Subota, 09.02.2008.

16:55

Ministri sve češće optužuju Evropu

Ministri Demokratske stranke Srbije sve češće optužuju Evropu i zapadne zemlje da prete Srbiji.

Izvor: B92

Ministri sve èešæe optužuju Evropu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Grujic B.

pre 16 godina

Kosovo je zaista neverovatna prica. Evo vec skoro 20 godina prica o Kosovu omogucava drugorazrednim srbijanskim politicarima da se domognu vlasti a zatim, prodajuci patriotizam za svecu ovom nebeskom narodu, ostanu na vlasti sto je moguce duze. Osim Milosevica, tipican primer ovog obrasca je i aktuelni premijer sa sve DSS ministrima i njihovom trenutnom agitacijom koja sigurno noje u opisu njihovog redovnog posla. Nadolazeca kosovska nezavisnost je idealna prilika za premijera i DSS da poentiraju i ucvrste svoje pozicije kako bi nas po vec proverenom receptu jos dugo vodili uprkos svojim minimalnim izbornim rezultatima, gde ce mo svi postati jedan, ujrdinjeni oko jedinog cilja odbijanja kosovske nezavisnosti i tonjenja u novu - staru samoizolaciju.
Ako im se posreci, mozda nas opet bombarduju pa bi u tom slucaju Kostunica, kao onomad Mira Markovic, mogao da konstatuje kako smo postali jedinstveni (u borbi za goli zivot). Ostaje nam ipak nada da je Milosevic ipak potrosio veci deo Kosovske teme tako da bi Kostunica mogao da profitira na ovoj temi u mnogo kracem "eksploatacionom" periodu..

StudentFU

pre 16 godina

Kada bi mi neko ponudio EU za Kosovo samo bih ga pitao: "Gde da potpisem?".
Kosovo nije srpsko vec jako dugo. Gusle jesu nacionalni instrument Kosovara.

kety

pre 16 godina

A da li bise ministar Loncar i ostali iz vrhuske odrekli dela svojih plata i privilegija u ime rodoljublja. To bi i te kako pomoglo budzet Srbije. Lako je biti patriota punog stomaka. Kosovo je dobrodoslo ljudima mracnih ideja da se odrze na vlasti i da manipulisu gradjanima napacene Srbije.

baki

pre 16 godina

Naši političari su za svaku osudu, upropastili su sve što je moglo da se upropasti.Totalni amateri,imali su priliku da poboljšaju ekonomske prilike u Srbiji i da onda kažu vsetu i Evropi, nedamo kosovo, mi smo prosperitetna država, kosovari nemaju razloga da idu iz Srbije!NE, uspeli su da nam totalno osiromaše zemlju, osakate demokratske promene,ljudska prava, da ne ispune ni jedno jedino obećanje, sve vreme nam naturajući Kosovo kao jedini problem.Zato kažem, amateri!Neznaju da vode Državničke poslove koji su sigurno kompleksniji od onoga što oni mogu, inače nam ne bi bilo ovako.Nadam se da će sada kada nam budu uzeli Kosovo koje smo im poklonili, da će nešto da porade na temu ekonomije i stanja u Državi, mada čisto sumnjam, jel su to ipak sve AMATERI.

vladimir

pre 16 godina

Sto se tice ministra prosvete njemu je najvaznije da prica gluposti u vezi Kosova,a ne da brine brigu zasto su deca na Kosovu dobila ogrev u skolama na kraju novembra, zasto su skole jako prljave i zasto se greju na peci "bubnjare" u 21. veku?

Vlada

pre 16 godina

Izgleda da se samo studenti koji su spremni da bez pogovora izvrse svaki zahtev koji stigne iz Eu ili SAD zabrinjavaju.Mozda su to slovenacki studenti zabrinuti?!Ja jesam za EU ali kao ravan njima u najmanju ruku a nikako ponizen ,osakacen i na kolenima,ne hvala

prof. SaLuda

pre 16 godina

''Danas ne mogu, a da ne ponovim da je naše nastojanje da se dosledno i principlijelno borimo, što podrazumeva i borbu za duhovni, ali i materijalni intergtitet i da se dosledno i principijelno protiv onih koji nastoje'' da nam unakaze decu skolskim programom, jer im je veca briga Kosovo. A to sto nam iz skole izlaze deca (nasa buducnost) nesposobna za zivot, to im je manja briga. Ministar ima svoj posao koji ne radi. Ja da ga ne radim dobio bi otkaz. Ko ce njemu da ga uruci?

