Subota, 03.06.2006.

09:45

Crna Gora nezavisna

Crna Gora večeras i zvanično postala nezavisna država.

Izvor: B92

Crna Gora nezavisna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

marko

pre 14 godina

Crnogorci cestitam Vam na drzavnosti kao i svakoj novonastloj drzavi.Samo molim gospodu iz vrha CG kao sto je gospodin Marovic i svi slicni njemju da se ne ponasaju kameleonski jer su jedno govorili kad je CG bila sa Srbijom a sada govore drugo sto normalno izaziv ostre komentare nas iz Srbije. Imla je Crna Gore itekako korsti i zelela bi jos od Srbije. Sva sreca vise toga nema pa okrenimo se kao dve nezavisne drzave i postvimo se da nismo vise braca po novcu,kukuruzu i svemu sto se zove djabe.Okrenimo se sebi imamo u nasoj drzavu mnogo problema a eto je tamo Crna Gora i njena drzava neka se sama bavi sobom. Ponasajmo se u odnosima sa CG kao prema Austriji i slicnim drzavama pa cete videti kakvi ce nam odnosi biti ubuduce i po meni veoma zdravi

cetinjanin

pre 17 godina

neko postavi pitanje o 300000 crnogoraca u srbiji i 45% biraca u crnoj gori.Pa preselite ih al humano i gotovo.Za to imate i kadrove i tehniku tj.kompletan inzinjering.Samo nek se Rasa i Mladic drze podalje od toga posla ,da vas stranci opet nebi uvalili u rat.

Ivan

pre 17 godina

Srbi, čestitam vam na nezavisnosti!
Zapitajte se ovo: da nije strane vojske na Kosovu, i da vaša vlastita vojska nije u banani, da li bi već počela balvanizacija Crne Gore?

Predrag

pre 17 godina

Kao gradjanin Srbije cestitam Srbiji i svim njenim gradjanima da je najzad i nasa zemlja postala nezavisna! Ovo je davno trebalo uradidi. Naravno, zelim Crnoj Gori sve najbolje. Ko je dobio a ko izgubio sada vise nije vazno.

sacchi

pre 17 godina

Sta cmizdris Sami? Naci ce se ponovo neka funkcija za tebe, tipa ono sastanemo se dva puta godisnje a dnevnice uzimamo svaki dan! Pozovi onog nesretnog Bulatovica i njegove saradnike, neka se pridruze svojim zemljacima sto su jos uvek na vlasti u Srbiji bice i za njih, ovaj narod ce i to da plati!

niksicanin

pre 17 godina

Braco Srbi hvala na cestitkama ovo je dan koji smo dugo cekali i najzad se i to desilo. Dobro nam dosli na pivo i prsutu suverenoj Crnoj Gori kad god htjeli a Voja i Sami nek se pracakaju u svom paralelnom unverzumu. Dace bog da se oslobodite takvih strucnjaka i zauzmete mjesto koje vam odavno pripada u Evropi kao pametna i bogata zemlja.

Marko

pre 17 godina

Pitam se kako će se DSS ponašati kad na red dođu mnogo dramatičnije stvari za Srbiju. Žao mi je što je Koštunica moj premijer, ali nisam se iznenadio, jer je takav uvek bio. Posle nezavisnosti Crne Gore, sledeće najvažnije stvari za Srbiju su nezavisnost Kosova i Metohije, pa kasnije prijem u EU koji neće proći glatko, možda nikako, jer svaka država ponaosob mora to odobriti na referendumu. Nisam siguran da bi 28 tadašnjih članica glasalo DA.

toma

pre 17 godina

E, moje drzave, videcete vi, svi ce uci u Evropsku Uniju sem zemalja iz bivse SFRJ sem Slovenije, razbili smo divnu zemlju, ziveli smo kao jedan, sta nam je hvalilo, ali zapad je resio da nas unisti i svi sem Srbije su naseli na to, videcete svi cemo se kajati jer realno najlepse smo ziveli kada smo svi bili zajedno, no dobro ja licno cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost, i da im se zahvalim sto su sve ove protekle godine bili uz nas, nemojmo da zaboravimo da su bili uz nas i kada smo bili bombardovani, a nama bih pozeleo da se okrenemo sami sebi i da resimo konacno ove sve nagomilane probleme koji nas vec duze vreme muce.

Dragan

pre 17 godina

Ne vidim u čemu je problem u nečestitanju... Možda poređenje nije umesno, ali kada se jedan brak razvede sporazumno, pri čemu jedan partner želi da ostane u braku a drugi da se razvede, da li prvi čestita drugome na odluci?
Lično bih prvi glasao za odvajanje, jer nikome nije bilo dobro u toj nazovi-državi, ponajmanje nama Srbima. Crnogorci su ucenama koristili svaku priliku da lobiraju za nezavisnost, u ambasadama su, suprotno dogovorima, sedela po dva ambasadora...
I još da čestitate nekome ko je iskoristio vaš novac, sve vičući pritom kako je neravnopravan i kako hoće sam za sebe... Pa tek *to* bi bio vrhunac cinizma.
Proglasili su nezavisnost, doviđenja. Sad lepo na šalter pa šta im Bog da, Srbija ima dovoljno svojih muka da bi još morala da se pravda što se ne ponaša džentlmenski i ne čestita. Prema svecu i tropar! Kakvi džentlmeni u Crnoj Gori, takav i tretman u Srbiji.
Sasvim je razumna odluka naših političara da ne odu na proglašenje nezavisnosti. Ne znam mnogo razvedenih bračnih partnera koji jedno drugom idu na svadbu posle razvoda.

Bole

pre 17 godina

I posle se cudimo zasto nas svet posmatra kao divljake. Politicari koji nas predstavljaju se ponasaju kao poglavice divljih plemena. Hocemo u Evropu a nemamo elementarno vaspitanje i kulturu da susedu cesitamo nezavisnost.
SRAMOTA!

Dejan-roma

pre 17 godina

Postovana Braco Srbi!
U ime Cgorske dijaspore iz Italije cestitam Vam Nezavisnost. Nijeste Vi krivi za Kostunicin i Samijev primitivizam niti oni mogu uticati na nasu ljubav i postovanje prema Srbiji. Ja se nadam da cete uskoro dobiti pravu Vladu i da ce Vas ogrijati sunce. Radujte se svojoj drzavi kao i mi nasoj!

Nikola

pre 17 godina

DSS ce da nestane sa politicke scene Srbije kao dinosaurusi sa planete zemlje... oni nemaju dodir sa realnoscu, oni zive u nekim svetovima koje su isprojektovali u svojim glavama.
Rejting im polako pada i to je dobro...

Srbin iz Crne Gore (poreklom)

pre 17 godina

"Sto se grbo rodi, ni vrijeme ga nece ispraviti"!
Tuzna je ono bila ceremonija!
Vladika Njegos nam se u grobu po ko zna koji put prevrnuo!

Ana

pre 17 godina

Treba se, kao prvo 'zahvaliti' onima koji jos sad vec davnde 92 godine resili da sruse staru dobru Jugoslaviju. Kad nije moglo biti te Jugoslavije na koju smo se ponosili - nikakvo drugo nasilno nakaradno zajednistvo nije moglo imati smisla. SRECNA NAM DRZAVA CRNA GORA! I neka je srecna Srbiji drzava - i onima koji zele, i onima koji to ne zele da priznaju.

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Ma sta su napali Kostunicu?? Pa zasto bi on nekom cestitao kad ga pljuju svih ovih godina. Gledala sam TVCG gidinama ovde u Norveskoj ali vise ne, jel je ta antisrpska kampanja neverovatna. Nemojte da velicate ili bacate pod noge jednog coveka. To je nasa najveca greska bila i ostala. Radite na vasoj drzavi i drustvu kao da je to vasa kuca a ne nesto strano i za osudjivanje.

David

pre 17 godina

Iskreno cestitam nezavisnost Crnoj Gori i nezavisnost Srbiji. Vreme je da Srbija okrene sebi i svojim problemima i buducnosti. Verujem da u buducnosti nezavisna Serbija imati vrlo tesne i prijatelske odnose sa Crnom Gorom i Kosovom, jer u te regione ima svoj narod i svoje uspomene i istoriju. Zato, rukovodstvo Srbije, intelektualci i obicni gradjani treba da se raduju nezavisnosti Crne Gored i skoroj nezavisnosti Kosova, jer je to u direktom srpskom interesu za Evroposku perspektivu i svestrani napredak. Iluzuja je da u 21 veku vladati drugim narodima i mentalitetu. Zato, iskreno zelim da medju prvima priznate nezavisnost vasih prvih komsija. To je stvarna hrabrost i cojstvo sto kazu Crnogorci, budute hrabri pred svojim narodom.

aleksa

pre 17 godina

Sve je bilo odmereno i svecano, gledao sam prenos od pocetka do kraja. Cestitam nasoj braci u CG ponovo uspostavljenu drzavu. Zao mi je sto niko iz Srbije nije bio tamo, zao mi je sto Kostunica odbija da pruzi ruku i cestita, zao mi je sto crnogorska opozicija nije dosla na proglasenje nezavisnosti njihove drzave. Crnogorski referendum je prihvatio ceo svet ali nece opozicija u CG i Vojislav Kostunica... bruka.

Sada je vreme da se Srbija konacno okrene sebi i svojoj drzavnosti. Nadam se da ce nase proglasenje nezavisnosti biti bar onoliko lepo i svecano kao u Crnoj Gori.

vesna

pre 17 godina

Zao mi je sto je i nakon petnaest izgubljenih godina, Srbija ostala ista. Zasto ne cestitaju Crnoj Gori drzavu?Na crnogorskom referendumu pobijedila je bozja i istorijska pravda i Srbija je dobila drzavu.Kostunica nikako da se pomiri sa istinom da je izgubio izlaz na more.Kao morao bi da se pomiri sa istinom i makar pod pritiskom Evrope da cestita pobjedniku. Ali, nema on snage za ljudski gest.

Rasa

pre 17 godina

Za godinu dana Crna Gora ce biti pred vratima "Unije",a mi cemo se jos pitati gde je Mladic.Vlada ce promeniti zakon u parlamentu i produziti svoj mandat za uvek.Izbori ce biti ukinuti. Salu na stranu, ovo ponasanje je vec u domenu pristojnosti i samo dokazuje, da kada je vlast i novac u pitanju, do skoro pristojni ljudi poprimaju najprimitivnije oblike ponasanja. Prosto je neverovatno da mi Srbi nismo u stanju da izaberemo za vrsenje vlasti ljude koji su osim obrazovani, ispunjene licnosti i u drugim oblastima zivota. SM sigurno ne bi prosao ozbiljniji pregled, a i ovi danasnji su pod velikim znakom pitanja. Ta doza bahatosti, garnirana sa tikovima i grimasama samo govori o kompleksima i frustracijama koje se izivljavaju kroz vrsenje vlasti i to je opasnija varijanta od onih koji ucestvuju u vlasti samo zbog novca. Doduse ovi dijagnosticirani se i u tome dobro snalaze, ali nasi zivoti prolaze dok negativna selekcija uzima svoj danak. Dokle vise?

