Ponedeljak, 05.11.2007.

10:58

"Nemačka će priznati Kosovo"

Nemačka će, kao i njeni saveznici, priznati nezavisnost Kosova, izjavio neimenovan zvaničnik Vlade Nemačke.

Izvor: Beta

"Nemaèka æe priznati Kosovo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

hansi

pre 16 godina

nije bitno da li ce srbija da prizna neovisnost kosova ili ne, in the begining niste priznali ni slovenijo, nit hrvatsko in makedonijo ali ipak ste sve na koncu konceva priznavali, ne!!!

Aleks

pre 16 godina

...od Nemaca nismo nishta drugo mogli ni da otchekujemo. Nego mene zanima shta tche Spanci da kazu. Ukoliko se oni ili bilo koja druga drzava koja se sukobi sa separatistima pridruze Nemcima u priznanju nesavisnog Kosova, moj predlog vlasti je sledetchi: DA OTVORIMO PRVE BASKIJSKE I KATALANSKE AMBASADE NA SVETU, I TO U SRED BG. PA NEKA SLEDE I KURDSKA AMBASADA, ABHAZIJSKE, OSETIJSKE, BRITANSKE (Francuske) AMBASADE,itd. Shto nebismo i mi aktivno utchestvovali u "priznavanju" svi tih naroda?

ana Minhen

pre 16 godina

Neimenovani zvanicnik je navodno rekao nesto za Koha Ditore, sto nikada nije receno za Spiegl ili DPA. Vi stvarno verujete u to? Pa poznato je da tajne sluzbe "ubacuju" vecinu svojih "vesti" u medije, pa tako i neka njihova albanska. Koliko je samo puta "Koha" pogresila do sad.

djuro

pre 16 godina

"SAD stoga, kako navodi CSM, ohrabruju vlade da podrže tehnički ilegalno, samoproglašeno Kosovo". Zasto je ovo "tehnicki ilegalno", a recimo oruzana pljacka samo "ilegalna"?. U vezi izjave nemackog zvanicnika, pre mislim da se radi o patki Kohe Ditore. Sve i da planiraju da priznaju nezavisnost Kosova, ne verujem da bi na ovaj nacin pustili informaciju, pa jos kosovskom listu... to vise lici na Amerikance.

Olja

pre 16 godina

Pa zar Srbija ne moze da prizna da nesto sa njom nije kako valja ako u poslednjih 18 godina svi beze od nje glavom bez obzira. Nitko ne zeli sa nama - ni Slovenci, ni Hrvati, pa cak su i Crnogorci pobegli. I znate sta - svima im je bolje bez nas. Srbija moze ponovo da prkosi celom svetu, da ne prizna Kosovo, da bude izolovano... Welcome 1990's.

Boli glava

pre 16 godina

Bas je hrabar ovaj nemacki zvanicnik kad ne sme ni ime da objavi vec kao "Neimenovani". Malo deluje neozbiljno jer ova izjava izgleda kao kao kad u postanskom sanducetu nadjete nepodpisanu ceduljicu sa laznim dojavama.

Slavko

pre 16 godina

Albanci su u vise navrata pokusavali da stvore neku vrstu nezavisnosti jos za vreme Bravara, ali se pokazalo da je On bio veci majstor od svojih segrta koji su sada na vlasti. Setite se Rankovica i njegovih "akcija" na Kosovu. Niko se tada u svetu nije mnogo brinuo o tome. A sada, zahvaljujuci amaterstvu raznih "vozdova" sto su se smenjivali od Majstora na ovamo, svet je davno otvoreno rekao da je "Srbija izgubila moralno pravo da upravlja Kosovom". Prihvatite braco cinjenicu da je Kosovo nezavisno, nepovratno izgubljeno za Srbiju i nastavite da se bavite vaznijim stvarima. Velicina jedne drzave se ne meri samo sa kvadratnim kilometrima.

Nele

pre 16 godina

Kostunjavi, nemoj da nas razocaras, ako Nemacka prizna nezavisno Kosovo bilo bi normalno da im udarimo sankcije. Nije fer da u slicnim situacijama odnose preispitujemo samo sa Makedonijom, Crnom Gorom i slicnim drzavama. Pokazi se majstore, sta je Milosevic za tebe, nista.