ljuba

pre 16 godina

bravo za ministre i loncara i samardzica
zato i jesu ministri
kamo srece da ima vise takvih ljudi, poput ova dva ministra, spremnih da javno iznesu svoje misljenje
svaki dan citamo bezvredna misljenja dokolicara koji bi "leba bez motike"

Milan

pre 16 godina

Samo ucite deco jest da vam nece trebati u ovoj "rupi" ali eto istorija se vraca pa neko gradivo nemorate ponavljati mozete ga doziveti. Gde nas bas pogodi taj period na koji nismo bas tako posebno ponosni.
Za takve izjave u normalnim zemljama ministri daju ostavke. Nadam se da su ucitelji tapsali iz pristojnosti a ne zato sto tako misle.
U bre pa oni hoce zbilja da nas podele na dva dela, Evropska Srbiju i Srbiju bez Buducnosti ili kratko na zapadnu i istocnu kao Berlin. Zasto?
Dali zato sto znaju da u jednoj Evropskoj Srbiji takvi politicari kao sto je i Loncar nemaju sanse da na racun para koji narodu zakidaju dzabalebare. Pa nemoze biti da svi iz DSS tako misle ako je tako onda je to vec zavera prema vecini nas i onom delu onih koji su verovali Nikolicu da je za evropu.

pex

pre 16 godina

naravno kostunica se u dva mandata ponasa suprotno svojim ingerencijama..u prvom se ponasao kao premijer crne gore tako da mu je svaka druga rec bila ta republika a danas kao premijer kosova..jedino srbiju ne pominje.. ajmo da prestanemo svi da dishemo i jedemo dok ne resimo kosovo..jel tako kostunice??

Radule

pre 16 godina

Naravno da su protiv Evrope kad su to sve zdravi ljudi, Pravi Srbi, rođeni sa svešću da je Kosovo Srce Srbije, a nisu ovak'i k'o ja, rođeni sa faličnim genom za Kosovo, pa mi, ovako retardiranom, nikako da utuve u glavu da Kosovo nije (još 1999.) izgubljeno...

Crvic

pre 16 godina

Zanimljiva je terminologija koju koristi gospodin Loncar - kao uzrecica mu dodje "dosledno i principijelno"...secam se da je onaj pod lipom imao kao omiljeni termin "dostojanstveno"...i onda pogledam malo pazljivije na zemlju u kojoj zivim...svi principijelni, dosledni i dostojanstveni - rame uz rame.... Dobro, posle zazvoni sat pa se probudim.

Djuro P.

pre 16 godina

Ima se moze se.Ministarske plate su dobre,e sad mogu opet da odahnu i nastave po starom,dok ne zapadnemo u krizu i plate padnu na pedeset maraka,onda cemo kukati kako pod hitno treba praviti peti oktobar,jer ovako se vise nemoze.Postovana gospodo politicar,ministri,zar mislite da smo ovaj standard dostigli nasim radom?

Natalija

pre 16 godina

Izvesni profesor Markovic preti svojim kolegama osudom akademske zajednice i osludom javnosti. Ima li neko da obavesti profesora Markovica da je 1948 davneo prosla a da se 1984 nije ostvarila (mada se mnogi trude da se to ipak desi). Javlje se i izvesni Srecko koji nudi nekakvu deklaraciju mladih Srbije, iako se mladi Srbije nikada nisu izjasnjavali o njoj niti verovatni i znaju za ovu deklaraciju. Za Srecka sigurno ne znaju.