Marko

pre 17 godina

Meni kao Crnogorcu mnogo više znače čestitke mojih prijatelja iz Srbije nego Koštunice i njemu sličnih!
Prava prijateljstva se čuvaju bez obzira u koliko se država nalazimo!
Srećan sam što imam svoju državu i moju su želim da podijelim sa svim dobronamjernim ljudima!

Jovan Zrmanjac

pre 17 godina

Nema čestitanja. Separatizmu niko u svetu ne čestita, osim onaj ko se tome raduje. Bravo Vojo. Večeras se videlo da je na proglašenje nezavisnosti došlo samo pola Crne Gore. A šta ćemo sa drugom polovinom. Milo je sebe uvalio u velike nevolje. Budućnost će to jasno pokazati. I večeras je imao kiselo lice. A napolju ga je dočekala šaka njegovih pristalica. Ko je pametan, taj se ne raduje razbijanju srpskog naroda.

Montenegrino

pre 17 godina

Svim gradjanima Crne Gore i Srbije cestitam nezavisnost. Ovako je najbolje za sve, pa mozda gospodine Shami (i slicni njemu) ostanu bez posla i puste narod da normalno zivi, bez ratova, sankcija, u miru sa susjedima i medjusobnom postovanju.
Sretno.

Švejk

pre 17 godina

Zar ne bi trebalo i u Srbiji da bude svečana sednica parlamenta i vatromet? Kao da je Srbija nestala sa mape sveta... ustvari... konačno nestade "velika srbija"... vatromet bi trebalo da bude u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

European Son

pre 17 godina

Vrlo jednostavno: trijumf civilizovanosti i razuma nad primitivizmom i iracionalnoscu. Jasno je da Crnu Goru ceka tezak put ka Evropi, ali prozet optimizmom i pozitivnom energijom. A nama...nek je Bog u pomoci!

Стојан

pre 17 godina

Кад не уме онај, ево ја ћу. Честитам Црној Гори и свим њеним грађанима независност и желим им исто што и нама Србима у Србији.

Ana

pre 17 godina

Gde to piše da moramo nešto da uradimo... da priznamo, čestitamo, da budemo dobre komšije... Ima komšija s kojima ne razgovaram godinama, pa eto, živi smo izdravi i jedni i drugi. I ništa nam ne fali.

Mika, Pancevo

pre 17 godina

Cestitam Crnogorcima! Trebalo je da se razdvojite jos 1991. Ovih 15 godina je bilo agonija... ovako je svakome bolje, to je sigurno.

Pantelija

pre 17 godina

Blago budalama, njihovo je carstvo nebesko. Sto se tice zemaljskog carstva, ono i onako ne pripada ljudima, nego politicarima.

Goran, Pozega

pre 17 godina

Kakva sramota za nasu drzavu. Povredjeni ego naseg predsednika vlade i njegove ekipe je vazniji od politicke kulture. Pocetkom devedesetih ignorisali smo takodje medjunarodno prizavanje tada otcepljenih republika SFRJ, uvodili nam sankcije ili su nas ignorisali kao i danas...

Voyager

pre 17 godina

Demokratski kraj i smirivanje strasti ce se odigrati tek kada Kosovo dobije nezavisnost (u novembru) a zatim i Vojvodina. I Crna Gora i Kosovo su dugo godina trosili pare odavde (zato su i opusteni pa se smeju), ali pare Vojvodjana trosi neko drugi tako da oni jedini sa puno prava mogu da postave pitanje svoje nezavisnosti. I dokle god se "demokratski" i "kulturoloski" pozivaju Srbi a na i gradjani Srbije od kojih znacajan broj nisu Srbi, bojim se da cemo puni tolerancije i razumevanja i osmeha ostajati bez delova teritorija i delova naroda. Tada mozemo da zavrsimo i sa projektima koji od 1914. g. uzalud prolivaju narodnu krv, a rezultat je ocigledan i jasan kao u sportu: Srbija kao pre 1912. Ali sami smo krivi jer mi biramo...

zoran

pre 17 godina

Sami i Kostunicam, bruka i sramota nase Srbije. Nesposobni ni ruku da pruze ni na sastanku ni na rastanku jedino je Milosevicu pruzio iskreno ruku. Ima li nam kraja od ovakvih. Zoran

Zed

pre 17 godina

Iako se slažem s onim što je rekao njemački ambasador, ne slažem se s tim da nama stalno nekakvi ambasadori, strane diplomate i sl. govore šta treba i moramo uraditi. Mogu zamisliti kako bi ovdje u Australiji reagovala njihova vlada kada bi recimo ambasador SCG Milivoj Glišić ili bilo koji drugi ambasador rekao šta moraju uraditi da se popravi život Aboridžina. Čestitke Crnoj Gori i sve najbolje u budućnosti.

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Državna zajednica je prestala da postoji jer se Crna Gora izjasnila na referendumu za napuštanje iste i sad je Crna Gora samostalna država. To je OK, ali i Srbija je silom prilika takođe postala nezavisna država, a nisam čuo da nam baš iskreno upućuju čestitke povodom toga. Dakle koliko Šami treba da čestita Maroviću ili bilo kome iz Crne Gore logično je da mu oni takođe čestitaju na nezavisnosti. S obzirom na to da je bio predsednik parlamenta državne zajednice razumem njegovu ličnu rezigniranost jer je ostao bez radnog mesta, a ljudi se tome u principu ne raduju.
Inače me zanima da li ikome ko se javio u gornjim komentarima pada na pamet da bi čestitke Crnoj Gori upućene odavde bile kao da čestitate komšiji jer ste dobili sina.
Nezavisna Crna Gora i nezavisna Srbija, IDEMO DALJE.

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Pošto kao građanka Srbije ne osećam nikakvu mržnju ili netrpeljivost koja potiče iz Crne Gore , izvinjavam se građanima u Crnoj Gori na ovakvom ponašanju srpskih političara , i želim im sve najbolje u budučnosti.

Dragan Ivanovic

pre 17 godina

E moj Sami, treba da se cestita Crnogorcima i njihovoj Vladi, kakva god ona bila, to sto su nesto obecali i pritom, gle cuda, to i ispunili. Znas, Sami dragi, zato su na vlasti - da nesto i urade. Ali oni imaju bar neku vladu, a ne Klub Nedovrsenih. E moj Sami...

piper

pre 17 godina

vidi se da vecina smatra da se sa cestikom sve reseva. zaboravlja se da je gos. marovic izabran na tu funkciju i glasovima nasih predstavnik iz srbie, sa zadatkom da radi na napretku i ocuvanju onih minimalnih funkcija drzavne zajednice, a ne da se pozicije vrsi promociju nezavisne crne gore. posteno bi bilo da kad je pocela kampanja da ostavku na funkciju. zamislite da se tako poneo gos. kostunica, verujem da to stiglo do savete evrope.

Ivan SENS

pre 17 godina

Mora da se stavi crta izmedju politicara u Srbiji i naroda. Bar 80 posto gradjana u Srbiji bi glasalo za samostalnu Srbiju. Ti isti politicari su znali da kad bi i u Srbiji bio referendum, ugasila bi se nakaradna SCG sigurno. Zato su i zeleli da nas zapostave nadajuci se da nece biti dovoljno crnogoraca koji ce glasati za samostalnost. Ti koji nas vode su bez i trunke morala. Sami ne zeli da cestita Marovicu zato sto je izgubio fotelju ukidanjem saveznog parlamenta. Ogavno, nisko i ispod svake casti. Sramota je da se zbog saka foteljasa ponizva srpski narod. Na najbedniji nacin je Srbija postala ponovo Drzava. Jedan Sloba je imao snage i hrabrosti da prizna poraz, a ovaj sadasnji premijer nema ni malo dostojanstva.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Kada bi bio pokojni Milosevic ziv,poslao bi tenkove oko zgrade parlamenta ili bi licno otisao i cestitao crnogorcima proglasenje nezavisnosti.A sta radi g.Kostunica? Crnogorski Srbi treba i jesu most izmedju Srba i Crnogoraca.Ja, sa moje strane,svim gradjanima CG cestitam nezavisnost.
Enver Kelmendi,3.jun 2006

Snezana

pre 17 godina

Srpski politicari su nevaspitani, ponasaju se glupo i razmazeno. Samo gube na svakom korakom. Stila, pristojnosti, inteligencije niotkuda.

ja by ja

pre 17 godina

Kada budemo poceli da gradimo demokratiju od porodica , preko familija, kuca, stanova, ulica, kvartova...preko gradova pa drzave (noseci sa sobom osjecaj da smo samomostalni= jaki)onda nam nece biti tesko da cestitamo i drugima da imaju osjecaj da su jaki jer su samostalni. Pozdravljam sav Srpski narod kojem se radi.

foxi

pre 17 godina

u politici nema mesta za surevljive,uvredljive i one koji su zlopamtila.Neprijatno mi je reci ali takvi ljudi nema sta da traze na javnoj sceni jer svoje nedostatke prikrivaju zlocom i nerazumnoscu. Cinimi se da bi kostunica i sami kad bi mogli istukli milu jer im je nesto lose ucinio.To nije istina.Crna Gora je pomogla Srbiji da se konacno osvjesti. Definitivno politicari na vlasti to nmogu da progutaju,vreme je da se zamen prvim ljudima koji ce rzmisljati evopski i svetski.Kakav je to premjer koji nema kome da preko vikeda da ode kod kolege da malo protulumare,odigraju karte,pojedu dobru ribu itd.

Crnogorac

pre 17 godina

Kakav je to covjek koji ce cestitati drugom sto ga je 10 god. pljuvao i na racun toga dobio drzavu???d ja iz CG cu danas u 20.00 gledati snimak kik-boksa Strugar-Ninic,tako i vi i vama iz Srbije preporucujem da se ne spustate na taj nivo i cestitate nekome ko vas godinama pljuje.

Cetinjanka

pre 17 godina

Ej, vi Srbi bas nemate srece sa politicarima. Ni mi,istina, ne blistamo, ali ovi vasi su svakog ostavili "u male". Kome jos znace cestitke Kostunice i Samija, ko su , bre, pa ti ? Jel' vi tamo stvarno mislite da je nama stalo.. Mi se slatko zabljavljamo na njihov racun ,Njihovo ponasanje je samo dokaz njihovog politickog, demokratskog, a bogami, i ljudskog kapaciteta.
Uzivajte ljudi, vidite li vi kako je lijepo imati svoju drzavu. Opustite se malo...

Gradjanka

pre 17 godina

Ponasanje vlade i clanova ovog DSS-a je vise nego autisticno i skandalozno. Da li oni salju poruku svojim clanovima da ne idu u CG na more ili Zabljak? Kakvu uopste poruku, osim izliva mrznje i besa, salju. Ja sam svim svojim prijateljima jos 21. maja cestitala a poslala sam i cestitke vladi CG. Pa necu se valjda uciti redu od Kostunice, Samiji i slicnih likova. Znamo da je definicija Kostunicine zajednice bila "Srbija ima more a CG ima Dunav". E pa nema vise i to zahvaljujuci Kostunici. Cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost a nama zelim da se zamislimo za koga cemo da glasamo na sledecim izborima. Ako opet izaberemo ove i radikale uskoro necemo moci da putujemo ni iz opstine Stari grad na recimo Vozdovac.

