Petak, 22.09.2023.

10:55

Novi napadi na Srbe: Bačene tri bombe na KiM, pucala stakla; "Cilj je zastrašivanje" FOTO/VIDEO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio da su tri bombe bačene na kuće predstavnika i rukovodilaca Srpske liste.

Izvor: B92

Novi napadi na Srbe: Bačene tri bombe na KiM, pucala stakla;
Foto: Kancelarija za KiM

Prema rečima Petkovića, cilj je da se oni zastraše i nateraju da napuste svoja ognjišta, radi etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove "Pčelica Maja", pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodice, na svu sreću, dobro.
Foto: Kancelarija za KiM
U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena i na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Prema rečima Petkovića, radi se o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste, svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da "pate i plate".
Foto: Kancelarija za KiM
"Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta", rekao je Petković.

Dodaje da će Kancelarija o tim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike, jer ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako da se shvate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: