Utorak, 30.01.2007.

07:48

DSS: Platforma za Kosovo, pa vlada

Članovi koalicije DSS-NS preneli predsedniku Tadiću da je platforma te koalicije o Kosovu "preduslov za formiranje vlade".

Izvor: B92

DSS: Platforma za Kosovo, pa vlada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Miki Stojadinović

pre 17 godina

Ne treba Tadić da prihvati ucene kojekakvih"patriota"! Iza Koštunice stoje ostaci DB-a, antihaški lobi i ko zna koje barabe, koje su profitirale za vreme S.M. U kandže tih tipova Koštunica je dospeo odmah po izboru za predsednika SR Jugoslavije, kad su ga u onoj velikoj zgradi okupirali svi mrzitelji Djindjića i demokratske Srbije. Tada su ga toliko zaplašili, da on sad zbog njih grčevito čuva fotelju premijera i ministarstvo policije. Pored njega i Jočića,Mladić je na sigurnom, kao i mogućnost Legije da pobegne iz zatvora, jer ne bi se taj zlikovac predao tek tako, da nema garanciju da će da pobegne iz zatvora. Možda bi bilo dobro da DS organizuje demonstracije
ispred sedišta DSS-a, samo da to ne radi Čeda, koji je dao šlagvort Koštunici za platformu, svojom nepromišljenom i glupom izjavom da bi on potpisao nezavisnost Kosova.

Nada

pre 17 godina

Ne pada sneg da pokrije breg, vec da zverke pokazu trag! Istina nece nas sneg ove zime, ali su nam svi prepoznatljivi. SRS salje glumicu da odglumi pregovore i da nam Natasa zatrazi ostavku predsednika drzave. DSS salje tehnickog ministra policije da trenira strogocu. Gledali smo karusel republickoh vodja kad se Jugoslavija raspadala. Rezultat je uvek bio iasti: umesto Velike, Srbija sve manja i manja. Tako je onom gazdi bilo zao da ubije psa, pa ga svaki dan sekao malo po malo od repa!
Dajte nam planove za buducnost, dajte perspektivu mladima i uslove da podizu decu! Politicari ostavite se zamajavanja i pozicioniranja!

Makaveli

pre 17 godina

Tragi-komedija je jedini pravi opis za ovo sto DSS radi. Svako ko iole zivi u realnom, a ne nekom srpskom virtualnom svetu u kojem smo mi neko i nesto, zna da je nezavisnost Kosova neizbezna i da to ni sposobni a ni nesposobni (patriote, radikali ili kako se vec nazivaju) ne mogu spreciti.
Jedino pitanje je: sta onda? Ako narod konacno ne ukapira neke stvari neizbezna je i vlada DSS+SRS+ostale patriotske, narodnjacke snage. Za DS postoji samo opcija da ne popustaju ni milimetra i da u najgorem slucaju prihvate i nove izbore i Vladu Voje i njegovih radikala. Sve to treba prihvatiti, samo im ne popustati i ne nasedati na fazone i ucene. Vreme ce pokazati da li ce narod razumeti neke stvari, konacno. Trenutno je tako kako je i "branioci izgubljenog Kosova" imaju vecu podrsku od demokrata - to je cinjenica.

Igor

pre 17 godina

Alo, Alo
Da li gradjani mogu da znaju sta se tu sada ceka. Srbiji vlada treba ODMAH. Onaj ko bude odugovlacio bice odgovoran za mnoge lose stvari. Da li su oni svesni da je vec 2007.godina. Prva decenija 21. veka vec prolazi, a Srbija tavori u blatu.
Dajte nam nove tehnologije!
Otvorite vrata stranom kapitalu!
Dajte nam mogucnosti da radimo!
Prekinite sa politikanstvom i zastitom interesnih grupa!
I jos samo ovo. One stranke koje nisu poslale predsednika stranke na konsultacije ne zele da Srbiji bude bolje.

Borko

pre 17 godina

DSS: Prekid odnosa sa svakim ko prizna Kosovo! Ako DS ne pristane na to nema vlade. Manjinska vlada DSS-a uz podrsku radikala je dosta realna opcija. DS-u sigurno ne pada na pamet da prekine odnose sa zapadom.

KOS.MITROVICA

pre 17 godina

Sta se cudite pa ovi isti su bili pre pa sada izabrani vasim glasovima na izbore ,i hocete promene i necete promene bog vas razumeo ali niko ne moze da vam vjeruje jer jednostavno Srbi ne znaju sta hoce sem da se zale na druge,ceo svet je kriv i protiv Srbije a samo Srbija fina i postena zemlja pa zato niko je ne rzume.Ako narod misli SRS hoce da vlada pa neka izvole ali oni to nece iz prostog razloga ne znaju i ne umeju da vladaju ali dajte im sancu da se vidi ko je SRS I DA NESTANU JEDNOM ZA UVJEK ZA DOBROBIT SVIJU NAS.

Barokni tip

pre 17 godina

Stvar prosta ko' sheboj.
DSS zauzima stav koji je u skladu sa ocekivanim stavom javnosti prema neizbeznom-osamostaljivanju Kosova.
Posto bi formirali vladu sa DS-om koju ce da izminiraju kad se bude desilo "neizbezno", ponovo ce ici sve po starom scenariju.
Korak jedan , za one koji su "prodali kosovo" nema podrske u parlamentu, pada vlada, korak dva,idu izbori na kojima oni uz pomoc Dobrice , Beckovica i Bore corbe ulaze kao "izneverene patriote", i sve iz pocetka.
Jedino bi bilo lepo da niko ne bude ubijen ovaj put, kao sto su ukantali Djindjica prosli put.
Kuriozitet je da je i ta "javnost" koja ce da reaguje pravednim gnevom, svesna "neizbezne samostalnosti Kosova", tako da covek uopste ne zna ko vise laze u ovoj zemlji , politicari ili narod.

Tanja

pre 17 godina

Doklegod Koštunica misli o interesima Srbije, ja se nešto pribojavam da su Srbiji slabe šanse za bilo kakav napredak...Bojim se da će opstruirati novu vladu ukoliko on ne bude premijer...kočiće i postizborne pregovore samo da sebi produži mandat premijera i oslabi moć Demokratske stranke...Mislim da je Tadić u vrlo nezavidnom položaju...težak će biti rad sa DSS-om!!! Po meni, oni uopšte ne pripadaju demokratskom bloku i slobodno mogu da izbace ono D u nazivu svoje stranke...

Marko Kanada

pre 17 godina

Kada DSS nema nikakvu platformu za pregovore o formiranju vlade, a da to javno ne prizna, onda se kao poteze prica o Kosovu! A platforme nigde... Ja sam mislio da od Radoja Kontica nije bilo uspavanijeg i sporijeg i besmislenijeg ali evo Kostunice!!! Sada nemaju plan, ne znaju ni sta hoce, jer treba sesti i raditi da bi se doslo do plana, ali umesto da rade sada imaju pricu o Kosovu kao da ce neko Kostunicu da pita o Kosovu!!!

Otac Makarije

pre 17 godina

Smatram da je veoma mudra politika DSS oko Kosova.Ocigledno,da neke kvazidemokrate i njihovi lideri ( LDP) bi odavno potpisali nezavisnost Kosova,a DS je na dobrom putu, jer MZ moze izvsrsiti na njih mnogo veci pritisak nego na DSS.Kostunica je sto posto u pravu kad kaze da ne zeli da primi Ahtisarija u Beogradu.A i sto bi ga primio, tog, ocigledno proalbanski nastrojenog politicara, koji je okrivio ceo srpski narod.Ako Kostunica ne bude ponovo Premijer, bice zbogom Kosovu ,a videcemo i sta ce biti sledece.

Travis Bickle

pre 17 godina

Moguć scenario:
DSS se odriče premijerske pozicije u zamenu za ozbiljnu politiku prema Kosmetu. DSS daje ministre u DS Vladu i na prvi znak da DS mandatar posrće pred pritiskom MZ tipa "ja tebi dva ništa ti meni jedno Kosovo" povlači ministre i ruši Vladu sa radikalima. U tom scenariju bi se pokazalo kakvog je kova DS, da li ima demokratskog potencijala da na nedemokratske ucene iz MZ kaže NE ili da "demokratskim" smatra ucene samo zato što dolaze iz demokratskih država.

Posmatrac

pre 17 godina

Posmatram i cudim se,kako narod vise ne svati posle toliko godina ko zeli dobro Srbiji i gradjanima Srbije a ko je laze i folira samo zbog fotelja.Prica DSS je potpuno ona ista koju je pricao SPS u vreme dok je bio mocan.Nacin koji Kostunica vodi drzavu i drzavne interese se ne razlikuju mnogo od Milosevicevog vodjenja politike,samo sto je ucitelj bio hrabriji i mastovitiji,prica o platformi o kosovu je jos jedna demagoska prasina koja se normalnim ljudima smucila.Oni vecito imaju nekakav veci nacionalni interes kojim se pokrivaju i kriju svoje nesposobnosti.Oni jednostavno deluju u pravcu sto duzeg ostajanja na vlasti i jedino im je to prokupacija i za drugo u opste nemaju vremena.Ukratko receno najpametnije bi bilo pustiti Radikale I Narodnjake da dodju do dna,kao sto su to Sloba i Seselj uradili pa ce valjda po treci put narod svatiti.Jer to je zelja naroda hteli mi to da vidimo ili ne oni su dobili najvise glasova,a prica da ce Voja da pusti da DS sa ostalima da nesto uradi i da jos tome ucestvuje su price za malu decu.Ili novi izbori ili pustite pobednike da vladaju da pokazu dokle ce stici koliko ce im trebati vremena da ponovo izoluju Srbiju...