Srba

pre 17 godina

Gospodin Sami kao i njegovi poslodavci treba da znaju da Srbija nije njihova privatna drzava, i da kad zastupas drzavu nekad moras sa odradis i nesto sto ti bas i nije na srcu. To Milosevic nikada nije shavato,a izgleda da se ta praksa nastavlja i dalje. Kontinuitet je sve ocitiji.

Sale, Novi Sad

pre 17 godina

Jel' neko zna da li su ikada Srbija i Crna Gora postale nezavisne na miran nacin? Mozda je ovo sansa za neki mirniji vek.

Iznogud

pre 17 godina

Pa normalno da se duri kad je ostao bez lepe fotelje u kojoj je dremao - mislim radio nista - i uzimao za to lepe parice. Ajde Sami, budi covek, pa jednom imaj svoje misljenje i cestitaj Crnogorcima, sto su uspeli da se iscupaju iz onog gliba koji vlada u Srbiji.

Lazarevčanin

pre 17 godina

Koštunica prvo treba da čestita Srbima! Zaista mislim da su Srbi dobili više od Crnogoraca osamostaljenjem država!
Pa ljudi moji čestitam vam nezavisnu državu Srbiju!

Nenad

pre 17 godina

Srbijanski politicari imaju problema jer sve projektuju na licnu ravan. Oni su izabrani i placeni da predstavljaju narod i drzavu, a ne sami sebe. Sad je Sami uvredjen, jer njegovu njusku Crnogorci ne zele vise da gledaju. I zavidim im na tome. Upravo oni koji su izrazavali beskonacnu iracionalnu ljubav prema Crnogorcima, oni koji su neprestano govorili o dva oka u glavi, ti se sada utrkuju ko ce vise ponziti, uvrediti, zapretiti dojucerasnjoj braci. Da je danas 91. tenkovi bi vec bili na ulicama Podgorice. Kome nije jasno od cega je CG pobegla, bilo je dovoljno da pogleda post-referendumski program RTS-a.

blaza

pre 17 godina

Nemaju ljudi vremena da idu u Podgoricu, jer kako rece Premjer ovde ima i previse posla... i krenu poso. Sinoc izbacise les jos jednog kriminalca i to ne bilo gde nego ispred zgrade MUP Srbije. Sudeci po najavi bice posla. Da li ce g-din Sami da cestita Drzavnost CG i Marovicu to je bitno onoliko koliko je doticni gospodin bitan faktor u Srbiji. Ovde su mnogo bitnije druge stvari a to je: ovim cinjenjem tj necinjenjem ova Vlada i "ESTABLISMENT" stvara predpostavke [svesno] za buduce jako lose odnose dve bliske drzave, utice na nestabilnost regiona i buduci polozaj Srbije u regionu. Umesto da preuzme inicijativu ona se u Milosevicevskom maniru povlaci pod izgovorom sredjivanja svog dvorista. Pogledajte preduzimljivost Vlade Hrvatske kad su regionalni projekti i problemi u pitanju. E tako cemo i uci u Evropu. Gledacemo ceo zivot regionu u ledja...

Mihajlo

pre 17 godina

Kome čestitati u Crnoj Gori ljudima koji su 91god.bili veći Srbi od Šešelja i Slobe,koji su zagovarali ratnu opciju kako bi spasili Herceg Novi od napada Hrvata.
1997.god postaju Crnogorci a od 2002.god zalažu se za razbijanje Državne Zajednice koju su stvarali 1992.god i čestitali novu Jugoslaviju svim građanima Srbije i Crne Gore.Tom političkom vrhu ne treba čestitati već Crnogorcima,Bošnjacima,Albancima,koji su plebiscitom glasali za neovisnu državu.

amstel

pre 17 godina

Gradjanima Crne Gore cestitam na nezavisnosti. Ove privatne zelje i cestitke obicno nisu bitne, ali ako vec vlada Srbije odbija da cestita nezavisnost, to bar ja kao obican gradjanin mogu da uradim. Zao mi je zbog omalovazavanja koje su Crnogorci trpeli od strane srbijanskih vlasti i nadam se da ovo durenje nece dugo trajati. Ima i nas Srba koji ovako mislimo.

Dejan Vukadinovic

pre 17 godina

Zar vlada jednog naroda ne treba da sprovodi u delo misljenje i zelju naroda koji je izabrao da ih u njihovo ime zastupa!!! Pa ako je to tako zar nasa vlada na celu sa Kostunicom ne primecuje da se malo mnogo razilazi sa zeljama ovog naroda..... Onda po kom osnovu je jos uvek tu gde jeste...???

Milos

pre 17 godina

Kao uvredjena, razmazena derista. Prosto da ne verujes koga mi imamo za premijera i predsednika skupstine i koliko su ti ljudi van dodira s funkcijom koju obavljaju - mogu oni kod kuce da se ljute i dure koliko zele, ali kao premijer i speaker Parlamenta moraju da se ponasaju odgovorno i drzavnicki i da, njihovim recnikom, emocije budu deveta rupa na svirali. Istorija ce zabeleziti kako se Srbija, a ne Vojislav Kostunica, ponasala.

Dovla

pre 17 godina

Sami je potpuno u pravu, oni su doneli odluku i to je njihova stvar, sta on ima nekome da cestita ili da "priznaje" nesto. Kakve su to gluposti!

Ivan

pre 17 godina

E ovi iz DSSa su promasili deceniju. Covece koji su ovo nojevi, zabili glavu u pesak i guraju guraju a odozgo poplava. E covek nesto i nauci vremenom, recimo kako da bude tolerantan kako da gubi sa stilom, kako da bude diplomata. Koja drzavna zajednica koja cuda. Okrenite se svojoj drzavi i pocnite da je gradite na zdravim temeljima.

Zoran

pre 17 godina

Da, Šami, treba da čestitaš Maroviću. Ako već nisi demokrata, pokušaj da se praviš da jesi, bar iz pristojnosti, i prihvati volju crnogorskog naroda!

Harold

pre 17 godina

Evo sanse da, pored Makedonije, imamo jos jednog dobrog komsiju.
A, ostali problemi - resice se !!
Kada ?
Onda kada popovi odu u crkve, a budale iz politike.
A koji su ti ?
Odlucite, bice izbora.
Uskoro !!!

vinetu

pre 17 godina

Treba progutati i tu gorku pilulu i cestitati. Da li zaista ima razloga da se nesto cestita - nema. Ali to ce vreme pokazati koliko njima toliko i nama. Bavimo se sobom.

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Veoma sam iznenadjen Kostunicinom (a verovatno i Tadicevom) odlukom da ne odu u Crnu Goru kad svi znamo koliko je Crnogorsko rukovodstvo a i vecina naroda bratski raspolozena prema Srbima i kako lepo bi ih docekali i ispratili i ugostili i ... (ma sta sve ne bi uradili za svoju bracu).

Flesh

pre 17 godina

Da li je ikako izvodljivo rastati se u miru, bez prepucavanja ko sta treba da prizna? Ocigledni su rezultati referenduma i mozda bi bilo zdravije za buduce odnose sa susednom drzavom da krenemo dalje, da Srbija i njeni zvanicnici priznaju Grnu Goru. Sve to bez cinizma, cudjenja i drame. Srbiji je potrebno da krene dalje, to nikada ne smemo zaboraviti.

ivan

pre 17 godina

toliko o Kostunicinom legalizmu i politickoj kulturi (i vestini).. opet ce ispasti da su Srbi primitivci koji ne postuju demokratsku volju vecine i ne zele da saradjuju sa drugim narodima..

Markus

pre 17 godina

G,Sami,sramota za takav rezon i ponasanje.Vi ste,ili bolje da kazem TI si jedan politicki cinik.Vasa plata je deo i Crnogorskog naroda BRE !!!

Jovan Zrmanjac

pre 17 godina

Nema čestitanja. Separatizmu niko u svetu ne čestita, osim onaj ko se tome raduje. Bravo Vojo. Večeras se videlo da je na proglašenje nezavisnosti došlo samo pola Crne Gore. A šta ćemo sa drugom polovinom. Milo je sebe uvalio u velike nevolje. Budućnost će to jasno pokazati. I večeras je imao kiselo lice. A napolju ga je dočekala šaka njegovih pristalica. Ko je pametan, taj se ne raduje razbijanju srpskog naroda.

Srbin iz Crne Gore (poreklom)

pre 17 godina

"Sto se grbo rodi, ni vrijeme ga nece ispraviti"!
Tuzna je ono bila ceremonija!
Vladika Njegos nam se u grobu po ko zna koji put prevrnuo!

Predrag

pre 17 godina

Kao gradjanin Srbije cestitam Srbiji i svim njenim gradjanima da je najzad i nasa zemlja postala nezavisna! Ovo je davno trebalo uradidi. Naravno, zelim Crnoj Gori sve najbolje. Ko je dobio a ko izgubio sada vise nije vazno.

niksicanin

pre 17 godina

Braco Srbi hvala na cestitkama ovo je dan koji smo dugo cekali i najzad se i to desilo. Dobro nam dosli na pivo i prsutu suverenoj Crnoj Gori kad god htjeli a Voja i Sami nek se pracakaju u svom paralelnom unverzumu. Dace bog da se oslobodite takvih strucnjaka i zauzmete mjesto koje vam odavno pripada u Evropi kao pametna i bogata zemlja.

Ivan

pre 17 godina

Srbi, čestitam vam na nezavisnosti!
Zapitajte se ovo: da nije strane vojske na Kosovu, i da vaša vlastita vojska nije u banani, da li bi već počela balvanizacija Crne Gore?

vesna

pre 17 godina

Zao mi je sto je i nakon petnaest izgubljenih godina, Srbija ostala ista. Zasto ne cestitaju Crnoj Gori drzavu?Na crnogorskom referendumu pobijedila je bozja i istorijska pravda i Srbija je dobila drzavu.Kostunica nikako da se pomiri sa istinom da je izgubio izlaz na more.Kao morao bi da se pomiri sa istinom i makar pod pritiskom Evrope da cestita pobjedniku. Ali, nema on snage za ljudski gest.

Ana

pre 17 godina

Treba se, kao prvo 'zahvaliti' onima koji jos sad vec davnde 92 godine resili da sruse staru dobru Jugoslaviju. Kad nije moglo biti te Jugoslavije na koju smo se ponosili - nikakvo drugo nasilno nakaradno zajednistvo nije moglo imati smisla. SRECNA NAM DRZAVA CRNA GORA! I neka je srecna Srbiji drzava - i onima koji zele, i onima koji to ne zele da priznaju.

marko

pre 14 godina

Crnogorci cestitam Vam na drzavnosti kao i svakoj novonastloj drzavi.Samo molim gospodu iz vrha CG kao sto je gospodin Marovic i svi slicni njemju da se ne ponasaju kameleonski jer su jedno govorili kad je CG bila sa Srbijom a sada govore drugo sto normalno izaziv ostre komentare nas iz Srbije. Imla je Crna Gore itekako korsti i zelela bi jos od Srbije. Sva sreca vise toga nema pa okrenimo se kao dve nezavisne drzave i postvimo se da nismo vise braca po novcu,kukuruzu i svemu sto se zove djabe.Okrenimo se sebi imamo u nasoj drzavu mnogo problema a eto je tamo Crna Gora i njena drzava neka se sama bavi sobom. Ponasajmo se u odnosima sa CG kao prema Austriji i slicnim drzavama pa cete videti kakvi ce nam odnosi biti ubuduce i po meni veoma zdravi

Nenad

pre 17 godina

Srbijanski politicari imaju problema jer sve projektuju na licnu ravan. Oni su izabrani i placeni da predstavljaju narod i drzavu, a ne sami sebe. Sad je Sami uvredjen, jer njegovu njusku Crnogorci ne zele vise da gledaju. I zavidim im na tome. Upravo oni koji su izrazavali beskonacnu iracionalnu ljubav prema Crnogorcima, oni koji su neprestano govorili o dva oka u glavi, ti se sada utrkuju ko ce vise ponziti, uvrediti, zapretiti dojucerasnjoj braci. Da je danas 91. tenkovi bi vec bili na ulicama Podgorice. Kome nije jasno od cega je CG pobegla, bilo je dovoljno da pogleda post-referendumski program RTS-a.