Dima

pre 16 godina

Evo gde je Srbija kao drzava pala na ispitu zrelosti: "Sadašnji i budući separatisti samo treba da stvore iste uslove i sled događaja koji su primorali Zapad da prihvati nezavisno Kosovo, a to je da terorišu lokalno stanovništvo, navedu vlasti da odgovore silom, podignu pobunu i namame stranu intervenciju i obećanje obnove"

Nikola

pre 16 godina

Ako neko misli da ce Srbija, Rusija, Kina da se "prepadnu" od ovih visegodisnjih pretnji priznavanjem Kosova mimo vazece rezolucije i povelje UN, onda se gadno vara. Ne znam zasto se samo toliko ustrucavaju? Samo Srbija moze reci da li je Kosovo deo njene teritorije ili nije. Mogu slobodno da priznaju Kosovo i "skoce u nepoznato" ali ce biti i odgovora Rusije i Kine.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Meni je zlo od kosovskih politicara, od nivoa opstine pa do najvisih rangova, koji umesto da rade svoj posao koriste status kako bih odmakli paznju od svoje odgovornosti! Al’, moze li mi neko objasniti kako Srbi tolerisu to da im Ministar Poljoprivrede govori o statusu Kosova i o podrsci Kube po tom pitanju!?

Marina

pre 16 godina

Kao sto se moglo i ocekivati.Cim Nemacka prizna nezavisnost Kosova, onda ce redom Francuska,Italija,SAD,Engleska,Slovacka,Makedonija,Hrvatska,Albanija,Slovenija i tako redom.
Jedva cekam da dodje taj dan i da vidim naseg Kostunjavog kako ce sve ovo objasniti i kako ce se opravdati narodu za sve ovo izgubljeno dragoceno vreme.
Plasim se da cemo opet kao dezurni krivci biti svi mi osim njega naravno.
Eeeee moja Srbijo, vidis li ko te brani i ko ti kroji sudbinu.
Kosovarima cestitam Nezavisnost i zelim im sve najbolje i srece ka EU.Nama ostaje samo da sanjamo da cemo mozda i mi jednoga dana da krenemo putem ka EU i da cemo se tamo sresti kao normalni ljudi.
Do tada, puno srece gradjanima Kosova.

Nenad

pre 16 godina

-Ministar Milosavljevic- "KUBA PODRZAVA SUVERENITET SRBIJE",
-Nemacka- "PRIZNACEMO PUNU NEZAVISNOST KOSOVA".
Napravite razliku, pametnjakovici,hahahahaha....

Gradjancica

pre 16 godina

ok, nego sta cemo sa Deltom...Dokle cemo samo tamo morati da kupujemo hleb nas nasusni! To je aktuelno, ovo sa Kosovom su svi znali odavno.

OP SA SA EVO TI GA ..

pre 16 godina

eto rusi ce priznati Abhaziju+Osetiju a zapad kosovo eto kako se ONO kaze "vuk sit sve ovce na broju" a male drzavice NISTA nece moci preuzeti protiv SAD i Rusije!!

KUKURUKUKUpaloma

pre 16 godina

onda posle ove izjave nemackog zvanicnika da li srpska vlada ce prekinuti diplomatske odnose sa Deutschlandom? ili samo ce primeniti diplomatsku "silu" samo protivu manjih drzava zbog untrasnjeg rejtinga?!.

Ana

pre 16 godina

Mene bas briga ko ce sve da prizna "nezavisno" Kosovo. Bitno je da to Srbija nikad ne prizna i da u slucaju da se stvori situacija nasilnog priznavanja Srbija blokira sve sto moze u vezi sa trgovinom, protokom robe i bilo cega sa i iz Kosova... Postoji milion metoda pritisaka na koje Srbija ne samo da ima pravo, vec obavezu da sprovodi!

