti funkcionisati i uopste opstati EU.

gradjanin bg

pre 15 godina

Juče je Velja Ilić urlao na mitingu u Kragujevcu da je Tadić izdajnik. Da li će Velja isto reći i za g-dina Lavrova na nekom sledećem mitingu?

Sredoje Milicevic

pre 15 godina

Mnogima je promaklo da je juce u vreme potpisivanja SSP u Luksemburgu bio i ruski MIP Lavrov. Zanima me da li je doslo do (makar i slucajnog) susreta sa Tadicem, Djelicem i Jeremicem? Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje oba moguca odgovora.
Juce je u Moskvi boravio grcki premijer Karamanlis i sa V. Putinom razgovarao i o gasovodu "Juzni tok". Na TV stanici "Russia today" prikazan je i snimak na kojem se vidi kuda ce gasovod prolaziti i, gle cuda, na toj mapi oba kraka gasovoda obilaze Srbiju: jedan ide pravo u Grcku, a drugi iz Rumunije u Madjarsku i dalje u Evropu.
Moze li neko da mi objasni sve ove "slucajnosti"?

Rajko

pre 15 godina

Ako ste bili prijatelj ove zemlje,trebali ste reci da se predaju ratni zlocinci i da ste podrzali politiku Dindica...onda bi vam verovali da ste istinski prijatelj Srbije..E onda bi drugacije izgledalo sa Kosovom.

lana

pre 15 godina

gde ste sada radikali i dss-ovci?sto ne vičete lavrovu i rusima da su izdajice i jude? ni oni više neće da se petljaju sa vašom politikom ...

Logika

pre 15 godina

Odavno nisam citao ovakvu licemerniju izjavu!!?
Pa gospodine Lavrove....vi i vasa vlada je do sad u neki nacin sprecavali potpisivanje ovog sporazuma dajuci podrsku radikalnim i zaostalim idejama, i nemojte sad kao da vam je drago sto je potpisivan sporazume jer vama je JAKO JAKO zao sto je doslo do toga! Sad ne bi me cudilo ako vlada Rusije u inat ovog sporazuma priznaje nezavisnost Kosova!?
Dosta vise branite srspki narod, Srbi su toliko pametni da znaju gde im je buducnost!

Palilula

pre 15 godina

E sad da vidimo kako ce Dr. Vojislav i radikali da izvrnu ovu izjavu "na legalni" nacin i objasne kako ovo treba razumeti.Naci ce nacina, eksperti su to.

Nadam se da ce biti koji procenat pametnih i razumnih radikala/dss-ovaca koji ce shvatiti o cemu je rec.

zato

pre 15 godina

Rusija je svesna da je njen uticaj na svetsku politiku znacajan jos samo na osnovu veta,/nasledjenog od bivse sile SSSR /pa shodno tome maksimalno koristi svaku priliku, da u datim okolnostima izvuce vlastitu korist.Srbija je izgleda iskoriscena?!

dusan

pre 15 godina

gospodin lavrov je i ranije davao pristojne komentare. on je prvi rekao da razume da "gasni" sporazum mora da ceka novu vladu/skupstinu.
jedino bih prokomentarisao da bi srbija odavno potpisala ssp da majcica rusija nije povremeno ohrabrivala nacionaliste u srbiji i nije pomagala u sakrivanju zlocinaca koje haski tribunal trazi. sa hadzicem i mladicem u hagu, srbija bi mozda usla u eu sa rumunijom i bugarskom.
nadam se da ce i rusofili da se opamete, da shvate da i braca nemaju nista protiv eu i da na izborima glasaju za one koji ce im doneti bolji zivot, a ne prazne, epske price o ponosu, nepravdi i junastvu.
glasajte za demokratske opcije, bice bolje i vama, a pogotovu vasoj deci.
siri dalje

Zak Shurak

pre 15 godina

mislim da su se dss i radikali preracunali ko niko njihov- skolski primer politicke smrti, samo gledajte.... sad ce i rusi da prestanu da im se javljaju na ulici, hahahahaha- kostunicu mozete od 12 maja da nadjete u prvom redu klupa na kalemegdanu, samo ce prvo morati da kibicari!!!

Simon

pre 15 godina

Izjavu Ruskog diplomate uopste ne vidim kao negativnu! Naprotiv. Razumem je kao implicitnu podrsku Sporazumu o Stabilizaciji i Pridruzivanju, uz odredjene rezerve zbog 'tajminga' i Kosova.
Po meni, sustina te izjave je da je SSP logican strateski korak za Srbiju, a ne nekakva ‘izdaja’ o kojoj galame ultra nacionalisti. Ne bi me iznenadilo da u njihovim redovima neko uskoro I Lavrova proglasi "izdajnikom", posto je, u stvari, podrzao SSP I evropsku perspektivu Srbije.

Dragana

pre 15 godina

Pa jeste, trebalo je mnogo ranije usmeriti veci deo politike ka EU. Ruska politika, kao i uvek, glumi nase prijatelje sve dok postoji interes.Kada taj interes nestane, od "najvecega" prijatelja dobijamo neprijatelja. Pa zar posle toliko godina pojedinci nisu naucili da moraju sami bez tudje pomoci da se bore za sebe i svoju zemlju.

kika

pre 15 godina

Konacno su i Rusi stavili do znanja sta misle o politici radikala i Kostunice, nece oni sa njima da se petljaju.
Ne verujem ni da ce Kina da ih podrzi!
Ni oni nisu vise totalitarna drzava!
Preostaje jedino da se ovi lepo okrenu Severnoj Koreji i slicnim kvazipatriotskim rezimima koji su usrecili svoj narod!

Pozdrav bratskoj Rusiji :))
Pravicemo mi savez sa Rusima i Belorusima ali u EU!

Milan Slovenac

pre 15 godina

A šta ako hoće i Rusija u EU? Već danas je orientisana najviše prema EU. Kakva će bit onda raspodela moći u svetu ? Gde je ovde mesto nove Srbije? Samo hrabro Srbijo na VLASTITE noge i iskoristite tu vašu danu poziciju...!