Lazarevčanin

pre 17 godina

Koštunica prvo treba da čestita Srbima! Zaista mislim da su Srbi dobili više od Crnogoraca osamostaljenjem država!
Pa ljudi moji čestitam vam nezavisnu državu Srbiju!

Mihajlo

pre 17 godina

Kome čestitati u Crnoj Gori ljudima koji su 91god.bili veći Srbi od Šešelja i Slobe,koji su zagovarali ratnu opciju kako bi spasili Herceg Novi od napada Hrvata.
1997.god postaju Crnogorci a od 2002.god zalažu se za razbijanje Državne Zajednice koju su stvarali 1992.god i čestitali novu Jugoslaviju svim građanima Srbije i Crne Gore.Tom političkom vrhu ne treba čestitati već Crnogorcima,Bošnjacima,Albancima,koji su plebiscitom glasali za neovisnu državu.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Kada bi bio pokojni Milosevic ziv,poslao bi tenkove oko zgrade parlamenta ili bi licno otisao i cestitao crnogorcima proglasenje nezavisnosti.A sta radi g.Kostunica? Crnogorski Srbi treba i jesu most izmedju Srba i Crnogoraca.Ja, sa moje strane,svim gradjanima CG cestitam nezavisnost.
Enver Kelmendi,3.jun 2006

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Pošto kao građanka Srbije ne osećam nikakvu mržnju ili netrpeljivost koja potiče iz Crne Gore , izvinjavam se građanima u Crnoj Gori na ovakvom ponašanju srpskih političara , i želim im sve najbolje u budučnosti.

Goran, Pozega

pre 17 godina

Kakva sramota za nasu drzavu. Povredjeni ego naseg predsednika vlade i njegove ekipe je vazniji od politicke kulture. Pocetkom devedesetih ignorisali smo takodje medjunarodno prizavanje tada otcepljenih republika SFRJ, uvodili nam sankcije ili su nas ignorisali kao i danas...

Mika, Pancevo

pre 17 godina

Cestitam Crnogorcima! Trebalo je da se razdvojite jos 1991. Ovih 15 godina je bilo agonija... ovako je svakome bolje, to je sigurno.

aleksa

pre 17 godina

Sve je bilo odmereno i svecano, gledao sam prenos od pocetka do kraja. Cestitam nasoj braci u CG ponovo uspostavljenu drzavu. Zao mi je sto niko iz Srbije nije bio tamo, zao mi je sto Kostunica odbija da pruzi ruku i cestita, zao mi je sto crnogorska opozicija nije dosla na proglasenje nezavisnosti njihove drzave. Crnogorski referendum je prihvatio ceo svet ali nece opozicija u CG i Vojislav Kostunica... bruka.

Sada je vreme da se Srbija konacno okrene sebi i svojoj drzavnosti. Nadam se da ce nase proglasenje nezavisnosti biti bar onoliko lepo i svecano kao u Crnoj Gori.

Dragan

pre 17 godina

Ne vidim u čemu je problem u nečestitanju... Možda poređenje nije umesno, ali kada se jedan brak razvede sporazumno, pri čemu jedan partner želi da ostane u braku a drugi da se razvede, da li prvi čestita drugome na odluci?
Lično bih prvi glasao za odvajanje, jer nikome nije bilo dobro u toj nazovi-državi, ponajmanje nama Srbima. Crnogorci su ucenama koristili svaku priliku da lobiraju za nezavisnost, u ambasadama su, suprotno dogovorima, sedela po dva ambasadora...
I još da čestitate nekome ko je iskoristio vaš novac, sve vičući pritom kako je neravnopravan i kako hoće sam za sebe... Pa tek *to* bi bio vrhunac cinizma.
Proglasili su nezavisnost, doviđenja. Sad lepo na šalter pa šta im Bog da, Srbija ima dovoljno svojih muka da bi još morala da se pravda što se ne ponaša džentlmenski i ne čestita. Prema svecu i tropar! Kakvi džentlmeni u Crnoj Gori, takav i tretman u Srbiji.
Sasvim je razumna odluka naših političara da ne odu na proglašenje nezavisnosti. Ne znam mnogo razvedenih bračnih partnera koji jedno drugom idu na svadbu posle razvoda.

toma

pre 17 godina

E, moje drzave, videcete vi, svi ce uci u Evropsku Uniju sem zemalja iz bivse SFRJ sem Slovenije, razbili smo divnu zemlju, ziveli smo kao jedan, sta nam je hvalilo, ali zapad je resio da nas unisti i svi sem Srbije su naseli na to, videcete svi cemo se kajati jer realno najlepse smo ziveli kada smo svi bili zajedno, no dobro ja licno cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost, i da im se zahvalim sto su sve ove protekle godine bili uz nas, nemojmo da zaboravimo da su bili uz nas i kada smo bili bombardovani, a nama bih pozeleo da se okrenemo sami sebi i da resimo konacno ove sve nagomilane probleme koji nas vec duze vreme muce.

Marko

pre 17 godina

Pitam se kako će se DSS ponašati kad na red dođu mnogo dramatičnije stvari za Srbiju. Žao mi je što je Koštunica moj premijer, ali nisam se iznenadio, jer je takav uvek bio. Posle nezavisnosti Crne Gore, sledeće najvažnije stvari za Srbiju su nezavisnost Kosova i Metohije, pa kasnije prijem u EU koji neće proći glatko, možda nikako, jer svaka država ponaosob mora to odobriti na referendumu. Nisam siguran da bi 28 tadašnjih članica glasalo DA.

cetinjanin

pre 17 godina

neko postavi pitanje o 300000 crnogoraca u srbiji i 45% biraca u crnoj gori.Pa preselite ih al humano i gotovo.Za to imate i kadrove i tehniku tj.kompletan inzinjering.Samo nek se Rasa i Mladic drze podalje od toga posla ,da vas stranci opet nebi uvalili u rat.

vinetu

pre 17 godina

Treba progutati i tu gorku pilulu i cestitati. Da li zaista ima razloga da se nesto cestita - nema. Ali to ce vreme pokazati koliko njima toliko i nama. Bavimo se sobom.

Harold

pre 17 godina

Evo sanse da, pored Makedonije, imamo jos jednog dobrog komsiju.
A, ostali problemi - resice se !!
Kada ?
Onda kada popovi odu u crkve, a budale iz politike.
A koji su ti ?
Odlucite, bice izbora.
Uskoro !!!

amstel

pre 17 godina

Gradjanima Crne Gore cestitam na nezavisnosti. Ove privatne zelje i cestitke obicno nisu bitne, ali ako vec vlada Srbije odbija da cestita nezavisnost, to bar ja kao obican gradjanin mogu da uradim. Zao mi je zbog omalovazavanja koje su Crnogorci trpeli od strane srbijanskih vlasti i nadam se da ovo durenje nece dugo trajati. Ima i nas Srba koji ovako mislimo.

Crnogorac

pre 17 godina

Kakav je to covjek koji ce cestitati drugom sto ga je 10 god. pljuvao i na racun toga dobio drzavu???d ja iz CG cu danas u 20.00 gledati snimak kik-boksa Strugar-Ninic,tako i vi i vama iz Srbije preporucujem da se ne spustate na taj nivo i cestitate nekome ko vas godinama pljuje.

Sale, Novi Sad

pre 17 godina

Jel' neko zna da li su ikada Srbija i Crna Gora postale nezavisne na miran nacin? Mozda je ovo sansa za neki mirniji vek.

piper

pre 17 godina

vidi se da vecina smatra da se sa cestikom sve reseva. zaboravlja se da je gos. marovic izabran na tu funkciju i glasovima nasih predstavnik iz srbie, sa zadatkom da radi na napretku i ocuvanju onih minimalnih funkcija drzavne zajednice, a ne da se pozicije vrsi promociju nezavisne crne gore. posteno bi bilo da kad je pocela kampanja da ostavku na funkciju. zamislite da se tako poneo gos. kostunica, verujem da to stiglo do savete evrope.

Dragan Ivanovic

pre 17 godina

E moj Sami, treba da se cestita Crnogorcima i njihovoj Vladi, kakva god ona bila, to sto su nesto obecali i pritom, gle cuda, to i ispunili. Znas, Sami dragi, zato su na vlasti - da nesto i urade. Ali oni imaju bar neku vladu, a ne Klub Nedovrsenih. E moj Sami...

Zed

pre 17 godina

Iako se slažem s onim što je rekao njemački ambasador, ne slažem se s tim da nama stalno nekakvi ambasadori, strane diplomate i sl. govore šta treba i moramo uraditi. Mogu zamisliti kako bi ovdje u Australiji reagovala njihova vlada kada bi recimo ambasador SCG Milivoj Glišić ili bilo koji drugi ambasador rekao šta moraju uraditi da se popravi život Aboridžina. Čestitke Crnoj Gori i sve najbolje u budućnosti.

Стојан

pre 17 godina

Кад не уме онај, ево ја ћу. Честитам Црној Гори и свим њеним грађанима независност и желим им исто што и нама Србима у Србији.

Švejk

pre 17 godina

Zar ne bi trebalo i u Srbiji da bude svečana sednica parlamenta i vatromet? Kao da je Srbija nestala sa mape sveta... ustvari... konačno nestade "velika srbija"... vatromet bi trebalo da bude u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

European Son

pre 17 godina

Vrlo jednostavno: trijumf civilizovanosti i razuma nad primitivizmom i iracionalnoscu. Jasno je da Crnu Goru ceka tezak put ka Evropi, ali prozet optimizmom i pozitivnom energijom. A nama...nek je Bog u pomoci!

Montenegrino

pre 17 godina

Svim gradjanima Crne Gore i Srbije cestitam nezavisnost. Ovako je najbolje za sve, pa mozda gospodine Shami (i slicni njemu) ostanu bez posla i puste narod da normalno zivi, bez ratova, sankcija, u miru sa susjedima i medjusobnom postovanju.
Sretno.