Andrej

pre 16 godina

Nemačka nikako da nauči iz svojih grešaka. Svi znamo šta se desilo u Hrvatskoj, nakon što je Nemačka požurila da prizna unilateralno objavljenu nezavisnost. Kosovo možda i treba da se ocepi - meni lično ne treba 2 miliona Albanaca u Srbiji. Ali priznavanje bilo kakvih unilateralnih poteza može veoma lako da digne narod na noge. Moglo bi izbiti nasilje i Srbija bi opet neizbežno srljala u propast. Albanci su nam već dovoljno problema napravili, ne treba nam još. Treba im dati Kosovo i napraviti 10m visoki zid izmedju Kosova i Srbije.

giovanni

pre 16 godina

KONACNO. Hvala bogu da je Nemacka konacno rekla svoj stav u vezi Kosova.E sada, neka mi neko objasni koje su sanse da Srbija zadrzi Kosovo pod njen suverenitet???
Sada kada se Nemacka izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, mislim da vise nema smisla dalje pregovarati, jedino bih iskoristio priliku da cestitam nasoj delegaciji o uspehu, a Srbiji zelim ubuduce da se probude od kolektivne hipnoze i konacno svate da su od pocetka izigrani od strane njihovih predstavnika , u prvome redu od Kostunice, Tadica, Jeremica i Samardzica.Verovali ili ne, JADNA JE TA ZEMLJA STO IMA LIDERE KAO STO SU KOSTUNICA,SAMARDZIC,VELJA ILIC, JEREMIC, NIKOLIC I TADIC.
Gradjani Srbije, Vi ste za zaljenje, ali ipak imate sada izbora ako kolektivno izlazite na izbore i kazete veliko NE ovakvoj politici.
Europa je buducnost i za nas Kosovare i za Vas Srbe.Tesko toj zemlji sto ga Rusija brani ili hrani.
U ime bolje buducnosti za nasu decu, ja Vas pozivam na pomirenje i da skupa krenemo ka Europskim integracijama i ka svetlijoj buducnosti.Svi mi znamo da je Nemacka glavna Lokomotiva u EU, i cim se ona izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, onda cemu dalji komentari.A lepo smo mogli kao ljudi da se dogovorimo o svemu.Jos jednom, hvala Nemackoj i cestitke nasoj delegaciji.

bardhyl shqiptari

pre 16 godina

Tako je! Kosovo treba biti putokaz svim Vladama svijeta koje se prema svojim građanima (narodima i "nacionalinom manjinama")odnose kao Srbi prema Slovencima, Hrvatima, Bosancima, Albancima itd. u periodu od 1991. do 1999. a u ime "Države" , da se takvo ponašanje neće tolerirati i da posljedice takvog ponašanju mogu biti i trebaju biti otcjepljenja! Tako nešto se treba desiti i Rusima u vezi Čečenije i Turcima u vezi Kurda itd. ali isto NE i Kipru koji nije ništa ne/nasilno radio svojim turskim građanima (ako nije?). Dakle, svi imaju pravo: da odlučuju o sebi, na svoju državu, a ne samo oni koji su u jednom povijesnom trenutku bili jači ili na pobjedničkoj strani. Države i njene granice su se kroz cijelu ljudsku povijest mijenjale pa će se tako mijenjati i ubuduće, a pogoto kad se tome da dobar razlog kao što ga je Srbija sa SM dala kosovskim albancima. "Dragi" moji Srbi, za gubitak Kosova ste krivi sami (kao i za raspad SFRJ) i ništa je više neće k vama vratiti.

Ana

pre 16 godina

Mene bas briga ko ce sve da prizna "nezavisno" Kosovo. Bitno je da to Srbija nikad ne prizna i da u slucaju da se stvori situacija nasilnog priznavanja Srbija blokira sve sto moze u vezi sa trgovinom, protokom robe i bilo cega sa i iz Kosova... Postoji milion metoda pritisaka na koje Srbija ne samo da ima pravo, vec obavezu da sprovodi!

bardhyl shqiptari

pre 16 godina

Tako je! Kosovo treba biti putokaz svim Vladama svijeta koje se prema svojim građanima (narodima i "nacionalinom manjinama")odnose kao Srbi prema Slovencima, Hrvatima, Bosancima, Albancima itd. u periodu od 1991. do 1999. a u ime "Države" , da se takvo ponašanje neće tolerirati i da posljedice takvog ponašanju mogu biti i trebaju biti otcjepljenja! Tako nešto se treba desiti i Rusima u vezi Čečenije i Turcima u vezi Kurda itd. ali isto NE i Kipru koji nije ništa ne/nasilno radio svojim turskim građanima (ako nije?). Dakle, svi imaju pravo: da odlučuju o sebi, na svoju državu, a ne samo oni koji su u jednom povijesnom trenutku bili jači ili na pobjedničkoj strani. Države i njene granice su se kroz cijelu ljudsku povijest mijenjale pa će se tako mijenjati i ubuduće, a pogoto kad se tome da dobar razlog kao što ga je Srbija sa SM dala kosovskim albancima. "Dragi" moji Srbi, za gubitak Kosova ste krivi sami (kao i za raspad SFRJ) i ništa je više neće k vama vratiti.

