Kovid + HIV = omikron?

Nemački imunolog izjavio da iznenađujuće veliki broj mutacija novog soja koronavirusa nazvanog omikron ukazuje na to da on potiče od pacijenata sa HIV-om.

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
 1. Moguće je, da je omikron manje opasan od delte, jer je broj zaraženih u J.Africi porastao nekoliko puta, a broj umrlih nije uopšte. Treba sačekati još nedelju dana. Ako se potvrdi da nije smrtonosan, onda je čak i bolje da se svi zarazimo njume.
  (Aki, 29. novembar 2021 11:02)

  Bilo bi dobro da se stvarno pokaže da je manje manje smrtonosan a dominantan u odnosu na deltu.

  Ali zaraziti se nikad nije dobro. Ako hoćeš neki imunitet za to ima vakcina.
  I jedno i drugo štite samo delomično i na neko vreme. Tim što se zaraziš ne dobijaš ništa u odnosu na vakcinu, a svako zaražavanje je rizik, čak i ako bi bila blaža varijanta (što je još uvek veliko pitanje).
  (Goran, 29. novembar 2021 12:06)

  # Link komentara

 2. Moj doktor koji me likečio od Korone a njega baš poštujem, mi reče da je KOVID virus iz dva dela a jedan deo je baš HIV koji maskira pravo stanje oboljeloga...sve dobro i odjednom bum.
  Želim reći da mnogi smatraju da je HIV već deo KOVID19 virusa.
  (BLuka, 29. novembar 2021 11:59)

  # Link komentara

 3. A tek ako imate osobu zarazenu HIV-om koja se ne leci od istog, a usput i nece da se vakcinise protiv kovida, to vam je hodajuca bioloska bomba!
  (XYZ, 29. novembar 2021 11:09)

  # Link komentara

 4. Moguće je, da je omikron manje opasan od delte, jer je broj zaraženih u J.Africi porastao nekoliko puta, a broj umrlih nije uopšte. Treba sačekati još nedelju dana. Ako se potvrdi da nije smrtonosan, onda je čak i bolje da se svi zarazimo njume.
  (Aki, 29. novembar 2021 11:02)

  # Link komentara