Različito o elektronskim l.k.

Beograd -- Predstavnici MUP-a Srbije i Generalnog inspektorata policije različito su ocenili uvođenje elektronske lične karte.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Neverovatno je koliko se u najneslobodnijim drustvima pruza otpor elektronskim ispravama. U slobodnom svetu je to normalno i nikome (postenom) ne smeta. Sve i da zeli neko da me kontrolise, ne bi imao sta da otkrije. Onoga ko se boji kontrole mozda i treba kontrolisati. Meni licno te kartice samo olaksavaju zivot.
  (SDV, 18. jul 2006 23:09)

  # Link komentara

 2. zdravo paranoidnim ljudima poput mene (a programer sam, mozda vredi pomenuti?) pocne koza na ledjima da se jezhi od same pomisli na "biometrijska" elektronska dokumenta... U mojoj masti su oni tu drzali i sliku zenice i dnk listu :) Malo mi je lakse kad pomislim da je samo otisak prstiju.. ali opet, uopste mi se ne dopada ideja da smo zamorce za Motorolu za sistem koji je josh uvek u manje vishe eksperimentalnoj fazi + cisto sumljam da su nasi zaposleni u policiji dobro istrenirani za bezbednost elektronskih podataka... samo cekam malo vremena da google pokupi neku listu sa svime time na nekom random website-u.. aaaaaa... ali ceo svet ide ka tome... ostaje nada, da ce ljudi koji rade sa tim podacima ipak da shvate koliko se situacija razlikuje od vremena kad je sve bilo u fijokama koje si morao da obijesh da bi nesto ukrao, i da ce biti dobro istrenirani da zastite nase podatke... eh :(
  (jpg, 19. jul 2006 00:16)

  # Link komentara

 3. Elektronske licne karte ce biti teze falsifikovati. Ako ih upare sa informacionim sistem koji bi se napravio na nivou cele drzave, uz pomoc nje bi se moglo na jednom mestu u jednom danu obaviti svi administrativni poslovi. Ako kartica nema rf cip, nema bojazni za sigurnost podataka.
  A to sto je neko u policiji ucario pri nabavci opreme . to je vec posao za policiju...
  (dragan, 19. jul 2006 06:44)

  # Link komentara