Sreda, 31.10.2007.

10:52

Sutra nastavak razgovora o izborima

Boris Tadić, Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić, nastaviće u sutra razgovore o datumu raspisivanja i održavanja izbora.

Izvor: B92

Sutra nastavak razgovora o izborima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Zorica

pre 16 godina

1. Ne radi se o nekoj specijalnoj provokaciji, kaze aligrudic. Naravno, kazem ja, radi se o standardnoj provokaciji kakve smo navikli da gledamo.
2. Pokazalo se da su oni za koje smo glasali jer nam se zurilo samo trosili nase vreme. da je DS postupio onako kako je jedino trebalo da postupi posle izbora, odnosno da je pustio da Kostunica napravi vladu sa radikalima (koju nikad nije ni hteo jer bi bio manjinski partner, ali stvarno) videlo bi se da je ili nece napraviti, ili da je i bila napravljena do sada bi vec pala, a srbija bi ostala na putu kojim je krenula 2001. Mnogo toga nepopravljivo je vec. Ribe su prosute, corba je skuvana, nema vise akvarijuma od tog materijala.

ivan

pre 16 godina

Iako bi to bilo normalno da predsednik postuje ustav, tadic to cini samo kad mu odgovara. Npr u isto vreme je i predsednik Srbije i predsednik DS, iako je to suprotno ustavu

mara

pre 16 godina

Oni se igraju, dzave, politicara itd, a moze im se jer sve to ide preko grbace naroda, njih nizasta nije briga, ONI ne zive od mesecnih primanja od 18ooo dinara ili imaju malo bolji standard pa da zive sa prosecnim primanjem od oko 27000 dinara, Seti te se samo kako su se lepo zabavljali poslanici pre par godina kada su morali da izvuku mesec sa prosecno platom Zar vam to nije jasno kakvi su politicari u Srbiji, zato im ne ogovaraju nikakvi izbori, nego zamajavanje nas, oni su radi nas, a ne mi radi njih...

Bojan Zdravkovic

pre 16 godina

Jeeste,
bice raspisani u roku ali odrzani kada to Kostunici odgovara. Tako ce svi ostati cisti. Mislim, stvaaarno kohabitiraju.

me ne frego

pre 16 godina

e, sta me najvise sokiralo....i sta govori o njima kakvi su....zamislite, neko je zaboravio da u budzet unese stavku za stipendije 400 najboljih studenata.....pa p... im m...., a ne zaborave da naplate lazne dnevnice, putarine i ostale naknade u skupstini......sramota...ne da ih ne treba glasati, nego ih treba.....(ne smem ni da kazem sta )

Jose

pre 16 godina

Naravno da će da poštuju Ustav, oni su ga i pisali. Ne vidim da drugačije može da se dogodi u jednoj PRAVNOJ državi. Zar nije tako, gospodine Koštunica?

Matori

pre 16 godina

Ovo sta nam ovi "politicari" rade prevazilazi sve granice tolerancije i naseg strpljenja. Prvo su se mesecima glozili oko sastava nove vlade sve dok ih zapadnjaci nisu saterali u klinc, pa su nevoljno pristali da naprave koaliciju kojoj sada preti "opasnost da se raspadne". Pa i neka se raspadne! Posle su se svadjali oko Ustava i Ustavnog zakona, to su napravili tako spretno i legalisticki da te akte svako tumaci na svoj nacin i kako mu se prohte. Elem, sada se lome koplja oko izbora i, koliko vidim, i ta cirkusijada ce da potraje. Pa, ljudi moji, kada ti nasi "politicari" izmedju sebe nikako ne mogu da se sloze i dogovore kako ce sa svetom da razgovarju na konstruktivan i civilizovan nacin? Zemlja je u haosu, privreda je propala, jedino korupcija i kriminal prebacuju normu, a oni se svadjaju! Naravno da se ne svadjaju zbog toga da bi ovoj zemlji doneli nekakav boljitak, vec da bi ocuvali vlast, a po mogucstvu i da je se jos vise docepaju. Ali, kada treba da sebi povecaju plate ili, kao onomad, da sebi podele laptopove - sporazumeju se u trenu i jednoglasno. Pitam ih samo ko ce im izaci na te njihove izbore, a posle cu ih pitati i kako su prosli!

silvija

pre 16 godina

treba lepo zabraniti DSS da da uopste postoji....s obzirom da su gori od SRS ... ako nece da postuju ustav koji su i sami izabrali - treba da napuste politicku scenu, jer su stvarno preterali... muka mi je od njih

Vojislav

pre 16 godina

Puna podrška takvom stavu i treba istrajati na tome do kraja. Dosta je ucena i skrivanja iz rešenja statusa Kosova. Zasučite rukave i radite na svim frontovima istovremeno. Tada će Srbiji krenuti na bolje.

Milisav Mladenovic

pre 16 godina

Tadic i ovakav DS su potpuno neupotrebljivi, beskorisni.Svakim danom ispadaju sve zlosniji i zalosniji.Toliko nemoci, ustvari zelje da se ostane na vlasti jos nigde nisam ni cuo ni video.Ej Borise,Borise....

Pedja

pre 16 godina

Izbora ce biti onda kada to Voja bude rekao. Predsednickog kandidata koalicije oderedice opet Voja.
Ovo pozivanje na ustav Vojinog najboljeg druga Tadica je namenjeno glasacima ds- a.

no passaran

pre 16 godina

Dzaba Borise, neces me vise prevariti...ne dam ti glas! Dosta je bilo tvog pasiviziranja u politickom zivotu Srbije! Igraj utakmicu muski ili na klupu za rezervne igrace!

ustav-ko

pre 16 godina

ma sta nam rece predsednik Tadic. Postovati Ustav! Gospodine Tadicu a gde su sudije ustavnog suda koje vi predlazete? Zasto mi nemamo Ustavni sud vec godinama, kome to odgovara? Gde su ustavni zakoni koje predlazu Vasi ministri a na dnevni red ih stavlja predsednik Skupstine, Vas clan? Gde je set drugih zakona koji su morali da budu usvojeni? Zar u Ustavu ne pise da se guverner narodne banke Srbije bira na prvom zasedanju Skupstine? Kad ste ga vi izabrali? Onda kad ste delili plen oko javnih preduzeca i funkcija! Sramota. I pitajte gradjane Srbije da li ih uopste interesuje izbor za predsednika Srbije i da li razumeju toliko insistiranje Vas i vasih savetnika! Da li razumeju toliko insistiranje na Ustavu, ali selektivno. Valjda je ustav jedan gospodine Tadicu, a ne samo onaj deo gde se vi kandidujete za predsednika.

baby

pre 16 godina

ovo smo gledali sto puta: sada se malo kao svadjaju pred izbore da ispadne da imaju razlicita misljenja pa kada sve ispadne po kostunicinom i prodje frka, oni ce ponovo graditi obilaznice za po 12 miliona evra po kilometru, svetosavlje, lap-topovi, kraduckanje... nema im kraja.

IGY

pre 16 godina

Ukoliko se ustupci DS-a prema DSS-u pokazu kao jedno kvalitetno ulizivanje javnom mnjenju, i dovedu do jacanja rejtinga DS-a i propadanja DSS-a (sto se po svemu sudeci i desava), za mene oni uopste nece biti razlog za nezadovoljstvo. U konkretnom slucaju, da li ce izbori biti decembra ove ili sledece godine, DS-u ne moze uopste da steti (naprotiv, zamislite drugi krug u atmosferi proglasenja nezavisnosti Kosvoa i priznavanja...), a sa druge strane potpuno razotkriva Kostunicu kao neprincipijelnog, nelegalistu, ili bolje reci, prevaranta koji izigrava poverenje jednog dobronamernog koalicionog partnera (DS).

Master Obi Wan

pre 16 godina

A bese li ono dogovor da zarad formiranja nove vlade, shef BIA ostane na celu te organizacije samo privremeno do septembra ili oktobra. I? Sta bi? Nisu rekli doduse do koje godine.

M.Lukić

pre 16 godina

Navikli smo da od naših političara slušamo jedno neverovatno političko neznanje. "Opasnost od raspada koalicije." To je izvan pameti. Postoji opasnost od rata, od ekonomske krize, od dužničkog ropstva, od lošeg odnosa sa svetom... ali opasnost od raspada jedne traljave koalicije ne može da postoji. Uvek su tu izbori, pa raspad neke koalicije može da znači i kraj loše vlade. To je onda dobro za zemlju.

Loshmi

pre 16 godina

Ne brinem se ja za njihovu koaliciju. Dokle god bude bilo dovoljno upravnih odbora, javnih preduzeca i sumnjivih poslova, bice oni slozni kao 2 i 2. U kradji se svi snadju...

Neocortex

pre 16 godina

DS trenutno od DSS-a ne trazi 9. dec za dan izbora! To je njihov predlog ali oni nude i druge konkretne datume februar 2008. ili cak prolece 2008. Medjutim DSS ne prihvata ponudu i ultimativno trazi promenu ustavnog zakona. Promena bi podrazumevala da nema preciziranja datuma za predsednicke izbore vec bi se islo na varijantu da se oni odrze kada se za to steknu uslovi. Razlog za ovakav zahtev DSS-a je jasan:
1) oni nemaju kandidata
2) oni NIKADA ne bi podrzali Tadica
3) izbori sa Tadicem i Nikolicem bi bili kraj za DSS, u smislu cepanja njihovog birackog tela i trajnog ostanka uz SRS ili DS nakon izbora.
EPILOG: DS sigurno popusta po pitanju izbora u 2007. i prihvata promenu ustavnog zakona ali da li ce prihvatiti i nepreciziranje datuma u 2008. nije sigurno ali je verovatnije.

Dragoljub

pre 16 godina

Predsednik Srbije ima ustavna ovlascenja (barem ih je imao po prehtodnom Ustavu) da raspusti skupstinu i raspise nove izbore. Skupstina demonstrira da je neefikasna i moze se raspustiti...

GuC

pre 16 godina

Prava opasnost lezi u tome sto, i kada se budu raspisali izbori, za predsednika ce nam se ponuditi OPET isti ONI, ONI,ONI,ONI....a kad bi se raspala koalicija, ne bi ni primetili razliku, osim sto bi imali sanse da gledate Natasu Jovanovic kako se vere po poslanickim klupicama, zaliva vodom sve, kako Vucica iznosi obezbedjenje i kako Nikolic trabunja o Karlobagu! A zar to "domacinsko" nije htela vecina nase populacije, zar nismo sami sastavili ovu Vladu (tako smo smo cutali kad su nas prevarili DSS i DS)? Mi smo najkrivlji!

Aleksandar

pre 16 godina

Ovo je pripremanje birackog tela za odlaganje najavljenih izbora! Klasicno plasenje "raspadom koalicije"...I sada bi trebalo da budemo srecni ako izbori budu raspisani do kraja decembra! Izgleda da ce izbori biti u decembru, kao sto je Djelic postao premijer, kao sto je Sutanovac postao ministar policije, kao sto...

Voja

pre 16 godina

Plase nas raspadom koalicije sa pricom da ce onda DSS mozda morati (ili ce hteti) da pravi koaliciju sa SRS, pa ce onda da bi nas spasili DS se ponovo zrtvovati i ostati sa Vojom Kostunciom u koaliciji jer je to za dobro Srbije. Moja prognoza je:
- nema izbora
- koalicija se odrzava
Pa ljudi, taman su se raspodelili po Upravnim odborima.

zoran

pre 16 godina

I treba da se prekine ova lakrdija od vlade, mislim da su prevrsili svaku meru! A onda izbori, pa da vidimo kako ce proci kapitalci, mutavi i neobavesteni...