Rasa

pre 17 godina

Za godinu dana Crna Gora ce biti pred vratima "Unije",a mi cemo se jos pitati gde je Mladic.Vlada ce promeniti zakon u parlamentu i produziti svoj mandat za uvek.Izbori ce biti ukinuti. Salu na stranu, ovo ponasanje je vec u domenu pristojnosti i samo dokazuje, da kada je vlast i novac u pitanju, do skoro pristojni ljudi poprimaju najprimitivnije oblike ponasanja. Prosto je neverovatno da mi Srbi nismo u stanju da izaberemo za vrsenje vlasti ljude koji su osim obrazovani, ispunjene licnosti i u drugim oblastima zivota. SM sigurno ne bi prosao ozbiljniji pregled, a i ovi danasnji su pod velikim znakom pitanja. Ta doza bahatosti, garnirana sa tikovima i grimasama samo govori o kompleksima i frustracijama koje se izivljavaju kroz vrsenje vlasti i to je opasnija varijanta od onih koji ucestvuju u vlasti samo zbog novca. Doduse ovi dijagnosticirani se i u tome dobro snalaze, ali nasi zivoti prolaze dok negativna selekcija uzima svoj danak. Dokle vise?

Marko

pre 17 godina

Meni kao Crnogorcu mnogo više znače čestitke mojih prijatelja iz Srbije nego Koštunice i njemu sličnih!
Prava prijateljstva se čuvaju bez obzira u koliko se država nalazimo!
Srećan sam što imam svoju državu i moju su želim da podijelim sa svim dobronamjernim ljudima!

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Ma sta su napali Kostunicu?? Pa zasto bi on nekom cestitao kad ga pljuju svih ovih godina. Gledala sam TVCG gidinama ovde u Norveskoj ali vise ne, jel je ta antisrpska kampanja neverovatna. Nemojte da velicate ili bacate pod noge jednog coveka. To je nasa najveca greska bila i ostala. Radite na vasoj drzavi i drustvu kao da je to vasa kuca a ne nesto strano i za osudjivanje.

Bole

pre 17 godina

I posle se cudimo zasto nas svet posmatra kao divljake. Politicari koji nas predstavljaju se ponasaju kao poglavice divljih plemena. Hocemo u Evropu a nemamo elementarno vaspitanje i kulturu da susedu cesitamo nezavisnost.
SRAMOTA!

Nikola

pre 17 godina

DSS ce da nestane sa politicke scene Srbije kao dinosaurusi sa planete zemlje... oni nemaju dodir sa realnoscu, oni zive u nekim svetovima koje su isprojektovali u svojim glavama.
Rejting im polako pada i to je dobro...

Dejan-roma

pre 17 godina

Postovana Braco Srbi!
U ime Cgorske dijaspore iz Italije cestitam Vam Nezavisnost. Nijeste Vi krivi za Kostunicin i Samijev primitivizam niti oni mogu uticati na nasu ljubav i postovanje prema Srbiji. Ja se nadam da cete uskoro dobiti pravu Vladu i da ce Vas ogrijati sunce. Radujte se svojoj drzavi kao i mi nasoj!

sacchi

pre 17 godina

Sta cmizdris Sami? Naci ce se ponovo neka funkcija za tebe, tipa ono sastanemo se dva puta godisnje a dnevnice uzimamo svaki dan! Pozovi onog nesretnog Bulatovica i njegove saradnike, neka se pridruze svojim zemljacima sto su jos uvek na vlasti u Srbiji bice i za njih, ovaj narod ce i to da plati!

ivan

pre 17 godina

toliko o Kostunicinom legalizmu i politickoj kulturi (i vestini).. opet ce ispasti da su Srbi primitivci koji ne postuju demokratsku volju vecine i ne zele da saradjuju sa drugim narodima..

Markus

pre 17 godina

G,Sami,sramota za takav rezon i ponasanje.Vi ste,ili bolje da kazem TI si jedan politicki cinik.Vasa plata je deo i Crnogorskog naroda BRE !!!

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Veoma sam iznenadjen Kostunicinom (a verovatno i Tadicevom) odlukom da ne odu u Crnu Goru kad svi znamo koliko je Crnogorsko rukovodstvo a i vecina naroda bratski raspolozena prema Srbima i kako lepo bi ih docekali i ispratili i ugostili i ... (ma sta sve ne bi uradili za svoju bracu).

Flesh

pre 17 godina

Da li je ikako izvodljivo rastati se u miru, bez prepucavanja ko sta treba da prizna? Ocigledni su rezultati referenduma i mozda bi bilo zdravije za buduce odnose sa susednom drzavom da krenemo dalje, da Srbija i njeni zvanicnici priznaju Grnu Goru. Sve to bez cinizma, cudjenja i drame. Srbiji je potrebno da krene dalje, to nikada ne smemo zaboraviti.

Ivan

pre 17 godina

E ovi iz DSSa su promasili deceniju. Covece koji su ovo nojevi, zabili glavu u pesak i guraju guraju a odozgo poplava. E covek nesto i nauci vremenom, recimo kako da bude tolerantan kako da gubi sa stilom, kako da bude diplomata. Koja drzavna zajednica koja cuda. Okrenite se svojoj drzavi i pocnite da je gradite na zdravim temeljima.

Zoran

pre 17 godina

Da, Šami, treba da čestitaš Maroviću. Ako već nisi demokrata, pokušaj da se praviš da jesi, bar iz pristojnosti, i prihvati volju crnogorskog naroda!

Milos

pre 17 godina

Kao uvredjena, razmazena derista. Prosto da ne verujes koga mi imamo za premijera i predsednika skupstine i koliko su ti ljudi van dodira s funkcijom koju obavljaju - mogu oni kod kuce da se ljute i dure koliko zele, ali kao premijer i speaker Parlamenta moraju da se ponasaju odgovorno i drzavnicki i da, njihovim recnikom, emocije budu deveta rupa na svirali. Istorija ce zabeleziti kako se Srbija, a ne Vojislav Kostunica, ponasala.

Dovla

pre 17 godina

Sami je potpuno u pravu, oni su doneli odluku i to je njihova stvar, sta on ima nekome da cestita ili da "priznaje" nesto. Kakve su to gluposti!

blaza

pre 17 godina

Nemaju ljudi vremena da idu u Podgoricu, jer kako rece Premjer ovde ima i previse posla... i krenu poso. Sinoc izbacise les jos jednog kriminalca i to ne bilo gde nego ispred zgrade MUP Srbije. Sudeci po najavi bice posla. Da li ce g-din Sami da cestita Drzavnost CG i Marovicu to je bitno onoliko koliko je doticni gospodin bitan faktor u Srbiji. Ovde su mnogo bitnije druge stvari a to je: ovim cinjenjem tj necinjenjem ova Vlada i "ESTABLISMENT" stvara predpostavke [svesno] za buduce jako lose odnose dve bliske drzave, utice na nestabilnost regiona i buduci polozaj Srbije u regionu. Umesto da preuzme inicijativu ona se u Milosevicevskom maniru povlaci pod izgovorom sredjivanja svog dvorista. Pogledajte preduzimljivost Vlade Hrvatske kad su regionalni projekti i problemi u pitanju. E tako cemo i uci u Evropu. Gledacemo ceo zivot regionu u ledja...

Dejan Vukadinovic

pre 17 godina

Zar vlada jednog naroda ne treba da sprovodi u delo misljenje i zelju naroda koji je izabrao da ih u njihovo ime zastupa!!! Pa ako je to tako zar nasa vlada na celu sa Kostunicom ne primecuje da se malo mnogo razilazi sa zeljama ovog naroda..... Onda po kom osnovu je jos uvek tu gde jeste...???

Iznogud

pre 17 godina

Pa normalno da se duri kad je ostao bez lepe fotelje u kojoj je dremao - mislim radio nista - i uzimao za to lepe parice. Ajde Sami, budi covek, pa jednom imaj svoje misljenje i cestitaj Crnogorcima, sto su uspeli da se iscupaju iz onog gliba koji vlada u Srbiji.

ja by ja

pre 17 godina

Kada budemo poceli da gradimo demokratiju od porodica , preko familija, kuca, stanova, ulica, kvartova...preko gradova pa drzave (noseci sa sobom osjecaj da smo samomostalni= jaki)onda nam nece biti tesko da cestitamo i drugima da imaju osjecaj da su jaki jer su samostalni. Pozdravljam sav Srpski narod kojem se radi.

foxi

pre 17 godina

u politici nema mesta za surevljive,uvredljive i one koji su zlopamtila.Neprijatno mi je reci ali takvi ljudi nema sta da traze na javnoj sceni jer svoje nedostatke prikrivaju zlocom i nerazumnoscu. Cinimi se da bi kostunica i sami kad bi mogli istukli milu jer im je nesto lose ucinio.To nije istina.Crna Gora je pomogla Srbiji da se konacno osvjesti. Definitivno politicari na vlasti to nmogu da progutaju,vreme je da se zamen prvim ljudima koji ce rzmisljati evopski i svetski.Kakav je to premjer koji nema kome da preko vikeda da ode kod kolege da malo protulumare,odigraju karte,pojedu dobru ribu itd.

Srba

pre 17 godina

Gospodin Sami kao i njegovi poslodavci treba da znaju da Srbija nije njihova privatna drzava, i da kad zastupas drzavu nekad moras sa odradis i nesto sto ti bas i nije na srcu. To Milosevic nikada nije shavato,a izgleda da se ta praksa nastavlja i dalje. Kontinuitet je sve ocitiji.

Cetinjanka

pre 17 godina

Ej, vi Srbi bas nemate srece sa politicarima. Ni mi,istina, ne blistamo, ali ovi vasi su svakog ostavili "u male". Kome jos znace cestitke Kostunice i Samija, ko su , bre, pa ti ? Jel' vi tamo stvarno mislite da je nama stalo.. Mi se slatko zabljavljamo na njihov racun ,Njihovo ponasanje je samo dokaz njihovog politickog, demokratskog, a bogami, i ljudskog kapaciteta.
Uzivajte ljudi, vidite li vi kako je lijepo imati svoju drzavu. Opustite se malo...

Gradjanka

pre 17 godina

Ponasanje vlade i clanova ovog DSS-a je vise nego autisticno i skandalozno. Da li oni salju poruku svojim clanovima da ne idu u CG na more ili Zabljak? Kakvu uopste poruku, osim izliva mrznje i besa, salju. Ja sam svim svojim prijateljima jos 21. maja cestitala a poslala sam i cestitke vladi CG. Pa necu se valjda uciti redu od Kostunice, Samiji i slicnih likova. Znamo da je definicija Kostunicine zajednice bila "Srbija ima more a CG ima Dunav". E pa nema vise i to zahvaljujuci Kostunici. Cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost a nama zelim da se zamislimo za koga cemo da glasamo na sledecim izborima. Ako opet izaberemo ove i radikale uskoro necemo moci da putujemo ni iz opstine Stari grad na recimo Vozdovac.

Snezana

pre 17 godina

Srpski politicari su nevaspitani, ponasaju se glupo i razmazeno. Samo gube na svakom korakom. Stila, pristojnosti, inteligencije niotkuda.

