Nedelja, 30.04.2006.

11:04

Hag: Kad će nama Mladić?!

Ističe rok koji je vlastima u Srbiji ostavljen da reše problem saradnje sa Hagom ili da se suoče s obustavljanjem pregovora s EU.

Izvor: B92

Hag: Kad æe nama Mladiæ?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

srđan

pre 17 godina

To da je gospodin Koštunica obećao saradnju s Hagom i da će doći do hapšenja osumnjičenih, a potom da od toga ne bude ništa je toliko neverovatno da može biti istinito.

Namirrito

pre 17 godina

Mladic nikad nece biti uhapsen iz cistog razloga zato sto previse zna o ulozi Srbije u ratu u BiH. A pored ovih par ljudi sto su za njegovo hapsenje ja ne vidim snage u Srbiji koji bi nesto mogli da urade. Vi ste nazalost pod uticajem raznih mitova i to se ne moze preko noci promjeniti. Ja ne vidim izlaza iz tog mitomansko-nacionalistickog kruga

Nele

pre 17 godina

Moje misljenje je da se Ratko pita u vezi s predajom isto onoliko koliko se i zaba pita kad se bara zatrpava... Misljenja sam da o nasoj sudbini, a u vezi s predajom ne odlucuje on sam vec neko drugi!

ivica

pre 17 godina

Da se ja pitam ja "nam" vise ne bih progledavao kroz prste. Posle ove sramote smo definitivno (sad je stvarno dosta) zasluzili dozivotni apsolutni embargo na zivot. Ako nam opet "progledaju kroz prste" onda su gori od "nas".

sasa

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da zazmiri i mrdne ramenom i unjkavim glasom kaze kako smo eto mi u stvari saradjujemo s Hagom, Labus ce da kaze kako se zapravo nije desilo nista strasno, samo su pregovori odlozeni, a Rasim ce da kaze kako je siguran da sad postoji cvrsta odluka i da se on nada da ce Mladic uskoro biti lociran.

Normalno

pre 17 godina

Normalno ako je 60% glasaca protiv izrucenja Hagu, da onda nijedan pametan politicar ni ne zeli da ga izruci. Pa ne glasaju ovde oni iz Haaga ili Nemacke.

Aleksandar

pre 17 godina

Kazu da na tudjim greskama uce pametni, na svojim uce budale, a oni koji ne uce ni na tudjim ni na svojim su retardi. Cik pogodite gde se mozemo mi svrstati. No, Evropi i svetu se ne zuri - predavace nam oni doticnu lekciju sve dok je ne naucimo, a svi znamo kako taj cas izgleda: izolacija, inflacija, devalvacija, mobilizacija, kapitulacija...
U pustoj nadi da cemo jednog dana nesto nauciti...

Miroslav I

pre 17 godina

Zna dobro Kostunica da je duzan svojim sponzorima koji su ga izdrzavali dok je izigravao laznog opozicionara i bio njihova krtica. Zna veoma dobro s kim ima posla. Zato od isporuke Mladica nema nista a to se i znalo! Ako je neko gajio nadu i mislio suprotno, taj je veoma naivan. Uostalom Kostunica nije Djindjic.

dole vlada

pre 17 godina

Prosto ne mogu da verujem da je premijer ad hok dao cvrsto obecanje necega sto je i sam znao, ili mozda nije bio obavesten, da to obecanje nece moci da ispuni a onda se nabio u misiju rupu i sad se pravi Tosa. Pitam se da li ce izaci pred ovaj narod i objasniti ovakav svoj postupak i kao sto rece preuzeti odgovornost kako je vec sam priznao i podneti ostavku. Ako ima iole obraza i trunku ljudskog u sebi to je vec trebao da ucini. Ovo je najgori, najnesposobniji premijer koji je Srbija ikada imala.

Dusan Vujovic

pre 17 godina

Kostunica se sprda s Hagom, s nama i igra po sistemu "niti smrdim nit mirisem" koji ima za cilj dalju podrsku njegovoj partiji od strane polusveta koji u najvecoj meri jos uvek dominira po Srbiji. Sramota.

renesansa

pre 17 godina

Svaka normalna drzava, svaki normalan narod, na celu sa politicarima (koje zasluzuje), ce izruciti nekoga ko je optuzen za ratne zlocine. Dakle, ne zato sto ce od toga profitirati ili biti na beloj sengenskoj listi, vec zato sto je taj neko, u ime tog naroda, pocinio ratni zlocin. Svaki normalan covek se stidi zlocina koji su pocinjeni u njegovo ime. Ovo svaki Srbin treba sebi ponoviti 100 puta dnevno uz redovno posipanje hladnom vodom po glavi!

Bosco

pre 17 godina

Gospodo iz EU i Haga, da ste nam dali da bar malo gricnemo vasu sargarepu (na primer da ste nas stavili na belu senglnsku listu), onda bi i mi mozda malo vise zeleli da saradjujemo. Ovako, ucene, rokovi, pritisci, pa narod mnogo ne zanima Hag - nego sta ce sutra da jede i od cega da plati struju. Srbija treba da prihvati samo 50% krivice. Ostalih 50% je na nekompetentnoj i amaterskoj politici koju vodi EU prema Srbiji.

Komentar sa zapadne strane

pre 17 godina

Demokratsko antifasisticka dijaspora je takodje razocarana Njoj je odavno jasno da se ne radi o junaku Mladicu u napadu vec o Ratku Mladicu kukavici u begu od istine i odgovornosti Bilo bi dobro podsetiti ga na maksimu Napad je najbolja odbrana. Rat je gotov. Izgubio je i treba da odgovara za zlodela svoje vojske Neka pokusa napasti medjunarodnu zajednicu u svojem licnom odbrambenom ratu s polozaja na kotama sa optuzenicke klupe u Hagu .Slabi su mu argumenti Mnogo je mrtvih nestalih mucenih silovanih prognanih gladnih Kukavica svojem Srpskom narodu koji je pod njegovom komandom ginuo ne zeli dobro u vidu poboljsanja standarda i ugleda vec bedu izolaciju i medjunarodni prezir.

