Petak, 18.05.2007.

08:56

Jočić: Bulatović ostaje do dogovora

Dragan Jočić izjavio je da ne očekuje probleme oko imenovanja direktora BIA jer je "svima u interesu da to bude rešeno".

Izvor: FoNet

Joèiæ: Bulatoviæ ostaje do dogovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

dax

pre 16 godina

Cekajte pa ovo i nije nova vest.Ja se pre neki dan salio sa drugom oko Bulatovica kao "nestranacke licnosti" kad eto ti ,odneo vrag salu.

joker

pre 16 godina

zivkovic je3 proslost i tako treba da ostane-secanje na njegovo zajapureno loice u razgovorima na nekom od otvorenih stolova-je u najmanju ruku neprijatno...ali sto se tice njeggovog vidjenja "pobede" kostunice na ovim pregopvorima i izgubljene partije od srane tadica to je apsolutno jasno kao dan!!!a ovaq dodatna "odluka"da bulatovic osrtane na mestu sefa BIA je katastrofa jednaka odluci kostunice da rade mkarkovic(kao i general pavkovic!!!) ostane na svom mestu,posle pada milosevica,jer se tada rtadilo dnevno u 4 smene(24/7 !!!) da se zataska,sakrije,falsifikuje,spali,unisti sve sto je bilo opasno po bivsi rezim!!!...tako ce biti i ovoga puta sa bulatovicem,treba pokriti i zatrti tragove mucki,koje su ucinili dss-ovci u zadnje 3 godine!!!...tadic sam sebi klipove mece u zupcanike,a pri tom unistava ono malo sto je napavio sa imidzom jer sada vec mnogo vise lici na snezanu i sedam patuljaka ne4go na vodju demokratske stranke-jer....svbima je jos uvek pred ocima ostroumni,brzi,odlucni i na sve spremni djindjic!!!!

malimikica

pre 16 godina

Ako apstrahujemo mesto i vreme, zar opoziciji nije cilj obarabnje Vlade? Zar Chedi i Tomi nije cilj da dobiju vise glasova, kako su im prognozirali svi analiticari? Zar Cheda da hvali Tomu, a obojica da ponizno obecavaju poslusnost i unapred se zavetuju da nece onemoguciti formiranje Vlade? Pa ... to nije opozicija!

Simens

pre 16 godina

To je bio deo dogovora, jer i Rade Buatovic nije clan DSS-a, tako da je on nestranacka licnost.
Borise Tadicu sram te bilo!
Kad se samo setim da im je glavni moto u kampanji bio "Sledimo viziju" dodje mi da zaplacem.
Zoran se sad sigurno prevrce u grobu.
Pitam se da li ja sad, kao glasac DS-a, treba da budem sretan zato sto je DS dobila ministarstvo dijaspore i ministarstvo bez portfelja u vladi Zoranovog ubice.
Ali kad malo bolje razmislim sam sam kriv, zato sto sam glasao za njih, protivno svojim uverenjima.
Ipak sve OD NAS ZAVISI!!!!

Nikola_NL

pre 16 godina

Pa evo za sve koji misle da je Tadic osvojio najvise glasova za Demokratsku stranku ili vise od Zivkovica svojevremeno nek se zapitaju koliko bi DS osvojio glasova bez Bozidara Djelica kao mandatara . A rezultat Tadiceve politike ce se videti na sledecim izborima gde ce LDP dibiti 5-10 % glasaca za koje ne treba da se pitamo sa koje strane dolaze . Jedina dva jos pozitivna lika na politickoj sceni su G-din Djelic i G-dja Djindic (koja nije u sustini na politickoj sceni ali moze da se pojavi kad bude htela). Grupa gradjana sa listom na kojoj su ova dva imena potukla bi na izborima i DS i DSS lagano (radikali su ipak daleko iznad ).
Pozdrav svima

Milorad Đapić

pre 16 godina

Ne bih rekao da su ovo mudre izjave jednog bivšeg predsednika vlade. Čini se da ima previše resantimana u tim rečima, pogotovo u priželjkivanju da Srbija ne dobije vladu, imajući u vidu agoniju koja je trajala tri meseca. Treba najpre misliti o šteti usled toga. Lična osećanja nisu važna!

Simens

pre 16 godina

Tadic nije pogresio iz prostog razloga zato sto je uradio ono sto je hteo, a to je da Kostuicu zadrzi na mestu premijera.
Kada je napustao mesto predsednika SFRJ, Stipe Mesic je rekao da je izvrsio zadatak koji mu je postavljen i da SFRJ vise nepostoji.
Tadic ce kada bude napustao mesto predsednika Srbije reci da je izvrsio zadatak i da demokratska stranka vise nepostoji.
To je zadatak koji su mu postavili Kostunica, SANU i VBA.

biljana

pre 16 godina

Realnost je da DS nema dovoljno glasova za formiranje vlade. Realnost je da DSS nema dovoljno glasova za formiranje vlade (mozda uskoro ni za ulazak u parlament?).
Realnost je da su radikali najblizi samostalnom formiranju vlade.
Ako suzbiju sujetu, pocnu da rade i ostvare pozitivne rezultate, Tadic i Kostunica imaju sansu da traju i oslabe radikale. Pri tome ne mislim na same radikale Nikolica, Vucica... vec mislim da pre svega edukacijom birackog tela, odnosno gradjana Srbije, mogu da postignu da se zaista napravi odlucujuci korak ka Evropi.
Zivkoviceva kritika ne znaci ama bas nista. Upravo je najveca tragedija Srbije, ubistvo Zorana Djindjica, obezbedila Zivkovicu da ikada bude premijer, jer jednostavno nema potencijala za to. Nemaju ni Tadic ni Kostunica tu harizmu.
Jos uvek se pitam da li ubistvo Zorana Djindjica ima za posledicu i dodatnu tragediju - da su se casni, sposobni i mudri intelektualci distancirali od politike, odnosno da nemaju volju i nadu da se uhvate u kostac sa problemima, ali i izazovom resenja?

