Utorak, 31.10.2006.

09:17

Nova dilema - izbori

Dva dana posle referenduma o ustavu Srbije, političke partije krenule su i otvoreno da se bave izbornim kalkulacijama.

Izvor: B92

Nova dilema - izbori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 17 godina

Nema tu dileme - svi koji su udarili samar, ne, ne samar - pesnicu demokratiji skandaloznim izglasavanjem ustava a zatim i jos skandaloznijim sprovodjenjem referenduma (to cak ni Zloba nije radio tako otvoreno), nece dobiti moj glas... I to ne sad, nikad u mom zivotu pa sve i da okrenu curak za 180 stepeni. Oni koji su ostali sa 'druge strane zice' (ili se uopste nisu ni bavili ovim marifetlukom) ce imati pravo da se bore na moj glas, pa gospodo politicari izvolite - dokazite mi da ste bas vi oni koji zavredjuju moj glas.

Skubidu

pre 17 godina

Srbiji su potrebni izbori na svim nivoima, specijalno jer radikali se nadaju, s obzirom da je Tadic Predsednik Srbije, nece smeti direktno da bude u kampanji za Demokrate, kao sto bi mogao biti ako se bira i predsednik. Lukavo, ali nece im uspeti.

Gradjanin

pre 17 godina

Izbori sto pre na svim nivoima. To je normalna posledica donosenja novog ustava. Srbiji je potrebna nova, proreformska, moderna vlada koja nece zavisiti od socijalista i radikala. Srbiji je potrebna vlada koja ce je odlucno povesti napred. Nadam se da ce to biti vlada koju ce voditi DS uz pomoc stranaka manjina i sto manjim uticajem DSS-a.

Milos Ilic

pre 17 godina

Dok Kostunica zagovara dogovor uvazzavajuchi parlament i od naroda izabrane zastupnike dotle Tadic neche prihvatiti ovo a Nikolic ne prihvata ono. Samo me interesuje kako to jedan bez drugog mogu da donesu ustavni zakon i da doguramo nekako do izbora.
Kada vech priccamo o izborima zagovornik sam ne rasipanja glasova i treba zaboraviti sve stranke na glasanju kojima je cilj da preguraju cenzus, makar i u koalicijama, jer to nije nissta drugo nego borba za fotelju za naredni mandat sa nikakvom odgovornosschu.

Milan

pre 17 godina

Pa sta ako Tadic trazi momenat gde vidi za sebe bolje sanse to je legitimno u demokratiji da ne govorimo da iz istig razloga drugi bi na izbore na prolece. Onda bolje sada, bolje za nas posle inace nam je ustav za macku pod rep.

vlada

pre 17 godina

Clan sam DS od punoletstva(1995) i bojim se da ce vratiti clansku kartu. Ovo vise nije DS. Od Tadica me vise nista i ne cudi ali Pajtic i Goran Knezevic su moja velika razocaranja. Vojvodinu su prodali i predali Nikolicu, Vucelicu, Vucicu...
Kaznjeni su na referendumu i izgubili nekada jaka DS uporista. Ljudi su u Vojvodini rekli sta misle o ovom politickom salto mortaleu DS-a.
Kostresu i Ligasima svaka cast! Oni cuvaju obraz prave Vojvodine. Demokratske, gradjanske, liberalne, evropske...

Milos

pre 17 godina

"Demokratski blok da ima jednog kandidata"? Može li malo pojašnjenje, šta je to "demokratski blok", ko se tu ubraja? DS, SPC, SRS, DSS, G17..? SPS? Nije mi baš najjasnija ta formulacija

Miša

pre 17 godina

Svaki dan duže koji ovaj konglomerat provede na vlasti odnosi im po 1000 glasova. Zato verujem da je dalje odlaganje izbora dobra stvar.

Coco Bill

pre 17 godina

Pa ja lepo pitah juče, kad će izbori ?. Baš zato što sam predpostavio da je to sve samo "šarada" naših vajnih, večitih političara, koji se već vrte petnaest i kusur godina na ovoj političkoj sceni. Što na poziciji, što u opoziciji, a najčešće i jedno i drugo, a mi, tapkamo li, tapkamo u mestu. Dakle, kao što rekoh, sve je to bilo za domaću javnost i "upoterebu", koja, se fala Bogu, već po ko zna koji put "upecala" na demagoške parole. Dragi moji "Ustavobranitelji" da nije možda i tu kriva Evropa, SAD, "retrogradne" snage koje žele zlo Srbiji, Vatikan...i ostale slične nebuloze. Šta to bi kako da to sad Srbija ima vremena za sve, pa čak za to "srce" od Kosova ?

Maja_V

pre 17 godina

Pitanje za radikale i socijaliste, a bogami i DSS...Kako mislite da pomognete nasem pregovarackom timu za Kosovo, ako se natezete oko izbora? Zar mislite da predstavnici vlade koja je PALA ali joj jos nisu javili, imaju kredibilitet u pregovorima? Setite se kako ste govorili kako ce biti tesko boriti se za Kosovo, bez Ustava? A bez vlade je super, sta li? Kako bi Toma rekao...radite za Hasima TAcija i Agima Tacija- direktno! A mozda ce njih dvojca i da prirede vatromet u Pristini ako se ne UJEDINITE oko izbornih datuma, ZARAD DOBRA SRBIJE!?

draganjov

pre 17 godina

Била три прасета. И Почели да зидају кућу. Поставили темељ (додуше мало климав - али је темељ). Одмах потрчаше у центар села да се упишу у сеоске књиге. Кад тамо, зли вук им каже:"Прво, имате једнога међу вама који је био мнооого непослушан. Кад га ухватите и испоручите у центар села, онда ћемо можемо да разговарамо о упису. Друго, немојте сви да долазите, него изаберите најпаметнијег, који ће да преговара у ваше име." Снуждени прасићи се вратише кући. Прво каже:"Ја сам најпаметније прасе! Изаберите мене да будем вођа!" А друго прасе ће на то:"Ма нееемој, ЈА сам најпаметније прасе! ЈА ћу да будем вођа!" Онда и треће прасе каже: "Ви ће ми кажете, ЈА сам најпаметније прасе и ја ћу да идем у центар села!" Свађају се тако прасићи, време пролази, око темеља се ухватила маховина, сав се расклимао. А и оног мнооого непослушног не ухватише. Док су се они свађали, дођоше друге зверчице, срушише климави темељ, сагарадише кућу и пријавише се у центар села. А прасићи? Ено их лутају по белом свету и даље се свађајући ко је најпаметнији.

max

pre 17 godina

Alo, političari!!!!
Za neverovati koliko je ovde kod nas sve naopako! Nije narod ovde zbog stranaka već stranke postoje zbog naroda i države.
Umesto da se, već jednom, zacrta JASAN plan i put razvoja države, sa vremenskim odrdnicama i da se SVAKA stranka mora pridržavati toga i da samo nijanse odlučuju ko će biti na vlasti a ko u opoziciji, kod nas se narod i država podređuju uskim interesima stranaka.

Da li Srbiji trebaju izbori? To se jednostavno sazna kada se stavi na papir šta je cilj, koliko je aktelna garnitura postigla ka tom cilju a koliko je trabala. Ako je razlika između ta dva velika izbori odmah. Ako je sve u granicama plana čeka se kraj mandata pa izbori po planu.
Pre svega toga mora vrlo EKSPLICITNO da se zna šta je cilj i šta je plan aktuelnoj političkoj garnituri da za određeno vreme uradi. Jedino tako i može da se meri njihov uspeh ili neuspeh.
A ne ovako se ciljevi menjaju prema tome šta se radi ili ne radi. Prvo se nešto uradi (ili ne uradi) pa se onda to postavi da je bio cilj!!

Šta je ovoj vladi, parlamentu, skupštinskim odborima, zamenicima ministara bio cilj za Srbiju na kraju 2006. kada su stupali na dužnost?? Zna li neko??? I šta su od toga ostvarili??

Cilj im je bio ustav?? Za svo to vreme samo ustav???
Sramota je da budućnost Srbije zavisi od toga "kakav će biti dogovor stranaka"!!!

Dokle će naša sudbina da zavisi od "političkog dogovora" i interesa partija?? Dokle god parije i njihova rukovodstva prvo gledaju debljinu svojih džepova i džepova bližnjih, pa tek onda interes Sbije umesto obratno, nema nikakvog napretka u Srbiji za građane!!!

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Mozda Radikali i Socijalisti imaju vremena, pa to su dokazali pre 5. oktobra 2000, time su upropastili Srbiju. Ustavne zakone usvojiti i izbore na svim nivoima raspisati, to je u interesu bezbednosti i stabilnosti Srbije. Drzavni interes nikad nije bio vazniji od partijskog kod Radikala i Socijalista zato me ne cudi ovo njihovo ucenjivanje. Pazi, narod je izglasao Ustav a oni se igraju sa narodnom voljom ucenjivanjem ustavnog zakona nekim licnim interesima stranackih "vodja". Posle izbora nema tolerancije ovim rretrogradnim snagama vreme je za lustraciju, narod ceka pravdu.

Normalna

pre 17 godina

KAko je moguce u ovakvoj "demokratskoj" drzavi da se NIKO, slvima i brojem NIKO nije oglasio povodom ozbiljnih ne nepravilnosti, nego kradja glasova?? Gde je pravni sistem u zemlji Srbiji? gde je osnovna zastita gradjana od drzavnih organa koji ne postuju ni ustav ni zakon??
Vlast se ponasa kao vracevi u plemenu iz pecine, kao ovo smo smandrljali i sad se mi samo dogovaramo, kakvi zakoni, kakve procedure, kakvi pravni i demokrastki prinmcipi. Ovo je do te mere BEZOBZIRNO , gradjani se mire, a ovi spremaju izbore, pa mogu misliti na sta ce liciti. I to ce biti demokratija koju ste zeleli da vam pruzi SPS i SRS,a nije vam valjao Djindjic, trazio je da se radi, uci i voli Srbija????

Aleksandar

pre 17 godina

Izbori na prolece vise odgovaraju strankama koje u svojim kampanjama zloupotrebljavaju nemastinu naroda (u sustini za iste ih nije briga jer su upravo oni tvorci nemastine u Srbiji!). Za primer, grejna sezona u Vrscu koji je preko 90 odsto gasifikovan. Cena kubika sa PDV je 29 dinara posle ovog poskupljenja. Domacinstvo koje ima centralno grejanje mesecno potrosi izmedju 600 i 700 kubika gasa. Sa ostalim troskovima to je od 20.000 dinara pa na vise. Prosecna plata u Vrscu, u privrednom cudu Srbije sa skoro 9.000 nezaposlenih, je veca za dve hiljade dinara. Sta mislite kako ce Vrscani glasati posle grejne sezone? Stavite prst na celo!!!

Chikanski

pre 17 godina

Što pre budu pokrajinski izbori, to Vojvodina ima šanse da bolje prodje. Posle ovakog "poštenog" referenduma, DSS, DS i SRS mogu samo da izgube deo podrške koji su uživali u Vojvodini.

simbad

pre 17 godina

Nema sumnje da je cela ova ujdurma napravljena u dogovoru sa medjunarodnom zajednicom. Izbori na kojima nece moci da pobede radikali, pa tek onda proglasavanje nezavisnog Kosova, a za cetiri godine koga briga sto ce radikali doci na vlast.... Do tada ce Kosovo biti sigurna kolonija.

Laza

pre 17 godina

Ko s "djavolom" tikve sadi...
Bas me interesuje sta je sad smislio.. Javlja mi se ..Mi Tebe podrzavamo za Predsednika,a Premijer i finansije nama (DSS i G17+) ako ne idemo sa Radikalom i Socijalistom (Voja i Sloba)ili mozda obrnuto,Voja ide za Predsednika (zajednocki kandidat) a Tadic za Premijera ako ne onda.....
Pa Kostunica je "sam" doneo USTAV,setite se kako je "sam" pobedio Milosevica i ostale nebuloze, da poludis.

P.S Kostunica podnese ostavku,obori vladu i time izaove izbore,Tadic to isto uradi, eto nama izbora,SRS i SPS bi bili tamo gde im je mesto, a sguran sam da bi dobili mnogo kod biraca.
Demokratskoj stranci???
Nijedan glasac koji je glasao za Djindica nece glasati za DSS,oni mogu dobiti glasove od SRS i SPS-a,pa razmislite gospodo sta vam je ciniti i kako

Ivan Z

pre 17 godina

Sto pre izbori. Da glasam za DS, za Borisa i da ne razmisljam o politici naredne cetiri godine. Necu ni da je pratim, stvarno me je umorilo sve ovo - jedino sto hocu da vidim je Nikolicevo lice kada shvati da je opet opozicija.

Vizionar

pre 17 godina

Evo vam sada "kome je u srcu Srbija". Pa ovima koji drze vlast. Ma nije njih zanimao Ustav nego kako da dobiju legitimitet i ostanu na vlasti. Prodali su oni drzavu odavno, a narod zapljuskuju glupim floskulama. Kako su samo patrijarha zloupotrebili!!! Sta ce star covek verovao im.

gazda Čeda

pre 17 godina

Hajde da Vas čujem glasnogovornici i pobornici Ustava. Pa šta je sad?? Kad je toliko dobar, i kad je bilo toliko važno da ga izglasate, šta bi sad? Sad se izgubilo sve to, i sad ne možete da ga usvojite na skupštini. Sve i da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke o bojkotu, sada je nemam, ama ič!!! Krenuli ste sa sitnim politikanstvom, i o čas posla razbili krhko jedinstvo (ako je to uopšte i bilo) koje ste iskazali prilikom dogovora oko Ustava.

DEDE

pre 17 godina

Ako budu izbori(ako ne izmisle neko vanredno stanje)Koja god partija - koalicija bude na vlasti mislice i to sprovesti na istovetan nacin:dakle SRPSKI !!!Nista novo na Balkanu jos od 13..god.

Sladjana

pre 17 godina

Očekujem održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj će, osim donošenja zakona o sprovođenju Ustava, biti i konstatovane ostavke na odloženo pojedinih ministara eksperata i izlazak njihovih poslanika iz Skupštine. Čovek se drži za reč a vo za rogove! Logično je da posle toga idu izbori i zaista mi je dosta zaluđivanja i njihove trgovine. Ne znam kada njima odgovaraju izbori ali građanima, sigurna sam, a to dokazuje i procenat izlaznosti na referendum, odgovaraju izbori sada i odmah. Mi tek sada imamo političku nestabilnost a ovi legalisti bi trgovinom samo da ulete u novu vladu. Baš su pametni ali ni narod nije baš toliko glup.

Zorica

pre 17 godina

Nikakve okolnosti se nisu promenile. Tadic nas je informisao da je postignut dogovor da se na izbore ide u Decembru i to je bio deo dogovora po kome su u Skupstini izglasali Ustav one noci. Nema sta da Tadic raspravlja sa SRS i SPS jer oni nikad nisu javno ni rekli - Decembar. Nije ni Tadic rekao da se to sa njima dogovorio. Tadic to mora da raspravi sa Kostunicom. Ako dogovor nije bio postignut onda ga je Kostunica slagao da jeste. Ako su SRS i SPS slagali Kostunicu onda on to mora javno da kaze. Laz se u politici kaznjava na izborima. Nema tu neke velike mudrosto. Gospodo na cistac!!!!!!! Nema tu sta da se trguje vise. Istrgovali ste sta ste imali. Treba vam 10 minuta da raspravite medju sobom ko je koga slagao. Tacka.

obican gradjanin

pre 17 godina

Sto se mene tice izbora uopste i ne mora da bude. Na referendum sam izasao i od mene je to dosta. Uzas me hvata kada samo pomislim kako ce da unakaze celu Srbiju sa svojim plakatima. Od izbora se napravi veliki cirkus. Hleba i igara. Ko god da dodje na vlast obicnoj raji je isto, nema veze da li su na vlasti narodnjaci ili gradjani, demokrate ili autokrate praksa je pokazala da misle iskljucivo na svoj dzep. Cim sidju sa vlasti postaju ugledni savetnici ili biznismeni dok im taste, zetovi i surnjaje postaju uspesni privrednici. Nisam primetio da se neko posle politickog angazmana vratio svom predjasnjem zanimanju. Kako to moze? Hvala lepo, ja u tome necu da ucestvujem.

Damjan de Miskovic Krnjevic

pre 17 godina

Kakva strasna zamena teza i podmetacina od strane analiticara Vukadinovica?! Predsedniku se zuri jer je trenutno najjaci?! Prvo, najnormalnije je da se svi izbori, i predsednicki i parlamentarni, odrze istovremeno. To je prirodno. Neprirodno i nenormalno je da dva puta placamo kampanje, biracke odbore, da dva puta kao drustvo prolazimo kroz pakao u kome svako vece na TV imamo samo politicare. E sad da uzvratim lukavom analiticaru Vukadinovicu: upravo se Kostunici i Seselju, i njihovim partijama, oteze i odugovlaci zato sto ce ih Tadic, kao i 2004. godine, poraziti na izborima.

Dusan Bogdanovic

pre 17 godina

Srce mi se cepa i glava lomi, ali u jednome cu da se slozim sa radikalima: neka Boris "ja-kao-predsednik-Srbije" Tadic podnese ostavku, pa ce dobiti predsednicke izbore.
Sve ovo mi lici na ponasanje G17+ oko njihovih "ostavki"...

bojan

pre 17 godina

Ne znam ni sta ce nam izbori! Lepo su namestili referendum (to nam cak i RIK lepo najavio izjavom da visak listica nije nepravilnost) pa zasto ne bi namestili i izbore.
Srbije je banana republika, i to trula banana iz spajza.

Lala

pre 17 godina

Pajtic: "...a ja sam, kao predsednik Izvršnog veća, tek kada se Veće opredelilo da podržava referendum, pozvao na referendum", kaže Pajtić."

Dragi Pajticu, znaci li to da si sve do tog momenta i ti bio za bojkot? Ili sta? Ako je to tacno, onda je istovremeno i jako zalosno da bez "misljenja" PIV-a (ili direktive iz tvoje partije)ne mozes javno reci ono sto mislis.

Kostresu sve cestitke jer je JEDINI branio interese Vojvodine.

Sarkazam me odrzao - njemu hvala

pre 17 godina

Pa cemu sad tolike svadje. Gde je ona svesrBska sabornost najvecih srBskih stranaka i korumpiranih poslanika koju je narod tako velikodusno podrzao na referendumu za novi ustav? Zar cete tek tako rastociti mukom "nabran" konsenzus od 51.5%?

Sarkazam me odrzao - njemu hvala

pre 17 godina

Pa cemu sad tolike svadje. Gde je ona svesrBska sabornost najvecih srBskih stranaka i korumpiranih poslanika koju je narod tako velikodusno podrzao na referendumu za novi ustav? Zar cete tek tako rastociti mukom "nabran" konsenzus od 51.5%?

Sladjana

pre 17 godina

Očekujem održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj će, osim donošenja zakona o sprovođenju Ustava, biti i konstatovane ostavke na odloženo pojedinih ministara eksperata i izlazak njihovih poslanika iz Skupštine. Čovek se drži za reč a vo za rogove! Logično je da posle toga idu izbori i zaista mi je dosta zaluđivanja i njihove trgovine. Ne znam kada njima odgovaraju izbori ali građanima, sigurna sam, a to dokazuje i procenat izlaznosti na referendum, odgovaraju izbori sada i odmah. Mi tek sada imamo političku nestabilnost a ovi legalisti bi trgovinom samo da ulete u novu vladu. Baš su pametni ali ni narod nije baš toliko glup.

bojan

pre 17 godina

Ne znam ni sta ce nam izbori! Lepo su namestili referendum (to nam cak i RIK lepo najavio izjavom da visak listica nije nepravilnost) pa zasto ne bi namestili i izbore.
Srbije je banana republika, i to trula banana iz spajza.

obican gradjanin

pre 17 godina

Sto se mene tice izbora uopste i ne mora da bude. Na referendum sam izasao i od mene je to dosta. Uzas me hvata kada samo pomislim kako ce da unakaze celu Srbiju sa svojim plakatima. Od izbora se napravi veliki cirkus. Hleba i igara. Ko god da dodje na vlast obicnoj raji je isto, nema veze da li su na vlasti narodnjaci ili gradjani, demokrate ili autokrate praksa je pokazala da misle iskljucivo na svoj dzep. Cim sidju sa vlasti postaju ugledni savetnici ili biznismeni dok im taste, zetovi i surnjaje postaju uspesni privrednici. Nisam primetio da se neko posle politickog angazmana vratio svom predjasnjem zanimanju. Kako to moze? Hvala lepo, ja u tome necu da ucestvujem.

Zorica

pre 17 godina

Nikakve okolnosti se nisu promenile. Tadic nas je informisao da je postignut dogovor da se na izbore ide u Decembru i to je bio deo dogovora po kome su u Skupstini izglasali Ustav one noci. Nema sta da Tadic raspravlja sa SRS i SPS jer oni nikad nisu javno ni rekli - Decembar. Nije ni Tadic rekao da se to sa njima dogovorio. Tadic to mora da raspravi sa Kostunicom. Ako dogovor nije bio postignut onda ga je Kostunica slagao da jeste. Ako su SRS i SPS slagali Kostunicu onda on to mora javno da kaze. Laz se u politici kaznjava na izborima. Nema tu neke velike mudrosto. Gospodo na cistac!!!!!!! Nema tu sta da se trguje vise. Istrgovali ste sta ste imali. Treba vam 10 minuta da raspravite medju sobom ko je koga slagao. Tacka.

Dusan Bogdanovic

pre 17 godina

Srce mi se cepa i glava lomi, ali u jednome cu da se slozim sa radikalima: neka Boris "ja-kao-predsednik-Srbije" Tadic podnese ostavku, pa ce dobiti predsednicke izbore.
Sve ovo mi lici na ponasanje G17+ oko njihovih "ostavki"...

Lala

pre 17 godina

Pajtic: "...a ja sam, kao predsednik Izvršnog veća, tek kada se Veće opredelilo da podržava referendum, pozvao na referendum", kaže Pajtić."

Dragi Pajticu, znaci li to da si sve do tog momenta i ti bio za bojkot? Ili sta? Ako je to tacno, onda je istovremeno i jako zalosno da bez "misljenja" PIV-a (ili direktive iz tvoje partije)ne mozes javno reci ono sto mislis.

Kostresu sve cestitke jer je JEDINI branio interese Vojvodine.

Damjan de Miskovic Krnjevic

pre 17 godina

Kakva strasna zamena teza i podmetacina od strane analiticara Vukadinovica?! Predsedniku se zuri jer je trenutno najjaci?! Prvo, najnormalnije je da se svi izbori, i predsednicki i parlamentarni, odrze istovremeno. To je prirodno. Neprirodno i nenormalno je da dva puta placamo kampanje, biracke odbore, da dva puta kao drustvo prolazimo kroz pakao u kome svako vece na TV imamo samo politicare. E sad da uzvratim lukavom analiticaru Vukadinovicu: upravo se Kostunici i Seselju, i njihovim partijama, oteze i odugovlaci zato sto ce ih Tadic, kao i 2004. godine, poraziti na izborima.

DEDE

pre 17 godina

Ako budu izbori(ako ne izmisle neko vanredno stanje)Koja god partija - koalicija bude na vlasti mislice i to sprovesti na istovetan nacin:dakle SRPSKI !!!Nista novo na Balkanu jos od 13..god.

simbad

pre 17 godina

Nema sumnje da je cela ova ujdurma napravljena u dogovoru sa medjunarodnom zajednicom. Izbori na kojima nece moci da pobede radikali, pa tek onda proglasavanje nezavisnog Kosova, a za cetiri godine koga briga sto ce radikali doci na vlast.... Do tada ce Kosovo biti sigurna kolonija.

Laza

pre 17 godina

Ko s "djavolom" tikve sadi...
Bas me interesuje sta je sad smislio.. Javlja mi se ..Mi Tebe podrzavamo za Predsednika,a Premijer i finansije nama (DSS i G17+) ako ne idemo sa Radikalom i Socijalistom (Voja i Sloba)ili mozda obrnuto,Voja ide za Predsednika (zajednocki kandidat) a Tadic za Premijera ako ne onda.....
Pa Kostunica je "sam" doneo USTAV,setite se kako je "sam" pobedio Milosevica i ostale nebuloze, da poludis.

P.S Kostunica podnese ostavku,obori vladu i time izaove izbore,Tadic to isto uradi, eto nama izbora,SRS i SPS bi bili tamo gde im je mesto, a sguran sam da bi dobili mnogo kod biraca.
Demokratskoj stranci???
Nijedan glasac koji je glasao za Djindica nece glasati za DSS,oni mogu dobiti glasove od SRS i SPS-a,pa razmislite gospodo sta vam je ciniti i kako

Vizionar

pre 17 godina

Evo vam sada "kome je u srcu Srbija". Pa ovima koji drze vlast. Ma nije njih zanimao Ustav nego kako da dobiju legitimitet i ostanu na vlasti. Prodali su oni drzavu odavno, a narod zapljuskuju glupim floskulama. Kako su samo patrijarha zloupotrebili!!! Sta ce star covek verovao im.

gazda Čeda

pre 17 godina

Hajde da Vas čujem glasnogovornici i pobornici Ustava. Pa šta je sad?? Kad je toliko dobar, i kad je bilo toliko važno da ga izglasate, šta bi sad? Sad se izgubilo sve to, i sad ne možete da ga usvojite na skupštini. Sve i da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke o bojkotu, sada je nemam, ama ič!!! Krenuli ste sa sitnim politikanstvom, i o čas posla razbili krhko jedinstvo (ako je to uopšte i bilo) koje ste iskazali prilikom dogovora oko Ustava.

Ivan Z

pre 17 godina

Sto pre izbori. Da glasam za DS, za Borisa i da ne razmisljam o politici naredne cetiri godine. Necu ni da je pratim, stvarno me je umorilo sve ovo - jedino sto hocu da vidim je Nikolicevo lice kada shvati da je opet opozicija.

Chikanski

pre 17 godina

Što pre budu pokrajinski izbori, to Vojvodina ima šanse da bolje prodje. Posle ovakog "poštenog" referenduma, DSS, DS i SRS mogu samo da izgube deo podrške koji su uživali u Vojvodini.

Aleksandar

pre 17 godina

Izbori na prolece vise odgovaraju strankama koje u svojim kampanjama zloupotrebljavaju nemastinu naroda (u sustini za iste ih nije briga jer su upravo oni tvorci nemastine u Srbiji!). Za primer, grejna sezona u Vrscu koji je preko 90 odsto gasifikovan. Cena kubika sa PDV je 29 dinara posle ovog poskupljenja. Domacinstvo koje ima centralno grejanje mesecno potrosi izmedju 600 i 700 kubika gasa. Sa ostalim troskovima to je od 20.000 dinara pa na vise. Prosecna plata u Vrscu, u privrednom cudu Srbije sa skoro 9.000 nezaposlenih, je veca za dve hiljade dinara. Sta mislite kako ce Vrscani glasati posle grejne sezone? Stavite prst na celo!!!