Jovan

pre 17 godina

Ovde se nešto krupno dešava. Moguće je da neko želi da Srbiju opet uvede u izolaciju. Izolacija nije loša ako ste vlast ili blizu nje. Ima tu još "mesa" za "patriote" i njima slične. Još se nisu svi dovoljno obogatili. Koga briga za sirotu raju.

ljubisa obradovic,bec

pre 17 godina

ratko mladic?bese li to onaj titov pitomac sto je `91.u gospicu bacao kape pripadnicima srpske garde?bese li to onaj vojnik kominterne kome je draza sahovnica od kokarde?bese li to onaj junak sto u srebrenici okalja obraz srpskim junacima od milosa,karadjordja do misica,putnika i cice?ako je to on,pa ne zamerite mu sto srbiju drzi kao taoce.on samo ispunjava zakletvu datu titu,kominterni...on je ipak (h)r(v)atko mladic.e.srbijooooo...

sluzimo_narodu

pre 17 godina

Ovo je stvarno bedno. Ne mozemo u EU, jer ne mozemo da uhvatimo Mladica. Kako da se dokaze da nije u Srbiji? Dokazuje se da jeste. Oce da skeniraju teritoriju, da uzimaju uzorke DNK od svakog redom? Trazice nakon toga da Tadic i Kostunica urade po deset sklekova. Kako smo jadno propali

Goran

pre 17 godina

Moja puna podrska Hagu! Sta misliti o politicaru koji gazi svoja cvrsta obecanja, kao sto to konstantno cini Kostunica? Ko to koga pravi ludim? Jos jedna potvrda da Srbi ispunjavaju obaveze samo kad im se pokaze motka. Sramota za sve nas sto vlada nastavlja tu tradiciju motka-logike umesto da odvikava narod od nje!

Evropa

pre 17 godina

Nije Zapad briga za Mladica, da ih je bilo briga oni bi njega zaustavili 1992 a ne bi ni dozvolili da udju u Srebrenicu. Srebrenica je samo vrh ledenog brega, vise je Bosnjackih civila ubijeno u prva tri meseca rata jos 1992/93. Stvar je u tome da MZ mora da pokaze i Muslimanima i
ostalim koji vide nepravdu zapada da nije BAS SVE DOZVOLJENO. Republika Srpska nije ostavljena zato sto je to neko prirodno i demokratsko pravo steceno u opravdanom ratu nego kao nacin za resenje rata. Deo paketa je bilo hapsenje i sudjenje optuzenim za ratne zlocine sto je Srbija od pocetka, osim Djindjica, opstruirala. Time opstruira i RS.

GALAXIE

pre 17 godina

Ovo je ocito Kostunicina odluka da Srbiju izoluje od Evrope i da u ovoj haoticnoj situaciji prikaze Crnogorcima sliku da im je bolje da se odcepe, nego da ostaju uz Srbiju bez potencijala. Kostunica je veci radikal od samih radikala i u ovoj drzavi ce vladati diktatori sve dok se jednog dana ne naucite i ne glasate za partije poput LDP-a i GSS-a.

mama ludaca

pre 17 godina

Pripadam onom naivnom i priglupom delu srpske javnosti koja veruje da joj od laznih demokrata,nedoucenih vernika i nacionalista,prikrivenih Titovih levicara niko,pa ni medjunarodna zajednica ne misli gore.
Lako je inatiti se,pretiti,ne slusati sta kazu veci,jaci i pametniji od nas,ukoliko ste sredili sve materijalne potrebe svoje sire i uze porodice tri kolena unapred,sa mogucnoscu da,u slucaju nevolje,odete u stan u Londonu,Zenevi,Parizu,a mi treba da ostanemo ovde,aplaudiramo vrlim bogatim serbskim politicarima i mrzimo zapad i medjunarodnu zajednicu.I usput cuvamo Mladica i Karadzica?!
Zaista nas nasi politicari vole,paze i maze,ali to strasno boli i osakacuje i ovo malo preostale zdrave pameti.
Uzgred,zivela sam u ubedjenju da se kompletna spijunaza obavlja satelitski,a ako i dalje preferiraju zivu silu,prijavljujem se kao spijun-volonter.

Dejan

pre 17 godina

Ma, da, sve je to globalna urota (Vatikan, SAD, komsije..., o moj Boze). Tako je bilo i s Hadzicem. Cak i kada smo dobili tacnu lokaciju, sve je lepo sredjeno da isti napusti tu lokaciju i pobegne. Mora da je i za to kriva Karla i Vatikan i ...

Milos Ilic

pre 17 godina

Svi se pozivaju na obechanja srpske vlasti i "drzze" ih za recc. Zassto se malo objektivnije ne pogleda kojim se sve merama "ubedjivanja" ta obechanja iznude i to obechanje prerasta samo u kupovanje vremena od strane srpskih lidera. Da li je stvarno EU i SAD toliko stalo do Mladica da zanemaruju ostatak od 10 miliona gradjana Srbije. Liccno mislim da bi se politikom neuslovljavanja mnogo brzze stiglo do Mladica pogotovo kada bi Srbija bila deo NATO-a. Ucene i samo ucene jedna za dugom.

G-Can

pre 17 godina

Politicka volja postoji...da ali samo pojedinih stranaka/politicara, uglavnom onih prodemokratskih. Kostunica se ponasa dvolicno bas kao i njegova DSS. CG zelim da im referendum o samostalnosti uspe bas kao sto i Kosovu zelim resenje statusa (ma kakav bio) i da se sto pre integrisu u EU a narod u Srbiji neka zahvali trenutnim "liderima" na vlasti sto ce u zemlji i dalje biti mracno i sto ce mladi svet pola svog zivota ostati izolovan od normalnih stvari u zivotu i biti vaspitavan u duhu nacionalizma koji propagiraju SRS, SPS i DSS. Ako se ovako nastavi normalno evropsko drustvo ce se u Srbiji "pojaviti" za 2 generacije, ne pre. Sram da ih bude.

Alban Berisha, peje

pre 17 godina

Gospodo Srbi ne mojte da se bavite posledicama nego razlozima,
1)Sama cinjenica da Vas vise od 60% jeste protiv izrucenja R.M.jeste tuzno za Vas
2) Sama cinjenica da R.M vise od 10 godina jesta na slobodi, jest zalosno za Vas
3) Sama cinjenica da Haradinaj, Ljimaj, i ostali lete prvim avijonom za Hag, pokazuje razliku u civilizaciju, i prihvatanje demokratske vrednosti EU.
4).Pa mislite o tome

momabrazil

pre 17 godina

Ova vlada jer pokazala velike rezultate u radu sa Hagom a ako CIA i druge strane sluzba koje slobodno rade po Srbiji, nagrada od 5 miliona dolara, i sva druga tehnologija ne mogu da nadju Mladica , tu Srbija nije nista kriva. Nece doci do vecih sankcija Srbiji ako se Mladic ne isporchi srbija ima veci privredni rast od EU i Evropa ima veci interes da mi udjemo tamo nego mi. A vize nam drze jer imaju dobar profit od njih i sta njih briga sto nasi gradjani moraju da se ponizavaju. Trece , Mladic je mogao da izvrsi plastichnu operaciju i da se svrlja po Sibiru ili Vladivostoku npr. ili u nekom pravolslavnom manastiru, ko bi ga uhvatio? On jednostavno nije ni u Srbiji ni u RS pa to su najopasnija mesta za njega.

Nada

pre 17 godina

Dragi sugradjani, pre nego sto i posle ovih "novosti" opet pocnete da rusite vladu, podsetite se da Karla del Ponte cesto "zna" gde je Mladic (ali to nece Kostunici da kaze), a Evropa i Amerika imaju mogusnost da u svako doba zavire i u vasu spavacu sobu. Zar se niko od vas ne pita sta i kako rade hiljade priadnika stranih tajnih sluzbi u Srbiji, kad nasi "nesposobni i korumpirani" politicari, vojska i plicija uspevaju tako dugo da stite Haske optuzenike i kome to ide u prilog. Zar zaista verujete da je SVIMA osim nasoj vladi (izuzev Vuka Draskovica, naravno) vise stalo do boljeg zivota gradjana Srbije, i da nas kaznjavaju SAMO zbog "ne saradnje izrucivanja" i iskljucivo za nase dobro?.

NatasaR

pre 17 godina

Svi smo mi taoci "nacionalnih heroja", dusebriznih politicara, kvazi-patriota i kao gradjani ove zemlje nemocni smo da bilo sta uradimo. Preostaje nam samo da sedimo i cekamo svoju sudbinu koju nam drugi kroje dok se vode svojim bednim, sitnim politickim i drugim interesima... Do kada cemo pustati da o nasim zivotima odlucuje ljudski, moralni, intelektualni sljam koji je u ovakvoj konstelciji stvari isplivao na povrsinu kao elita?!

Alexy

pre 17 godina

Jednostavne cinjenice koje glasaci i najveci deo vlasti u Srbiji ne zele da vide. Neobavestenima i svojevremenim organizatorima mitinga podrske optuzenom policijskom generalu, nisu bitni gradjani ove zemlje. Nista novo, buducnost ove zemlje odavno najvise zavisi od onih koji su joj najvise stete doneli. Jedino Vuk.

Srba

pre 17 godina

Jad i bede politike. Obecas nesto onom od koga zavisis pa to ne ispunis. Sto si onda obecavao? Zato da bi svom narodu mogao nesto da obeces i kupio vreme da se tvoji pajtosi bar malo jos nafatiraju na racun naroda i drzave.
Ne mojte nas vise obavestavati. Znamo da sta god kazete to ne ispunite, i to nije od juce. Tako se i manifestuje kontinuitet vase vlasti sa vlascu pokojnog Slobodana.

Posmatrac

pre 17 godina

Nisu samo rekli koje godine 10-og maja.Izmedju redova vec nagovestavaju obracanje naciji tim povodom.A nacija treba da aplaudira govoru. Jadna nacija.

blok

pre 17 godina

Eto šta (p)ostade od "devete rupe na svirali".
Sramota je za Srbiju da je Mladić još uvek na slobodi. Sam Mladić je pokazao da je kukavica, jer je odavno trebalo da se preda.
Konačno, srpski vlastodršci su pokazali da jedino razumeju pritisak. Iza takvih pritisaka se, kao i tokom 90-ih, skrivaju drugi "loši momci" (Đukanović i par kosovsko-albanskih vođa).

blok

pre 17 godina

Eto šta (p)ostade od "devete rupe na svirali".
Sramota je za Srbiju da je Mladić još uvek na slobodi. Sam Mladić je pokazao da je kukavica, jer je odavno trebalo da se preda.
Konačno, srpski vlastodršci su pokazali da jedino razumeju pritisak. Iza takvih pritisaka se, kao i tokom 90-ih, skrivaju drugi "loši momci" (Đukanović i par kosovsko-albanskih vođa).

Posmatrac

pre 17 godina

Nisu samo rekli koje godine 10-og maja.Izmedju redova vec nagovestavaju obracanje naciji tim povodom.A nacija treba da aplaudira govoru. Jadna nacija.

Srba

pre 17 godina

Jad i bede politike. Obecas nesto onom od koga zavisis pa to ne ispunis. Sto si onda obecavao? Zato da bi svom narodu mogao nesto da obeces i kupio vreme da se tvoji pajtosi bar malo jos nafatiraju na racun naroda i drzave.
Ne mojte nas vise obavestavati. Znamo da sta god kazete to ne ispunite, i to nije od juce. Tako se i manifestuje kontinuitet vase vlasti sa vlascu pokojnog Slobodana.

Nada

pre 17 godina

Dragi sugradjani, pre nego sto i posle ovih "novosti" opet pocnete da rusite vladu, podsetite se da Karla del Ponte cesto "zna" gde je Mladic (ali to nece Kostunici da kaze), a Evropa i Amerika imaju mogusnost da u svako doba zavire i u vasu spavacu sobu. Zar se niko od vas ne pita sta i kako rade hiljade priadnika stranih tajnih sluzbi u Srbiji, kad nasi "nesposobni i korumpirani" politicari, vojska i plicija uspevaju tako dugo da stite Haske optuzenike i kome to ide u prilog. Zar zaista verujete da je SVIMA osim nasoj vladi (izuzev Vuka Draskovica, naravno) vise stalo do boljeg zivota gradjana Srbije, i da nas kaznjavaju SAMO zbog "ne saradnje izrucivanja" i iskljucivo za nase dobro?.

Alexy

pre 17 godina

Jednostavne cinjenice koje glasaci i najveci deo vlasti u Srbiji ne zele da vide. Neobavestenima i svojevremenim organizatorima mitinga podrske optuzenom policijskom generalu, nisu bitni gradjani ove zemlje. Nista novo, buducnost ove zemlje odavno najvise zavisi od onih koji su joj najvise stete doneli. Jedino Vuk.

NatasaR

pre 17 godina

Svi smo mi taoci "nacionalnih heroja", dusebriznih politicara, kvazi-patriota i kao gradjani ove zemlje nemocni smo da bilo sta uradimo. Preostaje nam samo da sedimo i cekamo svoju sudbinu koju nam drugi kroje dok se vode svojim bednim, sitnim politickim i drugim interesima... Do kada cemo pustati da o nasim zivotima odlucuje ljudski, moralni, intelektualni sljam koji je u ovakvoj konstelciji stvari isplivao na povrsinu kao elita?!

Dejan

pre 17 godina

Ma, da, sve je to globalna urota (Vatikan, SAD, komsije..., o moj Boze). Tako je bilo i s Hadzicem. Cak i kada smo dobili tacnu lokaciju, sve je lepo sredjeno da isti napusti tu lokaciju i pobegne. Mora da je i za to kriva Karla i Vatikan i ...

mama ludaca

pre 17 godina

Pripadam onom naivnom i priglupom delu srpske javnosti koja veruje da joj od laznih demokrata,nedoucenih vernika i nacionalista,prikrivenih Titovih levicara niko,pa ni medjunarodna zajednica ne misli gore.
Lako je inatiti se,pretiti,ne slusati sta kazu veci,jaci i pametniji od nas,ukoliko ste sredili sve materijalne potrebe svoje sire i uze porodice tri kolena unapred,sa mogucnoscu da,u slucaju nevolje,odete u stan u Londonu,Zenevi,Parizu,a mi treba da ostanemo ovde,aplaudiramo vrlim bogatim serbskim politicarima i mrzimo zapad i medjunarodnu zajednicu.I usput cuvamo Mladica i Karadzica?!
Zaista nas nasi politicari vole,paze i maze,ali to strasno boli i osakacuje i ovo malo preostale zdrave pameti.
Uzgred,zivela sam u ubedjenju da se kompletna spijunaza obavlja satelitski,a ako i dalje preferiraju zivu silu,prijavljujem se kao spijun-volonter.

G-Can

pre 17 godina

Politicka volja postoji...da ali samo pojedinih stranaka/politicara, uglavnom onih prodemokratskih. Kostunica se ponasa dvolicno bas kao i njegova DSS. CG zelim da im referendum o samostalnosti uspe bas kao sto i Kosovu zelim resenje statusa (ma kakav bio) i da se sto pre integrisu u EU a narod u Srbiji neka zahvali trenutnim "liderima" na vlasti sto ce u zemlji i dalje biti mracno i sto ce mladi svet pola svog zivota ostati izolovan od normalnih stvari u zivotu i biti vaspitavan u duhu nacionalizma koji propagiraju SRS, SPS i DSS. Ako se ovako nastavi normalno evropsko drustvo ce se u Srbiji "pojaviti" za 2 generacije, ne pre. Sram da ih bude.

momabrazil

pre 17 godina

Ova vlada jer pokazala velike rezultate u radu sa Hagom a ako CIA i druge strane sluzba koje slobodno rade po Srbiji, nagrada od 5 miliona dolara, i sva druga tehnologija ne mogu da nadju Mladica , tu Srbija nije nista kriva. Nece doci do vecih sankcija Srbiji ako se Mladic ne isporchi srbija ima veci privredni rast od EU i Evropa ima veci interes da mi udjemo tamo nego mi. A vize nam drze jer imaju dobar profit od njih i sta njih briga sto nasi gradjani moraju da se ponizavaju. Trece , Mladic je mogao da izvrsi plastichnu operaciju i da se svrlja po Sibiru ili Vladivostoku npr. ili u nekom pravolslavnom manastiru, ko bi ga uhvatio? On jednostavno nije ni u Srbiji ni u RS pa to su najopasnija mesta za njega.

Milos Ilic

pre 17 godina

Svi se pozivaju na obechanja srpske vlasti i "drzze" ih za recc. Zassto se malo objektivnije ne pogleda kojim se sve merama "ubedjivanja" ta obechanja iznude i to obechanje prerasta samo u kupovanje vremena od strane srpskih lidera. Da li je stvarno EU i SAD toliko stalo do Mladica da zanemaruju ostatak od 10 miliona gradjana Srbije. Liccno mislim da bi se politikom neuslovljavanja mnogo brzze stiglo do Mladica pogotovo kada bi Srbija bila deo NATO-a. Ucene i samo ucene jedna za dugom.

Alban Berisha, peje

pre 17 godina

Gospodo Srbi ne mojte da se bavite posledicama nego razlozima,
1)Sama cinjenica da Vas vise od 60% jeste protiv izrucenja R.M.jeste tuzno za Vas
2) Sama cinjenica da R.M vise od 10 godina jesta na slobodi, jest zalosno za Vas
3) Sama cinjenica da Haradinaj, Ljimaj, i ostali lete prvim avijonom za Hag, pokazuje razliku u civilizaciju, i prihvatanje demokratske vrednosti EU.
4).Pa mislite o tome

Evropa

pre 17 godina

Nije Zapad briga za Mladica, da ih je bilo briga oni bi njega zaustavili 1992 a ne bi ni dozvolili da udju u Srebrenicu. Srebrenica je samo vrh ledenog brega, vise je Bosnjackih civila ubijeno u prva tri meseca rata jos 1992/93. Stvar je u tome da MZ mora da pokaze i Muslimanima i
ostalim koji vide nepravdu zapada da nije BAS SVE DOZVOLJENO. Republika Srpska nije ostavljena zato sto je to neko prirodno i demokratsko pravo steceno u opravdanom ratu nego kao nacin za resenje rata. Deo paketa je bilo hapsenje i sudjenje optuzenim za ratne zlocine sto je Srbija od pocetka, osim Djindjica, opstruirala. Time opstruira i RS.