Vojisav

pre 16 godina

Zivkovic je taj koji je pogresio sto 2003 nije raspisao izbore odmah posle 'sablje'! On je tada hteo da bude 'veci legalista' od legalista zbog cega se DS srozala na izborima. Tadic je ipak uspeo da stranku odrzi na okupu. Sta je mogao sada da uradi? Da ceka nove izbore koji bi se ,mozda`, odrzali u avgustu? Vlada je ipak formirana, DS je preuzela neke resore i sada mozemo da ocekujemo rasplet u kome ce ipak pasti maske sadasnjih-bivsih ministara. Savet za bezbednost je uspeh u ovakvom mesanju karata. A Vi gospodo biraci, izadjite na izbore dajte glas nekome, ali nemojte samo da kukate i kritikujete!

Tanja,Oslo

pre 16 godina

Za vas sto mislite da je opozicija trebala da obstruira stvaranje Vlade imam sl.pitanje:A iz cijeg dzepa bi se finansirali izbori?Vasih! Sta bi dobili i koje garancije su da opet ne bude isto? Nikakve, jel mnogi dole glasaju iz inata a ne iz glave! Pamet u glavu ljudi, nista ne nauciste iz svojih gresaka,INAT ne vodi nicime,to ne prolazi u Evropi verujte mi, pa necete valjda sa Indijom i Juznoafrickom Republikom, nemam nista protiv njih ali nije prirodno ni geografsski ni po cemu.Evropa i njihovo trziste i investicije su najbitnije Srbiji.DOBRO je sto je vlada stvorena da se krene dalje inace bi bio haos!Podrzite ih, manite se inata i drugih primitivnih metoda.

lfc

pre 16 godina

Gospodin EX premijer pokazuje da je i u Srbiji moguć američki san. Sada roditelji mogu da kažu deci da škola nije obavezan uslov za uspeh u životu, dovoljna je i partijska knjižica. Zanimljivo je da savete deli čovek za čijeg je vakta DS spao na najniže grane u svom postojanju. Uostalom, koga se još tiču saveti vezani za politička pitanja čoveka koji je dokazano neuspešan u politici. Uzgred DS nikada nije na izborima postigao ovakav uspeh, bilo da je u koaliciji, bilo samostalno. Puno poverenje u tim predsednika Tadića. Iza tog tima stoji dokazani uspeh.

igor

pre 16 godina

Tadic gubi tlo pod nogama. Puno mandata za privezak, kostunica izvuko maksimum, ali sve to ide u korist radikala. Tadic s ovim potegom za cetiri godine zavrsice kao SPO, skoro bez mandata, Kostunica gubi Kosovo i jos 30% biraca. To ce veoma dobro iskoristiti radikali i doci ce do nekih 110 poslanika. Tadic je morao da ide na nove izbore da potvrdi jos 15 mandata. Ali to je to, ne moze da svako bude politicar i to dobar.

Radisav

pre 16 godina

Vlada nije Koshtunicina nego dubl Tadic-Kostunica. Ujedinili su se jer misle da ce tako postici najbolje rezultate za Srbiju i narod. Ako tako i bude, sadasnji negativni komentari su izlishni. Ako iz nekog razloga ne budu imali zadovoljavajuce rezultate, trebalo bi ih obojicu zameniti, u kompletu. Njihova prebacivanje da je uvek onaj drugi kriv, samo sprecavaju da ljudi koji znaju da rade svoj posao povedu ovu zemlju i narod napred. Po mom mishljenju izazovi su veliki, i potrebni su kvalitetniji kadrovi od onih koje selekcija Tadica i Kostunice proizvodi i rasporedjuje, ali vreme ce pokazati da li je to zaista tako. Vremena bar imamo ...

Aelx

pre 16 godina

Zorana Zivkovica bi sve manje trebalo uzimati za ozbiljno. On vise nije u stanju da prikrije svoju sujetu i zalost zbog toga sto se vise ne pita za bilo sta. Covek koji je dok je bio predsednik vlade napravio toliko gresaka i umalo unistio DS nema pravo da bilo kome drzi vakelu.

Voki

pre 16 godina

Tadicev najveci problem jeste u tome sto nije Kostunici na vreme pokazao zube.
Sada ga seckaju na komade i to bogami vrlo kaloricne komade!
A gospodin Zivkovic ovakvim izjavama samo steti i onako poljuljanom Tadicevom autoritetu i bolje bi bilo da cuti.
Ali kome vi danas jos mozete da zabranite da se izjasnjava! Pa pogledajte da ministar energetike govori o asfaltiranju puteva.

sasa

pre 16 godina

Uvek je najlakse bilo kritikovati a ne predlagati realna ostvarljiva resenja. Nazalost to je u Srbiji rasprostranjen vid ponasanja koji dolazi od poluskolovanih gradjana i politicara koji su sposobni da ocenjuju stvari samo povrsno bez neke ozbiljnije analize.Covek se treba staviti u poziciju onog koga kritikuje pre nego sto iznese konacni sud i pokusa da razmisli sta bi on ucinio u datom trenutku.U ovom konkretnom slucaju svako iole trezven zna da je ovo jedino realno resenje.

Pavle

pre 16 godina

Iako se načelno slažem sa ovim što je Živković rekao, ne mogu a da se ne setim njegove kolosalne greške što nije išao na izbore odmah u junu posle Đinđićevog ubistva. Imali bi stabilnu DS vladu i ničeg ovog ne bi bilo. Ovako, vratili smo Miloševića. Živković je svojim činjenjem ili nečinjenjem odgovoran za to.

pitanje

pre 16 godina

A zasto bi opozicione stranke odmah rusile tek uspostavljenu skupstinsku vecinu?Zivkovic gresi.Pa njima odgovara put kojim ide "demokratski blok".Ovakvo politicko samoubistvo se retko vidja u normalnim zemljama.
Tadic u vladu sa DSS i Kostunicom,upravo posto je Kostunica izabrao Tomu Nikolica za predsednika skupstine.Porasce opozicija,ne brinite!

kobra

pre 16 godina

Živkovićeva ocena oko Tadića i SNB je potpuno tačna. I u januaru je ispravno procenio šta će se desiti sa novom vladom i da se ovim izborima neće ništa promeniti, osim što će u vladi sedeti i DS. Tačno je i da svi koji uđu u politiku samo čekaju da se domognu dobre plate i privilegija kao poslanici, članovi raznih UO-a, direktori JP-eća i za 4 godine su bogataši, iako pre toga ništa pametno i korisno (uglavnom) nisu uradili u svom životu.
Možda je se i Živković ovajdio od politike, ali je ipak imao petlju da uradi neke stvari u svoje vreme i preuzme odgovornost kad su se drugi (tj. ovi sadašnji) sakrivali. Ono što priča i što je rekao sad je u suštini tačno, bez obzira što je lako iz zavetrine deliti savete. Mislim da je, dok je bio na glavnoj sceni, u odnosu na sadašnje vođe DS-a bio principijelniji. Sadašnji DS polako i sigurno gubi svoje glasače...