Bogdan

pre 15 godina

Eto Dr Vojislave cak je i Rusija snazno za potpisivanje SSP. I 66% biraca. I predsednik za koga je glasalo vise od 50%. I Spanija i Slovacka itd. koje nisu priznale Kosovo su za. Zamisli se malo o cemu pricas i u kom svetu zivis...

Djole

pre 15 godina

Nismo mi ni dobri, ni loši. Nas drže onako kako im trebamo. Kad smo dobri, lupe nas da ne preterujemo. Kad smo loši, dobijemo ćušku da se opametimo. Srbi su bili i ostali najbolji narod za održavanje Evrope u tenziji. Dovoljno veliki da budemo problem, dovoljno mali da ne možemo da budemo veliki problem, dovoljno problematični i istorijski i etnički da nas je lako izazvati, dovoljno drčni da reagujemo, dovoljno glupi da verujemo u svoju snagu... Idealan narod za manipulaciju. Još jedan dokaz je i ovaj sporazum.
Mada, moram reći da mi je drago što smo ga potpisali

Milan

pre 15 godina

Citajte dva puta svi vi koji ste protiv Evrope.
Ne bi rekao da je ovo smanjivanje podrske Srbiji da od naseg ulaska u EU i Rusija ima koristi.
Kako su Rumuni i bugari potpisali i posle toga tek energetski ugovor pa niko nije rekao da su nekoga ili nesto izdali.
Sada sa SSP imamo vise snage da se borimo za Kosovo a culi ste sta je Ren rekao.

Nemanja79

pre 15 godina

Nekadasnja izolovana Srbija "pokazala" se nemocnom da se nosi sa elementarnim zivotnim obavezama, a kamo li, kada je u pitanju bila zastita velikih nacionalnih interesa, poput Kosmeta. Varka je i trenutni privid da bi nam odbijanje SSP-a vratilo Kosovo nazad. Samo ekonomski jaka i razvijena zemlja moze da konkurise i kao garant mira u regionu, povrati kredibilitet, a i sredstva, da reintegrise kosovske Albance. Zato je svaka sumnja u korist SSP-a lazna i predstavlja "osnovu" politickih kampanja retrogradnih snaga.

billar

pre 15 godina

"EU podržava teritorijalni integritet Gruzije", izjavio je Solana tim povodom.

Hmmm, znaci EU ipak moze da zauzme stav o celovitosti i integritetu drzava?

Dosta lazi i kukavicluka!!!!

Patriota

pre 15 godina

Kaže rus:"bolje i kasnije, nego nikada". Kako, pa zar Rusi nisu na strani naših ''pstriota''? Kako ih njihovi rusi ''zakopaše''!!!

Predrag

pre 15 godina

Eto vam radikali i kostunice ,sad se vidi sve ko je kriv za sve . toliko se bunite a rus vam sve zasuo u brkove. da nema vas i da smo potpisali ranije bilo bi sve bolje .to jest da nema radikala i kostunice i velje da kradu i obmanjuju narod davno bi sve islo kako treba i sa kosovom .

Johan

pre 15 godina

Eto, i gosp. Lavrov se radovao sada potpisivanju sporazuma. Naravno kad gosp. Kostunica, radikali i njihovi sledbenici nece prihvatiti realnost i su ga ugurali u corsokak i nelogicnosti. Ovako sada je g.Lavrov resio problem i oslobodio se pritiska.

veki

pre 15 godina

Naravno da je trebalo ponuditi/potpisati SSP ranije. Onda K. Albanci ne bi imali argument za otcepljenje.Ova teska situacija ciji se ishod ne zna i koja ce u buducnosti opet doneti sukobe je proizvod nezrele
politike EU, NATO i USA.
Jeremic je lepo rekao da su Rusi saveznici i da u nasem medjusobnom odnosu ima i prirodnog saveznistva i materijalne koristi- sasvim logicno. Pa sta?
Mislim da treba prestati sa Rusofobijom i udruziti se Rusima ekonomski i prijateljski.Mi smo zemlja koja je oduvek bila izmedju svetskih sila. Nismo mi ni 'Evropa' ni 'Rusija' ali mogli bi sa oboma jako dobro da saradjujemo.

TIFI

pre 15 godina

sad ce gospodin lavrov i putin opet da izdaju srbiju kao i uvek .po meni najbolje za srbiju i srbe na kosovu da prihvate realnost . da se okrenu evropi i zaborave rusiju.hvala

Pazljivo

pre 15 godina

Reci Lavrova treba pazljivo citati, ne samo deo "trebalo je i ranije". On govori o vezi KiM i SSP i porucuje EU da ne bi imala danas probleme da je SSP potpisan pre proglasenja nezavisnosti KiM. Ovako, cl. 135. je postao kamen spoticanja, a razlog je priznanje nezavisnosti od strane nekih u EU.

Solanine reci o podrsci teritorijalnom integritetu Gruzije necu komentarisati, samo cu postaviti pitanje: A Srbije?

tibulo

pre 15 godina

Licno vrlo postujem diplomatsku aktivnost gospodina Lavrova. Medjutim, ovaj komentar mu nije potreban i nije koristan ni Rusima ni nama. Mozda je nama korisniji.Govori pravim jezikom da mali narodi poput nas, nisu ni od koga zasticeni.Moraju sami voditi racuna da budu u funkciji i vremena , prostora i nasih i tudjih interesa. Gospodin Lavrov, je trebalo da nam kaze kada je to trebalo:potpisite!

Gradjancica

pre 15 godina

Da li je sledece razmena dobara izmedju Rusije i SRbije: Mi vama Ratka Mladica (da bi usli u EU) a vi nama zlatnu akciju propale firme SRBIJA?

seka

pre 15 godina

Najbolji dokumentarac o Kosovu napravili su Rusi i taj je dokumentarac objavio RTS. Do sada se u Srbiji nije nasao ni dobar reditelj, ni dobar snimatelj, ni dobar scenarista, ni dobar investitor, ni dobar novinar, da sakupi svu informaciju koja samo sto nije pocela i oci da nam kopa. To onako uzgred!