Milan

pre 16 godina

Bravo na clanku B92.
Posao ministra za obrazovanje je da se brine o (losem) obrazovnom sistemu u zemlji a ne da sprovodi spoljnu politiku zemlje. Za to postoji poseban resor i posebni ljudi koji se o tome brinu.

zmitjkoe

pre 16 godina

dSS vec osam godina ne moze da ubode nekog normalnog miistra obrazovanja. Od ludog Obrena, preko jos ludje Colicke do ovog lika. Valjda misle: sto gore to bolje.

j

pre 16 godina

ministarstvo za prosvetu ne radi nista iz svog resora, potpuno je blokirano. snaga jedne zemlje vidi se po prosveti i zdravstvu. a teritoriju moze da odbrani samo skolovan i pametan narod - silu nemamo. ovde ko da su svi bunike jeli.

molim?

pre 16 godina

Pod HITNO svim ministrima iz DSS-NS ukinuti diplomatske i sve ostale pasose, da vise slucajno ne putuju po EVROPI, i zaduziti svakoga sa po dve automatske puske, pistolja i ostalog oruzja, i poslati ih na administrativnu granicu s Kosovom, pa cim ovi nesto pokusaju oko proglasenja, oni nek budu prvi koji ce braniti Kosovo. Nek pokazu kako se to radi. Poslanici SRS i SPS slobodno mogu da im se pridrudze!

Vladimir

pre 16 godina

Ovi kao da su iz kastanedine knjige 'Odvojena stvarnost'. Prvo ne citaju (ili ne umeju da citaju), drugo ne razumeju (ili ne zele da razumeju), i konacno ne slusaju sta sami pricaju.

Dusan Todorovic

pre 16 godina

Ova zemlja je definitivno propala. Studenti se nisu setili da protestvuju protiv otimanja kosova ali zato protestvuju sto se zemlja ne prodaje za neka zamagljena obecanja od strane EU. Verovatno ce posle ovog protesta ucestvovati u izradi kompjuterske igrice "nenasilno prodavanje zemlje". Stvarno se stidim sto sam Srbin.

gerson

pre 16 godina

Ali ne svi ministri samo iz dss-ns-a,nadam se da je ta opcija u manjini,pitanje je samo koliko imamo vremena da trpimo Kostunjavog i njegovu bolumentu,covece sto nam radis to sidji malo sa nase grbace idi vise u penziju.

Игор

pre 16 godina

Хм, Самарџић да али Лончар нигде не спомиње Европу, у позитивном или негативном контексту...

Petronije

pre 16 godina

Loncar i Samardzic su nazalost samo vrh vrha ledenog brega... Srbija je prepuna paranoicnih, sizofrenih i ksenofobicnih likova i to od obicnog sveta preko likova iz prosvete i politike sve do estrade.
Svedoci smo potpunog posrnuca i ovde cak ni najveci optimista ne moze da sagleda trenutak u kojem cemo krenuti ka mrtvoj tacki da bismo od nje konacno napravili prvi korak napred. Za sada tonemo, tonemo, tonemo...

Hapo

pre 16 godina

Za ministra samardzica je sporazum sa EU "duplo golo". Za par dana videcemo i mi i on sta je stvarno "duplo golo": bez Kosova i bez Evrope. Na hair i na dobro.

Mirsad

pre 16 godina

Tadicu obezbedili smo demokratskog predsednika a sad je na redu i vlada. Zato rusi ovu spodobu od koalicije pa posle kreni u "osvajanje" EU. Uzmite severni deo Kosova i zbrisite ove metiljve soviniste sa vlasti pa uz pozitivnu energiju i mladost krenite put EU

prof. SaLuda

pre 16 godina

''Danas ne mogu, a da ne ponovim da je naše nastojanje da se dosledno i principlijelno borimo, što podrazumeva i borbu za duhovni, ali i materijalni intergtitet i da se dosledno i principijelno protiv onih koji nastoje'' da nam unakaze decu skolskim programom, jer im je veca briga Kosovo. A to sto nam iz skole izlaze deca (nasa buducnost) nesposobna za zivot, to im je manja briga. Ministar ima svoj posao koji ne radi. Ja da ga ne radim dobio bi otkaz. Ko ce njemu da ga uruci?

vladimir

pre 16 godina

Sto se tice ministra prosvete njemu je najvaznije da prica gluposti u vezi Kosova,a ne da brine brigu zasto su deca na Kosovu dobila ogrev u skolama na kraju novembra, zasto su skole jako prljave i zasto se greju na peci "bubnjare" u 21. veku?

ljuba

pre 16 godina

bravo za ministre i loncara i samardzica
zato i jesu ministri
kamo srece da ima vise takvih ljudi, poput ova dva ministra, spremnih da javno iznesu svoje misljenje
svaki dan citamo bezvredna misljenja dokolicara koji bi "leba bez motike"