Brankoni

pre 17 godina

Pa mi smo svi mislili da postoji vec platforma, usvojena u skupstini Srbije , aklamacijom, i da nije bitno ko je na vlasti da bi se ona sporovodila. S druge strane ako nema legitimne vlade onda ni stav stranaka po pitanju Kosova nije legitiman vec samo neformalan. Dakle ako neko misli da ovim zamajavanjima moze da kupi vreme grdno se vara. Niti ce medjunarodna zajednica odustati od dinamike resavanja problema niti ce resenje biti plod zelja nase vlade. Resenje je sto pre formirati vladu koja ce moci da adekvatno odgovori na sve izazove koji nas ocekuju.

Никола

pre 17 godina

ДСС је озбиљна десна странка. Треба само прочитати њен статут и програм па и то сазнати, ако се већ не уме препознати.
Да би се правила коалиција није битно да ли је нека странка деснице или левице, већ да ли је озбиљна или није.
Радикали нису озбиљна странка, и зато нису опција за коалицију.

salens

pre 17 godina

Stav Dinkica i DS-a je pravi,odgovorni politicki stav.Nadam se da ce se(jos ovaj put,kad vec mora tako)DSS dozvati u pamet,a kroz 4 godine valjda ce ljudi shvatiti ko im zaista zeli dobro,a uz to i zna kako to da postigne.

IvanS

pre 17 godina

Hvala g-dinu Lutovcu na "analizi". No, mogao bi usput da obnovi znanje iz racuna, pogotovo sabiranje. Matematika je vec visoka naucna disciplina i, ne preporucujem mu da se upusta. Nego, postavio bih pitanje: sta ce uraditi g-din Lutovac, kao i ostali istureni politicari DS-a, ako DSS ipak dobije mesto mandatara? Da li ce samo biti razocarani, ili ce podneti ostavke? Ja se kladim da ce DSS ipak imati mandatara u novoj vladi. Imace i mesto ministra policije, jer bez toga se ne moze zamisliti vodjenje vlade.

boranija

pre 17 godina

Pa ovo sa platformom i Kosovom je briljantna ideja. Kao DSS sad brani Kosovo pa k'o fol ne moze da udje u vladu sa DS-om jer, zaboga, oni se ne slazu sa njima oko najvaznijeg pitanja tj. Kosova. Da nije u platformi jos jedna vojna pobeda kao sto je izveo Milosevic, ili je to ipak samo prekid odnosa sa svima koji priznaju nezavisnost Kosova? Ova vlada moze da se formira tek kada prodje sva guzva oko Kosova. Pa nece cika Voja valjda da prlja svoj obraz na toj temi, ostavice to "izdajniku" Tadicu jer on mora. Borise, podnesi ostavku cisto da vidimo hoce li nas spasavati jajare koje beze od problema kao DSS ili radikali. Sramota!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Platformom za Kosovo DSS implicitno moli SRS da pristane na koaliciju...DSS se vec diskreditovala u svetu i sad joj se moze da zadovolji sujetu njenog lidera prema DS. Koalicija DSS SRS nije gubitna koalicija u nacionalistickoj Srbiji, bice jaci kad im veciti "neprijatelj" sa zapada sad vec izvesno ozvanicava nezavisnost Kosova. "Oni" ce biti krivi u DSS-ovoj nacionalistickoj retorici a frustracije porazima ce moci zajedno sa radikalima da ispoljavaju prema svetu "s'one strane zida". Vidite, poslali onog što je obijao trafike da pregovara s'predsednikom, toliko je Kostunica uvredjen sto izbore nije dobio onoliko koliko glasova je sanjao. DS ni makac od mesta premijera i kljucna ministarstva pa i po cenu izbora.

Makaveli

pre 17 godina

Nista ne bih vise voleo nego da se te dve bliske stranke DSS i SRS ujedine i konacno i jedni i drugi pokazu svoje pravo lice. Naime, DSS da se vise ne stidi i ne laze ljude, nego da pokaze svoje prave ciljeve i ideologiju, a radikali da sprovedu sve one nebuloze o kojima pricaju i pricaju i pricaju, a naivni narod se jos prima na te price koje nemaju veze sa realnim stanjem stvari.
Stvarno nista vise od toga ne bih voleo. Vrh vrhova tj. kraj krajeva za Srbiju.

sasa

pre 17 godina

Svrha ovakvih teatralnih konsultacija je produžetak stranačke propagande i poziciranje stranaka za nove izbore - lokalne i predsedničke. Suština ostaje po strani i sve se svodi na jeftinu propagandu, poziciranje i zabavu sa ostrašćene narodne mase. Normalno je da stranke, van propagadne buke i halabuke, usaglase svoje ciljeve i stavove , sakupe parlametarnu većinu i formiraju vladu. Kada se želi dogovor , kao u ''Zoni Zamfirovoj '', odstrane se '' jastrebovi '' i javnost( svaka ćast novinarima )i donesu odluke za SRBIJU. Sedite ili ustajte ali donesite odluku i ne kalkulišite. Srbija je ispred svega !!!

Colin_ngd

pre 17 godina

Stranka (DSS) ciji je program jedno veliko NISTA, jedino i moze da se odrzi na vlasti kupoprodajom, malverzacijama, kombinatorikom, promenama principa kako joj odgovara i ucenama da ako nije po njihovom nije po nicijem...
Ja ne znam za sta su konkretno (ali sta konkretno?!?) glasali ljudi koji su zaokruzili DSS, osim da Kostunica ucestvuje u vlasti? Sve radove u prethodnoj vladi na polju finansija, privatizacije i socijalne politike odradio je G17+ (bez ulaska u analizu rezultata). Sve neke investicione radove i asfaltiranja je uradio Velja Ilic (mislim 3km puta je ipak 3km puta). 99% razgovora sa strancima je odradio Vuk Draskovic, gde je ipak predstavljao neko drugo lice Srbije. Jedino sto je DSS "radio" bilo je odugovlacenje zavrsetka svih otvorenih pitanja (kriminal, kosovo, hag,EU pridruzivanje) od kojih, na kraju krajeva, i zavisi svakodnevni zivot. U redu, i to odugovlacenje zahteva ulaganje odredjenog napora, ali konstruktivno DSS niti je uradio nista, niti ima nameru bilo sta da uradi i u narednoj vladi.
Ovako cine ono sto je najlakse, najpodlije, najcinicnije i najnehumanije, a to je je da ucenjuju prakticno sve gradjane Srbije svojim akademskim pokusajima ukalupljivanja Srbije 2007 u istorijski milje Srbije i sveta od kosovske bitke do berlinskog kongresa, ne obaziruci se na to da takvo stanje na terenu ne postoji vec 150 godina niti uzimajuci u obzir sta se i u svetu i u Srbiji dogadjalo od 1878 do danas. Kostunica razmislja, sve se ciklicno vraca, pa ce pasulj jednog dana pasti i po njegovoj meri, a sto su zivoti generacija upropasteni, to nema veze..
Za sve to vreme ljudi mesecno primaju 20,000 (180 funti) dinara, a cene u samoposlugama u Beogradu manje-vise iste kao u Londonu...

Milos@

pre 17 godina

Nikolic je na konferenciji za stampu rekao da ce na sastanak sa predsednikom Tadicem poslati adekvatnu delegaciju, prema onome kako zasluzuje. Prema sastavu delegacije vidimo kakvo misljenje SRS ima prema Predsedniku, ali mi nikako ne ulazi u glavu da su ove dve gospodje prihvatile tu ulogu ( ostala dva clana delegacije ne poznajem, posto od Radikala znamo samo dva-tri lika koja se pojavljuju po TV ). Ne ulazeci sire u raspravu o tome sta SRS misli o Tadicu, ove dve gospodje su prihvatile da budu "deveta rupa na svirali" i samim tim su morale da shvate kakav tretman one imaju u SRS-u. Naravno one to ne mogu da shvate jer jedna samo zna da se smeje, a druga da poliva vodom. Tek toliko o kadrovima SRS-a, i naravno da ne zaboravim, kladim se da bi obe imale mesta u novoj vladi u slucaju da je oni formiraju. SVE STRUCNJACI I VRSNI POLITICARI!!!

Pedja

pre 17 godina

Jedini način da Srbija krene napred, jeste da se formira vlada onih koji neće dozvoliti da Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić kroje državnu politiku ove zemlje. LDP mora dobiti priliku da preuzme odgovornost za menjanje Srbije, u okviru manjinske Vlade, kako bi se ispravile kardinalne greške koje je načinila Vlada Vojislava Koštunice. DSu je pružena ruka, na njima i na ostalim strankama "demokratskog" bloka je da tu ruku prihvate i pomognu DSu i LDPu da promene one vrednosti koje su trenutno u Srbiji. Mora se reći da je nacionalni interes Srbije da se Ratko Mladić, i svi optuženi za ratne zločine izruče Medjunarodnom sudu u Hagu. Lustracija, poštovanje ljudskih prava, gradjanska Srbija je jedini put u neku svetliju budućnost. Svaka ponovna kohabitacija bi bila samo pogubna za ovu državu. Videćemo kakva je svest ljudi koji su trenutno u poziciji da odlučuju u ovoj zemlji. Da vladi DSa i LDPa, nikad Vladi Vojislava Koštunice.

Trifun

pre 17 godina

Radikali su, naravno, hteli da izraze svoj prezir prema instituciji predsednika i coveka koji je trenutno zauzima -- zanimljiovo je, naravno, da su gdjice Jovanovic i Vukicevic pristale da ih se na taj nacin javno oznaci kao beznacajne glupace, a g. Spaho da prizna svoju ulogu smokvinog lista u SRS.

Sto se tice insistiranja na formiranju "demokratske" vlade, to je potpuno neprirodno, jer DS i SS nemaju bas mnogo toga zajednickog, dok bi se SRS i SS bas dobro slagale. Samo se Kostunica boji radikala, a oni se nadaju da im sledeci put Kostunica nece biti potreban.

Ako se i stvori ta "demokratska" vlada, to ce biti iskljucivo zbog straha od novih izbora, i nece biti ni dugog veka, ni efikasna. Na izborima posle toga radikali dobijaju, tako da se Srbija sada nalazi pred izborom SRS odmah ili malo kasnije.

Mozda izgleda strasno, ali kada se saberu glasovi koji su otisli krajnje desnoj i desnoj opciji (SRS + SS/NS), zajedno s ostacima SPS, koja je u sustini takodje stranka desnog populizma, pa se uporede s glasovima koje je dobila opcija desnog i levog centra (DS + LDP) i, da budemo ljubazni, finansijskog liberalizma (G 17), dobijemo odnos u parlamentu 144 : 98. Svidjalo se to nama ili ne, to je slika raspolozenja glasackog tela, i dodavati glasove DSS na DS je skolski primer sabiranja "grandmothers and frogs"...

Bane

pre 17 godina

Ljudi, pamet u glavu! Formirajte vise tu vladu i nemojte da folirate narod, kao legalno da sacekamo rezultate, pa ovo, pa ono. Treba nam akcija, bre! Radite, grabite, pa jel znate gde odose Madjarska, Ceska, Slovenija... i koliko nam treba da ih stignemo? Da parafraziram Djindjica, ako vam je tesko, zamorno, idite da spavate! Za EU u Srbiji i Srbiju u EU!

Mira

pre 17 godina

Dolaskom Lidije Vukićević, juče kod Predsednika Tadića, nisam shvatila šta SRS želi da kaže svojim glasačima. Da li će gledati pozorište ili horor film. Gospodja Jovanović,zapamćena u Skupštini kao baca vodu u lice, juče je prosula prašinu u lice svim svojim glasačima. Sramno je da me te dve "dame" predstavljaju i da donose odluke u moje ime. Radikali, da li je moguće da su vam to najbolji kandidati?

milos

pre 17 godina

Nagodbe oko polozaja u Vladi su deplasirane u ovom trenutku za Srbiju. DSS je platio u Beogradu svoju saradnju sa SPS-om. Koalicija DSS-NS je dobila po Srbiji gde se ocekuju obecani putevi. Sta moze da obeca za buduce izbore? Ako padne u zagrljaj SRS-u bice to sunovrat. Treba racunati na uticaj prof.dr Vladete Jankovica koga je Seselj svojevremeno neoprostivo uvredio. Ustvari, jedina nada da ce uticaj takvih ljudi u DSS-u prevagnuti da pobedi tolerancija i da inters srpskog naroda bude iznad stranackog.

bt

pre 17 godina

Lutovac je u pravu kad kaže da DSS ne pripada premijersko mesto ni u jednoj kombinaciji, ali to isto važi i za DS, jer nema dovoljnu većinu. Dakle, sve je stvar dogovora, tačnije rečeno instrukcija Zapada koje će DS, DSS i G17 morati da sprovedu ako žele njihovu podršku.

Maja_V

pre 17 godina

Jedno je sigurno: DSS do 2000 i od 2000 nije ista partija. Neposredno posle 5.oktobra, niko nije hteo u ruke da uzme u ruke "vruc krompir" zvani Miloseviceva zlocinacka policija a sada... Setite se samo koministara, sve su delili, niko nije hteo da preuzme odgovornost za svoj resor do kraja. U 2007 a i kasnje, DSS ce izgleda TRAJNO biti zainteresovan da ima svog premijera i svoju policiju. Njima je svejedno, pobedio DS ili Radikali, oni znaju sta hoce. Dozivotno! Za BIA, nema problema, imaju oni kod Jocica, rezervni polozaj. Da li je moguce da im se toliko osladilo da imaju privatnu "drzavu" i "silu"? KAkve to veze ima sa demokratijom, i demokratskim funkcionisanjem pravne drzave? Ali, bolje da ne postavljamo ta pitanja, da parafraziram "zar sada kad gori Kosovo"...!?Gospodo "draga", dokle god postoje politicari koji vladaju autokratskim metodama, ala Milosevic,u ovoj jadnoj SRBiji ce nesto goreti! Ako se sada popusti, imacemo DSS na tim mestima ZAUVEK! Da podsetim, milion ljudi se sa tim ne slaze,tako da nam se interesi, po ovom pitanju potpuno razilaze! To bi trebalo da se postuje...ili ne?

Saint

pre 17 godina

Pa naravno da ce DSS da izgubi identitet ulaskom u koaliciju sa DS-om! Pa pravo mesto joj i jeste u borbi za sopstveni identitet posto niko ni ne zna sta oni ustvari predstavljaju. Malo bi levo, malo bi desno, ali ako moze da nista ne odlucuju sami i da nemaju preveliku odgovornost. A po mogucstvu da se slikaju prilikom otvaranja novih "kapitalnih" investicija, da donesu onaj nakaradni Ustav (koji umalo da ubaci i Finsku, Litvaniju i kanarska ostrva kao suvereni deo Srbije) da se druze sa estradnim umetnicama, da hapse pred izbore a da nikada ne osudjuju te uhapsenike, itd... Jer zamislite da nije bilo kampanje koju su vodili ministri iz svojih fotelja koliko bi DSS-Ns dobio glasova?

Moja procena malo vise od SPS-a!

Optimista

pre 17 godina

Vremena vise nema,pa treba pozuriti sa formiranjem demokratske vlade.Jedino razumno i korisno resenje je vlada sastavljena od demokratskih stranaka,kakvu ocekuje i E.U.Sada je vreme da se i stranke i pojedinci urazume i shvate ozbiljnost situacije,pa da svoj stav usmere postizanju sporazuma,a bez velikih zahteva i licnih ambicija.Samo kompromisom svih moze se postici dogovor,a pojedinci nisu bas najvazniji faktor,vec spremnost za saradnju.Svet posmatra ponasanje svih i ne treba dozvoliti da se poljuljani ugled pogorsava,a u interesu zemlje i naroda.Ne sme se vise cekati i odlagati,vec imati pred sobom cilj,spas zemlje i njenog ugleda.Pozurite!

Lemi

pre 17 godina

Najlogicnije i najpostenije bi bilo da vladu sastave Radikali i DSS. Time bi Radikali popravili svoj identitet u smislu demokratske orijentacije, a DSS bi ucvrstio poziciju umerene desnice. U svakom slucaju, za dugorocni interes DSS je najgore da udje u koaliciju sa DS. Tu ce tek da izgubi identitet. Bolje onda da ukinu sami sebe.

Mila

pre 17 godina

Srecom pa svet ne zna ko su bili tzv. clanovi radikalske grupe gradjana koja je bila na konsultacijama.
Gospodo radikali, ne zelim vise da me ponizavate. Uvredivsi instituciju predsednika drzave Srbije, uvredili ste i mene!
A ako se tako ponasate prema institucijama u ovoj drzavi, onda mogu da zamislim kako bi ste se ponasali prema nama obicnim ljudima da ste na vlasti.

Optimista

pre 17 godina

Vremena vise nema,pa treba pozuriti sa formiranjem demokratske vlade.Jedino razumno i korisno resenje je vlada sastavljena od demokratskih stranaka,kakvu ocekuje i E.U.Sada je vreme da se i stranke i pojedinci urazume i shvate ozbiljnost situacije,pa da svoj stav usmere postizanju sporazuma,a bez velikih zahteva i licnih ambicija.Samo kompromisom svih moze se postici dogovor,a pojedinci nisu bas najvazniji faktor,vec spremnost za saradnju.Svet posmatra ponasanje svih i ne treba dozvoliti da se poljuljani ugled pogorsava,a u interesu zemlje i naroda.Ne sme se vise cekati i odlagati,vec imati pred sobom cilj,spas zemlje i njenog ugleda.Pozurite!

Mila

pre 17 godina

Srecom pa svet ne zna ko su bili tzv. clanovi radikalske grupe gradjana koja je bila na konsultacijama.
Gospodo radikali, ne zelim vise da me ponizavate. Uvredivsi instituciju predsednika drzave Srbije, uvredili ste i mene!
A ako se tako ponasate prema institucijama u ovoj drzavi, onda mogu da zamislim kako bi ste se ponasali prema nama obicnim ljudima da ste na vlasti.

Lemi

pre 17 godina

Najlogicnije i najpostenije bi bilo da vladu sastave Radikali i DSS. Time bi Radikali popravili svoj identitet u smislu demokratske orijentacije, a DSS bi ucvrstio poziciju umerene desnice. U svakom slucaju, za dugorocni interes DSS je najgore da udje u koaliciju sa DS. Tu ce tek da izgubi identitet. Bolje onda da ukinu sami sebe.

Mira

pre 17 godina

Dolaskom Lidije Vukićević, juče kod Predsednika Tadića, nisam shvatila šta SRS želi da kaže svojim glasačima. Da li će gledati pozorište ili horor film. Gospodja Jovanović,zapamćena u Skupštini kao baca vodu u lice, juče je prosula prašinu u lice svim svojim glasačima. Sramno je da me te dve "dame" predstavljaju i da donose odluke u moje ime. Radikali, da li je moguće da su vam to najbolji kandidati?

milos

pre 17 godina

Nagodbe oko polozaja u Vladi su deplasirane u ovom trenutku za Srbiju. DSS je platio u Beogradu svoju saradnju sa SPS-om. Koalicija DSS-NS je dobila po Srbiji gde se ocekuju obecani putevi. Sta moze da obeca za buduce izbore? Ako padne u zagrljaj SRS-u bice to sunovrat. Treba racunati na uticaj prof.dr Vladete Jankovica koga je Seselj svojevremeno neoprostivo uvredio. Ustvari, jedina nada da ce uticaj takvih ljudi u DSS-u prevagnuti da pobedi tolerancija i da inters srpskog naroda bude iznad stranackog.