Miroslav I

pre 16 godina

Ma, vi gospodjo Kolundzija svakog dana pricate da nesto "moze"!? To za mene znaci, da i ne mora. E, taj mekusacki stav DS-a ce mu doci glave. Sta ako koalicija pukne? Nista! To je trebalo odavno da se desi. Dokle cete dozvoljavati da vas Kostunica seta. Umesto da to sprecite, vi glumite andjelcice a ovi rade sta im se hoce. Pustite vec jednom DSS da ode pod skute Radikala, oni drugi izbor nemaju. A posle pucanja te prirodne koalicije necemo ih vise imati na politickoj sceni Sebije. DSS nesmetano pravi stetu iako ste vi u koaliciji jaci partner. To isto mogu i u koaliciji sa Radikalima, a vama nece moci vise da prebacuju da ste mekusci i nesposobnjakovici, sto ustvari i jeste. Presecite to vec jednom, bre!

b@anem

pre 16 godina

Ko je sa đavolom tikve sadio...Samo ne znam ko će uzeti DSS u koaliciju. Radikali neće jer neće da preuzmu "zasluge" oko formalnosti za gubitak Kosova (koje, btw, odavno nije "naše"). Što se mene tiče DS više nikada neće dobiti moj glas jer su ga jeftino poklonili.

silver bullet

pre 16 godina

Oni stvarno misle da smo mi veverice! Jeste, sad ce da razvrgnu koaliciju kad su podelili upravne odbore, pare, vlast i uticaj! Ma nema sanse!

Brankica

pre 16 godina

Pa neka udju u koaliciju sa radikalima, pa šta, jel može da nam bude gore nego što nam je bilo za vreme SM, pa jel može da nam bude gore nego za vreme sankcija, pa jel može da nam bude gore nego za vreme bombardovanja? Pa neka udju već jednom i u tu koaliciju, neka nestanu više sa političke scene kao što je nestao SPO, pa će doći i novi 5. oktobar i onda ćemo završiti više i sa radikalima i sa dss-om, ali neće više niko da nas ucenjuje, oni će da udju, pa neka udju, ja ih svesrdno podržavam u tome, ajte, krenite već prema njima. Završiće se i ta agonija.

T.

pre 16 godina

I sada mi kao treba da se uplasimo, i svi da povicemo, "ne, nemojte se svadjati, sacuvajte koaliciju", da se ne bi slucajno napravila koalicija DSS sa SRS. Ja nemam nista protiv toga. Mnogo vise volim da politiku DSS i SRS sprovode DSS i SRS nego DSS i DS.

adam

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da DSS udje u koaliciju sa Radikalima, taman su dobar partener da se sa njima izgubi Kosovo. DSS bi jos uspeo da profitira sa novim glasacima Radikala i da bude apsolutni dominator politicke scene.

eleonora

pre 16 godina

Više me i nije briga i ne plašim se. Neka se sve koalicije i svi dogovori rasture. Svako, ali apsolutno svako se kvari kad dobije malo vlasti u ruke. Zato vlast mora biti smenjiva i to smenjiva svaka tri mesec ako tako mora biti sve dok se ne uplaše oni. Jedan čovek ne može sam, ali ne zavaravajte se i ne uspavljujte se, nego izlazimo stalno na izbor i uvek na nove izbore. Smučili su mi se svi političari čankolizci tajkuna,

Nenad

pre 16 godina

Naravno da izbora nece biti u decembru i naravno da je DS reci kako je odlaganje u interesu Srbije. DS ce nastaviti sa popustanjima jer im to najbolje ide.

Sladjana

pre 16 godina

Veća je opasnost ako ostanu zajedno, što će se i dogoditi, novac ne poznaje stranačke boje i dovešće do dogovora. Ali, može im se, narod glup i pristaje na sve!

srdjan

pre 16 godina

Iskreno, voleo bih da DS izadje iz Vlade. Bolje je da budu opozicija, nego mrmoti. Ja nisam njihov pristalica, ali potrebno je da covek ima stranku na koju moze racunati (makar u svojoj glavi). DS u ovakvom polozaju ne zasluzuje ni najmanju paznju.

Nenad

pre 16 godina

Naravno da izbora nece biti u decembru i naravno da je DS reci kako je odlaganje u interesu Srbije. DS ce nastaviti sa popustanjima jer im to najbolje ide.

srdjan

pre 16 godina

Iskreno, voleo bih da DS izadje iz Vlade. Bolje je da budu opozicija, nego mrmoti. Ja nisam njihov pristalica, ali potrebno je da covek ima stranku na koju moze racunati (makar u svojoj glavi). DS u ovakvom polozaju ne zasluzuje ni najmanju paznju.

Brankica

pre 16 godina

Pa neka udju u koaliciju sa radikalima, pa šta, jel može da nam bude gore nego što nam je bilo za vreme SM, pa jel može da nam bude gore nego za vreme sankcija, pa jel može da nam bude gore nego za vreme bombardovanja? Pa neka udju već jednom i u tu koaliciju, neka nestanu više sa političke scene kao što je nestao SPO, pa će doći i novi 5. oktobar i onda ćemo završiti više i sa radikalima i sa dss-om, ali neće više niko da nas ucenjuje, oni će da udju, pa neka udju, ja ih svesrdno podržavam u tome, ajte, krenite već prema njima. Završiće se i ta agonija.

T.

pre 16 godina

I sada mi kao treba da se uplasimo, i svi da povicemo, "ne, nemojte se svadjati, sacuvajte koaliciju", da se ne bi slucajno napravila koalicija DSS sa SRS. Ja nemam nista protiv toga. Mnogo vise volim da politiku DSS i SRS sprovode DSS i SRS nego DSS i DS.

Aleksandar

pre 16 godina

Ovo je pripremanje birackog tela za odlaganje najavljenih izbora! Klasicno plasenje "raspadom koalicije"...I sada bi trebalo da budemo srecni ako izbori budu raspisani do kraja decembra! Izgleda da ce izbori biti u decembru, kao sto je Djelic postao premijer, kao sto je Sutanovac postao ministar policije, kao sto...