Vlada

pre 16 godina

Izgleda da se samo studenti koji su spremni da bez pogovora izvrse svaki zahtev koji stigne iz Eu ili SAD zabrinjavaju.Mozda su to slovenacki studenti zabrinuti?!Ja jesam za EU ali kao ravan njima u najmanju ruku a nikako ponizen ,osakacen i na kolenima,ne hvala

Radule

pre 16 godina

Naravno da su protiv Evrope kad su to sve zdravi ljudi, Pravi Srbi, rođeni sa svešću da je Kosovo Srce Srbije, a nisu ovak'i k'o ja, rođeni sa faličnim genom za Kosovo, pa mi, ovako retardiranom, nikako da utuve u glavu da Kosovo nije (još 1999.) izgubljeno...

molim?

pre 16 godina

Pod HITNO svim ministrima iz DSS-NS ukinuti diplomatske i sve ostale pasose, da vise slucajno ne putuju po EVROPI, i zaduziti svakoga sa po dve automatske puske, pistolja i ostalog oruzja, i poslati ih na administrativnu granicu s Kosovom, pa cim ovi nesto pokusaju oko proglasenja, oni nek budu prvi koji ce braniti Kosovo. Nek pokazu kako se to radi. Poslanici SRS i SPS slobodno mogu da im se pridrudze!

kety

pre 16 godina

A da li bise ministar Loncar i ostali iz vrhuske odrekli dela svojih plata i privilegija u ime rodoljublja. To bi i te kako pomoglo budzet Srbije. Lako je biti patriota punog stomaka. Kosovo je dobrodoslo ljudima mracnih ideja da se odrze na vlasti i da manipulisu gradjanima napacene Srbije.

StudentFU

pre 16 godina

Kada bi mi neko ponudio EU za Kosovo samo bih ga pitao: "Gde da potpisem?".
Kosovo nije srpsko vec jako dugo. Gusle jesu nacionalni instrument Kosovara.

Natalija

pre 16 godina

Izvesni profesor Markovic preti svojim kolegama osudom akademske zajednice i osludom javnosti. Ima li neko da obavesti profesora Markovica da je 1948 davneo prosla a da se 1984 nije ostvarila (mada se mnogi trude da se to ipak desi). Javlje se i izvesni Srecko koji nudi nekakvu deklaraciju mladih Srbije, iako se mladi Srbije nikada nisu izjasnjavali o njoj niti verovatni i znaju za ovu deklaraciju. Za Srecka sigurno ne znaju.

Milan

pre 16 godina

Bravo na clanku B92.
Posao ministra za obrazovanje je da se brine o (losem) obrazovnom sistemu u zemlji a ne da sprovodi spoljnu politiku zemlje. Za to postoji poseban resor i posebni ljudi koji se o tome brinu.

baki

pre 16 godina

Naši političari su za svaku osudu, upropastili su sve što je moglo da se upropasti.Totalni amateri,imali su priliku da poboljšaju ekonomske prilike u Srbiji i da onda kažu vsetu i Evropi, nedamo kosovo, mi smo prosperitetna država, kosovari nemaju razloga da idu iz Srbije!NE, uspeli su da nam totalno osiromaše zemlju, osakate demokratske promene,ljudska prava, da ne ispune ni jedno jedino obećanje, sve vreme nam naturajući Kosovo kao jedini problem.Zato kažem, amateri!Neznaju da vode Državničke poslove koji su sigurno kompleksniji od onoga što oni mogu, inače nam ne bi bilo ovako.Nadam se da će sada kada nam budu uzeli Kosovo koje smo im poklonili, da će nešto da porade na temu ekonomije i stanja u Državi, mada čisto sumnjam, jel su to ipak sve AMATERI.