Izmedju 28-og januara i 29-og aprila, desile su se sledece stvari:
1) 28-og januara nije se potpisao sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU
2) 17-og februara samoproglasena je nezavisnost Kosova, koji su 17 zemalja clanica EU do sada priznale i neke cak nalaze se na putu ili su vec otvorile svoje ambasade na Kosovu(ovo za ambasade nije losa ideja, bar sto se redova i odbijanja za vize tice)
3) 17-marta Srbi u Kosovskoj Mitrovici bili su uhapseni i brutalno tuceni, te je na njih bacan suzavac i pucani su rafali sa plasticnim i pravim mecima
4) 3-eg aprila Haradinaj je pusten na slobodu i proglasen nevinim zbog nedostatka dokaza
5) 23-eg aprila komesar Oli Ren je izjavio da Srbija mora da obrati paznju da ce kao uslov morati da razvija dobrosusedske, kao odgovor na pitanje da li ce Srbija moci da udje u EU, ako ne prizna Kosovo.
Takodje, valja obratiti paznju da drazava Srbija u medjuvremenu :
1) nije predala Hagu niti jednog jedinog Haskog optuzenika, sto je svih ovih godina (ne dana) bio jedini razlog za prekid razgovora o pridruzivanju, koji je bio zapocet nekoliko godina ranije
2) Srbija nije dala Hagu niti jedan dokument vise od onih koje je i do sada predavala
3) zbog nemilih dogadjaja pod 1), 2), 3), 4) i 5) , polako, ali sigurno smo poceli da dobijamo jasnu sliku o tome kuda nas EU vodi.
Sasvim je logicno da danas, svi znamo da nas EU strasno voli i jedva ceka da im se pridruzimo, i zasto ne, postanemo i mi ravnopravni clan EU, isto onako kako su to postale Slovenija, Rumunija, Bugarska, Madjarska, i potpisujuci isti onaj sporazum, koje su, odavno vec, potpisale i sve druge zemlje sa Balkana (osim Bosne).
Iz toga se moze zakljuciti samo jedno:
- mi i dalje nasedamo na parole i stampane papire i potpise i radujemo se kao mala deca kada im neko obeca da ce im kupiti lilihip
- u Srbiji se jos uvek nije pojavio taj politicar, koji ce biti u stanju da izvede Srbiju na pravi put, cak ni onaj koji nema zavezane oci i ne ceka da ga neko drugi povuce za ruku.
- na izborima cemo ponovo birati onoga ko je manje glup, manje nesposban i manje los, a ne onoga koji svojim kvalitetima jeste bolji i zasluzuje da vodi Srbiju. Da nije tako, sporazum se ne bi potpisao juce, i to samo par nedelja pred izbore.
- Svi politicari , a i mediji u Srbiji jasno znaju da smo mi narod sa ribljom memorijom, jer jednog dana mogu da nam kazu jedno, a vec sledeceg nesto sasvim suprotno, bez da se iole zacrvene
A narod ne kaze uzalud da se prase ne goji pred Bozic.

gasprom

pre 15 godina

Interesantno je kako Koštunica iz izjave Lavrova uzima samo onaj deo gde se govori da je sporazum dosta zakasneo,preskačući deo gde se kaže da je samo potpisivanje korisno.Putuj Igumane i ne misli na manastir..

Marko

pre 15 godina

Rusi se drze istog pravca kao i do sada, i nisu ni po cemu umanjili podrsku Srbiji. I za Ruse i za Srbe je dobro da Srbija bude u EU, samo je pitanje pod kojim uslovima.

Rusi su uvek bili uz Srbiju. To sto dok je vladao pijani Jelcin (od zapada vidjen kao najveci Ruski demokrata svih vremena) nisu bili ni uz same sebe, druga je prica.

Idriz

pre 15 godina

Pa G-dine Lavrove, normalno je da imate razlicite poglede! Vi gledate sa istocne strane, dok trojka to posmatra sa zapadne strane! Svejedno je ko kako posmatra, ali je cinjenica da se realno stanje nece bitno promeniti. Kosovo je nezavisno!

VLADO I BELI RENAULT

pre 15 godina

Eto, cim je Srbija potpisala SSP, ni jedan jedini dan nije prosao, i Rusija odmah smanjuje "podrsku" Srbiji. Kada ce ovaj narod da shvati da od Rusije nema nista. Ne pamti istorija da ijedna zemlja koja je imala "Rusku podrsku" (citaj=bila pod Ruskom cizmom), je imala ikakav prosperitet ili nesto dobro od toga.
Hajde rusofili, milite malo o tome.

Josip Vasilj

pre 15 godina

"Uzajamno prihvatljivo" rješenje za Moskvu i ruske plaćenike u Beogradu je nastavak pregovora o statusu Kosova koji, osim udaljavanja Srbije od Evrope, ne bi donijeli nikakve rezultate. Upravo sa ovakvim rezultatom, i porodica Milošević i Rusija bi bili više nego zadovoljni. Ali uzalud vam trud "veliki prijatelji", SSP je jučer potpisan…

Patriota

pre 15 godina

Kazete sada Gospodine Lavrov da je trebalo ranije Srbija da potpise SPP?
Kakvo licemerje.
Bio bi sporazum potpisan mnogo mnogo ranije da zlikovci nisu ubili premijera Djindjica, i onda radili sve na tome da se Srbija sto vise udalji od EU i tog sporazuma.
Ali na njihovu zalost, a mozda i vasu, Srbiju nece spreciti niko da postane deo EU gde joj je i mesto.
Gospodine Lavrov, ova vasa izjava da je trebalo ranije potpisati sporazum sa EU moze proci samo ako se javno izvinite drzavi Srbiji povodom izjave vase drzavne televizije da je pokojni Djindjic bio izdajica, strani placenik i da je zasluzio metak.
Tom izjavom ste poslali signale podrske onoj strani koja vam je obecala od Srbije status Ruske gubernije i koja vam je obecal NIS, Energoprivredu i JAT.
Znaci Gospodine Lavrov cekamo javno izvinjenje drzave Rusije povodom izjave o pokojnom premijeru , a uskoro, u najskorije vreme , kada Srbija krene jos jace ka EU, cekamo i jednog novog nezavisnog sudiju da konacno pokrene i politicku pozadinu ubistva premijera.
Srbiju vise niko ne moze zaustaviti na svom putu ka EU , a nalogodavce ubistva premijera Djindjica vise niko ne moze sakrivati.
U to ime ziveli.