Saint

pre 17 godina

Pa naravno da ce DSS da izgubi identitet ulaskom u koaliciju sa DS-om! Pa pravo mesto joj i jeste u borbi za sopstveni identitet posto niko ni ne zna sta oni ustvari predstavljaju. Malo bi levo, malo bi desno, ali ako moze da nista ne odlucuju sami i da nemaju preveliku odgovornost. A po mogucstvu da se slikaju prilikom otvaranja novih "kapitalnih" investicija, da donesu onaj nakaradni Ustav (koji umalo da ubaci i Finsku, Litvaniju i kanarska ostrva kao suvereni deo Srbije) da se druze sa estradnim umetnicama, da hapse pred izbore a da nikada ne osudjuju te uhapsenike, itd... Jer zamislite da nije bilo kampanje koju su vodili ministri iz svojih fotelja koliko bi DSS-Ns dobio glasova?

Moja procena malo vise od SPS-a!

bt

pre 17 godina

Lutovac je u pravu kad kaže da DSS ne pripada premijersko mesto ni u jednoj kombinaciji, ali to isto važi i za DS, jer nema dovoljnu većinu. Dakle, sve je stvar dogovora, tačnije rečeno instrukcija Zapada koje će DS, DSS i G17 morati da sprovedu ako žele njihovu podršku.

Maja_V

pre 17 godina

Jedno je sigurno: DSS do 2000 i od 2000 nije ista partija. Neposredno posle 5.oktobra, niko nije hteo u ruke da uzme u ruke "vruc krompir" zvani Miloseviceva zlocinacka policija a sada... Setite se samo koministara, sve su delili, niko nije hteo da preuzme odgovornost za svoj resor do kraja. U 2007 a i kasnje, DSS ce izgleda TRAJNO biti zainteresovan da ima svog premijera i svoju policiju. Njima je svejedno, pobedio DS ili Radikali, oni znaju sta hoce. Dozivotno! Za BIA, nema problema, imaju oni kod Jocica, rezervni polozaj. Da li je moguce da im se toliko osladilo da imaju privatnu "drzavu" i "silu"? KAkve to veze ima sa demokratijom, i demokratskim funkcionisanjem pravne drzave? Ali, bolje da ne postavljamo ta pitanja, da parafraziram "zar sada kad gori Kosovo"...!?Gospodo "draga", dokle god postoje politicari koji vladaju autokratskim metodama, ala Milosevic,u ovoj jadnoj SRBiji ce nesto goreti! Ako se sada popusti, imacemo DSS na tim mestima ZAUVEK! Da podsetim, milion ljudi se sa tim ne slaze,tako da nam se interesi, po ovom pitanju potpuno razilaze! To bi trebalo da se postuje...ili ne?

Trifun

pre 17 godina

Radikali su, naravno, hteli da izraze svoj prezir prema instituciji predsednika i coveka koji je trenutno zauzima -- zanimljiovo je, naravno, da su gdjice Jovanovic i Vukicevic pristale da ih se na taj nacin javno oznaci kao beznacajne glupace, a g. Spaho da prizna svoju ulogu smokvinog lista u SRS.

Sto se tice insistiranja na formiranju "demokratske" vlade, to je potpuno neprirodno, jer DS i SS nemaju bas mnogo toga zajednickog, dok bi se SRS i SS bas dobro slagale. Samo se Kostunica boji radikala, a oni se nadaju da im sledeci put Kostunica nece biti potreban.

Ako se i stvori ta "demokratska" vlada, to ce biti iskljucivo zbog straha od novih izbora, i nece biti ni dugog veka, ni efikasna. Na izborima posle toga radikali dobijaju, tako da se Srbija sada nalazi pred izborom SRS odmah ili malo kasnije.

Mozda izgleda strasno, ali kada se saberu glasovi koji su otisli krajnje desnoj i desnoj opciji (SRS + SS/NS), zajedno s ostacima SPS, koja je u sustini takodje stranka desnog populizma, pa se uporede s glasovima koje je dobila opcija desnog i levog centra (DS + LDP) i, da budemo ljubazni, finansijskog liberalizma (G 17), dobijemo odnos u parlamentu 144 : 98. Svidjalo se to nama ili ne, to je slika raspolozenja glasackog tela, i dodavati glasove DSS na DS je skolski primer sabiranja "grandmothers and frogs"...

Bane

pre 17 godina

Ljudi, pamet u glavu! Formirajte vise tu vladu i nemojte da folirate narod, kao legalno da sacekamo rezultate, pa ovo, pa ono. Treba nam akcija, bre! Radite, grabite, pa jel znate gde odose Madjarska, Ceska, Slovenija... i koliko nam treba da ih stignemo? Da parafraziram Djindjica, ako vam je tesko, zamorno, idite da spavate! Za EU u Srbiji i Srbiju u EU!

Colin_ngd

pre 17 godina

Stranka (DSS) ciji je program jedno veliko NISTA, jedino i moze da se odrzi na vlasti kupoprodajom, malverzacijama, kombinatorikom, promenama principa kako joj odgovara i ucenama da ako nije po njihovom nije po nicijem...
Ja ne znam za sta su konkretno (ali sta konkretno?!?) glasali ljudi koji su zaokruzili DSS, osim da Kostunica ucestvuje u vlasti? Sve radove u prethodnoj vladi na polju finansija, privatizacije i socijalne politike odradio je G17+ (bez ulaska u analizu rezultata). Sve neke investicione radove i asfaltiranja je uradio Velja Ilic (mislim 3km puta je ipak 3km puta). 99% razgovora sa strancima je odradio Vuk Draskovic, gde je ipak predstavljao neko drugo lice Srbije. Jedino sto je DSS "radio" bilo je odugovlacenje zavrsetka svih otvorenih pitanja (kriminal, kosovo, hag,EU pridruzivanje) od kojih, na kraju krajeva, i zavisi svakodnevni zivot. U redu, i to odugovlacenje zahteva ulaganje odredjenog napora, ali konstruktivno DSS niti je uradio nista, niti ima nameru bilo sta da uradi i u narednoj vladi.
Ovako cine ono sto je najlakse, najpodlije, najcinicnije i najnehumanije, a to je je da ucenjuju prakticno sve gradjane Srbije svojim akademskim pokusajima ukalupljivanja Srbije 2007 u istorijski milje Srbije i sveta od kosovske bitke do berlinskog kongresa, ne obaziruci se na to da takvo stanje na terenu ne postoji vec 150 godina niti uzimajuci u obzir sta se i u svetu i u Srbiji dogadjalo od 1878 do danas. Kostunica razmislja, sve se ciklicno vraca, pa ce pasulj jednog dana pasti i po njegovoj meri, a sto su zivoti generacija upropasteni, to nema veze..
Za sve to vreme ljudi mesecno primaju 20,000 (180 funti) dinara, a cene u samoposlugama u Beogradu manje-vise iste kao u Londonu...

Makaveli

pre 17 godina

Nista ne bih vise voleo nego da se te dve bliske stranke DSS i SRS ujedine i konacno i jedni i drugi pokazu svoje pravo lice. Naime, DSS da se vise ne stidi i ne laze ljude, nego da pokaze svoje prave ciljeve i ideologiju, a radikali da sprovedu sve one nebuloze o kojima pricaju i pricaju i pricaju, a naivni narod se jos prima na te price koje nemaju veze sa realnim stanjem stvari.
Stvarno nista vise od toga ne bih voleo. Vrh vrhova tj. kraj krajeva za Srbiju.

sasa

pre 17 godina

Svrha ovakvih teatralnih konsultacija je produžetak stranačke propagande i poziciranje stranaka za nove izbore - lokalne i predsedničke. Suština ostaje po strani i sve se svodi na jeftinu propagandu, poziciranje i zabavu sa ostrašćene narodne mase. Normalno je da stranke, van propagadne buke i halabuke, usaglase svoje ciljeve i stavove , sakupe parlametarnu većinu i formiraju vladu. Kada se želi dogovor , kao u ''Zoni Zamfirovoj '', odstrane se '' jastrebovi '' i javnost( svaka ćast novinarima )i donesu odluke za SRBIJU. Sedite ili ustajte ali donesite odluku i ne kalkulišite. Srbija je ispred svega !!!

Milos@

pre 17 godina

Nikolic je na konferenciji za stampu rekao da ce na sastanak sa predsednikom Tadicem poslati adekvatnu delegaciju, prema onome kako zasluzuje. Prema sastavu delegacije vidimo kakvo misljenje SRS ima prema Predsedniku, ali mi nikako ne ulazi u glavu da su ove dve gospodje prihvatile tu ulogu ( ostala dva clana delegacije ne poznajem, posto od Radikala znamo samo dva-tri lika koja se pojavljuju po TV ). Ne ulazeci sire u raspravu o tome sta SRS misli o Tadicu, ove dve gospodje su prihvatile da budu "deveta rupa na svirali" i samim tim su morale da shvate kakav tretman one imaju u SRS-u. Naravno one to ne mogu da shvate jer jedna samo zna da se smeje, a druga da poliva vodom. Tek toliko o kadrovima SRS-a, i naravno da ne zaboravim, kladim se da bi obe imale mesta u novoj vladi u slucaju da je oni formiraju. SVE STRUCNJACI I VRSNI POLITICARI!!!

Pedja

pre 17 godina

Jedini način da Srbija krene napred, jeste da se formira vlada onih koji neće dozvoliti da Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić kroje državnu politiku ove zemlje. LDP mora dobiti priliku da preuzme odgovornost za menjanje Srbije, u okviru manjinske Vlade, kako bi se ispravile kardinalne greške koje je načinila Vlada Vojislava Koštunice. DSu je pružena ruka, na njima i na ostalim strankama "demokratskog" bloka je da tu ruku prihvate i pomognu DSu i LDPu da promene one vrednosti koje su trenutno u Srbiji. Mora se reći da je nacionalni interes Srbije da se Ratko Mladić, i svi optuženi za ratne zločine izruče Medjunarodnom sudu u Hagu. Lustracija, poštovanje ljudskih prava, gradjanska Srbija je jedini put u neku svetliju budućnost. Svaka ponovna kohabitacija bi bila samo pogubna za ovu državu. Videćemo kakva je svest ljudi koji su trenutno u poziciji da odlučuju u ovoj zemlji. Da vladi DSa i LDPa, nikad Vladi Vojislava Koštunice.