Normalna

pre 17 godina

KAko je moguce u ovakvoj "demokratskoj" drzavi da se NIKO, slvima i brojem NIKO nije oglasio povodom ozbiljnih ne nepravilnosti, nego kradja glasova?? Gde je pravni sistem u zemlji Srbiji? gde je osnovna zastita gradjana od drzavnih organa koji ne postuju ni ustav ni zakon??
Vlast se ponasa kao vracevi u plemenu iz pecine, kao ovo smo smandrljali i sad se mi samo dogovaramo, kakvi zakoni, kakve procedure, kakvi pravni i demokrastki prinmcipi. Ovo je do te mere BEZOBZIRNO , gradjani se mire, a ovi spremaju izbore, pa mogu misliti na sta ce liciti. I to ce biti demokratija koju ste zeleli da vam pruzi SPS i SRS,a nije vam valjao Djindjic, trazio je da se radi, uci i voli Srbija????

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Mozda Radikali i Socijalisti imaju vremena, pa to su dokazali pre 5. oktobra 2000, time su upropastili Srbiju. Ustavne zakone usvojiti i izbore na svim nivoima raspisati, to je u interesu bezbednosti i stabilnosti Srbije. Drzavni interes nikad nije bio vazniji od partijskog kod Radikala i Socijalista zato me ne cudi ovo njihovo ucenjivanje. Pazi, narod je izglasao Ustav a oni se igraju sa narodnom voljom ucenjivanjem ustavnog zakona nekim licnim interesima stranackih "vodja". Posle izbora nema tolerancije ovim rretrogradnim snagama vreme je za lustraciju, narod ceka pravdu.

max

pre 17 godina

Alo, političari!!!!
Za neverovati koliko je ovde kod nas sve naopako! Nije narod ovde zbog stranaka već stranke postoje zbog naroda i države.
Umesto da se, već jednom, zacrta JASAN plan i put razvoja države, sa vremenskim odrdnicama i da se SVAKA stranka mora pridržavati toga i da samo nijanse odlučuju ko će biti na vlasti a ko u opoziciji, kod nas se narod i država podređuju uskim interesima stranaka.

Da li Srbiji trebaju izbori? To se jednostavno sazna kada se stavi na papir šta je cilj, koliko je aktelna garnitura postigla ka tom cilju a koliko je trabala. Ako je razlika između ta dva velika izbori odmah. Ako je sve u granicama plana čeka se kraj mandata pa izbori po planu.
Pre svega toga mora vrlo EKSPLICITNO da se zna šta je cilj i šta je plan aktuelnoj političkoj garnituri da za određeno vreme uradi. Jedino tako i može da se meri njihov uspeh ili neuspeh.
A ne ovako se ciljevi menjaju prema tome šta se radi ili ne radi. Prvo se nešto uradi (ili ne uradi) pa se onda to postavi da je bio cilj!!

Šta je ovoj vladi, parlamentu, skupštinskim odborima, zamenicima ministara bio cilj za Srbiju na kraju 2006. kada su stupali na dužnost?? Zna li neko??? I šta su od toga ostvarili??

Cilj im je bio ustav?? Za svo to vreme samo ustav???
Sramota je da budućnost Srbije zavisi od toga "kakav će biti dogovor stranaka"!!!

Dokle će naša sudbina da zavisi od "političkog dogovora" i interesa partija?? Dokle god parije i njihova rukovodstva prvo gledaju debljinu svojih džepova i džepova bližnjih, pa tek onda interes Sbije umesto obratno, nema nikakvog napretka u Srbiji za građane!!!

draganjov

pre 17 godina

Била три прасета. И Почели да зидају кућу. Поставили темељ (додуше мало климав - али је темељ). Одмах потрчаше у центар села да се упишу у сеоске књиге. Кад тамо, зли вук им каже:"Прво, имате једнога међу вама који је био мнооого непослушан. Кад га ухватите и испоручите у центар села, онда ћемо можемо да разговарамо о упису. Друго, немојте сви да долазите, него изаберите најпаметнијег, који ће да преговара у ваше име." Снуждени прасићи се вратише кући. Прво каже:"Ја сам најпаметније прасе! Изаберите мене да будем вођа!" А друго прасе ће на то:"Ма нееемој, ЈА сам најпаметније прасе! ЈА ћу да будем вођа!" Онда и треће прасе каже: "Ви ће ми кажете, ЈА сам најпаметније прасе и ја ћу да идем у центар села!" Свађају се тако прасићи, време пролази, око темеља се ухватила маховина, сав се расклимао. А и оног мнооого непослушног не ухватише. Док су се они свађали, дођоше друге зверчице, срушише климави темељ, сагарадише кућу и пријавише се у центар села. А прасићи? Ено их лутају по белом свету и даље се свађајући ко је најпаметнији.

Maja_V

pre 17 godina

Pitanje za radikale i socijaliste, a bogami i DSS...Kako mislite da pomognete nasem pregovarackom timu za Kosovo, ako se natezete oko izbora? Zar mislite da predstavnici vlade koja je PALA ali joj jos nisu javili, imaju kredibilitet u pregovorima? Setite se kako ste govorili kako ce biti tesko boriti se za Kosovo, bez Ustava? A bez vlade je super, sta li? Kako bi Toma rekao...radite za Hasima TAcija i Agima Tacija- direktno! A mozda ce njih dvojca i da prirede vatromet u Pristini ako se ne UJEDINITE oko izbornih datuma, ZARAD DOBRA SRBIJE!?

Coco Bill

pre 17 godina

Pa ja lepo pitah juče, kad će izbori ?. Baš zato što sam predpostavio da je to sve samo "šarada" naših vajnih, večitih političara, koji se već vrte petnaest i kusur godina na ovoj političkoj sceni. Što na poziciji, što u opoziciji, a najčešće i jedno i drugo, a mi, tapkamo li, tapkamo u mestu. Dakle, kao što rekoh, sve je to bilo za domaću javnost i "upoterebu", koja, se fala Bogu, već po ko zna koji put "upecala" na demagoške parole. Dragi moji "Ustavobranitelji" da nije možda i tu kriva Evropa, SAD, "retrogradne" snage koje žele zlo Srbiji, Vatikan...i ostale slične nebuloze. Šta to bi kako da to sad Srbija ima vremena za sve, pa čak za to "srce" od Kosova ?

Miša

pre 17 godina

Svaki dan duže koji ovaj konglomerat provede na vlasti odnosi im po 1000 glasova. Zato verujem da je dalje odlaganje izbora dobra stvar.

Milos

pre 17 godina

"Demokratski blok da ima jednog kandidata"? Može li malo pojašnjenje, šta je to "demokratski blok", ko se tu ubraja? DS, SPC, SRS, DSS, G17..? SPS? Nije mi baš najjasnija ta formulacija

Milan

pre 17 godina

Pa sta ako Tadic trazi momenat gde vidi za sebe bolje sanse to je legitimno u demokratiji da ne govorimo da iz istig razloga drugi bi na izbore na prolece. Onda bolje sada, bolje za nas posle inace nam je ustav za macku pod rep.

Gradjanin

pre 17 godina

Izbori sto pre na svim nivoima. To je normalna posledica donosenja novog ustava. Srbiji je potrebna nova, proreformska, moderna vlada koja nece zavisiti od socijalista i radikala. Srbiji je potrebna vlada koja ce je odlucno povesti napred. Nadam se da ce to biti vlada koju ce voditi DS uz pomoc stranaka manjina i sto manjim uticajem DSS-a.