Milan

pre 15 godina

Opet podmukla igra Rusije, jer koga su oni ''branili'' taj nikad nije dobro prosao. Ja bi pitao samo Lavrova sto je ruska vojska povucena za vreme Putina i po nalogu Putina sa severa Kosova, kad niko iz medjunarodne zajednice nije imao nista protiv da ostanu tu( a sad su opet ''zabrinuti'' ). Nije Jelcin povukao vojsku sa Kosova, koji je tu vojsku i poslao, nego bas Putin.
Daleko vam lepa kuca Rusi, mi smo u Evropi a ne Aziji, zivot u Srbiji a i ruski uticaj srecom svakim danom je sve manji.

Vladimir

pre 15 godina

Samo neka Rusi ćute..puno pričaju, ništa ne kažu..sem činjenice da nam nisu nikakva braća i slično..nama treba Nemačka, tj. Evropa!

Maja_V

pre 15 godina

Sto se tice Rusije, da li neko misli da je njom vladao pijani Jeljcin ili aparat - KGB plus Gasprom, koji su ga pridrzavali da ne padne?
U vreme bombardovanja Srbije, Jeljcin je bio pijan kao i obicno ali je Premijer bio Cernomirdin - ondasnji direktor Gasproma.
Pustili su Srbiju niz vodu i sada je jeftino "okupiraju".
Izgleda da je davno pao dil -Amerikancima Kosovo i Bondstil, Rusima - Srbija.
I jedni i drugi ce nas ugurati u EU ali ce nasi resursi biti u rukama druge drzave. Da li ima vremena da se plan KORIGUJE?

Pazljivo

pre 15 godina

Reci Lavrova treba pazljivo citati, ne samo deo "trebalo je i ranije". On govori o vezi KiM i SSP i porucuje EU da ne bi imala danas probleme da je SSP potpisan pre proglasenja nezavisnosti KiM. Ovako, cl. 135. je postao kamen spoticanja, a razlog je priznanje nezavisnosti od strane nekih u EU.

Solanine reci o podrsci teritorijalnom integritetu Gruzije necu komentarisati, samo cu postaviti pitanje: A Srbije?

Opijum

pre 15 godina

Srbija se nakon 25 godina vlasti srpskih nacionalista napokon vraca tamo gde pripada - u Evropu. Iz izjave Lavrova je jasno da Rusija vec sada pusta svoje pulene niz vodu. Proevropskoj, sekularnoj i demokratskoj Srbiji zelim puno uspeha na putu povratka kuci. Ovima drugima - da se suoce sa posledicama oonoga sto su pocinili ili podrzavali i da preispitaju svoje stavove, kako bi im makar deca zivela u miru i slozi s drugim evropskim narodima.

srdjan

pre 15 godina

Eto i Rusija je za SSP... pa sta hoces vise KOSTUNICE i NIKOLICU... JAsno je cije oni misljenje slusaju (i to misljenje dolazi iz Holandije)...

Perparim

pre 15 godina

Trebalo je SSP ranije potpisati kaze g. Lavrov.Zasto ranije niste rekli da to treba uraditi,g.Lavrov.Jel stvarno mislite ono sto izjavljujete za medije.Sta cete reci sutra ,kad Srbija bude u NATO?

Darko, Cacak

pre 15 godina

Lepo onda recite i ostrascenim narodnjacima da ste za evropsku Srbiju pa da znaju na cemu su, ovako stvarno mi ih je zao zaslepljene.

billar

pre 15 godina

"EU podržava teritorijalni integritet Gruzije", izjavio je Solana tim povodom.

Hmmm, znaci EU ipak moze da zauzme stav o celovitosti i integritetu drzava?

Dosta lazi i kukavicluka!!!!

Maksimalno orao pozitivno

pre 15 godina

Mislim da je Rusija najveći zagovornik potpisivanja SSP-a, jer je time oslobođena tereta pokrivanja i zaštite srpske pogubne politike.

(Vlast)a

pre 15 godina

Srbi sa Kosova su rekli NE SSP-u,mi i EU cemo da ih izdrzavamo i hranimo,a oni ce da nas pljuju i vole Rusiju.Sta Rusija kaze na njihov angazman,a sta Mitrovica povodom ruskog odnosa sprocu potpisivanja SSP-a koji je prilicno daleko od nebeske vizije bivseg premijera Srbije koji nam se,nadam se,nece nikad dogoditi.Hvala g.Lavrovu i na ovom uz molbu da nas ne podjaruje na gluposti nego da nam pomogne da budemo pametni i vredni na radost i ponos svih Slovena,pravoslavnih i svega ostalog sto nas povezuje u bratski zagrljaj koji politika samo kvari.

Misa Pavlovic

pre 15 godina

Evo patriotama i drugu sa facijalisom, kada nasi "saveznici" pozdravljaju potpisivanje SSP-a ne vidim zasto bih koalicija SRS-DSS-gazda Velja imali fundamentalne probleme sa time??? Sasvim je OK imati razlicite stavove o konkretnim problemima, ali je naj gora varijanta zbog toga prekinuti dialog. To je taktika koju primenjuju deca dok malo ne stasaju. Politika "patriota" je pogubna za Srbiju i to izlazi polako na vidilo, samo bi taj proces mogao da tece malo brze.