Ivan SENS

pre 17 godina

Mora da se stavi crta izmedju politicara u Srbiji i naroda. Bar 80 posto gradjana u Srbiji bi glasalo za samostalnu Srbiju. Ti isti politicari su znali da kad bi i u Srbiji bio referendum, ugasila bi se nakaradna SCG sigurno. Zato su i zeleli da nas zapostave nadajuci se da nece biti dovoljno crnogoraca koji ce glasati za samostalnost. Ti koji nas vode su bez i trunke morala. Sami ne zeli da cestita Marovicu zato sto je izgubio fotelju ukidanjem saveznog parlamenta. Ogavno, nisko i ispod svake casti. Sramota je da se zbog saka foteljasa ponizva srpski narod. Na najbedniji nacin je Srbija postala ponovo Drzava. Jedan Sloba je imao snage i hrabrosti da prizna poraz, a ovaj sadasnji premijer nema ni malo dostojanstva.

zoran

pre 17 godina

Sami i Kostunicam, bruka i sramota nase Srbije. Nesposobni ni ruku da pruze ni na sastanku ni na rastanku jedino je Milosevicu pruzio iskreno ruku. Ima li nam kraja od ovakvih. Zoran

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Državna zajednica je prestala da postoji jer se Crna Gora izjasnila na referendumu za napuštanje iste i sad je Crna Gora samostalna država. To je OK, ali i Srbija je silom prilika takođe postala nezavisna država, a nisam čuo da nam baš iskreno upućuju čestitke povodom toga. Dakle koliko Šami treba da čestita Maroviću ili bilo kome iz Crne Gore logično je da mu oni takođe čestitaju na nezavisnosti. S obzirom na to da je bio predsednik parlamenta državne zajednice razumem njegovu ličnu rezigniranost jer je ostao bez radnog mesta, a ljudi se tome u principu ne raduju.
Inače me zanima da li ikome ko se javio u gornjim komentarima pada na pamet da bi čestitke Crnoj Gori upućene odavde bile kao da čestitate komšiji jer ste dobili sina.
Nezavisna Crna Gora i nezavisna Srbija, IDEMO DALJE.

Voyager

pre 17 godina

Demokratski kraj i smirivanje strasti ce se odigrati tek kada Kosovo dobije nezavisnost (u novembru) a zatim i Vojvodina. I Crna Gora i Kosovo su dugo godina trosili pare odavde (zato su i opusteni pa se smeju), ali pare Vojvodjana trosi neko drugi tako da oni jedini sa puno prava mogu da postave pitanje svoje nezavisnosti. I dokle god se "demokratski" i "kulturoloski" pozivaju Srbi a na i gradjani Srbije od kojih znacajan broj nisu Srbi, bojim se da cemo puni tolerancije i razumevanja i osmeha ostajati bez delova teritorija i delova naroda. Tada mozemo da zavrsimo i sa projektima koji od 1914. g. uzalud prolivaju narodnu krv, a rezultat je ocigledan i jasan kao u sportu: Srbija kao pre 1912. Ali sami smo krivi jer mi biramo...

Pantelija

pre 17 godina

Blago budalama, njihovo je carstvo nebesko. Sto se tice zemaljskog carstva, ono i onako ne pripada ljudima, nego politicarima.

Ana

pre 17 godina

Gde to piše da moramo nešto da uradimo... da priznamo, čestitamo, da budemo dobre komšije... Ima komšija s kojima ne razgovaram godinama, pa eto, živi smo izdravi i jedni i drugi. I ništa nam ne fali.

David

pre 17 godina

Iskreno cestitam nezavisnost Crnoj Gori i nezavisnost Srbiji. Vreme je da Srbija okrene sebi i svojim problemima i buducnosti. Verujem da u buducnosti nezavisna Serbija imati vrlo tesne i prijatelske odnose sa Crnom Gorom i Kosovom, jer u te regione ima svoj narod i svoje uspomene i istoriju. Zato, rukovodstvo Srbije, intelektualci i obicni gradjani treba da se raduju nezavisnosti Crne Gored i skoroj nezavisnosti Kosova, jer je to u direktom srpskom interesu za Evroposku perspektivu i svestrani napredak. Iluzuja je da u 21 veku vladati drugim narodima i mentalitetu. Zato, iskreno zelim da medju prvima priznate nezavisnost vasih prvih komsija. To je stvarna hrabrost i cojstvo sto kazu Crnogorci, budute hrabri pred svojim narodom.

Ivan

pre 17 godina

Srbi, čestitam vam na nezavisnosti!
Zapitajte se ovo: da nije strane vojske na Kosovu, i da vaša vlastita vojska nije u banani, da li bi već počela balvanizacija Crne Gore?

Srbin iz Crne Gore (poreklom)

pre 17 godina

"Sto se grbo rodi, ni vrijeme ga nece ispraviti"!
Tuzna je ono bila ceremonija!
Vladika Njegos nam se u grobu po ko zna koji put prevrnuo!

aleksa

pre 17 godina

Sve je bilo odmereno i svecano, gledao sam prenos od pocetka do kraja. Cestitam nasoj braci u CG ponovo uspostavljenu drzavu. Zao mi je sto niko iz Srbije nije bio tamo, zao mi je sto Kostunica odbija da pruzi ruku i cestita, zao mi je sto crnogorska opozicija nije dosla na proglasenje nezavisnosti njihove drzave. Crnogorski referendum je prihvatio ceo svet ali nece opozicija u CG i Vojislav Kostunica... bruka.

Sada je vreme da se Srbija konacno okrene sebi i svojoj drzavnosti. Nadam se da ce nase proglasenje nezavisnosti biti bar onoliko lepo i svecano kao u Crnoj Gori.

ivan

pre 17 godina

toliko o Kostunicinom legalizmu i politickoj kulturi (i vestini).. opet ce ispasti da su Srbi primitivci koji ne postuju demokratsku volju vecine i ne zele da saradjuju sa drugim narodima..

niksicanin

pre 17 godina

Braco Srbi hvala na cestitkama ovo je dan koji smo dugo cekali i najzad se i to desilo. Dobro nam dosli na pivo i prsutu suverenoj Crnoj Gori kad god htjeli a Voja i Sami nek se pracakaju u svom paralelnom unverzumu. Dace bog da se oslobodite takvih strucnjaka i zauzmete mjesto koje vam odavno pripada u Evropi kao pametna i bogata zemlja.

Mihajlo

pre 17 godina

Kome čestitati u Crnoj Gori ljudima koji su 91god.bili veći Srbi od Šešelja i Slobe,koji su zagovarali ratnu opciju kako bi spasili Herceg Novi od napada Hrvata.
1997.god postaju Crnogorci a od 2002.god zalažu se za razbijanje Državne Zajednice koju su stvarali 1992.god i čestitali novu Jugoslaviju svim građanima Srbije i Crne Gore.Tom političkom vrhu ne treba čestitati već Crnogorcima,Bošnjacima,Albancima,koji su plebiscitom glasali za neovisnu državu.

Dejan-roma

pre 17 godina

Postovana Braco Srbi!
U ime Cgorske dijaspore iz Italije cestitam Vam Nezavisnost. Nijeste Vi krivi za Kostunicin i Samijev primitivizam niti oni mogu uticati na nasu ljubav i postovanje prema Srbiji. Ja se nadam da cete uskoro dobiti pravu Vladu i da ce Vas ogrijati sunce. Radujte se svojoj drzavi kao i mi nasoj!

toma

pre 17 godina

E, moje drzave, videcete vi, svi ce uci u Evropsku Uniju sem zemalja iz bivse SFRJ sem Slovenije, razbili smo divnu zemlju, ziveli smo kao jedan, sta nam je hvalilo, ali zapad je resio da nas unisti i svi sem Srbije su naseli na to, videcete svi cemo se kajati jer realno najlepse smo ziveli kada smo svi bili zajedno, no dobro ja licno cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost, i da im se zahvalim sto su sve ove protekle godine bili uz nas, nemojmo da zaboravimo da su bili uz nas i kada smo bili bombardovani, a nama bih pozeleo da se okrenemo sami sebi i da resimo konacno ove sve nagomilane probleme koji nas vec duze vreme muce.

marko

pre 14 godina

Crnogorci cestitam Vam na drzavnosti kao i svakoj novonastloj drzavi.Samo molim gospodu iz vrha CG kao sto je gospodin Marovic i svi slicni njemju da se ne ponasaju kameleonski jer su jedno govorili kad je CG bila sa Srbijom a sada govore drugo sto normalno izaziv ostre komentare nas iz Srbije. Imla je Crna Gore itekako korsti i zelela bi jos od Srbije. Sva sreca vise toga nema pa okrenimo se kao dve nezavisne drzave i postvimo se da nismo vise braca po novcu,kukuruzu i svemu sto se zove djabe.Okrenimo se sebi imamo u nasoj drzavu mnogo problema a eto je tamo Crna Gora i njena drzava neka se sama bavi sobom. Ponasajmo se u odnosima sa CG kao prema Austriji i slicnim drzavama pa cete videti kakvi ce nam odnosi biti ubuduce i po meni veoma zdravi

Lazarevčanin

pre 17 godina

Koštunica prvo treba da čestita Srbima! Zaista mislim da su Srbi dobili više od Crnogoraca osamostaljenjem država!
Pa ljudi moji čestitam vam nezavisnu državu Srbiju!

Goran, Pozega

pre 17 godina

Kakva sramota za nasu drzavu. Povredjeni ego naseg predsednika vlade i njegove ekipe je vazniji od politicke kulture. Pocetkom devedesetih ignorisali smo takodje medjunarodno prizavanje tada otcepljenih republika SFRJ, uvodili nam sankcije ili su nas ignorisali kao i danas...

Mika, Pancevo

pre 17 godina

Cestitam Crnogorcima! Trebalo je da se razdvojite jos 1991. Ovih 15 godina je bilo agonija... ovako je svakome bolje, to je sigurno.

Стојан

pre 17 godina

Кад не уме онај, ево ја ћу. Честитам Црној Гори и свим њеним грађанима независност и желим им исто што и нама Србима у Србији.

vesna

pre 17 godina

Zao mi je sto je i nakon petnaest izgubljenih godina, Srbija ostala ista. Zasto ne cestitaju Crnoj Gori drzavu?Na crnogorskom referendumu pobijedila je bozja i istorijska pravda i Srbija je dobila drzavu.Kostunica nikako da se pomiri sa istinom da je izgubio izlaz na more.Kao morao bi da se pomiri sa istinom i makar pod pritiskom Evrope da cestita pobjedniku. Ali, nema on snage za ljudski gest.

Marko

pre 17 godina

Meni kao Crnogorcu mnogo više znače čestitke mojih prijatelja iz Srbije nego Koštunice i njemu sličnih!
Prava prijateljstva se čuvaju bez obzira u koliko se država nalazimo!
Srećan sam što imam svoju državu i moju su želim da podijelim sa svim dobronamjernim ljudima!

Bole

pre 17 godina

I posle se cudimo zasto nas svet posmatra kao divljake. Politicari koji nas predstavljaju se ponasaju kao poglavice divljih plemena. Hocemo u Evropu a nemamo elementarno vaspitanje i kulturu da susedu cesitamo nezavisnost.
SRAMOTA!

Flesh

pre 17 godina

Da li je ikako izvodljivo rastati se u miru, bez prepucavanja ko sta treba da prizna? Ocigledni su rezultati referenduma i mozda bi bilo zdravije za buduce odnose sa susednom drzavom da krenemo dalje, da Srbija i njeni zvanicnici priznaju Grnu Goru. Sve to bez cinizma, cudjenja i drame. Srbiji je potrebno da krene dalje, to nikada ne smemo zaboraviti.