Grujic B.

pre 16 godina

Kosovo je zaista neverovatna prica. Evo vec skoro 20 godina prica o Kosovu omogucava drugorazrednim srbijanskim politicarima da se domognu vlasti a zatim, prodajuci patriotizam za svecu ovom nebeskom narodu, ostanu na vlasti sto je moguce duze. Osim Milosevica, tipican primer ovog obrasca je i aktuelni premijer sa sve DSS ministrima i njihovom trenutnom agitacijom koja sigurno noje u opisu njihovog redovnog posla. Nadolazeca kosovska nezavisnost je idealna prilika za premijera i DSS da poentiraju i ucvrste svoje pozicije kako bi nas po vec proverenom receptu jos dugo vodili uprkos svojim minimalnim izbornim rezultatima, gde ce mo svi postati jedan, ujrdinjeni oko jedinog cilja odbijanja kosovske nezavisnosti i tonjenja u novu - staru samoizolaciju.
Ako im se posreci, mozda nas opet bombarduju pa bi u tom slucaju Kostunica, kao onomad Mira Markovic, mogao da konstatuje kako smo postali jedinstveni (u borbi za goli zivot). Ostaje nam ipak nada da je Milosevic ipak potrosio veci deo Kosovske teme tako da bi Kostunica mogao da profitira na ovoj temi u mnogo kracem "eksploatacionom" periodu..

Vladimir

pre 16 godina

Ovi kao da su iz kastanedine knjige 'Odvojena stvarnost'. Prvo ne citaju (ili ne umeju da citaju), drugo ne razumeju (ili ne zele da razumeju), i konacno ne slusaju sta sami pricaju.

Игор

pre 16 godina

Хм, Самарџић да али Лончар нигде не спомиње Европу, у позитивном или негативном контексту...

Dusan Todorovic

pre 16 godina

Ova zemlja je definitivno propala. Studenti se nisu setili da protestvuju protiv otimanja kosova ali zato protestvuju sto se zemlja ne prodaje za neka zamagljena obecanja od strane EU. Verovatno ce posle ovog protesta ucestvovati u izradi kompjuterske igrice "nenasilno prodavanje zemlje". Stvarno se stidim sto sam Srbin.

zmitjkoe

pre 16 godina

dSS vec osam godina ne moze da ubode nekog normalnog miistra obrazovanja. Od ludog Obrena, preko jos ludje Colicke do ovog lika. Valjda misle: sto gore to bolje.

Hapo

pre 16 godina

Za ministra samardzica je sporazum sa EU "duplo golo". Za par dana videcemo i mi i on sta je stvarno "duplo golo": bez Kosova i bez Evrope. Na hair i na dobro.

j

pre 16 godina

ministarstvo za prosvetu ne radi nista iz svog resora, potpuno je blokirano. snaga jedne zemlje vidi se po prosveti i zdravstvu. a teritoriju moze da odbrani samo skolovan i pametan narod - silu nemamo. ovde ko da su svi bunike jeli.

gerson

pre 16 godina

Ali ne svi ministri samo iz dss-ns-a,nadam se da je ta opcija u manjini,pitanje je samo koliko imamo vremena da trpimo Kostunjavog i njegovu bolumentu,covece sto nam radis to sidji malo sa nase grbace idi vise u penziju.

Mirsad

pre 16 godina

Tadicu obezbedili smo demokratskog predsednika a sad je na redu i vlada. Zato rusi ovu spodobu od koalicije pa posle kreni u "osvajanje" EU. Uzmite severni deo Kosova i zbrisite ove metiljve soviniste sa vlasti pa uz pozitivnu energiju i mladost krenite put EU

Petronije

pre 16 godina

Loncar i Samardzic su nazalost samo vrh vrha ledenog brega... Srbija je prepuna paranoicnih, sizofrenih i ksenofobicnih likova i to od obicnog sveta preko likova iz prosvete i politike sve do estrade.
Svedoci smo potpunog posrnuca i ovde cak ni najveci optimista ne moze da sagleda trenutak u kojem cemo krenuti ka mrtvoj tacki da bismo od nje konacno napravili prvi korak napred. Za sada tonemo, tonemo, tonemo...

Crvic

pre 16 godina

Zanimljiva je terminologija koju koristi gospodin Loncar - kao uzrecica mu dodje "dosledno i principijelno"...secam se da je onaj pod lipom imao kao omiljeni termin "dostojanstveno"...i onda pogledam malo pazljivije na zemlju u kojoj zivim...svi principijelni, dosledni i dostojanstveni - rame uz rame.... Dobro, posle zazvoni sat pa se probudim.

pex

pre 16 godina

naravno kostunica se u dva mandata ponasa suprotno svojim ingerencijama..u prvom se ponasao kao premijer crne gore tako da mu je svaka druga rec bila ta republika a danas kao premijer kosova..jedino srbiju ne pominje.. ajmo da prestanemo svi da dishemo i jedemo dok ne resimo kosovo..jel tako kostunice??