GALAXIE

pre 17 godina

Ovo je ocito Kostunicina odluka da Srbiju izoluje od Evrope i da u ovoj haoticnoj situaciji prikaze Crnogorcima sliku da im je bolje da se odcepe, nego da ostaju uz Srbiju bez potencijala. Kostunica je veci radikal od samih radikala i u ovoj drzavi ce vladati diktatori sve dok se jednog dana ne naucite i ne glasate za partije poput LDP-a i GSS-a.

Goran

pre 17 godina

Moja puna podrska Hagu! Sta misliti o politicaru koji gazi svoja cvrsta obecanja, kao sto to konstantno cini Kostunica? Ko to koga pravi ludim? Jos jedna potvrda da Srbi ispunjavaju obaveze samo kad im se pokaze motka. Sramota za sve nas sto vlada nastavlja tu tradiciju motka-logike umesto da odvikava narod od nje!

sluzimo_narodu

pre 17 godina

Ovo je stvarno bedno. Ne mozemo u EU, jer ne mozemo da uhvatimo Mladica. Kako da se dokaze da nije u Srbiji? Dokazuje se da jeste. Oce da skeniraju teritoriju, da uzimaju uzorke DNK od svakog redom? Trazice nakon toga da Tadic i Kostunica urade po deset sklekova. Kako smo jadno propali

ljubisa obradovic,bec

pre 17 godina

ratko mladic?bese li to onaj titov pitomac sto je `91.u gospicu bacao kape pripadnicima srpske garde?bese li to onaj vojnik kominterne kome je draza sahovnica od kokarde?bese li to onaj junak sto u srebrenici okalja obraz srpskim junacima od milosa,karadjordja do misica,putnika i cice?ako je to on,pa ne zamerite mu sto srbiju drzi kao taoce.on samo ispunjava zakletvu datu titu,kominterni...on je ipak (h)r(v)atko mladic.e.srbijooooo...

Jovan

pre 17 godina

Ovde se nešto krupno dešava. Moguće je da neko želi da Srbiju opet uvede u izolaciju. Izolacija nije loša ako ste vlast ili blizu nje. Ima tu još "mesa" za "patriote" i njima slične. Još se nisu svi dovoljno obogatili. Koga briga za sirotu raju.

Komentar sa zapadne strane

pre 17 godina

Demokratsko antifasisticka dijaspora je takodje razocarana Njoj je odavno jasno da se ne radi o junaku Mladicu u napadu vec o Ratku Mladicu kukavici u begu od istine i odgovornosti Bilo bi dobro podsetiti ga na maksimu Napad je najbolja odbrana. Rat je gotov. Izgubio je i treba da odgovara za zlodela svoje vojske Neka pokusa napasti medjunarodnu zajednicu u svojem licnom odbrambenom ratu s polozaja na kotama sa optuzenicke klupe u Hagu .Slabi su mu argumenti Mnogo je mrtvih nestalih mucenih silovanih prognanih gladnih Kukavica svojem Srpskom narodu koji je pod njegovom komandom ginuo ne zeli dobro u vidu poboljsanja standarda i ugleda vec bedu izolaciju i medjunarodni prezir.

Bosco

pre 17 godina

Gospodo iz EU i Haga, da ste nam dali da bar malo gricnemo vasu sargarepu (na primer da ste nas stavili na belu senglnsku listu), onda bi i mi mozda malo vise zeleli da saradjujemo. Ovako, ucene, rokovi, pritisci, pa narod mnogo ne zanima Hag - nego sta ce sutra da jede i od cega da plati struju. Srbija treba da prihvati samo 50% krivice. Ostalih 50% je na nekompetentnoj i amaterskoj politici koju vodi EU prema Srbiji.

renesansa

pre 17 godina

Svaka normalna drzava, svaki normalan narod, na celu sa politicarima (koje zasluzuje), ce izruciti nekoga ko je optuzen za ratne zlocine. Dakle, ne zato sto ce od toga profitirati ili biti na beloj sengenskoj listi, vec zato sto je taj neko, u ime tog naroda, pocinio ratni zlocin. Svaki normalan covek se stidi zlocina koji su pocinjeni u njegovo ime. Ovo svaki Srbin treba sebi ponoviti 100 puta dnevno uz redovno posipanje hladnom vodom po glavi!

Aleksandar

pre 17 godina

Kazu da na tudjim greskama uce pametni, na svojim uce budale, a oni koji ne uce ni na tudjim ni na svojim su retardi. Cik pogodite gde se mozemo mi svrstati. No, Evropi i svetu se ne zuri - predavace nam oni doticnu lekciju sve dok je ne naucimo, a svi znamo kako taj cas izgleda: izolacija, inflacija, devalvacija, mobilizacija, kapitulacija...
U pustoj nadi da cemo jednog dana nesto nauciti...

dole vlada

pre 17 godina

Prosto ne mogu da verujem da je premijer ad hok dao cvrsto obecanje necega sto je i sam znao, ili mozda nije bio obavesten, da to obecanje nece moci da ispuni a onda se nabio u misiju rupu i sad se pravi Tosa. Pitam se da li ce izaci pred ovaj narod i objasniti ovakav svoj postupak i kao sto rece preuzeti odgovornost kako je vec sam priznao i podneti ostavku. Ako ima iole obraza i trunku ljudskog u sebi to je vec trebao da ucini. Ovo je najgori, najnesposobniji premijer koji je Srbija ikada imala.

Dusan Vujovic

pre 17 godina

Kostunica se sprda s Hagom, s nama i igra po sistemu "niti smrdim nit mirisem" koji ima za cilj dalju podrsku njegovoj partiji od strane polusveta koji u najvecoj meri jos uvek dominira po Srbiji. Sramota.