IvanS

pre 17 godina

Hvala g-dinu Lutovcu na "analizi". No, mogao bi usput da obnovi znanje iz racuna, pogotovo sabiranje. Matematika je vec visoka naucna disciplina i, ne preporucujem mu da se upusta. Nego, postavio bih pitanje: sta ce uraditi g-din Lutovac, kao i ostali istureni politicari DS-a, ako DSS ipak dobije mesto mandatara? Da li ce samo biti razocarani, ili ce podneti ostavke? Ja se kladim da ce DSS ipak imati mandatara u novoj vladi. Imace i mesto ministra policije, jer bez toga se ne moze zamisliti vodjenje vlade.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Platformom za Kosovo DSS implicitno moli SRS da pristane na koaliciju...DSS se vec diskreditovala u svetu i sad joj se moze da zadovolji sujetu njenog lidera prema DS. Koalicija DSS SRS nije gubitna koalicija u nacionalistickoj Srbiji, bice jaci kad im veciti "neprijatelj" sa zapada sad vec izvesno ozvanicava nezavisnost Kosova. "Oni" ce biti krivi u DSS-ovoj nacionalistickoj retorici a frustracije porazima ce moci zajedno sa radikalima da ispoljavaju prema svetu "s'one strane zida". Vidite, poslali onog što je obijao trafike da pregovara s'predsednikom, toliko je Kostunica uvredjen sto izbore nije dobio onoliko koliko glasova je sanjao. DS ni makac od mesta premijera i kljucna ministarstva pa i po cenu izbora.

boranija

pre 17 godina

Pa ovo sa platformom i Kosovom je briljantna ideja. Kao DSS sad brani Kosovo pa k'o fol ne moze da udje u vladu sa DS-om jer, zaboga, oni se ne slazu sa njima oko najvaznijeg pitanja tj. Kosova. Da nije u platformi jos jedna vojna pobeda kao sto je izveo Milosevic, ili je to ipak samo prekid odnosa sa svima koji priznaju nezavisnost Kosova? Ova vlada moze da se formira tek kada prodje sva guzva oko Kosova. Pa nece cika Voja valjda da prlja svoj obraz na toj temi, ostavice to "izdajniku" Tadicu jer on mora. Borise, podnesi ostavku cisto da vidimo hoce li nas spasavati jajare koje beze od problema kao DSS ili radikali. Sramota!

Posmatrac

pre 17 godina

Posmatram i cudim se,kako narod vise ne svati posle toliko godina ko zeli dobro Srbiji i gradjanima Srbije a ko je laze i folira samo zbog fotelja.Prica DSS je potpuno ona ista koju je pricao SPS u vreme dok je bio mocan.Nacin koji Kostunica vodi drzavu i drzavne interese se ne razlikuju mnogo od Milosevicevog vodjenja politike,samo sto je ucitelj bio hrabriji i mastovitiji,prica o platformi o kosovu je jos jedna demagoska prasina koja se normalnim ljudima smucila.Oni vecito imaju nekakav veci nacionalni interes kojim se pokrivaju i kriju svoje nesposobnosti.Oni jednostavno deluju u pravcu sto duzeg ostajanja na vlasti i jedino im je to prokupacija i za drugo u opste nemaju vremena.Ukratko receno najpametnije bi bilo pustiti Radikale I Narodnjake da dodju do dna,kao sto su to Sloba i Seselj uradili pa ce valjda po treci put narod svatiti.Jer to je zelja naroda hteli mi to da vidimo ili ne oni su dobili najvise glasova,a prica da ce Voja da pusti da DS sa ostalima da nesto uradi i da jos tome ucestvuje su price za malu decu.Ili novi izbori ili pustite pobednike da vladaju da pokazu dokle ce stici koliko ce im trebati vremena da ponovo izoluju Srbiju...

Travis Bickle

pre 17 godina

Moguć scenario:
DSS se odriče premijerske pozicije u zamenu za ozbiljnu politiku prema Kosmetu. DSS daje ministre u DS Vladu i na prvi znak da DS mandatar posrće pred pritiskom MZ tipa "ja tebi dva ništa ti meni jedno Kosovo" povlači ministre i ruši Vladu sa radikalima. U tom scenariju bi se pokazalo kakvog je kova DS, da li ima demokratskog potencijala da na nedemokratske ucene iz MZ kaže NE ili da "demokratskim" smatra ucene samo zato što dolaze iz demokratskih država.

salens

pre 17 godina

Stav Dinkica i DS-a je pravi,odgovorni politicki stav.Nadam se da ce se(jos ovaj put,kad vec mora tako)DSS dozvati u pamet,a kroz 4 godine valjda ce ljudi shvatiti ko im zaista zeli dobro,a uz to i zna kako to da postigne.

Никола

pre 17 godina

ДСС је озбиљна десна странка. Треба само прочитати њен статут и програм па и то сазнати, ако се већ не уме препознати.
Да би се правила коалиција није битно да ли је нека странка деснице или левице, већ да ли је озбиљна или није.
Радикали нису озбиљна странка, и зато нису опција за коалицију.

Brankoni

pre 17 godina

Pa mi smo svi mislili da postoji vec platforma, usvojena u skupstini Srbije , aklamacijom, i da nije bitno ko je na vlasti da bi se ona sporovodila. S druge strane ako nema legitimne vlade onda ni stav stranaka po pitanju Kosova nije legitiman vec samo neformalan. Dakle ako neko misli da ovim zamajavanjima moze da kupi vreme grdno se vara. Niti ce medjunarodna zajednica odustati od dinamike resavanja problema niti ce resenje biti plod zelja nase vlade. Resenje je sto pre formirati vladu koja ce moci da adekvatno odgovori na sve izazove koji nas ocekuju.

Otac Makarije

pre 17 godina

Smatram da je veoma mudra politika DSS oko Kosova.Ocigledno,da neke kvazidemokrate i njihovi lideri ( LDP) bi odavno potpisali nezavisnost Kosova,a DS je na dobrom putu, jer MZ moze izvsrsiti na njih mnogo veci pritisak nego na DSS.Kostunica je sto posto u pravu kad kaze da ne zeli da primi Ahtisarija u Beogradu.A i sto bi ga primio, tog, ocigledno proalbanski nastrojenog politicara, koji je okrivio ceo srpski narod.Ako Kostunica ne bude ponovo Premijer, bice zbogom Kosovu ,a videcemo i sta ce biti sledece.

Barokni tip

pre 17 godina

Stvar prosta ko' sheboj.
DSS zauzima stav koji je u skladu sa ocekivanim stavom javnosti prema neizbeznom-osamostaljivanju Kosova.
Posto bi formirali vladu sa DS-om koju ce da izminiraju kad se bude desilo "neizbezno", ponovo ce ici sve po starom scenariju.
Korak jedan , za one koji su "prodali kosovo" nema podrske u parlamentu, pada vlada, korak dva,idu izbori na kojima oni uz pomoc Dobrice , Beckovica i Bore corbe ulaze kao "izneverene patriote", i sve iz pocetka.
Jedino bi bilo lepo da niko ne bude ubijen ovaj put, kao sto su ukantali Djindjica prosli put.
Kuriozitet je da je i ta "javnost" koja ce da reaguje pravednim gnevom, svesna "neizbezne samostalnosti Kosova", tako da covek uopste ne zna ko vise laze u ovoj zemlji , politicari ili narod.

Marko Kanada

pre 17 godina

Kada DSS nema nikakvu platformu za pregovore o formiranju vlade, a da to javno ne prizna, onda se kao poteze prica o Kosovu! A platforme nigde... Ja sam mislio da od Radoja Kontica nije bilo uspavanijeg i sporijeg i besmislenijeg ali evo Kostunice!!! Sada nemaju plan, ne znaju ni sta hoce, jer treba sesti i raditi da bi se doslo do plana, ali umesto da rade sada imaju pricu o Kosovu kao da ce neko Kostunicu da pita o Kosovu!!!

Tanja

pre 17 godina

Doklegod Koštunica misli o interesima Srbije, ja se nešto pribojavam da su Srbiji slabe šanse za bilo kakav napredak...Bojim se da će opstruirati novu vladu ukoliko on ne bude premijer...kočiće i postizborne pregovore samo da sebi produži mandat premijera i oslabi moć Demokratske stranke...Mislim da je Tadić u vrlo nezavidnom položaju...težak će biti rad sa DSS-om!!! Po meni, oni uopšte ne pripadaju demokratskom bloku i slobodno mogu da izbace ono D u nazivu svoje stranke...

Borko

pre 17 godina

DSS: Prekid odnosa sa svakim ko prizna Kosovo! Ako DS ne pristane na to nema vlade. Manjinska vlada DSS-a uz podrsku radikala je dosta realna opcija. DS-u sigurno ne pada na pamet da prekine odnose sa zapadom.

KOS.MITROVICA

pre 17 godina

Sta se cudite pa ovi isti su bili pre pa sada izabrani vasim glasovima na izbore ,i hocete promene i necete promene bog vas razumeo ali niko ne moze da vam vjeruje jer jednostavno Srbi ne znaju sta hoce sem da se zale na druge,ceo svet je kriv i protiv Srbije a samo Srbija fina i postena zemlja pa zato niko je ne rzume.Ako narod misli SRS hoce da vlada pa neka izvole ali oni to nece iz prostog razloga ne znaju i ne umeju da vladaju ali dajte im sancu da se vidi ko je SRS I DA NESTANU JEDNOM ZA UVJEK ZA DOBROBIT SVIJU NAS.