Skubidu

pre 17 godina

Srbiji su potrebni izbori na svim nivoima, specijalno jer radikali se nadaju, s obzirom da je Tadic Predsednik Srbije, nece smeti direktno da bude u kampanji za Demokrate, kao sto bi mogao biti ako se bira i predsednik. Lukavo, ali nece im uspeti.

Milos Ilic

pre 17 godina

Dok Kostunica zagovara dogovor uvazzavajuchi parlament i od naroda izabrane zastupnike dotle Tadic neche prihvatiti ovo a Nikolic ne prihvata ono. Samo me interesuje kako to jedan bez drugog mogu da donesu ustavni zakon i da doguramo nekako do izbora.
Kada vech priccamo o izborima zagovornik sam ne rasipanja glasova i treba zaboraviti sve stranke na glasanju kojima je cilj da preguraju cenzus, makar i u koalicijama, jer to nije nissta drugo nego borba za fotelju za naredni mandat sa nikakvom odgovornosschu.

vlada

pre 17 godina

Clan sam DS od punoletstva(1995) i bojim se da ce vratiti clansku kartu. Ovo vise nije DS. Od Tadica me vise nista i ne cudi ali Pajtic i Goran Knezevic su moja velika razocaranja. Vojvodinu su prodali i predali Nikolicu, Vucelicu, Vucicu...
Kaznjeni su na referendumu i izgubili nekada jaka DS uporista. Ljudi su u Vojvodini rekli sta misle o ovom politickom salto mortaleu DS-a.
Kostresu i Ligasima svaka cast! Oni cuvaju obraz prave Vojvodine. Demokratske, gradjanske, liberalne, evropske...

Aleksandar

pre 17 godina

Nema tu dileme - svi koji su udarili samar, ne, ne samar - pesnicu demokratiji skandaloznim izglasavanjem ustava a zatim i jos skandaloznijim sprovodjenjem referenduma (to cak ni Zloba nije radio tako otvoreno), nece dobiti moj glas... I to ne sad, nikad u mom zivotu pa sve i da okrenu curak za 180 stepeni. Oni koji su ostali sa 'druge strane zice' (ili se uopste nisu ni bavili ovim marifetlukom) ce imati pravo da se bore na moj glas, pa gospodo politicari izvolite - dokazite mi da ste bas vi oni koji zavredjuju moj glas.

Sarkazam me odrzao - njemu hvala

pre 17 godina

Pa cemu sad tolike svadje. Gde je ona svesrBska sabornost najvecih srBskih stranaka i korumpiranih poslanika koju je narod tako velikodusno podrzao na referendumu za novi ustav? Zar cete tek tako rastociti mukom "nabran" konsenzus od 51.5%?

Sladjana

pre 17 godina

Očekujem održavanje sednice Narodne skupštine na kojoj će, osim donošenja zakona o sprovođenju Ustava, biti i konstatovane ostavke na odloženo pojedinih ministara eksperata i izlazak njihovih poslanika iz Skupštine. Čovek se drži za reč a vo za rogove! Logično je da posle toga idu izbori i zaista mi je dosta zaluđivanja i njihove trgovine. Ne znam kada njima odgovaraju izbori ali građanima, sigurna sam, a to dokazuje i procenat izlaznosti na referendum, odgovaraju izbori sada i odmah. Mi tek sada imamo političku nestabilnost a ovi legalisti bi trgovinom samo da ulete u novu vladu. Baš su pametni ali ni narod nije baš toliko glup.

bojan

pre 17 godina

Ne znam ni sta ce nam izbori! Lepo su namestili referendum (to nam cak i RIK lepo najavio izjavom da visak listica nije nepravilnost) pa zasto ne bi namestili i izbore.
Srbije je banana republika, i to trula banana iz spajza.

obican gradjanin

pre 17 godina

Sto se mene tice izbora uopste i ne mora da bude. Na referendum sam izasao i od mene je to dosta. Uzas me hvata kada samo pomislim kako ce da unakaze celu Srbiju sa svojim plakatima. Od izbora se napravi veliki cirkus. Hleba i igara. Ko god da dodje na vlast obicnoj raji je isto, nema veze da li su na vlasti narodnjaci ili gradjani, demokrate ili autokrate praksa je pokazala da misle iskljucivo na svoj dzep. Cim sidju sa vlasti postaju ugledni savetnici ili biznismeni dok im taste, zetovi i surnjaje postaju uspesni privrednici. Nisam primetio da se neko posle politickog angazmana vratio svom predjasnjem zanimanju. Kako to moze? Hvala lepo, ja u tome necu da ucestvujem.

Zorica

pre 17 godina

Nikakve okolnosti se nisu promenile. Tadic nas je informisao da je postignut dogovor da se na izbore ide u Decembru i to je bio deo dogovora po kome su u Skupstini izglasali Ustav one noci. Nema sta da Tadic raspravlja sa SRS i SPS jer oni nikad nisu javno ni rekli - Decembar. Nije ni Tadic rekao da se to sa njima dogovorio. Tadic to mora da raspravi sa Kostunicom. Ako dogovor nije bio postignut onda ga je Kostunica slagao da jeste. Ako su SRS i SPS slagali Kostunicu onda on to mora javno da kaze. Laz se u politici kaznjava na izborima. Nema tu neke velike mudrosto. Gospodo na cistac!!!!!!! Nema tu sta da se trguje vise. Istrgovali ste sta ste imali. Treba vam 10 minuta da raspravite medju sobom ko je koga slagao. Tacka.

Dusan Bogdanovic

pre 17 godina

Srce mi se cepa i glava lomi, ali u jednome cu da se slozim sa radikalima: neka Boris "ja-kao-predsednik-Srbije" Tadic podnese ostavku, pa ce dobiti predsednicke izbore.
Sve ovo mi lici na ponasanje G17+ oko njihovih "ostavki"...

Lala

pre 17 godina

Pajtic: "...a ja sam, kao predsednik Izvršnog veća, tek kada se Veće opredelilo da podržava referendum, pozvao na referendum", kaže Pajtić."

Dragi Pajticu, znaci li to da si sve do tog momenta i ti bio za bojkot? Ili sta? Ako je to tacno, onda je istovremeno i jako zalosno da bez "misljenja" PIV-a (ili direktive iz tvoje partije)ne mozes javno reci ono sto mislis.

Kostresu sve cestitke jer je JEDINI branio interese Vojvodine.

Damjan de Miskovic Krnjevic

pre 17 godina

Kakva strasna zamena teza i podmetacina od strane analiticara Vukadinovica?! Predsedniku se zuri jer je trenutno najjaci?! Prvo, najnormalnije je da se svi izbori, i predsednicki i parlamentarni, odrze istovremeno. To je prirodno. Neprirodno i nenormalno je da dva puta placamo kampanje, biracke odbore, da dva puta kao drustvo prolazimo kroz pakao u kome svako vece na TV imamo samo politicare. E sad da uzvratim lukavom analiticaru Vukadinovicu: upravo se Kostunici i Seselju, i njihovim partijama, oteze i odugovlaci zato sto ce ih Tadic, kao i 2004. godine, poraziti na izborima.