Zoran

pre 17 godina

Da, Šami, treba da čestitaš Maroviću. Ako već nisi demokrata, pokušaj da se praviš da jesi, bar iz pristojnosti, i prihvati volju crnogorskog naroda!

amstel

pre 17 godina

Gradjanima Crne Gore cestitam na nezavisnosti. Ove privatne zelje i cestitke obicno nisu bitne, ali ako vec vlada Srbije odbija da cestita nezavisnost, to bar ja kao obican gradjanin mogu da uradim. Zao mi je zbog omalovazavanja koje su Crnogorci trpeli od strane srbijanskih vlasti i nadam se da ovo durenje nece dugo trajati. Ima i nas Srba koji ovako mislimo.

Cetinjanka

pre 17 godina

Ej, vi Srbi bas nemate srece sa politicarima. Ni mi,istina, ne blistamo, ali ovi vasi su svakog ostavili "u male". Kome jos znace cestitke Kostunice i Samija, ko su , bre, pa ti ? Jel' vi tamo stvarno mislite da je nama stalo.. Mi se slatko zabljavljamo na njihov racun ,Njihovo ponasanje je samo dokaz njihovog politickog, demokratskog, a bogami, i ljudskog kapaciteta.
Uzivajte ljudi, vidite li vi kako je lijepo imati svoju drzavu. Opustite se malo...

Sale, Novi Sad

pre 17 godina

Jel' neko zna da li su ikada Srbija i Crna Gora postale nezavisne na miran nacin? Mozda je ovo sansa za neki mirniji vek.

Enver Kelmendi

pre 17 godina

Kada bi bio pokojni Milosevic ziv,poslao bi tenkove oko zgrade parlamenta ili bi licno otisao i cestitao crnogorcima proglasenje nezavisnosti.A sta radi g.Kostunica? Crnogorski Srbi treba i jesu most izmedju Srba i Crnogoraca.Ja, sa moje strane,svim gradjanima CG cestitam nezavisnost.
Enver Kelmendi,3.jun 2006

Jagoda iz Njegoševe

pre 17 godina

Pošto kao građanka Srbije ne osećam nikakvu mržnju ili netrpeljivost koja potiče iz Crne Gore , izvinjavam se građanima u Crnoj Gori na ovakvom ponašanju srpskih političara , i želim im sve najbolje u budučnosti.

Pantelija

pre 17 godina

Blago budalama, njihovo je carstvo nebesko. Sto se tice zemaljskog carstva, ono i onako ne pripada ljudima, nego politicarima.

Švejk

pre 17 godina

Zar ne bi trebalo i u Srbiji da bude svečana sednica parlamenta i vatromet? Kao da je Srbija nestala sa mape sveta... ustvari... konačno nestade "velika srbija"... vatromet bi trebalo da bude u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Jovan Zrmanjac

pre 17 godina

Nema čestitanja. Separatizmu niko u svetu ne čestita, osim onaj ko se tome raduje. Bravo Vojo. Večeras se videlo da je na proglašenje nezavisnosti došlo samo pola Crne Gore. A šta ćemo sa drugom polovinom. Milo je sebe uvalio u velike nevolje. Budućnost će to jasno pokazati. I večeras je imao kiselo lice. A napolju ga je dočekala šaka njegovih pristalica. Ko je pametan, taj se ne raduje razbijanju srpskog naroda.

Montenegrino

pre 17 godina

Svim gradjanima Crne Gore i Srbije cestitam nezavisnost. Ovako je najbolje za sve, pa mozda gospodine Shami (i slicni njemu) ostanu bez posla i puste narod da normalno zivi, bez ratova, sankcija, u miru sa susjedima i medjusobnom postovanju.
Sretno.

Rasa

pre 17 godina

Za godinu dana Crna Gora ce biti pred vratima "Unije",a mi cemo se jos pitati gde je Mladic.Vlada ce promeniti zakon u parlamentu i produziti svoj mandat za uvek.Izbori ce biti ukinuti. Salu na stranu, ovo ponasanje je vec u domenu pristojnosti i samo dokazuje, da kada je vlast i novac u pitanju, do skoro pristojni ljudi poprimaju najprimitivnije oblike ponasanja. Prosto je neverovatno da mi Srbi nismo u stanju da izaberemo za vrsenje vlasti ljude koji su osim obrazovani, ispunjene licnosti i u drugim oblastima zivota. SM sigurno ne bi prosao ozbiljniji pregled, a i ovi danasnji su pod velikim znakom pitanja. Ta doza bahatosti, garnirana sa tikovima i grimasama samo govori o kompleksima i frustracijama koje se izivljavaju kroz vrsenje vlasti i to je opasnija varijanta od onih koji ucestvuju u vlasti samo zbog novca. Doduse ovi dijagnosticirani se i u tome dobro snalaze, ali nasi zivoti prolaze dok negativna selekcija uzima svoj danak. Dokle vise?

Tanja,Oslo

pre 17 godina

Ma sta su napali Kostunicu?? Pa zasto bi on nekom cestitao kad ga pljuju svih ovih godina. Gledala sam TVCG gidinama ovde u Norveskoj ali vise ne, jel je ta antisrpska kampanja neverovatna. Nemojte da velicate ili bacate pod noge jednog coveka. To je nasa najveca greska bila i ostala. Radite na vasoj drzavi i drustvu kao da je to vasa kuca a ne nesto strano i za osudjivanje.

Nikola

pre 17 godina

DSS ce da nestane sa politicke scene Srbije kao dinosaurusi sa planete zemlje... oni nemaju dodir sa realnoscu, oni zive u nekim svetovima koje su isprojektovali u svojim glavama.
Rejting im polako pada i to je dobro...

cetinjanin

pre 17 godina

neko postavi pitanje o 300000 crnogoraca u srbiji i 45% biraca u crnoj gori.Pa preselite ih al humano i gotovo.Za to imate i kadrove i tehniku tj.kompletan inzinjering.Samo nek se Rasa i Mladic drze podalje od toga posla ,da vas stranci opet nebi uvalili u rat.

Markus

pre 17 godina

G,Sami,sramota za takav rezon i ponasanje.Vi ste,ili bolje da kazem TI si jedan politicki cinik.Vasa plata je deo i Crnogorskog naroda BRE !!!

DRŽAVLjANIN

pre 17 godina

Veoma sam iznenadjen Kostunicinom (a verovatno i Tadicevom) odlukom da ne odu u Crnu Goru kad svi znamo koliko je Crnogorsko rukovodstvo a i vecina naroda bratski raspolozena prema Srbima i kako lepo bi ih docekali i ispratili i ugostili i ... (ma sta sve ne bi uradili za svoju bracu).

vinetu

pre 17 godina

Treba progutati i tu gorku pilulu i cestitati. Da li zaista ima razloga da se nesto cestita - nema. Ali to ce vreme pokazati koliko njima toliko i nama. Bavimo se sobom.

Harold

pre 17 godina

Evo sanse da, pored Makedonije, imamo jos jednog dobrog komsiju.
A, ostali problemi - resice se !!
Kada ?
Onda kada popovi odu u crkve, a budale iz politike.
A koji su ti ?
Odlucite, bice izbora.
Uskoro !!!

Ivan

pre 17 godina

E ovi iz DSSa su promasili deceniju. Covece koji su ovo nojevi, zabili glavu u pesak i guraju guraju a odozgo poplava. E covek nesto i nauci vremenom, recimo kako da bude tolerantan kako da gubi sa stilom, kako da bude diplomata. Koja drzavna zajednica koja cuda. Okrenite se svojoj drzavi i pocnite da je gradite na zdravim temeljima.

Milos

pre 17 godina

Kao uvredjena, razmazena derista. Prosto da ne verujes koga mi imamo za premijera i predsednika skupstine i koliko su ti ljudi van dodira s funkcijom koju obavljaju - mogu oni kod kuce da se ljute i dure koliko zele, ali kao premijer i speaker Parlamenta moraju da se ponasaju odgovorno i drzavnicki i da, njihovim recnikom, emocije budu deveta rupa na svirali. Istorija ce zabeleziti kako se Srbija, a ne Vojislav Kostunica, ponasala.

Nenad

pre 17 godina

Srbijanski politicari imaju problema jer sve projektuju na licnu ravan. Oni su izabrani i placeni da predstavljaju narod i drzavu, a ne sami sebe. Sad je Sami uvredjen, jer njegovu njusku Crnogorci ne zele vise da gledaju. I zavidim im na tome. Upravo oni koji su izrazavali beskonacnu iracionalnu ljubav prema Crnogorcima, oni koji su neprestano govorili o dva oka u glavi, ti se sada utrkuju ko ce vise ponziti, uvrediti, zapretiti dojucerasnjoj braci. Da je danas 91. tenkovi bi vec bili na ulicama Podgorice. Kome nije jasno od cega je CG pobegla, bilo je dovoljno da pogleda post-referendumski program RTS-a.

Dovla

pre 17 godina

Sami je potpuno u pravu, oni su doneli odluku i to je njihova stvar, sta on ima nekome da cestita ili da "priznaje" nesto. Kakve su to gluposti!

blaza

pre 17 godina

Nemaju ljudi vremena da idu u Podgoricu, jer kako rece Premjer ovde ima i previse posla... i krenu poso. Sinoc izbacise les jos jednog kriminalca i to ne bilo gde nego ispred zgrade MUP Srbije. Sudeci po najavi bice posla. Da li ce g-din Sami da cestita Drzavnost CG i Marovicu to je bitno onoliko koliko je doticni gospodin bitan faktor u Srbiji. Ovde su mnogo bitnije druge stvari a to je: ovim cinjenjem tj necinjenjem ova Vlada i "ESTABLISMENT" stvara predpostavke [svesno] za buduce jako lose odnose dve bliske drzave, utice na nestabilnost regiona i buduci polozaj Srbije u regionu. Umesto da preuzme inicijativu ona se u Milosevicevskom maniru povlaci pod izgovorom sredjivanja svog dvorista. Pogledajte preduzimljivost Vlade Hrvatske kad su regionalni projekti i problemi u pitanju. E tako cemo i uci u Evropu. Gledacemo ceo zivot regionu u ledja...

Dejan Vukadinovic

pre 17 godina

Zar vlada jednog naroda ne treba da sprovodi u delo misljenje i zelju naroda koji je izabrao da ih u njihovo ime zastupa!!! Pa ako je to tako zar nasa vlada na celu sa Kostunicom ne primecuje da se malo mnogo razilazi sa zeljama ovog naroda..... Onda po kom osnovu je jos uvek tu gde jeste...???

Iznogud

pre 17 godina

Pa normalno da se duri kad je ostao bez lepe fotelje u kojoj je dremao - mislim radio nista - i uzimao za to lepe parice. Ajde Sami, budi covek, pa jednom imaj svoje misljenje i cestitaj Crnogorcima, sto su uspeli da se iscupaju iz onog gliba koji vlada u Srbiji.

ja by ja

pre 17 godina

Kada budemo poceli da gradimo demokratiju od porodica , preko familija, kuca, stanova, ulica, kvartova...preko gradova pa drzave (noseci sa sobom osjecaj da smo samomostalni= jaki)onda nam nece biti tesko da cestitamo i drugima da imaju osjecaj da su jaki jer su samostalni. Pozdravljam sav Srpski narod kojem se radi.

foxi

pre 17 godina

u politici nema mesta za surevljive,uvredljive i one koji su zlopamtila.Neprijatno mi je reci ali takvi ljudi nema sta da traze na javnoj sceni jer svoje nedostatke prikrivaju zlocom i nerazumnoscu. Cinimi se da bi kostunica i sami kad bi mogli istukli milu jer im je nesto lose ucinio.To nije istina.Crna Gora je pomogla Srbiji da se konacno osvjesti. Definitivno politicari na vlasti to nmogu da progutaju,vreme je da se zamen prvim ljudima koji ce rzmisljati evopski i svetski.Kakav je to premjer koji nema kome da preko vikeda da ode kod kolege da malo protulumare,odigraju karte,pojedu dobru ribu itd.