Serhio

pre 16 godina

Slazem se da je opozicija trebala da sabotira izbor kostunicine vlade.I to ako ni zbog cega, a ono makar zato sto su sve ostavili bahato za zadnji dan i sat.

mm

pre 16 godina

Neverovatan tip. Posle mene makar i potop. Nema veze što su građani glasali za te stranke i dali im mandat da se dogovore ili ne dogovore oko formiranja Vlade?! Hvala Bogu što je prošlo vreme Živkovića i njegove vladavine u vanrednom stanju. Mislim da je to jedino stanje u kome on može da postane bilo šta. Ovde su svi zamenici bilo koga mediokriteti jer se onaj koga zamenjuju uglavnom plaši da ga zamenik stvarno ne zameni. Pogledajte sve partije i sve zamenike! Negativna selekcija onog koga zamenjuju. Ko je iz sadašnjeg vrha DS pitan bilo šta u vreme Đinđića? Samo zahvaljujući Tadiću DS je prešao cenzus na izborima 2003. godine a Čeda i Živković su DS doveli na grane ispod 5%. Setimo se i Vuksanovića iz DS (tada), kobajagi mlada garda, svaka čast momčino, falio ti je samo jedan glas da pobediš Đinđića na internim izborima u DS ali vrata su ti tamo. Prema tome, g. Živković bi trebalo da nastavi sa konsaltingom u nekim drugim sferama a politički konsaltg neka da sebi lično. Neka formira svoju partiju pa na izbore. Siguran sam da bi dobro prošao.

Daki

pre 16 godina

Sve mi se cini da Tadic nije nista pogresio, vec da on sve radi vrlo dobrovoljno. DS je sebe ukinuo kao opoziciju dolaskom Tadica na njeno celo i samo su se cekali sledeci izbori da se zasedne u fotelje i podeli kolac sa DSS. Na kraju krajeva savez DS i DSS je potpuno prirodan, oni u potpunosti zasluzuju jedni druge, jer je ta simbioza savrsen profil prosecnog srpskog "demokrate". Kad se nesto naljuti, ili malo popije on je protiv EU, ne da Mladica, ni Kosovo, mrzi Ameriku, kobajagi je vernik, homofobija mu je vrlo bliska itd, a kad je boljeg raspolozenja on bi u EU ali ako moze po skracenom postupku (da se ne namnoze radikali), izrucio bi Mladica mada vise zbog interesa nego principa, Kosovo jes nase ali sta mi tu mozemo, zaklinje se u toleranciju i sl. I tako stalno u krug, cas je jedno cas je drugo. U svom okruzenju imam mnogo clanova i pristalica DSa koji se ponasaju upravo ovako, dok je DSS samo tvrdji u konzervatizmu.
Na zalost, zato i jeste istina da je Tadicev DS mnogo blizi srpskom "demokrati" nego Djindjicev sto Tadic ponosno istice tvrdeci kako DS u svojoj istoriji nije osvojio nikad vise glasova. Siguran sam da ni ovaj pregovaracki fijasko DSa dugorocno nece nista promeniti i da ce se svi ovi sto su se zaklinjali nikad vise za Tadica, vratiti svom jatu.
Jeste porazno, ali DS i DSS su dve strane iste medalje.

Danica

pre 16 godina

Potpuno se slažem da su opozione stranke trebale da učine sve da do formiranja ove vlade ne dođe, a ne da se pridržavaju neke satnice. Bilo je zaista mučno sve to gledati, kako se gleda na sat da se vidi da li da diskutuju ili da odustanu. A što se tiče Tadića, jedino što je uradio kako treba je što je Srbe sa Kosova pozvao da izađu i glasaju kad su bili izbori na Kosovu.

studentnijezapaliozito

pre 16 godina

Sa ovim stavom se potpuno slazem. U najkracem, i manje-vise (moglo bi joooosh kojeshta da se pomene... ) suzdrzano je receno pravo stanje stvari u Srbiji.

Daki

pre 16 godina

Sve mi se cini da Tadic nije nista pogresio, vec da on sve radi vrlo dobrovoljno. DS je sebe ukinuo kao opoziciju dolaskom Tadica na njeno celo i samo su se cekali sledeci izbori da se zasedne u fotelje i podeli kolac sa DSS. Na kraju krajeva savez DS i DSS je potpuno prirodan, oni u potpunosti zasluzuju jedni druge, jer je ta simbioza savrsen profil prosecnog srpskog "demokrate". Kad se nesto naljuti, ili malo popije on je protiv EU, ne da Mladica, ni Kosovo, mrzi Ameriku, kobajagi je vernik, homofobija mu je vrlo bliska itd, a kad je boljeg raspolozenja on bi u EU ali ako moze po skracenom postupku (da se ne namnoze radikali), izrucio bi Mladica mada vise zbog interesa nego principa, Kosovo jes nase ali sta mi tu mozemo, zaklinje se u toleranciju i sl. I tako stalno u krug, cas je jedno cas je drugo. U svom okruzenju imam mnogo clanova i pristalica DSa koji se ponasaju upravo ovako, dok je DSS samo tvrdji u konzervatizmu.
Na zalost, zato i jeste istina da je Tadicev DS mnogo blizi srpskom "demokrati" nego Djindjicev sto Tadic ponosno istice tvrdeci kako DS u svojoj istoriji nije osvojio nikad vise glasova. Siguran sam da ni ovaj pregovaracki fijasko DSa dugorocno nece nista promeniti i da ce se svi ovi sto su se zaklinjali nikad vise za Tadica, vratiti svom jatu.
Jeste porazno, ali DS i DSS su dve strane iste medalje.