DEDE

pre 17 godina

Ako budu izbori(ako ne izmisle neko vanredno stanje)Koja god partija - koalicija bude na vlasti mislice i to sprovesti na istovetan nacin:dakle SRPSKI !!!Nista novo na Balkanu jos od 13..god.

simbad

pre 17 godina

Nema sumnje da je cela ova ujdurma napravljena u dogovoru sa medjunarodnom zajednicom. Izbori na kojima nece moci da pobede radikali, pa tek onda proglasavanje nezavisnog Kosova, a za cetiri godine koga briga sto ce radikali doci na vlast.... Do tada ce Kosovo biti sigurna kolonija.

Laza

pre 17 godina

Ko s "djavolom" tikve sadi...
Bas me interesuje sta je sad smislio.. Javlja mi se ..Mi Tebe podrzavamo za Predsednika,a Premijer i finansije nama (DSS i G17+) ako ne idemo sa Radikalom i Socijalistom (Voja i Sloba)ili mozda obrnuto,Voja ide za Predsednika (zajednocki kandidat) a Tadic za Premijera ako ne onda.....
Pa Kostunica je "sam" doneo USTAV,setite se kako je "sam" pobedio Milosevica i ostale nebuloze, da poludis.

P.S Kostunica podnese ostavku,obori vladu i time izaove izbore,Tadic to isto uradi, eto nama izbora,SRS i SPS bi bili tamo gde im je mesto, a sguran sam da bi dobili mnogo kod biraca.
Demokratskoj stranci???
Nijedan glasac koji je glasao za Djindica nece glasati za DSS,oni mogu dobiti glasove od SRS i SPS-a,pa razmislite gospodo sta vam je ciniti i kako

Vizionar

pre 17 godina

Evo vam sada "kome je u srcu Srbija". Pa ovima koji drze vlast. Ma nije njih zanimao Ustav nego kako da dobiju legitimitet i ostanu na vlasti. Prodali su oni drzavu odavno, a narod zapljuskuju glupim floskulama. Kako su samo patrijarha zloupotrebili!!! Sta ce star covek verovao im.

gazda Čeda

pre 17 godina

Hajde da Vas čujem glasnogovornici i pobornici Ustava. Pa šta je sad?? Kad je toliko dobar, i kad je bilo toliko važno da ga izglasate, šta bi sad? Sad se izgubilo sve to, i sad ne možete da ga usvojite na skupštini. Sve i da sam imao bilo kakvu sumnju u ispravnost odluke o bojkotu, sada je nemam, ama ič!!! Krenuli ste sa sitnim politikanstvom, i o čas posla razbili krhko jedinstvo (ako je to uopšte i bilo) koje ste iskazali prilikom dogovora oko Ustava.

Ivan Z

pre 17 godina

Sto pre izbori. Da glasam za DS, za Borisa i da ne razmisljam o politici naredne cetiri godine. Necu ni da je pratim, stvarno me je umorilo sve ovo - jedino sto hocu da vidim je Nikolicevo lice kada shvati da je opet opozicija.

Chikanski

pre 17 godina

Što pre budu pokrajinski izbori, to Vojvodina ima šanse da bolje prodje. Posle ovakog "poštenog" referenduma, DSS, DS i SRS mogu samo da izgube deo podrške koji su uživali u Vojvodini.

Aleksandar

pre 17 godina

Izbori na prolece vise odgovaraju strankama koje u svojim kampanjama zloupotrebljavaju nemastinu naroda (u sustini za iste ih nije briga jer su upravo oni tvorci nemastine u Srbiji!). Za primer, grejna sezona u Vrscu koji je preko 90 odsto gasifikovan. Cena kubika sa PDV je 29 dinara posle ovog poskupljenja. Domacinstvo koje ima centralno grejanje mesecno potrosi izmedju 600 i 700 kubika gasa. Sa ostalim troskovima to je od 20.000 dinara pa na vise. Prosecna plata u Vrscu, u privrednom cudu Srbije sa skoro 9.000 nezaposlenih, je veca za dve hiljade dinara. Sta mislite kako ce Vrscani glasati posle grejne sezone? Stavite prst na celo!!!

Normalna

pre 17 godina

KAko je moguce u ovakvoj "demokratskoj" drzavi da se NIKO, slvima i brojem NIKO nije oglasio povodom ozbiljnih ne nepravilnosti, nego kradja glasova?? Gde je pravni sistem u zemlji Srbiji? gde je osnovna zastita gradjana od drzavnih organa koji ne postuju ni ustav ni zakon??
Vlast se ponasa kao vracevi u plemenu iz pecine, kao ovo smo smandrljali i sad se mi samo dogovaramo, kakvi zakoni, kakve procedure, kakvi pravni i demokrastki prinmcipi. Ovo je do te mere BEZOBZIRNO , gradjani se mire, a ovi spremaju izbore, pa mogu misliti na sta ce liciti. I to ce biti demokratija koju ste zeleli da vam pruzi SPS i SRS,a nije vam valjao Djindjic, trazio je da se radi, uci i voli Srbija????

Saša Novak @ NL

pre 17 godina

Mozda Radikali i Socijalisti imaju vremena, pa to su dokazali pre 5. oktobra 2000, time su upropastili Srbiju. Ustavne zakone usvojiti i izbore na svim nivoima raspisati, to je u interesu bezbednosti i stabilnosti Srbije. Drzavni interes nikad nije bio vazniji od partijskog kod Radikala i Socijalista zato me ne cudi ovo njihovo ucenjivanje. Pazi, narod je izglasao Ustav a oni se igraju sa narodnom voljom ucenjivanjem ustavnog zakona nekim licnim interesima stranackih "vodja". Posle izbora nema tolerancije ovim rretrogradnim snagama vreme je za lustraciju, narod ceka pravdu.

max

pre 17 godina

Alo, političari!!!!
Za neverovati koliko je ovde kod nas sve naopako! Nije narod ovde zbog stranaka već stranke postoje zbog naroda i države.
Umesto da se, već jednom, zacrta JASAN plan i put razvoja države, sa vremenskim odrdnicama i da se SVAKA stranka mora pridržavati toga i da samo nijanse odlučuju ko će biti na vlasti a ko u opoziciji, kod nas se narod i država podređuju uskim interesima stranaka.

Da li Srbiji trebaju izbori? To se jednostavno sazna kada se stavi na papir šta je cilj, koliko je aktelna garnitura postigla ka tom cilju a koliko je trabala. Ako je razlika između ta dva velika izbori odmah. Ako je sve u granicama plana čeka se kraj mandata pa izbori po planu.
Pre svega toga mora vrlo EKSPLICITNO da se zna šta je cilj i šta je plan aktuelnoj političkoj garnituri da za određeno vreme uradi. Jedino tako i može da se meri njihov uspeh ili neuspeh.
A ne ovako se ciljevi menjaju prema tome šta se radi ili ne radi. Prvo se nešto uradi (ili ne uradi) pa se onda to postavi da je bio cilj!!