Srba

pre 17 godina

Gospodin Sami kao i njegovi poslodavci treba da znaju da Srbija nije njihova privatna drzava, i da kad zastupas drzavu nekad moras sa odradis i nesto sto ti bas i nije na srcu. To Milosevic nikada nije shavato,a izgleda da se ta praksa nastavlja i dalje. Kontinuitet je sve ocitiji.

Crnogorac

pre 17 godina

Kakav je to covjek koji ce cestitati drugom sto ga je 10 god. pljuvao i na racun toga dobio drzavu???d ja iz CG cu danas u 20.00 gledati snimak kik-boksa Strugar-Ninic,tako i vi i vama iz Srbije preporucujem da se ne spustate na taj nivo i cestitate nekome ko vas godinama pljuje.

Gradjanka

pre 17 godina

Ponasanje vlade i clanova ovog DSS-a je vise nego autisticno i skandalozno. Da li oni salju poruku svojim clanovima da ne idu u CG na more ili Zabljak? Kakvu uopste poruku, osim izliva mrznje i besa, salju. Ja sam svim svojim prijateljima jos 21. maja cestitala a poslala sam i cestitke vladi CG. Pa necu se valjda uciti redu od Kostunice, Samiji i slicnih likova. Znamo da je definicija Kostunicine zajednice bila "Srbija ima more a CG ima Dunav". E pa nema vise i to zahvaljujuci Kostunici. Cestitam gradjanima Crne Gore nezavisnost a nama zelim da se zamislimo za koga cemo da glasamo na sledecim izborima. Ako opet izaberemo ove i radikale uskoro necemo moci da putujemo ni iz opstine Stari grad na recimo Vozdovac.

piper

pre 17 godina

vidi se da vecina smatra da se sa cestikom sve reseva. zaboravlja se da je gos. marovic izabran na tu funkciju i glasovima nasih predstavnik iz srbie, sa zadatkom da radi na napretku i ocuvanju onih minimalnih funkcija drzavne zajednice, a ne da se pozicije vrsi promociju nezavisne crne gore. posteno bi bilo da kad je pocela kampanja da ostavku na funkciju. zamislite da se tako poneo gos. kostunica, verujem da to stiglo do savete evrope.

Snezana

pre 17 godina

Srpski politicari su nevaspitani, ponasaju se glupo i razmazeno. Samo gube na svakom korakom. Stila, pristojnosti, inteligencije niotkuda.

Ivan SENS

pre 17 godina

Mora da se stavi crta izmedju politicara u Srbiji i naroda. Bar 80 posto gradjana u Srbiji bi glasalo za samostalnu Srbiju. Ti isti politicari su znali da kad bi i u Srbiji bio referendum, ugasila bi se nakaradna SCG sigurno. Zato su i zeleli da nas zapostave nadajuci se da nece biti dovoljno crnogoraca koji ce glasati za samostalnost. Ti koji nas vode su bez i trunke morala. Sami ne zeli da cestita Marovicu zato sto je izgubio fotelju ukidanjem saveznog parlamenta. Ogavno, nisko i ispod svake casti. Sramota je da se zbog saka foteljasa ponizva srpski narod. Na najbedniji nacin je Srbija postala ponovo Drzava. Jedan Sloba je imao snage i hrabrosti da prizna poraz, a ovaj sadasnji premijer nema ni malo dostojanstva.

zoran

pre 17 godina

Sami i Kostunicam, bruka i sramota nase Srbije. Nesposobni ni ruku da pruze ni na sastanku ni na rastanku jedino je Milosevicu pruzio iskreno ruku. Ima li nam kraja od ovakvih. Zoran

Dragan Ivanovic

pre 17 godina

E moj Sami, treba da se cestita Crnogorcima i njihovoj Vladi, kakva god ona bila, to sto su nesto obecali i pritom, gle cuda, to i ispunili. Znas, Sami dragi, zato su na vlasti - da nesto i urade. Ali oni imaju bar neku vladu, a ne Klub Nedovrsenih. E moj Sami...

Zed

pre 17 godina

Iako se slažem s onim što je rekao njemački ambasador, ne slažem se s tim da nama stalno nekakvi ambasadori, strane diplomate i sl. govore šta treba i moramo uraditi. Mogu zamisliti kako bi ovdje u Australiji reagovala njihova vlada kada bi recimo ambasador SCG Milivoj Glišić ili bilo koji drugi ambasador rekao šta moraju uraditi da se popravi život Aboridžina. Čestitke Crnoj Gori i sve najbolje u budućnosti.

Ko to tamo peva

pre 17 godina

Državna zajednica je prestala da postoji jer se Crna Gora izjasnila na referendumu za napuštanje iste i sad je Crna Gora samostalna država. To je OK, ali i Srbija je silom prilika takođe postala nezavisna država, a nisam čuo da nam baš iskreno upućuju čestitke povodom toga. Dakle koliko Šami treba da čestita Maroviću ili bilo kome iz Crne Gore logično je da mu oni takođe čestitaju na nezavisnosti. S obzirom na to da je bio predsednik parlamenta državne zajednice razumem njegovu ličnu rezigniranost jer je ostao bez radnog mesta, a ljudi se tome u principu ne raduju.
Inače me zanima da li ikome ko se javio u gornjim komentarima pada na pamet da bi čestitke Crnoj Gori upućene odavde bile kao da čestitate komšiji jer ste dobili sina.
Nezavisna Crna Gora i nezavisna Srbija, IDEMO DALJE.

Voyager

pre 17 godina

Demokratski kraj i smirivanje strasti ce se odigrati tek kada Kosovo dobije nezavisnost (u novembru) a zatim i Vojvodina. I Crna Gora i Kosovo su dugo godina trosili pare odavde (zato su i opusteni pa se smeju), ali pare Vojvodjana trosi neko drugi tako da oni jedini sa puno prava mogu da postave pitanje svoje nezavisnosti. I dokle god se "demokratski" i "kulturoloski" pozivaju Srbi a na i gradjani Srbije od kojih znacajan broj nisu Srbi, bojim se da cemo puni tolerancije i razumevanja i osmeha ostajati bez delova teritorija i delova naroda. Tada mozemo da zavrsimo i sa projektima koji od 1914. g. uzalud prolivaju narodnu krv, a rezultat je ocigledan i jasan kao u sportu: Srbija kao pre 1912. Ali sami smo krivi jer mi biramo...

Ana

pre 17 godina

Gde to piše da moramo nešto da uradimo... da priznamo, čestitamo, da budemo dobre komšije... Ima komšija s kojima ne razgovaram godinama, pa eto, živi smo izdravi i jedni i drugi. I ništa nam ne fali.

European Son

pre 17 godina

Vrlo jednostavno: trijumf civilizovanosti i razuma nad primitivizmom i iracionalnoscu. Jasno je da Crnu Goru ceka tezak put ka Evropi, ali prozet optimizmom i pozitivnom energijom. A nama...nek je Bog u pomoci!

Ana

pre 17 godina

Treba se, kao prvo 'zahvaliti' onima koji jos sad vec davnde 92 godine resili da sruse staru dobru Jugoslaviju. Kad nije moglo biti te Jugoslavije na koju smo se ponosili - nikakvo drugo nasilno nakaradno zajednistvo nije moglo imati smisla. SRECNA NAM DRZAVA CRNA GORA! I neka je srecna Srbiji drzava - i onima koji zele, i onima koji to ne zele da priznaju.

David

pre 17 godina

Iskreno cestitam nezavisnost Crnoj Gori i nezavisnost Srbiji. Vreme je da Srbija okrene sebi i svojim problemima i buducnosti. Verujem da u buducnosti nezavisna Serbija imati vrlo tesne i prijatelske odnose sa Crnom Gorom i Kosovom, jer u te regione ima svoj narod i svoje uspomene i istoriju. Zato, rukovodstvo Srbije, intelektualci i obicni gradjani treba da se raduju nezavisnosti Crne Gored i skoroj nezavisnosti Kosova, jer je to u direktom srpskom interesu za Evroposku perspektivu i svestrani napredak. Iluzuja je da u 21 veku vladati drugim narodima i mentalitetu. Zato, iskreno zelim da medju prvima priznate nezavisnost vasih prvih komsija. To je stvarna hrabrost i cojstvo sto kazu Crnogorci, budute hrabri pred svojim narodom.

Dragan

pre 17 godina

Ne vidim u čemu je problem u nečestitanju... Možda poređenje nije umesno, ali kada se jedan brak razvede sporazumno, pri čemu jedan partner želi da ostane u braku a drugi da se razvede, da li prvi čestita drugome na odluci?
Lično bih prvi glasao za odvajanje, jer nikome nije bilo dobro u toj nazovi-državi, ponajmanje nama Srbima. Crnogorci su ucenama koristili svaku priliku da lobiraju za nezavisnost, u ambasadama su, suprotno dogovorima, sedela po dva ambasadora...
I još da čestitate nekome ko je iskoristio vaš novac, sve vičući pritom kako je neravnopravan i kako hoće sam za sebe... Pa tek *to* bi bio vrhunac cinizma.
Proglasili su nezavisnost, doviđenja. Sad lepo na šalter pa šta im Bog da, Srbija ima dovoljno svojih muka da bi još morala da se pravda što se ne ponaša džentlmenski i ne čestita. Prema svecu i tropar! Kakvi džentlmeni u Crnoj Gori, takav i tretman u Srbiji.
Sasvim je razumna odluka naših političara da ne odu na proglašenje nezavisnosti. Ne znam mnogo razvedenih bračnih partnera koji jedno drugom idu na svadbu posle razvoda.

Marko

pre 17 godina

Pitam se kako će se DSS ponašati kad na red dođu mnogo dramatičnije stvari za Srbiju. Žao mi je što je Koštunica moj premijer, ali nisam se iznenadio, jer je takav uvek bio. Posle nezavisnosti Crne Gore, sledeće najvažnije stvari za Srbiju su nezavisnost Kosova i Metohije, pa kasnije prijem u EU koji neće proći glatko, možda nikako, jer svaka država ponaosob mora to odobriti na referendumu. Nisam siguran da bi 28 tadašnjih članica glasalo DA.

sacchi

pre 17 godina

Sta cmizdris Sami? Naci ce se ponovo neka funkcija za tebe, tipa ono sastanemo se dva puta godisnje a dnevnice uzimamo svaki dan! Pozovi onog nesretnog Bulatovica i njegove saradnike, neka se pridruze svojim zemljacima sto su jos uvek na vlasti u Srbiji bice i za njih, ovaj narod ce i to da plati!

Predrag

pre 17 godina

Kao gradjanin Srbije cestitam Srbiji i svim njenim gradjanima da je najzad i nasa zemlja postala nezavisna! Ovo je davno trebalo uradidi. Naravno, zelim Crnoj Gori sve najbolje. Ko je dobio a ko izgubio sada vise nije vazno.