Igor

pre 17 godina

Alo, Alo
Da li gradjani mogu da znaju sta se tu sada ceka. Srbiji vlada treba ODMAH. Onaj ko bude odugovlacio bice odgovoran za mnoge lose stvari. Da li su oni svesni da je vec 2007.godina. Prva decenija 21. veka vec prolazi, a Srbija tavori u blatu.
Dajte nam nove tehnologije!
Otvorite vrata stranom kapitalu!
Dajte nam mogucnosti da radimo!
Prekinite sa politikanstvom i zastitom interesnih grupa!
I jos samo ovo. One stranke koje nisu poslale predsednika stranke na konsultacije ne zele da Srbiji bude bolje.

Makaveli

pre 17 godina

Tragi-komedija je jedini pravi opis za ovo sto DSS radi. Svako ko iole zivi u realnom, a ne nekom srpskom virtualnom svetu u kojem smo mi neko i nesto, zna da je nezavisnost Kosova neizbezna i da to ni sposobni a ni nesposobni (patriote, radikali ili kako se vec nazivaju) ne mogu spreciti.
Jedino pitanje je: sta onda? Ako narod konacno ne ukapira neke stvari neizbezna je i vlada DSS+SRS+ostale patriotske, narodnjacke snage. Za DS postoji samo opcija da ne popustaju ni milimetra i da u najgorem slucaju prihvate i nove izbore i Vladu Voje i njegovih radikala. Sve to treba prihvatiti, samo im ne popustati i ne nasedati na fazone i ucene. Vreme ce pokazati da li ce narod razumeti neke stvari, konacno. Trenutno je tako kako je i "branioci izgubljenog Kosova" imaju vecu podrsku od demokrata - to je cinjenica.

Nada

pre 17 godina

Ne pada sneg da pokrije breg, vec da zverke pokazu trag! Istina nece nas sneg ove zime, ali su nam svi prepoznatljivi. SRS salje glumicu da odglumi pregovore i da nam Natasa zatrazi ostavku predsednika drzave. DSS salje tehnickog ministra policije da trenira strogocu. Gledali smo karusel republickoh vodja kad se Jugoslavija raspadala. Rezultat je uvek bio iasti: umesto Velike, Srbija sve manja i manja. Tako je onom gazdi bilo zao da ubije psa, pa ga svaki dan sekao malo po malo od repa!
Dajte nam planove za buducnost, dajte perspektivu mladima i uslove da podizu decu! Politicari ostavite se zamajavanja i pozicioniranja!

Miki Stojadinović

pre 17 godina

Ne treba Tadić da prihvati ucene kojekakvih"patriota"! Iza Koštunice stoje ostaci DB-a, antihaški lobi i ko zna koje barabe, koje su profitirale za vreme S.M. U kandže tih tipova Koštunica je dospeo odmah po izboru za predsednika SR Jugoslavije, kad su ga u onoj velikoj zgradi okupirali svi mrzitelji Djindjića i demokratske Srbije. Tada su ga toliko zaplašili, da on sad zbog njih grčevito čuva fotelju premijera i ministarstvo policije. Pored njega i Jočića,Mladić je na sigurnom, kao i mogućnost Legije da pobegne iz zatvora, jer ne bi se taj zlikovac predao tek tako, da nema garanciju da će da pobegne iz zatvora. Možda bi bilo dobro da DS organizuje demonstracije
ispred sedišta DSS-a, samo da to ne radi Čeda, koji je dao šlagvort Koštunici za platformu, svojom nepromišljenom i glupom izjavom da bi on potpisao nezavisnost Kosova.

Optimista

pre 17 godina

Vremena vise nema,pa treba pozuriti sa formiranjem demokratske vlade.Jedino razumno i korisno resenje je vlada sastavljena od demokratskih stranaka,kakvu ocekuje i E.U.Sada je vreme da se i stranke i pojedinci urazume i shvate ozbiljnost situacije,pa da svoj stav usmere postizanju sporazuma,a bez velikih zahteva i licnih ambicija.Samo kompromisom svih moze se postici dogovor,a pojedinci nisu bas najvazniji faktor,vec spremnost za saradnju.Svet posmatra ponasanje svih i ne treba dozvoliti da se poljuljani ugled pogorsava,a u interesu zemlje i naroda.Ne sme se vise cekati i odlagati,vec imati pred sobom cilj,spas zemlje i njenog ugleda.Pozurite!

Mila

pre 17 godina

Srecom pa svet ne zna ko su bili tzv. clanovi radikalske grupe gradjana koja je bila na konsultacijama.
Gospodo radikali, ne zelim vise da me ponizavate. Uvredivsi instituciju predsednika drzave Srbije, uvredili ste i mene!
A ako se tako ponasate prema institucijama u ovoj drzavi, onda mogu da zamislim kako bi ste se ponasali prema nama obicnim ljudima da ste na vlasti.

Lemi

pre 17 godina

Najlogicnije i najpostenije bi bilo da vladu sastave Radikali i DSS. Time bi Radikali popravili svoj identitet u smislu demokratske orijentacije, a DSS bi ucvrstio poziciju umerene desnice. U svakom slucaju, za dugorocni interes DSS je najgore da udje u koaliciju sa DS. Tu ce tek da izgubi identitet. Bolje onda da ukinu sami sebe.

Mira

pre 17 godina

Dolaskom Lidije Vukićević, juče kod Predsednika Tadića, nisam shvatila šta SRS želi da kaže svojim glasačima. Da li će gledati pozorište ili horor film. Gospodja Jovanović,zapamćena u Skupštini kao baca vodu u lice, juče je prosula prašinu u lice svim svojim glasačima. Sramno je da me te dve "dame" predstavljaju i da donose odluke u moje ime. Radikali, da li je moguće da su vam to najbolji kandidati?

milos

pre 17 godina

Nagodbe oko polozaja u Vladi su deplasirane u ovom trenutku za Srbiju. DSS je platio u Beogradu svoju saradnju sa SPS-om. Koalicija DSS-NS je dobila po Srbiji gde se ocekuju obecani putevi. Sta moze da obeca za buduce izbore? Ako padne u zagrljaj SRS-u bice to sunovrat. Treba racunati na uticaj prof.dr Vladete Jankovica koga je Seselj svojevremeno neoprostivo uvredio. Ustvari, jedina nada da ce uticaj takvih ljudi u DSS-u prevagnuti da pobedi tolerancija i da inters srpskog naroda bude iznad stranackog.

Saint

pre 17 godina

Pa naravno da ce DSS da izgubi identitet ulaskom u koaliciju sa DS-om! Pa pravo mesto joj i jeste u borbi za sopstveni identitet posto niko ni ne zna sta oni ustvari predstavljaju. Malo bi levo, malo bi desno, ali ako moze da nista ne odlucuju sami i da nemaju preveliku odgovornost. A po mogucstvu da se slikaju prilikom otvaranja novih "kapitalnih" investicija, da donesu onaj nakaradni Ustav (koji umalo da ubaci i Finsku, Litvaniju i kanarska ostrva kao suvereni deo Srbije) da se druze sa estradnim umetnicama, da hapse pred izbore a da nikada ne osudjuju te uhapsenike, itd... Jer zamislite da nije bilo kampanje koju su vodili ministri iz svojih fotelja koliko bi DSS-Ns dobio glasova?

Moja procena malo vise od SPS-a!

bt

pre 17 godina

Lutovac je u pravu kad kaže da DSS ne pripada premijersko mesto ni u jednoj kombinaciji, ali to isto važi i za DS, jer nema dovoljnu većinu. Dakle, sve je stvar dogovora, tačnije rečeno instrukcija Zapada koje će DS, DSS i G17 morati da sprovedu ako žele njihovu podršku.

Maja_V

pre 17 godina

Jedno je sigurno: DSS do 2000 i od 2000 nije ista partija. Neposredno posle 5.oktobra, niko nije hteo u ruke da uzme u ruke "vruc krompir" zvani Miloseviceva zlocinacka policija a sada... Setite se samo koministara, sve su delili, niko nije hteo da preuzme odgovornost za svoj resor do kraja. U 2007 a i kasnje, DSS ce izgleda TRAJNO biti zainteresovan da ima svog premijera i svoju policiju. Njima je svejedno, pobedio DS ili Radikali, oni znaju sta hoce. Dozivotno! Za BIA, nema problema, imaju oni kod Jocica, rezervni polozaj. Da li je moguce da im se toliko osladilo da imaju privatnu "drzavu" i "silu"? KAkve to veze ima sa demokratijom, i demokratskim funkcionisanjem pravne drzave? Ali, bolje da ne postavljamo ta pitanja, da parafraziram "zar sada kad gori Kosovo"...!?Gospodo "draga", dokle god postoje politicari koji vladaju autokratskim metodama, ala Milosevic,u ovoj jadnoj SRBiji ce nesto goreti! Ako se sada popusti, imacemo DSS na tim mestima ZAUVEK! Da podsetim, milion ljudi se sa tim ne slaze,tako da nam se interesi, po ovom pitanju potpuno razilaze! To bi trebalo da se postuje...ili ne?

Trifun

pre 17 godina

Radikali su, naravno, hteli da izraze svoj prezir prema instituciji predsednika i coveka koji je trenutno zauzima -- zanimljiovo je, naravno, da su gdjice Jovanovic i Vukicevic pristale da ih se na taj nacin javno oznaci kao beznacajne glupace, a g. Spaho da prizna svoju ulogu smokvinog lista u SRS.

Sto se tice insistiranja na formiranju "demokratske" vlade, to je potpuno neprirodno, jer DS i SS nemaju bas mnogo toga zajednickog, dok bi se SRS i SS bas dobro slagale. Samo se Kostunica boji radikala, a oni se nadaju da im sledeci put Kostunica nece biti potreban.

Ako se i stvori ta "demokratska" vlada, to ce biti iskljucivo zbog straha od novih izbora, i nece biti ni dugog veka, ni efikasna. Na izborima posle toga radikali dobijaju, tako da se Srbija sada nalazi pred izborom SRS odmah ili malo kasnije.