Andrej

pre 16 godina

Nemačka nikako da nauči iz svojih grešaka. Svi znamo šta se desilo u Hrvatskoj, nakon što je Nemačka požurila da prizna unilateralno objavljenu nezavisnost. Kosovo možda i treba da se ocepi - meni lično ne treba 2 miliona Albanaca u Srbiji. Ali priznavanje bilo kakvih unilateralnih poteza može veoma lako da digne narod na noge. Moglo bi izbiti nasilje i Srbija bi opet neizbežno srljala u propast. Albanci su nam već dovoljno problema napravili, ne treba nam još. Treba im dati Kosovo i napraviti 10m visoki zid izmedju Kosova i Srbije.

Marina

pre 16 godina

Kao sto se moglo i ocekivati.Cim Nemacka prizna nezavisnost Kosova, onda ce redom Francuska,Italija,SAD,Engleska,Slovacka,Makedonija,Hrvatska,Albanija,Slovenija i tako redom.
Jedva cekam da dodje taj dan i da vidim naseg Kostunjavog kako ce sve ovo objasniti i kako ce se opravdati narodu za sve ovo izgubljeno dragoceno vreme.
Plasim se da cemo opet kao dezurni krivci biti svi mi osim njega naravno.
Eeeee moja Srbijo, vidis li ko te brani i ko ti kroji sudbinu.
Kosovarima cestitam Nezavisnost i zelim im sve najbolje i srece ka EU.Nama ostaje samo da sanjamo da cemo mozda i mi jednoga dana da krenemo putem ka EU i da cemo se tamo sresti kao normalni ljudi.
Do tada, puno srece gradjanima Kosova.

Nenad

pre 16 godina

-Ministar Milosavljevic- "KUBA PODRZAVA SUVERENITET SRBIJE",
-Nemacka- "PRIZNACEMO PUNU NEZAVISNOST KOSOVA".
Napravite razliku, pametnjakovici,hahahahaha....

giovanni

pre 16 godina

KONACNO. Hvala bogu da je Nemacka konacno rekla svoj stav u vezi Kosova.E sada, neka mi neko objasni koje su sanse da Srbija zadrzi Kosovo pod njen suverenitet???
Sada kada se Nemacka izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, mislim da vise nema smisla dalje pregovarati, jedino bih iskoristio priliku da cestitam nasoj delegaciji o uspehu, a Srbiji zelim ubuduce da se probude od kolektivne hipnoze i konacno svate da su od pocetka izigrani od strane njihovih predstavnika , u prvome redu od Kostunice, Tadica, Jeremica i Samardzica.Verovali ili ne, JADNA JE TA ZEMLJA STO IMA LIDERE KAO STO SU KOSTUNICA,SAMARDZIC,VELJA ILIC, JEREMIC, NIKOLIC I TADIC.
Gradjani Srbije, Vi ste za zaljenje, ali ipak imate sada izbora ako kolektivno izlazite na izbore i kazete veliko NE ovakvoj politici.
Europa je buducnost i za nas Kosovare i za Vas Srbe.Tesko toj zemlji sto ga Rusija brani ili hrani.
U ime bolje buducnosti za nasu decu, ja Vas pozivam na pomirenje i da skupa krenemo ka Europskim integracijama i ka svetlijoj buducnosti.Svi mi znamo da je Nemacka glavna Lokomotiva u EU, i cim se ona izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, onda cemu dalji komentari.A lepo smo mogli kao ljudi da se dogovorimo o svemu.Jos jednom, hvala Nemackoj i cestitke nasoj delegaciji.

Nele

pre 16 godina

Kostunjavi, nemoj da nas razocaras, ako Nemacka prizna nezavisno Kosovo bilo bi normalno da im udarimo sankcije. Nije fer da u slicnim situacijama odnose preispitujemo samo sa Makedonijom, Crnom Gorom i slicnim drzavama. Pokazi se majstore, sta je Milosevic za tebe, nista.

