Grupa "Bul. AVNOJ-a" za referendum

Beograd -- Grupa mladih umetnika pod imenom "Bulevar AVNOJ-a" traži referendum o promeni naziva te ulice na Novom Beogradu.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. U Beogradu postoji toliko lepih i velikih ulica cije ime ne znaci nista, i ciji ce stanovnici rado prihvatiti da ime ulice bude po pokojnom premijeru. Na primer, Juzni Bulevar, Beogradska ulica (valjda da ne zaboravite da ste u Beogradu?!), Ulica Prilaz u Zemunu, Donjogradski bulevar itd. Ovo su samo neki primeri kojih sam uspeo da se odmah setim, a ima ih jos puno. Moj favorit je Juzni bulevar na Vracaru, gde bi takav predlog bio vrlo lako sproveden, znajuci da su stanovnici te ulice uglavnom glasaci DS. Bulevar AVNOJ-a je ime koje mnogim antifasistima i starijim stanovnicima ovoga dela grada znaci nesto, a osim toga Ulica Zorana Djindjica vise prilici starom delu Beograda.
  (Dejan, 1. jun 2007 03:57)

  # Link komentara

 2. Stvarno ne treba ime Zorana Djindjića "vući po prašini" na ovaj način!!!
  Previše je taj čovek učinio za Srbiju da bi se na ovaj način povlačio po medijima!!!
  Treba ostaviti postojeće ime ulice, u kojoj su odrastale generacije (a i ime AVNOJ-a je dovoljno časno da bi ulica nosila ime po tom pokretu)...
  Ima u Beogradu dovoljno ulica koje nemaju ime, a koje bi "rado ponele" ime premijera koji je dao život za demokratiju u Srbiji!
  Imamo mali milion ovih i onih "Novih" ulica, a još toliko onih koja nose dupla imena (imaju ime ulice koja već postoji u Beogradu, ali na drugoj opštini)
  Na kraju krajeva Zoran Djindjić je zaslužio potpuno novu ulicu koja će nositi sa ponosom njegovo ime, a koja će biti obeležje nove i moderne, Evropske Srbije!!!
  (@lex, 1. jun 2007 02:27)

  # Link komentara

 3. Pa mi *#&^(# stvarno nismo normalni! Hajde da sve nazive koje komunisti dadose vratimo nazad, dajte nam "Put Mira", "Bulevar socijalisticke solidarnosti", "Marksov put", "Bulevar Ho-Si-Mina", a ako nam svih tih idiotarija nije dosta, predlazem da novu ulicu krstimo "Put Huga Caveza"! Kakvi smo, za bolje i nismo ...!
  (Sinisa, 31. maj 2007 22:10)

  # Link komentara

 4. Prvenstveno iz postovanja prema Zoranu Djindjicu treba sacekati sa promenom naziva ulice!
  Djindjic nije zasluzio da njegovo ime bude izlozeno brljotinama i raznoraznim vulgarnostima.
  (biljana, 31. maj 2007 19:45)

  # Link komentara

 5. Dajte Djindjicu ulicu, ali nemojte da je falsifikujete! Ima valjda para u gradskoj kasi da se napravi jedna nova ulica sa modernom infrastrukturom i novim stanovima za mlade ljude Nove Demokratske Srbije! Jednoj takvoj ulici treba dati ime premijera Djindjica jer on zasluzuje mnogo vise od obicnog brisanja jednog i pisanja drugog - njegovog imena.
  To moze svaka budala (sto su budale vec i dokazale), ali time se nista ne postize. Samo ce stanari te ulice morati da izmene sva licna dokumenta, vizit karte, menjace se karta beograda, opstinska administracija, sve u svemu "skrivenih" troskova kao da pravimo ulicu iz pocetka.
  Cemu sve to! Dosta mi je primitivne i jeftine politike!
  (Reaktor, 31. maj 2007 16:43)

  # Link komentara