"Da, ovo je pobeda Rusije"

Odbrambeno-bezbednosni analitičar Majkl Klark prokomentarisao je pad Lisičanska u ruske ruke i posledice koje će to imati na razvoj situacije u Ukrajini.

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
 1. Ovo je poraz Rusije kao drzave, kako god da se rat zavrsi. Narednih pola veka, decenijama, bice iskljuceni iz svega sto ima veze sa normalnim svetom. Iz sporta, turizma, ttgovine, politickih samita, tehnlloske razmene, naucnih dostignuca. Moci ce da saradjuje samo sa ogranicenim brojem zemalja koje ce moci da ucenjuju Rusiju, jer nema alternativu. Ovo je verovatno najveci poraz Rusije u njenoj istoriji.
  (VSA, 04. jul 2022 11:51)

  SAD i Zapadna Evropa (sa NATO i svojim pionima) imaju nesto preko 750 miliona stanovnika i oni su uveli sankcije Rusiji, pa cak nisu ni sve zemlje NATO uvele sankcije Rusiji (npr. Turska). Ostatak sveta (oko 6 milijardi) saradjuje sa Rusijom! Samo BRIKS ima oko 3 milijarde ljudi i poceo je da se siri. Ako malo razmislite, izolovan je "zapad"! Tehnologija? Sve je to otislo na istok, nije vise ovo 20-ti vek!
  (Shonzi, 4. jul 2022 14:11)

  # Link komentara

 2. EU je ekonomski dzin ali na staklenim nogama jer je bez dovoljno sirovine za svoju industriju. Imaju mnogo iskustva u konfliktima i verujem da pobediti njihova pragmaticnost na kraju. Pristace na sve ruske uslove kao da su ih sami izmislili. :)
  (Dimidoza, 4. jul 2022 14:01)

  # Link komentara

 3. Ovo je poraz Rusije kao drzave, kako god da se rat zavrsi. Narednih pola veka, decenijama, bice iskljuceni iz svega sto ima veze sa normalnim svetom. Iz sporta, turizma, ttgovine, politickih samita, tehnlloske razmene, naucnih dostignuca. Moci ce da saradjuje samo sa ogranicenim brojem zemalja koje ce moci da ucenjuju Rusiju, jer nema alternativu. Ovo je verovatno najveci poraz Rusije u njenoj istoriji.
  (VSA, 04. jul 2022 11:51)

  To što ti i tebi slični kao "normalni svet" vide samo Zapad, to je vaš problem... Zapravo je taj isti Zapad ograničen svet, i jako mali deo istog. Stvara se novi blok, kontra teža zapadu, GB i USA. Do sad su radili kako su hteli i šta su hteli. Ratom u Ukrajini stvari se okreću i zapadni blok gubi dominaciju. Čim Rusi urade šta su zamislili, a uradiće, počinje miridba sa Evropom. Evropa NE MOŽE bez Rusije, tačka...
  (CZ99, 4. jul 2022 12:34)

  # Link komentara

 4. Ovo je poraz Rusije kao drzave, kako god da se rat zavrsi. Narednih pola veka, decenijama, bice iskljuceni iz svega sto ima veze sa normalnim svetom. Iz sporta, turizma, ttgovine, politickih samita, tehnlloske razmene, naucnih dostignuca. Moci ce da saradjuje samo sa ogranicenim brojem zemalja koje ce moci da ucenjuju Rusiju, jer nema alternativu. Ovo je verovatno najveci poraz Rusije u njenoj istoriji.
  (VSA, 4. jul 2022 11:51)

  # Link komentara

 5. Okupatori ne mogu biti pobednici.
  Ukrajina je slobodna i nezavisna drzava.
  Sa medjunarodno priznatim granicama.
  Platice za sve ratne zlocine!
  (Pero, 4. jul 2022 11:46)

  # Link komentara

 6. Ovaj sukob ce dugorocno doneti mnogo ruskoj vojsci.
  Pokazna vezba, tj. iskustvo koje ce dobiti ne mogu da se mere ni sa jednom drugom stvari. Kod vojske je najvaznije gotovost i iskustvo, a tek onda opremljenost i brojnost.
  Kada je Putin pomenuo "krckanje oraha", nije slucajno tako slikovito opisao stanje na terenu.
  (Molotov, 4. jul 2022 10:53)

  # Link komentara

 7. "Da, to je poraz, ali Ukrajinci nisu pretrpeli ogromne gubitke jer su dobro organizovali povlačenje“.
  Narodski receno - pobegli na vreme, dok su mogli.
  (Kobaja Grande, 4. jul 2022 10:45)

  # Link komentara

 8. Mislim da Rusi namerno otežu rat, iz više razloga, da smanje civilne i svoje žrtve, da usavrše svoju tehniku, logistiku... borbu u gradskim uslovima (zapad ne shvata šta je pružio Rusima). Usavršili su precizne projetile koji pogađaju prozor u stambenim zgradama gde je smeštena ukrajinska aljtiljerija. Usavršili su elektronsko obaranje ukrajinski dronova. Ima sigurno toga još, što nije objavljeno. Kod Ukra vidimo da su usavršili povlačenje. Što sveukpno znači brže napredovanje ka zapadu.
  (zare, 4. jul 2022 10:32)

  # Link komentara