Olja

pre 16 godina

Pa zar Srbija ne moze da prizna da nesto sa njom nije kako valja ako u poslednjih 18 godina svi beze od nje glavom bez obzira. Nitko ne zeli sa nama - ni Slovenci, ni Hrvati, pa cak su i Crnogorci pobegli. I znate sta - svima im je bolje bez nas. Srbija moze ponovo da prkosi celom svetu, da ne prizna Kosovo, da bude izolovano... Welcome 1990's.

Nikola

pre 16 godina

Ako neko misli da ce Srbija, Rusija, Kina da se "prepadnu" od ovih visegodisnjih pretnji priznavanjem Kosova mimo vazece rezolucije i povelje UN, onda se gadno vara. Ne znam zasto se samo toliko ustrucavaju? Samo Srbija moze reci da li je Kosovo deo njene teritorije ili nije. Mogu slobodno da priznaju Kosovo i "skoce u nepoznato" ali ce biti i odgovora Rusije i Kine.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Meni je zlo od kosovskih politicara, od nivoa opstine pa do najvisih rangova, koji umesto da rade svoj posao koriste status kako bih odmakli paznju od svoje odgovornosti! Al’, moze li mi neko objasniti kako Srbi tolerisu to da im Ministar Poljoprivrede govori o statusu Kosova i o podrsci Kube po tom pitanju!?

Gradjancica

pre 16 godina

ok, nego sta cemo sa Deltom...Dokle cemo samo tamo morati da kupujemo hleb nas nasusni! To je aktuelno, ovo sa Kosovom su svi znali odavno.

ana Minhen

pre 16 godina

Neimenovani zvanicnik je navodno rekao nesto za Koha Ditore, sto nikada nije receno za Spiegl ili DPA. Vi stvarno verujete u to? Pa poznato je da tajne sluzbe "ubacuju" vecinu svojih "vesti" u medije, pa tako i neka njihova albanska. Koliko je samo puta "Koha" pogresila do sad.

Slavko

pre 16 godina

Albanci su u vise navrata pokusavali da stvore neku vrstu nezavisnosti jos za vreme Bravara, ali se pokazalo da je On bio veci majstor od svojih segrta koji su sada na vlasti. Setite se Rankovica i njegovih "akcija" na Kosovu. Niko se tada u svetu nije mnogo brinuo o tome. A sada, zahvaljujuci amaterstvu raznih "vozdova" sto su se smenjivali od Majstora na ovamo, svet je davno otvoreno rekao da je "Srbija izgubila moralno pravo da upravlja Kosovom". Prihvatite braco cinjenicu da je Kosovo nezavisno, nepovratno izgubljeno za Srbiju i nastavite da se bavite vaznijim stvarima. Velicina jedne drzave se ne meri samo sa kvadratnim kilometrima.

OP SA SA EVO TI GA ..

pre 16 godina

eto rusi ce priznati Abhaziju+Osetiju a zapad kosovo eto kako se ONO kaze "vuk sit sve ovce na broju" a male drzavice NISTA nece moci preuzeti protiv SAD i Rusije!!

KUKURUKUKUpaloma

pre 16 godina

onda posle ove izjave nemackog zvanicnika da li srpska vlada ce prekinuti diplomatske odnose sa Deutschlandom? ili samo ce primeniti diplomatsku "silu" samo protivu manjih drzava zbog untrasnjeg rejtinga?!.

Boli glava

pre 16 godina

Bas je hrabar ovaj nemacki zvanicnik kad ne sme ni ime da objavi vec kao "Neimenovani". Malo deluje neozbiljno jer ova izjava izgleda kao kao kad u postanskom sanducetu nadjete nepodpisanu ceduljicu sa laznim dojavama.