mm

pre 16 godina

Neverovatan tip. Posle mene makar i potop. Nema veze što su građani glasali za te stranke i dali im mandat da se dogovore ili ne dogovore oko formiranja Vlade?! Hvala Bogu što je prošlo vreme Živkovića i njegove vladavine u vanrednom stanju. Mislim da je to jedino stanje u kome on može da postane bilo šta. Ovde su svi zamenici bilo koga mediokriteti jer se onaj koga zamenjuju uglavnom plaši da ga zamenik stvarno ne zameni. Pogledajte sve partije i sve zamenike! Negativna selekcija onog koga zamenjuju. Ko je iz sadašnjeg vrha DS pitan bilo šta u vreme Đinđića? Samo zahvaljujući Tadiću DS je prešao cenzus na izborima 2003. godine a Čeda i Živković su DS doveli na grane ispod 5%. Setimo se i Vuksanovića iz DS (tada), kobajagi mlada garda, svaka čast momčino, falio ti je samo jedan glas da pobediš Đinđića na internim izborima u DS ali vrata su ti tamo. Prema tome, g. Živković bi trebalo da nastavi sa konsaltingom u nekim drugim sferama a politički konsaltg neka da sebi lično. Neka formira svoju partiju pa na izbore. Siguran sam da bi dobro prošao.

kobra

pre 16 godina

Živkovićeva ocena oko Tadića i SNB je potpuno tačna. I u januaru je ispravno procenio šta će se desiti sa novom vladom i da se ovim izborima neće ništa promeniti, osim što će u vladi sedeti i DS. Tačno je i da svi koji uđu u politiku samo čekaju da se domognu dobre plate i privilegija kao poslanici, članovi raznih UO-a, direktori JP-eća i za 4 godine su bogataši, iako pre toga ništa pametno i korisno (uglavnom) nisu uradili u svom životu.
Možda je se i Živković ovajdio od politike, ali je ipak imao petlju da uradi neke stvari u svoje vreme i preuzme odgovornost kad su se drugi (tj. ovi sadašnji) sakrivali. Ono što priča i što je rekao sad je u suštini tačno, bez obzira što je lako iz zavetrine deliti savete. Mislim da je, dok je bio na glavnoj sceni, u odnosu na sadašnje vođe DS-a bio principijelniji. Sadašnji DS polako i sigurno gubi svoje glasače...

Danica

pre 16 godina

Potpuno se slažem da su opozione stranke trebale da učine sve da do formiranja ove vlade ne dođe, a ne da se pridržavaju neke satnice. Bilo je zaista mučno sve to gledati, kako se gleda na sat da se vidi da li da diskutuju ili da odustanu. A što se tiče Tadića, jedino što je uradio kako treba je što je Srbe sa Kosova pozvao da izađu i glasaju kad su bili izbori na Kosovu.

studentnijezapaliozito

pre 16 godina

Sa ovim stavom se potpuno slazem. U najkracem, i manje-vise (moglo bi joooosh kojeshta da se pomene... ) suzdrzano je receno pravo stanje stvari u Srbiji.

Simens

pre 16 godina

Tadic nije pogresio iz prostog razloga zato sto je uradio ono sto je hteo, a to je da Kostuicu zadrzi na mestu premijera.
Kada je napustao mesto predsednika SFRJ, Stipe Mesic je rekao da je izvrsio zadatak koji mu je postavljen i da SFRJ vise nepostoji.
Tadic ce kada bude napustao mesto predsednika Srbije reci da je izvrsio zadatak i da demokratska stranka vise nepostoji.
To je zadatak koji su mu postavili Kostunica, SANU i VBA.

Serhio

pre 16 godina

Slazem se da je opozicija trebala da sabotira izbor kostunicine vlade.I to ako ni zbog cega, a ono makar zato sto su sve ostavili bahato za zadnji dan i sat.

Pavle

pre 16 godina

Iako se načelno slažem sa ovim što je Živković rekao, ne mogu a da se ne setim njegove kolosalne greške što nije išao na izbore odmah u junu posle Đinđićevog ubistva. Imali bi stabilnu DS vladu i ničeg ovog ne bi bilo. Ovako, vratili smo Miloševića. Živković je svojim činjenjem ili nečinjenjem odgovoran za to.

pitanje

pre 16 godina

A zasto bi opozicione stranke odmah rusile tek uspostavljenu skupstinsku vecinu?Zivkovic gresi.Pa njima odgovara put kojim ide "demokratski blok".Ovakvo politicko samoubistvo se retko vidja u normalnim zemljama.
Tadic u vladu sa DSS i Kostunicom,upravo posto je Kostunica izabrao Tomu Nikolica za predsednika skupstine.Porasce opozicija,ne brinite!

igor

pre 16 godina

Tadic gubi tlo pod nogama. Puno mandata za privezak, kostunica izvuko maksimum, ali sve to ide u korist radikala. Tadic s ovim potegom za cetiri godine zavrsice kao SPO, skoro bez mandata, Kostunica gubi Kosovo i jos 30% biraca. To ce veoma dobro iskoristiti radikali i doci ce do nekih 110 poslanika. Tadic je morao da ide na nove izbore da potvrdi jos 15 mandata. Ali to je to, ne moze da svako bude politicar i to dobar.

Aelx

pre 16 godina

Zorana Zivkovica bi sve manje trebalo uzimati za ozbiljno. On vise nije u stanju da prikrije svoju sujetu i zalost zbog toga sto se vise ne pita za bilo sta. Covek koji je dok je bio predsednik vlade napravio toliko gresaka i umalo unistio DS nema pravo da bilo kome drzi vakelu.

lfc

pre 16 godina

Gospodin EX premijer pokazuje da je i u Srbiji moguć američki san. Sada roditelji mogu da kažu deci da škola nije obavezan uslov za uspeh u životu, dovoljna je i partijska knjižica. Zanimljivo je da savete deli čovek za čijeg je vakta DS spao na najniže grane u svom postojanju. Uostalom, koga se još tiču saveti vezani za politička pitanja čoveka koji je dokazano neuspešan u politici. Uzgred DS nikada nije na izborima postigao ovakav uspeh, bilo da je u koaliciji, bilo samostalno. Puno poverenje u tim predsednika Tadića. Iza tog tima stoji dokazani uspeh.