Milan

pre 15 godina

Rusi u poslednje vreme,blago, pokusavaju Kostunici da stave do znanja da ne zele da ga podrzavaju u njegovim sumanutim mislim,razmisljanjima i idejama.
Da nemaju nameru da se zavade ni sa EU,ni sa SAD radi parcenceta zemlje,tamo negde u Srbiji.
Mozda gresim,ali cenim da prilike idu na nasu,srpsku-proevro stranu,jer rusi prave tal sa EU i SAD Kosovo-Abhazija-gruzija...itd.

Braco Rusi!

pre 15 godina

Gosn. Lavrov, ko je vukao Srbiju za nos, ko im je obecao podrsku, zasto ste dobili NIS za dzabe???
I nasi patriotski politicari jos uvek veruju ovom licemerju?!?! Pa i jedna ruska gubernija zasluzuje vise!

seka

pre 15 godina

Najbolji dokumentarac o Kosovu napravili su Rusi i taj je dokumentarac objavio RTS. Do sada se u Srbiji nije nasao ni dobar reditelj, ni dobar snimatelj, ni dobar scenarista, ni dobar investitor, ni dobar novinar, da sakupi svu informaciju koja samo sto nije pocela i oci da nam kopa. To onako uzgred!

Izmedju 28-og januara i 29-og aprila, desile su se sledece stvari:
1) 28-og januara nije se potpisao sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU
2) 17-og februara samoproglasena je nezavisnost Kosova, koji su 17 zemalja clanica EU do sada priznale i neke cak nalaze se na putu ili su vec otvorile svoje ambasade na Kosovu(ovo za ambasade nije losa ideja, bar sto se redova i odbijanja za vize tice)
3) 17-marta Srbi u Kosovskoj Mitrovici bili su uhapseni i brutalno tuceni, te je na njih bacan suzavac i pucani su rafali sa plasticnim i pravim mecima
4) 3-eg aprila Haradinaj je pusten na slobodu i proglasen nevinim zbog nedostatka dokaza
5) 23-eg aprila komesar Oli Ren je izjavio da Srbija mora da obrati paznju da ce kao uslov morati da razvija dobrosusedske, kao odgovor na pitanje da li ce Srbija moci da udje u EU, ako ne prizna Kosovo.
Takodje, valja obratiti paznju da drazava Srbija u medjuvremenu :
1) nije predala Hagu niti jednog jedinog Haskog optuzenika, sto je svih ovih godina (ne dana) bio jedini razlog za prekid razgovora o pridruzivanju, koji je bio zapocet nekoliko godina ranije
2) Srbija nije dala Hagu niti jedan dokument vise od onih koje je i do sada predavala
3) zbog nemilih dogadjaja pod 1), 2), 3), 4) i 5) , polako, ali sigurno smo poceli da dobijamo jasnu sliku o tome kuda nas EU vodi.
Sasvim je logicno da danas, svi znamo da nas EU strasno voli i jedva ceka da im se pridruzimo, i zasto ne, postanemo i mi ravnopravni clan EU, isto onako kako su to postale Slovenija, Rumunija, Bugarska, Madjarska, i potpisujuci isti onaj sporazum, koje su, odavno vec, potpisale i sve druge zemlje sa Balkana (osim Bosne).
Iz toga se moze zakljuciti samo jedno:
- mi i dalje nasedamo na parole i stampane papire i potpise i radujemo se kao mala deca kada im neko obeca da ce im kupiti lilihip
- u Srbiji se jos uvek nije pojavio taj politicar, koji ce biti u stanju da izvede Srbiju na pravi put, cak ni onaj koji nema zavezane oci i ne ceka da ga neko drugi povuce za ruku.
- na izborima cemo ponovo birati onoga ko je manje glup, manje nesposban i manje los, a ne onoga koji svojim kvalitetima jeste bolji i zasluzuje da vodi Srbiju. Da nije tako, sporazum se ne bi potpisao juce, i to samo par nedelja pred izbore.
- Svi politicari , a i mediji u Srbiji jasno znaju da smo mi narod sa ribljom memorijom, jer jednog dana mogu da nam kazu jedno, a vec sledeceg nesto sasvim suprotno, bez da se iole zacrvene
A narod ne kaze uzalud da se prase ne goji pred Bozic.

ana

pre 15 godina

Hvala g. Lavrov. Istonacinski. Kako uskoro pocinju i Vasi pregovori sa EU za ugovor kojim cete dugorocno strateski urediti svoje odnose na svestrano zadovoljstvo, zelim Vam da posao odradite efikasnije od nas pouceni nasim iskustvom.

raja babeja

pre 15 godina

Tačno da je trebalo i ranije. Samo, g-din Lavrov bi trebao da bude i bar malo samokritičan, jer da nije bilo njega i njegovih Vojislava, Velimira i ostalih, ruske podrške ostacima familije M. i onima kojima je u Srbiji trebalo davno suditi, ( a o mogućem utočištu osumnjičenima za ratne zločine i da ne govorim )Srbija bi bila u Evropi odavno. sasvim je sigurno da će Rusija znati da izvuče iz situacije oko Kosova najviše što može za sebe i da će ( ili ga već pušta?! ) hladno pustiti V.K. niz ledeno Dunavo.

petrovic

pre 15 godina

EU daje kredite otvara nova radna mesta nudi perspektivu a sta je rusija ikada dala osim sto su uvek uzimali I gurali u rat zbog svoga interesa.

Pravnik

pre 15 godina

Ovo je dokaz da i RUSIJA PODRŽAVA EVROPSKU SRBIJU i da bi DSS-RS bukači morali da prestanu da obmanjuju građane koje su uz pomoć SPS-a ojadili (rasprodavali društvena preduzeća i trošili nemilice taj novac, uništavali domaću proizvodnju, a istovremeno sve uvozili i pravili ogromne platne deficite koje će pokrivati naša deca, grabili ogromne plate iz buđzeta i javnih preduzeća) u periodu 2004-2007. godine.