Djuro P.

pre 16 godina

Ima se moze se.Ministarske plate su dobre,e sad mogu opet da odahnu i nastave po starom,dok ne zapadnemo u krizu i plate padnu na pedeset maraka,onda cemo kukati kako pod hitno treba praviti peti oktobar,jer ovako se vise nemoze.Postovana gospodo politicar,ministri,zar mislite da smo ovaj standard dostigli nasim radom?

Milan

pre 16 godina

Samo ucite deco jest da vam nece trebati u ovoj "rupi" ali eto istorija se vraca pa neko gradivo nemorate ponavljati mozete ga doziveti. Gde nas bas pogodi taj period na koji nismo bas tako posebno ponosni.
Za takve izjave u normalnim zemljama ministri daju ostavke. Nadam se da su ucitelji tapsali iz pristojnosti a ne zato sto tako misle.
U bre pa oni hoce zbilja da nas podele na dva dela, Evropska Srbiju i Srbiju bez Buducnosti ili kratko na zapadnu i istocnu kao Berlin. Zasto?
Dali zato sto znaju da u jednoj Evropskoj Srbiji takvi politicari kao sto je i Loncar nemaju sanse da na racun para koji narodu zakidaju dzabalebare. Pa nemoze biti da svi iz DSS tako misle ako je tako onda je to vec zavera prema vecini nas i onom delu onih koji su verovali Nikolicu da je za evropu.

ljuba

pre 16 godina

bravo za ministre i loncara i samardzica
zato i jesu ministri
kamo srece da ima vise takvih ljudi, poput ova dva ministra, spremnih da javno iznesu svoje misljenje
svaki dan citamo bezvredna misljenja dokolicara koji bi "leba bez motike"

Vlada

pre 16 godina

Izgleda da se samo studenti koji su spremni da bez pogovora izvrse svaki zahtev koji stigne iz Eu ili SAD zabrinjavaju.Mozda su to slovenacki studenti zabrinuti?!Ja jesam za EU ali kao ravan njima u najmanju ruku a nikako ponizen ,osakacen i na kolenima,ne hvala

prof. SaLuda

pre 16 godina

''Danas ne mogu, a da ne ponovim da je naše nastojanje da se dosledno i principlijelno borimo, što podrazumeva i borbu za duhovni, ali i materijalni intergtitet i da se dosledno i principijelno protiv onih koji nastoje'' da nam unakaze decu skolskim programom, jer im je veca briga Kosovo. A to sto nam iz skole izlaze deca (nasa buducnost) nesposobna za zivot, to im je manja briga. Ministar ima svoj posao koji ne radi. Ja da ga ne radim dobio bi otkaz. Ko ce njemu da ga uruci?

vladimir

pre 16 godina

Sto se tice ministra prosvete njemu je najvaznije da prica gluposti u vezi Kosova,a ne da brine brigu zasto su deca na Kosovu dobila ogrev u skolama na kraju novembra, zasto su skole jako prljave i zasto se greju na peci "bubnjare" u 21. veku?

Dusan Todorovic

pre 16 godina

Ova zemlja je definitivno propala. Studenti se nisu setili da protestvuju protiv otimanja kosova ali zato protestvuju sto se zemlja ne prodaje za neka zamagljena obecanja od strane EU. Verovatno ce posle ovog protesta ucestvovati u izradi kompjuterske igrice "nenasilno prodavanje zemlje". Stvarno se stidim sto sam Srbin.

molim?

pre 16 godina

Pod HITNO svim ministrima iz DSS-NS ukinuti diplomatske i sve ostale pasose, da vise slucajno ne putuju po EVROPI, i zaduziti svakoga sa po dve automatske puske, pistolja i ostalog oruzja, i poslati ih na administrativnu granicu s Kosovom, pa cim ovi nesto pokusaju oko proglasenja, oni nek budu prvi koji ce braniti Kosovo. Nek pokazu kako se to radi. Poslanici SRS i SPS slobodno mogu da im se pridrudze!

Hapo

pre 16 godina

Za ministra samardzica je sporazum sa EU "duplo golo". Za par dana videcemo i mi i on sta je stvarno "duplo golo": bez Kosova i bez Evrope. Na hair i na dobro.