Tanja,Oslo

pre 16 godina

Za vas sto mislite da je opozicija trebala da obstruira stvaranje Vlade imam sl.pitanje:A iz cijeg dzepa bi se finansirali izbori?Vasih! Sta bi dobili i koje garancije su da opet ne bude isto? Nikakve, jel mnogi dole glasaju iz inata a ne iz glave! Pamet u glavu ljudi, nista ne nauciste iz svojih gresaka,INAT ne vodi nicime,to ne prolazi u Evropi verujte mi, pa necete valjda sa Indijom i Juznoafrickom Republikom, nemam nista protiv njih ali nije prirodno ni geografsski ni po cemu.Evropa i njihovo trziste i investicije su najbitnije Srbiji.DOBRO je sto je vlada stvorena da se krene dalje inace bi bio haos!Podrzite ih, manite se inata i drugih primitivnih metoda.

sasa

pre 16 godina

Uvek je najlakse bilo kritikovati a ne predlagati realna ostvarljiva resenja. Nazalost to je u Srbiji rasprostranjen vid ponasanja koji dolazi od poluskolovanih gradjana i politicara koji su sposobni da ocenjuju stvari samo povrsno bez neke ozbiljnije analize.Covek se treba staviti u poziciju onog koga kritikuje pre nego sto iznese konacni sud i pokusa da razmisli sta bi on ucinio u datom trenutku.U ovom konkretnom slucaju svako iole trezven zna da je ovo jedino realno resenje.

Radisav

pre 16 godina

Vlada nije Koshtunicina nego dubl Tadic-Kostunica. Ujedinili su se jer misle da ce tako postici najbolje rezultate za Srbiju i narod. Ako tako i bude, sadasnji negativni komentari su izlishni. Ako iz nekog razloga ne budu imali zadovoljavajuce rezultate, trebalo bi ih obojicu zameniti, u kompletu. Njihova prebacivanje da je uvek onaj drugi kriv, samo sprecavaju da ljudi koji znaju da rade svoj posao povedu ovu zemlju i narod napred. Po mom mishljenju izazovi su veliki, i potrebni su kvalitetniji kadrovi od onih koje selekcija Tadica i Kostunice proizvodi i rasporedjuje, ali vreme ce pokazati da li je to zaista tako. Vremena bar imamo ...

Vojisav

pre 16 godina

Zivkovic je taj koji je pogresio sto 2003 nije raspisao izbore odmah posle 'sablje'! On je tada hteo da bude 'veci legalista' od legalista zbog cega se DS srozala na izborima. Tadic je ipak uspeo da stranku odrzi na okupu. Sta je mogao sada da uradi? Da ceka nove izbore koji bi se ,mozda`, odrzali u avgustu? Vlada je ipak formirana, DS je preuzela neke resore i sada mozemo da ocekujemo rasplet u kome ce ipak pasti maske sadasnjih-bivsih ministara. Savet za bezbednost je uspeh u ovakvom mesanju karata. A Vi gospodo biraci, izadjite na izbore dajte glas nekome, ali nemojte samo da kukate i kritikujete!

Voki

pre 16 godina

Tadicev najveci problem jeste u tome sto nije Kostunici na vreme pokazao zube.
Sada ga seckaju na komade i to bogami vrlo kaloricne komade!
A gospodin Zivkovic ovakvim izjavama samo steti i onako poljuljanom Tadicevom autoritetu i bolje bi bilo da cuti.
Ali kome vi danas jos mozete da zabranite da se izjasnjava! Pa pogledajte da ministar energetike govori o asfaltiranju puteva.

biljana

pre 16 godina

Realnost je da DS nema dovoljno glasova za formiranje vlade. Realnost je da DSS nema dovoljno glasova za formiranje vlade (mozda uskoro ni za ulazak u parlament?).
Realnost je da su radikali najblizi samostalnom formiranju vlade.
Ako suzbiju sujetu, pocnu da rade i ostvare pozitivne rezultate, Tadic i Kostunica imaju sansu da traju i oslabe radikale. Pri tome ne mislim na same radikale Nikolica, Vucica... vec mislim da pre svega edukacijom birackog tela, odnosno gradjana Srbije, mogu da postignu da se zaista napravi odlucujuci korak ka Evropi.
Zivkoviceva kritika ne znaci ama bas nista. Upravo je najveca tragedija Srbije, ubistvo Zorana Djindjica, obezbedila Zivkovicu da ikada bude premijer, jer jednostavno nema potencijala za to. Nemaju ni Tadic ni Kostunica tu harizmu.
Jos uvek se pitam da li ubistvo Zorana Djindjica ima za posledicu i dodatnu tragediju - da su se casni, sposobni i mudri intelektualci distancirali od politike, odnosno da nemaju volju i nadu da se uhvate u kostac sa problemima, ali i izazovom resenja?

Nikola_NL

pre 16 godina

Pa evo za sve koji misle da je Tadic osvojio najvise glasova za Demokratsku stranku ili vise od Zivkovica svojevremeno nek se zapitaju koliko bi DS osvojio glasova bez Bozidara Djelica kao mandatara . A rezultat Tadiceve politike ce se videti na sledecim izborima gde ce LDP dibiti 5-10 % glasaca za koje ne treba da se pitamo sa koje strane dolaze . Jedina dva jos pozitivna lika na politickoj sceni su G-din Djelic i G-dja Djindic (koja nije u sustini na politickoj sceni ali moze da se pojavi kad bude htela). Grupa gradjana sa listom na kojoj su ova dva imena potukla bi na izborima i DS i DSS lagano (radikali su ipak daleko iznad ).
Pozdrav svima

Milorad Đapić

pre 16 godina

Ne bih rekao da su ovo mudre izjave jednog bivšeg predsednika vlade. Čini se da ima previše resantimana u tim rečima, pogotovo u priželjkivanju da Srbija ne dobije vladu, imajući u vidu agoniju koja je trajala tri meseca. Treba najpre misliti o šteti usled toga. Lična osećanja nisu važna!