Sladjana

pre 16 godina

Veća je opasnost ako ostanu zajedno, što će se i dogoditi, novac ne poznaje stranačke boje i dovešće do dogovora. Ali, može im se, narod glup i pristaje na sve!

eleonora

pre 16 godina

Više me i nije briga i ne plašim se. Neka se sve koalicije i svi dogovori rasture. Svako, ali apsolutno svako se kvari kad dobije malo vlasti u ruke. Zato vlast mora biti smenjiva i to smenjiva svaka tri mesec ako tako mora biti sve dok se ne uplaše oni. Jedan čovek ne može sam, ali ne zavaravajte se i ne uspavljujte se, nego izlazimo stalno na izbor i uvek na nove izbore. Smučili su mi se svi političari čankolizci tajkuna,

zoran

pre 16 godina

I treba da se prekine ova lakrdija od vlade, mislim da su prevrsili svaku meru! A onda izbori, pa da vidimo kako ce proci kapitalci, mutavi i neobavesteni...

b@anem

pre 16 godina

Ko je sa đavolom tikve sadio...Samo ne znam ko će uzeti DSS u koaliciju. Radikali neće jer neće da preuzmu "zasluge" oko formalnosti za gubitak Kosova (koje, btw, odavno nije "naše"). Što se mene tiče DS više nikada neće dobiti moj glas jer su ga jeftino poklonili.

M.Lukić

pre 16 godina

Navikli smo da od naših političara slušamo jedno neverovatno političko neznanje. "Opasnost od raspada koalicije." To je izvan pameti. Postoji opasnost od rata, od ekonomske krize, od dužničkog ropstva, od lošeg odnosa sa svetom... ali opasnost od raspada jedne traljave koalicije ne može da postoji. Uvek su tu izbori, pa raspad neke koalicije može da znači i kraj loše vlade. To je onda dobro za zemlju.

ustav-ko

pre 16 godina

ma sta nam rece predsednik Tadic. Postovati Ustav! Gospodine Tadicu a gde su sudije ustavnog suda koje vi predlazete? Zasto mi nemamo Ustavni sud vec godinama, kome to odgovara? Gde su ustavni zakoni koje predlazu Vasi ministri a na dnevni red ih stavlja predsednik Skupstine, Vas clan? Gde je set drugih zakona koji su morali da budu usvojeni? Zar u Ustavu ne pise da se guverner narodne banke Srbije bira na prvom zasedanju Skupstine? Kad ste ga vi izabrali? Onda kad ste delili plen oko javnih preduzeca i funkcija! Sramota. I pitajte gradjane Srbije da li ih uopste interesuje izbor za predsednika Srbije i da li razumeju toliko insistiranje Vas i vasih savetnika! Da li razumeju toliko insistiranje na Ustavu, ali selektivno. Valjda je ustav jedan gospodine Tadicu, a ne samo onaj deo gde se vi kandidujete za predsednika.

Miroslav I

pre 16 godina

Ma, vi gospodjo Kolundzija svakog dana pricate da nesto "moze"!? To za mene znaci, da i ne mora. E, taj mekusacki stav DS-a ce mu doci glave. Sta ako koalicija pukne? Nista! To je trebalo odavno da se desi. Dokle cete dozvoljavati da vas Kostunica seta. Umesto da to sprecite, vi glumite andjelcice a ovi rade sta im se hoce. Pustite vec jednom DSS da ode pod skute Radikala, oni drugi izbor nemaju. A posle pucanja te prirodne koalicije necemo ih vise imati na politickoj sceni Sebije. DSS nesmetano pravi stetu iako ste vi u koaliciji jaci partner. To isto mogu i u koaliciji sa Radikalima, a vama nece moci vise da prebacuju da ste mekusci i nesposobnjakovici, sto ustvari i jeste. Presecite to vec jednom, bre!

no passaran

pre 16 godina

Dzaba Borise, neces me vise prevariti...ne dam ti glas! Dosta je bilo tvog pasiviziranja u politickom zivotu Srbije! Igraj utakmicu muski ili na klupu za rezervne igrace!

Voja

pre 16 godina

Plase nas raspadom koalicije sa pricom da ce onda DSS mozda morati (ili ce hteti) da pravi koaliciju sa SRS, pa ce onda da bi nas spasili DS se ponovo zrtvovati i ostati sa Vojom Kostunciom u koaliciji jer je to za dobro Srbije. Moja prognoza je:
- nema izbora
- koalicija se odrzava
Pa ljudi, taman su se raspodelili po Upravnim odborima.

adam

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da DSS udje u koaliciju sa Radikalima, taman su dobar partener da se sa njima izgubi Kosovo. DSS bi jos uspeo da profitira sa novim glasacima Radikala i da bude apsolutni dominator politicke scene.

silver bullet

pre 16 godina

Oni stvarno misle da smo mi veverice! Jeste, sad ce da razvrgnu koaliciju kad su podelili upravne odbore, pare, vlast i uticaj! Ma nema sanse!

baby

pre 16 godina

ovo smo gledali sto puta: sada se malo kao svadjaju pred izbore da ispadne da imaju razlicita misljenja pa kada sve ispadne po kostunicinom i prodje frka, oni ce ponovo graditi obilaznice za po 12 miliona evra po kilometru, svetosavlje, lap-topovi, kraduckanje... nema im kraja.

Loshmi

pre 16 godina

Ne brinem se ja za njihovu koaliciju. Dokle god bude bilo dovoljno upravnih odbora, javnih preduzeca i sumnjivih poslova, bice oni slozni kao 2 i 2. U kradji se svi snadju...

Master Obi Wan

pre 16 godina

A bese li ono dogovor da zarad formiranja nove vlade, shef BIA ostane na celu te organizacije samo privremeno do septembra ili oktobra. I? Sta bi? Nisu rekli doduse do koje godine.