Mozda izgleda strasno, ali kada se saberu glasovi koji su otisli krajnje desnoj i desnoj opciji (SRS + SS/NS), zajedno s ostacima SPS, koja je u sustini takodje stranka desnog populizma, pa se uporede s glasovima koje je dobila opcija desnog i levog centra (DS + LDP) i, da budemo ljubazni, finansijskog liberalizma (G 17), dobijemo odnos u parlamentu 144 : 98. Svidjalo se to nama ili ne, to je slika raspolozenja glasackog tela, i dodavati glasove DSS na DS je skolski primer sabiranja "grandmothers and frogs"...

Bane

pre 17 godina

Ljudi, pamet u glavu! Formirajte vise tu vladu i nemojte da folirate narod, kao legalno da sacekamo rezultate, pa ovo, pa ono. Treba nam akcija, bre! Radite, grabite, pa jel znate gde odose Madjarska, Ceska, Slovenija... i koliko nam treba da ih stignemo? Da parafraziram Djindjica, ako vam je tesko, zamorno, idite da spavate! Za EU u Srbiji i Srbiju u EU!

Colin_ngd

pre 17 godina

Stranka (DSS) ciji je program jedno veliko NISTA, jedino i moze da se odrzi na vlasti kupoprodajom, malverzacijama, kombinatorikom, promenama principa kako joj odgovara i ucenama da ako nije po njihovom nije po nicijem...
Ja ne znam za sta su konkretno (ali sta konkretno?!?) glasali ljudi koji su zaokruzili DSS, osim da Kostunica ucestvuje u vlasti? Sve radove u prethodnoj vladi na polju finansija, privatizacije i socijalne politike odradio je G17+ (bez ulaska u analizu rezultata). Sve neke investicione radove i asfaltiranja je uradio Velja Ilic (mislim 3km puta je ipak 3km puta). 99% razgovora sa strancima je odradio Vuk Draskovic, gde je ipak predstavljao neko drugo lice Srbije. Jedino sto je DSS "radio" bilo je odugovlacenje zavrsetka svih otvorenih pitanja (kriminal, kosovo, hag,EU pridruzivanje) od kojih, na kraju krajeva, i zavisi svakodnevni zivot. U redu, i to odugovlacenje zahteva ulaganje odredjenog napora, ali konstruktivno DSS niti je uradio nista, niti ima nameru bilo sta da uradi i u narednoj vladi.
Ovako cine ono sto je najlakse, najpodlije, najcinicnije i najnehumanije, a to je je da ucenjuju prakticno sve gradjane Srbije svojim akademskim pokusajima ukalupljivanja Srbije 2007 u istorijski milje Srbije i sveta od kosovske bitke do berlinskog kongresa, ne obaziruci se na to da takvo stanje na terenu ne postoji vec 150 godina niti uzimajuci u obzir sta se i u svetu i u Srbiji dogadjalo od 1878 do danas. Kostunica razmislja, sve se ciklicno vraca, pa ce pasulj jednog dana pasti i po njegovoj meri, a sto su zivoti generacija upropasteni, to nema veze..
Za sve to vreme ljudi mesecno primaju 20,000 (180 funti) dinara, a cene u samoposlugama u Beogradu manje-vise iste kao u Londonu...

Makaveli

pre 17 godina

Nista ne bih vise voleo nego da se te dve bliske stranke DSS i SRS ujedine i konacno i jedni i drugi pokazu svoje pravo lice. Naime, DSS da se vise ne stidi i ne laze ljude, nego da pokaze svoje prave ciljeve i ideologiju, a radikali da sprovedu sve one nebuloze o kojima pricaju i pricaju i pricaju, a naivni narod se jos prima na te price koje nemaju veze sa realnim stanjem stvari.
Stvarno nista vise od toga ne bih voleo. Vrh vrhova tj. kraj krajeva za Srbiju.

sasa

pre 17 godina

Svrha ovakvih teatralnih konsultacija je produžetak stranačke propagande i poziciranje stranaka za nove izbore - lokalne i predsedničke. Suština ostaje po strani i sve se svodi na jeftinu propagandu, poziciranje i zabavu sa ostrašćene narodne mase. Normalno je da stranke, van propagadne buke i halabuke, usaglase svoje ciljeve i stavove , sakupe parlametarnu većinu i formiraju vladu. Kada se želi dogovor , kao u ''Zoni Zamfirovoj '', odstrane se '' jastrebovi '' i javnost( svaka ćast novinarima )i donesu odluke za SRBIJU. Sedite ili ustajte ali donesite odluku i ne kalkulišite. Srbija je ispred svega !!!

Milos@

pre 17 godina

Nikolic je na konferenciji za stampu rekao da ce na sastanak sa predsednikom Tadicem poslati adekvatnu delegaciju, prema onome kako zasluzuje. Prema sastavu delegacije vidimo kakvo misljenje SRS ima prema Predsedniku, ali mi nikako ne ulazi u glavu da su ove dve gospodje prihvatile tu ulogu ( ostala dva clana delegacije ne poznajem, posto od Radikala znamo samo dva-tri lika koja se pojavljuju po TV ). Ne ulazeci sire u raspravu o tome sta SRS misli o Tadicu, ove dve gospodje su prihvatile da budu "deveta rupa na svirali" i samim tim su morale da shvate kakav tretman one imaju u SRS-u. Naravno one to ne mogu da shvate jer jedna samo zna da se smeje, a druga da poliva vodom. Tek toliko o kadrovima SRS-a, i naravno da ne zaboravim, kladim se da bi obe imale mesta u novoj vladi u slucaju da je oni formiraju. SVE STRUCNJACI I VRSNI POLITICARI!!!

Pedja

pre 17 godina

Jedini način da Srbija krene napred, jeste da se formira vlada onih koji neće dozvoliti da Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić kroje državnu politiku ove zemlje. LDP mora dobiti priliku da preuzme odgovornost za menjanje Srbije, u okviru manjinske Vlade, kako bi se ispravile kardinalne greške koje je načinila Vlada Vojislava Koštunice. DSu je pružena ruka, na njima i na ostalim strankama "demokratskog" bloka je da tu ruku prihvate i pomognu DSu i LDPu da promene one vrednosti koje su trenutno u Srbiji. Mora se reći da je nacionalni interes Srbije da se Ratko Mladić, i svi optuženi za ratne zločine izruče Medjunarodnom sudu u Hagu. Lustracija, poštovanje ljudskih prava, gradjanska Srbija je jedini put u neku svetliju budućnost. Svaka ponovna kohabitacija bi bila samo pogubna za ovu državu. Videćemo kakva je svest ljudi koji su trenutno u poziciji da odlučuju u ovoj zemlji. Da vladi DSa i LDPa, nikad Vladi Vojislava Koštunice.

IvanS

pre 17 godina

Hvala g-dinu Lutovcu na "analizi". No, mogao bi usput da obnovi znanje iz racuna, pogotovo sabiranje. Matematika je vec visoka naucna disciplina i, ne preporucujem mu da se upusta. Nego, postavio bih pitanje: sta ce uraditi g-din Lutovac, kao i ostali istureni politicari DS-a, ako DSS ipak dobije mesto mandatara? Da li ce samo biti razocarani, ili ce podneti ostavke? Ja se kladim da ce DSS ipak imati mandatara u novoj vladi. Imace i mesto ministra policije, jer bez toga se ne moze zamisliti vodjenje vlade.

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Platformom za Kosovo DSS implicitno moli SRS da pristane na koaliciju...DSS se vec diskreditovala u svetu i sad joj se moze da zadovolji sujetu njenog lidera prema DS. Koalicija DSS SRS nije gubitna koalicija u nacionalistickoj Srbiji, bice jaci kad im veciti "neprijatelj" sa zapada sad vec izvesno ozvanicava nezavisnost Kosova. "Oni" ce biti krivi u DSS-ovoj nacionalistickoj retorici a frustracije porazima ce moci zajedno sa radikalima da ispoljavaju prema svetu "s'one strane zida". Vidite, poslali onog što je obijao trafike da pregovara s'predsednikom, toliko je Kostunica uvredjen sto izbore nije dobio onoliko koliko glasova je sanjao. DS ni makac od mesta premijera i kljucna ministarstva pa i po cenu izbora.

boranija

pre 17 godina

Pa ovo sa platformom i Kosovom je briljantna ideja. Kao DSS sad brani Kosovo pa k'o fol ne moze da udje u vladu sa DS-om jer, zaboga, oni se ne slazu sa njima oko najvaznijeg pitanja tj. Kosova. Da nije u platformi jos jedna vojna pobeda kao sto je izveo Milosevic, ili je to ipak samo prekid odnosa sa svima koji priznaju nezavisnost Kosova? Ova vlada moze da se formira tek kada prodje sva guzva oko Kosova. Pa nece cika Voja valjda da prlja svoj obraz na toj temi, ostavice to "izdajniku" Tadicu jer on mora. Borise, podnesi ostavku cisto da vidimo hoce li nas spasavati jajare koje beze od problema kao DSS ili radikali. Sramota!

Posmatrac

pre 17 godina

Posmatram i cudim se,kako narod vise ne svati posle toliko godina ko zeli dobro Srbiji i gradjanima Srbije a ko je laze i folira samo zbog fotelja.Prica DSS je potpuno ona ista koju je pricao SPS u vreme dok je bio mocan.Nacin koji Kostunica vodi drzavu i drzavne interese se ne razlikuju mnogo od Milosevicevog vodjenja politike,samo sto je ucitelj bio hrabriji i mastovitiji,prica o platformi o kosovu je jos jedna demagoska prasina koja se normalnim ljudima smucila.Oni vecito imaju nekakav veci nacionalni interes kojim se pokrivaju i kriju svoje nesposobnosti.Oni jednostavno deluju u pravcu sto duzeg ostajanja na vlasti i jedino im je to prokupacija i za drugo u opste nemaju vremena.Ukratko receno najpametnije bi bilo pustiti Radikale I Narodnjake da dodju do dna,kao sto su to Sloba i Seselj uradili pa ce valjda po treci put narod svatiti.Jer to je zelja naroda hteli mi to da vidimo ili ne oni su dobili najvise glasova,a prica da ce Voja da pusti da DS sa ostalima da nesto uradi i da jos tome ucestvuje su price za malu decu.Ili novi izbori ili pustite pobednike da vladaju da pokazu dokle ce stici koliko ce im trebati vremena da ponovo izoluju Srbiju...