Simens

pre 16 godina

To je bio deo dogovora, jer i Rade Buatovic nije clan DSS-a, tako da je on nestranacka licnost.
Borise Tadicu sram te bilo!
Kad se samo setim da im je glavni moto u kampanji bio "Sledimo viziju" dodje mi da zaplacem.
Zoran se sad sigurno prevrce u grobu.
Pitam se da li ja sad, kao glasac DS-a, treba da budem sretan zato sto je DS dobila ministarstvo dijaspore i ministarstvo bez portfelja u vladi Zoranovog ubice.
Ali kad malo bolje razmislim sam sam kriv, zato sto sam glasao za njih, protivno svojim uverenjima.
Ipak sve OD NAS ZAVISI!!!!

dax

pre 16 godina

Cekajte pa ovo i nije nova vest.Ja se pre neki dan salio sa drugom oko Bulatovica kao "nestranacke licnosti" kad eto ti ,odneo vrag salu.

joker

pre 16 godina

zivkovic je3 proslost i tako treba da ostane-secanje na njegovo zajapureno loice u razgovorima na nekom od otvorenih stolova-je u najmanju ruku neprijatno...ali sto se tice njeggovog vidjenja "pobede" kostunice na ovim pregopvorima i izgubljene partije od srane tadica to je apsolutno jasno kao dan!!!a ovaq dodatna "odluka"da bulatovic osrtane na mestu sefa BIA je katastrofa jednaka odluci kostunice da rade mkarkovic(kao i general pavkovic!!!) ostane na svom mestu,posle pada milosevica,jer se tada rtadilo dnevno u 4 smene(24/7 !!!) da se zataska,sakrije,falsifikuje,spali,unisti sve sto je bilo opasno po bivsi rezim!!!...tako ce biti i ovoga puta sa bulatovicem,treba pokriti i zatrti tragove mucki,koje su ucinili dss-ovci u zadnje 3 godine!!!...tadic sam sebi klipove mece u zupcanike,a pri tom unistava ono malo sto je napavio sa imidzom jer sada vec mnogo vise lici na snezanu i sedam patuljaka ne4go na vodju demokratske stranke-jer....svbima je jos uvek pred ocima ostroumni,brzi,odlucni i na sve spremni djindjic!!!!

malimikica

pre 16 godina

Ako apstrahujemo mesto i vreme, zar opoziciji nije cilj obarabnje Vlade? Zar Chedi i Tomi nije cilj da dobiju vise glasova, kako su im prognozirali svi analiticari? Zar Cheda da hvali Tomu, a obojica da ponizno obecavaju poslusnost i unapred se zavetuju da nece onemoguciti formiranje Vlade? Pa ... to nije opozicija!

mm

pre 16 godina

Neverovatan tip. Posle mene makar i potop. Nema veze što su građani glasali za te stranke i dali im mandat da se dogovore ili ne dogovore oko formiranja Vlade?! Hvala Bogu što je prošlo vreme Živkovića i njegove vladavine u vanrednom stanju. Mislim da je to jedino stanje u kome on može da postane bilo šta. Ovde su svi zamenici bilo koga mediokriteti jer se onaj koga zamenjuju uglavnom plaši da ga zamenik stvarno ne zameni. Pogledajte sve partije i sve zamenike! Negativna selekcija onog koga zamenjuju. Ko je iz sadašnjeg vrha DS pitan bilo šta u vreme Đinđića? Samo zahvaljujući Tadiću DS je prešao cenzus na izborima 2003. godine a Čeda i Živković su DS doveli na grane ispod 5%. Setimo se i Vuksanovića iz DS (tada), kobajagi mlada garda, svaka čast momčino, falio ti je samo jedan glas da pobediš Đinđića na internim izborima u DS ali vrata su ti tamo. Prema tome, g. Živković bi trebalo da nastavi sa konsaltingom u nekim drugim sferama a politički konsaltg neka da sebi lično. Neka formira svoju partiju pa na izbore. Siguran sam da bi dobro prošao.

Aelx

pre 16 godina

Zorana Zivkovica bi sve manje trebalo uzimati za ozbiljno. On vise nije u stanju da prikrije svoju sujetu i zalost zbog toga sto se vise ne pita za bilo sta. Covek koji je dok je bio predsednik vlade napravio toliko gresaka i umalo unistio DS nema pravo da bilo kome drzi vakelu.

Danica

pre 16 godina

Potpuno se slažem da su opozione stranke trebale da učine sve da do formiranja ove vlade ne dođe, a ne da se pridržavaju neke satnice. Bilo je zaista mučno sve to gledati, kako se gleda na sat da se vidi da li da diskutuju ili da odustanu. A što se tiče Tadića, jedino što je uradio kako treba je što je Srbe sa Kosova pozvao da izađu i glasaju kad su bili izbori na Kosovu.

lfc

pre 16 godina

Gospodin EX premijer pokazuje da je i u Srbiji moguć američki san. Sada roditelji mogu da kažu deci da škola nije obavezan uslov za uspeh u životu, dovoljna je i partijska knjižica. Zanimljivo je da savete deli čovek za čijeg je vakta DS spao na najniže grane u svom postojanju. Uostalom, koga se još tiču saveti vezani za politička pitanja čoveka koji je dokazano neuspešan u politici. Uzgred DS nikada nije na izborima postigao ovakav uspeh, bilo da je u koaliciji, bilo samostalno. Puno poverenje u tim predsednika Tadića. Iza tog tima stoji dokazani uspeh.

Daki

pre 16 godina

Sve mi se cini da Tadic nije nista pogresio, vec da on sve radi vrlo dobrovoljno. DS je sebe ukinuo kao opoziciju dolaskom Tadica na njeno celo i samo su se cekali sledeci izbori da se zasedne u fotelje i podeli kolac sa DSS. Na kraju krajeva savez DS i DSS je potpuno prirodan, oni u potpunosti zasluzuju jedni druge, jer je ta simbioza savrsen profil prosecnog srpskog "demokrate". Kad se nesto naljuti, ili malo popije on je protiv EU, ne da Mladica, ni Kosovo, mrzi Ameriku, kobajagi je vernik, homofobija mu je vrlo bliska itd, a kad je boljeg raspolozenja on bi u EU ali ako moze po skracenom postupku (da se ne namnoze radikali), izrucio bi Mladica mada vise zbog interesa nego principa, Kosovo jes nase ali sta mi tu mozemo, zaklinje se u toleranciju i sl. I tako stalno u krug, cas je jedno cas je drugo. U svom okruzenju imam mnogo clanova i pristalica DSa koji se ponasaju upravo ovako, dok je DSS samo tvrdji u konzervatizmu.
Na zalost, zato i jeste istina da je Tadicev DS mnogo blizi srpskom "demokrati" nego Djindjicev sto Tadic ponosno istice tvrdeci kako DS u svojoj istoriji nije osvojio nikad vise glasova. Siguran sam da ni ovaj pregovaracki fijasko DSa dugorocno nece nista promeniti i da ce se svi ovi sto su se zaklinjali nikad vise za Tadica, vratiti svom jatu.
Jeste porazno, ali DS i DSS su dve strane iste medalje.