Dima

pre 16 godina

Evo gde je Srbija kao drzava pala na ispitu zrelosti: "Sadašnji i budući separatisti samo treba da stvore iste uslove i sled događaja koji su primorali Zapad da prihvati nezavisno Kosovo, a to je da terorišu lokalno stanovništvo, navedu vlasti da odgovore silom, podignu pobunu i namame stranu intervenciju i obećanje obnove"

djuro

pre 16 godina

"SAD stoga, kako navodi CSM, ohrabruju vlade da podrže tehnički ilegalno, samoproglašeno Kosovo". Zasto je ovo "tehnicki ilegalno", a recimo oruzana pljacka samo "ilegalna"?. U vezi izjave nemackog zvanicnika, pre mislim da se radi o patki Kohe Ditore. Sve i da planiraju da priznaju nezavisnost Kosova, ne verujem da bi na ovaj nacin pustili informaciju, pa jos kosovskom listu... to vise lici na Amerikance.

Aleks

pre 16 godina

...od Nemaca nismo nishta drugo mogli ni da otchekujemo. Nego mene zanima shta tche Spanci da kazu. Ukoliko se oni ili bilo koja druga drzava koja se sukobi sa separatistima pridruze Nemcima u priznanju nesavisnog Kosova, moj predlog vlasti je sledetchi: DA OTVORIMO PRVE BASKIJSKE I KATALANSKE AMBASADE NA SVETU, I TO U SRED BG. PA NEKA SLEDE I KURDSKA AMBASADA, ABHAZIJSKE, OSETIJSKE, BRITANSKE (Francuske) AMBASADE,itd. Shto nebismo i mi aktivno utchestvovali u "priznavanju" svi tih naroda?

hansi

pre 16 godina

nije bitno da li ce srbija da prizna neovisnost kosova ili ne, in the begining niste priznali ni slovenijo, nit hrvatsko in makedonijo ali ipak ste sve na koncu konceva priznavali, ne!!!

bardhyl shqiptari

pre 16 godina

Tako je! Kosovo treba biti putokaz svim Vladama svijeta koje se prema svojim građanima (narodima i "nacionalinom manjinama")odnose kao Srbi prema Slovencima, Hrvatima, Bosancima, Albancima itd. u periodu od 1991. do 1999. a u ime "Države" , da se takvo ponašanje neće tolerirati i da posljedice takvog ponašanju mogu biti i trebaju biti otcjepljenja! Tako nešto se treba desiti i Rusima u vezi Čečenije i Turcima u vezi Kurda itd. ali isto NE i Kipru koji nije ništa ne/nasilno radio svojim turskim građanima (ako nije?). Dakle, svi imaju pravo: da odlučuju o sebi, na svoju državu, a ne samo oni koji su u jednom povijesnom trenutku bili jači ili na pobjedničkoj strani. Države i njene granice su se kroz cijelu ljudsku povijest mijenjale pa će se tako mijenjati i ubuduće, a pogoto kad se tome da dobar razlog kao što ga je Srbija sa SM dala kosovskim albancima. "Dragi" moji Srbi, za gubitak Kosova ste krivi sami (kao i za raspad SFRJ) i ništa je više neće k vama vratiti.

giovanni

pre 16 godina

KONACNO. Hvala bogu da je Nemacka konacno rekla svoj stav u vezi Kosova.E sada, neka mi neko objasni koje su sanse da Srbija zadrzi Kosovo pod njen suverenitet???
Sada kada se Nemacka izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, mislim da vise nema smisla dalje pregovarati, jedino bih iskoristio priliku da cestitam nasoj delegaciji o uspehu, a Srbiji zelim ubuduce da se probude od kolektivne hipnoze i konacno svate da su od pocetka izigrani od strane njihovih predstavnika , u prvome redu od Kostunice, Tadica, Jeremica i Samardzica.Verovali ili ne, JADNA JE TA ZEMLJA STO IMA LIDERE KAO STO SU KOSTUNICA,SAMARDZIC,VELJA ILIC, JEREMIC, NIKOLIC I TADIC.
Gradjani Srbije, Vi ste za zaljenje, ali ipak imate sada izbora ako kolektivno izlazite na izbore i kazete veliko NE ovakvoj politici.
Europa je buducnost i za nas Kosovare i za Vas Srbe.Tesko toj zemlji sto ga Rusija brani ili hrani.
U ime bolje buducnosti za nasu decu, ja Vas pozivam na pomirenje i da skupa krenemo ka Europskim integracijama i ka svetlijoj buducnosti.Svi mi znamo da je Nemacka glavna Lokomotiva u EU, i cim se ona izjasnila da ce priznati Nezavisnost Kosova, onda cemu dalji komentari.A lepo smo mogli kao ljudi da se dogovorimo o svemu.Jos jednom, hvala Nemackoj i cestitke nasoj delegaciji.

