Ovo je strogo čuvana tajna Kine

Zapadni zvaničnici tvrde da Kina u tajnosti u Kambodži gradi objekt koji će koristiti isključivo njena ratna mornarica. Dodali su i da obe zemlje to negiraju.

Izvor: Jutarnji list
Pošaljite komentar
 1. "Taj je zvaničnik još rekao i da Peking računa na to da mu se taj region ili "ne želi" ili "ne može" suprotstaviti. Kina veruje, dodaje taj zvaničnik, da zemlje u Indopacifiku pomoću mita, prisile i kazni mogu da nateraju te zemlje da se ponašaju onako kako žele."

  Od koga su prepisali obrazac ponašanja?!
  (Neko iz mase, 7. jun 2022 10:17)

  # Link komentara

 2. Kina pomoću mita, prisile i kazni može naterati zemlje da joj se ne suprotstavljaju. Pa imali su od koga da nauče. Sad učitelju smeta što učenik radi po njegovom receptu. Trebalo je da učitelj ,,patent" zaštiti.
  (Banatska lisica, 7. jun 2022 10:07)

  # Link komentara

 3. "Kina veruje, dodaje taj zvaničnik, da zemlje u Indopacifiku pomoću mita, prisile i kazni mogu da nateraju te zemlje da se ponašaju onako kako žele."

  Amerika je odradila sjajnu propagandu. Stiče se utisak da gde god Ameri vojno kroč to je za dobrobit lokalnog naroda i planete. Svi ostali su zli.
  (neutralni felš, 7. jun 2022 10:07)

  # Link komentara

 4. Ал је тајна,сви знају.
  (ИН4С, 7. jun 2022 10:01)

  # Link komentara

 5. Ameri u panici...
  (milos, 7. jun 2022 10:01)

  # Link komentara

 6. Pa kad Ameri imaju stotine baza širom Sveta zašto ne bi imali i Kinezi i Rusi!
  (veljko, 7. jun 2022 10:01)

  # Link komentara

 7. U najvećoj tajnosti planiraju svečano postavljanje kamena temeljca u prisustvu kineskih zvaničnika?
  (Franjo Glončak, 7. jun 2022 09:59)

  # Link komentara

 8. Kina spusta uskoro u more treci i najveci nosac aviona u planu su jos toliko tako veliki nosaci moraju da imaju svoje baze svuda, pored Dzibutija na samom istoku afrike trebat ce im i zapad afrike odnosno pristup antlantiku tu ce da dobiju bazu u ekvatorijalnoi gvineji zatim neka jugoistočno azijska zemlja a vjerovatno i latinska onda manje vise mogu da naprave balans za imeriju zla što bi rekao Regan za svoju bivsu zemlju!
  (miša, 7. jun 2022 09:58)

  # Link komentara

 9. Kina ne radi ništa drugo što ne rade i Amerikanci. Jedina razlika zbog kojeg se Kina još ne može prometnuti u globalnu silu jest što ona te stvari ne radi javno i samouvjereno nego skrivajući se, kao da ih je strah Amerike. Amerikanci javno svima kažu da rade bazu ili da idu u rat.
  (gulag, 7. jun 2022 09:58)

  # Link komentara

 10. Kina je resila da koristi Americku taktiku... jaoj kakva drama necu moci da spavam sto je jos jedna zemlja dozvolila sebi pored Amerike da gradi baze van svoje zemlje.
  (Stefan, 7. jun 2022 09:53)

  # Link komentara

 11. Sve velike sile imaju baze širom sveta.
  Zašto bi Kina bila izuzetak.
  (Aleksandar, 7. jun 2022 09:22)

  # Link komentara