Srbija je davno trebala da potpiše i SPP i da uđe u EU zajedno sa Bugarskom i Rumunijom, ali ona je POD VLADOM KOŠTUNICE PRESPAVALA.

Evropejac

pre 15 godina

Sve u svemu korektan stav gosp Lavrova. Sada se pitamo ko je sprecavao da se ranije potpise SSP.Sta kazu ti ljudi danas. Zasto Ratko Mladic nije u Hagu. Zato sto ga legalisti koji imaju ministarstvo sile uz pomoc lazno izdatog pasosa odperjali u bratssku Rusiju gde ce da prave ostalim kriminalcima i zlocincima iz Srbije.Toma Nikolic kaze da Ratko Mladic sigurno nije u Srbiji i da je ne moguce da iz te zemlje se pojavi ovde. E pa ggospodo posto smo saSSP delimicno zavrsili razgovarajte sa vasom "ruskom bratijom' da nam isporuce sve zlikovce a ne samo Caneta Subotica

zato

pre 15 godina

Rusija je svesna da je njen uticaj na svetsku politiku znacajan jos samo na osnovu veta,/nasledjenog od bivse sile SSSR /pa shodno tome maksimalno koristi svaku priliku, da u datim okolnostima izvuce vlastitu korist.Srbija je izgleda iskoriscena?!

rammstein

pre 15 godina

Čak i Rusija podržava SSP. Što je i logično jer je i u njihovom interesu. Zašto? Kao prvo poznato je da se sve odluke u EU donose koncenzusom. A Srbija bi bila idealan lobista Rusije u EU. I to sa jednim od najboljih geografskih položaja u Evropi. Kao Drugo gasovod. Logično je i jeftinije, praktičnije kada 2013 bude krenuo da radi prolazi kroz jedan poreski i finansiski sistem. Treće NIS. Rusija znatno može da poveća proizvodne kapacitete NIS-a i preko naftovoda koji treba da prođe kroz Srbiju proizvodi svoju jeftinu naftu i bez carina je prodaje iz Srbije u ostale zemlje EU... I naravno stiče profit. Četvrto Rusija bi imala i vojni uticaj (jer Srbija verovatno neće u NATO). A baš bi voleo da vidim Tomu i Voju kako bi poništili ovaj sporazum kad im Putin(Medvedev)kaže njet.
Prema tome ljudi moji mozemo mirno da spavamo nema nista od ponistavanja sporazuma.

Nesha

pre 15 godina

Hahahahaha, noz u srce Kostunici i radikalima koji pokusavaju da ubede narod da je SSP na neki misteriozan nacin povezan sa priznavanjem Kosova.

kika

pre 15 godina

Konacno su i Rusi stavili do znanja sta misle o politici radikala i Kostunice, nece oni sa njima da se petljaju.
Ne verujem ni da ce Kina da ih podrzi!
Ni oni nisu vise totalitarna drzava!
Preostaje jedino da se ovi lepo okrenu Severnoj Koreji i slicnim kvazipatriotskim rezimima koji su usrecili svoj narod!

Pozdrav bratskoj Rusiji :))
Pravicemo mi savez sa Rusima i Belorusima ali u EU!

Nemanja79

pre 15 godina

Nekadasnja izolovana Srbija "pokazala" se nemocnom da se nosi sa elementarnim zivotnim obavezama, a kamo li, kada je u pitanju bila zastita velikih nacionalnih interesa, poput Kosmeta. Varka je i trenutni privid da bi nam odbijanje SSP-a vratilo Kosovo nazad. Samo ekonomski jaka i razvijena zemlja moze da konkurise i kao garant mira u regionu, povrati kredibilitet, a i sredstva, da reintegrise kosovske Albance. Zato je svaka sumnja u korist SSP-a lazna i predstavlja "osnovu" politickih kampanja retrogradnih snaga.

vladami

pre 15 godina

Verujem da se Lavrov ovde obraca poslovicno neobavestenom Kostunici, njegocim aparatcicima, zlobno pateticnoj SRS i bezobzirnom SPS-u kao i velikasima EU koji ne zaostau ni korak za ovim nasim birokratama. Naime, svi ostali odlicno znaju da je g Lavrov vise nego u pravu. Steta sto Rusi ne vode politiku mesanja kao Amrikanci pa da ovim nasim vecim Rusima i od samih Rusa upute poziv u Moskvu i lepo ispredaju par lekcija. Moze i da se ponavlja ali jednom bi im uslo u glavu, valjda.
Ne vidim kako je to Rusija umanjila podrsku Srbiji?

s tim rolaj

pre 15 godina

Rusiji najviše odgovara Srbija u EU, a da pri tome Rusi kupe neke njima bitne firme (NIS, Jat). Srbija ima odličnu priliku da bude zemlja preko koje će Rusija da ulazi na tržište EU, a isto tako i preko koje će EU da ulazi na tržište Rusije. Samo kad bi naši političari bili dovoljno vešti da to izvedu.

TIFI

pre 15 godina

sad ce gospodin lavrov i putin opet da izdaju srbiju kao i uvek .po meni najbolje za srbiju i srbe na kosovu da prihvate realnost . da se okrenu evropi i zaborave rusiju.hvala

lana

pre 15 godina

gde ste sada radikali i dss-ovci?sto ne vičete lavrovu i rusima da su izdajice i jude? ni oni više neće da se petljaju sa vašom politikom ...