Marina

pre 16 godina

Kao sto se moglo i ocekivati.Cim Nemacka prizna nezavisnost Kosova, onda ce redom Francuska,Italija,SAD,Engleska,Slovacka,Makedonija,Hrvatska,Albanija,Slovenija i tako redom.
Jedva cekam da dodje taj dan i da vidim naseg Kostunjavog kako ce sve ovo objasniti i kako ce se opravdati narodu za sve ovo izgubljeno dragoceno vreme.
Plasim se da cemo opet kao dezurni krivci biti svi mi osim njega naravno.
Eeeee moja Srbijo, vidis li ko te brani i ko ti kroji sudbinu.
Kosovarima cestitam Nezavisnost i zelim im sve najbolje i srece ka EU.Nama ostaje samo da sanjamo da cemo mozda i mi jednoga dana da krenemo putem ka EU i da cemo se tamo sresti kao normalni ljudi.
Do tada, puno srece gradjanima Kosova.

Ana

pre 16 godina

Mene bas briga ko ce sve da prizna "nezavisno" Kosovo. Bitno je da to Srbija nikad ne prizna i da u slucaju da se stvori situacija nasilnog priznavanja Srbija blokira sve sto moze u vezi sa trgovinom, protokom robe i bilo cega sa i iz Kosova... Postoji milion metoda pritisaka na koje Srbija ne samo da ima pravo, vec obavezu da sprovodi!

Andrej

pre 16 godina

Nemačka nikako da nauči iz svojih grešaka. Svi znamo šta se desilo u Hrvatskoj, nakon što je Nemačka požurila da prizna unilateralno objavljenu nezavisnost. Kosovo možda i treba da se ocepi - meni lično ne treba 2 miliona Albanaca u Srbiji. Ali priznavanje bilo kakvih unilateralnih poteza može veoma lako da digne narod na noge. Moglo bi izbiti nasilje i Srbija bi opet neizbežno srljala u propast. Albanci su nam već dovoljno problema napravili, ne treba nam još. Treba im dati Kosovo i napraviti 10m visoki zid izmedju Kosova i Srbije.

Nikola

pre 16 godina

Ako neko misli da ce Srbija, Rusija, Kina da se "prepadnu" od ovih visegodisnjih pretnji priznavanjem Kosova mimo vazece rezolucije i povelje UN, onda se gadno vara. Ne znam zasto se samo toliko ustrucavaju? Samo Srbija moze reci da li je Kosovo deo njene teritorije ili nije. Mogu slobodno da priznaju Kosovo i "skoce u nepoznato" ali ce biti i odgovora Rusije i Kine.

Nenad

pre 16 godina

-Ministar Milosavljevic- "KUBA PODRZAVA SUVERENITET SRBIJE",
-Nemacka- "PRIZNACEMO PUNU NEZAVISNOST KOSOVA".
Napravite razliku, pametnjakovici,hahahahaha....

Slavko

pre 16 godina

Albanci su u vise navrata pokusavali da stvore neku vrstu nezavisnosti jos za vreme Bravara, ali se pokazalo da je On bio veci majstor od svojih segrta koji su sada na vlasti. Setite se Rankovica i njegovih "akcija" na Kosovu. Niko se tada u svetu nije mnogo brinuo o tome. A sada, zahvaljujuci amaterstvu raznih "vozdova" sto su se smenjivali od Majstora na ovamo, svet je davno otvoreno rekao da je "Srbija izgubila moralno pravo da upravlja Kosovom". Prihvatite braco cinjenicu da je Kosovo nezavisno, nepovratno izgubljeno za Srbiju i nastavite da se bavite vaznijim stvarima. Velicina jedne drzave se ne meri samo sa kvadratnim kilometrima.

Nele

pre 16 godina

Kostunjavi, nemoj da nas razocaras, ako Nemacka prizna nezavisno Kosovo bilo bi normalno da im udarimo sankcije. Nije fer da u slicnim situacijama odnose preispitujemo samo sa Makedonijom, Crnom Gorom i slicnim drzavama. Pokazi se majstore, sta je Milosevic za tebe, nista.

