1. Proceniti i prodati za zestoku cifru i benefite. Urediti i ekonomski ojacati drzavu toliko da ovi zaplacu.
  (Zvonce, 28. januar 2022 18:00)

  # Link komentara

 2. Kosovo kao nezavisna drzava nema nikakvog smisla. Ono sto je potrebno je da dodje do trajnog dogovora izmedju Srbije i Albanije i promene granica uz sveopstu saglasnost velikih sila. Mir jednom i zauvek.
  Npr. Albanija bi mogla da dobije veci deo Kosova, Presevo i delove Bujanovca, ali bi morala da ustupi Srbiji nesto adekvatno teriroriji koje se Srbija odrice. Srbiji da ostane sever Kosova, Pec i da joj se dodeli izlaz na more preko severne Albanije ulkjucujuci Skadar.
  Ne bi bili ni svi Srbi ni svi Albanci u svojim drzvama ali bi neka ravnoteza bila uspostavljena.
  Sve ostalo je nezadovoljavajuce za Srbiju.
  U tom slucaju nikad ne priznati ovu nakaznu tvorevinu Kosova.
  (Gibanica, 28. januar 2022 17:54)

  # Link komentara

 3. Onda ništa, možemo na ćevape.
  (Milan, 28. januar 2022 16:41)

  # Link komentara

 4. Ceo tekst počiva na pogrešnoj premisi da je Kosovo nezavisno. Osnova za pregovore je onda kako udovoljiti manjinskim Srbima da budu zadovoljni,pa će im se ponuditi autonomija u okviru tog nezavisnog Kosova.
  Niti je Kosovo od bilo koga nezavisno, niti je to Srbija priznala(svi drugi i da priznaju nema važnost).
  I vraćamo se u osnov problema, da zapad neće da razume prirodu stvari na KiM, koja je rezultat osmanskih i kasnije albanskih represalija nad Srbima od propasti srpske srednjevokovne države do 21.veka.
  (krkenzi kikiriki, 28. januar 2022 16:14)

  # Link komentara

 5. To što su SAD trošile svoje resurse da bi nešto priznale za državu što nije, ne znači da i mi to treba da radimo. Onog trenutka kada priznaš tako nešto za državu ne nastaje država nego onaj koji je to učinio prestaje sam da bude država i to u toj meri da i šaka nepismenih talibana može da briše dupe sa njima. Srbija je država, Kosovo nije država. A to što je SAD stalo da svoju državnost to jest legitimitet troše na Kosovo to je njihov problem i ubiće ih, jer ma koliko bio i kolika god da ti je sila, istorija čoveka je veća od tebe. I znate šta još je bizarno, što na dogovor poziva neko ko i ugovore ne poštuje, a to je definicija države, poštovanje ugovora. SAD su se odrekle državnosti, jeste sila stari, kao i infrastruktura, napad na SRJ je bio znak slabosti a ne mmoći, isto kao upad SSSR-a u čehoslovačku i Afganistan, sve to ide svojim tokom. SAd nisu ni prva ni poslednja imperija sa kojom se srećemo.
  (prolaznost idiota, 28. januar 2022 16:08)

  # Link komentara

 6. Jednom kad priznamo da se odricemo dela teritorije, vise ga nikad ne mozemo povratiti (jedino silom). Sve dok je situacija ovakva kakva je, uvek ce postojati legalno pravna sansa. Mi ne znamo kakve ce biti geopoliticke prilike u svetu za 10-20-50 godina. Treba biti strpljiv.
  (Pljuvac svih stilova, 28. januar 2022 14:37)

  Jednom ako prihvatimo svojevoljno nezavisnos dela teritorije, ne mozemo ga vratiti posle cak ni silom kao sto kazes, jer nikad vise neces dobiti podrsku ni jedne jedine drzave za to sto nameravas, posle ce Albanci imati svaki legitimitet i pravo da zahtevaju opet nezavisnost (u slucaju da se silom vrati taj deo teritorije) tako da priznanje nije samo zvanicno gubitak teritorije, vec i ono malo ugleda sto je ostalo, gubitak svakog buduceg pozivanja na taj deo teritorije, brisanje tog dela teritorije iz udzbenika i istorije itd. Nije tako jednostavno.
  (Nikola, 28. januar 2022 15:42)

  # Link komentara

 7. Mora se samo mreti i platiti porez. Ništa drugo se ne mora pa ni priznati Kosovo.
  (Liman, 28. januar 2022 14:58)

  # Link komentara

 8. Povucite priznanje i eto resenja.A to da ce Srbija priznati tkzv. Kosovo to nikad necete doziveti. Mozete dolaziti i milion puta dzaba vam je.
  (Strahinja, 28. januar 2022 14:55)

  # Link komentara

 9. NIKAD NECEMO PRIZNATI OTIMANJE NASE TERITORIJE.
  To nije nasa greska vec zapadna sramota u koji su se uvukli misleci da ce resenje biti brzo ali nije ispalo tako. Sad im se Kosovo javlja po celom svetu pa i tamo gde im ne odgovara ali nemaju tezinu argumenata sem sile da to sprece a sila je veoma skupa. Jedino resenje im je da Srbija prizna ali nisu racunali na SRPSKI INAT, kao ni Nemci u II svetskom ratu, kao ni Austrija u I svetskom ratu kao ni Turci pre njih. Vreme je da to shvate i priznaju Srbiji njeno pravo i nadju resenje sa njom.
  (Ljubomir, 28. januar 2022 14:40)

  # Link komentara

 10. Povucite priznanje i resili ste problem!!!
  (Ljubomir, 28. januar 2022 14:40)

  # Link komentara

 11. Jednom kad priznamo da se odricemo dela teritorije, vise ga nikad ne mozemo povratiti (jedino silom). Sve dok je situacija ovakva kakva je, uvek ce postojati legalno pravna sansa. Mi ne znamo kakve ce biti geopoliticke prilike u svetu za 10-20-50 godina. Treba biti strpljiv.
  (Pljuvac svih stilova, 28. januar 2022 14:37)

  # Link komentara

 12. Uvek ima sta da se ponudi!!!
  (Zoc, 28. januar 2022 14:17)

  # Link komentara

 13. Никад признање
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 28. januar 2022 14:14)

  # Link komentara

 14. Ukoliko mi ni pod kojim uslovima ne prihvatamo da Kosovo nije deo Srbije, tj smatramo da je Kosovo deo Srbije koja je poenta stvaranja Zajednice srpskih opština?
  (dragiša, 28. januar 2022 14:03)

  # Link komentara

 15. Da pretpostavimo da ne kraju tih pregovora, naši političari odluče da priznaju takozvano "kosovo" ( što je opet nezamislivo kao opcija ), sledeći korak bio bi referendum. Na referendumu nema šanse da prođe ta opcija. Veća verovatnoća je da do referenduma ne bi ni došlo jer bi izbile takve demostracije u Srbiji da bi se svi političari razbežali ... Dakle, ne postoji kao realna opcija mogućnost da srpski narod verifikuje NATO agresiju na našu teritoriju i otimanje KiM od strane Albanaca. Jednostavno, ne vidim to kao realno izvodivu opciju. Kako će neko da natera srpski narod da se odrekne KiM ?!! To je nemoguće !!
  (Pera, 28. januar 2022 13:46)

  # Link komentara