Miroslav I

pre 17 godina

Zna dobro Kostunica da je duzan svojim sponzorima koji su ga izdrzavali dok je izigravao laznog opozicionara i bio njihova krtica. Zna veoma dobro s kim ima posla. Zato od isporuke Mladica nema nista a to se i znalo! Ako je neko gajio nadu i mislio suprotno, taj je veoma naivan. Uostalom Kostunica nije Djindjic.

Normalno

pre 17 godina

Normalno ako je 60% glasaca protiv izrucenja Hagu, da onda nijedan pametan politicar ni ne zeli da ga izruci. Pa ne glasaju ovde oni iz Haaga ili Nemacke.

sasa

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da zazmiri i mrdne ramenom i unjkavim glasom kaze kako smo eto mi u stvari saradjujemo s Hagom, Labus ce da kaze kako se zapravo nije desilo nista strasno, samo su pregovori odlozeni, a Rasim ce da kaze kako je siguran da sad postoji cvrsta odluka i da se on nada da ce Mladic uskoro biti lociran.

ivica

pre 17 godina

Da se ja pitam ja "nam" vise ne bih progledavao kroz prste. Posle ove sramote smo definitivno (sad je stvarno dosta) zasluzili dozivotni apsolutni embargo na zivot. Ako nam opet "progledaju kroz prste" onda su gori od "nas".

Nele

pre 17 godina

Moje misljenje je da se Ratko pita u vezi s predajom isto onoliko koliko se i zaba pita kad se bara zatrpava... Misljenja sam da o nasoj sudbini, a u vezi s predajom ne odlucuje on sam vec neko drugi!

Namirrito

pre 17 godina

Mladic nikad nece biti uhapsen iz cistog razloga zato sto previse zna o ulozi Srbije u ratu u BiH. A pored ovih par ljudi sto su za njegovo hapsenje ja ne vidim snage u Srbiji koji bi nesto mogli da urade. Vi ste nazalost pod uticajem raznih mitova i to se ne moze preko noci promjeniti. Ja ne vidim izlaza iz tog mitomansko-nacionalistickog kruga

srđan

pre 17 godina

To da je gospodin Koštunica obećao saradnju s Hagom i da će doći do hapšenja osumnjičenih, a potom da od toga ne bude ništa je toliko neverovatno da može biti istinito.

blok

pre 17 godina

Eto šta (p)ostade od "devete rupe na svirali".
Sramota je za Srbiju da je Mladić još uvek na slobodi. Sam Mladić je pokazao da je kukavica, jer je odavno trebalo da se preda.
Konačno, srpski vlastodršci su pokazali da jedino razumeju pritisak. Iza takvih pritisaka se, kao i tokom 90-ih, skrivaju drugi "loši momci" (Đukanović i par kosovsko-albanskih vođa).

Posmatrac

pre 17 godina

Nisu samo rekli koje godine 10-og maja.Izmedju redova vec nagovestavaju obracanje naciji tim povodom.A nacija treba da aplaudira govoru. Jadna nacija.

Srba

pre 17 godina

Jad i bede politike. Obecas nesto onom od koga zavisis pa to ne ispunis. Sto si onda obecavao? Zato da bi svom narodu mogao nesto da obeces i kupio vreme da se tvoji pajtosi bar malo jos nafatiraju na racun naroda i drzave.
Ne mojte nas vise obavestavati. Znamo da sta god kazete to ne ispunite, i to nije od juce. Tako se i manifestuje kontinuitet vase vlasti sa vlascu pokojnog Slobodana.

Nada

pre 17 godina

Dragi sugradjani, pre nego sto i posle ovih "novosti" opet pocnete da rusite vladu, podsetite se da Karla del Ponte cesto "zna" gde je Mladic (ali to nece Kostunici da kaze), a Evropa i Amerika imaju mogusnost da u svako doba zavire i u vasu spavacu sobu. Zar se niko od vas ne pita sta i kako rade hiljade priadnika stranih tajnih sluzbi u Srbiji, kad nasi "nesposobni i korumpirani" politicari, vojska i plicija uspevaju tako dugo da stite Haske optuzenike i kome to ide u prilog. Zar zaista verujete da je SVIMA osim nasoj vladi (izuzev Vuka Draskovica, naravno) vise stalo do boljeg zivota gradjana Srbije, i da nas kaznjavaju SAMO zbog "ne saradnje izrucivanja" i iskljucivo za nase dobro?.

Alexy

pre 17 godina

Jednostavne cinjenice koje glasaci i najveci deo vlasti u Srbiji ne zele da vide. Neobavestenima i svojevremenim organizatorima mitinga podrske optuzenom policijskom generalu, nisu bitni gradjani ove zemlje. Nista novo, buducnost ove zemlje odavno najvise zavisi od onih koji su joj najvise stete doneli. Jedino Vuk.

NatasaR

pre 17 godina

Svi smo mi taoci "nacionalnih heroja", dusebriznih politicara, kvazi-patriota i kao gradjani ove zemlje nemocni smo da bilo sta uradimo. Preostaje nam samo da sedimo i cekamo svoju sudbinu koju nam drugi kroje dok se vode svojim bednim, sitnim politickim i drugim interesima... Do kada cemo pustati da o nasim zivotima odlucuje ljudski, moralni, intelektualni sljam koji je u ovakvoj konstelciji stvari isplivao na povrsinu kao elita?!

Dejan

pre 17 godina

Ma, da, sve je to globalna urota (Vatikan, SAD, komsije..., o moj Boze). Tako je bilo i s Hadzicem. Cak i kada smo dobili tacnu lokaciju, sve je lepo sredjeno da isti napusti tu lokaciju i pobegne. Mora da je i za to kriva Karla i Vatikan i ...

mama ludaca

pre 17 godina

Pripadam onom naivnom i priglupom delu srpske javnosti koja veruje da joj od laznih demokrata,nedoucenih vernika i nacionalista,prikrivenih Titovih levicara niko,pa ni medjunarodna zajednica ne misli gore.
Lako je inatiti se,pretiti,ne slusati sta kazu veci,jaci i pametniji od nas,ukoliko ste sredili sve materijalne potrebe svoje sire i uze porodice tri kolena unapred,sa mogucnoscu da,u slucaju nevolje,odete u stan u Londonu,Zenevi,Parizu,a mi treba da ostanemo ovde,aplaudiramo vrlim bogatim serbskim politicarima i mrzimo zapad i medjunarodnu zajednicu.I usput cuvamo Mladica i Karadzica?!
Zaista nas nasi politicari vole,paze i maze,ali to strasno boli i osakacuje i ovo malo preostale zdrave pameti.
Uzgred,zivela sam u ubedjenju da se kompletna spijunaza obavlja satelitski,a ako i dalje preferiraju zivu silu,prijavljujem se kao spijun-volonter.