Bogdan

pre 15 godina

Eto Dr Vojislave cak je i Rusija snazno za potpisivanje SSP. I 66% biraca. I predsednik za koga je glasalo vise od 50%. I Spanija i Slovacka itd. koje nisu priznale Kosovo su za. Zamisli se malo o cemu pricas i u kom svetu zivis...

dusan

pre 15 godina

gospodin lavrov je i ranije davao pristojne komentare. on je prvi rekao da razume da "gasni" sporazum mora da ceka novu vladu/skupstinu.
jedino bih prokomentarisao da bi srbija odavno potpisala ssp da majcica rusija nije povremeno ohrabrivala nacionaliste u srbiji i nije pomagala u sakrivanju zlocinaca koje haski tribunal trazi. sa hadzicem i mladicem u hagu, srbija bi mozda usla u eu sa rumunijom i bugarskom.
nadam se da ce i rusofili da se opamete, da shvate da i braca nemaju nista protiv eu i da na izborima glasaju za one koji ce im doneti bolji zivot, a ne prazne, epske price o ponosu, nepravdi i junastvu.
glasajte za demokratske opcije, bice bolje i vama, a pogotovu vasoj deci.
siri dalje

Predrag

pre 15 godina

Eto vam radikali i kostunice ,sad se vidi sve ko je kriv za sve . toliko se bunite a rus vam sve zasuo u brkove. da nema vas i da smo potpisali ranije bilo bi sve bolje .to jest da nema radikala i kostunice i velje da kradu i obmanjuju narod davno bi sve islo kako treba i sa kosovom .

Palilula

pre 15 godina

E sad da vidimo kako ce Dr. Vojislav i radikali da izvrnu ovu izjavu "na legalni" nacin i objasne kako ovo treba razumeti.Naci ce nacina, eksperti su to.

Nadam se da ce biti koji procenat pametnih i razumnih radikala/dss-ovaca koji ce shvatiti o cemu je rec.

Rajko

pre 15 godina

Ako ste bili prijatelj ove zemlje,trebali ste reci da se predaju ratni zlocinci i da ste podrzali politiku Dindica...onda bi vam verovali da ste istinski prijatelj Srbije..E onda bi drugacije izgledalo sa Kosovom.

Zak Shurak

pre 15 godina

mislim da su se dss i radikali preracunali ko niko njihov- skolski primer politicke smrti, samo gledajte.... sad ce i rusi da prestanu da im se javljaju na ulici, hahahahaha- kostunicu mozete od 12 maja da nadjete u prvom redu klupa na kalemegdanu, samo ce prvo morati da kibicari!!!

Gradjancica

pre 15 godina

Da li je sledece razmena dobara izmedju Rusije i SRbije: Mi vama Ratka Mladica (da bi usli u EU) a vi nama zlatnu akciju propale firme SRBIJA?

Sredoje Milicevic

pre 15 godina

Mnogima je promaklo da je juce u vreme potpisivanja SSP u Luksemburgu bio i ruski MIP Lavrov. Zanima me da li je doslo do (makar i slucajnog) susreta sa Tadicem, Djelicem i Jeremicem? Bilo bi zanimljivo cuti objasnjenje oba moguca odgovora.
Juce je u Moskvi boravio grcki premijer Karamanlis i sa V. Putinom razgovarao i o gasovodu "Juzni tok". Na TV stanici "Russia today" prikazan je i snimak na kojem se vidi kuda ce gasovod prolaziti i, gle cuda, na toj mapi oba kraka gasovoda obilaze Srbiju: jedan ide pravo u Grcku, a drugi iz Rumunije u Madjarsku i dalje u Evropu.
Moze li neko da mi objasni sve ove "slucajnosti"?

Johan

pre 15 godina

Eto, i gosp. Lavrov se radovao sada potpisivanju sporazuma. Naravno kad gosp. Kostunica, radikali i njihovi sledbenici nece prihvatiti realnost i su ga ugurali u corsokak i nelogicnosti. Ovako sada je g.Lavrov resio problem i oslobodio se pritiska.

Simon

pre 15 godina

Izjavu Ruskog diplomate uopste ne vidim kao negativnu! Naprotiv. Razumem je kao implicitnu podrsku Sporazumu o Stabilizaciji i Pridruzivanju, uz odredjene rezerve zbog 'tajminga' i Kosova.
Po meni, sustina te izjave je da je SSP logican strateski korak za Srbiju, a ne nekakva ‘izdaja’ o kojoj galame ultra nacionalisti. Ne bi me iznenadilo da u njihovim redovima neko uskoro I Lavrova proglasi "izdajnikom", posto je, u stvari, podrzao SSP I evropsku perspektivu Srbije.

veki

pre 15 godina

Naravno da je trebalo ponuditi/potpisati SSP ranije. Onda K. Albanci ne bi imali argument za otcepljenje.Ova teska situacija ciji se ishod ne zna i koja ce u buducnosti opet doneti sukobe je proizvod nezrele
politike EU, NATO i USA.
Jeremic je lepo rekao da su Rusi saveznici i da u nasem medjusobnom odnosu ima i prirodnog saveznistva i materijalne koristi- sasvim logicno. Pa sta?
Mislim da treba prestati sa Rusofobijom i udruziti se Rusima ekonomski i prijateljski.Mi smo zemlja koja je oduvek bila izmedju svetskih sila. Nismo mi ni 'Evropa' ni 'Rusija' ali mogli bi sa oboma jako dobro da saradjujemo.

gradjanin bg

pre 15 godina

Juče je Velja Ilić urlao na mitingu u Kragujevcu da je Tadić izdajnik. Da li će Velja isto reći i za g-dina Lavrova na nekom sledećem mitingu?