GuC

pre 16 godina

Prava opasnost lezi u tome sto, i kada se budu raspisali izbori, za predsednika ce nam se ponuditi OPET isti ONI, ONI,ONI,ONI....a kad bi se raspala koalicija, ne bi ni primetili razliku, osim sto bi imali sanse da gledate Natasu Jovanovic kako se vere po poslanickim klupicama, zaliva vodom sve, kako Vucica iznosi obezbedjenje i kako Nikolic trabunja o Karlobagu! A zar to "domacinsko" nije htela vecina nase populacije, zar nismo sami sastavili ovu Vladu (tako smo smo cutali kad su nas prevarili DSS i DS)? Mi smo najkrivlji!

Neocortex

pre 16 godina

DS trenutno od DSS-a ne trazi 9. dec za dan izbora! To je njihov predlog ali oni nude i druge konkretne datume februar 2008. ili cak prolece 2008. Medjutim DSS ne prihvata ponudu i ultimativno trazi promenu ustavnog zakona. Promena bi podrazumevala da nema preciziranja datuma za predsednicke izbore vec bi se islo na varijantu da se oni odrze kada se za to steknu uslovi. Razlog za ovakav zahtev DSS-a je jasan:
1) oni nemaju kandidata
2) oni NIKADA ne bi podrzali Tadica
3) izbori sa Tadicem i Nikolicem bi bili kraj za DSS, u smislu cepanja njihovog birackog tela i trajnog ostanka uz SRS ili DS nakon izbora.
EPILOG: DS sigurno popusta po pitanju izbora u 2007. i prihvata promenu ustavnog zakona ali da li ce prihvatiti i nepreciziranje datuma u 2008. nije sigurno ali je verovatnije.

Milisav Mladenovic

pre 16 godina

Tadic i ovakav DS su potpuno neupotrebljivi, beskorisni.Svakim danom ispadaju sve zlosniji i zalosniji.Toliko nemoci, ustvari zelje da se ostane na vlasti jos nigde nisam ni cuo ni video.Ej Borise,Borise....

Dragoljub

pre 16 godina

Predsednik Srbije ima ustavna ovlascenja (barem ih je imao po prehtodnom Ustavu) da raspusti skupstinu i raspise nove izbore. Skupstina demonstrira da je neefikasna i moze se raspustiti...

Pedja

pre 16 godina

Izbora ce biti onda kada to Voja bude rekao. Predsednickog kandidata koalicije oderedice opet Voja.
Ovo pozivanje na ustav Vojinog najboljeg druga Tadica je namenjeno glasacima ds- a.

silvija

pre 16 godina

treba lepo zabraniti DSS da da uopste postoji....s obzirom da su gori od SRS ... ako nece da postuju ustav koji su i sami izabrali - treba da napuste politicku scenu, jer su stvarno preterali... muka mi je od njih

me ne frego

pre 16 godina

e, sta me najvise sokiralo....i sta govori o njima kakvi su....zamislite, neko je zaboravio da u budzet unese stavku za stipendije 400 najboljih studenata.....pa p... im m...., a ne zaborave da naplate lazne dnevnice, putarine i ostale naknade u skupstini......sramota...ne da ih ne treba glasati, nego ih treba.....(ne smem ni da kazem sta )

Vojislav

pre 16 godina

Puna podrška takvom stavu i treba istrajati na tome do kraja. Dosta je ucena i skrivanja iz rešenja statusa Kosova. Zasučite rukave i radite na svim frontovima istovremeno. Tada će Srbiji krenuti na bolje.

Jose

pre 16 godina

Naravno da će da poštuju Ustav, oni su ga i pisali. Ne vidim da drugačije može da se dogodi u jednoj PRAVNOJ državi. Zar nije tako, gospodine Koštunica?

IGY

pre 16 godina

Ukoliko se ustupci DS-a prema DSS-u pokazu kao jedno kvalitetno ulizivanje javnom mnjenju, i dovedu do jacanja rejtinga DS-a i propadanja DSS-a (sto se po svemu sudeci i desava), za mene oni uopste nece biti razlog za nezadovoljstvo. U konkretnom slucaju, da li ce izbori biti decembra ove ili sledece godine, DS-u ne moze uopste da steti (naprotiv, zamislite drugi krug u atmosferi proglasenja nezavisnosti Kosvoa i priznavanja...), a sa druge strane potpuno razotkriva Kostunicu kao neprincipijelnog, nelegalistu, ili bolje reci, prevaranta koji izigrava poverenje jednog dobronamernog koalicionog partnera (DS).

ivan

pre 16 godina

Iako bi to bilo normalno da predsednik postuje ustav, tadic to cini samo kad mu odgovara. Npr u isto vreme je i predsednik Srbije i predsednik DS, iako je to suprotno ustavu

mara

pre 16 godina

Oni se igraju, dzave, politicara itd, a moze im se jer sve to ide preko grbace naroda, njih nizasta nije briga, ONI ne zive od mesecnih primanja od 18ooo dinara ili imaju malo bolji standard pa da zive sa prosecnim primanjem od oko 27000 dinara, Seti te se samo kako su se lepo zabavljali poslanici pre par godina kada su morali da izvuku mesec sa prosecno platom Zar vam to nije jasno kakvi su politicari u Srbiji, zato im ne ogovaraju nikakvi izbori, nego zamajavanje nas, oni su radi nas, a ne mi radi njih...