G-Can

pre 17 godina

Politicka volja postoji...da ali samo pojedinih stranaka/politicara, uglavnom onih prodemokratskih. Kostunica se ponasa dvolicno bas kao i njegova DSS. CG zelim da im referendum o samostalnosti uspe bas kao sto i Kosovu zelim resenje statusa (ma kakav bio) i da se sto pre integrisu u EU a narod u Srbiji neka zahvali trenutnim "liderima" na vlasti sto ce u zemlji i dalje biti mracno i sto ce mladi svet pola svog zivota ostati izolovan od normalnih stvari u zivotu i biti vaspitavan u duhu nacionalizma koji propagiraju SRS, SPS i DSS. Ako se ovako nastavi normalno evropsko drustvo ce se u Srbiji "pojaviti" za 2 generacije, ne pre. Sram da ih bude.

momabrazil

pre 17 godina

Ova vlada jer pokazala velike rezultate u radu sa Hagom a ako CIA i druge strane sluzba koje slobodno rade po Srbiji, nagrada od 5 miliona dolara, i sva druga tehnologija ne mogu da nadju Mladica , tu Srbija nije nista kriva. Nece doci do vecih sankcija Srbiji ako se Mladic ne isporchi srbija ima veci privredni rast od EU i Evropa ima veci interes da mi udjemo tamo nego mi. A vize nam drze jer imaju dobar profit od njih i sta njih briga sto nasi gradjani moraju da se ponizavaju. Trece , Mladic je mogao da izvrsi plastichnu operaciju i da se svrlja po Sibiru ili Vladivostoku npr. ili u nekom pravolslavnom manastiru, ko bi ga uhvatio? On jednostavno nije ni u Srbiji ni u RS pa to su najopasnija mesta za njega.

Milos Ilic

pre 17 godina

Svi se pozivaju na obechanja srpske vlasti i "drzze" ih za recc. Zassto se malo objektivnije ne pogleda kojim se sve merama "ubedjivanja" ta obechanja iznude i to obechanje prerasta samo u kupovanje vremena od strane srpskih lidera. Da li je stvarno EU i SAD toliko stalo do Mladica da zanemaruju ostatak od 10 miliona gradjana Srbije. Liccno mislim da bi se politikom neuslovljavanja mnogo brzze stiglo do Mladica pogotovo kada bi Srbija bila deo NATO-a. Ucene i samo ucene jedna za dugom.

Alban Berisha, peje

pre 17 godina

Gospodo Srbi ne mojte da se bavite posledicama nego razlozima,
1)Sama cinjenica da Vas vise od 60% jeste protiv izrucenja R.M.jeste tuzno za Vas
2) Sama cinjenica da R.M vise od 10 godina jesta na slobodi, jest zalosno za Vas
3) Sama cinjenica da Haradinaj, Ljimaj, i ostali lete prvim avijonom za Hag, pokazuje razliku u civilizaciju, i prihvatanje demokratske vrednosti EU.
4).Pa mislite o tome

Evropa

pre 17 godina

Nije Zapad briga za Mladica, da ih je bilo briga oni bi njega zaustavili 1992 a ne bi ni dozvolili da udju u Srebrenicu. Srebrenica je samo vrh ledenog brega, vise je Bosnjackih civila ubijeno u prva tri meseca rata jos 1992/93. Stvar je u tome da MZ mora da pokaze i Muslimanima i
ostalim koji vide nepravdu zapada da nije BAS SVE DOZVOLJENO. Republika Srpska nije ostavljena zato sto je to neko prirodno i demokratsko pravo steceno u opravdanom ratu nego kao nacin za resenje rata. Deo paketa je bilo hapsenje i sudjenje optuzenim za ratne zlocine sto je Srbija od pocetka, osim Djindjica, opstruirala. Time opstruira i RS.

GALAXIE

pre 17 godina

Ovo je ocito Kostunicina odluka da Srbiju izoluje od Evrope i da u ovoj haoticnoj situaciji prikaze Crnogorcima sliku da im je bolje da se odcepe, nego da ostaju uz Srbiju bez potencijala. Kostunica je veci radikal od samih radikala i u ovoj drzavi ce vladati diktatori sve dok se jednog dana ne naucite i ne glasate za partije poput LDP-a i GSS-a.

Goran

pre 17 godina

Moja puna podrska Hagu! Sta misliti o politicaru koji gazi svoja cvrsta obecanja, kao sto to konstantno cini Kostunica? Ko to koga pravi ludim? Jos jedna potvrda da Srbi ispunjavaju obaveze samo kad im se pokaze motka. Sramota za sve nas sto vlada nastavlja tu tradiciju motka-logike umesto da odvikava narod od nje!

sluzimo_narodu

pre 17 godina

Ovo je stvarno bedno. Ne mozemo u EU, jer ne mozemo da uhvatimo Mladica. Kako da se dokaze da nije u Srbiji? Dokazuje se da jeste. Oce da skeniraju teritoriju, da uzimaju uzorke DNK od svakog redom? Trazice nakon toga da Tadic i Kostunica urade po deset sklekova. Kako smo jadno propali

ljubisa obradovic,bec

pre 17 godina

ratko mladic?bese li to onaj titov pitomac sto je `91.u gospicu bacao kape pripadnicima srpske garde?bese li to onaj vojnik kominterne kome je draza sahovnica od kokarde?bese li to onaj junak sto u srebrenici okalja obraz srpskim junacima od milosa,karadjordja do misica,putnika i cice?ako je to on,pa ne zamerite mu sto srbiju drzi kao taoce.on samo ispunjava zakletvu datu titu,kominterni...on je ipak (h)r(v)atko mladic.e.srbijooooo...