Beogradjanka

pre 15 godina

PRE SVIH, ZORANU HVALA! "Ako mislite da ćete zaustaviti Srbiju ako mene uklonite..." i nemoguće je zaustaviti Srbiju posle Zorana. Borisu i Đeliću takođe priznanje što su u pravom trenutku izdejstvovali potpisivanje. Rusi najzad shvataju da su potrošene sve priče o Srbiji kao ruskoj guberniji. To jednostavno nikome u Srbiji ne odgovara osim Nikoliću i Koštunici i malom broju ljudi oko njih koji bi se okoristili. Zvanična Rusija bi trebalo da nam se izvini za gnusane reči kojim je opravdano ubistvo Đinđića sa kanala državne televizije. Onoliko godina (a i sada) je štitila je Miloševića, Miru, Boru, Karića (možda bi sutra bio direktor neke njihove firme ovde). Što se V.K. tiče, ako je Boris "na treći dan Uskrsa postao Juda", da li je on Isus? Krajnje je vreme da se on negde smesti, a za to ćemo se pobrinuti 11.maja.

ipak podrska

pre 15 godina

ono sto je ipak kljucno u ovoj vesti je izjava "bolje i sad nego nikad", sto je direktna podrska potpisu. uostalom kostunici i nikolic koji se zalazu sa prekid saradnje sa eu zemljama neka vide koji su najveci partneri rusije, kine i ostalih zemalja. da nije tako sta bi lavrov trazio u luksemburgu. eu je danas centar sveta, jel treba jos da se razjasnjava?

boldrick

pre 15 godina

Verujem da je Lavrov sigurno milion puta vec izjavio da je Srbiji bolje da sto pre potpise sporazum sa EU, nego to nama putem medija (nekih - ostali se plasili) nije smelo biti prezentovano. Nevidjeno me samo zanima komentar SRS-DSS na Lavrovu izjavu. Verovatno ce poturiti onog portparola Mladenovica da da izjavu (Vidi decko dokle je Dacic dogurao za 10 godina, poceo kao portparol SPS). Nadam se da su ta vremena za nama.

Dragana

pre 15 godina

Pa jeste, trebalo je mnogo ranije usmeriti veci deo politike ka EU. Ruska politika, kao i uvek, glumi nase prijatelje sve dok postoji interes.Kada taj interes nestane, od "najvecega" prijatelja dobijamo neprijatelja. Pa zar posle toliko godina pojedinci nisu naucili da moraju sami bez tudje pomoci da se bore za sebe i svoju zemlju.

Logika

pre 15 godina

Odavno nisam citao ovakvu licemerniju izjavu!!?
Pa gospodine Lavrove....vi i vasa vlada je do sad u neki nacin sprecavali potpisivanje ovog sporazuma dajuci podrsku radikalnim i zaostalim idejama, i nemojte sad kao da vam je drago sto je potpisivan sporazume jer vama je JAKO JAKO zao sto je doslo do toga! Sad ne bi me cudilo ako vlada Rusije u inat ovog sporazuma priznaje nezavisnost Kosova!?
Dosta vise branite srspki narod, Srbi su toliko pametni da znaju gde im je buducnost!

jegulja

pre 15 godina

Ovo je samo dokaz da iza DSS, NS, SRS protivljenja SSP-u ne stoje Rusi niti rusofilska politika, Kosovo i sl. vec pljackaski interesi Miskovica i ostalih monopolista koji nas bezocno pljackaju i koji pod plastom Kosova hoce da sacuvaju svoje pozicije. Nisam za ulazak u EU ali alternativa tome je strasna tako da se jednostavno to mora. SSP i otvaranje i rusenje (ekonomskih)granica je svakako korisno a alternativa tome je siromastvo, sitne "prljave" investicije i dalje divljanje Miskovica i njemu slicnih. Rusima je interes da mi budemo u EU tako da ce i oni kao i Ameri imati svoje "subverzivne" snage u istoj. Zbog toga pitanje je kako ce u buducnosti funkcionisati i uopste opstati EU.

Patriota

pre 15 godina

Kaže rus:"bolje i kasnije, nego nikada". Kako, pa zar Rusi nisu na strani naših ''pstriota''? Kako ih njihovi rusi ''zakopaše''!!!

Milan Slovenac

pre 15 godina

A šta ako hoće i Rusija u EU? Već danas je orientisana najviše prema EU. Kakva će bit onda raspodela moći u svetu ? Gde je ovde mesto nove Srbije? Samo hrabro Srbijo na VLASTITE noge i iskoristite tu vašu danu poziciju...!

tibulo

pre 15 godina

Licno vrlo postujem diplomatsku aktivnost gospodina Lavrova. Medjutim, ovaj komentar mu nije potreban i nije koristan ni Rusima ni nama. Mozda je nama korisniji.Govori pravim jezikom da mali narodi poput nas, nisu ni od koga zasticeni.Moraju sami voditi racuna da budu u funkciji i vremena , prostora i nasih i tudjih interesa. Gospodin Lavrov, je trebalo da nam kaze kada je to trebalo:potpisite!

Djole

pre 15 godina

Nismo mi ni dobri, ni loši. Nas drže onako kako im trebamo. Kad smo dobri, lupe nas da ne preterujemo. Kad smo loši, dobijemo ćušku da se opametimo. Srbi su bili i ostali najbolji narod za održavanje Evrope u tenziji. Dovoljno veliki da budemo problem, dovoljno mali da ne možemo da budemo veliki problem, dovoljno problematični i istorijski i etnički da nas je lako izazvati, dovoljno drčni da reagujemo, dovoljno glupi da verujemo u svoju snagu... Idealan narod za manipulaciju. Još jedan dokaz je i ovaj sporazum.
Mada, moram reći da mi je drago što smo ga potpisali

Milan

pre 15 godina

Citajte dva puta svi vi koji ste protiv Evrope.
Ne bi rekao da je ovo smanjivanje podrske Srbiji da od naseg ulaska u EU i Rusija ima koristi.
Kako su Rumuni i bugari potpisali i posle toga tek energetski ugovor pa niko nije rekao da su nekoga ili nesto izdali.
Sada sa SSP imamo vise snage da se borimo za Kosovo a culi ste sta je Ren rekao.

gasprom

pre 15 godina

Interesantno je kako Koštunica iz izjave Lavrova uzima samo onaj deo gde se govori da je sporazum dosta zakasneo,preskačući deo gde se kaže da je samo potpisivanje korisno.Putuj Igumane i ne misli na manastir..