Matori

pre 16 godina

Ovo sta nam ovi "politicari" rade prevazilazi sve granice tolerancije i naseg strpljenja. Prvo su se mesecima glozili oko sastava nove vlade sve dok ih zapadnjaci nisu saterali u klinc, pa su nevoljno pristali da naprave koaliciju kojoj sada preti "opasnost da se raspadne". Pa i neka se raspadne! Posle su se svadjali oko Ustava i Ustavnog zakona, to su napravili tako spretno i legalisticki da te akte svako tumaci na svoj nacin i kako mu se prohte. Elem, sada se lome koplja oko izbora i, koliko vidim, i ta cirkusijada ce da potraje. Pa, ljudi moji, kada ti nasi "politicari" izmedju sebe nikako ne mogu da se sloze i dogovore kako ce sa svetom da razgovarju na konstruktivan i civilizovan nacin? Zemlja je u haosu, privreda je propala, jedino korupcija i kriminal prebacuju normu, a oni se svadjaju! Naravno da se ne svadjaju zbog toga da bi ovoj zemlji doneli nekakav boljitak, vec da bi ocuvali vlast, a po mogucstvu i da je se jos vise docepaju. Ali, kada treba da sebi povecaju plate ili, kao onomad, da sebi podele laptopove - sporazumeju se u trenu i jednoglasno. Pitam ih samo ko ce im izaci na te njihove izbore, a posle cu ih pitati i kako su prosli!

Bojan Zdravkovic

pre 16 godina

Jeeste,
bice raspisani u roku ali odrzani kada to Kostunici odgovara. Tako ce svi ostati cisti. Mislim, stvaaarno kohabitiraju.

Zorica

pre 16 godina

1. Ne radi se o nekoj specijalnoj provokaciji, kaze aligrudic. Naravno, kazem ja, radi se o standardnoj provokaciji kakve smo navikli da gledamo.
2. Pokazalo se da su oni za koje smo glasali jer nam se zurilo samo trosili nase vreme. da je DS postupio onako kako je jedino trebalo da postupi posle izbora, odnosno da je pustio da Kostunica napravi vladu sa radikalima (koju nikad nije ni hteo jer bi bio manjinski partner, ali stvarno) videlo bi se da je ili nece napraviti, ili da je i bila napravljena do sada bi vec pala, a srbija bi ostala na putu kojim je krenula 2001. Mnogo toga nepopravljivo je vec. Ribe su prosute, corba je skuvana, nema vise akvarijuma od tog materijala.

adam

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da DSS udje u koaliciju sa Radikalima, taman su dobar partener da se sa njima izgubi Kosovo. DSS bi jos uspeo da profitira sa novim glasacima Radikala i da bude apsolutni dominator politicke scene.

IGY

pre 16 godina

Ukoliko se ustupci DS-a prema DSS-u pokazu kao jedno kvalitetno ulizivanje javnom mnjenju, i dovedu do jacanja rejtinga DS-a i propadanja DSS-a (sto se po svemu sudeci i desava), za mene oni uopste nece biti razlog za nezadovoljstvo. U konkretnom slucaju, da li ce izbori biti decembra ove ili sledece godine, DS-u ne moze uopste da steti (naprotiv, zamislite drugi krug u atmosferi proglasenja nezavisnosti Kosvoa i priznavanja...), a sa druge strane potpuno razotkriva Kostunicu kao neprincipijelnog, nelegalistu, ili bolje reci, prevaranta koji izigrava poverenje jednog dobronamernog koalicionog partnera (DS).

ustav-ko

pre 16 godina

ma sta nam rece predsednik Tadic. Postovati Ustav! Gospodine Tadicu a gde su sudije ustavnog suda koje vi predlazete? Zasto mi nemamo Ustavni sud vec godinama, kome to odgovara? Gde su ustavni zakoni koje predlazu Vasi ministri a na dnevni red ih stavlja predsednik Skupstine, Vas clan? Gde je set drugih zakona koji su morali da budu usvojeni? Zar u Ustavu ne pise da se guverner narodne banke Srbije bira na prvom zasedanju Skupstine? Kad ste ga vi izabrali? Onda kad ste delili plen oko javnih preduzeca i funkcija! Sramota. I pitajte gradjane Srbije da li ih uopste interesuje izbor za predsednika Srbije i da li razumeju toliko insistiranje Vas i vasih savetnika! Da li razumeju toliko insistiranje na Ustavu, ali selektivno. Valjda je ustav jedan gospodine Tadicu, a ne samo onaj deo gde se vi kandidujete za predsednika.

eleonora

pre 16 godina

Više me i nije briga i ne plašim se. Neka se sve koalicije i svi dogovori rasture. Svako, ali apsolutno svako se kvari kad dobije malo vlasti u ruke. Zato vlast mora biti smenjiva i to smenjiva svaka tri mesec ako tako mora biti sve dok se ne uplaše oni. Jedan čovek ne može sam, ali ne zavaravajte se i ne uspavljujte se, nego izlazimo stalno na izbor i uvek na nove izbore. Smučili su mi se svi političari čankolizci tajkuna,

srdjan

pre 16 godina

Iskreno, voleo bih da DS izadje iz Vlade. Bolje je da budu opozicija, nego mrmoti. Ja nisam njihov pristalica, ali potrebno je da covek ima stranku na koju moze racunati (makar u svojoj glavi). DS u ovakvom polozaju ne zasluzuje ni najmanju paznju.

Sladjana

pre 16 godina

Veća je opasnost ako ostanu zajedno, što će se i dogoditi, novac ne poznaje stranačke boje i dovešće do dogovora. Ali, može im se, narod glup i pristaje na sve!

b@anem

pre 16 godina

Ko je sa đavolom tikve sadio...Samo ne znam ko će uzeti DSS u koaliciju. Radikali neće jer neće da preuzmu "zasluge" oko formalnosti za gubitak Kosova (koje, btw, odavno nije "naše"). Što se mene tiče DS više nikada neće dobiti moj glas jer su ga jeftino poklonili.

silver bullet

pre 16 godina

Oni stvarno misle da smo mi veverice! Jeste, sad ce da razvrgnu koaliciju kad su podelili upravne odbore, pare, vlast i uticaj! Ma nema sanse!