Olja

pre 16 godina

Pa zar Srbija ne moze da prizna da nesto sa njom nije kako valja ako u poslednjih 18 godina svi beze od nje glavom bez obzira. Nitko ne zeli sa nama - ni Slovenci, ni Hrvati, pa cak su i Crnogorci pobegli. I znate sta - svima im je bolje bez nas. Srbija moze ponovo da prkosi celom svetu, da ne prizna Kosovo, da bude izolovano... Welcome 1990's.

Drevni Ilir

pre 16 godina

Meni je zlo od kosovskih politicara, od nivoa opstine pa do najvisih rangova, koji umesto da rade svoj posao koriste status kako bih odmakli paznju od svoje odgovornosti! Al’, moze li mi neko objasniti kako Srbi tolerisu to da im Ministar Poljoprivrede govori o statusu Kosova i o podrsci Kube po tom pitanju!?

Gradjancica

pre 16 godina

ok, nego sta cemo sa Deltom...Dokle cemo samo tamo morati da kupujemo hleb nas nasusni! To je aktuelno, ovo sa Kosovom su svi znali odavno.

KUKURUKUKUpaloma

pre 16 godina

onda posle ove izjave nemackog zvanicnika da li srpska vlada ce prekinuti diplomatske odnose sa Deutschlandom? ili samo ce primeniti diplomatsku "silu" samo protivu manjih drzava zbog untrasnjeg rejtinga?!.

ana Minhen

pre 16 godina

Neimenovani zvanicnik je navodno rekao nesto za Koha Ditore, sto nikada nije receno za Spiegl ili DPA. Vi stvarno verujete u to? Pa poznato je da tajne sluzbe "ubacuju" vecinu svojih "vesti" u medije, pa tako i neka njihova albanska. Koliko je samo puta "Koha" pogresila do sad.

OP SA SA EVO TI GA ..

pre 16 godina

eto rusi ce priznati Abhaziju+Osetiju a zapad kosovo eto kako se ONO kaze "vuk sit sve ovce na broju" a male drzavice NISTA nece moci preuzeti protiv SAD i Rusije!!

Boli glava

pre 16 godina

Bas je hrabar ovaj nemacki zvanicnik kad ne sme ni ime da objavi vec kao "Neimenovani". Malo deluje neozbiljno jer ova izjava izgleda kao kao kad u postanskom sanducetu nadjete nepodpisanu ceduljicu sa laznim dojavama.

Dima

pre 16 godina

Evo gde je Srbija kao drzava pala na ispitu zrelosti: "Sadašnji i budući separatisti samo treba da stvore iste uslove i sled događaja koji su primorali Zapad da prihvati nezavisno Kosovo, a to je da terorišu lokalno stanovništvo, navedu vlasti da odgovore silom, podignu pobunu i namame stranu intervenciju i obećanje obnove"

djuro

pre 16 godina

"SAD stoga, kako navodi CSM, ohrabruju vlade da podrže tehnički ilegalno, samoproglašeno Kosovo". Zasto je ovo "tehnicki ilegalno", a recimo oruzana pljacka samo "ilegalna"?. U vezi izjave nemackog zvanicnika, pre mislim da se radi o patki Kohe Ditore. Sve i da planiraju da priznaju nezavisnost Kosova, ne verujem da bi na ovaj nacin pustili informaciju, pa jos kosovskom listu... to vise lici na Amerikance.

hansi

pre 16 godina

nije bitno da li ce srbija da prizna neovisnost kosova ili ne, in the begining niste priznali ni slovenijo, nit hrvatsko in makedonijo ali ipak ste sve na koncu konceva priznavali, ne!!!

Aleks

pre 16 godina

...od Nemaca nismo nishta drugo mogli ni da otchekujemo. Nego mene zanima shta tche Spanci da kazu. Ukoliko se oni ili bilo koja druga drzava koja se sukobi sa separatistima pridruze Nemcima u priznanju nesavisnog Kosova, moj predlog vlasti je sledetchi: DA OTVORIMO PRVE BASKIJSKE I KATALANSKE AMBASADE NA SVETU, I TO U SRED BG. PA NEKA SLEDE I KURDSKA AMBASADA, ABHAZIJSKE, OSETIJSKE, BRITANSKE (Francuske) AMBASADE,itd. Shto nebismo i mi aktivno utchestvovali u "priznavanju" svi tih naroda?