sasa

pre 16 godina

Uvek je najlakse bilo kritikovati a ne predlagati realna ostvarljiva resenja. Nazalost to je u Srbiji rasprostranjen vid ponasanja koji dolazi od poluskolovanih gradjana i politicara koji su sposobni da ocenjuju stvari samo povrsno bez neke ozbiljnije analize.Covek se treba staviti u poziciju onog koga kritikuje pre nego sto iznese konacni sud i pokusa da razmisli sta bi on ucinio u datom trenutku.U ovom konkretnom slucaju svako iole trezven zna da je ovo jedino realno resenje.

Tanja,Oslo

pre 16 godina

Za vas sto mislite da je opozicija trebala da obstruira stvaranje Vlade imam sl.pitanje:A iz cijeg dzepa bi se finansirali izbori?Vasih! Sta bi dobili i koje garancije su da opet ne bude isto? Nikakve, jel mnogi dole glasaju iz inata a ne iz glave! Pamet u glavu ljudi, nista ne nauciste iz svojih gresaka,INAT ne vodi nicime,to ne prolazi u Evropi verujte mi, pa necete valjda sa Indijom i Juznoafrickom Republikom, nemam nista protiv njih ali nije prirodno ni geografsski ni po cemu.Evropa i njihovo trziste i investicije su najbitnije Srbiji.DOBRO je sto je vlada stvorena da se krene dalje inace bi bio haos!Podrzite ih, manite se inata i drugih primitivnih metoda.

studentnijezapaliozito

pre 16 godina

Sa ovim stavom se potpuno slazem. U najkracem, i manje-vise (moglo bi joooosh kojeshta da se pomene... ) suzdrzano je receno pravo stanje stvari u Srbiji.

Serhio

pre 16 godina

Slazem se da je opozicija trebala da sabotira izbor kostunicine vlade.I to ako ni zbog cega, a ono makar zato sto su sve ostavili bahato za zadnji dan i sat.

Voki

pre 16 godina

Tadicev najveci problem jeste u tome sto nije Kostunici na vreme pokazao zube.
Sada ga seckaju na komade i to bogami vrlo kaloricne komade!
A gospodin Zivkovic ovakvim izjavama samo steti i onako poljuljanom Tadicevom autoritetu i bolje bi bilo da cuti.
Ali kome vi danas jos mozete da zabranite da se izjasnjava! Pa pogledajte da ministar energetike govori o asfaltiranju puteva.

Simens

pre 16 godina

Tadic nije pogresio iz prostog razloga zato sto je uradio ono sto je hteo, a to je da Kostuicu zadrzi na mestu premijera.
Kada je napustao mesto predsednika SFRJ, Stipe Mesic je rekao da je izvrsio zadatak koji mu je postavljen i da SFRJ vise nepostoji.
Tadic ce kada bude napustao mesto predsednika Srbije reci da je izvrsio zadatak i da demokratska stranka vise nepostoji.
To je zadatak koji su mu postavili Kostunica, SANU i VBA.

igor

pre 16 godina

Tadic gubi tlo pod nogama. Puno mandata za privezak, kostunica izvuko maksimum, ali sve to ide u korist radikala. Tadic s ovim potegom za cetiri godine zavrsice kao SPO, skoro bez mandata, Kostunica gubi Kosovo i jos 30% biraca. To ce veoma dobro iskoristiti radikali i doci ce do nekih 110 poslanika. Tadic je morao da ide na nove izbore da potvrdi jos 15 mandata. Ali to je to, ne moze da svako bude politicar i to dobar.

kobra

pre 16 godina

Živkovićeva ocena oko Tadića i SNB je potpuno tačna. I u januaru je ispravno procenio šta će se desiti sa novom vladom i da se ovim izborima neće ništa promeniti, osim što će u vladi sedeti i DS. Tačno je i da svi koji uđu u politiku samo čekaju da se domognu dobre plate i privilegija kao poslanici, članovi raznih UO-a, direktori JP-eća i za 4 godine su bogataši, iako pre toga ništa pametno i korisno (uglavnom) nisu uradili u svom životu.
Možda je se i Živković ovajdio od politike, ali je ipak imao petlju da uradi neke stvari u svoje vreme i preuzme odgovornost kad su se drugi (tj. ovi sadašnji) sakrivali. Ono što priča i što je rekao sad je u suštini tačno, bez obzira što je lako iz zavetrine deliti savete. Mislim da je, dok je bio na glavnoj sceni, u odnosu na sadašnje vođe DS-a bio principijelniji. Sadašnji DS polako i sigurno gubi svoje glasače...

Radisav

pre 16 godina

Vlada nije Koshtunicina nego dubl Tadic-Kostunica. Ujedinili su se jer misle da ce tako postici najbolje rezultate za Srbiju i narod. Ako tako i bude, sadasnji negativni komentari su izlishni. Ako iz nekog razloga ne budu imali zadovoljavajuce rezultate, trebalo bi ih obojicu zameniti, u kompletu. Njihova prebacivanje da je uvek onaj drugi kriv, samo sprecavaju da ljudi koji znaju da rade svoj posao povedu ovu zemlju i narod napred. Po mom mishljenju izazovi su veliki, i potrebni su kvalitetniji kadrovi od onih koje selekcija Tadica i Kostunice proizvodi i rasporedjuje, ali vreme ce pokazati da li je to zaista tako. Vremena bar imamo ...