T.

pre 16 godina

I sada mi kao treba da se uplasimo, i svi da povicemo, "ne, nemojte se svadjati, sacuvajte koaliciju", da se ne bi slucajno napravila koalicija DSS sa SRS. Ja nemam nista protiv toga. Mnogo vise volim da politiku DSS i SRS sprovode DSS i SRS nego DSS i DS.

Brankica

pre 16 godina

Pa neka udju u koaliciju sa radikalima, pa šta, jel može da nam bude gore nego što nam je bilo za vreme SM, pa jel može da nam bude gore nego za vreme sankcija, pa jel može da nam bude gore nego za vreme bombardovanja? Pa neka udju već jednom i u tu koaliciju, neka nestanu više sa političke scene kao što je nestao SPO, pa će doći i novi 5. oktobar i onda ćemo završiti više i sa radikalima i sa dss-om, ali neće više niko da nas ucenjuje, oni će da udju, pa neka udju, ja ih svesrdno podržavam u tome, ajte, krenite već prema njima. Završiće se i ta agonija.

Vojislav

pre 16 godina

Puna podrška takvom stavu i treba istrajati na tome do kraja. Dosta je ucena i skrivanja iz rešenja statusa Kosova. Zasučite rukave i radite na svim frontovima istovremeno. Tada će Srbiji krenuti na bolje.

silvija

pre 16 godina

treba lepo zabraniti DSS da da uopste postoji....s obzirom da su gori od SRS ... ako nece da postuju ustav koji su i sami izabrali - treba da napuste politicku scenu, jer su stvarno preterali... muka mi je od njih

ivan

pre 16 godina

Iako bi to bilo normalno da predsednik postuje ustav, tadic to cini samo kad mu odgovara. Npr u isto vreme je i predsednik Srbije i predsednik DS, iako je to suprotno ustavu

Nenad

pre 16 godina

Naravno da izbora nece biti u decembru i naravno da je DS reci kako je odlaganje u interesu Srbije. DS ce nastaviti sa popustanjima jer im to najbolje ide.

zoran

pre 16 godina

I treba da se prekine ova lakrdija od vlade, mislim da su prevrsili svaku meru! A onda izbori, pa da vidimo kako ce proci kapitalci, mutavi i neobavesteni...

Aleksandar

pre 16 godina

Ovo je pripremanje birackog tela za odlaganje najavljenih izbora! Klasicno plasenje "raspadom koalicije"...I sada bi trebalo da budemo srecni ako izbori budu raspisani do kraja decembra! Izgleda da ce izbori biti u decembru, kao sto je Djelic postao premijer, kao sto je Sutanovac postao ministar policije, kao sto...

Miroslav I

pre 16 godina

Ma, vi gospodjo Kolundzija svakog dana pricate da nesto "moze"!? To za mene znaci, da i ne mora. E, taj mekusacki stav DS-a ce mu doci glave. Sta ako koalicija pukne? Nista! To je trebalo odavno da se desi. Dokle cete dozvoljavati da vas Kostunica seta. Umesto da to sprecite, vi glumite andjelcice a ovi rade sta im se hoce. Pustite vec jednom DSS da ode pod skute Radikala, oni drugi izbor nemaju. A posle pucanja te prirodne koalicije necemo ih vise imati na politickoj sceni Sebije. DSS nesmetano pravi stetu iako ste vi u koaliciji jaci partner. To isto mogu i u koaliciji sa Radikalima, a vama nece moci vise da prebacuju da ste mekusci i nesposobnjakovici, sto ustvari i jeste. Presecite to vec jednom, bre!

Voja

pre 16 godina

Plase nas raspadom koalicije sa pricom da ce onda DSS mozda morati (ili ce hteti) da pravi koaliciju sa SRS, pa ce onda da bi nas spasili DS se ponovo zrtvovati i ostati sa Vojom Kostunciom u koaliciji jer je to za dobro Srbije. Moja prognoza je:
- nema izbora
- koalicija se odrzava
Pa ljudi, taman su se raspodelili po Upravnim odborima.

M.Lukić

pre 16 godina

Navikli smo da od naših političara slušamo jedno neverovatno političko neznanje. "Opasnost od raspada koalicije." To je izvan pameti. Postoji opasnost od rata, od ekonomske krize, od dužničkog ropstva, od lošeg odnosa sa svetom... ali opasnost od raspada jedne traljave koalicije ne može da postoji. Uvek su tu izbori, pa raspad neke koalicije može da znači i kraj loše vlade. To je onda dobro za zemlju.

Loshmi

pre 16 godina

Ne brinem se ja za njihovu koaliciju. Dokle god bude bilo dovoljno upravnih odbora, javnih preduzeca i sumnjivih poslova, bice oni slozni kao 2 i 2. U kradji se svi snadju...

Master Obi Wan

pre 16 godina

A bese li ono dogovor da zarad formiranja nove vlade, shef BIA ostane na celu te organizacije samo privremeno do septembra ili oktobra. I? Sta bi? Nisu rekli doduse do koje godine.

Dragoljub

pre 16 godina

Predsednik Srbije ima ustavna ovlascenja (barem ih je imao po prehtodnom Ustavu) da raspusti skupstinu i raspise nove izbore. Skupstina demonstrira da je neefikasna i moze se raspustiti...

baby

pre 16 godina

ovo smo gledali sto puta: sada se malo kao svadjaju pred izbore da ispadne da imaju razlicita misljenja pa kada sve ispadne po kostunicinom i prodje frka, oni ce ponovo graditi obilaznice za po 12 miliona evra po kilometru, svetosavlje, lap-topovi, kraduckanje... nema im kraja.

GuC

pre 16 godina

Prava opasnost lezi u tome sto, i kada se budu raspisali izbori, za predsednika ce nam se ponuditi OPET isti ONI, ONI,ONI,ONI....a kad bi se raspala koalicija, ne bi ni primetili razliku, osim sto bi imali sanse da gledate Natasu Jovanovic kako se vere po poslanickim klupicama, zaliva vodom sve, kako Vucica iznosi obezbedjenje i kako Nikolic trabunja o Karlobagu! A zar to "domacinsko" nije htela vecina nase populacije, zar nismo sami sastavili ovu Vladu (tako smo smo cutali kad su nas prevarili DSS i DS)? Mi smo najkrivlji!