Petronije

pre 16 godina

Loncar i Samardzic su nazalost samo vrh vrha ledenog brega... Srbija je prepuna paranoicnih, sizofrenih i ksenofobicnih likova i to od obicnog sveta preko likova iz prosvete i politike sve do estrade.
Svedoci smo potpunog posrnuca i ovde cak ni najveci optimista ne moze da sagleda trenutak u kojem cemo krenuti ka mrtvoj tacki da bismo od nje konacno napravili prvi korak napred. Za sada tonemo, tonemo, tonemo...

Radule

pre 16 godina

Naravno da su protiv Evrope kad su to sve zdravi ljudi, Pravi Srbi, rođeni sa svešću da je Kosovo Srce Srbije, a nisu ovak'i k'o ja, rođeni sa faličnim genom za Kosovo, pa mi, ovako retardiranom, nikako da utuve u glavu da Kosovo nije (još 1999.) izgubljeno...

StudentFU

pre 16 godina

Kada bi mi neko ponudio EU za Kosovo samo bih ga pitao: "Gde da potpisem?".
Kosovo nije srpsko vec jako dugo. Gusle jesu nacionalni instrument Kosovara.

Natalija

pre 16 godina

Izvesni profesor Markovic preti svojim kolegama osudom akademske zajednice i osludom javnosti. Ima li neko da obavesti profesora Markovica da je 1948 davneo prosla a da se 1984 nije ostvarila (mada se mnogi trude da se to ipak desi). Javlje se i izvesni Srecko koji nudi nekakvu deklaraciju mladih Srbije, iako se mladi Srbije nikada nisu izjasnjavali o njoj niti verovatni i znaju za ovu deklaraciju. Za Srecka sigurno ne znaju.

zmitjkoe

pre 16 godina

dSS vec osam godina ne moze da ubode nekog normalnog miistra obrazovanja. Od ludog Obrena, preko jos ludje Colicke do ovog lika. Valjda misle: sto gore to bolje.

Vladimir

pre 16 godina

Ovi kao da su iz kastanedine knjige 'Odvojena stvarnost'. Prvo ne citaju (ili ne umeju da citaju), drugo ne razumeju (ili ne zele da razumeju), i konacno ne slusaju sta sami pricaju.

Игор

pre 16 godina

Хм, Самарџић да али Лончар нигде не спомиње Европу, у позитивном или негативном контексту...

j

pre 16 godina

ministarstvo za prosvetu ne radi nista iz svog resora, potpuno je blokirano. snaga jedne zemlje vidi se po prosveti i zdravstvu. a teritoriju moze da odbrani samo skolovan i pametan narod - silu nemamo. ovde ko da su svi bunike jeli.

gerson

pre 16 godina

Ali ne svi ministri samo iz dss-ns-a,nadam se da je ta opcija u manjini,pitanje je samo koliko imamo vremena da trpimo Kostunjavog i njegovu bolumentu,covece sto nam radis to sidji malo sa nase grbace idi vise u penziju.

Mirsad

pre 16 godina

Tadicu obezbedili smo demokratskog predsednika a sad je na redu i vlada. Zato rusi ovu spodobu od koalicije pa posle kreni u "osvajanje" EU. Uzmite severni deo Kosova i zbrisite ove metiljve soviniste sa vlasti pa uz pozitivnu energiju i mladost krenite put EU

Milan

pre 16 godina

Bravo na clanku B92.
Posao ministra za obrazovanje je da se brine o (losem) obrazovnom sistemu u zemlji a ne da sprovodi spoljnu politiku zemlje. Za to postoji poseban resor i posebni ljudi koji se o tome brinu.

Crvic

pre 16 godina

Zanimljiva je terminologija koju koristi gospodin Loncar - kao uzrecica mu dodje "dosledno i principijelno"...secam se da je onaj pod lipom imao kao omiljeni termin "dostojanstveno"...i onda pogledam malo pazljivije na zemlju u kojoj zivim...svi principijelni, dosledni i dostojanstveni - rame uz rame.... Dobro, posle zazvoni sat pa se probudim.

pex

pre 16 godina

naravno kostunica se u dva mandata ponasa suprotno svojim ingerencijama..u prvom se ponasao kao premijer crne gore tako da mu je svaka druga rec bila ta republika a danas kao premijer kosova..jedino srbiju ne pominje.. ajmo da prestanemo svi da dishemo i jedemo dok ne resimo kosovo..jel tako kostunice??