Jovan

pre 17 godina

Ovde se nešto krupno dešava. Moguće je da neko želi da Srbiju opet uvede u izolaciju. Izolacija nije loša ako ste vlast ili blizu nje. Ima tu još "mesa" za "patriote" i njima slične. Još se nisu svi dovoljno obogatili. Koga briga za sirotu raju.

Komentar sa zapadne strane

pre 17 godina

Demokratsko antifasisticka dijaspora je takodje razocarana Njoj je odavno jasno da se ne radi o junaku Mladicu u napadu vec o Ratku Mladicu kukavici u begu od istine i odgovornosti Bilo bi dobro podsetiti ga na maksimu Napad je najbolja odbrana. Rat je gotov. Izgubio je i treba da odgovara za zlodela svoje vojske Neka pokusa napasti medjunarodnu zajednicu u svojem licnom odbrambenom ratu s polozaja na kotama sa optuzenicke klupe u Hagu .Slabi su mu argumenti Mnogo je mrtvih nestalih mucenih silovanih prognanih gladnih Kukavica svojem Srpskom narodu koji je pod njegovom komandom ginuo ne zeli dobro u vidu poboljsanja standarda i ugleda vec bedu izolaciju i medjunarodni prezir.

Bosco

pre 17 godina

Gospodo iz EU i Haga, da ste nam dali da bar malo gricnemo vasu sargarepu (na primer da ste nas stavili na belu senglnsku listu), onda bi i mi mozda malo vise zeleli da saradjujemo. Ovako, ucene, rokovi, pritisci, pa narod mnogo ne zanima Hag - nego sta ce sutra da jede i od cega da plati struju. Srbija treba da prihvati samo 50% krivice. Ostalih 50% je na nekompetentnoj i amaterskoj politici koju vodi EU prema Srbiji.

renesansa

pre 17 godina

Svaka normalna drzava, svaki normalan narod, na celu sa politicarima (koje zasluzuje), ce izruciti nekoga ko je optuzen za ratne zlocine. Dakle, ne zato sto ce od toga profitirati ili biti na beloj sengenskoj listi, vec zato sto je taj neko, u ime tog naroda, pocinio ratni zlocin. Svaki normalan covek se stidi zlocina koji su pocinjeni u njegovo ime. Ovo svaki Srbin treba sebi ponoviti 100 puta dnevno uz redovno posipanje hladnom vodom po glavi!

Aleksandar

pre 17 godina

Kazu da na tudjim greskama uce pametni, na svojim uce budale, a oni koji ne uce ni na tudjim ni na svojim su retardi. Cik pogodite gde se mozemo mi svrstati. No, Evropi i svetu se ne zuri - predavace nam oni doticnu lekciju sve dok je ne naucimo, a svi znamo kako taj cas izgleda: izolacija, inflacija, devalvacija, mobilizacija, kapitulacija...
U pustoj nadi da cemo jednog dana nesto nauciti...

dole vlada

pre 17 godina

Prosto ne mogu da verujem da je premijer ad hok dao cvrsto obecanje necega sto je i sam znao, ili mozda nije bio obavesten, da to obecanje nece moci da ispuni a onda se nabio u misiju rupu i sad se pravi Tosa. Pitam se da li ce izaci pred ovaj narod i objasniti ovakav svoj postupak i kao sto rece preuzeti odgovornost kako je vec sam priznao i podneti ostavku. Ako ima iole obraza i trunku ljudskog u sebi to je vec trebao da ucini. Ovo je najgori, najnesposobniji premijer koji je Srbija ikada imala.

Dusan Vujovic

pre 17 godina

Kostunica se sprda s Hagom, s nama i igra po sistemu "niti smrdim nit mirisem" koji ima za cilj dalju podrsku njegovoj partiji od strane polusveta koji u najvecoj meri jos uvek dominira po Srbiji. Sramota.

Miroslav I

pre 17 godina

Zna dobro Kostunica da je duzan svojim sponzorima koji su ga izdrzavali dok je izigravao laznog opozicionara i bio njihova krtica. Zna veoma dobro s kim ima posla. Zato od isporuke Mladica nema nista a to se i znalo! Ako je neko gajio nadu i mislio suprotno, taj je veoma naivan. Uostalom Kostunica nije Djindjic.

Normalno

pre 17 godina

Normalno ako je 60% glasaca protiv izrucenja Hagu, da onda nijedan pametan politicar ni ne zeli da ga izruci. Pa ne glasaju ovde oni iz Haaga ili Nemacke.

sasa

pre 17 godina

Sad ce Kostunica da zazmiri i mrdne ramenom i unjkavim glasom kaze kako smo eto mi u stvari saradjujemo s Hagom, Labus ce da kaze kako se zapravo nije desilo nista strasno, samo su pregovori odlozeni, a Rasim ce da kaze kako je siguran da sad postoji cvrsta odluka i da se on nada da ce Mladic uskoro biti lociran.

ivica

pre 17 godina

Da se ja pitam ja "nam" vise ne bih progledavao kroz prste. Posle ove sramote smo definitivno (sad je stvarno dosta) zasluzili dozivotni apsolutni embargo na zivot. Ako nam opet "progledaju kroz prste" onda su gori od "nas".

Nele

pre 17 godina

Moje misljenje je da se Ratko pita u vezi s predajom isto onoliko koliko se i zaba pita kad se bara zatrpava... Misljenja sam da o nasoj sudbini, a u vezi s predajom ne odlucuje on sam vec neko drugi!

Namirrito

pre 17 godina

Mladic nikad nece biti uhapsen iz cistog razloga zato sto previse zna o ulozi Srbije u ratu u BiH. A pored ovih par ljudi sto su za njegovo hapsenje ja ne vidim snage u Srbiji koji bi nesto mogli da urade. Vi ste nazalost pod uticajem raznih mitova i to se ne moze preko noci promjeniti. Ja ne vidim izlaza iz tog mitomansko-nacionalistickog kruga

srđan

pre 17 godina

To da je gospodin Koštunica obećao saradnju s Hagom i da će doći do hapšenja osumnjičenih, a potom da od toga ne bude ništa je toliko neverovatno da može biti istinito.