Neocortex

pre 16 godina

DS trenutno od DSS-a ne trazi 9. dec za dan izbora! To je njihov predlog ali oni nude i druge konkretne datume februar 2008. ili cak prolece 2008. Medjutim DSS ne prihvata ponudu i ultimativno trazi promenu ustavnog zakona. Promena bi podrazumevala da nema preciziranja datuma za predsednicke izbore vec bi se islo na varijantu da se oni odrze kada se za to steknu uslovi. Razlog za ovakav zahtev DSS-a je jasan:
1) oni nemaju kandidata
2) oni NIKADA ne bi podrzali Tadica
3) izbori sa Tadicem i Nikolicem bi bili kraj za DSS, u smislu cepanja njihovog birackog tela i trajnog ostanka uz SRS ili DS nakon izbora.
EPILOG: DS sigurno popusta po pitanju izbora u 2007. i prihvata promenu ustavnog zakona ali da li ce prihvatiti i nepreciziranje datuma u 2008. nije sigurno ali je verovatnije.

no passaran

pre 16 godina

Dzaba Borise, neces me vise prevariti...ne dam ti glas! Dosta je bilo tvog pasiviziranja u politickom zivotu Srbije! Igraj utakmicu muski ili na klupu za rezervne igrace!

Pedja

pre 16 godina

Izbora ce biti onda kada to Voja bude rekao. Predsednickog kandidata koalicije oderedice opet Voja.
Ovo pozivanje na ustav Vojinog najboljeg druga Tadica je namenjeno glasacima ds- a.

Milisav Mladenovic

pre 16 godina

Tadic i ovakav DS su potpuno neupotrebljivi, beskorisni.Svakim danom ispadaju sve zlosniji i zalosniji.Toliko nemoci, ustvari zelje da se ostane na vlasti jos nigde nisam ni cuo ni video.Ej Borise,Borise....

Matori

pre 16 godina

Ovo sta nam ovi "politicari" rade prevazilazi sve granice tolerancije i naseg strpljenja. Prvo su se mesecima glozili oko sastava nove vlade sve dok ih zapadnjaci nisu saterali u klinc, pa su nevoljno pristali da naprave koaliciju kojoj sada preti "opasnost da se raspadne". Pa i neka se raspadne! Posle su se svadjali oko Ustava i Ustavnog zakona, to su napravili tako spretno i legalisticki da te akte svako tumaci na svoj nacin i kako mu se prohte. Elem, sada se lome koplja oko izbora i, koliko vidim, i ta cirkusijada ce da potraje. Pa, ljudi moji, kada ti nasi "politicari" izmedju sebe nikako ne mogu da se sloze i dogovore kako ce sa svetom da razgovarju na konstruktivan i civilizovan nacin? Zemlja je u haosu, privreda je propala, jedino korupcija i kriminal prebacuju normu, a oni se svadjaju! Naravno da se ne svadjaju zbog toga da bi ovoj zemlji doneli nekakav boljitak, vec da bi ocuvali vlast, a po mogucstvu i da je se jos vise docepaju. Ali, kada treba da sebi povecaju plate ili, kao onomad, da sebi podele laptopove - sporazumeju se u trenu i jednoglasno. Pitam ih samo ko ce im izaci na te njihove izbore, a posle cu ih pitati i kako su prosli!

Jose

pre 16 godina

Naravno da će da poštuju Ustav, oni su ga i pisali. Ne vidim da drugačije može da se dogodi u jednoj PRAVNOJ državi. Zar nije tako, gospodine Koštunica?

me ne frego

pre 16 godina

e, sta me najvise sokiralo....i sta govori o njima kakvi su....zamislite, neko je zaboravio da u budzet unese stavku za stipendije 400 najboljih studenata.....pa p... im m...., a ne zaborave da naplate lazne dnevnice, putarine i ostale naknade u skupstini......sramota...ne da ih ne treba glasati, nego ih treba.....(ne smem ni da kazem sta )

Bojan Zdravkovic

pre 16 godina

Jeeste,
bice raspisani u roku ali odrzani kada to Kostunici odgovara. Tako ce svi ostati cisti. Mislim, stvaaarno kohabitiraju.

mara

pre 16 godina

Oni se igraju, dzave, politicara itd, a moze im se jer sve to ide preko grbace naroda, njih nizasta nije briga, ONI ne zive od mesecnih primanja od 18ooo dinara ili imaju malo bolji standard pa da zive sa prosecnim primanjem od oko 27000 dinara, Seti te se samo kako su se lepo zabavljali poslanici pre par godina kada su morali da izvuku mesec sa prosecno platom Zar vam to nije jasno kakvi su politicari u Srbiji, zato im ne ogovaraju nikakvi izbori, nego zamajavanje nas, oni su radi nas, a ne mi radi njih...

Zorica

pre 16 godina

1. Ne radi se o nekoj specijalnoj provokaciji, kaze aligrudic. Naravno, kazem ja, radi se o standardnoj provokaciji kakve smo navikli da gledamo.
2. Pokazalo se da su oni za koje smo glasali jer nam se zurilo samo trosili nase vreme. da je DS postupio onako kako je jedino trebalo da postupi posle izbora, odnosno da je pustio da Kostunica napravi vladu sa radikalima (koju nikad nije ni hteo jer bi bio manjinski partner, ali stvarno) videlo bi se da je ili nece napraviti, ili da je i bila napravljena do sada bi vec pala, a srbija bi ostala na putu kojim je krenula 2001. Mnogo toga nepopravljivo je vec. Ribe su prosute, corba je skuvana, nema vise akvarijuma od tog materijala.