Djuro P.

pre 16 godina

Ima se moze se.Ministarske plate su dobre,e sad mogu opet da odahnu i nastave po starom,dok ne zapadnemo u krizu i plate padnu na pedeset maraka,onda cemo kukati kako pod hitno treba praviti peti oktobar,jer ovako se vise nemoze.Postovana gospodo politicar,ministri,zar mislite da smo ovaj standard dostigli nasim radom?

Milan

pre 16 godina

Samo ucite deco jest da vam nece trebati u ovoj "rupi" ali eto istorija se vraca pa neko gradivo nemorate ponavljati mozete ga doziveti. Gde nas bas pogodi taj period na koji nismo bas tako posebno ponosni.
Za takve izjave u normalnim zemljama ministri daju ostavke. Nadam se da su ucitelji tapsali iz pristojnosti a ne zato sto tako misle.
U bre pa oni hoce zbilja da nas podele na dva dela, Evropska Srbiju i Srbiju bez Buducnosti ili kratko na zapadnu i istocnu kao Berlin. Zasto?
Dali zato sto znaju da u jednoj Evropskoj Srbiji takvi politicari kao sto je i Loncar nemaju sanse da na racun para koji narodu zakidaju dzabalebare. Pa nemoze biti da svi iz DSS tako misle ako je tako onda je to vec zavera prema vecini nas i onom delu onih koji su verovali Nikolicu da je za evropu.

baki

pre 16 godina

Naši političari su za svaku osudu, upropastili su sve što je moglo da se upropasti.Totalni amateri,imali su priliku da poboljšaju ekonomske prilike u Srbiji i da onda kažu vsetu i Evropi, nedamo kosovo, mi smo prosperitetna država, kosovari nemaju razloga da idu iz Srbije!NE, uspeli su da nam totalno osiromaše zemlju, osakate demokratske promene,ljudska prava, da ne ispune ni jedno jedino obećanje, sve vreme nam naturajući Kosovo kao jedini problem.Zato kažem, amateri!Neznaju da vode Državničke poslove koji su sigurno kompleksniji od onoga što oni mogu, inače nam ne bi bilo ovako.Nadam se da će sada kada nam budu uzeli Kosovo koje smo im poklonili, da će nešto da porade na temu ekonomije i stanja u Državi, mada čisto sumnjam, jel su to ipak sve AMATERI.

kety

pre 16 godina

A da li bise ministar Loncar i ostali iz vrhuske odrekli dela svojih plata i privilegija u ime rodoljublja. To bi i te kako pomoglo budzet Srbije. Lako je biti patriota punog stomaka. Kosovo je dobrodoslo ljudima mracnih ideja da se odrze na vlasti i da manipulisu gradjanima napacene Srbije.

Grujic B.

pre 16 godina

Kosovo je zaista neverovatna prica. Evo vec skoro 20 godina prica o Kosovu omogucava drugorazrednim srbijanskim politicarima da se domognu vlasti a zatim, prodajuci patriotizam za svecu ovom nebeskom narodu, ostanu na vlasti sto je moguce duze. Osim Milosevica, tipican primer ovog obrasca je i aktuelni premijer sa sve DSS ministrima i njihovom trenutnom agitacijom koja sigurno noje u opisu njihovog redovnog posla. Nadolazeca kosovska nezavisnost je idealna prilika za premijera i DSS da poentiraju i ucvrste svoje pozicije kako bi nas po vec proverenom receptu jos dugo vodili uprkos svojim minimalnim izbornim rezultatima, gde ce mo svi postati jedan, ujrdinjeni oko jedinog cilja odbijanja kosovske nezavisnosti i tonjenja u novu - staru samoizolaciju.
Ako im se posreci, mozda nas opet bombarduju pa bi u tom slucaju Kostunica, kao onomad Mira Markovic, mogao da konstatuje kako smo postali jedinstveni (u borbi za goli zivot). Ostaje nam ipak nada da je Milosevic ipak potrosio veci deo Kosovske teme tako da bi Kostunica mogao da profitira na ovoj temi u mnogo kracem "eksploatacionom" periodu..