Vojisav

pre 16 godina

Zivkovic je taj koji je pogresio sto 2003 nije raspisao izbore odmah posle 'sablje'! On je tada hteo da bude 'veci legalista' od legalista zbog cega se DS srozala na izborima. Tadic je ipak uspeo da stranku odrzi na okupu. Sta je mogao sada da uradi? Da ceka nove izbore koji bi se ,mozda`, odrzali u avgustu? Vlada je ipak formirana, DS je preuzela neke resore i sada mozemo da ocekujemo rasplet u kome ce ipak pasti maske sadasnjih-bivsih ministara. Savet za bezbednost je uspeh u ovakvom mesanju karata. A Vi gospodo biraci, izadjite na izbore dajte glas nekome, ali nemojte samo da kukate i kritikujete!

biljana

pre 16 godina

Realnost je da DS nema dovoljno glasova za formiranje vlade. Realnost je da DSS nema dovoljno glasova za formiranje vlade (mozda uskoro ni za ulazak u parlament?).
Realnost je da su radikali najblizi samostalnom formiranju vlade.
Ako suzbiju sujetu, pocnu da rade i ostvare pozitivne rezultate, Tadic i Kostunica imaju sansu da traju i oslabe radikale. Pri tome ne mislim na same radikale Nikolica, Vucica... vec mislim da pre svega edukacijom birackog tela, odnosno gradjana Srbije, mogu da postignu da se zaista napravi odlucujuci korak ka Evropi.
Zivkoviceva kritika ne znaci ama bas nista. Upravo je najveca tragedija Srbije, ubistvo Zorana Djindjica, obezbedila Zivkovicu da ikada bude premijer, jer jednostavno nema potencijala za to. Nemaju ni Tadic ni Kostunica tu harizmu.
Jos uvek se pitam da li ubistvo Zorana Djindjica ima za posledicu i dodatnu tragediju - da su se casni, sposobni i mudri intelektualci distancirali od politike, odnosno da nemaju volju i nadu da se uhvate u kostac sa problemima, ali i izazovom resenja?

Pavle

pre 16 godina

Iako se načelno slažem sa ovim što je Živković rekao, ne mogu a da se ne setim njegove kolosalne greške što nije išao na izbore odmah u junu posle Đinđićevog ubistva. Imali bi stabilnu DS vladu i ničeg ovog ne bi bilo. Ovako, vratili smo Miloševića. Živković je svojim činjenjem ili nečinjenjem odgovoran za to.

pitanje

pre 16 godina

A zasto bi opozicione stranke odmah rusile tek uspostavljenu skupstinsku vecinu?Zivkovic gresi.Pa njima odgovara put kojim ide "demokratski blok".Ovakvo politicko samoubistvo se retko vidja u normalnim zemljama.
Tadic u vladu sa DSS i Kostunicom,upravo posto je Kostunica izabrao Tomu Nikolica za predsednika skupstine.Porasce opozicija,ne brinite!

Milorad Đapić

pre 16 godina

Ne bih rekao da su ovo mudre izjave jednog bivšeg predsednika vlade. Čini se da ima previše resantimana u tim rečima, pogotovo u priželjkivanju da Srbija ne dobije vladu, imajući u vidu agoniju koja je trajala tri meseca. Treba najpre misliti o šteti usled toga. Lična osećanja nisu važna!

Nikola_NL

pre 16 godina

Pa evo za sve koji misle da je Tadic osvojio najvise glasova za Demokratsku stranku ili vise od Zivkovica svojevremeno nek se zapitaju koliko bi DS osvojio glasova bez Bozidara Djelica kao mandatara . A rezultat Tadiceve politike ce se videti na sledecim izborima gde ce LDP dibiti 5-10 % glasaca za koje ne treba da se pitamo sa koje strane dolaze . Jedina dva jos pozitivna lika na politickoj sceni su G-din Djelic i G-dja Djindic (koja nije u sustini na politickoj sceni ali moze da se pojavi kad bude htela). Grupa gradjana sa listom na kojoj su ova dva imena potukla bi na izborima i DS i DSS lagano (radikali su ipak daleko iznad ).
Pozdrav svima

Simens

pre 16 godina

To je bio deo dogovora, jer i Rade Buatovic nije clan DSS-a, tako da je on nestranacka licnost.
Borise Tadicu sram te bilo!
Kad se samo setim da im je glavni moto u kampanji bio "Sledimo viziju" dodje mi da zaplacem.
Zoran se sad sigurno prevrce u grobu.
Pitam se da li ja sad, kao glasac DS-a, treba da budem sretan zato sto je DS dobila ministarstvo dijaspore i ministarstvo bez portfelja u vladi Zoranovog ubice.
Ali kad malo bolje razmislim sam sam kriv, zato sto sam glasao za njih, protivno svojim uverenjima.
Ipak sve OD NAS ZAVISI!!!!

joker

pre 16 godina

zivkovic je3 proslost i tako treba da ostane-secanje na njegovo zajapureno loice u razgovorima na nekom od otvorenih stolova-je u najmanju ruku neprijatno...ali sto se tice njeggovog vidjenja "pobede" kostunice na ovim pregopvorima i izgubljene partije od srane tadica to je apsolutno jasno kao dan!!!a ovaq dodatna "odluka"da bulatovic osrtane na mestu sefa BIA je katastrofa jednaka odluci kostunice da rade mkarkovic(kao i general pavkovic!!!) ostane na svom mestu,posle pada milosevica,jer se tada rtadilo dnevno u 4 smene(24/7 !!!) da se zataska,sakrije,falsifikuje,spali,unisti sve sto je bilo opasno po bivsi rezim!!!...tako ce biti i ovoga puta sa bulatovicem,treba pokriti i zatrti tragove mucki,koje su ucinili dss-ovci u zadnje 3 godine!!!...tadic sam sebi klipove mece u zupcanike,a pri tom unistava ono malo sto je napavio sa imidzom jer sada vec mnogo vise lici na snezanu i sedam patuljaka ne4go na vodju demokratske stranke-jer....svbima je jos uvek pred ocima ostroumni,brzi,odlucni i na sve spremni djindjic!!!!

dax

pre 16 godina

Cekajte pa ovo i nije nova vest.Ja se pre neki dan salio sa drugom oko Bulatovica kao "nestranacke licnosti" kad eto ti ,odneo vrag salu.

malimikica

pre 16 godina

Ako apstrahujemo mesto i vreme, zar opoziciji nije cilj obarabnje Vlade? Zar Chedi i Tomi nije cilj da dobiju vise glasova, kako su im prognozirali svi analiticari? Zar Cheda da hvali Tomu, a obojica da ponizno obecavaju poslusnost i unapred se zavetuju da nece onemoguciti formiranje Vlade? Pa ... to nije opozicija!