Travis Bickle

pre 17 godina

Moguć scenario:
DSS se odriče premijerske pozicije u zamenu za ozbiljnu politiku prema Kosmetu. DSS daje ministre u DS Vladu i na prvi znak da DS mandatar posrće pred pritiskom MZ tipa "ja tebi dva ništa ti meni jedno Kosovo" povlači ministre i ruši Vladu sa radikalima. U tom scenariju bi se pokazalo kakvog je kova DS, da li ima demokratskog potencijala da na nedemokratske ucene iz MZ kaže NE ili da "demokratskim" smatra ucene samo zato što dolaze iz demokratskih država.

salens

pre 17 godina

Stav Dinkica i DS-a je pravi,odgovorni politicki stav.Nadam se da ce se(jos ovaj put,kad vec mora tako)DSS dozvati u pamet,a kroz 4 godine valjda ce ljudi shvatiti ko im zaista zeli dobro,a uz to i zna kako to da postigne.

Никола

pre 17 godina

ДСС је озбиљна десна странка. Треба само прочитати њен статут и програм па и то сазнати, ако се већ не уме препознати.
Да би се правила коалиција није битно да ли је нека странка деснице или левице, већ да ли је озбиљна или није.
Радикали нису озбиљна странка, и зато нису опција за коалицију.

Brankoni

pre 17 godina

Pa mi smo svi mislili da postoji vec platforma, usvojena u skupstini Srbije , aklamacijom, i da nije bitno ko je na vlasti da bi se ona sporovodila. S druge strane ako nema legitimne vlade onda ni stav stranaka po pitanju Kosova nije legitiman vec samo neformalan. Dakle ako neko misli da ovim zamajavanjima moze da kupi vreme grdno se vara. Niti ce medjunarodna zajednica odustati od dinamike resavanja problema niti ce resenje biti plod zelja nase vlade. Resenje je sto pre formirati vladu koja ce moci da adekvatno odgovori na sve izazove koji nas ocekuju.

Otac Makarije

pre 17 godina

Smatram da je veoma mudra politika DSS oko Kosova.Ocigledno,da neke kvazidemokrate i njihovi lideri ( LDP) bi odavno potpisali nezavisnost Kosova,a DS je na dobrom putu, jer MZ moze izvsrsiti na njih mnogo veci pritisak nego na DSS.Kostunica je sto posto u pravu kad kaze da ne zeli da primi Ahtisarija u Beogradu.A i sto bi ga primio, tog, ocigledno proalbanski nastrojenog politicara, koji je okrivio ceo srpski narod.Ako Kostunica ne bude ponovo Premijer, bice zbogom Kosovu ,a videcemo i sta ce biti sledece.

Barokni tip

pre 17 godina

Stvar prosta ko' sheboj.
DSS zauzima stav koji je u skladu sa ocekivanim stavom javnosti prema neizbeznom-osamostaljivanju Kosova.
Posto bi formirali vladu sa DS-om koju ce da izminiraju kad se bude desilo "neizbezno", ponovo ce ici sve po starom scenariju.
Korak jedan , za one koji su "prodali kosovo" nema podrske u parlamentu, pada vlada, korak dva,idu izbori na kojima oni uz pomoc Dobrice , Beckovica i Bore corbe ulaze kao "izneverene patriote", i sve iz pocetka.
Jedino bi bilo lepo da niko ne bude ubijen ovaj put, kao sto su ukantali Djindjica prosli put.
Kuriozitet je da je i ta "javnost" koja ce da reaguje pravednim gnevom, svesna "neizbezne samostalnosti Kosova", tako da covek uopste ne zna ko vise laze u ovoj zemlji , politicari ili narod.

Marko Kanada

pre 17 godina

Kada DSS nema nikakvu platformu za pregovore o formiranju vlade, a da to javno ne prizna, onda se kao poteze prica o Kosovu! A platforme nigde... Ja sam mislio da od Radoja Kontica nije bilo uspavanijeg i sporijeg i besmislenijeg ali evo Kostunice!!! Sada nemaju plan, ne znaju ni sta hoce, jer treba sesti i raditi da bi se doslo do plana, ali umesto da rade sada imaju pricu o Kosovu kao da ce neko Kostunicu da pita o Kosovu!!!

Tanja

pre 17 godina

Doklegod Koštunica misli o interesima Srbije, ja se nešto pribojavam da su Srbiji slabe šanse za bilo kakav napredak...Bojim se da će opstruirati novu vladu ukoliko on ne bude premijer...kočiće i postizborne pregovore samo da sebi produži mandat premijera i oslabi moć Demokratske stranke...Mislim da je Tadić u vrlo nezavidnom položaju...težak će biti rad sa DSS-om!!! Po meni, oni uopšte ne pripadaju demokratskom bloku i slobodno mogu da izbace ono D u nazivu svoje stranke...

Borko

pre 17 godina

DSS: Prekid odnosa sa svakim ko prizna Kosovo! Ako DS ne pristane na to nema vlade. Manjinska vlada DSS-a uz podrsku radikala je dosta realna opcija. DS-u sigurno ne pada na pamet da prekine odnose sa zapadom.

KOS.MITROVICA

pre 17 godina

Sta se cudite pa ovi isti su bili pre pa sada izabrani vasim glasovima na izbore ,i hocete promene i necete promene bog vas razumeo ali niko ne moze da vam vjeruje jer jednostavno Srbi ne znaju sta hoce sem da se zale na druge,ceo svet je kriv i protiv Srbije a samo Srbija fina i postena zemlja pa zato niko je ne rzume.Ako narod misli SRS hoce da vlada pa neka izvole ali oni to nece iz prostog razloga ne znaju i ne umeju da vladaju ali dajte im sancu da se vidi ko je SRS I DA NESTANU JEDNOM ZA UVJEK ZA DOBROBIT SVIJU NAS.

Igor

pre 17 godina

Alo, Alo
Da li gradjani mogu da znaju sta se tu sada ceka. Srbiji vlada treba ODMAH. Onaj ko bude odugovlacio bice odgovoran za mnoge lose stvari. Da li su oni svesni da je vec 2007.godina. Prva decenija 21. veka vec prolazi, a Srbija tavori u blatu.
Dajte nam nove tehnologije!
Otvorite vrata stranom kapitalu!
Dajte nam mogucnosti da radimo!
Prekinite sa politikanstvom i zastitom interesnih grupa!
I jos samo ovo. One stranke koje nisu poslale predsednika stranke na konsultacije ne zele da Srbiji bude bolje.

Makaveli

pre 17 godina

Tragi-komedija je jedini pravi opis za ovo sto DSS radi. Svako ko iole zivi u realnom, a ne nekom srpskom virtualnom svetu u kojem smo mi neko i nesto, zna da je nezavisnost Kosova neizbezna i da to ni sposobni a ni nesposobni (patriote, radikali ili kako se vec nazivaju) ne mogu spreciti.
Jedino pitanje je: sta onda? Ako narod konacno ne ukapira neke stvari neizbezna je i vlada DSS+SRS+ostale patriotske, narodnjacke snage. Za DS postoji samo opcija da ne popustaju ni milimetra i da u najgorem slucaju prihvate i nove izbore i Vladu Voje i njegovih radikala. Sve to treba prihvatiti, samo im ne popustati i ne nasedati na fazone i ucene. Vreme ce pokazati da li ce narod razumeti neke stvari, konacno. Trenutno je tako kako je i "branioci izgubljenog Kosova" imaju vecu podrsku od demokrata - to je cinjenica.

Nada

pre 17 godina

Ne pada sneg da pokrije breg, vec da zverke pokazu trag! Istina nece nas sneg ove zime, ali su nam svi prepoznatljivi. SRS salje glumicu da odglumi pregovore i da nam Natasa zatrazi ostavku predsednika drzave. DSS salje tehnickog ministra policije da trenira strogocu. Gledali smo karusel republickoh vodja kad se Jugoslavija raspadala. Rezultat je uvek bio iasti: umesto Velike, Srbija sve manja i manja. Tako je onom gazdi bilo zao da ubije psa, pa ga svaki dan sekao malo po malo od repa!
Dajte nam planove za buducnost, dajte perspektivu mladima i uslove da podizu decu! Politicari ostavite se zamajavanja i pozicioniranja!

Miki Stojadinović

pre 17 godina

Ne treba Tadić da prihvati ucene kojekakvih"patriota"! Iza Koštunice stoje ostaci DB-a, antihaški lobi i ko zna koje barabe, koje su profitirale za vreme S.M. U kandže tih tipova Koštunica je dospeo odmah po izboru za predsednika SR Jugoslavije, kad su ga u onoj velikoj zgradi okupirali svi mrzitelji Djindjića i demokratske Srbije. Tada su ga toliko zaplašili, da on sad zbog njih grčevito čuva fotelju premijera i ministarstvo policije. Pored njega i Jočića,Mladić je na sigurnom, kao i mogućnost Legije da pobegne iz zatvora, jer ne bi se taj zlikovac predao tek tako, da nema garanciju da će da pobegne iz zatvora. Možda bi bilo dobro da DS organizuje demonstracije
ispred sedišta DSS-a, samo da to ne radi Čeda, koji je dao šlagvort Koštunici za platformu, svojom nepromišljenom i glupom izjavom da bi on potpisao nezavisnost Kosova.