Šta je ovoj vladi, parlamentu, skupštinskim odborima, zamenicima ministara bio cilj za Srbiju na kraju 2006. kada su stupali na dužnost?? Zna li neko??? I šta su od toga ostvarili??

Cilj im je bio ustav?? Za svo to vreme samo ustav???
Sramota je da budućnost Srbije zavisi od toga "kakav će biti dogovor stranaka"!!!

Dokle će naša sudbina da zavisi od "političkog dogovora" i interesa partija?? Dokle god parije i njihova rukovodstva prvo gledaju debljinu svojih džepova i džepova bližnjih, pa tek onda interes Sbije umesto obratno, nema nikakvog napretka u Srbiji za građane!!!

draganjov

pre 17 godina

Била три прасета. И Почели да зидају кућу. Поставили темељ (додуше мало климав - али је темељ). Одмах потрчаше у центар села да се упишу у сеоске књиге. Кад тамо, зли вук им каже:"Прво, имате једнога међу вама који је био мнооого непослушан. Кад га ухватите и испоручите у центар села, онда ћемо можемо да разговарамо о упису. Друго, немојте сви да долазите, него изаберите најпаметнијег, који ће да преговара у ваше име." Снуждени прасићи се вратише кући. Прво каже:"Ја сам најпаметније прасе! Изаберите мене да будем вођа!" А друго прасе ће на то:"Ма нееемој, ЈА сам најпаметније прасе! ЈА ћу да будем вођа!" Онда и треће прасе каже: "Ви ће ми кажете, ЈА сам најпаметније прасе и ја ћу да идем у центар села!" Свађају се тако прасићи, време пролази, око темеља се ухватила маховина, сав се расклимао. А и оног мнооого непослушног не ухватише. Док су се они свађали, дођоше друге зверчице, срушише климави темељ, сагарадише кућу и пријавише се у центар села. А прасићи? Ено их лутају по белом свету и даље се свађајући ко је најпаметнији.

Maja_V

pre 17 godina

Pitanje za radikale i socijaliste, a bogami i DSS...Kako mislite da pomognete nasem pregovarackom timu za Kosovo, ako se natezete oko izbora? Zar mislite da predstavnici vlade koja je PALA ali joj jos nisu javili, imaju kredibilitet u pregovorima? Setite se kako ste govorili kako ce biti tesko boriti se za Kosovo, bez Ustava? A bez vlade je super, sta li? Kako bi Toma rekao...radite za Hasima TAcija i Agima Tacija- direktno! A mozda ce njih dvojca i da prirede vatromet u Pristini ako se ne UJEDINITE oko izbornih datuma, ZARAD DOBRA SRBIJE!?

Coco Bill

pre 17 godina

Pa ja lepo pitah juče, kad će izbori ?. Baš zato što sam predpostavio da je to sve samo "šarada" naših vajnih, večitih političara, koji se već vrte petnaest i kusur godina na ovoj političkoj sceni. Što na poziciji, što u opoziciji, a najčešće i jedno i drugo, a mi, tapkamo li, tapkamo u mestu. Dakle, kao što rekoh, sve je to bilo za domaću javnost i "upoterebu", koja, se fala Bogu, već po ko zna koji put "upecala" na demagoške parole. Dragi moji "Ustavobranitelji" da nije možda i tu kriva Evropa, SAD, "retrogradne" snage koje žele zlo Srbiji, Vatikan...i ostale slične nebuloze. Šta to bi kako da to sad Srbija ima vremena za sve, pa čak za to "srce" od Kosova ?

Miša

pre 17 godina

Svaki dan duže koji ovaj konglomerat provede na vlasti odnosi im po 1000 glasova. Zato verujem da je dalje odlaganje izbora dobra stvar.

Milos

pre 17 godina

"Demokratski blok da ima jednog kandidata"? Može li malo pojašnjenje, šta je to "demokratski blok", ko se tu ubraja? DS, SPC, SRS, DSS, G17..? SPS? Nije mi baš najjasnija ta formulacija

Milan

pre 17 godina

Pa sta ako Tadic trazi momenat gde vidi za sebe bolje sanse to je legitimno u demokratiji da ne govorimo da iz istig razloga drugi bi na izbore na prolece. Onda bolje sada, bolje za nas posle inace nam je ustav za macku pod rep.

Gradjanin

pre 17 godina

Izbori sto pre na svim nivoima. To je normalna posledica donosenja novog ustava. Srbiji je potrebna nova, proreformska, moderna vlada koja nece zavisiti od socijalista i radikala. Srbiji je potrebna vlada koja ce je odlucno povesti napred. Nadam se da ce to biti vlada koju ce voditi DS uz pomoc stranaka manjina i sto manjim uticajem DSS-a.

Skubidu

pre 17 godina

Srbiji su potrebni izbori na svim nivoima, specijalno jer radikali se nadaju, s obzirom da je Tadic Predsednik Srbije, nece smeti direktno da bude u kampanji za Demokrate, kao sto bi mogao biti ako se bira i predsednik. Lukavo, ali nece im uspeti.

Milos Ilic

pre 17 godina

Dok Kostunica zagovara dogovor uvazzavajuchi parlament i od naroda izabrane zastupnike dotle Tadic neche prihvatiti ovo a Nikolic ne prihvata ono. Samo me interesuje kako to jedan bez drugog mogu da donesu ustavni zakon i da doguramo nekako do izbora.
Kada vech priccamo o izborima zagovornik sam ne rasipanja glasova i treba zaboraviti sve stranke na glasanju kojima je cilj da preguraju cenzus, makar i u koalicijama, jer to nije nissta drugo nego borba za fotelju za naredni mandat sa nikakvom odgovornosschu.

vlada

pre 17 godina

Clan sam DS od punoletstva(1995) i bojim se da ce vratiti clansku kartu. Ovo vise nije DS. Od Tadica me vise nista i ne cudi ali Pajtic i Goran Knezevic su moja velika razocaranja. Vojvodinu su prodali i predali Nikolicu, Vucelicu, Vucicu...
Kaznjeni su na referendumu i izgubili nekada jaka DS uporista. Ljudi su u Vojvodini rekli sta misle o ovom politickom salto mortaleu DS-a.
Kostresu i Ligasima svaka cast! Oni cuvaju obraz prave Vojvodine. Demokratske, gradjanske, liberalne, evropske...

Aleksandar

pre 17 godina

Nema tu dileme - svi koji su udarili samar, ne, ne samar - pesnicu demokratiji skandaloznim izglasavanjem ustava a zatim i jos skandaloznijim sprovodjenjem referenduma (to cak ni Zloba nije radio tako otvoreno), nece dobiti moj glas... I to ne sad, nikad u mom zivotu pa sve i da okrenu curak za 180 stepeni. Oni koji su ostali sa 'druge strane zice' (ili se uopste nisu ni bavili ovim marifetlukom) ce imati pravo da se bore na moj glas, pa gospodo politicari izvolite - dokazite mi da ste bas vi oni koji zavredjuju moj glas.