"Što hitnije privatizovati NIS"

Beograd -- Savetnik premijera za ekonomiju Milan Parivodić kaže da država trpi velike gubitke zbog toga što NIS nije restrukturiran.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. srbija bi jos jednom na brzinu da profitira od tudje, kradene imovine.
  Ne treba zaboraqviti da je tzv. NIS, ili Naftagas koji cini preko 90% NIS-a vlasnistvo gradjana Vojvodine i to ce se pre ili kasnije morati vratiti pravim vlasnicima.
  (Lala, 30. septembar 2007 12:03)

  # Link komentara

 2. Izuzetno hrabar i odvazan stav, bravo za bivseg ministra. Na vlasiti je malo uspavana koalicija, hajde neko tu privatizaciju da pogura.
  (Vuk, 30. septembar 2007 12:34)

  # Link komentara

 3. Da, da g-dine Parivodicu...samo nam jos reci koju petrolejski kompaniju zastupas!! P.S. Imajuci u vidi trenutan odnos prema bratskoj Rusiji nije tesko pogoditi odakle dolazi ta kompanija...ali to ne radi za dzabe sigurno.
  (Nemanja, 30. septembar 2007 13:15)

  # Link komentara

 4. Samo da nas ne kupe Rusi.!!!
  (Rafinerac, 30. septembar 2007 13:40)

  # Link komentara

 5. Mislinm da je to jedini nacin da ovaj kamen oko vrata srpskoj privredi konacno otkacimo. NIS nas kosta mnogo vise nego Zastava i Bor zajedno i to samo da bi grupa autonomaskih politicara i njihovih simpatizera imal astronomske plate i nevidjene privelegije, a svi gradjani placali koriscenjem najgoreg benzina u Evropi.
  (sstef, 30. septembar 2007 15:15)

  # Link komentara

 6. Samo da nas kupe Rusi.

  Radnik NIS-a
  (Sasa, 30. septembar 2007 15:15)

  # Link komentara

 7. Madjari upravo usvajaju zakona o ZABRANI otudjenja stratestkih firmi kao sto je njihova naftna kompanija MOL, a ovde se utrkuju da sto pre pokradu i uniste nacionalne stratske firme. Bice da su ovdasnji ekonomisti "briljantni" kad bolje znaju kako i sta se radi od jedne EU privrede (madjarske, u ovom slucaju).
  (Mama Tamara iz Frankfurta, 30. septembar 2007 15:49)

  # Link komentara

 8. Ne samo da NIS treba sto pre da pretrpi vlasnicku transformaciju, vec ceo energetski sektor treba da pretpri ozbiljne promene. Ali te promene ne smeju da se mere godinama, vec danima. Sedam godina se nista ne menja u energetskom sektoru Srbije. On je i dalje monopolizovan, bez konkurencije, neefikasan,potpuno ne transparentan i korumpiran....To nije slucajno.
  Ocigledno je da postoji ogroman uticaj lobija i tajkuna (sto se u transparentnim ekonomijama naziva drugacije, i predmet je istrage konkretnih institucija)olicen kroz delovanje mnogih predstavnika politickih stranaka. TO je osnovni razlog necinjenja u srpskom energetskom sektoru. Na taj nacin se sasvim sigurno oduzima pravo na energetsku buducnost nase zemlje. Bez razvoja ne da nema napretka, vec nema opstanka.
  (Zorana Z. Mihajlovic Milanovic, 30. septembar 2007 17:16)

  # Link komentara

 9. Cekaj, mi imamo samo strucnjake koji sve rasprodaju - nista ne umeju da rekonstruisu... Sta ce ti strucnjaci da rade kada ne bude bilo sta da se privatizuje? ah da, zaboravio sam da su vec obezbedjeni od strane buducih kupaca...
  (ExGastarbajter, 1. oktobar 2007 02:33)

  # Link komentara